Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2016 10:42
suprema

XXX.XXX.229.107

Zdravim
Nemate nekdo zkzsenosti s exportem psu do zahranici. Bydlim na Sicilii a chceme koupit psa v cr. Vsechny potrebne podminky co pes potrebuje vim. Jen nevim jal je to s kuryrama ma letiste a dalsi letecky export. A kolik to asi stoji. Dekuji moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.9.2016 12:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

suprema napsal(a):
Zdravim
Nemate nekdo zkzsenosti s exportem psu do zahranici. Bydlim na Sicilii a chceme koupit psa v cr. Vsechny potrebne podminky co pes potrebuje vim. Jen nevim jal je to s kuryrama ma letiste a dalsi letecky export. A kolik to asi stoji. Dekuji moc.

Myslím si, že nejlepší bude, když si pro štěně prostě přijedete osobně.

29.9.2016 13:37
balisek

XXX.XXX.131.211

suprema napsal(a):
Zdravim

Zkušenosti se psy nemám, s kočkami však ano. Zvíře může cestovat samostatně bez doprovodu jako cargo nebo ve společnosti kurýra.

Doprovodný kurýr má smysl pouze v případě, že se jedná o malého pejska, který se vejde do váhového limitu 8 kg včetně přepravky. Větší zvíře stejně musí cestovat v zavazadlovém prostoru, tudíž platit za doprovod je více-méně zbytečné.

Přepravu lze objednat buď způsobem "door-to-door" - tj. zvíře si dopravce vyzvedne u chovatele a doveze ho až k Vám domů nebo ho přiveze chovatel na letiště a Vy si jej v cílové destinaci přijedete vyzvednout. Druhá možnost je samozřejmě o něco levnější.

Transportní společnosti jsou zpravidla schopné zajistit také pronájem certifikované přepravky.

Cenu na Sicílii si netroufnu tipovat - tyto služby jsem využívala pouze do zámoří, co jsou samozřejmě jiné částky než po Evropě.

V rámci Evropy je opravdu často levnější přiletět si pro zvíře osobně. Za psa jako spolucestujícího zaplatíte kolem 70 Eur, což může být i s Vaší letenkou výrazně méně než za cargo.

Pokud byste přesto trval na dovozu přes zprostředkovatele, já osobně mám (pozitivní) zkušenost s touto firmou: http://www.animaltransport.cz/

30.9.2016 09:49
manako

XXX.XXX.145.183

Kurírní službě bych teda štěně nesvěřil, pokud by si zájemce nepřijel nebo nepřiletěl osobně, tak by štěně ode mne nedostal.

2.10.2016 10:01
suprema

XXX.XXX.222.8

manako napsal(a):
Kurírní službě bych teda štěně nesvěřil, pokud by si zájemce nepřijel nebo nepřiletěl osobně, tak by štěně ode mne nedostal.

Kdyz zajemce nema cas prijet ve vhodnou dobu kdy jsou stenata vhodna pro odber. Tak jina moznost neni. Nasi psi jsou v dobre peci. Ale z farmy se proste vzdy odjet neda. Vite to zvirata zemedelstvi. Vzdyt i kone se posilaji transportem.

2.10.2016 10:23
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

suprema napsal(a):
Kdyz zajemce nema cas prijet ve vhodnou dobu kdy jsou stenata vhodna pro odber. Tak jina moznost neni. Nasi psi jsou v dobre peci. Ale z farmy se proste vzdy odjet neda. Vite to zvirata zemedelstvi. Vzdyt i kone se posilaji transportem.

Musím souhlasit s manako. Evropa neni zase tak veliká, aby si člověk neudelal cas na štěně. Stene z Holandska mi taky přijelo po vlastní ose.

2.10.2016 14:56
suprema

XXX.XXX.228.61

apbtbreeder napsal(a):
Musím souhlasit s manako. Evropa neni zase tak veliká, aby si člověk neudelal cas na štěně. Stene z Holandska mi taky přijelo po vlastní ose.

No pokud nemate dalsi zvirata a velke zemedelstvi. Tak asi jde. A Holandsko neni takovy problem jako Sicilie. Preci jenom jeto ostrov a vetsina verejnych leteckych spolecnosti zvirata s lidmi neprepravuje. Lidi si sem nechavaji zvirata transportovat bez jakychkoliv problemu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík