Jak ubránit svého psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lucie05

2.10.2016 00:11
Lucie05

XXX.XXX.64.202

Jak ubránit svého psa, který má 10 kg před Německým ovčákem, který mi ho stále napadá a majitelce je to jedno?

Několikrát do měsíce mé psy, hlavně jednoho, napadá pes Německého ovčáka. Jakmile nás venku vidí nebo cítí, okamžitě se přiřítí a jde po něm/nich smajlík Majitelce je to úplně jedno, nikdy se neomluví, nikdy to nechce řešit, nadává, je sprostá. Nikdy ho nemá na vodítku, pes nemá košík. Má ještě dva maltezáky, také psy.

Nevím, kde přesně ta ženská bydlí a vždy v tom šoku ani není čas ani nálada to zjišťovat.

Co se psem magorem? Paralizér, pepřák, jinou zbraň? Nenechám si psy zabít nějakým psychopatem :-/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2016 00:23

Lucie05 napsal(a):
Jak ubránit svého psa, který má 10 kg před Německým ovčákem, který mi ho stále napadá a majitelce je to jedno?

Několikrát do měsíce mé psy, hlavně jednoho, napadá pes Německého ovčáka. Jakmile nás venku vidí nebo cítí, okamžitě se přiřítí a jde po něm/nich smajlík Majitelce je to úplně jedno, nikdy se neomluví, nikdy to nechce řešit, nadává, je sprostá. Nikdy ho nemá na vodítku, pes nemá košík. Má ještě dva maltezáky, také psy.

Nevím, kde přesně ta ženská bydlí a vždy v tom šoku ani není čas ani nálada to zjišťovat.

Co se psem magorem? Paralizér, pepřák, jinou zbraň? Nenechám si psy zabít nějakým psychopatem :-/.

Zkusila bych napoprvé paralyzér, ono to dost hlasitě jiskří a když tím zajiskříte tomu psovi před nosem, mohlo by to stačit samo o sobě.

no a kdyžtak obušek, to ho zneškodní už napořád, protože s přeraženou páteří se nedá žít.

2.10.2016 03:24
broulikj

XXX.XXX.40.109

Řešil bych to i s majitelkou nepřímou formou pokud se k tomu staví takto. Tzn přinejmenším stížnost na obecní úřad - trestní komise může udělit pokutu i veřejné práce a takový trest může dát klidně i za toulání psa, natož za opakované napadání.
Uvidíte že majitelka rychle změní svůj přístup k věci.

2.10.2016 06:33
scylla

XXX.XXX.150.32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkusila bych napoprvé paralyzér, ono to dost hlasitě jiskří a když tím zajiskříte tomu psovi před nosem, mohlo by to stačit samo o sobě.

no a kdyžtak obušek, to ho zneškodní už napořád, protože s přeraženou páteří se nedá žít.

Nevím, proč radíte zmrzačit psa, který nemůže za blbost a nezodpovědnost své majitelky.

Jinak je třeba psa pořádně vyděsit, tak, aby se vám příště vyhnul. Svého psa za sebe, sejmout ovčáka klidně až na zem, případně mu hodit na hlavu například řetízkový obojek a opravdu se trefit.

2.10.2016 08:26

scylla napsal(a):
Nevím, proč radíte zmrzačit psa, který nemůže za blbost a nezodpovědnost své majitelky.

Jinak je třeba psa pořádně vyděsit, tak, aby se vám příště vyhnul. Svého psa za sebe, sejmout ovčáka klidně až na zem, případně mu hodit na hlavu například řetízkový obojek a opravdu se trefit.

Pořádně vyděsit funguje na některé typy psů. někdy stačí pořádně zařvat.¨

jiné typy psů se fakt příště vyhýbat nebudou.

2.10.2016 08:53
anonymx

XXX.XXX.188.147

Pes vas nekolikrat napadl a nic se nestalo? A neprehanite to trochu? Nechce se jen kamaradit (zvlast kdyz je na male psy zvykly)?

2.10.2016 09:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

anonymx napsal(a):
Pes vas nekolikrat napadl a nic se nestalo? A neprehanite to trochu? Nechce se jen kamaradit (zvlast kdyz je na male psy zvykly)?

Jo, taky si myslím...
Měla by to rozhodně zkoumat
a ne hned zastrašovat "přátelskýho" psa !
Sakra.
Měla by mu v pohodě přenechat materiál, pardon - své psy
a vidělo by se, žé ?

2.10.2016 09:18

Možná se nechce kamarádit, možná chce jen zastrašit. Ale je trochu divné, že malé psy zadavatelky napadl nekolikrát a ještě stále jsou celí.
Také bych z toho byla nervní a zkusila se jim radši vyhnout, než psa přerazit. (Ono to také není jen tak - mám obušek, tak toho psa přerazím - já žádného psa přerazit nezkoušela, ale stalo se mi, že mého psa se snažil přerazit blázen, fakt se mu to nepovedlo.) A kdyby opravdu šlo do tuhého, druhý pes vašeho držel, pak je ( podle rad ) účinější mířit mu na nos, než na záda.

2.10.2016 09:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Třeba ho odehnala, třeba obtěžoval...

2.10.2016 09:38
anonymx

XXX.XXX.188.147

Nedavno jsem to po... sama a i kdyz to nenavidim stalo se. Byla jsem se 3 psy v mistech kde obvykle byva klid, ale co cert nechtel - pani s pekinezem. Privolala jsem psy, ale voditko jen jedno a 1 pes cizi,1 mlady janek a moje fena=pritel celeho sveta. Proste jsem to zvorala a tak volam na pani at se neboji, ze ona neublizi. Pes se krcil a ta moje stala a mydlila ocasem. Pani rvala jak silena a ja se snazila ji zklidnit. Fena mrnouse prikrcenim vyzyvala ke hre a pes se behem minuty zklidnil a hral by si taky, jenze panicka vriskala vic a vic (o slovniku se ani nezminuji), snazila jsem se aby si vsimla ze psi jsou v pohode, ale bylo to marne. Tak jsem to radsi vzdala. Hodila psiska do auta a v klidu se ji pokousela vysvetlit, ze takhle ze psa udela jen ustrasence a ze neni duvod branit mu ve hre s velkymi ale hodnymi psy. No vyslechla jsem si svoje a zaver zaplavy vulgarit byl "ze by jeste neco od nich chytil". Je to marne, je to marne, ...

2.10.2016 09:39

Lucie05 napsal(a):

Mě by zajímalo, zda tento NO napadá i jiné psy než toho vašeho...neviděla jste ho útočit i na jiné pesany nebo když si povídáte s pejskaři, není někdo kdo má podobné zkušenosti.
Pokud je v nějaké oblasti agresivní rapl, jehož panička NIC proti tomu nedělá, tak se tato informace většinou v komunitě pejskařů rozšíří, lidi si to mezi sebou řeknou, aby si ostatní dávali na toho konkrétního psa pozor.

Mě toto chování ani nepřijde jako klasický útok, to by váš pes asi skončil na veterině, připadá mi, že možná přehnaně chrání svojí psí smečku...to samozřejmě majitelku psa neomlouvá...
majitelce bych nejdřív pohrozila..třeba stylem "jestli nás váš pes ještě jednou napadne, tak použiju pepřák...paralyzer..."...zkuste být ráznější, aby viděla, že to myslíte vážně..

2.10.2016 09:57
anonymx

XXX.XXX.188.147

A jak jste ho ubranila doted?

2.10.2016 10:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Majitelce bych nejdřív pohrozila..třeba stylem "jestli nás váš pes ještě jednou napadne, tak použiju pepřák...paralyzer..."

Proč by ji měla hrozit ?
Nechci, aby ke mně šel, tak si ho buď odvolá nebo...
- mám bohužel 1 svůj otřesný zážitek a vím, že kdybych měla
zbraň, tak jsem ji na toho "ehm" (chlapa? prase) použila.

2.10.2016 10:26
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

anonymx napsal(a):
Nedavno jsem to po... sama a i kdyz to nenavidim stalo se. Byla jsem se 3 psy v mistech kde obvykle byva klid, ale co cert nechtel - pani s pekinezem. Privolala jsem psy, ale voditko jen jedno a 1 pes cizi,1 mlady janek a moje fena=pritel celeho sveta. Proste jsem to zvorala a tak volam na pani at se neboji, ze ona neublizi. Pes se krcil a ta moje stala a mydlila ocasem. Pani rvala jak silena a ja se snazila ji zklidnit. Fena mrnouse prikrcenim vyzyvala ke hre a pes se behem minuty zklidnil a hral by si taky, jenze panicka vriskala vic a vic (o slovniku se ani nezminuji), snazila jsem se aby si vsimla ze psi jsou v pohode, ale bylo to marne. Tak jsem to radsi vzdala. Hodila psiska do auta a v klidu se ji pokousela vysvetlit, ze takhle ze psa udela jen ustrasence a ze neni duvod branit mu ve hre s velkymi ale hodnymi psy. No vyslechla jsem si svoje a zaver zaplavy vulgarit byl "ze by jeste neco od nich chytil". Je to marne, je to marne, ...

Příště nemusíte potkat chudaka ustrasenou zenskou s neskodnym pekinezem...

Zajimave,1 voditko na tri psy a jeste se vztekate na diskusi.

2.10.2016 10:33

Ono jedna věc je mít zbraň a ta druhá je účinněji použít.
Taky s sebou nosím pepřák, ale použila bych ho jen v krajním případě, když by pes byl zakouslý do mého. A úplně z blízka. Použít ho, když se k nám pes blíží tak se za 1/ netrefím - do běžícího psa,2/ zapomenu zohlednit vítr a sejmu psa svého, případně sebe.
To samé s obuškem. Zkuste přetáhnou běžícího psa, spíš si přerazíte nohu, až on uhne.

2.10.2016 10:39

Obecně - proti útočícímu psu bude nejlepší paralyzér, právě proto, že na 90% odstraší jenom výbojem a zvukem a ke kontaktu vůbec nedojde.

K příspěvku zadavatelky - jelikož píše o opakovaném "napadání", aniž by patrně došlo k jakékoliv újmě (takže jenom oštěkávač), tak bych jako vždy preferovala dostat ovčáka na svou stranu...ona taková hrstka granulí či piškotů či nějaké mlsky hozená ovčákovi umí udělat divy...

2.10.2016 10:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Orionka
"Chlap" byl 5,10m a víc daleko - běžec
- nemyslela jsem pepřák...

2.10.2016 10:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

anonymx napsal(a):

Co máte za psy? proč ta ženská tak řvala? Pokud by najednou přiběhnul velký pes a chtěl na naší zaútočit tak vim že je konec. v tu chvíli bych jí neubránila , ale kolikrát k naší běží i velký pes, naše taky a vždy je mě líto toho velkého protože ten jen stojí a nechápavě kouká jak naše kolem něj běhá kolečka . vim tady o jednom co ej fakt agresor a majitel z toho má srandu, no sranda ho přešla ve chvíli kdy jsem mu řekla kolik ho bude stát zakousnutí.. v tu chvíli psa měl na vodítku Ale jinak neřešim, většina majitelkou taky na mě volá at se nebojim že ten jejich neni zlý, většinou ten pes sám raději uteče zpátky protože naše je divoká a skáče a lítá. Tim ječeni mohla celou situaci zhoršit , pekinéz se bál což chápu když panička řvala jak magor

2.10.2016 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ono jedna věc je mít zbraň a ta druhá je účinněji použít.
Taky s sebou nosím pepřák, ale použila bych ho jen v krajním případě, když by pes byl zakouslý do mého. A úplně z blízka. Použít ho, když se k nám pes blíží tak se za 1/ netrefím - do běžícího psa,2/ zapomenu zohlednit vítr a sejmu psa svého, případně sebe.
To samé s obuškem. Zkuste přetáhnou běžícího psa, spíš si přerazíte nohu, až on uhne.

Souhlas, mám to stejně. Na cizího psa jsem pepřák použila až ve chvíli, kdy byl do mého zakousnutý a nebylo to jen nějaké psí vyhrožování - tenhle ho chtěl vážně zabít. Jediné štěstí, že nemám malého psa. Pepřák jsem mu nastříkala na hubu snad z 20cm a samozřejmě to odnesl i můj pes, i já. Radě: hoďte svého psa za sebe a zpacifikujte agresora...tomu se musím smát. Buďto tohle dotyčný nikdy nezkusil a jen teoretizuje, nebo bránil čivavy před jorkem. Já 2 velké psy. Než je dostanete za sebe, tak další velký pes(kříženec kavkaze) je dávno u vás a pokud chce útočit a ne jen nějaké bubu, tak mne rovnou jedním poskokem oběhnul a byl na mém psu. Vy v tu chvíli nemáte žádnou šanci. Až pak ho můžete kopat, mlátit a stříkat mu něco na tlamu. Pokud jste schopná v té vřavě trefit toho správného psa. Malý pes už by byl ale pravděpodobně mrtvý. Toho bych chytila do náruče a snažila se ho ubránit, to by ovšem člověk možná zvládnul před nějakým střeďákem maximálně...Známou s JRT napadnul kříženec bernardýna, pokousal jí ruce, JRT zabil.

2.10.2016 10:53
anonymx

XXX.XXX.188.147

apbtbreeder napsal(a):

Moji psi chodi vsude volne u nohy, voditko casto z kapsy opravdu nevyndavam. A proc myslite, ze se vztekam? To by mne fakt zajimalo, jak jste na to prisla?

2.10.2016 10:54

Leckterý pes by mohl ječení považovat za verbální útok, vykašlat se na psa a zakousnout paničku.
I když setkání s cizím psem je často o nervy, je lepší neječet.

2.10.2016 10:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

apbtbreeder napsal(a):

Nevidím, že by se vztekala..Za a) sype si popel na hlavu a za b) snažila se to slušně paní vysvětlit a situaci zklidnit a za c) nic se nestalo.

2.10.2016 11:06

..." Radě: hoďte svého psa za sebe a zpacifikujte agresora...tomu se musím smát."...
Tohle mi vyšlo jednou. Na úzké pěšině, okolo křoví. Svou fenu za sebou a dvě feny NO před sebou. Chtěly se "pohádat", ale na zabití to nebylo. Nechaly se zastrašit a do křoví se jim nechtělo. Být to na volném prostoru a být to opravdu agresoři, lehko by mě oběhly.
Takže s vámi souhlasím. Nedovedu si představit, že bych narostla do neprostupné zdi a že by si útočící pes pro mého za mě neskočil.
A přiznám - ani moje fena by tam bez špitnutí neseděla, abych já měla aspoň obě ruce volné.
Jinak pamatuju, že jedna stará paní bránila svého jezevčíka před RTW tak, že ho zalehla.
Ale ona měla záda těžce pohmožděná, jak po ní skákal a snažil se malého psa vytáhnout. Naštěstí ji nepokousal. Nejdříve zvedla jezevčíka do náruče, RTW ji jedním skokem povalil,
Tak svého psa zalehla.

Lucie05

2.10.2016 11:18
Lucie05

XXX.XXX.64.202

Možná se nechce kamarádit, možná chce jen zastrašit. Ale je trochu divné, že malé psy zadavatelky napadl nekolikrát a ještě stále jsou celí.
Také bych z toho byla nervní a zkusila se jim radši vyhnout, než psa přerazit. (Ono to také není jen tak - mám obušek, tak toho psa přerazím - já žádného psa přerazit nezkoušela, ale stalo se mi, že mého psa se snažil přerazit blázen, fakt se mu to nepovedlo.) A kdyby opravdu šlo do tuhého, druhý pes vašeho držel, pak je ( podle rad ) účinější mířit mu na nos, než na záda.

Jestli je to zastrašování, tak ani to se mi nelíbí když pes má tak o 30kg víc než můj, ten větší pes.

Nevím, ale když v klidu sedíte na lavičce u baráku a vyčesáváte psa a najednou se k vám přiřítí ten obr, máte strach a chvíli trvá než člověk zareaguje.

Když se to stalo prvně, podruhé...pes byl celý. Ale pak se to stalo potřetí a pes měl natržené ucho, pak zas měl odřené packy z toho, jak ho zalehl na chodníku a tahal ho sem a tam.
Teď mi pes kulhá na pravou přední a jestli do večera nepřestane, jedem na veterinu.

Zatím vždycky rány nebyly nijak velké a tak jsem je sama vyčistila a na veterinu hned nejela. Ale proč by mi měl nějaký pes magor mordovat psy, když ti se nikdy neprali a byli v pohodě.

Bohužel od té doby se ten můj větší bojí a někdy chce po jiném startovat první. Nikdy to nedělal.

Mám doma malé dítě a jsem bez auta takže ne vždy se mohu ihned dopravit na veterinu.
Asi tak nějak vím, co mám dělat (veterina, policie, hlášení na úřadě..), jen jsem se potřebovala poradit co příště.

Lucie05

2.10.2016 11:24
Lucie05

XXX.XXX.64.202

Obecně - proti útočícímu psu bude nejlepší paralyzér, právě proto, že na 90% odstraší jenom výbojem a zvukem a ke kontaktu vůbec nedojde.

K příspěvku zadavatelky - jelikož píše o opakovaném "napadání", aniž by patrně došlo k jakékoliv újmě (takže jenom oštěkávač), tak bych jako vždy preferovala dostat ovčáka na svou stranu...ona taková hrstka granulí či piškotů či nějaké mlsky hozená ovčákovi umí udělat divy...

Jestli je to zastrašování, tak ani to se mi nelíbí když pes má tak o 30kg víc než můj, ten větší pes.

Toho mého má smeteného pod sebou a kouše do něj. Je mi jasné, že kdyby ho chtěl opravdu zabít, tak už ho zabije. Ale pes měl už natržené ucho, odřené packy o chodník když ho ten parchant zalehl a tahal ho pod sebou po chodníku.

Co když to jednoho dne fakt dopadne zle? Toho psa se bojím, je hrozně velký a já mám psy malé. K tomu většinou venčím i s malým dítětem a bojím se samozřejmě, že se do toho nějak připlete.

Lucie05

2.10.2016 11:25
Lucie05

XXX.XXX.64.202

On se kolikrát přiřítí úplně nečekané a vyběhne třeba z cesty, která je za křovím. To mám tak dvě vteřiny na zareagování, což nikdy nestíhám :-/ Okamžitě ho smete pod sebe a kouše do něj.

Lucie05

2.10.2016 11:29
Lucie05

XXX.XXX.64.202

anonymx napsal(a):
A jak jste ho ubranila doted?

Posledně jsem mu kopala do hlavy, třískala ho karabinou od vodítka do hlavy, pes nic... Až pak přiběhla ženská a ani nevím jak, sundala ho. Psa zbila, ale je to k ničemu... Příště to udělá zas smajlík
Tohle bylo prvně, když psa nějak potrestala... Vždy si ho jen chytí a odejde. NIKDY ho nemá na vodítku, nikdo jsem ani neviděla, že by ho měla u sebe, nikdy nemá košík.

Napadl i psa sousedů, ten měl také natržené ucho. Vždy spolu byli v pohodě a najedou ho napadl. Pes, který se nikdy nepral, byl hrozně přátelský, nikdy agresivní.
Nejsme jediní, koho napadá.

2.10.2016 11:36
anonymx

XXX.XXX.188.147

Tak v tom pripade bych to uz resila pres urady a bez pepřaku v kapse nevychazela. Nekdy staci jakykoliv spray - lak na vlasy, parfem apod. A trefit se do nosu, prip do tlamy.

2.10.2016 11:41

Lucie05 napsal(a):
Posledně jsem mu kopala do hlavy, třískala ho karabinou od vodítka do hlavy, pes nic... Až pak přiběhla ženská a ani nevím jak, sundala ho. Psa zbila, ale je to k ničemu... Příště to udělá zas smajlík
Tohle bylo prvně, když psa nějak potrestala... Vždy si ho jen chytí a odejde. NIKDY ho nemá na vodítku, nikdo jsem ani neviděla, že by ho měla u sebe, nikdy nemá košík.

Napadl i psa sousedů, ten měl také natržené ucho. Vždy spolu byli v pohodě a najedou ho napadl. Pes, který se nikdy nepral, byl hrozně přátelský, nikdy agresivní.
Nejsme jediní, koho napadá.

Tak si kupte ten paralyzér a pokud majitelku potkáte dřív než samotného psa, upozorněte jí, že to do něj příště pustíte. Jinak já bych volala policii už ve chvíli, kdy agresor vašemu natrhnul ucho s tím, že budu chtít veterinární výlohy. Pokud budete venčit i s malým dítětem, o to víc je to o ústa.

2.10.2016 12:03

Nevím, jakou máte ve městě vyhlášku o pohybu psů. Zkuste psa nafotit, jak chodí na volno bez koše. Třeba venku bez vašich psů. Ať máte v ruce něco pro policii.

2.10.2016 13:14
conie

XXX.XXX.206.202

anonymx napsal(a):
Moji psi chodi vsude volne u nohy, voditko casto z kapsy opravdu nevyndavam. A proc myslite, ze se vztekam? To by mne fakt zajimalo, jak jste na to prisla?

To je docela arogance vůči ostatním lidem i psům nemít sebou na psy vodítka, když navíc neposlouchají. On totiž je málokdo zvědavý, aby se k němu řítil pes, byť dle majitele hodný a neškodný. Taky na to může doplatit vaše fena, kdyby se takto divoce přiřítila k mé feně (samozřejmě na vodítku!), ta by to hodnotila jako ohrožení pro mě a vaše by mohla mít smůlu. Je úplně jedno, jestli paní ječela nebo ne, vaše fena u ní a jejího psa neměla co dělat.

2.10.2016 13:18
conie

XXX.XXX.206.202

Lucie05 napsal(a):

Nevím, ale když v klidu sedíte na lavičce u baráku a vyčesáváte psa a najednou se k vám přiřítí ten obr, máte strach a chvíli trvá než člověk zareaguje.

Když se to stalo prvně, podruhé...pes byl celý. Ale pak se to stalo potřetí a pes měl natržené ucho, pak zas měl odřené packy z toho, jak ho zalehl na chodníku a tahal ho sem a tam.
Teď mi pes kulhá na pravou přední a jestli do večera nepřestane, jedem na veterinu.

Zatím vždycky rány nebyly nijak velké a tak jsem je sama vyčistila a na veterinu hned nejela. Ale proč by mi měl nějaký pes magor mordovat psy, když ti se nikdy neprali a byli v pohodě.

Bohužel od té doby se ten můj větší bojí a někdy chce po jiném startovat první. Nikdy to nedělal.

Mám doma malé dítě a jsem bez auta takže ne vždy se mohu ihned dopravit na veterinu.
Asi tak nějak vím, co mám dělat (veterina, policie, hlášení na úřadě..), jen jsem se potřebovala poradit co příště.

Co zkusit okamžitě přivolat policii, na 158, právě proto, že máte obavu, aby nenapadl vás i vaše dítě? Následné řešení na policii by mohlo majitelku přimět k řešení.

2.10.2016 13:24
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Tak jak říkáte, Conie.
Nerada poradam letecke dny, ale u nekterych majitelu se neda nic jineho delat, kdyz jim neni svate bezpeci vlastniho psa.

Soused haze balonky svemu NO na ulici, ac ma velkou zahradu. Je to bomba, kdyz beru ven pita a v plne rychlosti do nej narazi NO ktery nevidi neslysi, protože ma z mozku tenisak. Pit ma misto mozku zuby, jak to asi muze dopadnout? (Dopadlo to vyjimecne dobre, uz mam vcelku rychle reakce, ale proc lidi ohrozuji sve psy?).

2.10.2016 13:36
anonymx

XXX.XXX.188.147

conie napsal(a):
To je docela arogance vůči ostatním lidem i psům nemít sebou na psy vodítka, když navíc neposlouchají. On totiž je málokdo zvědavý, aby se k němu řítil pes, byť dle majitele hodný a neškodný. Taky na to může doplatit vaše fena, kdyby se takto divoce přiřítila k mé feně (samozřejmě na vodítku!), ta by to hodnotila jako ohrožení pro mě a vaše by mohla mít smůlu. Je úplně jedno, jestli paní ječela nebo ne, vaše fena u ní a jejího psa neměla co dělat.

A jak jste prisla na to, ze neposlouchaji? Voditko skoro neznaji prave proto ze poslouchaji. Ale tohle byla.moje blbost, videla jsem mrnouse a tak jsem ji nechala. Moji psi neprijdou do kontaktu s neznamymi psi ani omylem, tohle bylo mimoradne. Privolala jsem mladou i cizi a moji, o ktere vim ze i na vrciciho psa reaguje pratelsky, uz jsem nestihla. Takze jsem ta spatna ja (coz ani trochu nepopiram), ovsem hystericka majitelka je O.K.

2.10.2016 13:39
anonymx

XXX.XXX.188.147

Jo a jeste, pokud vidim na voditku psa ve volne prirode, tak se mu vyhybam velkym obloukem, protoze je mi jasne, ze je to bud pes agresor nebo nevychovany, kazdopadne problemovy.

2.10.2016 13:48

Tak třeba mě s mojí fenou byste asi viděla vždycky na vodítku. Je v podstatě bezproblémová, v cizím prostředí se ode mne nehne, ale když vidím v dáli osobu se psy, volám ji a připínám, protože nikdy nevím, kdo proti nám jde.
Zase není úplně splachovací, kdyby se na ni při seznamování cizí fena obořila a vycenila, byla by rvačka na spadnutí. Svou fenu bych okřikla, ale co ta druhá ?
Vlastně i když vidím osobu bez psa. Nikdy nevím, koho proti sobě mám a nepříjemnosti nemám ráda. Těch 10 minut než se mineme jí určitě neublíží a pak může zase běžet.
Aby to nevypadalo, že jsme bůhví jak vzorné : Nedávno seřvala myslivce, viděla ho dřív než já.
Ale to bylo "doma, na jejím".

2.10.2016 13:54
anonymx

XXX.XXX.188.147

Vzhledem k letum se psy mam oci jak ostriz a obvykle vidim psy driv nez oni (tedy jestli si je nekdo privolava) anebo jdou na voditku. Ty privolavani pak obvykle konci ve hre s mymi. Ti druzi nikdy.

2.10.2016 13:56
conie

XXX.XXX.206.202

Tak třeba mě s mojí fenou byste asi viděla vždycky na vodítku. Je v podstatě bezproblémová, v cizím prostředí se ode mne nehne, ale když vidím v dáli osobu se psy, volám ji a připínám, protože nikdy nevím, kdo proti nám jde.
Zase není úplně splachovací, kdyby se na ni při seznamování cizí fena obořila a vycenila, byla by rvačka na spadnutí. Svou fenu bych okřikla, ale co ta druhá ?
Vlastně i když vidím osobu bez psa. Nikdy nevím, koho proti sobě mám a nepříjemnosti nemám ráda. Těch 10 minut než se mineme jí určitě neublíží a pak může zase běžet.
Aby to nevypadalo, že jsme bůhví jak vzorné : Nedávno seřvala myslivce, viděla ho dřív než já.
Ale to bylo "doma, na jejím".

Kéž by to tak měli všichni, to by ubylo problémů. Moje pastevecké feny taky neuvidíte bez vodítka, i když jsou vychované a poslušné, ale mají v dospělosti každá kolem 50 kg a pravou pastevčí povahu (díky za ní ). Chovám se jako zodpovědná majitelka.

2.10.2016 14:01
conie

XXX.XXX.206.202

anonymx napsal(a):
A jak jste prisla na to, ze neposlouchaji? Voditko skoro neznaji prave proto ze poslouchaji. Ale tohle byla.moje blbost, videla jsem mrnouse a tak jsem ji nechala. Moji psi neprijdou do kontaktu s neznamymi psi ani omylem, tohle bylo mimoradne. Privolala jsem mladou i cizi a moji, o ktere vim ze i na vrciciho psa reaguje pratelsky, uz jsem nestihla. Takze jsem ta spatna ja (coz ani trochu nepopiram), ovsem hystericka majitelka je O.K.

Kdyby poslouchali, přivolala byste je. Pokud jste fenu nechala schválně obtěžovat paní s malým psem, dostala jste vynadáno naprosto právem. Vy víte, jakou má paní zkušenost? Co když je její pejsek nemocný, starý, byl již napaden jiným psem? Třeba právě proto byla "hysterická". Nebo prostě byla vyděšená, bála se, nevěděla si rady apod. Kolik majitelů psů již křičelo"Nebojte se, on nic nedělá" a jejich pes pak druhého napadl. Vy jste se měla slušně omluvit, nasypat si popel na hlavu a ne tady kritizovat chování druhého.

2.10.2016 14:06

conie napsal(a):
Kéž by to tak měli všichni, to by ubylo problémů. Moje pastevecké feny taky neuvidíte bez vodítka, i když jsou vychované a poslušné, ale mají v dospělosti každá kolem 50 kg a pravou pastevčí povahu (díky za ní ). Chovám se jako zodpovědná majitelka.

Jak jsem psala - ne vždycky to vyjde smajlík, ale snažím se. Psy volně a navíc bez majitele, nemám vůbec ráda.
A pak miluju takové : Jdu po cestě, proti mě, ještě docela daleko šílí bílý pes na 100x zauzlované lonži. Majitelka volá : Vy máte psa? Já na to - ne, je doma. Maj : To je dobře, jinak bych ho neudržela, nevím, co tak vyvádí, když nemáte psa. Já -asi ho ze mě cítí. Maj: Asi, no snad ho udržím.
Už neříkám nic a radši se obloukem vyhnu. Později zjistím, že bílý pes je argent. doga. Říkají jí Sněženka.

2.10.2016 14:12

anonymx napsal(a):

Přesně, kdybyste pustila svojí fenu k té mé, která je vždy na vodítku, tak sundavám čubě náhubek a nazdar a Vám bych to taky pěkně vysvětlila

2.10.2016 14:18

Přesně, kdybyste pustila svojí fenu k té mé, která je vždy na vodítku, tak sundavám čubě náhubek a nazdar a Vám bych to taky pěkně vysvětlila

Já bych se tady anonymx snad zastala. Myslím, že by její puštěná fena k vaší na vodítku a bez koše nedošla. Jestli je zvyklá pohybovat se mezi psy, pochopila by.
Anonyx píše, že stála a mávala ocasem, chvíli by mávala a když by neviděla odezvu, vzdala by to.

2.10.2016 14:20
anonymx

XXX.XXX.188.147

conie napsal(a):
Kdyby poslouchali, přivolala byste je. Pokud jste fenu nechala schválně obtěžovat paní s malým psem, dostala jste vynadáno naprosto právem. Vy víte, jakou má paní zkušenost? Co když je její pejsek nemocný, starý, byl již napaden jiným psem? Třeba právě proto byla "hysterická". Nebo prostě byla vyděšená, bála se, nevěděla si rady apod. Kolik majitelů psů již křičelo"Nebojte se, on nic nedělá" a jejich pes pak druhého napadl. Vy jste se měla slušně omluvit, nasypat si popel na hlavu a ne tady kritizovat chování druhého.

Umite cist? Nejsem zase takovy deb... ano, moje hloupost, ze jsem nedavala pozor a v tech mistech psa necekala. Nevim jak rychla jste vy, ale ja volila poradi privolani dle rizika. Cizi, mladou a nakonec tu o ktere vim, ze je to v klidu.Pribehli sice hned, ale to uz pani byla u nas. Vzhledem k tomu, ze nezustala stat ale sla ke mne s 3:NO, tak jsem usoudila ze je vse v pohode.Pes se jen prikrcil a na jeji vyzvu ke hre reagoval naprosto v pohode. Sice jsem ji okamzite odvolala, ale vubec ne kvuli psovi, ale kvuli majitelce. Vite, mne jsou majitele vcelku ukradeni a jde mi o psy. Pani mne vulgarne napadala, moje omluva a vysvetleni ze pes je v pohode ji nezajimalo. Pes s ni ani nechtel odejit a snazil se vehementne dostat k odlozene fene. Nesmel... neco by chytil...

2.10.2016 14:24

Já bych se tady anonymx snad zastala. Myslím, že by její puštěná fena k vaší na vodítku a bez koše nedošla. Jestli je zvyklá pohybovat se mezi psy, pochopila by.
Anonyx píše, že stála a mávala ocasem, chvíli by mávala a když by neviděla odezvu, vzdala by to.

No, snad máte pravdu, ale už jsem prostě alergická na nezodpovědné majitele jejich hravých psů. Nás v 95% vždy obcházejí a nebo připínají na vodítka.

2.10.2016 16:18
keira

XXX.XXX.106.7

Žiju v Praze, většina psů tady je buď přátelská/majiteli zvládnutá, nebo relativně neškodná, málokdo tu má psy pastevecké velikosti a pod., takže se jich nebojím. Pokud ale nějaký začne útočit na moji fenu (17kg), beru jako svoji povinnost ji ochránit. Takže jdu proti psovi, dost zle na něj řvu, odháním ho směrem k páníčkovi a jsem připravená silně kopnout, kdyby neustoupil. Zatím toto naštěstí ťukťuk stačilo i na nevychované německé ovčáky.

Vycházím také tak trochu z toho, že když by mi cizí pes potrhal psa, tak se majiteli vcelku nic nestane. Ale pokud by pes skutečně napadl mě, bude z toho mít majitel pr* jak vrata a už si bude dávat sakra veliký pozor, aby se to příště neopakovalo.

Pokud by se stalo, že už by se pes zakousnul a mordoval, chytla bych ho zezadu za slabiny, prý to hodně bolí a pes pustí.

2.10.2016 16:49
anonymx

XXX.XXX.188.147

keira napsal(a):
Žiju v Praze, většina psů tady je buď přátelská/majiteli zvládnutá, nebo relativně neškodná, málokdo tu má psy pastevecké velikosti a pod., takže se jich nebojím. Pokud ale nějaký začne útočit na moji fenu (17kg), beru jako svoji povinnost ji ochránit. Takže jdu proti psovi, dost zle na něj řvu, odháním ho směrem k páníčkovi a jsem připravená silně kopnout, kdyby neustoupil. Zatím toto naštěstí ťukťuk stačilo i na nevychované německé ovčáky.

Vycházím také tak trochu z toho, že když by mi cizí pes potrhal psa, tak se majiteli vcelku nic nestane. Ale pokud by pes skutečně napadl mě, bude z toho mít majitel pr* jak vrata a už si bude dávat sakra veliký pozor, aby se to příště neopakovalo.

Pokud by se stalo, že už by se pes zakousnul a mordoval, chytla bych ho zezadu za slabiny, prý to hodně bolí a pes pustí.

Posledni veta je z rise mytu a baji. Tohle fakt nefunguje.

2.10.2016 17:24

anonymx napsal(a):
Posledni veta je z rise mytu a baji. Tohle fakt nefunguje.

Za slabiny možná ne, ale za koule ano. Nevím, jestli by pustil některý z bullů, mám vyzkoušené u boxera. Pustil okamžitě a šel po ruce. Blbý je když je pes chlupatý a s ocasem.( Ha, skrytý význam kupírovaných ocasů ).
A když se perou feny...

2.10.2016 18:42
Iliena

XXX.XXX.233.0

anonymx napsal(a):
Jo a jeste, pokud vidim na voditku psa ve volne prirode, tak se mu vyhybam velkym obloukem, protoze je mi jasne, ze je to bud pes agresor nebo nevychovany, kazdopadne problemovy.

Tohle je dost házení do jednoho pytle, nezdá se vám? I nás byste potkala se psem na vodítku a není nevychovaná ani agresor. Feňule prostě na ostatní psy (o fenách ani nemluvím) není zvědavá. A já mám situaci víc pod kontrolou, protože ne každý si svého psa odvolá...

2.10.2016 19:15
anonymx

XXX.XXX.188.147

Iliena napsal(a):
Tohle je dost házení do jednoho pytle, nezdá se vám? I nás byste potkala se psem na vodítku a není nevychovaná ani agresor. Feňule prostě na ostatní psy (o fenách ani nemluvím) není zvědavá. A já mám situaci víc pod kontrolou, protože ne každý si svého psa odvolá...

A to ji nepustite volne nikdy? Mne jde o psy a majitele, ktere potkam v prirode vcelku jinak liduprazdne. Ne ve frekvenci nebo na psich trasach. Ve frekvenci mam taky voditko a psim trasam se vyhybam neb jsem prazak. Radsi hodim psiska do auta a jedem tam, kde je obvykle klidno.

2.10.2016 19:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

anonymx napsal(a):
A to ji nepustite volne nikdy? Mne jde o psy a majitele, ktere potkam v prirode vcelku jinak liduprazdne. Ne ve frekvenci nebo na psich trasach. Ve frekvenci mam taky voditko a psim trasam se vyhybam neb jsem prazak. Radsi hodim psiska do auta a jedem tam, kde je obvykle klidno.

U nás je to bohužel o lovení, takže v přírodě liduprázdné je na flexi, byť není agresor ani na psy, ani na lidi, okruh tady na našem konci vesnice, kolem potoka a cestou do vedlejší vesnice, kde všude potkáváme lidi i psy, je na volno, protože tam nějak umí, že se nezdrhá (teď to určo zakřiknu ) a od psů je v pohodě odvolatelný, respective když mu řeknu, tak počká, až přijdu a připnu si ho na vodítko(a je tam rozhled minimálně 400m).

2.10.2016 19:46
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):

No já jsem z vesnice, na procházky chodíme do přírody, téměř nikdo tam nechodí, ale ve chvíli kdy někoho potkám, tak mě uvidí se psem na vodítku. Když vidím někoho v dálce tak psa automaticky volám a dávám na vodítko. Jenže u nás to je tak, že když za celou procházku potkáme dva lidi tak je to hodně

2.10.2016 20:18
anonymx

XXX.XXX.188.147

marcelaamax napsal(a):
No já jsem z vesnice, na procházky chodíme do přírody, téměř nikdo tam nechodí, ale ve chvíli kdy někoho potkám, tak mě uvidí se psem na vodítku. Když vidím někoho v dálce tak psa automaticky volám a dávám na vodítko. Jenže u nás to je tak, že když za celou procházku potkáme dva lidi tak je to hodně

Stastna to zena...

2.10.2016 20:19
kobylatko

XXX.XXX.45.44

No, snad máte pravdu, ale už jsem prostě alergická na nezodpovědné majitele jejich hravých psů. Nás v 95% vždy obcházejí a nebo připínají na vodítka.

Taktéž.A seznámení psů až po domluvě.Já ani můj pej nejsme zvědaví na to aby k nám cokoli utíkalo ať už v dobrým nebo ve zlým.

2.10.2016 20:19
Iliena

XXX.XXX.90.9

anonymx napsal(a):

Samozřejmě ji pouštím, ale pokud někoho potkáme tak si ji přivolám a když je tam i pes, připnu si ji.

2.10.2016 20:20
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):

Taktéž tak .Tady lidi psa venčí max 2km.

2.10.2016 20:21
Iliena

XXX.XXX.90.9

kobylatko napsal(a):
Taktéž.A seznámení psů až po domluvě.Já ani můj pej nejsme zvědaví na to aby k nám cokoli utíkalo ať už v dobrým nebo ve zlým.

máme to stejně.

2.10.2016 20:21
kobylatko

XXX.XXX.45.44

2.10.2016 20:27
kobylatko

XXX.XXX.45.44

A pokud někdo nereáguje na první upozornění tak dotyčnýmu majitei vždy sdělím že ještě jednou jeho pes bude obtěžovat tak mýmu sundávám koš a bude mít novou rohožku na spaní.

2.10.2016 21:11

kobylatko napsal(a):
A pokud někdo nereáguje na první upozornění tak dotyčnýmu majitei vždy sdělím že ještě jednou jeho pes bude obtěžovat tak mýmu sundávám koš a bude mít novou rohožku na spaní.

3.10.2016 11:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax napsal(a):

Taky tak, tady v lesích nepotkáme nikdy nikoho, možná za 10let, co je procházím tak 10lidí. A to ještě ne se psy. Nějaké turisty a lidi na dřevo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík