Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2016 22:07
romcakr

XXX.XXX.68.130

Dobrý večer asi před 2 hodinami moje ani 2leta fenecka zvracela, za pár minut jen ležela a jak zvedla hlavu tak hlavou kyvala z leva do práva jak nějaká hračka..zavolala jsem ji aby se postavila..kousek poposla, ale padala na stranu.. okamžitě jsem jela na pohotovost, kde vlastně nezjistili co fence je, dostala jsem infuzi a nyní ležíme a necháváme kapat, zítra ráno na odběr krve... veterinář řekl, ze to vypadá jakoby snědla nějaké léky,..já fakt nevím

10.10.2016 22:09
ildika

XXX.XXX.120.116

Nemohla najít nějaký jed na potkany či něco podobného?

10.10.2016 22:13
romcakr

XXX.XXX.68.130

Je to maltezacek, a je doma..opravdu nevím co by mohla sníst..léky na 100% ne, to mám schované..jed také ne... myslíte si že by to mohlo mít i jinou příčinu...ze by to mohlo být třeba jako mrtvicka, epilepsie apod?fena nemá ani 2 roky.

10.10.2016 22:19
machlena

XXX.XXX.96.13

Naší fence se nějak takto začalo projevovat autoimunitní onemocnění . Taky jsme si nejdřív mysleli že se něčím venku otrávila, ale vet diagnostikovala toto.

10.10.2016 22:23
romcakr

XXX.XXX.68.130

machlena napsal(a):
Naší fence se nějak takto začalo projevovat autoimunitní onemocnění . Taky jsme si nejdřív mysleli že se něčím venku otrávila, ale vet diagnostikovala toto.

Jej co to je?

10.10.2016 22:27
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Mrtvice-bych rekla. Ale je mlada. Neni kastrovana?

10.10.2016 22:41
machlena

XXX.XXX.96.13

Bohužel moc ošklivá nemoc, organismus bojuje sám proti sobě. Jsou různé spouštěče, prochladnutí, úlek, stres...tak nám to vet. vysvětlila. Některý pejsek ji ustojí a dá se léčit. Ale doufejme, že to nebude váš případ. Přeji jen samé dobré zprávy, výsledky a brzské uzdravení.

10.10.2016 22:55
romcakr

XXX.XXX.68.130

Kastrovaná není..no nyní se mi zdá být lepší..no uvidíme co zítra.

10.10.2016 22:57
romcakr

XXX.XXX.68.130

machlena napsal(a):
Bohužel moc ošklivá nemoc, organismus bojuje sám proti sobě. Jsou různé spouštěče, prochladnutí, úlek, stres...tak nám to vet. vysvětlila. Některý pejsek ji ustojí a dá se léčit. Ale doufejme, že to nebude váš případ. Přeji jen samé dobré zprávy, výsledky a brzské uzdravení.

No doufám že snad tato nemoc to nebude..ach jo ti pejsci nám dávají

10.10.2016 23:05
Terven

XXX.XXX.110.147

machlena napsal(a):

Autoimunitní onemocnění není jedna konkrétní choroba, ale celá skupina nemocí, kdy imunitní systém reaguje nenormálně - z těch lidských sem patří třeba celiakie, roztroušená skleróza, lupénka, Crohnova choroba, diabetes...a další a další.
To jen, aby zadavatelka byla v obraze a neděsila se předčasně. Taky přeju brzké uzdravení.

11.10.2016 07:54
romcakr

XXX.XXX.68.130

Terven napsal(a):
Autoimunitní onemocnění není jedna konkrétní choroba, ale celá skupina nemocí, kdy imunitní systém reaguje nenormálně - z těch lidských sem patří třeba celiakie, roztroušená skleróza, lupénka, Crohnova choroba, diabetes...a další a další.
To jen, aby zadavatelka byla v obraze a neděsila se předčasně. Taky přeju brzké uzdravení.

Děkuji za vysvětlení..za chvíli jedeme na odběry tak snad budeme chytřejší, nyni vypadá naprosto v pořádku.

11.10.2016 08:03
Atheira

XXX.XXX.240.171

Jen mě ještě napadlo, že když léky ne, jed taky ne... Nemohla vám někde ožužlat nějakou jedovatou kytku? Nevím sice, co by to muselo být, aby zvíře takhle reagovalo, navíc netuším, jestli je tu běžně dostupné něco, co by tohle udělalo se psem...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2016 08:46

Atheira napsal(a):
Jen mě ještě napadlo, že když léky ne, jed taky ne... Nemohla vám někde ožužlat nějakou jedovatou kytku? Nevím sice, co by to muselo být, aby zvíře takhle reagovalo, navíc netuším, jestli je tu běžně dostupné něco, co by tohle udělalo se psem...

Není o ně zas taková nouze, třeba oleandr, brambořík. Mě zas napadlo jestli nesnědla nějaké závadné jídlo.

11.10.2016 08:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nám se přiotrávila kočka po okousání begonie, takové té (výstražně) kropenaté.

11.10.2016 08:54

- aplikace antiparazitního přípravku?
- očkování?

11.10.2016 08:56
Atheira

XXX.XXX.240.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Není o ně zas taková nouze, třeba oleandr, brambořík. Mě zas napadlo jestli nesnědla nějaké závadné jídlo.

Já třeba vím, že ta má potvora by ohlodala kdejakou pokojovku, kdyby měla možnost. Ožrala mi takhle velkou část aloe... nějak mi nedošlo, že se vytáhla a bez problémů už dosáhne na polici. Tak mě to právě napadlo v souvislosti s vlastními zkušenostmi. Sice je ožírání kytek spíš kočičí doména, ale možný je všechno. Že někde sezobla nějaké jídlo je taky možné. Uvidíme, s čím přijde zadavatelka po odběrech.

Vždycky jsem si myslela, že zvířata u rostlin nějak intuitivně poznají, že je to jedovaté. Ale už jsem přesvědčená, že rozhodně ne. Jednou se mi skupinka kachen vrhla na kustovnici a ten samý den následně na zimostráz. Pořádně vzrostlé keře... a kam kachny dosáhly, zůstaly jen holé snítky. Přesto dál žijou, i když to má být celkem dost jedovatý, co jsem tak slyšela.

11.10.2016 09:14

Jedovatých kytek je dost - třeba difenbachie. Psovi by stačilo i napít se vody z misky pod kytkou ( v té může být i hnojivo, postřik ).

11.10.2016 11:05
romcakr

XXX.XXX.155.9

Moc vám děkuji za reakce...vysledky budou kolem 16hod..co se týče rostlin v domě..tak to vím 100%že nic nesnědla...co se týče venku tak spíš okusuje dřevo, kůru apod...no uvidíme co výjde z krve...veter.říkala, že by to mohla být i epilepsie...

11.10.2016 14:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jedovatých kytek je dost - třeba difenbachie. Psovi by stačilo i napít se vody z misky pod kytkou ( v té může být i hnojivo, postřik ).

Pokud má o toto téma někdo zájem, máme na "Kočkách" vypsaný celý seznam jedovatých kytek. Myslím, že se to zas až tak nebude lišit od jedovatosti pro psy. Kočky také rády oždibují pokojové rostliny...

11.10.2016 14:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

romcakr napsal(a):
Moc vám děkuji za reakce...vysledky budou kolem 16hod..co se týče rostlin v domě..tak to vím 100%že nic nesnědla...co se týče venku tak spíš okusuje dřevo, kůru apod...no uvidíme co výjde z krve...veter.říkala, že by to mohla být i epilepsie...

Epilepsie mě napadla jako první, spíše než mrtvice. Moc Vám držím pěsti, a dejte pak vědět. I když k diagnóze epi by bylo zapotřebí více vyšetření než jen odběry krve a moči.

11.10.2016 15:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Co se týče jedovatých a jedovatosti rostlin: co je jedovaté pro lidi, nemusí být vůbec jedovaté pro zvířata. Mí psi celkem rádi kousali větvičky z břečťanu, když jsem ho musela eliminovat na některých místech v zahradě, tak odhozené rozkusovali. Nic jim nebylo. Stejně tak žrali v zimě popadané bobule ptačího zobu...
Zadavatelce: možná plašíme předčasně a jen nějaká banální nemoc, nevolnost, která malému psíku způsobila to, co popisujete. Držím palce, ať to tak je

Aktevi

11.10.2016 21:23
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Ako dopadli vysledky ? A ako sa ma psik ?

12.10.2016 09:59
romcakr

XXX.XXX.155.9

Aktevi napsal(a):
Ako dopadli vysledky ? A ako sa ma psik ?

Zdravím, tak výsledky dopadly dobře...máme jen málo fosforu...paní veter.řekla...že se bude vyčkávat...mohl to být epilep.záchvat..a pokud by se někdy opakoval..nasadili by se léky...Pejsek je úplně fit..skáče, žere..plná života...tak to necháme ted být..a budeme doufat, že se už nic opakovat nebude...moc všem děkuji za příspěvky

12.10.2016 11:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha, no dobrý, jsem ráda, že to dobře dopadlo Nevím, jestli jste někde psala, ale můžu se zeptat, čím je tedy pes krmený? Málo fosforu...to jako nejí maso? A co tedy?

12.10.2016 13:25

lesnížínka napsal(a):
Aha, no dobrý, jsem ráda, že to dobře dopadlo Nevím, jestli jste někde psala, ale můžu se zeptat, čím je tedy pes krmený? Málo fosforu...to jako nejí maso? A co tedy?

Čekala bych spíš opačný problém...hodně fosforu a málo vápníku.. ...docela mě ty výsledky překvapily.

12.10.2016 13:28
machlena

XXX.XXX.96.13

Tak to je dobře, že je dobře . Přeji co nejméně takových stresových situací .

12.10.2016 19:40
romcakr

XXX.XXX.68.130

lesnížínka napsal(a):

No nás pes ji syrové vepř a kuřecí maso, zeleninu, ovoce...sem tam tvaroh, jogurt, vejce...maso má tak 3 x týdne..a jinak ji ještě dáváme granule lisované za studena...taky mě překvapil ten fosfor..no mam objednané vitamíny tak snad to pak už bude dobre.

12.10.2016 19:41
romcakr

XXX.XXX.68.130

machlena napsal(a):
Tak to je dobře, že je dobře . Přeji co nejméně takových stresových situací .

Děkuji no vylekala nás hezký..je to miláček

13.10.2016 10:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

romcakr napsal(a):
No nás pes ji syrové vepř a kuřecí maso, zeleninu, ovoce...sem tam tvaroh, jogurt, vejce...maso má tak 3 x týdne..a jinak ji ještě dáváme granule lisované za studena...taky mě překvapil ten fosfor..no mam objednané vitamíny tak snad to pak už bude dobre.

Pokud má k jídlu to, co píšete, tak bych se zeptala veta, kterou nemoc může nedostatek fosforu signalizovat. Můj pes onemocněl, vypadalo to velice vážně, přesto měl rozbory dobré, prý jen snížený vápník, což bylo divné, protože žral denně kosti. pak se během 14dní dramaticky zhoršil a začala se rozhazovat celá krev, co mělo být nebylo atd...Vůbec vás nechci strašit, jen upozornit na to, že to, ač to vypadá malicherně, může něco signalizovat. Vyberte třeba ty vitamíny a nechtě udělat znovu rozbory. Ty granule změňte...moc chvály jsem na ně nečetla.

13.10.2016 13:30
fikovnice

XXX.XXX.30.49

lesnížínka napsal(a):
Pokud má k jídlu to, co píšete, tak bych se zeptala veta, kterou nemoc může nedostatek fosforu signalizovat. Můj pes onemocněl, vypadalo to velice vážně, přesto měl rozbory dobré, prý jen snížený vápník, což bylo divné, protože žral denně kosti. pak se během 14dní dramaticky zhoršil a začala se rozhazovat celá krev, co mělo být nebylo atd...Vůbec vás nechci strašit, jen upozornit na to, že to, ač to vypadá malicherně, může něco signalizovat. Vyberte třeba ty vitamíny a nechtě udělat znovu rozbory. Ty granule změňte...moc chvály jsem na ně nečetla.

Přesně tak. Jídelníček na málo fosforu neukazuje...

13.10.2016 13:32
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
Přesně tak. Jídelníček na málo fosforu neukazuje...

Nehledě na to, že kývání hlavou atd. nedostatek fosforu asi nezpůsobil. Ale nechci plašit, třeba to fakt nic nebude. Já bych měla strach z opakování EVENT. epi paroxyzmu, takže zvíře co nejvíc sledovat.

14.10.2016 06:45
romcakr

XXX.XXX.68.130

Moc děkuji za vaše slovíčka.

14.10.2016 07:00
romcakr

XXX.XXX.68.130

U nás je to s tím jídlem asi špatně..granule sežere v pohodě.. Zkouším ty kvalitnější, ale které to jsou...asi žádné

14.10.2016 08:34

fikovnice napsal(a):
Nehledě na to, že kývání hlavou atd. nedostatek fosforu asi nezpůsobil. Ale nechci plašit, třeba to fakt nic nebude. Já bych měla strach z opakování EVENT. epi paroxyzmu, takže zvíře co nejvíc sledovat.

Nedostatek fosforu způsobuje slabost svalů, poruchy srdeční a dýchací funkce.
Možná je snazší se zeptat, co nezpůsobuje.
https://scholar.google.cz/scholar?q=phosphorus+deficiency+in+dogs&hl=cs&as_sdt=0&as_vis=1&oi=scholart&sa=X&ved=0ahUKEwjo8qmM0tnPAhWK1BoKHafVBScQgQMIGzAA.

14.10.2016 08:35

romcakr napsal(a):
U nás je to s tím jídlem asi špatně..granule sežere v pohodě.. Zkouším ty kvalitnější, ale které to jsou...asi žádné

Které granule jí ?

14.10.2016 12:57
romcakr

XXX.XXX.155.9

Které granule jí ?

No měla "Minigranule" Yoggies..ty ji docela chutnaly...u sousedů chodila žrát psovi jorkšírkovi..a zhltla je jak malinu...eukanubu...tak ted jsem ji je taky koupila...co by jste mio doporučila..no a jinak tedy dáváme syrové maso, nějakou zeleninu a ovoce...tvaroh..to je asi vše..

14.10.2016 13:28

romcakr napsal(a):
No měla "Minigranule" Yoggies..ty ji docela chutnaly...u sousedů chodila žrát psovi jorkšírkovi..a zhltla je jak malinu...eukanubu...tak ted jsem ji je taky koupila...co by jste mio doporučila..no a jinak tedy dáváme syrové maso, nějakou zeleninu a ovoce...tvaroh..to je asi vše..

Eukanuba: pšenice, kukuřice, živočišný tuk - nevíme z čeho a čím konzervovaný, hydrolyzované živočišné bílkoviny - něco neidentifikovatelného a zkapalněné pro chuť, E508, chlorid sodný, hexametafosfát sodný, uhličitan vápenatý - a další a další soli a kypřidla a antioxidanty. A nejsou dobré.
Tímhle krmit nechcete.
Vůbec granule.
Nechte maso. To stačí.
Dál řešit s jiným vet.

Nedostatek fosforu je příznak spousty nemocí.
Co Vám vet řekl. O krmení, dalším vyšetření atd. Nic ? Jako že se to srovná samo ? Zdravý pes tohle nemá.

14.10.2016 14:25
romcakr

XXX.XXX.155.9

Eukanuba: pšenice, kukuřice, živočišný tuk - nevíme z čeho a čím konzervovaný, hydrolyzované živočišné bílkoviny - něco neidentifikovatelného a zkapalněné pro chuť, E508, chlorid sodný, hexametafosfát sodný, uhličitan vápenatý - a další a další soli a kypřidla a antioxidanty. A nejsou dobré.
Tímhle krmit nechcete.
Vůbec granule.
Nechte maso. To stačí.
Dál řešit s jiným vet.

Nedostatek fosforu je příznak spousty nemocí.
Co Vám vet řekl. O krmení, dalším vyšetření atd. Nic ? Jako že se to srovná samo ? Zdravý pes tohle nemá.

No ona řekla, že mám koupit vitamíny kde je fosfor...tak jsem koupila...ono je to strašně těžké...každý říká něco jiného...no zkusím to jen tím masem..granule vynecháme...jen aby měla zase pak to ostatní...zas té zeleniny a ostatního moc nesní...má 3a půl kila..

14.10.2016 14:39
tapina

XXX.XXX.11.109

romcakr napsal(a):
No ona řekla, že mám koupit vitamíny kde je fosfor...tak jsem koupila...ono je to strašně těžké...každý říká něco jiného...no zkusím to jen tím masem..granule vynecháme...jen aby měla zase pak to ostatní...zas té zeleniny a ostatního moc nesní...má 3a půl kila..

Hlavně klid.
Nemáte nějakou zprávu?

Je to těžké, když se vlastně nic neví.

Všechno může kolísat v průběhu dne. Možná to fakt nic není. Možná něco vážného. Bylo by dobré nic moc neměnit, když je teď ok, pozorovat a udělat vyšetření za 3 týdny, měsíc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík