Uživatel s deaktivovaným účtem

keisy12
napsal(a):
Jak mám odnaučit psa, aby nebyl agresivní na ostatní psy? Můj pes fena BOC vrčí a zuřivě štěká na každého psa, který projde okolo. Jen pár psů bere jako nejlepší přátele. Nenávidí štěňata. Z jakého důvodu? Jak to odnaučit?
Mám fenu to samý, nejdřív jsme to řešili nácvikem "ignorace" ostatních psů nebudu tady popisovat celý "výcvik", stejně to nakonec vyšumělo, když se náhodně chytla s cizí fenou, naopak se její chování velmi zhoršilo, tak teď mám jinou metodu...vidím psa, tak dávám ""povel"" PES a okamžitě cpu do ceny pamlseky, teď už jsme na tom tak, že v 90% případů, jakmile fena zmerčí psa, hned se hrne ke mě pro odměnu...tak snad to jednou dotáhneme na 100%
Taky jsme to řešili a řešíme. snažíme se psa upoutat na něco jiného. miluje výcvikové míčky, tak vždy když vidíme psa, tak to řešíme povelem k noze a vytahneme míček. jakmile cizí pes přejde tak míček dostane a hodně chválíme. jsme na začátku(trénujeme to třetí týden), ale funguje nám to.
keisy12
napsal(a):
Jak mám odnaučit psa, aby nebyl agresivní na ostatní psy? Můj pes fena BOC vrčí a zuřivě štěká na každého psa, který projde okolo. Jen pár psů bere jako nejlepší přátele. Nenávidí štěňata. Z jakého důvodu? Jak to odnaučit?
Proč to dělá, co jí vadí, boji se jich? Napadl jí nějaký pes? Je dost socializovaná, dobře socializovaná? Hlídá si vás, hlídá si věci? Je třeba zjistit důvod a pak to řešit. Cpaní pamlsky nebo odvádění pozornosti nic neřeší.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě bych chtěla podotknout, že je to, dle mého, i v celkovém přístupu k psovi, prostě jak hodně mu povolujete. Moje fena je taková samostatná jednotka, což nám velmi vyhovuje a spoustu věcí necháme na jejím uvážení...takže ona bych řekla, že se právem domnívá, že je zodpovědná za smečku a podle toho se chová, chová se tak pouze pokud mám venku i jejího bratra, když je samostatně, tak si psů většinou nevšímá, u cvičený ovčandy, která psy také nemusela se to nestávalo, protože tam byl, jak to nazvat, celkově důslednější režim...takže si myslím, že to chce po psu celkově vyžadovat splnění povelů...
Potom jen taková moje osobní zkušenost, chování mojí feny je podstatně lepší, když má něco "na nose", buď nasazený košík nebo halti (tu teda nenosí kvůli tahání), jakoby s tím, že má něco nasazeného měla tolik "práce", že už nezbývá tolik pozornosti pro ostatní psy...a také se lépe soustředí na povely...to nemyslím jako návod na to, aby jste to vyzkoušeli, spíš jako příklad toho, že na každýho psa funguje něco jinýho...