Dobrý den,
Mám skoro dvouletou fenku.Od malička jsme chodili na cvičák, kde se cvičilo tzv.luringem (navádění pejska pamlskem).Takže pes cvičí dokud vidí, že mám něco v ruce.Ale jakmile je ruka prázdná nebo zazní pouze hlasový povel, pes nereaguje.Nyní bych ráda zkusila nějaké zkoušky, ale zde bohužel s pamlsky neuspěju.Poradí prosím někdo, jak pamlsky odbourat a naučit reagovat na hlas.povely?Děkuji.
Bud spatny vycvikar nebo jste nedavala pozor. Na ruku s pamlskem se navadi mimino, pak uz jen ruka a pamlsek z druhe ruky. Prvorada je pochvala. Ale to vsechno se neda napsat. Najdete si to na netu. Nebo zmente cvicak a to vam tam fakt nikdo nerekne jak na to? Ale jestli jste za 2 roky na tom takhle, tak je neco moc spatne.
kiko
napsal(a):
Dobrý den,
Mám skoro dvouletou fenku.Od malička jsme chodili na cvičák, kde se cvičilo tzv.luringem (navádění pejska pamlskem).Takže pes cvičí dokud vidí, že mám něco v ruce.Ale jakmile je ruka prázdná nebo zazní pouze hlasový povel, pes nereaguje.Nyní bych ráda zkusila nějaké zkoušky, ale zde bohužel s pamlsky neuspěju.Poradí prosím někdo, jak pamlsky odbourat a naučit reagovat na hlas.povely?Děkuji.
To se cvicilo pouze touto metodou? To neni moc prpfesionalni pristup. Obratila bych se na ten "chytry cvicak", at vam poradi. Tezko odbouravat jen tak neco, co se psovi dva roky fixuje
kiko
napsal(a):
Dobrý den,
Zdravím,
a to jste doteď učila všechno vyloženě tak, že jste mu nejdříve ukázala pamlsek?
My už teda na pamlsky moc necvičíme, zjistila jsem, že jak mě tak psovi vyhovuje víc cvičit na balonek.
Ale, když jsme cvičili na pamlsky tak jsem to dělala tak, že jsem postupně prodlužovala interval po kterém dostal odměnu. Například při chůzi, nejdříve dostával pořád, pak po 5ti krocích, pak po 10, a nakonec jsme chodili delší vzdálenosti (tak aby ho to pořád bavilo) a dostal až nakonci. To samé s polohami - nejdříve dostal po každém "sedni", "lehni" a "vstaň", pak až po několika opakování cviků. Nakonec jsme odcvičili jakoby celou zkoušku a dostal až nakonci. Ale nevím, nikdy jsem ho na pamlsek vyloženě nelákala, a odměnou pro něho byla i slovní pochvala, kterou používám často.
No, ale taky jsem zjistila, že máme jeden problém, a to ten pokud má jít pes z pozice "ke mně" k noze, tak vůbec neví. Výcvikářka mě totiž upozornila na to, že vždycky při tomto povelu udělám rukou jakousi otočku kterou psovi naznačím co má dělat. Dělám to nevědomky, ale jelikož to dělám dlouho, tak pes si na to zvyknul a pokud dostane jen ten povel, bez "posunku" tak najednou je zmatený a neví.