Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2016 02:07

Dobrý den, plánujeme s přítelem do budoucna štěně AST a už předběžně koukám po krmivech, nemůžu se rozhodnout mezi: Canidae, Annamaet a Taste of the wild, poradil by mi někdo prosím? Pejsek bude pp tak bych chtěla zajistit i nejvhodnější krmivo. Plánujeme s ním cvičit, sportovat atd, takže pejsek bude často v pohybu. Dále jsem se chtěla zeptat lze míchat konzervy a granule jedné značky dohromady? Nebo konzervu dávat jenom občas? Děkuji za odpovědi.

3.10.2016 18:19

Nikdo nic? Prosím prosím.

3.10.2016 18:26
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Záleží i čím krmí chovatel? pokud kvalitně tak nechat, pokud ne tak postupný přechod a je to spíš o tom co psovi sedne a co ne, my máme jiné plemeno a měla už značek hodně a jediné co jí zatim nesedlo jsou Taste of the wild , ale kvalitních granulí je celkem dost

3.10.2016 19:05
LájošM

XXX.XXX.14.251

Právě proto, že značek je tolik, vám těžko dopředu někdo poradí, co bude sedět právě vašemu psovi. Třeba já musím pro smečku používat různá krmení, od barfu po více značek granulí, protože každý pes je jiný.
A zrovna Annameat má více řad, samozřejmě mým psům nejvíc sedla ta dražší smajlík A kamarádčinu psu nesedí z Taste bizon, ostatní chutná a po nich prospívá.

5.10.2016 13:20

Moc díky, budu tedy zkoušet a uvidim.:) a to míchání granule a konzerva jedné nebo i jine značky vi nekdo prosim?:).

5.10.2016 13:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moc díky, budu tedy zkoušet a uvidim.:) a to míchání granule a konzerva jedné nebo i jine značky vi nekdo prosim?:).

Míchat (ochucovat můžete) kvalitní konzervou (Animonda Carno, Macs, Topstein, Lukullus) nebo ráno zkrmit konzervu s doplňky (bylinky, za studena lisovaný olej-rostlinný a živočišný, směs na srst, směs na klouby, atd) a večer granule

5.10.2016 15:38

Míchat (ochucovat můžete) kvalitní konzervou (Animonda Carno, Macs, Topstein, Lukullus) nebo ráno zkrmit konzervu s doplňky (bylinky, za studena lisovaný olej-rostlinný a živočišný, směs na srst, směs na klouby, atd) a večer granule

Moc děkuji za odpověd. Já konzervou pouze dochucuji-přidám trošku, zamíchám. Mám 3 rozežrané potvory a ty suché nesní, míchané ano. tak jen dotaz zda to nějak nevadí, kvůli poměrům atd

5.10.2016 16:23

Moc děkuji za odpověd. Já konzervou pouze dochucuji-přidám trošku, zamíchám. Mám 3 rozežrané potvory a ty suché nesní, míchané ano. tak jen dotaz zda to nějak nevadí, kvůli poměrům atd

Za málo ochucovat můžete skoro čímkoli smajlík

5.10.2016 17:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

Poměrům čeho? Když máte dobrou konzervu, kvalitní granule, pak můžete míchat jak je libo, přidat maso, zeleninu, ovoce.
Ty kecy výrobců, jak se nemají míchat různé značky, to přece nemá logiku a je to jen marketingový tah, aby si udrželi zákazníky.

5.10.2016 18:17

LájošM napsal(a):
Poměrům čeho? Když máte dobrou konzervu, kvalitní granule, pak můžete míchat jak je libo, přidat maso, zeleninu, ovoce.
Ty kecy výrobců, jak se nemají míchat různé značky, to přece nemá logiku a je to jen marketingový tah, aby si udrželi zákazníky.

No když mám krmivo-granule které obsahují všechno ve svém správném poměru, prijde mi blbé míchat do toho zase jiné poměry zase něčeho úplně jiného.

5.10.2016 18:33
Petruzalka

XXX.XXX.60.1

Pokud máte kvalitní granule, je podle mě nesmysl do psa cpát ještě horem dolem konzervy, natož to míchat dohromady... granule se tráví zaprvý odlišnou dobu než konzervovaný maso a zadruhý, netušim, co si pes odnese z toho, že se granule smíchaj s masem :O mýho psa to tak akorát prohnalo... Neřeknu jednou za čas, jako chuťovku.
Spousta psů je v dnešní době rozmazlenejch a moc dobře věděj, že když nebudou žrát samotný granule, hned jim v tý misce přistane něco voňavějšího.
Ať si každej krmí čím chce- čerstvým masem, konzervama, granulema... ale opravdu nevidim smysl ve smíchání kvalitních granulí s masem.

5.10.2016 18:41

No když mám krmivo-granule které obsahují všechno ve svém správném poměru, prijde mi blbé míchat do toho zase jiné poměry zase něčeho úplně jiného.

Ona ta čísla na obalech nejsou tak úplně přesná.
Bude něco na odměnu ?
Tak už jsme to rozbili jediným piškotem.
Když mu míchání nevadí..
On stejně neumí počítat.
I když..zjednodušeně..30% proteinové granule s 50% proteinovou konzervou..to už dobrotu dělat nemusí..
Jenže taková konzerva není, ani krůtí stehno.
Klid.
Nic nepřehánět bude stačit.

Annamaet - jen moučka, žádné maso, mně nelíbí...GF řada ujde
Totw - to nepobralo z dobrého nic
Canidae - dá se

Jiný level - Eden, ND od Farminy, Wolfsblut, ...

5.10.2016 19:04

Ona ta čísla na obalech nejsou tak úplně přesná.
Bude něco na odměnu ?
Tak už jsme to rozbili jediným piškotem.
Když mu míchání nevadí..
On stejně neumí počítat.
I když..zjednodušeně..30% proteinové granule s 50% proteinovou konzervou..to už dobrotu dělat nemusí..
Jenže taková konzerva není, ani krůtí stehno.
Klid.
Nic nepřehánět bude stačit.

Annamaet - jen moučka, žádné maso, mně nelíbí...GF řada ujde
Totw - to nepobralo z dobrého nic
Canidae - dá se

Jiný level - Eden, ND od Farminy, Wolfsblut, ...

Moc děkuji za reakci jenom muzu se prosim zeptat z tech níže uvedených značek v čem jsou lepsi/kvalitnější nez mnou 3 napsané? Moc dekuji.

5.10.2016 19:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

Když mají granule správný poměr, konzervy správný poměr, barf správný poměr... tak kde se vám pak najednou ty správné poměry ztratí? Matematika smajlík

5.10.2016 19:34
LájošM

XXX.XXX.14.251

Petruzalka napsal(a):
Pokud máte kvalitní granule, je podle mě nesmysl do psa cpát ještě horem dolem konzervy, natož to míchat dohromady... granule se tráví zaprvý odlišnou dobu než konzervovaný maso a zadruhý, netušim, co si pes odnese z toho, že se granule smíchaj s masem :O mýho psa to tak akorát prohnalo... Neřeknu jednou za čas, jako chuťovku.
Spousta psů je v dnešní době rozmazlenejch a moc dobře věděj, že když nebudou žrát samotný granule, hned jim v tý misce přistane něco voňavějšího.
Ať si každej krmí čím chce- čerstvým masem, konzervama, granulema... ale opravdu nevidim smysl ve smíchání kvalitních granulí s masem.

Takže to znamená, že vy jíte jídlo po složkách kvůli odlišnému trávení? Prvně sníte řízek (bez strouhanky, protože strouhanka se tráví jinak dlouho než maso), až vytrávíte, tak sníte brambory, pak několik hodin čekáte a dáte si rajčatový salát? smajlík Ta blbost s odlišnou dobou trávení je snad už dávno vysvětlená jako hovadina.
A co si odnese pes z masa? Ty nejpřirozenější a nejčerstvější živiny, jaké může dostat.
Nebo chcete popřít, že čerstvé maso je pro psa mnohem lepší než firemně namíchané granule, pomleté suroviny na padrť, konzervované, projeté horkem kvůli zabití breberek, když ani nevíte, co v těch kuličkách doopravdy je za odpad?
Jo, je plno psů, co trávení nemá v pořádku právě kvůli krmení jednotvárnou stravou a pak se jim nic "normálního" nedá podat. A taky lidi nemají trpělivost, aby si psí trávení na maso znovu mohlo zvyknout.

5.10.2016 19:35
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Micham granule s masem a vyvarem, lepsi bobky jsme nikdy nemeli .

5.10.2016 19:46

Moc děkuji za reakci jenom muzu se prosim zeptat z tech níže uvedených značek v čem jsou lepsi/kvalitnější nez mnou 3 napsané? Moc dekuji.

Už jen použití moučky nebo masa.
Moučka je něčím od producenta konzervována. A já nevím čím. A nechce se mi po tom pátrat.
Je to taková věc, co se vaří ke 3 stovkám °C. Kombinace moučky a masa ještě jde, ale
v Annamaet např. Lean verze není ani kousek masa, jen moučky.
Polévka z krávy nebo z kostky. To krmení není zlé, ale znám lepší.

Totw samá výplň, výlisky (zbytky),...koukněte před čím vším je ve složení chlorid sodný. Víc soli než ovoce a zeleniny..to je zkrátka trochu divné.

Canidae ujde. Skoro stejné jako Annam.
Mně se USA moc nelíbí. Mají volnější pravidla a vůbec jsem vybíravá.

Eden - téměř 50% masa
ND, Wolfsblut - třetina masa (pod tuto hranici nejdu)
..takových je více..společné mají: původ Evropa, čistota surovin, nějaké maso, dobré přílohy, přijatelná cena.

Než budete mít nového psa, nějaká firma zas krachne nebo jí koupí nějaký obr typu Mars (Pedigree) a takové já třeba nepodporuji.
Tak počkejte.
Návod máte ve zprávě.

Nej je stejně maso.
Ale nemůžu říct odkud, protože mi to tam začíná někdo vykupovat.
Dopsimisky sakra.

5.10.2016 19:53

Už jen použití moučky nebo masa.
Moučka je něčím od producenta konzervována. A já nevím čím. A nechce se mi po tom pátrat.
Je to taková věc, co se vaří ke 3 stovkám °C. Kombinace moučky a masa ještě jde, ale
v Annamaet např. Lean verze není ani kousek masa, jen moučky.
Polévka z krávy nebo z kostky. To krmení není zlé, ale znám lepší.

Totw samá výplň, výlisky (zbytky),...koukněte před čím vším je ve složení chlorid sodný. Víc soli než ovoce a zeleniny..to je zkrátka trochu divné.

Canidae ujde. Skoro stejné jako Annam.
Mně se USA moc nelíbí. Mají volnější pravidla a vůbec jsem vybíravá.

Eden - téměř 50% masa
ND, Wolfsblut - třetina masa (pod tuto hranici nejdu)
..takových je více..společné mají: původ Evropa, čistota surovin, nějaké maso, dobré přílohy, přijatelná cena.

Než budete mít nového psa, nějaká firma zas krachne nebo jí koupí nějaký obr typu Mars (Pedigree) a takové já třeba nepodporuji.
Tak počkejte.
Návod máte ve zprávě.

Nej je stejně maso.
Ale nemůžu říct odkud, protože mi to tam začíná někdo vykupovat.
Dopsimisky sakra.

Škoda, že granule s cizokrajnými druhy masa nevyrábí i jiný výrobce nebo nějakého znáte? Třeba s krokodýlem nebo zebrou?

5.10.2016 20:47

Petruzalka napsal(a):

No vidíte, a já si zase nedokážu představit, že by můj pes chroupal jen granule. Takhle máme kombi s BARFem + dělení se při vaření bez soli a hned tak se po něčem nepo... S trávením se mi naopak úžasně srovnal, čistě na granulích pořád něco a nedej bože, aby něco uloupil v kuchyni.

5.10.2016 20:52

Škoda, že granule s cizokrajnými druhy masa nevyrábí i jiný výrobce nebo nějakého znáte? Třeba s krokodýlem nebo zebrou?

Krokodýl a zebra jsou docela ohrožené druhy ;-)
Klokan je přemnožený, proto může skákat do granulí.

5.10.2016 21:14

Krokodýl a zebra jsou docela ohrožené druhy ;-)
Klokan je přemnožený, proto může skákat do granulí.

No dobrá...takže kromě klokana nic exo nenajdu?

5.10.2016 21:29

Granule jsem nenašla. Tedy ne to, co by se tu prodávalo.
Konzervy jsou. Klokan, buvol.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/konzervy/terra_canis/terracanis_hypoallergen/317999#1
http://www.zoohit.cz/shop/psi/konzervy/terra_canis/menu/152922
http://www.velkypes.cz/Topstein-Farm-Fresh-klokan-brusinky-8x-800-g-d867.htm

Granule makrela + buvol
http://www.psimafie.cz/krmivo-pro-psy/primordial-adult-buffalo-mackerel-12kg/.

Škoda, konzervy krmím klokaní, kozí a koňské...ty granule, bohužel je tam kuřecí tuk

5.10.2016 21:34

Http://www.timberwolfpetfood.cz/krmivo-pro-psy/originals/timberwolf-originals-wilderness-elk.htm.
Dakota = bizon + losos + lososový olej
Black forest = jelen + jehně + losos + losos. olej.

5.10.2016 22:02

Http://www.timberwolfpetfood.cz/krmivo-pro-psy/originals/timberwolf-originals-wilderness-elk.htm.
Dakota = bizon + losos + lososový olej
Black forest = jelen + jehně + losos + losos. olej.

Je to složitější, to co uvádíte moje čuba nesnese

5.10.2016 22:04

Je to složitější, to co uvádíte moje čuba nesnese

Mi ale nikdo neřekl smajlík smajlík
Co nemůže ?

5.10.2016 22:19

A neslyšely jste, dámy, o něčem podobném jako Sojos?

5.10.2016 22:25

Mi ale nikdo neřekl smajlík smajlík
Co nemůže ?

No, otázka spíše zní, co může? Zatím může jen ty druhy masa, co nikdy nežrala, což znamená klokan a jiné exo druhy sice koza není exo, ale jehněčí taky ne

5.10.2016 22:57

A neslyšely jste, dámy, o něčem podobném jako Sojos?

Tu se prodává ?

5.10.2016 23:15

Když mám psa, co skoro nic nemůže, rozhodně mu nedám granule. Wolfsblut. A tím to končí.
Najdu pštrosí farmu, králíky od sousedů nebo nutrie.
Anebo. Luk a šípy a jde se.
Bobr, muflon, poštolka.

5.10.2016 23:32

Tu se prodává ?

No ne, právě. Proto píšu něco podobného. Nějaká jednodruhová (maso) sušená směska by se do kombi místo granulí šikla, kdyby sedla.

5.10.2016 23:37

No ne, právě. Proto píšu něco podobného. Nějaká jednodruhová (maso) sušená směska by se do kombi místo granulí šikla, kdyby sedla.

Jednodruhové znám, exotické ne.
Králík, kachna, ryby.

5.10.2016 23:41

Jednodruhové znám, exotické ne.
Králík, kachna, ryby.

Bez rýže? Které?

5.10.2016 23:46
tapina

XXX.XXX.179.71

Bez rýže? Které?

S rybou je toho mraky - fish4dogs, acana, purizon, irjen, nd,
s králíkem Mac (ale tam je kuř. tuk), trainer fitness,
Kachnu nevím.

5.10.2016 23:47
tapina

XXX.XXX.179.71

Nemá být ten sojos něco jako raw strava?

5.10.2016 23:52

MACs mono, Simpsons losos + brambory a kachna + bramb.

5.10.2016 23:54

Akela duck.

6.10.2016 00:35
prokopova

XXX.XXX.217.30

Dotazy na to, jakou značku granulí dávat, nemá smysl. Nikdo vám nemůže říct, která je nejlepší. Každý pes je individuální, ať čivava nebo bernardýn. Některému vyhovují granule a jinému vůbec. Mám 14 letého belgičáka na granulích míchaných s konzervou + zelenina a ovoce jako pochutiny. Od mlada má problémy de záněty dásní, (řešili jsme čištěním u veterináře), průjmy do osmi let, než jsme zjistili, že má alergii na kuřecí. Granulí (a to z těch dražších ) jsme vyzkoušeli za jeho život asi pět značek. posledntři roky je na Brit Care jehněčí s rýží a už nemá problém se zažíváním.
A teď: byly ty jeho problémy způsobené špatným krmením, nebo genetikou? To asi není možné zjistit.
K tomu máme dvouletého belgičáka, krmíme barfem, pes je svalnatý až moc, má hroznou sílu, a je zdravý a je vidět, že mu to moc prospívá. Jenže co za pět let? Kdyby měl nějakou nemoc, budeme se trápit tím, že jsme ho měli krmit jinak?
Chci tím říct, že je to jako u lidí. Někdo jí celý život rohlíky a bůček a dožije se 90 let, jiný žije půl života v dolech ve strašných podmínkách a taky se dožije 90 let, a z toho člověk, který dodržoval správnou životosprávu umře v 60 letech.
Tak si myslím, že je to u zvířat i u lidí stené, že nezáleží až tak moc na té životosprávě ale hlavně na nějaké vnitřní síle, nebo nevím, jak to nazvat...

6.10.2016 06:16

Když mám psa, co skoro nic nemůže, rozhodně mu nedám granule. Wolfsblut. A tím to končí.
Najdu pštrosí farmu, králíky od sousedů nebo nutrie.
Anebo. Luk a šípy a jde se.
Bobr, muflon, poštolka.

Jdu si vyrobit luk a šípy, díky za snahu

6.10.2016 07:37

MACs mono, Simpsons losos + brambory a kachna + bramb.

MACs je sice príma, ale proč tam museli narvat kuřecí tuk, mi hlava nebere. Granule mám vyřešené, ale pořád z nich nejsem rozjásaná, tak koukám po něčem jiném. Což mě zase trklo touhle diskuzí. A jak si dobře všimla tapina, ráda bych "čerstvé".

6.10.2016 10:14

MACs je sice príma, ale proč tam museli narvat kuřecí tuk, mi hlava nebere. Granule mám vyřešené, ale pořád z nich nejsem rozjásaná, tak koukám po něčem jiném. Což mě zase trklo touhle diskuzí. A jak si dobře všimla tapina, ráda bych "čerstvé".

Našla jsem spustu raw krmení. Otázka je - kde koupit.
Answers Detailed Dog Food (Raw Frozen)
Aunt Jeni’s Home Made (Raw Frozen)
BARF Dog Food (Raw Frozen)
Bravo Homestyle Complete (Freeze-Dried)
Darwin’s Natural Selections (Raw Frozen)
Darwin’s ZooLogics (Raw Frozen)
Dr. Harvey’s Oracle Dog Food (Freeze-Dried)
Fresh Is Best Dog Food (Freeze-Dried)
Genesis RAW Dog Food (Raw Frozen)
K-9 Kraving Dog Food (Raw Frozen)
K9 Natural Freeze Dried Raw (Freeze-Dried)
Lotus Dog Food (Raw Frozen)
Nature’s Logic (Raw Frozen)
Nature’s Variety Instinct Raw Frozen Diets (Raw Frozen)
Northwest Naturals (Raw Frozen)
Northwest Naturals Freeze Dried Raw (Freeze-Dried)
Nutrisca Raw Freeze Dried (Freeze-Dried)
OC Raw Dog Food (Raw Frozen)
Orijen Freeze Dried (Freeze-Dried)
Primal Freeze-Dried Formula (Freeze-Dried)
Primal Pronto Raw Frozen Formulas (Raw Frozen)
Primal Raw Frozen Formulas (Raw Frozen)
Primal Raw Frozen Grinds (Raw Frozen)
Primal Raw Frozen Mixes (Raw Frozen)
Raw Bistro Dog Food (Raw Frozen)
Rawwble Dog Food (Freeze-Dried)
Smack Raw Dehydrated Dog Food (Dehydrated)
SmallBatch Dog Food (Raw Frozen)
Stella and Chewy’s Freeze Dried (Freeze-Dried)
Stella and Chewy’s Raw Frozen (Raw Frozen)
Steve’s Real Food (Freeze-Dried)
Steve’s Real Food BARF Diet (Raw Frozen)
Stewart Raw Naturals (Freeze-Dried)
Stewart Raw Naturals (Raw Frozen)
TruDog Dog Food (Freeze-Dried)
Tucker’s Raw Frozen (Raw Frozen)
Vital Essentials Dog Food (Freeze-Dried)
Vital Essentials Dog Food (Raw Frozen)
Wolf tucker
Natural instinct
Nutriment
Benyfit
Natures menu
Cotswold
Honey´s
Luna & Me

Našla jsem K9 a Ziwipeak.

Anebo tu
http://www.ebay.com/itm/Sojos-Complete-Raw-Natural-Dry-Dog-Food-Mix-/252514528161?hash=item3acb09eba1:g:x0sAAOSw65FXwKzB.

6.10.2016 10:17

Rájko, opravdu nevím co Váš pes nemůže, co už měl a neměl.
Možná to sem zkuste napsat ;-).

6.10.2016 10:38

Rájko, opravdu nevím co Váš pes nemůže, co už měl a neměl.
Možná to sem zkuste napsat ;-).

Na mase byla od 7mi neděl do minulých Vánoc, žrala všechny druhy-kuřecí, krůtí, kachní, králičí, husí, hovězí, jehněčí, vepřové, ryby a zvěřinu (na té se mi naposledy vykousala).

6.10.2016 10:40

prokopova napsal(a):
Dotazy na to, jakou značku granulí dávat, nemá smysl. Nikdo vám nemůže říct, která je nejlepší. Každý pes je individuální, ať čivava nebo bernardýn. Některému vyhovují granule a jinému vůbec. Mám 14 letého belgičáka na granulích míchaných s konzervou + zelenina a ovoce jako pochutiny. Od mlada má problémy de záněty dásní, (řešili jsme čištěním u veterináře), průjmy do osmi let, než jsme zjistili, že má alergii na kuřecí. Granulí (a to z těch dražších ) jsme vyzkoušeli za jeho život asi pět značek. posledntři roky je na Brit Care jehněčí s rýží a už nemá problém se zažíváním.
A teď: byly ty jeho problémy způsobené špatným krmením, nebo genetikou? To asi není možné zjistit.
K tomu máme dvouletého belgičáka, krmíme barfem, pes je svalnatý až moc, má hroznou sílu, a je zdravý a je vidět, že mu to moc prospívá. Jenže co za pět let? Kdyby měl nějakou nemoc, budeme se trápit tím, že jsme ho měli krmit jinak?
Chci tím říct, že je to jako u lidí. Někdo jí celý život rohlíky a bůček a dožije se 90 let, jiný žije půl života v dolech ve strašných podmínkách a taky se dožije 90 let, a z toho člověk, který dodržoval správnou životosprávu umře v 60 letech.
Tak si myslím, že je to u zvířat i u lidí stené, že nezáleží až tak moc na té životosprávě ale hlavně na nějaké vnitřní síle, nebo nevím, jak to nazvat...

6.10.2016 10:59
LájošM

XXX.XXX.14.251

Docela by mne zajímalo, jak se zjistí, na co je pes alergický, když se krmí granulemi? Jak se pozná, že je to na jeden druh masa a ne na nějakou jinou složku v granulích?
My zjišťovali alergen tak, že jsme krmili jen jednodruhovým masem, delší dobu, a pak jsme druh vystřídali. Ale opět jsme museli vydržet, protože přece jen to není hned, než se organismus dá do pořádku.
Ale u granulí? Může mi to někdo vysvětlit? Veterináři mi tvrdí, že test pro psy na tyto alergeny nejsou.

6.10.2016 11:09

LájošM napsal(a):
Docela by mne zajímalo, jak se zjistí, na co je pes alergický, když se krmí granulemi? Jak se pozná, že je to na jeden druh masa a ne na nějakou jinou složku v granulích?
My zjišťovali alergen tak, že jsme krmili jen jednodruhovým masem, delší dobu, a pak jsme druh vystřídali. Ale opět jsme museli vydržet, protože přece jen to není hned, než se organismus dá do pořádku.
Ale u granulí? Může mi to někdo vysvětlit? Veterináři mi tvrdí, že test pro psy na tyto alergeny nejsou.

Dělala jsem to stejně, ale když se Vám pes vykouše 5x po sobě na novém druhu masa(tak 3.den už se začíná okusovat po celém těle, což je příznak, že se brzy vykouše do masa), tak už přemýšlíte, jak dál. Holt jsem to vyřešila takhle, koupila jsem granule s komponenty, které čuba ještě nikdy nežrala a sláva! Bohužel minulá zkouška krůtích granulí nevyšla

6.10.2016 11:15

Udělají se testy.
Ale nejsou moc spolehlivé. Drahé.
Metoda - jeden druh masa - je lepší.
Granule. Spousta věcí. Maso, tuk, konzervanty, tisíc druhů zeleniny a obilí, roztoči,..
Někde se píše aj "výrobek může obsahovat stopy arašídů". Je to těžké.

Nepořádek může dělat i jen špatné skladování úžasné značky.

Jsou psi, kteří můžou kuře syrové, ale v granulích nikdy. Nebo se nacpou kukuřicí na poli a jsou v pohodě, ale v granulích to nemůžou.
Takže.
U granulí těžko.

Jak má pes problém, na granule kašlat.

6.10.2016 11:18

Na mase byla od 7mi neděl do minulých Vánoc, žrala všechny druhy-kuřecí, krůtí, kachní, králičí, husí, hovězí, jehněčí, vepřové, ryby a zvěřinu (na té se mi naposledy vykousala).

Možná to není jídlem.

6.10.2016 11:23

Udělají se testy.
Ale nejsou moc spolehlivé. Drahé.
Metoda - jeden druh masa - je lepší.
Granule. Spousta věcí. Maso, tuk, konzervanty, tisíc druhů zeleniny a obilí, roztoči,..
Někde se píše aj "výrobek může obsahovat stopy arašídů". Je to těžké.

Nepořádek může dělat i jen špatné skladování úžasné značky.

Jsou psi, kteří můžou kuře syrové, ale v granulích nikdy. Nebo se nacpou kukuřicí na poli a jsou v pohodě, ale v granulích to nemůžou.
Takže.
U granulí těžko.

Jak má pes problém, na granule kašlat.

Chápu Vás a i souhlasím, ale přiznám se, že se čubě užbojím dát maso, chtěla jsem koupit už koninu, ale strach byl silnější...ikdyž koňskou konzervu žere v pohodě.
Kdyžjsem zkoušela už 5.druh "známého" masa a nevyšlo to, tak jsem začala být dost nervózní, vyzkoušela jsem drůbeží Canidae a pak ještě rybí, nepamatuji si značku a snadnještě jehněčí BH, pak jsem se rozhodla pro klokana ve WB, měla jsem nutkání jí klokana koupit i syrového, ale...

6.10.2016 11:24

Možná to není jídlem.

No, vím jak myslíte, ale udělala jsem veškerá šetření a opatření, nic nalezeno nebylo.

6.10.2016 11:45

No, vím jak myslíte, ale udělala jsem veškerá šetření a opatření, nic nalezeno nebylo.

Ještě pár druhů WB je, sob, holub,..
A dostává jen konzervu nebo jen granule ?
Žádný doplněk, vůbec nic okolo ?
Četla jsem o psech, kteří nemůžou maso vůbec.
Ale to by nemohla teda ani tu konzervu.
Mně se to na problém v jídle nezdá.
Tak bych dala to, co sedí a řešila čím doma uklízím, v čem pes spí, kam chodí na procházku, obojek, koberec apod.
My např. nemůžeme na jednu louku, hned se osype a kouše, to samé z jednoho náhubku.

6.10.2016 11:52

Ještě pár druhů WB je, sob, holub,..
A dostává jen konzervu nebo jen granule ?
Žádný doplněk, vůbec nic okolo ?
Četla jsem o psech, kteří nemůžou maso vůbec.
Ale to by nemohla teda ani tu konzervu.
Mně se to na problém v jídle nezdá.
Tak bych dala to, co sedí a řešila čím doma uklízím, v čem pes spí, kam chodí na procházku, obojek, koberec apod.
My např. nemůžeme na jednu louku, hned se osype a kouše, to samé z jednoho náhubku.

Díky a ještě zajíc smajlík
Dostává ráno konzervu s doplňky a večer granule, a je v pohodě.
Všechno okolo (čím uklízím, v čem spí atd) jsem právě řešila hned na začátku, to s tím nesouvisí.

6.10.2016 11:54
LájošM

XXX.XXX.14.251

My zkoušeli taky všechno možné, poradili mi štěněcí granule Cibau rybí a bylo to dobré. Tu značku jsem ani neznal, ale právě v těchto granulích neměl být ani kuřecí tuk. Fakt sedly. Naštěstí se trávení časem celkem upravilo (pes neměl kožní svědivost jako váš), teď už můžeme dávat i jehněčí, hovězí maso.
Je škoda, že výrobci granulí strkají kuřecí tuk i do těch, co nazvou jehněčí + rýže, králík + rýže apod.

6.10.2016 11:58

LájošM napsal(a):
My zkoušeli taky všechno možné, poradili mi štěněcí granule Cibau rybí a bylo to dobré. Tu značku jsem ani neznal, ale právě v těchto granulích neměl být ani kuřecí tuk. Fakt sedly. Naštěstí se trávení časem celkem upravilo (pes neměl kožní svědivost jako váš), teď už můžeme dávat i jehněčí, hovězí maso.
Je škoda, že výrobci granulí strkají kuřecí tuk i do těch, co nazvou jehněčí + rýže, králík + rýže apod.

Koukla jsem na ty Cibau, škoda, že se nedozvím, jské ryby a olej byl použit, u nás jde jen makrela.

6.10.2016 12:06

Cibau ne, to je hrůza.
Chemie, K3, neurčené ryby. Že sedly, je náhoda.

6.10.2016 13:36
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky si myslím, že v jídle nebude ten hlavní problém, resp. nevyřeší se to sháněním exotických ingrediencí.
Spíš se mi to zdá jako nějaké autoimunitní onemocnění nebo problém v trávicím traktu.
Souhlasím, že potenciální alergen (pokud by šlo o alergii) je téměř nemožné odhalit při krmení granulemi.

6.10.2016 13:42

Terven napsal(a):
Taky si myslím, že v jídle nebude ten hlavní problém, resp. nevyřeší se to sháněním exotických ingrediencí.
Spíš se mi to zdá jako nějaké autoimunitní onemocnění nebo problém v trávicím traktu.
Souhlasím, že potenciální alergen (pokud by šlo o alergii) je téměř nemožné odhalit při krmení granulemi.

Bůh ví, ale dokud bude v pohodě na alespoň 3-4 druzích masa, resp granulí, tak bych se nerada pouštěla do nějakých pokusů, opravdu už jich mám vyzkoušených dost

6.10.2016 13:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

Cibau ne, to je hrůza.
Chemie, K3, neurčené ryby. Že sedly, je náhoda.

Ony jsou přímo určené ingredience v málo kterých granulích. Do těch co jsme měli aspoň nebyl k rybám nacpaný kuřecí tuk. A ve štěněcích je celkem málo složek, takže to prostě klaplo, byl jsem rád, že mám čím psa krmit, aniž by se vys.ral z podoby. Naštěstí věkem se trávení upravilo a mohli jsme přidávat klasické hovězí maso a i vystřídat granule. Nerad bych skončil na jedné značce umělých kuliček.

6.10.2016 14:03
Atheira

XXX.XXX.240.170

Koukla jsem na ty Cibau, škoda, že se nedozvím, jské ryby a olej byl použit, u nás jde jen makrela.

Když si vezmu, že vaše fena očividně jen tak něco nesnese a jak se proběhla po Cibau ta má (A to je na tom oproti té vaší pořád ještě dobře. Problémy má jen s pár konkrétními věcmi, kterým se dá dobře vyvarovat)... tak bych asi spíš řekla, že radši ne.
Nechala jsem si to vnutit, když už jsem nevěděla kudy kam a jak docílit, aby z ní všechno nešlo horem dolem, že je to superprémiové, hrozně skvělé, totálně boží a nevím, co všechno ještě.

Je to takový divně mastný, fenka si toho teda zobla, ale nijak nadšená tedy rozhodně nebyla... o to divočejší pak byl ten sprint večer ven.

Hlavně když jsem si pak hledala recenze a víc koumala to složení, úplně se mi nelíbilo, že tam jsou nějaké pochybné chem. přísady. Už si nevybavím, co přesně tam všechno bylo, ale už bych to nechtěla ani zadarmo. Hlavně po té vlastní zkušenosti.

6.10.2016 14:06

Atheira napsal(a):
Když si vezmu, že vaše fena očividně jen tak něco nesnese a jak se proběhla po Cibau ta má (A to je na tom oproti té vaší pořád ještě dobře. Problémy má jen s pár konkrétními věcmi, kterým se dá dobře vyvarovat)... tak bych asi spíš řekla, že radši ne.
Nechala jsem si to vnutit, když už jsem nevěděla kudy kam a jak docílit, aby z ní všechno nešlo horem dolem, že je to superprémiové, hrozně skvělé, totálně boží a nevím, co všechno ještě.

Je to takový divně mastný, fenka si toho teda zobla, ale nijak nadšená tedy rozhodně nebyla... o to divočejší pak byl ten sprint večer ven.

Hlavně když jsem si pak hledala recenze a víc koumala to složení, úplně se mi nelíbilo, že tam jsou nějaké pochybné chem. přísady. Už si nevybavím, co přesně tam všechno bylo, ale už bych to nechtěla ani zadarmo. Hlavně po té vlastní zkušenosti.

To chápu, na mě tohle krmivo také nedělá kdejaký dojem.

6.10.2016 14:19

A poslední plus je to, že nesmí mít granule pod 15% tuku jinak je jak treska (s 9%tuku)

6.10.2016 15:03

Rybí, dobré, vše určené:
Essential Nautical living
Akela Fish
Wolfsblut Wild pacific
W Alaska salmon
W Cold river
Purizon adult fish
N&D Low Grain Codfish,
N&D GF fish
Simpsons sensitive salmon & potato
Fish4Dogs Finest Salmon
Timberwolf Ocean blue
Barking Heads FISH N DELISH
Barking Heads FUSSPOT
Carneeval Fresh Water Trout
Acana pacifica
Eden fish
Aatu salmon & herring
Canagan salmon
Devoted salmon
Marp holistic salmon
Nutram T25
Nutra gold holistic salmon.

6.10.2016 15:09

Rybí, dobré, vše určené:
Essential Nautical living
Akela Fish
Wolfsblut Wild pacific
W Alaska salmon
W Cold river
Purizon adult fish
N&D Low Grain Codfish,
N&D GF fish
Simpsons sensitive salmon & potato
Fish4Dogs Finest Salmon
Timberwolf Ocean blue
Barking Heads FISH N DELISH
Barking Heads FUSSPOT
Carneeval Fresh Water Trout
Acana pacifica
Eden fish
Aatu salmon & herring
Canagan salmon
Devoted salmon
Marp holistic salmon
Nutram T25
Nutra gold holistic salmon.

díky.

Admaz

6.10.2016 15:43
Admaz

XXX.XXX.199.251

Prosím, jsou tyto granule OK? Děkuji.

NO,13 měsíců.
Nebo můžu už přejít na dospělácké?

http://www.psimafie.cz/krmivo-pro-psy/essential-beginning-large-breed-12-5-kg-essential-motivation-delights-500g-doprava-zdarma/.

6.10.2016 17:32

Megííí

Jasně, jenže u nás je z kompletních tak akorát děsný Fit-Crock s kuřetem. Objednat to z venku bych si asi vzhledem ke kratší době trvanlivosti netroufla.

6.10.2016 17:35
tapina

XXX.XXX.11.250

Megííí

Jasně, jenže u nás je z kompletních tak akorát děsný Fit-Crock s kuřetem. Objednat to z venku bych si asi vzhledem ke kratší době trvanlivosti netroufla.

To je ale fakt hnus.

Proč hledáte takové? Co Ziwi Peak? Má to cenu?

Zkoušela jste sušit doma? Vymyslela jsem teď skvělé pojivo, takže to zkusím.

6.10.2016 18:08

tapina napsal(a):
To je ale fakt hnus.

Proč hledáte takové? Co Ziwi Peak? Má to cenu?

Zkoušela jste sušit doma? Vymyslela jsem teď skvělé pojivo, takže to zkusím.

ZiwiPeak je darda a hlavně to není kompletní směs. Sušička mi doma jede pomalu nonstop. Už jsem jednou na dvoudenní výlet zkusila nasušit směs vč. batátů. Super, ale toho s*aní s tím...

6.10.2016 18:12
tapina

XXX.XXX.11.250

ZiwiPeak je darda a hlavně to není kompletní směs. Sušička mi doma jede pomalu nonstop. Už jsem jednou na dvoudenní výlet zkusila nasušit směs vč. batátů. Super, ale toho s*aní s tím...

No to jo.

Ale když by se to udělalo ve velkém... To by byla jedna práce.

Sušička nebo oven baked?

Můžu taky ne úplně do sucha a vysterilizovat to. Vydrželo by to 12týdnů (zavřené) bez mikrobů.

6.10.2016 18:18

Ještě to musí odpuzovat moly.

6.10.2016 18:20
tapina

XXX.XXX.11.250

Ještě to musí odpuzovat moly.

Rozmarýn. olej.

6.10.2016 18:37

Ollie, Tapina, bez patlání
"You can launch your own brand
of super premium dry pet food
in just 7 days..."

http://www.ga-petfoodpartners.co.uk/ga-direct

6.10.2016 18:39
tapina

XXX.XXX.11.250

Ollie, Tapina, bez patlání
"You can launch your own brand
of super premium dry pet food
in just 7 days..."

http://www.ga-petfoodpartners.co.uk/ga-direct

Vánoční cukroví si taky nekupuju ;-).

6.10.2016 23:22

tapina napsal(a):
No to jo.

Ale když by se to udělalo ve velkém... To by byla jedna práce.

Sušička nebo oven baked?

Můžu taky ne úplně do sucha a vysterilizovat to. Vydrželo by to 12týdnů (zavřené) bez mikrobů.

To je taky s*aní. Nej by byla nějaká průmyslová sušička, kam bych toho naházela mraky, né jen půl kg masa na 4 plata. Klidně bych pak ve volném čase krájela jak vzteklá.

Tak trochu jerky nechávám v lednici do dvou týdnů (většinou to zmizí dřív), hodně suché cca 4 týdny. Jinak tenkrát ta víkendová směska byla na 3 sušičky, děs. Na druhou stranu to vonělo a před zalitím jsem dost zobala, resp. jsem nechala krůtu, hovězího mu moc nezbylo a o pár kousků batátů, mrkve a jablek taky přišel. Možná bych nějakou obří sušičku měla fakt pořídit.

9.10.2016 08:20

Megííí, nevíte náhodou, proč nelze sehnat krmivo K9 Natural? Díky.

9.10.2016 09:38

9.10.2016 09:46

Díky!

9.10.2016 10:22

Stejně to nekoupíte. A není proč plakat. Krmení je to nanic, pes to dlouhodobě..možná ani jednou..nesnese.40% tuku.40% proteinů. Jako pamlsek možná. A to si můžete usušit doma.
Where to buy - USA, NZ, Leeds.
Je to maso, kosti, krev, vejce, slunečnicový olej, UHLIČITAN VÁPENATÝ, lněné semínko, zelenina.
Jehně, hovězí.
Takže stejně nanic.
Králík z Lidlu nebo od souseda - usušit v sušičce nebo troubě.

9.10.2016 10:49

Stejně to nekoupíte. A není proč plakat. Krmení je to nanic, pes to dlouhodobě..možná ani jednou..nesnese.40% tuku.40% proteinů. Jako pamlsek možná. A to si můžete usušit doma.
Where to buy - USA, NZ, Leeds.
Je to maso, kosti, krev, vejce, slunečnicový olej, UHLIČITAN VÁPENATÝ, lněné semínko, zelenina.
Jehně, hovězí.
Takže stejně nanic.
Králík z Lidlu nebo od souseda - usušit v sušičce nebo troubě.

Není to pro mojí čubu smajlík Nebojte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík