Sousedovic uštěkaní psi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2016 09:55

Ahoj všem,

už několik let řešíme doma problém se sousedem. Má dva psy, ovčáky, kteří se pořád rvou. Občas i v noci, ale nejčastěji když tam je. Soused je idi*t, kterého to nezajímá i když jsme ho několikrát prosili ať s tím něco udělá. Bohužel si náš "milý" soused v baráku vedle nás nebydlí. Přijede v 6 ráno, dělá kraval, psi štěkají, přes den jim dost hlasitě nadává a večer si odjede. Udělal si z toho chatu a skladuje tam *. Když psi umřeli, pořídil si další. Několikrát jsem viděla jak do nich kope a mlátí je (je vidět na jeho dvůr z našeho okna), ale nevím jestli je to dostatečný důkaz na to zavolat úřady. Jenže problém je, že jsme tu jediný sousedi s tímto barákem. Bojim se aby nám pak něco neudělal. Sami máme psy, ale celý den mlčí. Petardy tam házet nemůžu když tam je.

Přemýšlím o pořízení toho ultrazvukového zařízení.

Už jsme opravdu zoufalí. Mám směny a já se chci po práci vyspat a ne poslouchat ty *. Pomůže nám někdo?

jolyha

7.10.2016 14:33
jolyha

XXX.XXX.229.101

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj všem,

už několik let řešíme doma problém se sousedem. Má dva psy, ovčáky, kteří se pořád rvou. Občas i v noci, ale nejčastěji když tam je. Soused je idi*t, kterého to nezajímá i když jsme ho několikrát prosili ať s tím něco udělá. Bohužel si náš "milý" soused v baráku vedle nás nebydlí. Přijede v 6 ráno, dělá kraval, psi štěkají, přes den jim dost hlasitě nadává a večer si odjede. Udělal si z toho chatu a skladuje tam *. Když psi umřeli, pořídil si další. Několikrát jsem viděla jak do nich kope a mlátí je (je vidět na jeho dvůr z našeho okna), ale nevím jestli je to dostatečný důkaz na to zavolat úřady. Jenže problém je, že jsme tu jediný sousedi s tímto barákem. Bojim se aby nám pak něco neudělal. Sami máme psy, ale celý den mlčí. Petardy tam házet nemůžu když tam je.

Už jsme opravdu zoufalí. Mám směny a já se chci po práci vyspat a ne poslouchat ty *. Pomůže nám někdo?

Pokud štěkají přes den a ne v noci, nic s tím neuděláte. Kdyby vedle bydlela rodina se čtyřma malýma dětma, budete na tom daleko hůř. Zlatí psi. Povolenou hladinu zvuku určitě dva štěkající psi nepřesahnou. I kdyby si tam soused celé dny řezal cirkulárkou dřevo na zimu, sekal sekačkou zahradu či cokoliv jiného, hluk to bude stejný a nemůžete dělat nic. Přes den neplatí žádné pravidlo nočního klidu. Zkuste se zamyslet nad tím, jaké to třeba mají lidé kteří žijí v přímé blízkosti mateřské školky, dětského hřiště, letiště, frekventované silnice, ve městě, když mají pod okny tramvaje a hospody... atd. Pak budete ráda za "pouhé dva štěkající psy". Pokud se chcete vyspat přes den a potřebujete na to ticho, tak buď vyměnit okna za kvalitnější (opravdu to proti hluku pomůže), nebo si koupit špunty do uší. Jinou možnost nemáte. Štěkání v noci by se teoreticky dalo řešit přes obec, štěkání přes den nikoliv.

7.10.2016 14:40

My to posloucháme už 20 let. Okna jsou nová. Štěkají i v noci, ale než přijedou policajti tak přestanou. Vyspim se ve všelijakém kravalu, nikdy mě nic nevzbudi, ale člověk už je za těch 20 let na to alergický. A oni neštěkají, oni se perou a neskutečně u toho řvou. Nevím jak vy, ale denně poslouchat 20 let v kuse jak se psi v noci rvou a v 6 rano si soused přijede a to i o víkendu a řve tam na ně a oni na něj štěkají... Kde to jsme.

7.10.2016 18:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nahrát na video a to několikrát a pak řešit.
Zde Vás můžeme politovat, ale nápravu si musíte zjednat Vy.
Kopání a bití jde řešit přes KVS. Ale pokud se bojíte pomsty
Nebo se se psy skamarádit. Jaké k tomu máte podmínky, nevím.

7.10.2016 18:23

S ovcakama irského setra? Nevím nevím. Kor když slyším jak se pořád rvou. Nikdo je nevychovava, jen jim nadává. Ještě k tomu si tam dal kamery a postavil skoro 2m plot. S tímhle člověkem je škoda mluvit. Arogantní blbec jednoduše řečeno.

Zkusím nahrát videa napíšu jim a snad se to povede. Bojim se ale toho co přijde. Stejně si pořídí další bych řekla.

7.10.2016 19:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

Irský setr je lovecký pes, jste si jistá, že jsou to opravdu setři?

7.10.2016 20:04

Já mám doma setra, vím jak vypadá, a soused ovčáky, špatně jsme se pochopily :) Zlatí setři, to můžu říct.

7.10.2016 20:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Aha, ale kamarádit jste se s těmi ovčáky měla Vy, nikoli Vaši psi.
Pokud jsem se psem kamarád a zavolám na něj, neštěká jak blbý, ale má radost, že mě vidí nebo slyší.
Ten majitel nepracuje? A drží si psy a barák? No neříkejte, že je na pracáku

7.10.2016 20:30

No plot má jako jednu barikádu a z našeho střešního okna to někde. Kolikrát jsem volala a nic. Ani jméno nemají asi, protože jim furt nadává do kretenu. Takže buď slyším psy jak se rvou nebo jeho jak jim nadává.
No on už je v důchodu bohužel. Takže denně v 6:00 si přijede, psi štěkají jak o život a pak jsou slyšet zase nadávky. A to i o víkendu. Mám bohužel směny, takže se nevyspim vůbec. Sousedicek si bydlí ve městě v bytovce a sem jezdí každý den a ke tam od rána do večera a dělá kraval. Je mu skoro 80 a pořád něco předělává na té staré barabizne, střechu, plot... Je to šílené.

7.10.2016 20:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

To máte pravdu, tohle bych nedala. Něčím bych ho majzla a tvrdila, že mi už z toho psychického terorizování přeskočilo.
Teď jde o to, jestli to ještě vydržíte, než umře nebo Vás dřív utrápí
Vyzkoušejte, jestli něco zmůžete s tím týráním. Na chlapa asi nemáte.
Nebo mu uvařte kafe, od žida

7.10.2016 20:49

No já dost silně pochybuju že brzo umře :D Já se budu stěhovat, ale moji rodiče tu zůstanou a já nechci aby tohle měli do konce života.
My to bohužel dávat musíme a všichni se jen smějí, že to jsou jen psi, ale to by si to lidi museli zažít. Je smůla, že tu nejsou sousedi. Musím natočit videa a doufám, že se to povede. Ten chlap je bezohledný idiot. Já jen doufám, ze si pak nepořídí dalsi psy nebo nam nebude dělat problémy.

Nejraději bych ho vzala lopatou a byl by klid, ale o tom si můžu nechat zdát.

7.10.2016 20:51
Pupča

XXX.XXX.54.33

Myslím, že Vaše situace nemá moc řešení :( Asi to budete muset vydržet, jediné co Vás může utěšit, tak že jste to vydržela dvacet let a pokud je sousedovi téměř osmdesát, tak Vás se 100% jistotou dalších dvacet let nečeká. Dávám mu rok...maximálně dva.
Ale je pravdou, že hafani dokáží hrozným způsobem rušit, pokud chce člověk spát...my jsme 15 let trpěli sousedovic hafana, který vždy v jejich nepřítomnosti vyl a vyl a vyl, nedal si přestávku a pořád vyl a pokud byly doma jejich děti (měli 4) tak ty zase hrály na různé hudební nástroje...no zlatá rodinka, sousedi k pohledání...

7.10.2016 21:11

Všude je něco bohužel. On si člověk sousedy nemůže vybírat, ale pro mě je tohle extrém. Každé ráno jsem naštvaná a nevyspalá.
Já se budu za rok stěhovat do nového baráčku na vesnici kde nic nejezdí, je tam krásný klid a hlavně nebudou žádní sousedé, ale co rodiče? Nechci aby trpěli do konce života. Zkusím napsat na ochranu zvířat, sezenu materiál a snad se to povede. Bojim se ale naschválů a dalších psů :/.

7.10.2016 22:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horší už to snad nebude, můžete si jen polepšit. A psům, kteří za nic nemohou, pomůžete.
Ať si pobuch koupí alarm, místo psů.

7.10.2016 23:18
krysak

XXX.XXX.118.52

Bydleli jsme v paneláku, vedle něj byla vilka, kde měli pár německých ovčáků. Ti psi štěkali, ale i když jsme tenkrát měli stará netěsnící okna (plasťáky se ještě nevyráběly), tak jsme je vůbec neslyšeli, jak jsme byli doma všichni zvyklí. Když přijela babička na návštěvu, tak brblala, že nemůže kvůli těm psům spát. Teď bydlím v domku, sousedi měli kokra, který žil jen na malém dvorku, ven se dostal málokdy a on svojí energii projevoval neustálým štěkotem. Taky jsme si zvykli a nebudilo nás to. Chtělo by to uklidnit se, psychika dělá hodně. Zkusit potlačit vztek na souseda.

8.10.2016 05:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

krysak napsal(a):
Bydleli jsme v paneláku, vedle něj byla vilka, kde měli pár německých ovčáků. Ti psi štěkali, ale i když jsme tenkrát měli stará netěsnící okna (plasťáky se ještě nevyráběly), tak jsme je vůbec neslyšeli, jak jsme byli doma všichni zvyklí. Když přijela babička na návštěvu, tak brblala, že nemůže kvůli těm psům spát. Teď bydlím v domku, sousedi měli kokra, který žil jen na malém dvorku, ven se dostal málokdy a on svojí energii projevoval neustálým štěkotem. Taky jsme si zvykli a nebudilo nás to. Chtělo by to uklidnit se, psychika dělá hodně. Zkusit potlačit vztek na souseda.

Určitě máte pravdu. Lidem většinou nevadí projíždějící vlaky, tramvaje apod. Prostě si na to zvyknou, vědí, že s tím jednoduše nic neudělají. Ale v podstatě je to stále stejný zvuk. Štěkající pes je zase něco jiného, je to zvuk "nárazový", otravné na tom je to, že pes chvíli štěká, chvíli ne a začne přesně ve chvíli, kdy usínáte. Tak se proberete, chvíli přemýšlíte, jestli zabijete psa nebo souseda, pes mezitím přestane štěkat, tak usínáte... a znovu... Ano, je to hodně otravné a stresující, člověk se pak na to (i když nechce) soustředí, nervy se napruží a je po spaní. Kdo si zvykne na štěkající psy, tak před tím klobouk dolů. Já mám špatné spaní a vadí mně i vlastní štěkající psi (naštěstí v noci většinou spí - pokud nenajdou třeba ježka).

Špatná zpráva je, že se s tím - bohužel- většinou nedá nic dělat. Po velkém úsilí a dokazování možná soused dostane pokutu a na stěžovatele vztek. Takže jestli se nedá se sousedem domluvit, je to průšvih.

8.10.2016 06:08

Na souseda potlačujeme vztek už 20 let.
Přiblížim vám můj den. Je jedno ať je všední den a dojíždím pozdě v noci z práce nebo víkend. V 6:00 si soused přijede, psi okamžitě štěkají a štěkají. Když konečně vleze do vrátek aby psy uklidnil, tak jediné co slyším každý den je bouchnutí vrátek a rev "ty kretene, jdi do prdele". Takhle se tam prervavaji navzájem. A psi vesele štěkají dál. Uběhne půl hodina, hodina a já se snažím stále usnout, jenže pořád slyším jak se tam rvou a do toho zase řev "ty debile, já tě zabiju" pak nechci vědět co tam dělá a řvou ještě více.. Na to nemam už po hodině nervy a naštvaná vstávám a se mnou celá rodina. Než stihne člověk dojít dolů, soused často odjíždí, takže poslouchám půl hodiny vytí. Okriknuti nepomáhá, bohužel.. Chvíli je klid a pak si zase přijede a zase psi štěkají a zase on řve na ně a oni na něj. Několik let tady ten rozpadlý barák opravuje, takže dělá kraval, boucha s vrátky, se vším hází.. Do toho se občas rvou psi a poslouchá zase něco o kretenech. Člověk je naštvaný že pomalu neslyší svého slova a takhle to pomalu ubíhá stále stejně dokola. Večer odjíždí a zase nekonečné vytí. V noci slyším jak se rvou a o něco se perou. Řvát si můžete jak chcete.. zajímavé je, že když jedů domů kdykoliv já, je ticho. Přijede on a je řev.

Pravda je, že mi to jednu chvíli nevadilo, ale začalo to chozením na směny.. Dokonce máme přímo za barakem slušný kraval od vlaků, ale to na tohle nemá.

Bavilo by vás tohle 20 let? Mě to opravdu nebaví.

8.10.2016 10:37
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nebavilo a měla bych z toho nervy nadranc.
Popíšu Vám situaci jednoho známého.
Přestěhoval se do starého činžáku bez výtahu. V přízemí bydlela jedna čarodějnice, která měla jediný cíl, otravovat lidem život.
Nejspíš stála celý den u kukátka a rekognoskovala terén. A prudila nájemníky, co šli domů. Na mého známého si zasedla. Měl děti, normální, žádné sígry, ale i tak jí vadily. Schody byly špatně umyté atd. atp.
Jednoho dne to známého přestalo bavit, neustále se omlouvat a vysvětlovat a té ženské dal facku.Nikoli ránu, jen facku. Ženská zajela do bytu jak had a známý měl i s rodinou už navždy klid.
Nechci Vás navádět k nějakým nepravostem, ale opravdu je někdy jedna dobře mířená lepší, jak sáhodlouhé vysvětlování.
A nepředpokládám, že v 80 letech je ten člověk nějak moc fyzicky zdatný. Nemáte nějaké mladší příbuzné, kteří mu vysvětlí, co znamená slušné chování a ohledy k sousedům?

8.10.2016 10:46

Právě že on je až moc zdatný v tomto věku. Kope dvoumetrové základy na plot, sváří tady nesmyslnou konstrukci. Vypadá to jako nedobytná pevnost. Tohle není ani možné.

Já dat tomuhle facku tak jsem si jistá, že mě zmlátí když vidím jak se chová ke psům a své manželce.

On je idiot a tahle část rodiny je celá zabitá. Vůbec se nebavime.
Se divim, že jsme z toho ještě nezesediveli. Každým dnem se modlim aby to už skončilo.

8.10.2016 11:59

Právě že on je až moc zdatný v tomto věku. Kope dvoumetrové základy na plot, sváří tady nesmyslnou konstrukci. Vypadá to jako nedobytná pevnost. Tohle není ani možné.

Já dat tomuhle facku tak jsem si jistá, že mě zmlátí když vidím jak se chová ke psům a své manželce.

On je idiot a tahle část rodiny je celá zabitá. Vůbec se nebavime.
Se divim, že jsme z toho ještě nezesediveli. Každým dnem se modlim aby to už skončilo.

Myslim, že dneska je člověk proti takovému "obtěžování" bezmocný, zrovna před chvílí jsem šla zahnat pesany, nezvykle dlouho štěkali (asi dvě minuty v kuse), tak se jdu kouknout a soused na žebříku čistí okapy na garáži, to je pro psy tak nestandardní situace, že nebyli k uklidnění...kdybych to neřešila a nechala tam psy štěkat, co asi tak soused bude moct dělat...NIC...

Pro ovčáky je asi jediná zábava styk s pánem a to jeho řvaní, je to jak začarovaný kruh...
Nemyslím, že s tím někdo něco udělá ani po natočení nějakého videa a máte pravdu, že soused ač má již 80 let, tak tady může dělat kravál dalších klíďo 15 let...a neuděláte nic, tenhle člověk nezačne se psy pracovat, nepude s nima třeba na dvě hoďky na prochajdu, prostě na ně bude jen ječet...

Je mi vás fakt líto a jsem naštvaná , protože slušný člověk by si v životě nedovolil někoho takhle obtěžovat, ale zároveň je proti takové bezohlednosti naprosto bezbranný...

8.10.2016 12:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myslim, že dneska je člověk proti takovému "obtěžování" bezmocný, zrovna před chvílí jsem šla zahnat pesany, nezvykle dlouho štěkali (asi dvě minuty v kuse), tak se jdu kouknout a soused na žebříku čistí okapy na garáži, to je pro psy tak nestandardní situace, že nebyli k uklidnění...kdybych to neřešila a nechala tam psy štěkat, co asi tak soused bude moct dělat...NIC...

Pro ovčáky je asi jediná zábava styk s pánem a to jeho řvaní, je to jak začarovaný kruh...
Nemyslím, že s tím někdo něco udělá ani po natočení nějakého videa a máte pravdu, že soused ač má již 80 let, tak tady může dělat kravál dalších klíďo 15 let...a neuděláte nic, tenhle člověk nezačne se psy pracovat, nepude s nima třeba na dvě hoďky na prochajdu, prostě na ně bude jen ječet...

Je mi vás fakt líto a jsem naštvaná , protože slušný člověk by si v životě nedovolil někoho takhle obtěžovat, ale zároveň je proti takové bezohlednosti naprosto bezbranný...

Není bezbranný. Pouze by musel situaci řešit způsobem, který není slušný.
Takže řešit nestandardně nebo trpět.
Zastávám názor, že demokracie jiného jedince končí tam, kde začíná demokracie má.
A zbývá mi příliš málo času na to, abych brala ohledy na nějakého šmejda.

8.10.2016 12:37

sisi58 napsal(a):
Není bezbranný. Pouze by musel situaci řešit způsobem, který není slušný.
Takže řešit nestandardně nebo trpět.
Zastávám názor, že demokracie jiného jedince končí tam, kde začíná demokracie má.
A zbývá mi příliš málo času na to, abych brala ohledy na nějakého šmejda.

Ano tak jasně, pokud se nebudeme držet litery zákona, tak jediná možnost je zbavit se nějakým způsobem psů...ale kdo dědkovi zabrání pořídit si další a za nějaký čas jste tam, kde jste byla...
Fakt jsem ráda za svoje sousedy a až si zas udělaj zahradní párty do tří do rána nebo budu v létě celej den poslouchat řvoucí děti od jiných sousedů, tak budu děkovat bohu za to jak jsou bezva, protože tohle se neděje dnes a denně...

8.10.2016 12:52

Přiznám se, že bych chtěla slyšet taky druhou stranu. Protože jaji16 vadí všechno. Už jen to, že tam soused jezdí, že postavil plot, že kope díru, že sváří, že opravuje střechu...Možná až se odstěhuje, že rodičům soused vadit nebude, jako nevadil dřív ani jí.
Všichni máme nějaké sousedy. A ona taková cirkulárka ze tří stran...Jenže dřevo na zimu se udělat musí a zpravidla ho rodičům přijedou dělat mladí z města a pochopitelně v sobotu a v neděli. Stejně tak hoblování trávníků a vytváření "zeleného betonu". A když konečně jeden přestane, začne druhý.
Také jsme tu měli chalupáře, který si pořád stěžoval, že sousedovi kokrhá kohout s rozedněním a on že se sem přijel na víkend vyspat, že chce mít pokoj od kraválu v Praze...

8.10.2016 12:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Přiznám se, že bych chtěla slyšet taky druhou stranu. Protože jaji16 vadí všechno. Už jen to, že tam soused jezdí, že postavil plot, že kope díru, že sváří, že opravuje střechu...Možná až se odstěhuje, že rodičům soused vadit nebude, jako nevadil dřív ani jí.
Všichni máme nějaké sousedy. A ona taková cirkulárka ze tří stran...Jenže dřevo na zimu se udělat musí a zpravidla ho rodičům přijedou dělat mladí z města a pochopitelně v sobotu a v neděli. Stejně tak hoblování trávníků a vytváření "zeleného betonu". A když konečně jeden přestane, začne druhý.
Také jsme tu měli chalupáře, který si pořád stěžoval, že sousedovi kokrhá kohout s rozedněním a on že se sem přijel na víkend vyspat, že chce mít pokoj od kraválu v Praze...

Čeho je moc, toho je příliš.
Roztomilý zlozvyk novomanželky se po čase může stát otravným zlozvykem "staré".

8.10.2016 12:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ano tak jasně, pokud se nebudeme držet litery zákona, tak jediná možnost je zbavit se nějakým způsobem psů...ale kdo dědkovi zabrání pořídit si další a za nějaký čas jste tam, kde jste byla...
Fakt jsem ráda za svoje sousedy a až si zas udělaj zahradní párty do tří do rána nebo budu v létě celej den poslouchat řvoucí děti od jiných sousedů, tak budu děkovat bohu za to jak jsou bezva, protože tohle se neděje dnes a denně...

Já bych se nejspíš do psů nenavážela.
Tak nějak bych spíše řešila majitele.

8.10.2016 13:04

sisi58 napsal(a):
Já bych se nejspíš do psů nenavážela.
Tak nějak bych spíše řešila majitele.

Já bych si koupila špunty do uší, zalehla v pokoji obráceném na druhou stranu a především se zklidnila. Ono když si půjdu lehnout s přesvědčením " kdy zas ti psi začnou řvát", tak budu mít nervy na prasknutí a rozhodně neusnu.
Nechci být za chytrou, ale rozhodně je jednodušší změnit sebe ( svoje podmínky, přístup - i kdybych měla přestěhovat půl baráku ), než změnit dědka. Kde se chcete něčeho dovolat, když na polosamotě ( když nejsou jiní sousedé ) štěkají psi.

Neregistrovaný uživatel

8.10.2016 15:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Na souseda potlačujeme vztek už 20 let.
Přiblížim vám můj den. Je jedno ať je všední den a dojíždím pozdě v noci z práce nebo víkend. V 6:00 si soused přijede, psi okamžitě štěkají a štěkají. Když konečně vleze do vrátek aby psy uklidnil, tak jediné co slyším každý den je bouchnutí vrátek a rev "ty kretene, jdi do prdele". Takhle se tam prervavaji navzájem. A psi vesele štěkají dál. Uběhne půl hodina, hodina a já se snažím stále usnout, jenže pořád slyším jak se tam rvou a do toho zase řev "ty debile, já tě zabiju" pak nechci vědět co tam dělá a řvou ještě více.. Na to nemam už po hodině nervy a naštvaná vstávám a se mnou celá rodina. Než stihne člověk dojít dolů, soused často odjíždí, takže poslouchám půl hodiny vytí. Okriknuti nepomáhá, bohužel.. Chvíli je klid a pak si zase přijede a zase psi štěkají a zase on řve na ně a oni na něj. Několik let tady ten rozpadlý barák opravuje, takže dělá kraval, boucha s vrátky, se vším hází.. Do toho se občas rvou psi a poslouchá zase něco o kretenech. Člověk je naštvaný že pomalu neslyší svého slova a takhle to pomalu ubíhá stále stejně dokola. Večer odjíždí a zase nekonečné vytí. V noci slyším jak se rvou a o něco se perou. Řvát si můžete jak chcete.. zajímavé je, že když jedů domů kdykoliv já, je ticho. Přijede on a je řev.

Pravda je, že mi to jednu chvíli nevadilo, ale začalo to chozením na směny.. Dokonce máme přímo za barakem slušný kraval od vlaků, ale to na tohle nemá.

Bavilo by vás tohle 20 let? Mě to opravdu nebaví.

Není nad to když máte za barákem jednak trať a to pár metrů ajako bonus m od baráku psí útulek. Takže jop. nebo takový vojenský letiště se stíhačkama kilometr od baráku to je taky supr vynález... a přežili jsme to my a další v těch vesnicích s klidem x let. Ano je to otravné ale dá se s tím žít ne že ne.

8.10.2016 15:35

Mě je jedno co tam dělá ale vadí mi jak bezohledně se chová. Mlácení se vším, řvaní na psy atd. Mamka už za ním byla kolikrát a bylo to k ničemu. Akorát z nás má srandu.
Rodičům vadí taktéž. Vadí celé rodině. Všechny tím kravalem co dělá nás vzbudí. Každý den v 6:00.

8.10.2016 15:44
ildika

XXX.XXX.120.116

koňadra napsal(a):
Určitě máte pravdu. Lidem většinou nevadí projíždějící vlaky, tramvaje apod. Prostě si na to zvyknou, vědí, že s tím jednoduše nic neudělají. Ale v podstatě je to stále stejný zvuk. Štěkající pes je zase něco jiného, je to zvuk "nárazový", otravné na tom je to, že pes chvíli štěká, chvíli ne a začne přesně ve chvíli, kdy usínáte. Tak se proberete, chvíli přemýšlíte, jestli zabijete psa nebo souseda, pes mezitím přestane štěkat, tak usínáte... a znovu... Ano, je to hodně otravné a stresující, člověk se pak na to (i když nechce) soustředí, nervy se napruží a je po spaní. Kdo si zvykne na štěkající psy, tak před tím klobouk dolů. Já mám špatné spaní a vadí mně i vlastní štěkající psi (naštěstí v noci většinou spí - pokud nenajdou třeba ježka).

Špatná zpráva je, že se s tím - bohužel- většinou nedá nic dělat. Po velkém úsilí a dokazování možná soused dostane pokutu a na stěžovatele vztek. Takže jestli se nedá se sousedem domluvit, je to průšvih.

Štěkající pes a permanentně rozdivočená smečka - to jsou dvě různé věci... Známá bydlela vedle souseda, který měl asi 3-4 kavkazáky (psy-samce), kteří se neustále rvali a řádili ve dne v noci. Mně to stačilo slyšet jen asi na 10 min. a už to bylo nesnesitelné. Nevydržela bych tam bydlet, a to jsem, co se týče zvířecího hluku, dost odolná. Ona z toho byla také nešťastná, ale soused naprosto ignoroval nějaké prosby a ještě je snad dráždil. Líbilo se mu, jak se rvou.

8.10.2016 15:54

Já bych si koupila špunty do uší, zalehla v pokoji obráceném na druhou stranu a především se zklidnila. Ono když si půjdu lehnout s přesvědčením " kdy zas ti psi začnou řvát", tak budu mít nervy na prasknutí a rozhodně neusnu.
Nechci být za chytrou, ale rozhodně je jednodušší změnit sebe ( svoje podmínky, přístup - i kdybych měla přestěhovat půl baráku ), než změnit dědka. Kde se chcete něčeho dovolat, když na polosamotě ( když nejsou jiní sousedé ) štěkají psi.

Všichni jsme doma jedli prášky na spaní a měli jsme i špunty do uší, ale to řvaní a štěkot prostě neumlčí.
Bohužel nemáme pokoj který je obrácený na druhou stranu. Nic takového v hlavě nemám. Jsem unavená a vždy hned usnu. Vždy usinam s klidem. I když mě ten idiot v 6 rano vzbudí, snažím se v klidu usnout. Kdybyste nečetla nahoře komentář, tak tam píšu, že se snažím hodinu usnout a to v klidu!

Já se snažím ten přístup změnit hodně dlouho i moji rodiče ale bohužel se to prostě nedá. Půl baraku nikam neprestehuju, protože nemám kam. Mame malý baráček.

8.10.2016 15:56

ildika napsal(a):
Štěkající pes a permanentně rozdivočená smečka - to jsou dvě různé věci... Známá bydlela vedle souseda, který měl asi 3-4 kavkazáky (psy-samce), kteří se neustále rvali a řádili ve dne v noci. Mně to stačilo slyšet jen asi na 10 min. a už to bylo nesnesitelné. Nevydržela bych tam bydlet, a to jsem, co se týče zvířecího hluku, dost odolná. Ona z toho byla také nešťastná, ale soused naprosto ignoroval nějaké prosby a ještě je snad dráždil. Líbilo se mu, jak se rvou.

No a toto je ten samý problém. Jsem ráda, že to někdo pochopil a chvíli si to zažil.

8.10.2016 18:02
koňadra

XXX.XXX.128.31

No a toto je ten samý problém. Jsem ráda, že to někdo pochopil a chvíli si to zažil.

Tak já Vám něco prozradím. Už jsem to tady kdysi psala. Je to mnoho let nazpět v jednom z mých bývalých bydlišť, měli sousedi "voříška". Štěkal ve dne v noci. Chodila jsem také na směny. Pes se občas toulal po vsi. Jednou jsem ho chytila a odvezla do hodně vzdáleného útulku. Ano, věčně štěkající pes je opravdu opruz. Sousedi ani nebrečeli, pro ně je pes jen oznamovač návštěv a lovič hlodavců. Ihned si pořídili dalšího, ale to už - naštěstí - nebyl takový de.bil. Prostě jsou psi uštěkaní (většinou ti, co se nejvíc bojí) a psi vyrovnaní, kteří nemají potřebu pořád štěkat. S těmi prvními se dá pracovat, ale musí k tomu být majitel. Když není, je to průšvih.

8.10.2016 18:10

koňadra napsal(a):
Tak já Vám něco prozradím. Už jsem to tady kdysi psala. Je to mnoho let nazpět v jednom z mých bývalých bydlišť, měli sousedi "voříška". Štěkal ve dne v noci. Chodila jsem také na směny. Pes se občas toulal po vsi. Jednou jsem ho chytila a odvezla do hodně vzdáleného útulku. Ano, věčně štěkající pes je opravdu opruz. Sousedi ani nebrečeli, pro ně je pes jen oznamovač návštěv a lovič hlodavců. Ihned si pořídili dalšího, ale to už - naštěstí - nebyl takový de.bil. Prostě jsou psi uštěkaní (většinou ti, co se nejvíc bojí) a psi vyrovnaní, kteří nemají potřebu pořád štěkat. S těmi prvními se dá pracovat, ale musí k tomu být majitel. Když není, je to průšvih.

Tohle by mi neprošlo. Má tam kamery a nedobytný plot.

Už po několikáté píšu, že se ti psi rvou a to je neskutečný kraval. Před chvílí to tu ildika napsala také. Je to nesnesitelné.
Pes nemůže být de*il. Páníček si ho tak vychoval.

8.10.2016 18:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

Už po několikáté píšu, že se ti psi rvou a to je neskutečný kraval. Před chvílí to tu ildika napsala také. Je to nesnesitelné.

Vychoval? Spíš právě nevychoval.

8.10.2016 19:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Natočit a zveřejnit, kde to jen půjde.
Psi jsou trápeni, mláceni, nevychovaní.
Chlap vás terorizuje i když máme demokracii, která má být pro všechny.
On nepracuje, vy ano.
Vy žijete spořádaný život, on je problémový.
Má povolení na ty stavby? Kope na svém nebo na hranicích pozemku a ty překračuje?
Platí za psy poplatky?

8.10.2016 20:19

Paneláky jsou kapitola sama pro sebe. Ráno v 6 pustí soused pod vámi elektrický mlýnek na kávu, v 8 vedle maminka mixer se sunarem ( její dítě se vzbudí 3x za noc ), pak to tříleté nad vámi sedne na odrážedlo a ve 14 přijdou ze školy puberťáci a pustí reprobedny. No a ve 22 přijde opitý soused z hospody a do 24 se hádá s manželkou, která "pláče". Pak toho má jiný soused dost a začne mlátit násadou do stropu ( podlahy ), případně paličkou do rozvodu ústředního topení.
No a na to odpoví štěkáním těch 15 psů, kteří v tom domě žijí. A ten co bydlí v posledním patře má vedle bytu strojovnu od výtahu. Kdysi v jednom sídlišti bylo odsouhlaseno používání výtahu do 22 hod. Asi už to dávno neplatí.
Jo a ještě si sousedé "zpříjemňují" život dohadováním, kdo že dělá rambajs větší a co komu vadí nejvíc.
Pro zadavatelku : Buďte ráda za svou polosamotu s jediným sousedem a dvěma psy.

8.10.2016 20:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak já jsem ráda, že bydlím v paneláku v přízemí a nemám sousedy

20.10.2016 08:03

Tak jsem se dneska nastvala když ti pitomi psi litali po plechacha stekali na sebe. Samozřejmě soused přijel a slyšel jak kricim na psy, protože už toho mám dost. Když jsem zavřela okno, tak řekl "poser se". Samozřejmě jsem to slyšela a řekla jestli si nedělá srandu a jediné co řekl, "co je" s ledovým klidem... Co by jste dělali teď mi řekněte. Ja už nemůžu.

20.10.2016 09:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak jsem se dneska nastvala když ti pitomi psi litali po plechacha stekali na sebe. Samozřejmě soused přijel a slyšel jak kricim na psy, protože už toho mám dost. Když jsem zavřela okno, tak řekl "poser se". Samozřejmě jsem to slyšela a řekla jestli si nedělá srandu a jediné co řekl, "co je" s ledovým klidem... Co by jste dělali teď mi řekněte. Ja už nemůžu.

Řvát na psy za plotem asi nepomůže k tomu, aby oni se štěkotem přestali, ale když Vám to psychicky uleví, tak prosím...

20.10.2016 09:20

asurwic napsal(a):
Řvát na psy za plotem asi nepomůže k tomu, aby oni se štěkotem přestali, ale když Vám to psychicky uleví, tak prosím...

Tak mi poraďte co s takovýmto sousedem.

20.10.2016 09:30
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nemůžete vůbec nic. Každý máme nějaké sousedy. Já mám troje, všichni mají na zahradě skládky, takže binec, potkani, slimáci, plevel, jeden slepice přímo u našeho plotu, takže smrad a mouchy a navíc včely, takže když se rojí je to masakr. Jeden už léta neobývaný barák, objeví se jednou za čas a třeba v 11 v noci s baterkou chodí po zahradě a děsně se rozčiluje, že naši psi na něj štěkají. Kotce jsme museli přestavět, protože mu vadilo, že na jeho zahradu ze střechy kotců při dešti stéká část vody. Poslední soused - střídá se mnoho nájemníků a samozřejmě se psy. V létě je pustí na zahradu a nastane jekot, atd atd. Sice máme na zahradě sezení, ale sednout si tam vůbec nemůžeme, pěstování čehokoliv je k ničemu, otevřít v létě okna bývá problém. Sice se vyspíme, protože ložnice je na opačné straně domu, do ulice, ale zase sousedi přes ulici pořádají bujaré zahradní večírky do pozdních nočních hodin. Už se těším na zimu, protože to skoro všechno odpadne a já si v klidu můžu posedět na zahradě

20.10.2016 09:33
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak mi poraďte co s takovýmto sousedem.

Kromě právní cesty se toho moc dělat nedá. Natočte to na kameru i s časem a řešte třeba jako rušení nočního klidu.

20.10.2016 10:09
Pupča

XXX.XXX.54.33

Myslím, že právo tohle nevyřeší...to se chcete soudit? S naším soudním systémem? Jaký bude trest, kdo na to dohlídne, jaké budou sankce za porušení? Promiňte, ale tohle je nesmysl. Tento problém reálné řešení nemá...až na jedno, ale na to nemá slušný člověk žaludek. Řešením by bylo sousedovi psi otrávit a otrávit mu i ty další co by si pořídil, udělat mu to tak třikrát a další si nepořídí...neberte to prosím jako radu...

20.10.2016 10:11

Pupča napsal(a):
Myslím, že právo tohle nevyřeší...to se chcete soudit? S naším soudním systémem? Jaký bude trest, kdo na to dohlídne, jaké budou sankce za porušení? Promiňte, ale tohle je nesmysl. Tento problém reálné řešení nemá...až na jedno, ale na to nemá slušný člověk žaludek. Řešením by bylo sousedovi psi otrávit a otrávit mu i ty další co by si pořídil, udělat mu to tak třikrát a další si nepořídí...neberte to prosím jako radu...

Kolikrát mě tohle napadlo, ale problém je, že máme dva psy na dvoře a nerada bych o ně přišla. Dost se bojím pomsty.

20.10.2016 10:13
Pupča

XXX.XXX.54.33

Věřím že na tohle byste neměla žaludek, ale Váš soused ano...jak jsem psala, neberte to prosím jako radu...
Je to těžké, ale opravdu se zkuste uvolnit a zkuste to přestat řešit, křikem se stresujete ještě víc...jak tu bylo napsáno výše, tyto situace zná poměrně dost lidí a jiné řešení, než se s tím vyrovnat není :(.

20.10.2016 10:13
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Zrovna jsem pročetl celé vlákno. Resite to tu teměř dva týdny a rada natočit video se tu opakuje takřka od začátku. Už ho máte? Vložte na YouTube a dejte sem odkaz. Jsem na to čím dál zvědavějši. Z pána je starý morous přesto v pokročilém věku nesedí doma u televize ale denně brzy vstává a dojíždí za psi k baráku kde maká. Je tam s nimi s přestávkami celý den a pokud mají co jíst, žádná kontrola zvenčí mu nic nevytkne. Mávnou rukou nad nevýchovou nebo že psi nemají dlouhé procházky. Pokud budete mít na videu jak je týrá, bude to jine. Zabezpečené je má taky dobře. Vaše situace je otravná, ale věřte nebo ne, mohlo by být i hůř. Za dvacet let vás nenapadlo důkazní materiály pořídit a jednat? Nebo se tolik bojíte msty? Co by tak mohl dělat? Párkrát byste na něj zavolali policii a byl by klid. Se zbytkem jeho rodiny také není řeč? Jim to po něm zbyde. Kdyby úřady zasáhly kvůli týrání a odebraly mu alespoň jednoho psa, hned by byl větší klid. Nekolikrat To zopakovat a další by si neporizoval. Celé to musíte hlavně probrat s rodiči, to oni tam vedle něho po udání budou žít.

20.10.2016 10:21

Michelle20 napsal(a):
Zrovna jsem pročetl celé vlákno. Resite to tu teměř dva týdny a rada natočit video se tu opakuje takřka od začátku. Už ho máte? Vložte na YouTube a dejte sem odkaz. Jsem na to čím dál zvědavějši. Z pána je starý morous přesto v pokročilém věku nesedí doma u televize ale denně brzy vstává a dojíždí za psi k baráku kde maká. Je tam s nimi s přestávkami celý den a pokud mají co jíst, žádná kontrola zvenčí mu nic nevytkne. Mávnou rukou nad nevýchovou nebo že psi nemají dlouhé procházky. Pokud budete mít na videu jak je týrá, bude to jine. Zabezpečené je má taky dobře. Vaše situace je otravná, ale věřte nebo ne, mohlo by být i hůř. Za dvacet let vás nenapadlo důkazní materiály pořídit a jednat? Nebo se tolik bojíte msty? Co by tak mohl dělat? Párkrát byste na něj zavolali policii a byl by klid. Se zbytkem jeho rodiny také není řeč? Jim to po něm zbyde. Kdyby úřady zasáhly kvůli týrání a odebraly mu alespoň jednoho psa, hned by byl větší klid. Nekolikrat To zopakovat a další by si neporizoval. Celé to musíte hlavně probrat s rodiči, to oni tam vedle něho po udání budou žít.

Začala jsem chodit do práce na směny a chci se po práci vyspat. Dříve jsem vstávala jinak. To je ten důvod. Přes víkendy jsem to dříve vydržela. S příbuznými není řeč protože jsou stejní. Ráda bych video natočila, ale od té doby jsem nic takového neviděla. Právě rodiče to nechtějí řešit, protože nechtějí mít problémy a tím pádem mi ani nepomohou. Máme doma také dva psy. Bojim se pomsty. Kdo by se nebál od takového blbce.

20.10.2016 10:30
anonymx

XXX.XXX.27.66

Proboha a co tedy chcete? Právní cestu nechcete, po zlém nechcete, domluva prý není možná, spřátelit se se psy taky nechcete. Tak to už jen zázrak, ale upřímně. Štve vás to, ale řešení žádné nechcete, tak to je pak každá rada zbytečná a vy byste se měla především zamyslet sama nad sebou.

20.10.2016 10:32

anonymx napsal(a):
Proboha a co tedy chcete? Právní cestu nechcete, po zlém nechcete, domluva prý není možná, spřátelit se se psy taky nechcete. Tak to už jen zázrak, ale upřímně. Štve vás to, ale řešení žádné nechcete, tak to je pak každá rada zbytečná a vy byste se měla především zamyslet sama nad sebou.

Sbírám argumenty abych přesvědčila rodiče a šli do toho.
Já vím co chci a já tu za chvíli bydlet nebudu.

20.10.2016 10:40
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Rodiče nepresvedcujte, mají svůj rozum. Vy se na směny vyspite jinde a jim to tolik vadit nebude stejně jako to dřív nevadilo vam. Pokud psům nyní není ani ubližováno nebo důkaz nemate, nic než politovat nepotřebujete. Soused není nesmrtelný, ale do te doby by rodičům spory zbytečně braly energii. Vy si na dálku budete mnout ruce že se konečně něco děje ale co oni? Kaslete na to.

20.10.2016 10:45

Michelle20 napsal(a):
Rodiče nepresvedcujte, mají svůj rozum. Vy se na směny vyspite jinde a jim to tolik vadit nebude stejně jako to dřív nevadilo vam. Pokud psům nyní není ani ubližováno nebo důkaz nemate, nic než politovat nepotřebujete. Soused není nesmrtelný, ale do te doby by rodičům spory zbytečně braly energii. Vy si na dálku budete mnout ruce že se konečně něco děje ale co oni? Kaslete na to.

Vadit mi to těžko mohlo když jsem vstávala ve 3 ráno. Kde se mám podle vás tedy vyspat? Jim to vadí celý život ale nic s tím nedělají. Začínám pochybovat o tom, že není nesmrtelný. V 80 kopat základy na plot a betonovat, lézt po střeše..

20.10.2016 10:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Kupte si špunty do uší a nerozeštvávejte rodiče a souseda.

20.10.2016 10:59
Michelle20

XXX.XXX.246.26

On je denně na čerstvém vzduchu a maka rukama. Pokud má geneticky tuhý kořínek je to jasný recept na dlouhověkost. Jednou mu tu vitalitu budete závidět. Já se ho nezastavam, ale když každé řešení smetete ze stolu tak nevím jakou radu vlastne očekáváte. On má dvoumetrovou zeď, vy dobře těsnící okna, spunty v uších, polštář přes hlavu a stále je to řev jako by nepřetržitě štěkali vedle vás? Opravdu? Než se odstehujete spěte u přítele nebo kamarádky. Kolikrát za těch dvacet let jste je viděla týrat?

20.10.2016 11:05

Špunty už jsem si koupila. Představte si, že se dva psi v jednom kuse rvou a řvou. Na to ani špunty ani polštář nepomůže.

Jasně, já bych taky ráda něco venku dělala, ale poslouchat řev psů a do toho jeho jak řve, že je zabije, že to jsou kreténi?

20.10.2016 11:11
anonymx

XXX.XXX.27.66

No, kdyby se v jednom kuse rvali, tak z nich asi už moc není. Vážená, chápu že vás to štve, ale to je tak maximum co můžete. Přes den nemůžete nic než zatnout zuby a nelézt ven, pokud je vám to tak moc nepříjemné a v době nočního klidu tj. od 22.00 do 6.00 maximálně zavolat měšťáky (což vy nechcete). Představte si, že můžete mít mnohem horší sousedy a vezměte si lexaurin.

20.10.2016 11:13

A co si pomůžu když je Zavolám? Do té doby se přestanou rvát.

20.10.2016 11:17

Jasně, takže psi se rvou furt a jakmile přijedou měšťáci, tak záhadně přestanou. Víte co? Pokud by psi takto reagovali na měšťáky, tak se zachovejte stejně abuvidíte, že to pomůže.

20.10.2016 11:57
Michelle20

XXX.XXX.246.26

V prvním příspěvku jste už o určitém řešení psala: Přemýšlím o pořízení toho ultrazvukového zařízení. Další vaše příspěvky si chvílemi protiřečí nebo jsou přinejmenším podivné:
Štěkají i v noci, ale než přijedou policajti tak přestanou. A oni neštěkají, oni se perou a neskutečně u toho řvou. v 6 rano si soused přijede a to i o víkendu a řve tam na ně a oni na něj štěkají to ho asi jen chvíli vítají ne?

z jakého důvodu si tam dal soused kamery a stavěl dvoumetrový plot? nezkoušeli jste tam po psech něco házet apod? usuzuji dle vaší věty: Petardy tam házet nemůžu když tam je. pokud jste to zkusila dříve rovnou tímto způsobem v době jeho nepřítomnosti, pak chápu proč se s jeho psy ani s ním nezkamarádíte.

Sousedicek si bydlí ve městě v bytovce a sem jezdí každý den a ke tam od rána do večera a dělá kraval. Je mu skoro 80 a pořád něco předělává na té staré barabizne, střechu, plot... Je to šílené. to zvažované ultrazvukové zařízení vám koukám vyřeší půl problému, vy jste v tenzi i z toho, že pán si něco přes den opravuje. Vždyť jak píšete, vám vadí i bouchnutí vrátek.

Já se budu za rok stěhovat do nového baráčku na vesnici kde nic nejezdí, je tam krásný klid a hlavně nebudou žádní sousedé nechci vám kazit radost ale dříve se každý druhý stěhoval na polosamotu a teď má z každé strany souseda nebo silnici pod oknem. Ono to také nebude napořád.

Pokud se stěhujete až za rok tak tedy kupte to ultrazvukové zařízení, odhlučněte svůj pokoj třeba podle zde zmíněného odkazu: http://bydleni.idnes.cz/akusticka-predstena-v-panelaku-dmm-/stavba.aspx?c=A131030_234459_stavba_rez, začněte běhat nebo dělat jógu ať jste vysílená a zklidněná. Naučte se usínat třeba u relaxační hudby která ten rámus ztlumí na minimum. Nehučte do rodičů, pokud dodnes nic nedělali, tak nechtějí. Musí poslouchat nejen rámus od souseda, ale i vaše neustálé nadávání, stížnosti a nabádání ať něco dělají. Zkuste okolo nich i kolem souseda procházet s úsměvem. Nikdo by za takového souseda nebyl dvakrát rád, ale vy jste vážně hodně v křeči. Tak se od rodičů odstěhujte dřív, ten rok můžete přežít někde v pronájmu. Nás tady zaujalo především to týrání psů. Nebo jen mělo zaujmout?

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ahoj všem,

Nepomůže vám nic, máme to samé, soused se směje do xichtu, policie to má úplně na háku, takže bezmoc, leda se modlit ať jejich pes brzy natáhne packy...

20.10.2016 12:43

Jestli tomuhle říkáte normální plot..

20.10.2016 12:48

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nepomůže vám nic, máme to samé, soused se směje do xichtu, policie to má úplně na háku, takže bezmoc, leda se modlit ať jejich pes brzy natáhne packy...

To už se stalo. Pořídil si další. Teď jsem zjistila, že má dokonce 3 psy a ne dva. To je skvělá zpráva.

Opravdu vám to Nezávidím a soucítím s vámi.

20.10.2016 13:14

Vám by vadilo, i kdyby tam pěstoval růže. Co vám vadí na plotu? Protože jiné sousedy nemá, dělá to dojem, že se chce zabezpečit před vámi. Asi vás naštvu, ale připadáte mi jako psychopat. ( Ostatní vám napsali totéž, jen míň natvrdo ).

20.10.2016 13:17

Jen ještě dodám : někdo má pod okny cvičák s kotci, někdo útulek, někdo zoologickou zahradu - nemyslete si, že v ní jsou zvířátka potichu a voní.
Někdo také soukromá jatka, výrobnu čehokoliv...Asi vám nezbyde nic jiného než se odstěhovat a zas nadávat na jiné sousedy ( jo, jo - jste pěkný dáreček ).

20.10.2016 13:33

Zajímavá teorie :D kdyby u toho pěstování růží držel hubu a nenadaval psům a že se na to může vy*rat tak neřeknu ani ťuk ;)

Přede mnou? :D Pobavila jsem se. Asi zapomněl že mu vidíme na dvůr z podkroví :D
Psychopat je on když dělá naschvály příbuzným a i přes to, že ho Mamka s brekem několikrát prosila ať něco dělá, tak ji poslal do pr*e. Takhle se chová normální člověk podle vás?

Zajímavé, že se sousedy opodál si rozumím skvěle :) Máte dobrý odhad na lidi, to se musí nechat

20.10.2016 13:47
Michelle20

XXX.XXX.246.26

Po vaší poslední reakci bych docela rád hodil řeč s vaším sousedem. Asi by si také rád postěžoval. Měla byste žít vedle dílny mého kamaráda - automechanika. Tam se občas doslechnete nadávek. Tomu byste také chtěla rušit živnost kvůli hluku, protože jste právě po noční? Kolik lidí žije v paneláku, chodí na noční a ruší je rekonstrukce sousedů. Někde se to dá vyřešit domluvou, ale vy jste už v tomto směru ztracený případ. Orionka určitě nemyslela plot proti vašemu šmírování, ale před vámi obecně. Kdo ví jak to soužití vedle vás celé ty roky probíhalo a probíhá. Já bych řekl, že už vás má soused taky plný zuby. I když v okolí nikdo jiný nebydlí, je nucen si na stará kolena stavět pořádný plot.

20.10.2016 13:49
asurwic

XXX.XXX.36.3

Takže to není v kuse celou noc, jak popisujete? Zajímavé.

Za souseda bych Vás nechtěla. Měla jsem něco podobného - vadilo jim i cinkání vodítek, natož štěkot. Teď když mají dítě, které řve 22 hod denně, tak už proti psům neřeknou ani slovo a já je také nemám důvod kvůli nepřestávajícímu jekotu otravovat - dítěti neporučí, aby ztichlo a pusu mu zacpávat nebudou - podobné je to i se psy. Třeba to také pochopíte, až se odstěhujete na ještě hlučnější místo a nebo budete mít vlastní neutišitelný "zdroj".

Jinak také si myslím, že plot nevznikl bezdůvodně a že budete jeho příčinou. Kdybyste mi řvala na psy a chtěla po nich házet petardy, tak také moc slušná nebudu. Možná bych jen u nadávek a obrany svého pozemku nezůstala...

20.10.2016 13:57

Aha, takže my jsme celý život zticha a my jsme příčinou, dobré :D.

20.10.2016 14:01

Nevím jestli myslíte ten nově stavěný, pokud ano, tak vám rovnou řeknu, že mým snem by byla minimálně dvoumetrová zeď kolem dokola...zalezu-zamknu a fertig...jsem normální?

20.10.2016 14:20
Granulka

XXX.XXX.115.30

Smiřte se s tím a nebo si sbalte stan a jděte někam hluboko do lesa, ale tam by v noci mohli dupat ježci a chrochtat divočáci.
Jako pardon, ale přes den může být všem úplně jedno, co tam je za zvuky. A jak bylo řečeno. Někdo má v sousedství dílnu, někdo statek, někdo železnici a někdy sousedy opilce.
Nic s tím nenaděláte, rady tady žádné nepřijímáte. Jak si to jako představujete? Že někdo mávne kouzelným proutkem a bude klid?

konkon

20.10.2016 14:43
konkon

XXX.XXX.150.103

Nam rvou pred barakem sekacky, traktory (zemedelci hold delaji i pres nedele)... jednou si na znamyho soused taky stezoval, ze jeho pes furt steka, ten mu rekl, ze je to pes, tak steka, od toho ho ma :D jako...ruku na srdce, nechcete nam tady tvrdit, ze ste celych tech 20 let jako mysky a nikdo o Vas nevi... a ten deda, co si tam jezdi jak na chatu...tak jezdi no, porusuje snad neco? Jo, mohl by byt tolerantnejsi, ale nevite, jaka budete Vy, za nekolik let...

20.10.2016 15:25
asurwic

XXX.XXX.36.3

Aha, takže my jsme celý život zticha a my jsme příčinou, dobré :D.

Nikdo netvrdí, že děláte hluk. Jen že nepřejímáte řešení a Vaše chování (ječení na psy a podobně) není také úplně svaté.

20.10.2016 15:56

asurwic napsal(a):
Nikdo netvrdí, že děláte hluk. Jen že nepřejímáte řešení a Vaše chování (ječení na psy a podobně) není také úplně svaté.

Tak, tak - ono házet po psech petardy je úplně v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík