Prosím o radu. Mamka má téměř osmiměsíční fenku BŠO. Opakovaně kulhá na pravou přední packu. RTG OK, krev OK, již podruhé dostala z veteriny prášky s tím, že se jedná o růstové bolesti, takže nějaké analgetikum + protizánětlivé. Co to bylo za prášky už mamka neví, já to neověřím (bydlím na druhé straně republiky). Prý byly fialové. Vždy dva-tři týdny byl klid a pak opět nastoupilo kulhání. Fena je krmena granulemi Brit Care, dostává Alavis na klouby. Pokud se jedná o růstové bolesti, existuje jiný způsob, jak jim předejít, než jí cpát zase léky proti bolesti? Když měl růstové bolesti syn, pomohlo dodávat rybí tuk...funguje něco podobného i u rostoucích štěňat? Děkuji za jakýkoliv tip.
Uživatel s deaktivovaným účtem

odberryho
napsal(a):
Prosím o radu. Mamka má téměř osmiměsíční fenku BŠO. Opakovaně kulhá na pravou přední packu. RTG OK, krev OK, již podruhé dostala z veteriny prášky s tím, že se jedná o růstové bolesti, takže nějaké analgetikum + protizánětlivé. Co to bylo za prášky už mamka neví, já to neověřím (bydlím na druhé straně republiky). Prý byly fialové. Vždy dva-tři týdny byl klid a pak opět nastoupilo kulhání. Fena je krmena granulemi Brit Care, dostává Alavis na klouby. Pokud se jedná o růstové bolesti, existuje jiný způsob, jak jim předejít, než jí cpát zase léky proti bolesti? Když měl růstové bolesti syn, pomohlo dodávat rybí tuk...funguje něco podobného i u rostoucích štěňat? Děkuji za jakýkoliv tip.
Ovčáci občas na bolesti z růstu trpí, ale zrovna to je v akutní fázi na rtg docela vidět a většinou se postižené nožky střídají.
pokud kulhá na jednu jedinou nožku pořád dokola, tak to z růstu nebude, spíš tam bude osteochondóza nebo podobná čertovina. nemáte možnost vyšetření u ortopeda?
Moje feňule BŠO na panostitidu taky trpěla. Opakovalo se jí to stále na pravé přední noze a každou chvilku jsme byli na veterině, protože se mi to taky nezdálo. Až naposled se to projevilo i na zadní a nejhůř, kdy ani nedošlápla a tam jsme nasadili léky na bolest. Jinak jsem dávala jen colafit a dodržovala klidový režim, nechtěla jsem jí utlumovat, aby si to zbytečně nenamáhala. Týden - dva pajdala a zase dobrý. Něco málo po roce to přešlo úplně. Mezi epizodami jsme normálně i cvičili, jen jsem se podle situace přizpůsobila feně.