Za majitelku pejska prosím o sdílení, šíření nebo jen, kdybyste se podívali na fotografii fenky. Byla ukradena. Je cvičená pro pátrání v sutinách a rodině strašně moc chybí, udělají vše, aby ji našli. S největší pravděpodobností nejde o jediný případ, stejní pachatelé se pokusili ukrást ještě dalšího pejska! Prosím všímejte si, než fenka skončí někde v zahraničí nebo v množírně! ODMĚNA pro nálezce samozřejmá!
http://www.psidetektiv.cz/zvire/bristel-ostrava-2016-10-08.
Nejspíš né, ale...
http://www.utulek-jimlin.cz/obrazky/psi/original/5133.jpg.
Kočičí svět
napsal(a):
Za majitelku pejska prosím o sdílení, šíření nebo jen, kdybyste se podívali na fotografii fenky. Byla ukradena. Je cvičená pro pátrání v sutinách a rodině strašně moc chybí, udělají vše, aby ji našli. S největší pravděpodobností nejde o jediný případ, stejní pachatelé se pokusili ukrást ještě dalšího pejska! Prosím všímejte si, než fenka skončí někde v zahraničí nebo v množírně! ODMĚNA pro nálezce samozřejmá!
Už je to v médiích - na iDNESU, viz:
http://ostrava.idnes.cz/zmizela-vycvicena-fena-zena-to-policistum-ohlasila-jako-kradez-pva-/ostrava-zpravy.aspx?c=A161011_150320_ostrava-zpravy_woj.
Uživatel s deaktivovaným účtem

No nevím, podle slov majitelky z reportáže tam ta bordera prostě byla na volno bez nějakého dohledu...
napsal(a):
No nevím, podle slov majitelky z reportáže tam ta bordera prostě byla na volno bez nějakého dohledu...
Aha, nemám telku, tak to jsem nevěděla... Ale zas je teda zajímavé, že se to celkem rychle dostalo do více médií. Denně je ukradeno x psů, i těch cvičených...
napsal(a):
Pokud se nemýlím, bylo to v nějakém areálu. Co tam dělali nevím, ale jestli jdu někam něco dělat a psa si vemu sebou tak ano, není pod dozorem neustále. Přijde mi to naprosto normální. Plno lidí to tak dělá. Já si například jedu před barák pro hnůj a psa si vemu. Vím, že obchází hnojiště a to kolem ze všech stran, protože je potvora a hledá zajdu nebo srnku. Musím ho celkem pořád sledovat, provoz tu sice není, je to taková spíše polňačka, ale když slyším auto, vypálím, abych zjistila, kde mám psa a zajistila ho. To je ale, můj" pes. Kdyby to byl berňák, který už není, toho bych hlídat nemusela vůbec, protože by se prakticky ode mne nehnul, každopádně bych si byla 100% jistá, že nikam nezmizne, když ho chvíli spustím z očí. Takových psů je plno, co se drží poblíž majitele, nejsou nijak pro okolí nebezpeční a sami by neodešli a tudíž není nutné je neustále sledovat.
To není tím, že je policista, oni se opravdu snaží to dát vědět kamkoliv to jde, navíc je to vlastně záchranářský pes, to je asi ten důvod, proč to zveřejnila i televize. bylo by super kdyby bylo součástí zpráv každý den i pátraní po ztracených zvířatech, to bych velmi uvítala. jenže bohužel pro mnoho lidí, kteří o tom rozhodují, je pes a zvířata stále jen věc, nemají pochopení a to je špatně...
Kočičí svět
napsal(a):
To není tím, že je policista, oni se opravdu snaží to dát vědět kamkoliv to jde, navíc je to vlastně záchranářský pes, to je asi ten důvod, proč to zveřejnila i televize. bylo by super kdyby bylo součástí zpráv každý den i pátraní po ztracených zvířatech, to bych velmi uvítala. jenže bohužel pro mnoho lidí, kteří o tom rozhodují, je pes a zvířata stále jen věc, nemají pochopení a to je špatně...
On je to záchranářský pes asi jako tisíce dalších, co pro zábavu záchranařinu cvičí. Ty řeči, jak měla být nasazena k policii byly jen proto, aby hnuli s lidma, aby si víc všímali.
Bohužel pes vyběhl ven z areálu a někdo ho sebral. Pokud to nejsou žrouti psů (na bordeře zas toho masa moc není), snad ho vrátí nebo někde nenápadně vypustí. Taky se může stát, že lidi nekoukají na telku a nemají FB a myslí si, že jen zachránili vyhozenýho podvraťáka.
Kočičí svět - To není tím, že je policista, oni se opravdu snaží to dát vědět kamkoliv to jde...jo, já to naprosto chápu, udělala bych také cokoliv, co je jen možné. Jen můj pes, jako pes jedné z mnoha bezvýznamných, nijak nepostižených atd. občanek, by se do zpráv nedostal, kdybych se na hlavu postavila...

Na hlavu byste se stavět nemusela, stačilo by si vymyslet nějakou buď srdceryvnou nebo šokující historku, takovou, která by diváky chytla - o to tv Nova jde především.
Majitelům borderky přeju, aby se jim fenka v pořádku vrátila !
napsal(a):
Na hlavu byste se stavět nemusela, stačilo by si vymyslet nějakou buď srdceryvnou nebo šokující historku, takovou, která by diváky chytla - o to tv Nova jde především.
Majitelům borderky přeju, aby se jim fenka v pořádku vrátila !
Přesně tak. Když si vymyslíte, že po psovi pláče postižení dítě nebo že je pes cvičený (celkem na cokoli, ale záchranařina nebo canisterapie slzu v oku vytvoří nejlépe), do zpráv se dostanete. Nově nejde o toho psa, ani o lidi, ale o sledovanost. Musí to mít akci nebo dojemný příběh.
Pokud to ale pomůže aspoň tomuto psovi, tak díky za to.
Kočičí svět
napsal(a):
Jako že by byly zprávy ještě delší než jsou, protože by celá republika (tedy i já v Praze) koukala každý den na pár zpráv o tom, jaký pes se ztratil např. u slovenských hranic a jeho popis, fotky s rodinou i bez a zvyky, nebo např. v Jeseníku, Znojmu a Aši? A nejlépe by asi bylo, aby to běželo na soukromých i veřejnoprávních televizích (pokaždé jinak zpracované), aby nebylo "úniku", ne?
Fiona.Praha
napsal(a):
Jako že by byly zprávy ještě delší než jsou, protože by celá republika (tedy i já v Praze) koukala každý den na pár zpráv o tom, jaký pes se ztratil např. u slovenských hranic a jeho popis, fotky s rodinou i bez a zvyky, nebo např. v Jeseníku, Znojmu a Aši? A nejlépe by asi bylo, aby to běželo na soukromých i veřejnoprávních televizích (pokaždé jinak zpracované), aby nebylo "úniku", ne?
Ano, i vy, sobče. na vás opravdu nezáleží, vyloženě kvůli vám by to fakt nebylo. tak tady neobtěžujte svými trapnými příspěvky.
LájošM
napsal(a):
On je to záchranářský pes asi jako tisíce dalších, co pro zábavu záchranařinu cvičí. Ty řeči, jak měla být nasazena k policii byly jen proto, aby hnuli s lidma, aby si víc všímali.
Bohužel pes vyběhl ven z areálu a někdo ho sebral. Pokud to nejsou žrouti psů (na bordeře zas toho masa moc není), snad ho vrátí nebo někde nenápadně vypustí. Taky se může stát, že lidi nekoukají na telku a nemají FB a myslí si, že jen zachránili vyhozenýho podvraťáka.
Není pravda, oni ho vzali cíleně, poté se tam ještě vrátili a pokusili se ukrást ještě dalšího, to jim ale nevyšlo. navíc si majitele uvědomili, že tam stejné auto už několikrát předtím viděli, jak si obhlíží terén.

Kočičí svět
napsal(a):
Není pravda, oni ho vzali cíleně, poté se tam ještě vrátili a pokusili se ukrást ještě dalšího, to jim ale nevyšlo. navíc si majitele uvědomili, že tam stejné auto už několikrát předtím viděli, jak si obhlíží terén.
A na tohle jsi přišla jak?
Kočičí svět
napsal(a):
Sama majitelka mi to sdělila.
Už vidím jak někdo cíleně připravuje krádež borderky bez pp s výcvikem... kdoví jakým, mám dojem že tu bude druhý Markus kterého majitel hledá doposud...
Psa ji mi líto a i majitelu ale prostě jde o další z mnoha špatně zajištěných psu...
Já vím, že každý hafan je jiný a třeba můj retrívr by se na pamlsek nechal velice ochotně ukradnout, ale když vím, že se pes o sebe nepostará, tak bych ho asi venku bez dozoru nikdy nenechala. Je to asi přehnané, ale i když jsem na návštěvě u známých, kde psi do baráku nesmějí, tak se ze zahrady dovnitř nehnu, protože je tam samotné nenechám (i s tím, že převážná většina smečky na sebe nenechá od cizích sáhnout, natož se odvést).
Krádež psa mi prostě přijde jako nesmysl, kterému lze předcházet. Také si nenechám za plotem vystavený foťák, tak proč to dělat u milovaného člena rodiny? Je mi líto majitelů i borderky, ale mohou si za to z části ti lidé sami.
PS. Už vůbec nepochopím ty, kteří nechají psa uvázaného před obchodem.
ivulka2
napsal(a):
Už vidím jak někdo cíleně připravuje krádež borderky bez pp s výcvikem... kdoví jakým, mám dojem že tu bude druhý Markus kterého majitel hledá doposud...
Psa ji mi líto a i majitelu ale prostě jde o další z mnoha špatně zajištěných psu...
Tak přece nemůžou mít psa 24 hodin denně na očích. to je nemožné. vždyť se ztrácí i děti, a to se rodiče jen na chvíli otočili. Určitě to není vina majitelů. Je to prostě neštěstí, ale vinu nese samozřejmě únosce - zloděj! Jsem ráda, že se majitelé snaží tolik o nalezení fenky, vůbec nechápu, proč je zde ještě někdo napadá a má nevhodné poznámky. Jen zásluhou majitelů se odvysílala reportáž na Nově. Fakt se velmi snaží. A mnoho přátel a známých jim pomáhá. Jen tak to nevzdají, psa mají samozřejmě moc rádi a to by zde měli pochopit všichni, když je to zvířecí fórům! jinak nechápu, proč zde ti, kterým se nelíbí to pátrání, lezou.
Nač by takovýho psa cíleně kradli? Borderek bez PP je za pár korun plno, i v útulcích se jich už dost najde, protože si je pořizují i lidi, co je pak nezvládnou.
Na výdělek ji neukradli, to by si vybrali jiné plemeno, jorka, pomeranče, čívu...
Záchranářský výcvik je jim k ničemu. Ani na závody by s ní nemohli, když je čipovaná.
Podle mého je to jen fantazie majitelů, že si ji někdo vyhlídl. Spíš se pes zaběhl a někdo si ho nechal jako zatoulanýho podvraťáka. Ne každý je odpovědný a nález nahlásí na úřad. A vůbec nemusí vědět, že ho někdo hledá.

Fenka byla nezajištěná, bez dohledu ve volném terénu, ne v uzavřeném areálu... a to i dle slov vlastní majitelky, která se věnovala koni. Fakt tam není žádná vina majitelky, ať už se fenka ztratila nebo byla ukradena? Jako majitel jsem za psa zodpovědná 24 hodin denně po celý jeho život! A nejednalo se o super vycvičeného psa, kterému dáš povel a on se na 99,9% nehne ani o milimetr, ale o odrostlé štěně. Já bych si to opravdu nelajzla.
"jinak nechápu, proč zde ti, kterým se nelíbí to pátrání, lezou."
a kde jsi vzala takovou blbost! Troufám si říci, že jeden každý přeje fenečce, ať se co nejdřív najde!
"ale vinu nese samozřejmě únosce - zloděj!"
pokud někdo takový je
"Ani na závody by s ní nemohli, když je čipovaná"
dle info na psím detektivu nemá ani čip ani tetování.
Není čipovaná? Tak to opravdu majitelé pěkně tahají veřejnost za nos. Bez čipu už pes nemůže ani na základní zkoušky, jakékoli. I podvraťáčci už musí být na všech psích akcích s čipem kvůli jasné identifikaci. Těžko by někdo cvičeného záchranáře nenechal ani načipovat! A jak může být záchranář bez aspoň základních zkoušek, které se mohou skládat už v pár měsících psího věku?
Já třeba beru toto jako jednu z prvních věcí, co odpovědný majitel udělá. Nikdo nikdy neví, kdy se pes může zatoulat, stačí když někde něco práskne, pes se lekne a uteče. Nebo uvidí zvěř. A v tomto případě zvlášť, když byl pes zanechaný o samotě v areálu, kam určitě chodí různí lidé, mohou nechat otevřená vrata, většina statků ani není oplocená, sousedí s otevřeným prostorem, pastvinami...
Pokud někdo psa našel a zkusil si čip ověřit např. u veterináře, jen ho absence čipu mohla ujistit, že se jedná o psa vyhozeného.
Kočičí svět
napsal(a):
Tak přece nemůžou mít psa 24 hodin denně na očích. to je nemožné. vždyť se ztrácí i děti, a to se rodiče jen na chvíli otočili. Určitě to není vina majitelů. Je to prostě neštěstí, ale vinu nese samozřejmě únosce - zloděj! Jsem ráda, že se majitelé snaží tolik o nalezení fenky, vůbec nechápu, proč je zde ještě někdo napadá a má nevhodné poznámky. Jen zásluhou majitelů se odvysílala reportáž na Nově. Fakt se velmi snaží. A mnoho přátel a známých jim pomáhá. Jen tak to nevzdají, psa mají samozřejmě moc rádi a to by zde měli pochopit všichni, když je to zvířecí fórům! jinak nechápu, proč zde ti, kterým se nelíbí to pátrání, lezou.
24 hodin zajištěný pes neznamená že ho musím 24 hodin vidět.Většina pejskařu má krom psa i práci, školu či další zájem ale psa má 100% zajištěného to je jejich povinnost a zodpovědnost.
Ještě by mne zajímalo, jak k pejskovi majitelé přišli. Pes bez PP, z útulku asi nebude, to by čipovaný byl... že by pan policista, člověk minimálně s maturitou, podporoval množírny?
Pak se není co divit, že je v této zemi tažení proti týrání zvířat boj s větrnými mlýny, když se chová nezodpovědně i člověk, který by měl jít příkladem.
Kočičí svět
napsal(a):
Ano, i vy, sobče. na vás opravdu nezáleží, vyloženě kvůli vám by to fakt nebylo. tak tady neobtěžujte svými trapnými příspěvky.
Kočičí světe, Vy nejste sobecká, že tady trollujete s cizím psem?
Majitelé asi nemají PC a internet a tak si vybrali Vás, abyste trollovala, kde se dá, že?
O kvalitě Vašich názorů jsme se všichni přesvědčili už v jiné debatě - Československý kastrační program, kde jste pro změnu trollovala v domnění, že svými názory, nátlaky a výpady této organizaci pomůžete.
Ano, je mi jedno, že se v Ostravě ztratil pes v tom smyslu, že bych se opravdu nechtěla každý den koukat ve zprávách na přehlídku ztracených, zaběhnutých a ukradených psů z celé republiky. Majitelům přeji, aby se jejich pes našel co nejdříve v pořádku.
Kdybych tady navrhovala, že každý den bude Útulek Praha na všech TV stanicích informovat, kde byl jaký pes nalezen, většinu diváků by to taky obtěžovalo. Nejen diváky mimo Prahu, ale i většinu diváků z Prahy.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3118326/ceskoslovensky-kastracni-program#a3170803
Kočičí svět
napsal(a):
Kočičí světe, Vy tady na Ifauně pátráte po cizím psovi?
asurwic
napsal(a):
Já vím, že každý hafan je jiný a třeba můj retrívr by se na pamlsek nechal velice ochotně ukradnout, ale když vím, že se pes o sebe nepostará, tak bych ho asi venku bez dozoru nikdy nenechala. Je to asi přehnané, ale i když jsem na návštěvě u známých, kde psi do baráku nesmějí, tak se ze zahrady dovnitř nehnu, protože je tam samotné nenechám (i s tím, že převážná většina smečky na sebe nenechá od cizích sáhnout, natož se odvést).
Krádež psa mi prostě přijde jako nesmysl, kterému lze předcházet. Také si nenechám za plotem vystavený foťák, tak proč to dělat u milovaného člena rodiny? Je mi líto majitelů i borderky, ale mohou si za to z části ti lidé sami.
Za mých mladých let, se před obchodem nechával i kočárek s dítětem.
Jediné nebezpečí, které hrozilo, bylo, že mimčo ostatní ženské uňuchňají.
Svět se holt vyvíjí
LájošM
napsal(a):
Ještě by mne zajímalo, jak k pejskovi majitelé přišli. Pes bez PP, z útulku asi nebude, to by čipovaný byl... že by pan policista, člověk minimálně s maturitou, podporoval množírny?
Pak se není co divit, že je v této zemi tažení proti týrání zvířat boj s větrnými mlýny, když se chová nezodpovědně i člověk, který by měl jít příkladem.
Mám psa z útulku, čipovaný není.
Nejspíš lidé z útulku usoudili, že za peníze, co by zaplatili za čipy, koupí pejskům žrádlo.
Psa si pak očipuje majitel v místě bydliště.
U nás stojí čipování 500, - Když si to vynásobíte množstvím psů v plném útulku, panečku, to už je granulí.
Majitel může mít pejska od souseda, kolegy, známého. Ne všichni, co mají štěňata, mají i množírnu.
Lidé mají rozum a také nechtěné děti. Co byste tedy chtěl po háravce? Aby přemýšlela?
V prvním inzerátu ze dne 12.10.2016 Kočičí svět nabízí odměnu 20000, - a v druhém ze dne 13.10.2016 už dohodou
Moc by mne zajímalo, jestli by majitelé těch nabízených 20000, - Kočičím světem nálezci opravdu vyplatili.
! HLEDÁ SE UKRADENÁ BORDER KOLIE OSTRAVA!
Za majitelku pejska prosím o sdílení, šíření nebo jen, kdybyste se podívali na fotografii fenky. Byla ukradena v Ostravě. Je cvičená pro pátrání v sutinách a rodině strašně moc chybí, udělají vše, aby ji našli. S největší pravděpodobností nejde o jediný případ, stejní pachatelé se pokusili ukrást ještě dalšího pejska! Prosím všímejte si, než fenka skončí někde v zahraničí nebo v množírně! ODMĚNA pro nálezce samozřejmá!
http://ostrava.idnes.cz/zmizela-vycvicena-fena-zena-to-policistum-ohlasila-jako-kradez-pva-/ostrava-zpravy.aspx?c=A161011_150320_ostrava-zpravy_woj.
Plemeno Border kolie
Pohlaví fenka
Věk. kategorie mladý pejsek
Průkaz původu Ano
20000 Kč
740.2 EUR
12.10.2016 11:15 | Počet zobrazení 89x
Nahlásit Editovat Zvýhodnit Smazat
Prodávající - kontakt
Moravskoslezský kraj
Další inzeráty chovatele (2)Autor Kočičí svět
72000 - Ostrava-Hrabová, okr. Ostrava-město Moravskoslezský kraj
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2850286/hleda-se-ukradena-border-kolie-ostrava/
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2850988/hleda-se-ukradena-border-kolie-ostrava/.
Fiona.Praha
napsal(a):
V prvním inzerátu ze dne 12.10.2016 Kočičí svět nabízí odměnu 20000, - a v druhém ze dne 13.10.2016 už dohodou
Moc by mne zajímalo, jestli by majitelé těch nabízených 20000, - Kočičím světem nálezci opravdu vyplatili.
Za majitelku pejska prosím o sdílení, šíření nebo jen, kdybyste se podívali na fotografii fenky. Byla ukradena v Ostravě. Je cvičená pro pátrání v sutinách a rodině strašně moc chybí, udělají vše, aby ji našli. S největší pravděpodobností nejde o jediný případ, stejní pachatelé se pokusili ukrást ještě dalšího pejska! Prosím všímejte si, než fenka skončí někde v zahraničí nebo v množírně! ODMĚNA pro nálezce samozřejmá!
Plemeno Border kolie
Pohlaví fenka
Průkaz původu Ano
20000 Kč
740.2 EUR
Prodávající - kontakt
Moravskoslezský kraj
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2850286/hleda-se-ukradena-border-kolie-ostrava/
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2850988/hleda-se-ukradena-border-kolie-ostrava/.
Ty informace jsou poněkud rozdílné...někde uvádí že je fenka bez pp a není čipováná a ani tetovaná a tu je zas že je s pp tak jak to teda je.nejdřív je ukradena ze zajištěneho objektu a pak zas zmizela když se panička věnovala koní z otevřeného objektu...
ivulka2
napsal(a):
Ty informace jsou poněkud rozdílné...někde uvádí že je fenka bez pp a není čipováná a ani tetovaná a tu je zas že je s pp tak jak to teda je.nejdřív je ukradena ze zajištěneho objektu a pak zas zmizela když se panička věnovala koní z otevřeného objektu...
Kočičí svět "pátrá", kdoví co píše někde na FB a majitelé psa to možná ani netuší.
Ježíš nezlobte se na mně, ale teď tady fakt řešíte kraviny. V tomto případě je přece totálně jedno, jestli je pes s PP, či čipovaný...je ztracený(či ukradený) je prostě pryč. Majitelé rozhodili sítě kde se dalo a jistě požádali i přátelé a známé, aby udělali totéž. Zadavatelka chodí sem, tak to hodila sem. Ptejte se přátel a známých, koho to nezajímá, ať to přejde. Tečka.
ivulka2
napsal(a):
Kdyby byla s PP, čipovaná by být musela.
Cenu psa si majitelé vymysleli dost zvláštně. Chápu, že pro rodinu je cena psa nevyčíslitelná, ale zloděj by za nevycvičeného psa bez PP určitě 20 tisíc nikde nedostal.
Jinde se zas píše, že se pes ztratil během koňských závodů. To by ale znamenalo značný pohyb cizích lidí, samostatně se pohybujícího, bezprizorního psa tedy mohl nechtě vypustit z areálu celkem kdokoli.
sisi58
napsal(a):
Mám psa z útulku, čipovaný není.
Nejspíš lidé z útulku usoudili, že za peníze, co by zaplatili za čipy, koupí pejskům žrádlo.
Psa si pak očipuje majitel v místě bydliště.
U nás stojí čipování 500, - Když si to vynásobíte množstvím psů v plném útulku, panečku, to už je granulí.
Majitel může mít pejska od souseda, kolegy, známého. Ne všichni, co mají štěňata, mají i množírnu.
Lidé mají rozum a také nechtěné děti. Co byste tedy chtěl po háravce? Aby přemýšlela?
Náš útulek psy čipuje, pokládal jsem to za samozřejmost. Moje chyba.
A cena není tak vysoká, s útulkem spolupracuje veterinář, který vše dělá "za hubičku", aby nechtěným psům pomohl.
Já si prostě nemohu pomoci, ale majitelé se mi zdají hodně nezodpovědní a navíc neskutečně ulhaní. Najednou pláčou nad rozlitým mlékem. Ale aby udělali tak základní věc, jako dali pár stovek za čip a psa v cizím areálu nenechali pobíhat volně, navíc mezi cizími lidmi... I když to tam pejsek znal, takové štěně se může zatoulat raz dva.
LájošM - Kdyby byla s PP, čipovaná by být musela. - tak tohle je blbost. Nevím, jestli se tedy už nezměnili podmínky. Mí psi 8letí, oba s PP, ale ani jeden nebyl čipovaný, jen tetovaní a samojed tak, že má v uchu jen malou šmouhu, že jen zkušený vet by poznal, že má nějaké! tetování. Až letos na jaře jsem ho očipovala. Pro jistotu.
lesnížínka
napsal(a):
Ježíš nezlobte se na mně, ale teď tady fakt řešíte kraviny. V tomto případě je přece totálně jedno, jestli je pes s PP, či čipovaný...je ztracený(či ukradený) je prostě pryč. Majitelé rozhodili sítě kde se dalo a jistě požádali i přátelé a známé, aby udělali totéž. Zadavatelka chodí sem, tak to hodila sem. Ptejte se přátel a známých, koho to nezajímá, ať to přejde. Tečka.
Pokud to není další lež a opravdu probíhaly koňské závody, doporučil bych majitelům psa obepsal všechny zúčastněné.
Na netu a v TV už je kampaň velká dost. Každý ale nekouká do počítače (nebo ne na kynologické servery) a na TV, ať natisknou letáky a oblepí okolní dědiny, informují Městské úřady.
lesnížínka
napsal(a):
LájošM - Kdyby byla s PP, čipovaná by být musela. - tak tohle je blbost. Nevím, jestli se tedy už nezměnili podmínky. Mí psi 8letí, oba s PP, ale ani jeden nebyl čipovaný, jen tetovaní a samojed tak, že má v uchu jen malou šmouhu, že jen zkušený vet by poznal, že má nějaké! tetování. Až letos na jaře jsem ho očipovala. Pro jistotu.
Máte pravdu, je to podle toho, jak si to klub nastaví. Pes s PP musí být tetovaný nebo čipovaný. Ale podle mých zkušeností už 99% chovatelů čipuje, protože jak píšete, tetování nemusí být po pár letech čitelné, a navíc kvůli některým zahraničním předpisům by stejně majitelé psa očipovat museli. A také se čipování považuje za méně stresující a bolestivé pro štěně než tetování.
Majitelům feny přeji, ať jí brzy najdou. Nicméně jímavé příběhy o ukradených psech patří spíš do kategorie "Urban legends" (kdo by neznal Švejka a jeho dobrodružství se stájovým pinčem).
Krást psy za účelem zisku by byl pěkně pitomý podnik. Udat dospělé zvíře bez PP není snadné ani zadarmo, natož za peníze.
Tohle je nabídka čistokrevných psů k darování za poslední 3 dny z Bazoše:
- šarpej
- maltézský psík
- francouzský buldoček
- entlebušský salašnický pes
- bretaňský ohař
- americký pitbullteriér
- dobrman
- labradorský retriever
- výmarský ohař
- bandog
- slovenský čuvač
- kavalír king charles španěl
- jezevčík dlouhosrstý
- bígl
- jezevčík hrubosrstý
- cane corso
- australský ovčák
balisek
napsal(a):
Majitelům feny přeji, ať jí brzy najdou. Nicméně jímavé příběhy o ukradených psech patří spíš do kategorie "Urban legends" (kdo by neznal Švejka a jeho dobrodružství se stájovým pinčem).
Krást psy za účelem zisku by byl pěkně pitomý podnik. Udat dospělé zvíře bez PP není snadné ani zadarmo, natož za peníze.
Tohle je nabídka čistokrevných psů k darování za poslední 3 dny z Bazoše:
- šarpej
- maltézský psík
- francouzský buldoček
- entlebušský salašnický pes
- bretaňský ohař
- americký pitbullteriér
- dobrman
- labradorský retriever
- výmarský ohař
- bandog
- slovenský čuvač
- kavalír king charles španěl
- jezevčík dlouhosrstý
- bígl
- jezevčík hrubosrstý
- cane corso
- australský ovčák
No a ani jedna BOC
Fiona.Praha
napsal(a):
No a ani jedna BOC
Taky se najde:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/64784546/Border-koli.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/65401702/Daruji-psa-plemene-Border-kolie.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/66083448/Daruji-Border-kolii.php.
Fiona.Praha
napsal(a):
Plemeno Border kolie
Pohlaví fenka
Průkaz původu Ano
20000 Kč
740.2 EUR
Prodávající - kontakt
Moravskoslezský kraj
To bylo míněno spíše jako hodnota psa! marja zas to nepřehánějte. a jinak sama majitelka již 10.10. podala inzerát, to znamená ještě přede mnou, a také tam uvádí 20 tisíc, takže se uklidněte a raději už ani nereagujte, jste jen přítěž než pomoc
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2848715/prosim-pozor/.
lesnížínka
napsal(a):
Děkuji za podporu, přesně tohle je můj záměr. inzerát jsem psala narychlo, tak jsem tam rychle zatrhla s pp, ale tohle fakt není důležité. jde o psa, který byl ukraden z pěkného rodinného prostředí lidem, kteří ho milují a teď je možná někde zavřený hladový, možná mu ubližujou, možná skončí v množírně. dělám vše co můžu, abych výzvu šířila a takoví blbe.čkové jako jsou někteří tady, řeší úplné pitomosti, místo blbých příspěvků měli výzvu sdílet a ne tady otravovat. děkuji, že aspoň vy to chápete.
Kočičí svět
napsal(a):
To bylo míněno spíše jako hodnota psa! marja zas to nepřehánějte. a jinak sama majitelka již 10.10. podala inzerát, to znamená ještě přede mnou, a také tam uvádí 20 tisíc, takže se uklidněte a raději už ani nereagujte, jste jen přítěž než pomoc
https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2848715/prosim-pozor/.
Kroťte se, Kočičí světě, vidím, že se nic nezměnilo - došly argumenty, tak urážíte.
Možná jste to nepochopila, nechci pomáhat, je velmi pravděpodobné, že kdybych si oči vykoukala, psa z Ostravy v Praze nepotkám. No a díky Vám a Vašich příspěvkům by mne ani nenapadlo kontaktovat své známé, jestli o ní něco nevědí.
Krom toho vidím, jak Vy vyplácíte odměnu, protože jste dala inzerát nebo vysvětlujete nálezci, že odměna byla myšlena jako hodnota psa.
Vy nechápete rozdíl mezi slovem odměna a hodnota? Kolik Vám je?
Měla byste se chytit za nos, ale na to asi nemáte a tak tady budete trollovat dál

Fiona.Praha
napsal(a):
Kroťte se, Kočičí světě, vidím, že se nic nezměnilo - došly argumenty, tak urážíte.
Možná jste to nepochopila, nechci pomáhat, je velmi pravděpodobné, že kdybych si oči vykoukala, psa z Ostravy v Praze nepotkám. No a díky Vám a Vašich příspěvkům by mne ani nenapadlo kontaktovat své známé, jestli o ní něco nevědí.
Krom toho vidím, jak Vy vyplácíte odměnu, protože jste dala inzerát nebo vysvětlujete nálezci, že odměna byla myšlena jako hodnota psa.
Měla byste se chytit za nos, ale na to asi nemáte a tak tady budete trollovat dál
Hodnota x odměna
Gól
Fiona.Praha
napsal(a):
Souhlas. Když někdo bude chtít domů BOC a najde psa s "takovou hodnotou a takovým výcvikem", jaký je reklamován a nedostane za něj ani prd, tak si ho nejspíše nechá.
Vím, že přeháním, ale není moc dobré nabízet něco a pak hned pod to napsat, že odměna vyplacena nebude.
asurwic
napsal(a):
Souhlas. Když někdo bude chtít domů BOC a najde psa s "takovou hodnotou a takovým výcvikem", jaký je reklamován a nedostane za něj ani prd, tak si ho nejspíše nechá.
Vím, že přeháním, ale není moc dobré nabízet něco a pak hned pod to napsat, že odměna vyplacena nebude.
Asi stále nechápete, že sama majitelka uvádí v inzerátu 20000.
Kočičí svět
napsal(a):
Děkuji za podporu, přesně tohle je můj záměr. inzerát jsem psala narychlo, tak jsem tam rychle zatrhla s pp, ale tohle fakt není důležité. jde o psa, který byl ukraden z pěkného rodinného prostředí lidem, kteří ho milují a teď je možná někde zavřený hladový, možná mu ubližujou, možná skončí v množírně. dělám vše co můžu, abych výzvu šířila a takoví blbe.čkové jako jsou někteří tady, řeší úplné pitomosti, místo blbých příspěvků měli výzvu sdílet a ne tady otravovat. děkuji, že aspoň vy to chápete.
Vy fakt věříte, že by někdo ukradl křížence na chov? Kdyby aspoň fena vypadala jako zástupce BOC, ale ona je na první pohled mixla...
Nevěřím, že ji někdo ukradl, spíš někdo potkal přátelského psíka někde u cesty bez majitelů, tak ji odvezl v domnění že jde o tuláka
Já osobně bych při ztrátě psa také udělala vse abych jej našla.

Kočičí svět
napsal(a):
Fenka se včera NAŠLA ! Je zpátka DOMA !
No, hlavně že byla v pozoru všechna média a vyrojily se konspirační teorie o krádeži...

napsal(a):
No, hlavně že byla v pozoru všechna média a vyrojily se konspirační teorie o krádeži...
Ale on ji klidně mohl někdo ukrást a po mediální masáži vypustit. Nechat už si ji nemohl, znal ji celý "svět". Možná ji od areálu odvezl nějaký "zachránce" a zas vrátil.
Dobře, že je doma a nepotkalo ji žádné neštěstí.
A ví někdo : Přišla sama, nebo ji někdo našel a dovezl ? Odměna ?
napsal(a):
Ale on ji klidně mohl někdo ukrást a po mediální masáži vypustit. Nechat už si ji nemohl, znal ji celý "svět". Možná ji od areálu odvezl nějaký "zachránce" a zas vrátil.
Dobře, že je doma a nepotkalo ji žádné neštěstí.
A ví někdo : Přišla sama, nebo ji někdo našel a dovezl ? Odměna ?
Našel ji nějaký pán, skočila do autobusu a naštěstí pak zjistili, že se hledá a okamžitě kontaktovali majitelku. také si myslím, že ji pachatel vypustil, když byla natolik hledaná, co by s ní jinak dělal, hodně by riskoval. odměna určitě byla, ale tohle se zatím nijak nekomentovalo a v mých očích to není důležité, kdybych fenku našla já, odměnu bych nepožadovala. hlavně, že je zvířátko zpátky. ale pátrání po pachateli nekončí, i nadále se to šetří, sama majitelka to míní dotáhnout do konce.

Do konce to dotažené je, když je fena doma, lepší to ani mít nemohlo.
U nás zmizela fena z kotce, našli ji přejetou na dálnici - horší konec.
Nikdy se nezjistilo, co se stalo, jestli utekla z kotce a zahrady, nebo utekla zloději a vracela se domů. Druhá možnost je pravděpodobnější.
napsal(a):
Do konce to dotažené je, když je fena doma, lepší to ani mít nemohlo.
U nás zmizela fena z kotce, našli ji přejetou na dálnici - horší konec.
Nikdy se nezjistilo, co se stalo, jestli utekla z kotce a zahrady, nebo utekla zloději a vracela se domů. Druhá možnost je pravděpodobnější.
To je smutné kdyby tam byly někde kamery, mohla byste možná vědět více. jaká to byla rasa? s průkazem původu?
Kočičí svět
napsal(a):
Našel ji nějaký pán, skočila do autobusu a naštěstí pak zjistili, že se hledá a okamžitě kontaktovali majitelku. také si myslím, že ji pachatel vypustil, když byla natolik hledaná, co by s ní jinak dělal, hodně by riskoval. odměna určitě byla, ale tohle se zatím nijak nekomentovalo a v mých očích to není důležité, kdybych fenku našla já, odměnu bych nepožadovala. hlavně, že je zvířátko zpátky. ale pátrání po pachateli nekončí, i nadále se to šetří, sama majitelka to míní dotáhnout do konce.
Pachatel vypustil...fenka se prostě ztratila a nálezce ji vrátil, normální běžné řešení.Pokud by fenku opravdu ukradl zloděj cileně tak neoznačené zvíře bez pp jaký problem by s tím mohl mít.
Je dobře že to tak dopadlo a doufám že si majitelé z toho veznou ponaučení a zvíře načipují a budou lépe hlídat.

Kočičí svět
napsal(a):
To je smutné kdyby tam byly někde kamery, mohla byste možná vědět více. jaká to byla rasa? s průkazem původu?
Jo, s PP, služební plemeno, připravené na zkoušky.
Kdyby ji opravdu někdo ukradl, udělal by ze sebe nálezce a odměnu požadoval. Přece proč by ji kradl, když by mu nešlo o zisk?
Pes se prostě zatoulal, jako to bývá celkem často, když majitel psa nezajistí a navíc na něj nedává pozor v cizím (nebo téměř cizím) prostředí.
Hlavně že je pes v pořádku, nic ho nezajelo, nesežralo a dostal se zpět domů. Snad už se nyní majitelé budou chovat zodpovědněji a nebudou své chyby házet na někoho jiného.
Minimálně by ho hned měli nechat načipovat.
Kikinous

XXX.XXX.89.195
Ahoj!
Já bych se ráda připojila. Bydlím kousek od Opavy a dnes mi byla ukradena Border kolie, dlouhosrstá, černobílá. Jmenuje se Maggie... Volala jsem na policii i na obec, projeli jsme několikrát celou vesnici a nic... Jsou ji 3 roky, nikdy neutekla, ale pro balónek by šla za každým. Byla puštěná na zahradě (oplocené), jako každý den. Manžel s ní byl venku, pak šel na 10 minut domů a když se vrátil ven, fena byla pryč. Doufám, že se jen zaběhla a že se vrátí, ale zdá se mi to nepravděpodobné
Kdybyste ji náhodou někdo viděli nebo měli nějaký nápad, jak ji najít, dejte mi prosím vědět!
Děkuji!
sisi58
napsal(a):
Http://www.psidetektiv.cz/.
To musí být dobrá práce se procházet po městě za 5 000, - za den a hledat psy nezodpovědným majitelům.
sisi58
napsal(a):
Nechtěla bych to dělat, je to frustrující
Docela bych měnila - naopak by to byla pozitivní práce.
Raději se setkávat s lidmi, kteří sice nezodpovědně ztratili psa, ale záleží jim na něm a chtějí ho hledat, než s těmi, kteří mu zničili svým přístupem život a "nemohou si ho už kvůli jeho nezvladatelnosti nechat".

asurwic
napsal(a):
To musí být dobrá práce se procházet po městě za 5 000, - za den a hledat psy nezodpovědným majitelům.
A když se dlouho žádný nezaběhne, trošku tomu pomůžou
asurwic
napsal(a):
"PS. Už vůbec nepochopím ty, kteří nechají psa uvázaného před obchodem."
Sice starý příspěvek, ale jak to te´dy mají lidé dělat, pokud z nějakého důvodu nemohou nechat psa doma? Denně vidím snad desítky takto odložených psů před obchody. Pravdou je, že každý snáší to odložení trochu jinak a zažít řvaní jak na lesy je poněkud ušideroucí.

fikovnice
napsal(a):
Sice starý příspěvek, ale jak to te´dy mají lidé dělat, pokud z nějakého důvodu nemohou nechat psa doma? Denně vidím snad desítky takto odložených psů před obchody. Pravdou je, že každý snáší to odložení trochu jinak a zažít řvaní jak na lesy je poněkud ušideroucí.
Také bych nenechala psici uvázanou před obchodem, i když je dost velká a asi by se ani odvázat ani odvést nenechala. Ale, když ji nechám s náhubkem, bude bezbranná. Když bez - pokouše nějaké neukázněné dítě. Nebo ji serve uvázanou volně pobíhající pes.
Dřív jsem psy před obchodem nechávala. Ne u vchodu, dost stranou, bez náhubků - nikdy se nic špatného nepřihodilo, ale teď je všechno jinak.
Na nákup jezdím autem, v autě fena čeká bez problémů. Nebo mi nákup někdo přiveze.
A ještě poznámka : Bydlet ve věžáku nad obchodem ( tak jak to bylo u nás v sídlišti ) - utrpení. Ani bych se nedivila, kdyby tam ty psy chodili lidi vypouštět.
fikovnice
napsal(a):
Já právě také neustále vídám psy někde uvázané a pak čtu příspěvky o krádežích.
Například z jakého důvodu nelze psa nechat doma a přitom ho zároveň lze nechat samotného venku před obchodem? Vážně mě taková situace momentálně nenapadá.

asurwic
napsal(a):
Například z jakého důvodu nelze psa nechat doma a přitom ho zároveň lze nechat samotného venku před obchodem? Vážně mě taková situace momentálně nenapadá.
Tak to já zas o takových situacích vím - ničitel, uštěkaný povykář, vyjící jedinec...
Ale musí se najít jiné řešení, než nechat psa u supáče.
asurwic
napsal(a):
Co je na tom nepochopitelného?
Z nějakého důvodu chci skočit do krámu, něco mi chybí při vaření, vzpomněla jsem si na něco, co na co jsem zapomněla, když jsem tam byla před hodinou, mám na něco chuť... No a když už tam jdu, tak toho svého bytového psa vezmu na špacír s sebou. Zvlášť když v létě nebo když je venku příjemně (ve slejváku asi ne). Se mnou chodila první fenka i s odpadky do popelnice
napsal(a):
Tak to já zas o takových situacích vím - ničitel, uštěkaný povykář, vyjící jedinec...
Ale musí se najít jiné řešení, než nechat psa u supáče.
Ničitele lze na půl hodiny zajistit, uřvaný pes bude řvát i před krámem s tím rozdílem, že doma mu nikdo nic neudělá, zatímco venku za jeho zvukové projevy klidně ano, takže raději ať vyvádí v bezpečí. Brát ho sebou do obchodu (před obchod) není řešením. Stejně většina lidí chodí do práce a pokud pes nesnesitelně vyje, tak je asi jedno, jestli to trvá 8 nebo 9 hodin denně a mělo by se to řešit jinak.
Nevím, nějak bych si na to netroufla tam nechat ani hodného psa, ani takového, který by se sám ohlídal.
asurwic
napsal(a):
Vy tomu totiž vůbec, ale vůbec nerozumíte!
Pes se vezme s sebou, protože se po cestě jakože vyvenčí. Sice nevím jak, když ho většina majitelů popohání, aby jim nedej Bože, nevyprodali akční zboží! Ale je to tak myšleno.
Páníčci si pak v obchodě hezky poklábosí a zase vlečou psa domů, protože to mají těžké, ten nákup.
Pes před obchodem čeká různým způsobem podle svého naturelu, ovšem nevyvenčen.
Pak je oheň na střeše, když pes udělá louži nebo se dožaduje vycházky.
Proč chce? Vždyť jsme byli skoro 2 hodiny venku!
Už rozumíte?
Fiona.Praha
napsal(a):
Z nějakého důvodu chci skočit do krámu, něco mi chybí při vaření, vzpomněla jsem si na něco, co na co jsem zapomněla, když jsem tam byla před hodinou, mám na něco chuť... No a když už tam jdu, tak toho svého bytového psa vezmu na špacír s sebou. Zvlášť když v létě nebo když je venku příjemně (ve slejváku asi ne). Se mnou chodila první fenka i s odpadky do popelnice
Já denně na "špacír" se psem chodím v tahu alespoň 25 km do terénu, ne ho přivázat před supermarket.
konkon

XXX.XXX.150.103
Taky bych nenechala psa pred obchodem, obzvlast pak nekde ve meste. Bydlim na vesnici a obcas u Jednoty nejakej hafan privazanej je, nastesti se tu znaji fakt vsichni, ale i tak bych se bala. Dost casto tam sou pak privazani duverivci, kdyz si vzpomenu, jak nam to nase tele vyletelo z otevrenych vrat a jenom tak chtelo cizim skocit do auta ...hlidam si ji vsude, i u babicky na dvore radsi mrznu venku, nez abych ji tam nechala...
sisi58
napsal(a):
Pes se vezme s sebou, protože se po cestě jakože vyvenčí. Sice nevím jak, když ho většina majitelů popohání, aby jim nedej Bože, nevyprodali akční zboží! Ale je to tak myšleno.
Páníčci si pak v obchodě hezky poklábosí a zase vlečou psa domů, protože to mají těžké, ten nákup.
Už rozumíte?
Tak teda takhle já to nemám.
Cesta do krámu pro jednu věc (viz. příspěvek výše) je takový malý špacírek navíc.
Teď už to takhle nedělám, se 3 fenkama už to není takový pohodový špacírek, takže je nechávám doma. Brala jsem s sebou téměř vždy tu první fenku, dokud byla sama.
sisi58
napsal(a):
Už rozumíte?
Tak už vím, proč ti hafánci tolik ječí na celé okolí před obchodem a vlastně i cestou tam a zpátky - on jim praská močák !

Fiona.Praha
napsal(a):
Tak teda takhle já to nemám.
Cesta do krámu pro jednu věc (viz. příspěvek výše) je takový malý špacírek navíc.
Teď už to takhle nedělám, se 3 fenkama už to není takový pohodový špacírek, takže je nechávám doma. Brala jsem s sebou téměř vždy tu první fenku, dokud byla sama.
A necháte ji uvázanou před obchodem ? Mám za to, že máte malé plemeno, to vám ukradnou i děti - tedy ony si ho jen vypůjčí. A až je s ním máma vyžene, tak ho vypustí na ulici.

asurwic
napsal(a):
Já denně na "špacír" se psem chodím v tahu alespoň 25 km do terénu, ne ho přivázat před supermarket.
Tak asi nemáte papillony ( nebo něc podobného ).
napsal(a):
A necháte ji uvázanou před obchodem ? Mám za to, že máte malé plemeno, to vám ukradnou i děti - tedy ony si ho jen vypůjčí. A až je s ním máma vyžene, tak ho vypustí na ulici.
Pro jednu věc, znamená pro jednu věc, nikoli nákup na týden.
Nemám vajíčka, dojdu si pro vajíčka, vezmu vajíčka a jdu, v krámě jsem 5 minut. Vám to snad trvá déle?
asurwic
napsal(a):
Ne. To nepochopím. Opravdu v tom nevidím přínos pro mě ani pro psa... možná jen pro zloděje malých hafáčků.
Nehodlám riskovat, že mi nějaká retardovaná existence bude dráždit psa a ještě mu něco udělá.
To je mi Vás líto, že žijete mezi retardovanýma existencema, které budou dráždit psa a ještě mu něco udělají, když byste ho spustila na 5 minut z očí (u toho krámu).
napsal(a):
Tak asi nemáte papillony ( nebo něc podobného ).
To nemám. Zrovna čistokrevného prcka bych tam nenechala už vůbec.
Mám "telata", které přivázání před obchodem opravu nezabaví a neunaví. Naopak jsem dnes vytáhla 16 kg řetězy a začali jsem trénovat pulku na zimní spřežení a i když já už jsem nemohla ani chodit, pro psy to pořád bylo málo. Byla jsem ráda, že vůbec po pár dalších hodinách společných her usnuli. Kdybych je měla budit na cestu do obchodu, tak by zase celí šťastní ožili a mě by čekala stejná makačka nanovo.
Fiona.Praha
napsal(a):
To je mi Vás líto, že žijete mezi retardovanýma existencema, které budou dráždit psa a ještě mu něco udělají, když byste ho spustila na 5 minut z očí (u toho krámu).
Bydlím ve městě, kde je mnoho "druhů různých spoluobčanů", které neznám a nevím, čeho jsou schopni. Bohužel.

I já potkávám dost různých spoluobčanů. Dneska jednoho masochistu. U autobusu se mi vrhnul proti psici.chlap jak hora, že se s ní nutně musí pomuchlovat, ne že by byl nalitý, jen z něj bylo cítit kapka alkoholu. Feňule proti němu vylítla a on trval na tom, že si ji musí pomuchlovat, přesto, že stála na zadních a řvala na něj. Byla na vodítku a šly jsme se projít, uklidnila se a už si chlapa nevšímala - on taky dostal rozum a nechal ji na pokoji. Jeli jsme jedním autobusem a byla úplně v klidu. Ale kdyby to bylo u obchodu - byl by pokousaný a já měla průšvih. A stačilo by na to těch 5 minut.( Stejně jako na odvázání a odnesení malého prcka).
Psa nechávám před jedním obchodem opravdu minimálně, takový pidi krámek Vietnamcům, kde na něj vidím, po celou dobu, jdu psa dlouuuze vyvenčit a vracíme se domů, po několika km, a vzpomenu si, že bych si dala něco dobrého nebo jsem zapomněla něco na vaření, tak pejska tam počká a ja na něj stále vidim. Kousek je Billa, tam bych ho samotného nenechala.
Nedávno jsem měla hrozně moc krabic po stěhování a novém nábytku, dveře se netrhli a ja furt litala jedno patro ke kontejnerům, nechávat psa doma by byla ztráta času, tak běhal s krabicí v hubě se mnou a jak byl.pekne utahanej.. Takže taky chodíme ke kontejnerům spolu.
Andrýsek3
napsal(a):
Psa nechávám před jedním obchodem opravdu minimálně, takový pidi krámek Vietnamcům, kde na něj vidím, po celou dobu, jdu psa dlouuuze vyvenčit a vracíme se domů, po několika km, a vzpomenu si, že bych si dala něco dobrého nebo jsem zapomněla něco na vaření, tak pejska tam počká a ja na něj stále vidim. Kousek je Billa, tam bych ho samotného nenechala.
Nedávno jsem měla hrozně moc krabic po stěhování a novém nábytku, dveře se netrhli a ja furt litala jedno patro ke kontejnerům, nechávat psa doma by byla ztráta času, tak běhal s krabicí v hubě se mnou a jak byl.pekne utahanej.. Takže taky chodíme ke kontejnerům spolu.
U vietnamců bych se o psa bála více než kdekoliv jinde - nepamatujete na tu reklamu "bobika".
asurwic
napsal(a):
U vietnamců bych se o psa bála více než kdekoliv jinde - nepamatujete na tu reklamu "bobika".
Čekala jsem, kdo s tím přijde.
Zbám, znám, ale u nich se nebojím, celkově mi Vietnamci sedi a nemám vůči nim předsudky, než ohledně jiné menšiny. Jsem u nich pečená vařená, tak by mě snad psa nesnědli. Ale ptají se jak se má a proč nepřišel se mnou, tak nevím.
Milé dámy, trochu empatie by neškodilo. I z vás budou za x let babky, možná samotné jen s psíkem. Špatné na nohy, takže ne,20km denně s ním chodit nebudete a budete rády, když doťapkáte k té Bille. Pejskovi to stačit bude muset, bohužel. Já jsem poměrně důvěřivá už teď a opravdu nevidím za každým rohem zloděje a vraha psů...holt žiju na klidné vesnici. Psa, když jsem musela nechat před marketem, jsem měla tak, abych na něj viděla, neb ten by opravdu šel s každým. Ale staré samotné paní jaksi nic jiného nezbude, než to risknout. Mohla by psa nechat doma, ale pak už mu z prochajdy zbyde jen těch pár před bytovkou k lavičce
lesnížínka
napsal(a):
Milé dámy, trochu empatie by neškodilo. I z vás budou za x let babky, možná samotné jen s psíkem. Špatné na nohy, takže ne,20km denně s ním chodit nebudete a budete rády, když doťapkáte k té Bille. Pejskovi to stačit bude muset, bohužel. Já jsem poměrně důvěřivá už teď a opravdu nevidím za každým rohem zloděje a vraha psů...holt žiju na klidné vesnici. Psa, když jsem musela nechat před marketem, jsem měla tak, abych na něj viděla, neb ten by opravdu šel s každým. Ale staré samotné paní jaksi nic jiného nezbude, než to risknout. Mohla by psa nechat doma, ale pak už mu z prochajdy zbyde jen těch pár před bytovkou k lavičce
Já myslím, že by si to každý měl na stará kolena promyslet.. vídám babču (65-70?) s trpasličím jezevčíkem na flexi, s pleteným svetrem, potlachá po městě, dojde k Bille a mažou domů. Pejsek se na flexi projde, vypadá spokojeně, paní je na něj hodná. A pak potkávám pána asi 80ti leteho, který má na metrovem vodítku středního křížence, pán chodí opravdu hrozně pomaliinkuu a ten pes musí teda chodit taky...pan je nešťastný, protože obcas zatáhne, pes je nešťastný..u takhle starých lidí už je to spíš na kočku. Samozřejmě nevím jak se k pánovi dostal..Ale hodně potkávám staré paní s pidi psy na flexi a dle mě se mají ty pejskové dobře, většina těch paní jsou vitální, i když už nějaký ten věk mají, hlavně díky pejskovi.

lesnížínka
napsal(a):
Na vesnici je to jiné, ve městě taky. Na sídlišti je těch babiček s psíky dost, dost často se domluví na vzájemném hlídání. Psíci jsou zvyklí na sebe i na babičky. Takže ono to jde, buď nechá psa u lavičky se sousedkou, nebo půjdou obě, jedna nakupuje, druhá hlídá.
Žiji ve městě a chodím nakupovat do Globusu. Tam bych třeba psa nikdy nenechala. I když jde člověk pro dva rohlíky, tak je to na dlouho, než to vše proběhne a jezdí tam nakupovat spousty lidí, tak člověk nikdy neví. Ale párkrát jsem tam psa uvázaného viděla. Dokonce je před obchodem i bouda s miskou s vodou. Moc si to neumím představit, jak tam psa nechám.
Máme na sídlišti i malý krámek, kam jsem chodila v létě pro nějakou zmrzku a tak. Tam jsem psa klidně nechala. Stál ve dveřích a celou dobu jsme na sebe viděli. Takže zase je obchod a obchod.
Andrýsek3
napsal(a):
Já myslím, že by si to každý měl na stará kolena promyslet.. vídám babču (65-70?) s trpasličím jezevčíkem na flexi, s pleteným svetrem, potlachá po městě, dojde k Bille a mažou domů. Pejsek se na flexi projde, vypadá spokojeně, paní je na něj hodná. A pak potkávám pána asi 80ti leteho, který má na metrovem vodítku středního křížence, pán chodí opravdu hrozně pomaliinkuu a ten pes musí teda chodit taky...pan je nešťastný, protože obcas zatáhne, pes je nešťastný..u takhle starých lidí už je to spíš na kočku. Samozřejmě nevím jak se k pánovi dostal..Ale hodně potkávám staré paní s pidi psy na flexi a dle mě se mají ty pejskové dobře, většina těch paní jsou vitální, i když už nějaký ten věk mají, hlavně díky pejskovi.
Samozřejmě by si to měl člověk promyslet...jenže v 68letech, je dnešní důchodce většinou ještě čupr, v 80 už to často není hitparáda, většina paní ovdoví...Ale pejskovi je 12, už to snad nějak spolu doklepou. Než je soudit, bylo by třeba vhodné, paní nabídnout pomoc, že jí pejska před obchodem pohlídáte. Jenže: ona vám nevěří, neb jste právě cizí a s podivným zájmem o jejího pejsu a vy pochopitelně spěcháte
lesnížínka
napsal(a):
Samozřejmě by si to měl člověk promyslet...jenže v 68letech, je dnešní důchodce většinou ještě čupr, v 80 už to často není hitparáda, většina paní ovdoví...Ale pejskovi je 12, už to snad nějak spolu doklepou. Než je soudit, bylo by třeba vhodné, paní nabídnout pomoc, že jí pejska před obchodem pohlídáte. Jenže: ona vám nevěří, neb jste právě cizí a s podivným zájmem o jejího pejsu a vy pochopitelně spěcháte
Jasně, ale předpokládám, že si poté 80ti letá babička nepořídí hyperaktivní štěně, ale raději nic, kočičku či nějakého klidného, milého psího staříka z útulku.