neregistrovaný uživa

XXX.XXX.129.20
Co děláte s granulemi, které váš pes přes den nesežere?
Další den vyhodíte a nasypete nové ?
A jak dlouho vlastně mohou být granule v misce než je vhodné je vyhodit? ( nemyslím pozáruční lhůtě).
Děkuji.
Naše sežere obsah misky vždy rychle ale jako štěně vždy část nechala takže jsem jen večer dosypala . nevidim na tom cokoliv by se mohlo znehodnotit. pokud bych na granule lila vodu nebo míchala s konzervou tak bych vyhodila jak by to nesežrala do 20-30 minut. granule vždy odvažuji, nemá plnou misku celý den k dispozici.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ještě se mi nestalo, aby v misce něco zůstalo. Pět minut a dost ( nebo 3 minuty ? ).
U nás 30 vteřin, takže neporadím. Jezevčík míval granule nasypané celý den, kolikrát i druhý den večer dojídal. Samotné granule se nezkazí, takže bych nevyhazovala. Rodiče si zmlsali kočky, takže co nesežerou, to se vyhodí. Kočku bych nechala vyhladovět a raz dva by baštila ihned.Ale to sem nepatří
Uživatel s deaktivovaným účtem

neregistrovaný uživa
napsal(a):
A jak dlouho vlastně mohou být granule v misce než je vhodné je vyhodit? ( nemyslím pozáruční lhůtě).
Děkuji.
Necháme na další krmení, nenapadá mě důvod, proč suché granule vyhazovat. To můžete prachy rovnou házet do popelnice...
inusanka
napsal(a):
Máme granule jako druhou dávku, takže se stává, že klidně týden si jich nevšimne. Pokud jsou suché, neřeším to.
Máme to stejně, není to týden, ale klidně dva dny. Pokud mu, vyčichnou"... jeho problém Samozřejmě myslím suché. Granule jsem nikdy nenamáčela, ani ničím nemazala(konzervou, sádlem atd) tedy ne v dospělosti. Když jsem je učila na granule jako štěnda, to byla jiná..měla jsem(mám) nežravky. Pak jsem pochopila, že je to zbytečné, pokud nechutnaly, tak jsem zkoušela jiné do doby, než jsme našli ty správné. A nakonec stejně jsou na mase a granule berou spíš jako dobrotku navíc
Terven
napsal(a):
Já je aspoň schovám zpět někam do uzavřené nádoby nebo pytle. Když leží dlouho v misce, vysuší se ještě víc a ztratí trochu i vůni. Opakovaně se mi stalo, že pes dlouho ležící granule nechtěl a čerstvé z pytle normálně žral.
To u nás taky párkrát bylo. Tak jsem mu to smíchala s "čerstvými" a sežral všechno.
Kateřinaa

XXX.XXX.73.11
neregistrovaný uživa
napsal(a):
Děkuji.
Granule oxidují a ztrácí vitaminy, proto se mají uchovávat jen v uzavřeném pytli. Nikdy nenechávám zbytek na misce, co nesežere seberu, dám do uzavřené nádoby a dostane je znova při dalším krmení. Tak se pes naučí zbytky nenechávat.