Jack russel a Americký staford X labrador

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2016 16:14
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Dobrý den všem, chci se zeptat mam dvě fenky jack russel je to mamka s dcerou smajlík Mamina 4 roky a dcerka 2 roky. Jako dárek jsem dostala fenecku staforda X s labradorem smajlík Myslíte si že tohle soužití bude fungovat? smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.10.2016 16:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Karolínka0060 napsal(a):
Dobrý den všem, chci se zeptat mam dvě fenky jack russel je to mamka s dcerou smajlík Mamina 4 roky a dcerka 2 roky. Jako dárek jsem dostala fenecku staforda X s labradorem smajlík Myslíte si že tohle soužití bude fungovat? smajlík

Jestli to soužití bude fungovat záleží hlavně na vás. Jak si psy vychováte, nebo jste si je vychovala, takoví budou. někdo má 30 psů a funguje mu to, u někoho nefungují ani dva.

5.10.2016 16:18
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Moje fenecky jsou vychovane smajlík Mamka si občas zavrci, když se ji něco nelibi nebo když jde o jídlo ale zadnej rozbroje nikdy nebyli..Nemá ráda psy s fena má se snaší dobře :).

5.10.2016 16:44
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Achjo, nechápu jak někoho může napadnout dát psa jako dárek.

5.10.2016 17:01
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Tak ono to bylo takove me male přání :) Ale nečekala jsem, že se mi vyplní :) Je zachráněna z nadace pro Pejsky z Karvine :).

5.10.2016 18:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Karolínka0060 napsal(a):
Tak ono to bylo takove me male přání :) Ale nečekala jsem, že se mi vyplní :) Je zachráněna z nadace pro Pejsky z Karvine :).

A někdo Vám ji dal darem?

5.10.2016 18:47
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

No dostala jsem ji od Maminky smajlík Ale ja se neptala, zda je to vhodný dárek smajlík Já jsem za ni rada je to zlatíčko :)
Jen se ptám na Vas názor :).

5.10.2016 18:48
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

PeS nemůže byt nikdy dar. Je to živa bytost :) Já bych osobě pejska nikdy nedarovala :).

5.10.2016 19:22
hunter

XXX.XXX.168.162

marcelaamax napsal(a):
Achjo, nechápu jak někoho může napadnout dát psa jako dárek.

Já jsem daroval pár psů a pár jsem jich i dostal. Nevidím v tom nic divného.
Samozřejmě psa nepořizujete stylem: "Nevím, co mu mám koupit k narozeninám, ale tak pes snad nikoho neurazí...". Vždy to je promyšlené a znáte nového majitele natolik dobře, že víte, co mu bude sedět, případně jakým směrem je nakloněn.
Zrovna teď také přemýšlím nad štěnětem pro otce. On mi daroval mého prvního psa, já mu daruji nejspíš jeho posledního.

Tady těžko radit, ve většině případů moc nefunguje soužití dcera x matka + další fena mimo chov. Ale je to zcela o konkrétních jedincích a povahách, což se přes internet nedá posoudit.

5.10.2016 19:26
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No tak pokud někdo ani neví, zda se darovaný pes snese s jeho dalšími psy, tak mi to opravdu nepřijde jako nějaké promyšlené darování. Ale to je jen můj názor, a pravda, nikdo se tu na to neptal.

5.10.2016 19:29
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Muze to byt v pohode a nemusi. Muze to soucasny zivot obratit naruby, protoze se v puberte"zlaticko" zacne prosazovat.Chce to mit krizovy plan.

5.10.2016 19:30
hunter

XXX.XXX.168.162

marcelaamax napsal(a):
No tak pokud někdo ani neví, zda se darovaný pes snese s jeho dalšími psy, tak mi to opravdu nepřijde jako nějaké promyšlené darování. Ale to je jen můj názor, a pravda, nikdo se tu na to neptal.

Vypadalo to obecně napsáno.
Nevím kolik máte psů, ale tohle je vždy loterie. Pokaždé, když do smečky berete dalšího člena, jen se modlíte, aby to nenadělalo paseku. Ne vždy to vyjde, tady vám nejsou ani moc platné zkušenosti.

5.10.2016 19:40
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ja k pohodovým dvema psum-holce a klukovi, poridila treti holku a v puberte jsem zazila krusne chvile.Kluk i nova chteli velet smecce, rvali se, no myslela jsem ze to nedame. No nakonec jsme to dali, ale tak, ze kluk s posledni se nemiluji, ale toleruji.A to povazuji za velky uspech neb se hlavne neperou.Holky jsou kamosky

5.10.2016 19:42
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nevím, nevím, ale zadání diskuse mi přijde tak nějak z říše fantazie dítěte

5.10.2016 20:03
Atheira

XXX.XXX.50.119

Mně je spíš divný, že je vůbec možné adoptovaného psa z nějaké nadace darovat. Smlouva, kterou mamka podepisovala je na ní, ne? Takže ofiko je pes její. Jestli se ještě za života psa hodláš od mámy stěhovat a psisko brát s sebou, vlastně bys jednala v rozporu s tou smlouvou... Pravděpodobně.
Ale kdo ví, jestli by to vůbec někdo řešil. Jen po zkušenostech s jednáním pár podobných organizací už mám obrázek udělaný a tak nějak mi nejde do hlavy, že by vůbec bylo reálný dostat takového psa a nezapřít úmysl ho darovat, když jsou někteří schopní do těch smluv uvádět kdeco, i že vám vlastně můžou v klidu napochodovat do baráku a vy nemůžete říct ani slovo. Je to celý nějaký divný.

5.10.2016 21:07
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Smlouvu mam Já smajlík Není to vymyslene...Ve smlouvě jsem napsána Já ale mamina vse zajistila...Jinak bydlim už sama smajlík Už nějakých 6 let smajlík Jen jsem se ptala na názor smajlík Ale vždycky se v diskuzích objevil nějaký negativista smajlík Dekuji.

6.10.2016 10:02
Atheira

XXX.XXX.240.170

Karolínka0060 napsal(a):
Smlouvu mam Já smajlík Není to vymyslene...Ve smlouvě jsem napsána Já ale mamina vse zajistila...Jinak bydlim už sama smajlík Už nějakých 6 let smajlík Jen jsem se ptala na názor smajlík Ale vždycky se v diskuzích objevil nějaký negativista smajlík Dekuji.

V tom případě to nemohl být dárek, který jste nečekala. Jestli máte smlouvu (uzavřenou na vaše jméno), musela jste ji podepisovat. (Nemůže se tam jednat o vás, aniž byste ji potvrdila podpisem.) A jestliže jste o tom věděla, měla jste přemýšlet předtím, jestli to bude dohromady fungovat, ne až teď.
Kdyby to vážně bylo provedené tak, abyste nic netušila, musela by být smlouva uzavřená s tím, že pes bude dar, byl předán vaší mamce, která podepisovala a následně jste uvedená vy jako budoucí vlastník, ten, komu bude dar předán... Je to i tak postavený na hlavu. Žádná organizace by takovou smlouvu, kde by bylo přímo uvedeno, že pes bude darován, neuzavřela.
Nebo je to tak, že smlouva byla uzavřená s tím, kdo psa přebíral, a ten je uvedený jako vlastník. Pes tedy patří vaší matce.

A nebo jste si psa prostě vzala sama a teď vám začínají společně dělat problémy a vymýšlíte si, že to ne vy, ale vaše máma.

Sice se vrtám v něčem, co může všem přijít jako nesmysl, ale ono to prostě jen podtrhuje to podezření, že si to slečna celé vymyslela.

6.10.2016 10:18
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Nic jsem si nevymyslel a :-D Já nikde nepsala nečekaných dárek :) jen jsem se zeptala na názory :) Problémy nedělají, ale myslela jsem jen v dospělosti nebo v Pubertě :) Jestli to vydrží tohle přátelství...Jestli tohle někdo resil :).

6.10.2016 10:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Přátelství rozhodně vydrží.
Je to bezva.
Jste na ně sama?
Doporučuji
udělat ještě jeden dobrý skutek.

https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2795456/daruji-bernardyna/.

6.10.2016 11:04
Granulka

XXX.XXX.115.30

Karolínka0060 napsal(a):
Nic jsem si nevymyslel a :-D Já nikde nepsala nečekaných dárek :) jen jsem se zeptala na názory :) Problémy nedělají, ale myslela jsem jen v dospělosti nebo v Pubertě :) Jestli to vydrží tohle přátelství...Jestli tohle někdo resil :).

Počkejte, podívám se do křišťálové koule.
Co jako čekáte za reakce? Psa už doma máte, tak teď jen musíte čekat, co se stane. Měla jste tohle řešit dřív a ptát se na zkušenosti. Stejně se od části lidí dozvíte, že v poho a od části, že problém. Takže zase z toho závěr neuděláte.
Je na vás psy vychovat tak, aby to fungovalo.

6.10.2016 13:05
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Sama na ne nejsem :) Jsem s přítelem :) A bernardyn nepatří mezi má oblíbena plemena, Já se psy sportuji a chodím na cvičiště a vybírám pro ne sport :) Sve psy mam vychovane poslechnou na slovo :) No pejsky můžeme při nesrovnalostech v naší nepřítomnosti držet od sebe :).

6.10.2016 13:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ale vy musíte vědět, jestli máte
kapacitu - časovou a finanční na tři psy
jesti máte možnost je v případě, že problémy nastanou - a ono se při temperamentu tří teriérů - fen, dá čekat, že hádky budou, protože ty dvě mají už teď svou malou koalici, ona to rozbije, nebo přenastaví - že máte možnost JE TRVALE ODDĚLIT. Jsou to feny, když něco nastane, může to být do konce jejich života. A trvalé oddělení je v některých prostorách dosti náročné, nejen proveditelností, ale i logistikou provozu. Umíte si představit, že třeba to bude tak, že i ve vaší přítomnosti budou muset být oddělené? DOmýšlíte do důsledků? Jistě, člověk nevymyslí a nepřipraví se na všechno, ale na základní věci by měl mít připravené řešení. Nikdo vám přece s určitostí nemůže říct, jo to si sedne. Teď jsme si přivedli domů novou členku smečky. A i tak jsme předtím chtěli vidět, jak spolu budou fungovat a to jde jen o psa a fenu. nechtěli jsme ani jednomu z nich ztížit život tím, že by si nesedli. Nikdo nikdy nikomu nemůže říct jestli to bude fungovat, natož přes net, to musí člověk vědět a vidět sám.

6.10.2016 18:03
ustulina

XXX.XXX.22.113

Karolínko,3 čuby teriérů, no potěš koště :)
hlavně dodržujte "psí zákon" - teda já to tak nazývám. tzn: jídlo, pamlsky, hlazení VŽDY podle postavení ve smečce, u vás tedy máma, dcera a štěně. (kromě přivolání, tam kdo přiběhne první, dostane nejlepší)
Zasáhnout v případě pokusu o převrat - všímat si jemných signálů - pak nedojde k těm silným signálům (rvačkám např.) - třeba když hladíte nebo cokoliv řešíte se starší čubou, nemůže přijít štěndo a začít hopsat až vystrká starší - prostě mladší musí počkat. A to ikdyž mladší má o 15kg víc.
Nenechat jedlíka lézt ostatním do misky a blízkého okolí - každý má ten prostor individuální, když ještě nedojedly. Ať nevzniká "potravinová rivalita" - každej má svou mísu nebo kost a hotovo - ikdyby jedna žrala 4minuty a druhá hodinu.
Pak samozřejmě venku utahat k smrti, ať nemají myšlenky na blbosti.
A všem rozdávat pozornost a pochvaly, aby hlavně ty starší pochopily, že jejich místo není ohroženo, vše zůstává při starém, jen mají novou kamarádku.

6.10.2016 18:23
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Dobrý den, určíte to postavení dodržuji i ted smajlík Mamina je takova lenosiva ale když přijde čas blbnout nezastaví se, na feny je hodna, přívětiva se psy už to tak není...Jinak štěňata miluji obě, kdykoliv nějake potkáme těžko je odháním od něj :) Malička je hrává ale klidnější povahy. Mamka jessi je trochu dominantnejsi ale má rozum a ustoupí u jakéhokoliv psa. Dokáže si srovnat pořádek :) Samozrejme s Maličkou budu chodit do psi školky a na cvičák aby se co nejvíce socializovala :).

6.10.2016 18:28
Karolínka0060

XXX.XXX.144.167

Doma budou sami max. Hodinku a půl smajlík Máme oba střídavý provoz :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík