Chci si pořídit pitbulla

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jay

11.10.2016 19:27
Jay

XXX.XXX.174.252

Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. Zvažuji koupi pitbulla. Jsem rozhodnutá udělat cokoliv, aby se měl dobře a nestrádal. Chci si pronajmout i větší byt se zahrádkou, aby měl větší prostor. Ale stále nevím zda to stačí, protože ať to vymýšlím jakkoliv stejně by musel být dva dny v týdnu cca 8 h doma sám. Myslíte že je to problém? Samozřejmě že ze začátku sním budu a budu ho postupně učit si zvyknout na samotu, ale stačí to? Pak se chci zeptat jaké granule budou pro něj nejlepší? Jak mám zamezit tomu aby mi doma něco zničil? pak bych mu chtěla někdy i vařit, máte nějaké rady na psí mňamky? :) děkuji za odpovědi případné další rady Jessica.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.10.2016 20:56

Dva týdny v týdnu 8 h sám? Tak to bude jeden z těch šťastnějších.
Zpočátku nenechávat samotného dlouho a před odchodem pořádně unavit, pak by to měl prospat a nepřemýšlet nad tím, jestli sežere gauč nebo rozcupuje pelech. Když se můj jako štěně sem tam na něco zaměřil, stačilo stříknout lak na vlasy. To zkusil jednou a zhnuseně prskal dost dlouho. Příště už si to rozmysle. Štěněcí věk jsme takhle přežili s pár rozcupovanými houbičkami na nádobí, jinak se nedotknul ani pelechu, pořád měl co dělat.

11.10.2016 21:37
Mirec1

XXX.XXX.128.66

Dobry den tak si ho radej neporizujte nebo radej gumovyho ten nic neznici.

11.10.2016 21:46
LájošM

XXX.XXX.14.251

Myslíte, že majitelé psů nechodí do práce?
Nebo zase trol?

A nejezte sním, bude lepší, když budete mít každý svoje jídlo - žrádlo.

Být vámi, pita si nepořizuji. Měly by vás totiž zajímat hlavně jiné věci než 8 hodin samota. Celková výchova, výcvik, pitbulí povaha, možnost hlídání ve vaší nepřítomnosti atd. atd.

12.10.2016 06:37
tapina

XXX.XXX.211.188

LájošM napsal(a):
Nebo zase trol?

Být vámi, pita si nepořizuji. Měly by vás totiž zajímat hlavně jiné věci než 8 hodin samota. Celková výchova, výcvik, pitbulí povaha, možnost hlídání ve vaší nepřítomnosti atd. atd.

Pohlídání psa asi nikdo před pořízením nebude probírat na fauně, zajistí si ve svém okolí, ať je to jakýkoli pes.
Celková výchova, výcvik - to samé, zeptat se někoho, kdo ty psy má, ne jednoho psa - i když tady je spousta těch, co tomu rozumí, nikdo nepředvede, jsou to jen slova. Někdy je lepší nevědět a chovat se podle citu, někdy je dobré, když znáte někoho, kdo fakt umí.
Žrádlo. Když člověk žere dobře, můžou leccos spolu.

Podle mě. Otázka je, co je to dneska pitbull. Ale to se tu taky nedovíme.

Jestli je to srdeční záležitost, roky, jděte do toho.

12.10.2016 06:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Být vámi, pita si nepořizuji. Měly by vás totiž zajímat hlavně jiné věci než 8 hodin samota.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

12.10.2016 07:24
Beica

XXX.XXX.113.6

LájošM napsal(a):
Nebo zase trol?

Bože muj, už je to tu zas... To, že se zadavatelka neptala na povahu, výcvik a tak dále přeci není důvod, abyste jí hned začal kritizovat a doporučovat jí, aby si psa nepořizovala...! Třeba má už v takovýchto věcech jasno a tak necítí potřebu se ptát... Ale to je tady klasika. Na každý problém zní odpověď: kupte si plyšového, psa raději darujte někomu jinému, psa si nikdy vůbec nepoužijete... Radši to nekomentujte, když nejste schopný normálně odpovědět (jedinou výjimkou je věta: vy si myslíte, že majitelé psů nechodí do práce?, jinak je Váš příspěvek absolutne nemístný...).

12.10.2016 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Radši to nekomentujte, když nejste schopný normálně

Odpověděl dobře.

12.10.2016 07:39
Beica

XXX.XXX.113.6

Dovolím si nesouhlasit. Jedinou normální větou, kterou řekl, je: A vy si myslíte, že majitelé psů nechodí do práce? To je jedinou normální reakcí neboť zadavatelky dotaz je maličko mimo mísu - samozřejmě, že majitelé psů chodí do práce... To dojde opravdu každému, nicméně je to jen dotaz. A tady kolega udělal ze slečny/paní naprostou blbku, která jen proto, že se nezeptala na problémy s výchovou, výcvik a jiné základy (které jak jsem psala si už pravděpodobně sama přečetla jinde) tak není způsobilá pořídit si psa, kterého chce. Pokud zadavatelka věří, že pitbula zvládne, tak ať si ho pořídí. To, že se tu neptá na základní informace není důvodem, aby si ho nepořídila. Kdyby to takhle měl brát každej, tak psa nemá nikdy.

12.10.2016 07:47

tapina napsal(a):
Pohlídání psa asi nikdo před pořízením nebude probírat na fauně, zajistí si ve svém okolí, ať je to jakýkoli pes.
Celková výchova, výcvik - to samé, zeptat se někoho, kdo ty psy má, ne jednoho psa - i když tady je spousta těch, co tomu rozumí, nikdo nepředvede, jsou to jen slova. Někdy je lepší nevědět a chovat se podle citu, někdy je dobré, když znáte někoho, kdo fakt umí.
Žrádlo. Když člověk žere dobře, můžou leccos spolu.

Podle mě. Otázka je, co je to dneska pitbull. Ale to se tu taky nedovíme.

Jestli je to srdeční záležitost, roky, jděte do toho.

Pitbull - Americký pitbullteriér.
Jediný a pravý APBT - 16kg a 10kg řetěz. Nebo obráceně ?
Neexistuje modrý. Na to pozor. Modrý je stoprocentně stafford. I když mají stejnou DNA.
APBT je kancelářský pes.
Tzv. skartovačka.
Plemen všech velikostí, pohlaví a barev. Zaručeně. Co na tom, že k bojům se hodil jeden ze sta, zbytek byly bačkory. Je to boják. Má to v sobě.

APBT má neuvěřitelný game. Uvěříte, když se v období dospívání vrhne na prvního psa a i přes utrženou nohu svou, protivníka, který zásadně nikdy za nic nemůže, nepustí z tlamy. Ne že nechce, ale nemůže. Musíte mít páku.
To je taková tyčka na otevření čelistí. Měli je všichni majitelé bojových pravých APBT. Pák si pořiďte více - doma, do auta, do práce, a vůbec na každém konci venčícího bloku ať máte jednu.
Protože pravý APBT nejde vycvičit, má největší stisk ze všech a snížený práh bolesti.
Nebo je to gameness ? No to uvidíte.

APBT bydlí venku. V boudičce na řetězu, bez kotce, tak jak to bylo na jedné fotografii staré 100 let a jejíž účel neznáme. Ale tradice je tradice.
Takže ne, do 3+1 APBT nedávat.

Pokud neplánujete takové ty závody, kdy se APBT zapřáhne za vozík se závažím nebo skáče pro peška, tak také nepořizovat.
Jestli jej neplánujete udržet v atletické postavě, tak to už vůbec ne.

Ale jestli chcete pitbulla, takového toho usměvavého, nejčitelnějšího, přemýšlivého psa, který je možná z posledních, kteří nežerou lidi,10 až 15 let se vám o něm zdá a venku jen zůstanete stát, když nějakého potkáte, tak do toho. Proto jsme přece čekali, až budeme dospělí a nebudeme se muset NIKOHO ptát.

Jí maso nebo granule, venčí se, spí a tak. Stejně jako vlčák. Je to pes jako každý jiný.

Nebo ne a proto jej chcete ?

12.10.2016 08:15
apbtbreeder

XXX.XXX.173.4

V boudičce na řetězu, bez kotce, tak jak to bylo na jedné fotografii staré 100 let a jejíž účel neznáme.

Ze to neznáte vy, ještě přece neznamená, ze to neví nikdo jiný ;-).

12.10.2016 08:24

apbtbreeder napsal(a):
V boudičce na řetězu, bez kotce, tak jak to bylo na jedné fotografii staré 100 let a jejíž účel neznáme.

Ze to neznáte vy, ještě přece neznamená, ze to neví nikdo jiný ;-).

Tak nám to prozraďte smajlík
Vystavení k prodeji ve své neohroženosti a bojovnosti ? "Mám silný řetěz a nemám střechu."
Odolnost vůči vodě.. vodní sloupec 5000mm ?

A proč je tak pravý apbt dnes ?

Já to opravdu chci vědět.

12.10.2016 08:38
tapina

XXX.XXX.11.61

Já taky. Prosím proč?

12.10.2016 08:46

Posílám první nápovědu.
http://1url.cz/GtNC5.

12.10.2016 08:46
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Mě to taky zajímá. To co se mi nějaký * snažil na fb vnutit o apbt vypovídá to samé, bouda a pořádný řetěz, apod..byl snad větší než jeho hlava. A jinak to být nemůže!

12.10.2016 08:56
apbtbreeder

XXX.XXX.173.4

P= π × r²
Řetěz 3.5 m=plocha pro psa 38.5 m² minus bouda

Kotec 2*3=6 m² minus bouda
Kotec 3*3=9 m² minus bouda

Proč by řetěz mel mít 10 kg?

Pes puštěný na volno na zahradě není vystaven vodnímu sloupci 5000 mm?

Komunikace s okolim-pokazde když jdu po zahradě, řetězové psy pomuchlam (a oni me poskacou), kotcovi se můžou akorát tak opírat o mříže.

Můžou hrabat díry, opalovat se, sbírat jablka hrušky, pozorovat okolí...moč se okamžitě vsakne, komunikují spolu, znají se, běhají. Rozdíl v kondici je znát. V kotci pes lehne na boudu a cumi, nic jiného nemůže.

12.10.2016 08:57
apbtbreeder

XXX.XXX.173.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Posílám první nápovědu.
http://1url.cz/GtNC5.

Všechno se da dělat dobře i špatně.

Taky můžete mít psa v kotci na hromadě hoven s kvasinkami mezi prsty.

12.10.2016 09:11

apbtbreeder napsal(a):
Všechno se da dělat dobře i špatně.

Taky můžete mít psa v kotci na hromadě hoven s kvasinkami mezi prsty.

Majitelé nemocných psů Vám srdečně děkují za objasnění příčiny kvasinkových onemocnění. Těch bytových psů obzvlášť.

Kam běhají na řetěze ? Když 10m, tak je to hodně nebo málo ?

Na co potřebují kondici ? Zápasíte s nimi nebo tahají vozíček ?

Proč teda nenecháte apbt běhat po zahradě nebo doma bez řetězu a netrénujete svaly odpoledne taháním vozíčku ?

Vy si teda ulehčujete práci - chození do kopců, plavání, aportování - řetězem ?

Práci, která je pro nás ostatní normálním životem s pit bulls.

12.10.2016 09:25
inusanka

XXX.XXX.98.58

Božíčku, to se to tady zase zvrtlo... Zadavatelka se zeptala a chudinka netušila, co se na ni snese.
Pokud bude pes utahaný, osm hodin samoty ho nezabije. Hlavička se dá zaměstnat, ničit může i nemusí, absolutně to nezávisí na plemenu, viděla jsem kokra bobra, který sešrotoval vše dřevěné v dosahu. Takže nejlepší je mu vyhradit místnost, kde přes den bude a zničitelné odstranit. Co se týče krmení, buď jen mokré ( dnes tedy BARF ), kombinace mokrého s granulemi nebo granule. Pamlsky pečené nebo sušené maso.

12.10.2016 09:28
apbtbreeder

XXX.XXX.173.4

Megi, s těmi drogami byste mela skončit.

Na co potřebují kondici? Protože se mi líbí zdravý svalnatý pes třeba ;-)

Jo, mužů je všechny pustit a nechat běhat společně, pravda.
Vlk vedle beránka.

Vy jste někde vycetla, ze nechodí ven?

12.10.2016 09:39

apbtbreeder napsal(a):
Megi, s těmi drogami byste mela skončit.

Na co potřebují kondici? Protože se mi líbí zdravý svalnatý pes třeba ;-)

Jo, mužů je všechny pustit a nechat běhat společně, pravda.
Vlk vedle beránka.

Vy jste někde vycetla, ze nechodí ven?

Když chodí ven, nepotřebují řetěz, výborně nasvalí běžnými psími činnostmi. Ale to přece zkušený chovatel pravýchajedinýchapbt neuznává.

Nemáte prostory pro chov více psů.

Rozdělit zahradu na víc dílů.

Ne, ne a ne.

Chain weight byl zajímavý údaj před 100 lety.

Takže opravdu neumíte zdravého svalnatého psa vyrobit jinak než řetězem.

Děkuji za odpověď, to je vše.

12.10.2016 12:19
tapina

XXX.XXX.11.61

Když chodí ven, nepotřebují řetěz, výborně nasvalí běžnými psími činnostmi. Ale to přece zkušený chovatel pravýchajedinýchapbt neuznává.

Nemáte prostory pro chov více psů.

Rozdělit zahradu na víc dílů.

Ne, ne a ne.

Chain weight byl zajímavý údaj před 100 lety.

Takže opravdu neumíte zdravého svalnatého psa vyrobit jinak než řetězem.

Děkuji za odpověď, to je vše.

Jo, vidím váš rozkol v tom, Breeder vs. Keeper - množitel versus držitel. Když někdo bude mít 1 2 3kousky, bude mít dost prostoru, snazší time management atd.

Určitě, obojí má svoji tradici, lidi se vracejí k osvědčenému a vintage je in. Někdy je těžko poznat, jestli je to opravdu funkční nebo pozérské zjednodušení. Leckdy se ani neví, jaké byly důvody původně a vymýšlejí se nové.

Je to fajn téma. Přesně kvůli tomu všemu, co se tu píše, bych si pitbula nikdy nepořídila. Ne že se to píše tady. Ale lidi jsou takoví.

12.10.2016 12:34

tapina napsal(a):
Jo, vidím váš rozkol v tom, Breeder vs. Keeper - množitel versus držitel. Když někdo bude mít 1 2 3kousky, bude mít dost prostoru, snazší time management atd.

Určitě, obojí má svoji tradici, lidi se vracejí k osvědčenému a vintage je in. Někdy je těžko poznat, jestli je to opravdu funkční nebo pozérské zjednodušení. Leckdy se ani neví, jaké byly důvody původně a vymýšlejí se nové.

Je to fajn téma. Přesně kvůli tomu všemu, co se tu píše, bych si pitbula nikdy nepořídila. Ne že se to píše tady. Ale lidi jsou takoví.

In je obr. č.1 nebo 2 a tisíce dalších VĚCÍ.

Důležité není dělat cokoli správně, ale umět si to odůvodnit smajlík

12.10.2016 14:26
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, klidně si pita pořiďte, jsou to pohodáři. My jsme si pořídili nejdřív holku, ale čistokrevnou s pp a výchova byla stejná jako u mého dobrmana. Za škvareček udělala i stojku. Chodili jsme ven na jedné kšandě pro jistotu, ale nikdy neutekla a poprala se jen se sousedovic vlčandou, která na ni pořád dorážela přes plot a kdoví co jí říkala, že to nevydržela a šla jí vysvětlit, že tohle chování se jí nelíbí a pak byl klid. Na zakousnutého pita jsem nikdy nepoužívala páčidlo, stačí kyblík vody vylít na hlavu a pustí. To se nám párkrát stalo, když si její synek dovolil vyluxovat její misku, protože svoji už dávno vyžral. S ostatníma psama vycházeli v pohodě byli od mala učení. A až byl náš hodně starý, mám ho v nicu, pořídili jsme mu štěně a v pohodě ho naučil dobrým mravům. Je mi po nich smutno a pokud najdu opravdové pitbuly a ne všelijaké křížence u kterých jsou povahy od pitbula odlišné, pořídím si je zas

12.10.2016 15:11

Pravý a jediný APBT z českých luhů a hájů :

1. Atletický - musí být, jak se to přežene, máme stafforda na obr. č.6, ale breeder (nikdy ne chovatel ! ) píše, že je to apbt
2. Game - prověřen psem nebo pohrabáčem
3. Atletický - nakopáno pro neochotu prověření game
4. Game - jsem tak rád pane, že tě vidím
5. Vytrvalost, síla, odvaha - nadšeně, radostně pracuji pro tebe, člověče
6. Tohle není pravý apbt !
7. Čím víc řetěz, tím víc apbt.
8. Ukázka správného příbytku.
A nakonec 9. foto z USA, tito psi tam stále bojují a vypadají lépe.

Čím se český pit krmí nebo jak žije, že se mu nic nehojí ?
Nebo tu probíhají zápasy ?

Už nikdy nechci pita ani vidět, pokud má v rodokmenu cz breeder.

12.10.2016 18:39
marcelaamax

XXX.XXX.199.114

kačíkačka napsal(a):
Zdravím, klidně si pita pořiďte, jsou to pohodáři. My jsme si pořídili nejdřív holku, ale čistokrevnou s pp a výchova byla stejná jako u mého dobrmana. Za škvareček udělala i stojku. Chodili jsme ven na jedné kšandě pro jistotu, ale nikdy neutekla a poprala se jen se sousedovic vlčandou, která na ni pořád dorážela přes plot a kdoví co jí říkala, že to nevydržela a šla jí vysvětlit, že tohle chování se jí nelíbí a pak byl klid. Na zakousnutého pita jsem nikdy nepoužívala páčidlo, stačí kyblík vody vylít na hlavu a pustí. To se nám párkrát stalo, když si její synek dovolil vyluxovat její misku, protože svoji už dávno vyžral. S ostatníma psama vycházeli v pohodě byli od mala učení. A až byl náš hodně starý, mám ho v nicu, pořídili jsme mu štěně a v pohodě ho naučil dobrým mravům. Je mi po nich smutno a pokud najdu opravdové pitbuly a ne všelijaké křížence u kterých jsou povahy od pitbula odlišné, pořídím si je zas

No jistě, doporucujte je jako psy, kteří nemají problém s ostatními psy - ať si je lidé pořizují rovnou ve smeckach

A k tomu kbelíku s vodou - myslím ze na vetsinu pitu to nezabere. A navíc na procházku do přírody nebo města s sebou lidé kbelík s vodou asi nenosí

12.10.2016 18:58

marcelaamax napsal(a):
No jistě, doporucujte je jako psy, kteří nemají problém s ostatními psy - ať si je lidé pořizují rovnou ve smeckach

A k tomu kbelíku s vodou - myslím ze na vetsinu pitu to nezabere. A navíc na procházku do přírody nebo města s sebou lidé kbelík s vodou asi nenosí

Ale prosím. Vždyť pravý apbt breeder neprodá psa jen tak někomu. Nemusíte se bát.

Nezabere voda, tak je EO a EOD, paralyzer. Hlavně tu povahu nějak (ne)zvládnout. Proč bych psa zvedala za obojek nebo kůži. To není zábavné.

Na to musí být povaha.

Např. tapina a kačíkačka mají. Vidíte ty klidné reakce.

No a jiní nemají. To jsou ti klepací.

Tak ti si pit bully nepořídí.

12.10.2016 20:05

Jay napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych od Vás poradit. Zvažuji koupi pitbulla. Jsem rozhodnutá udělat cokoliv, aby se měl dobře a nestrádal. Chci si pronajmout i větší byt se zahrádkou, aby měl větší prostor. Ale stále nevím zda to stačí, protože ať to vymýšlím jakkoliv stejně by musel být dva dny v týdnu cca 8 h doma sám. Myslíte že je to problém? Samozřejmě že ze začátku sním budu a budu ho postupně učit si zvyknout na samotu, ale stačí to? Pak se chci zeptat jaké granule budou pro něj nejlepší? Jak mám zamezit tomu aby mi doma něco zničil? pak bych mu chtěla někdy i vařit, máte nějaké rady na psí mňamky? :) děkuji za odpovědi případné další rady Jessica.

Pes opravdu vydrží 2x v týdnu osm hodin doma...to určitě problém není...

Pokud si pořizuju psa, tak automaticky počítám s tím, že něco zničí...pokud mám štěstí a není to ničitel, tak je to bonus...čím míň nudící se pes, tím míň ničitel, alespoň dle mého...

Jen by mě zajímalo, proč zrovna pitbulla...protože vás oslnila jeho povaha, protože jste tak aktivní, že se pes s vámi nebude nudit, protože máte s pity zkušenosti nebo jich znáte tolik, že víte, že ho zvládnete vychovat, protože jich znáte osobně tolik, že víte, že toto plemeno vám povahově sedí?...Nebo proto, že když řeknete "já mám pitbulla" tak lidem spadne brada a budete in

12.10.2016 20:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

Beica napsal(a):
Bože muj, už je to tu zas... To, že se zadavatelka neptala na povahu, výcvik a tak dále přeci není důvod, abyste jí hned začal kritizovat a doporučovat jí, aby si psa nepořizovala...! Třeba má už v takovýchto věcech jasno a tak necítí potřebu se ptát... Ale to je tady klasika. Na každý problém zní odpověď: kupte si plyšového, psa raději darujte někomu jinému, psa si nikdy vůbec nepoužijete... Radši to nekomentujte, když nejste schopný normálně odpovědět (jedinou výjimkou je věta: vy si myslíte, že majitelé psů nechodí do práce?, jinak je Váš příspěvek absolutne nemístný...).

Já jen chtěl trochu popohnat zadavatelce mozkové závity. A vy hned ze mne děláte zloducha.
Ano, opravdu si já osobně myslím, že pitbul není pro někoho, kdo si není schopen vyhledat ZÁKLADNÍ věci, co se chovu psa týká. Třeba i to, jak dlouho pes vydrží bez vyčurání. A z logiky věci vyplývá, že dospělý pes vydrží 8 hodin, když je snad pořád ještě v naší zemi běžná pracovní doba 8-9 hodin.

"Chci si pronajmout i větší byt se zahrádkou, aby měl větší prostor. Ale stále nevím zda to stačí..." To je pěkné, ale zadavatelka by si měla ujasnit, že doma pes zas až tak moc velký prostor nepotřebuje. Mnohem důležitější je pro něj vyžití venku. Opět kdyby si něco o psech zjistila, přišla by na to, že zahrádka u bytu opravdu pitbulovi stačit nebude, pokud ho venku pořádně neunaví. A pokud si to načetla, je divné, že se na tohle ptá.

"...jaké granule budou pro něj nejlepší?" Žádné granule nejsou nejlepší. Jsou granule, které mají lepší nebo horší složení, ale záleží na tom, co bude sedět konkrétnímu psovi. Kdyby existovaly ty nejlepší, ostatní by zkrachovali. Nebo mám doporučit ZiwiPeak? Osobně nedoporučuji žádné, pokud pes zvládne žrát maso s přílohami.

"Jak mám zamezit tomu aby mi doma něco zničil?" My víme, jak bydlíte?
Třeba bude stačit, když se mu přehradí část bytu. Nebo že bude přes den na zahradě s dostatkem hraček. Nebo bude chodit v nepřítomnosti lidí doma s náhubkem. Nebo... nebo...

Je hezké, když si myslíte, že člověk, který se ptá na takové základní věci, si důkladně nastudoval vše ostatní, co chov pitbula obnáší. To nejdůležitější. Prostě tam jen zadavatelka nenašla, čím se pes krmí a že pes odpočívá.
Ale nevím, proč mi upíráte můj názor, že by pitbula měl chovat člověk dospělý, dostatečně psychicky vyzrálý, že to není pes pro každého. Já to vidím v praxi, potkávám na ulici.

Jay

12.10.2016 20:38
Jay

XXX.XXX.156.6

Pes opravdu vydrží 2x v týdnu osm hodin doma...to určitě problém není...

Pokud si pořizuju psa, tak automaticky počítám s tím, že něco zničí...pokud mám štěstí a není to ničitel, tak je to bonus...čím míň nudící se pes, tím míň ničitel, alespoň dle mého...

Jen by mě zajímalo, proč zrovna pitbulla...protože vás oslnila jeho povaha, protože jste tak aktivní, že se pes s vámi nebude nudit, protože máte s pity zkušenosti nebo jich znáte tolik, že víte, že ho zvládnete vychovat, protože jich znáte osobně tolik, že víte, že toto plemeno vám povahově sedí?...Nebo proto, že když řeknete "já mám pitbulla" tak lidem spadne brada a budete in

Pitbulla chci protože mi chybí parťák. Ať už na běhání, výlety nebo prostě jen trávení společného času. Toto plemeno znám, jelikož můj bratr sám pita má. Bohužel je teď mimo Cr a nemůže mi zodpovědět otázky které jsem zde položila vám. S výchovou i výcvikem mi pomůže jak on tak i cvičitel který pomáhal zezacatku i mému bratrovi. Jen mě zajímali výše uvedené otázky, ale jak tak čtu od některých odpovědi, nejspíš jsem měla počkat až se vrátí bratr. I tak děkuji.

12.10.2016 21:15
marcelaamax

XXX.XXX.37.53

Ale prosím. Vždyť pravý apbt breeder neprodá psa jen tak někomu. Nemusíte se bát.

Nezabere voda, tak je EO a EOD, paralyzer. Hlavně tu povahu nějak (ne)zvládnout. Proč bych psa zvedala za obojek nebo kůži. To není zábavné.

Na to musí být povaha.

Ono kdyby jste zakouslyho psa zvedala za kůži, tak tomu druhému (kterého drží) moc nepomůže.

12.10.2016 22:05

marcelaamax napsal(a):
Ono kdyby jste zakouslyho psa zvedala za kůži, tak tomu druhému (kterého drží) moc nepomůže.

Jenže za kůži za krkem ;-) Víte. Nebo za obojek.
On jak nemůže dýchat, tak pustí.

12.10.2016 22:12
marcelaamax

XXX.XXX.39.225

Jenže za kůži za krkem ;-) Víte. Nebo za obojek.
On jak nemůže dýchat, tak pustí.

Jo takže jste myslela škrtit za obojek, ne zvedat. Nebo nevím, ale logicky když ho budu za obojek zvedat, tal druhému psovi akorát natrhnu tu ránu, nebo ne?

12.10.2016 22:14
tapina

XXX.XXX.211.99

marcelaamax napsal(a):
Jo takže jste myslela škrtit za obojek, ne zvedat. Nebo nevím, ale logicky když ho budu za obojek zvedat, tal druhému psovi akorát natrhnu tu ránu, nebo ne?

A co teda dělat?

12.10.2016 22:23
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pitbuláři používají páčidlo (breakstick).
Jj, on je pitbul takový beránek, toho si přece dle některých zde diskutujících může pořídit každý.
Určitě by souhlasila i naše kamarádka, která měla svého psa v pitbulí tlamě a majitel agresora běhal kolem a lomil rukama, že neví co dělat.

Aby mne zas někdo něco nepodsouval, mám pity rád. Ale podle mne nepatří do rukou lidem, kteří neznají jejich specifika. Proč jsou asi různých psů podobného typu (+ kříženců pitů, stafordů...) plný útulky?

12.10.2016 22:27

marcelaamax napsal(a):

Když nebudete moct dýchat, co uděláte jako první ?

12.10.2016 22:35
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Jasně že se nadechnu. Jen říkám, že je lepší psa chytit za obojek tak, abych ho přiškrtila, než ho za něj zvedat do vzduchu, abych zhoršila zraněné druhého psa.

Pro ťapinu - když jsem to řešila já (ale nemám čistého pita) tak právě tak, že jsem psa přiškrtila za obojek, neškubala s ním, nezvedala ho do výšky a počkala, než překousne a pak ho odtáhla. Měl stahovák. Nebo jinak asi to páčidlo no.

12.10.2016 22:37
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Jojo, kamaradky dcera ma canisterapeutickeho pitbula. Lidi miluje, psy, kteri se mu nepodridi ne-e. Na to jak vyplivnout z pitbuli tlamy nesympataka radi jedine ubrat kyslik.

12.10.2016 22:59

marcelaamax napsal(a):
Jasně že se nadechnu. Jen říkám, že je lepší psa chytit za obojek tak, abych ho přiškrtila, než ho za něj zvedat do vzduchu, abych zhoršila zraněné druhého psa.

Pro ťapinu - když jsem to řešila já (ale nemám čistého pita) tak právě tak, že jsem psa přiškrtila za obojek, neškubala s ním, nezvedala ho do výšky a počkala, než překousne a pak ho odtáhla. Měl stahovák. Nebo jinak asi to páčidlo no.

Dnes v 22:05 píšu obě možnosti, o stičce nahoře..
kdyby zas někdo našel nějakou možnost, jak nevím.
Prosím všecky, kteří při pohledu na krvelačné pit bulls ztrácejí jistotu, aby si je nepořizovali.
Je to takto jednoduché.

12.10.2016 23:04
tapina

XXX.XXX.211.99

Dá se to někde s tím breakstickem natrénovat?

13.10.2016 00:07
conie

XXX.XXX.206.202

Lexaurin napsal(a):
Jojo, kamaradky dcera ma canisterapeutickeho pitbula. Lidi miluje, psy, kteri se mu nepodridi ne-e. Na to jak vyplivnout z pitbuli tlamy nesympataka radi jedine ubrat kyslik.

Pokud je nesnášenlivý, jak mohl udělat canisterapeutické zkoušky? Taky je máme a prověřovalo se mimo jiné i chování v přítomnosti dalších psů. Nebájíte nám tu trošku?

13.10.2016 00:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

conie napsal(a):
Pokud je nesnášenlivý, jak mohl udělat canisterapeutické zkoušky? Taky je máme a prověřovalo se mimo jiné i chování v přítomnosti dalších psů. Nebájíte nám tu trošku?

Znám hodně psů, co je dali a jsou bázliví nebo agresivní k jiným hafanům. Mnoho psů na povel v přítomnosti psovoda opravdu zůstane sedět u nohy - ve zkouškách žádné vzájemnou oňufávání se a oskakování není a právě s takto blízkým kontaktem má mnoho pittů problém i když na dálku (nebo na určitou blízkost) můžou vypadat nevšímavě k okolí. Vyjedou až když je někdo otravuje a mají ho těsně před zubama.

No a pak je tu samozřejmě možnost, že si canisterapeutí bez zkoušek jen tak na vlastní pěst.

13.10.2016 00:49

asurwic napsal(a):
Znám hodně psů, co je dali a jsou bázliví nebo agresivní k jiným hafanům. Mnoho psů na povel v přítomnosti psovoda opravdu zůstane sedět u nohy - ve zkouškách žádné vzájemnou oňufávání se a oskakování není a právě s takto blízkým kontaktem má mnoho pittů problém i když na dálku (nebo na určitou blízkost) můžou vypadat nevšímavě k okolí. Vyjedou až když je někdo otravuje a mají ho těsně před zubama.

No a pak je tu samozřejmě možnost, že si canisterapeutí bez zkoušek jen tak na vlastní pěst.

A já žila v domnění, že ta snášenlivost se zkouší právě na volno.

13.10.2016 04:23

Pravý a jediný APBT z českých luhů a hájů :

1. Atletický - musí být, jak se to přežene, máme stafforda na obr. č.6, ale breeder (nikdy ne chovatel ! ) píše, že je to apbt
2. Game - prověřen psem nebo pohrabáčem
3. Atletický - nakopáno pro neochotu prověření game
4. Game - jsem tak rád pane, že tě vidím
5. Vytrvalost, síla, odvaha - nadšeně, radostně pracuji pro tebe, člověče
6. Tohle není pravý apbt !
7. Čím víc řetěz, tím víc apbt.
8. Ukázka správného příbytku.
A nakonec 9. foto z USA, tito psi tam stále bojují a vypadají lépe.

Čím se český pit krmí nebo jak žije, že se mu nic nehojí ?
Nebo tu probíhají zápasy ?

Už nikdy nechci pita ani vidět, pokud má v rodokmenu cz breeder.

A co č.10. - prověřen zápasy, na konci kariéry vyhozen - z okna ve druhém patře.

13.10.2016 06:24
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

conie napsal(a):

Fakt je ma, take to moc nechapu, ale od lidi si necha treba urvat hlavu a je jak zelva. Chodi s nim po spitalech.

13.10.2016 09:38
Beica

XXX.XXX.113.6

LájošM napsal(a):
Já jen chtěl trochu popohnat zadavatelce mozkové závity. A vy hned ze mne děláte zloducha.
Ano, opravdu si já osobně myslím, že pitbul není pro někoho, kdo si není schopen vyhledat ZÁKLADNÍ věci, co se chovu psa týká. Třeba i to, jak dlouho pes vydrží bez vyčurání. A z logiky věci vyplývá, že dospělý pes vydrží 8 hodin, když je snad pořád ještě v naší zemi běžná pracovní doba 8-9 hodin.

"Chci si pronajmout i větší byt se zahrádkou, aby měl větší prostor. Ale stále nevím zda to stačí..." To je pěkné, ale zadavatelka by si měla ujasnit, že doma pes zas až tak moc velký prostor nepotřebuje. Mnohem důležitější je pro něj vyžití venku. Opět kdyby si něco o psech zjistila, přišla by na to, že zahrádka u bytu opravdu pitbulovi stačit nebude, pokud ho venku pořádně neunaví. A pokud si to načetla, je divné, že se na tohle ptá.

"...jaké granule budou pro něj nejlepší?" Žádné granule nejsou nejlepší. Jsou granule, které mají lepší nebo horší složení, ale záleží na tom, co bude sedět konkrétnímu psovi. Kdyby existovaly ty nejlepší, ostatní by zkrachovali. Nebo mám doporučit ZiwiPeak? Osobně nedoporučuji žádné, pokud pes zvládne žrát maso s přílohami.

"Jak mám zamezit tomu aby mi doma něco zničil?" My víme, jak bydlíte?
Třeba bude stačit, když se mu přehradí část bytu. Nebo že bude přes den na zahradě s dostatkem hraček. Nebo bude chodit v nepřítomnosti lidí doma s náhubkem. Nebo... nebo...

Je hezké, když si myslíte, že člověk, který se ptá na takové základní věci, si důkladně nastudoval vše ostatní, co chov pitbula obnáší. To nejdůležitější. Prostě tam jen zadavatelka nenašla, čím se pes krmí a že pes odpočívá.
Ale nevím, proč mi upíráte můj názor, že by pitbula měl chovat člověk dospělý, dostatečně psychicky vyzrálý, že to není pes pro každého. Já to vidím v praxi, potkávám na ulici.

Po bližším rozvedení už Váš příspěvek dává mnohem větší smysl a nepůsobí pouze jako suché odsouzení.
Rovnou říkám, že se v granulích nevyznám. Nesmí mi přes práh bytu, takže radit zadavatelce, jaké granule má zkrmovat vážně nebudu. Nesouhlasím s krmením granulemi, ale to je každého věc názoru a nikomu to neberu.
S tím bytem, možná to zadavetelka brala tak, jakože mimo venčení bude mít více prostoru? Snad každý ví, že se pes prostě venčí a že potřebuje zaměstnat jak venku, tak i doma.
"Jak mám zamezit tomu aby mi doma něco zničil?" - stačilo napsat: dle Vašich možností vyhraďte psovi v bytě místo, ve kterém nemá ci zničit a dejte mu dosstatek hraček, se kterými se může zabavit. Ať už se jedná o celou místnost, nebo jen její část, nebo celý byt...

Co se chovu pitbula týče, žádný názor Vám neupírám. Nicméně z jednoho přízpěvku hned usuzovat danou osobnost a její způsobilost k vlastnictví takového psa nelze.

13.10.2016 09:53
asurwic

XXX.XXX.36.3

A já žila v domnění, že ta snášenlivost se zkouší právě na volno.

První část zkoušek: "Majitelé psů spolu hovoří, podávají si ruce, hlasitě se baví. Psi jsou volně puštěni nebo na vodítku. Rozhodčí postupně pohladí všechny psy." = pes může sedět pod povelem mezi nohama psovoda - nemusí s nikým lítat na volno. Stačí, když bude v tu chvíli hodný. Navíc nikde není psáno, že to musejí být cizí psi - mohl to skládat se svými známými třeba ze cvičáku, které má rád i když jiné psy nesnese. Když člověk chce, tak takové disciplíny vždy obejde.

13.10.2016 10:08

asurwic napsal(a):
První část zkoušek: "Majitelé psů spolu hovoří, podávají si ruce, hlasitě se baví. Psi jsou volně puštěni nebo na vodítku. Rozhodčí postupně pohladí všechny psy." = pes může sedět pod povelem mezi nohama psovoda - nemusí s nikým lítat na volno. Stačí, když bude v tu chvíli hodný. Navíc nikde není psáno, že to musejí být cizí psi - mohl to skládat se svými známými třeba ze cvičáku, které má rád i když jiné psy nesnese. Když člověk chce, tak takové disciplíny vždy obejde.

No jo, jako vždycky všechno

13.10.2016 10:20

A co č.10. - prověřen zápasy, na konci kariéry vyhozen - z okna ve druhém patře.

A to je ze země, kde se asi zápasí, ne ?

13.10.2016 10:21

tapina napsal(a):
Dá se to někde s tím breakstickem natrénovat?

Paris Hiltnová má prý novou čivavu ;-).

13.10.2016 10:30
asurwic

XXX.XXX.36.3

Paris Hiltnová má prý novou čivavu ;-).

Nevypadá moc použitelně - má divnou hlavu - ještě by si o ní chudáček pitbullíček vylomil zoubek.

13.10.2016 10:52

asurwic napsal(a):
Nevypadá moc použitelně - má divnou hlavu - ještě by si o ní chudáček pitbullíček vylomil zoubek.

To odporuje všemu, co jsme se tu o pitbulíčkovi naučili.

13.10.2016 11:13
tapina

XXX.XXX.11.155

asurwic napsal(a):

Ne ona je kombinace guma, silikon, umělý vlas. To by šlo.

Teď teda vlastně nevím, o kom jste mluvila, ale rozdíl bude ve velikosti.

13.10.2016 11:37
Iliena

XXX.XXX.116.17

tapina napsal(a):

13.10.2016 12:42
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Nevím, nevím, mně přijde zadavatelka jako že to bude její první pes a hned pitbull? Není to plemeno pro zkušené pejskaře? Pitbull v nesprávných a nezkušených rukou představuje hrozbu pro společnost.

Jay

13.10.2016 12:51
Jay

XXX.XXX.156.6

rapotacka11 napsal(a):
Být vámi, pita si nepořizuji. Měly by vás totiž zajímat hlavně jiné věci než 8 hodin samota.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Jistě, ale na tyto věci mám domluveného jiného člověka. Rozhodně ne lidi přes internet :) Zajímali mě pouze vaše zkušenosti. Jenže jak tak koukám to málokdo tady pochopil :)

Jay

13.10.2016 12:53
Jay

XXX.XXX.156.6

Rohodně to není můj první pes. Chápu Vaše obavy ale mám po ruce člověka, který má s pity zkušenosti :).

13.10.2016 12:57
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Jay napsal(a):
Jistě, ale na tyto věci mám domluveného jiného člověka. Rozhodně ne lidi přes internet :) Zajímali mě pouze vaše zkušenosti. Jenže jak tak koukám to málokdo tady pochopil :)

No,8 hodin vydrží doma asi každý pes, všichni musíme chodit do práce.

Co se granulí týká, tak to hodně záleží na jedinci, každému sednou jiné.

A k tomu aby vám nic nezničil, nejlepší je vymezit psovi jednu místnost kde nemá co zničit. Pak samozřejmě ho unavit a zaměstnat aby se nenudil. Ale to neplatí na všechny psy, a znám jich hodně právě mezi bull psy, kteří jsou ničitelé i přes to, že jsou maximálně zaměstnáváni. Jednoho takového mám doma smajlík

Tím nechci strašit, váš pes takový být nemusí. Ale s něčím zničeným bych v začátcích počítala. Nějakou dobu nevydrží ani s loužičkami, takže s tím také počítat.

13.10.2016 13:21
fikovnice

XXX.XXX.30.49

tapina napsal(a):

13.10.2016 13:26

Kočičí svět napsal(a):
Nevím, nevím, mně přijde zadavatelka jako že to bude její první pes a hned pitbull? Není to plemeno pro zkušené pejskaře? Pitbull v nesprávných a nezkušených rukou představuje hrozbu pro společnost.

No myslím, že někdy je lepší poučený začátečník, který psovi dá vše co potřebuje, snaží se a má nějakou empatii vůči psům, než člověk co už má několikátého psa a dělá to furt stejně blbě...

13.10.2016 13:29
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No myslím, že někdy je lepší poučený začátečník, který psovi dá vše co potřebuje, snaží se a má nějakou empatii vůči psům, než člověk co už má několikátého psa a dělá to furt stejně blbě...

Ono navíc s tím rozdělováním, který pes je vhodný pro začátečníka a který ne je to složité. Záleží hodně na člověku. Někdo si jako prvního psa pořídí bezproblémového NO a nezvládne ho, zkazí ho. Někdo si jako prvního pořídí třeba ČSV, pastevce a zvládne je úplně v pohodě, je šťastný jak majitel tak pes, kdežto kdyby si pořídil třeba toho NO, tak nebude šťastný ani jeden.

Edit: Nebo pokud někdo 20 let chová ovčáky a pak se považuje za zkušeného kynologa a rozhodne se, že si pořídí pastevce. S tím jak byl zvyklý na povahu ovčáků to také snadno zkazí. A možná na tom bude líp člověk, který si pastevce pořídí jako prvního psa. Samozřejmě to neplatí všude.

13.10.2016 13:37
fikovnice

XXX.XXX.30.49

marcelaamax napsal(a):
Ono navíc s tím rozdělováním, který pes je vhodný pro začátečníka a který ne je to složité. Záleží hodně na člověku. Někdo si jako prvního psa pořídí bezproblémového NO a nezvládne ho, zkazí ho. Někdo si jako prvního pořídí třeba ČSV, pastevce a zvládne je úplně v pohodě, je šťastný jak majitel tak pes, kdežto kdyby si pořídil třeba toho NO, tak nebude šťastný ani jeden.

Edit: Nebo pokud někdo 20 let chová ovčáky a pak se považuje za zkušeného kynologa a rozhodne se, že si pořídí pastevce. S tím jak byl zvyklý na povahu ovčáků to také snadno zkazí. A možná na tom bude líp člověk, který si pastevce pořídí jako prvního psa. Samozřejmě to neplatí všude.

Také myslím...
I když já zůstanu asi navždy vysazená na vestaje, takový Drahanský vestaj, kterého jsem zde mnohokrát prezentovala , to je pes univerzál!

13.10.2016 13:38

marcelaamax napsal(a):

No přesně tak jsem to myslela...jsem trochu alergická na slovo začátečník...protože komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí...ani kdyby měl bůhvíkolikátého psa a ten komu je, si klidně může pořídit kavkaze a na první dobrou budou super dvojka...

13.10.2016 13:39
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No přesně tak jsem to myslela...jsem trochu alergická na slovo začátečník...protože komu není zhůry dáno, v apatyce nekoupí...ani kdyby měl bůhvíkolikátého psa a ten komu je, si klidně může pořídit kavkaze a na první dobrou budou super dvojka...

přesně tak.

13.10.2016 15:07

Pitbull, který jako pomalu jediný neútočí na lidi, je hrozbou pro společnost.

Naproti tomu psi, kteří jsou odjakživa cvičeni pro útok na lidi - ano, teď se tomu říká jinak, ale zkrátka pes nesmí mít, na rozdíl od pita, zábrany kousnout si do člověka - se doporučují každému začátečníkovi.

Je dalších 20 plemen, jež byla a jsou používána pro boj mezi psy a jejichž jedinců je mezi vámi velké množství.
Váží několikanásobně víc než pit bulls. Dokonce mají silnější stisk.

Sami jste tu několikrát potvrdili, že jsou nebezpeční lidem, máte na ně EO, řetízky a kdo ví co ještě. I když předtím to bylo "poslouchá na slovo".

Jsou tu zlí neovladatelní jedinci, to už po shlédnutí stránek českých kennels nemohu popřít. Bohužel. Nedoporučím pita už nikdy nikomu i proto, že je mi jich líto.

Ale stále platí, že pit bulls nejedí lidi. Ani děti.

To můžeme čekat od jakéhokoli jiného psa.

Nejčastěji jezevčík, kokršpaněl, ovčáci, pastevci.

Bernský pes překousl yorka. Oba jsou s pp. Labradoři také nejsou kdo ví jak milí. Znám teda jen dva, co zabili psy. Labři mají pp, mrtví nevím. A nechodím nikde a neříkám "parchant labrouš napadl psa a tak je nebezpečný společnosti" a "jezevčík uvázanému pitovi vysloužil přes dvě dístky stehů, jezevča je svi.ě, zakažte to".
A nikdo to nečekal. Neb toto dělá pit. Všichni ostatní jsou ve správných rukách.
Je to ode mě možná nelidské, i tak se neomlouvám - je pro mě snesitelnější překouslá čivava než dítě. Nebo člověk.

Koho z vás napadl pit ?

Který pes vás napadl ?

Já to vím, vy to víte.

Hezké odpoledne přeji.

13.10.2016 15:12

Jay napsal(a):
Rohodně to není můj první pes. Chápu Vaše obavy ale mám po ruce člověka, který má s pity zkušenosti :).

Jsem přesvědčena, že člověk, který má pitbulíkovské srdce, se neptá ostatních zda se stát pitbullovým člověkem.

13.10.2016 15:17
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Pitbull, který jako pomalu jediný neútočí na lidi, je hrozbou pro společnost.

Naproti tomu psi, kteří jsou odjakživa cvičeni pro útok na lidi - ano, teď se tomu říká jinak, ale zkrátka pes nesmí mít, na rozdíl od pita, zábrany kousnout si do člověka - se doporučují každému začátečníkovi.

Je dalších 20 plemen, jež byla a jsou používána pro boj mezi psy a jejichž jedinců je mezi vámi velké množství.
Váží několikanásobně víc než pit bulls. Dokonce mají silnější stisk.

Sami jste tu několikrát potvrdili, že jsou nebezpeční lidem, máte na ně EO, řetízky a kdo ví co ještě. I když předtím to bylo "poslouchá na slovo".

Jsou tu zlí neovladatelní jedinci, to už po shlédnutí stránek českých kennels nemohu popřít. Bohužel. Nedoporučím pita už nikdy nikomu i proto, že je mi jich líto.

Ale stále platí, že pit bulls nejedí lidi. Ani děti.

To můžeme čekat od jakéhokoli jiného psa.

Nejčastěji jezevčík, kokršpaněl, ovčáci, pastevci.

Bernský pes překousl yorka. Oba jsou s pp. Labradoři také nejsou kdo ví jak milí. Znám teda jen dva, co zabili psy. Labři mají pp, mrtví nevím. A nechodím nikde a neříkám "parchant labrouš napadl psa a tak je nebezpečný společnosti" a "jezevčík uvázanému pitovi vysloužil přes dvě dístky stehů, jezevča je svi.ě, zakažte to".
A nikdo to nečekal. Neb toto dělá pit. Všichni ostatní jsou ve správných rukách.
Je to ode mě možná nelidské, i tak se neomlouvám - je pro mě snesitelnější překouslá čivava než dítě. Nebo člověk.

Koho z vás napadl pit ?

Který pes vás napadl ?

Já to vím, vy to víte.

Hezké odpoledne přeji.

Tak já nevím, ale ve zprávách, když napadne pes člověka, tak je to většinou pitbull. Neříkám, že neútočí i jiní psi. Málem jsem byla pokousaná německým ovčákem. Četla jsem, že bull plemena musejí mít dobrou výchovu, tak mi přišlo trochu riskantní, že by si vzal začátečník pitbulla, většinou se to nedoporučuje, vždy je k takovému psovi požadavek "zkušenému chovateli", tak já nevím. Já osobně bych si pitbulla nepořídila nikdy. Bojím se jich

13.10.2016 15:19

Kočičí svět napsal(a):
Tak já nevím, ale ve zprávách, když napadne pes člověka, tak je to většinou pitbull. Neříkám, že neútočí i jiní psi. Málem jsem byla pokousaná německým ovčákem. Četla jsem, že bull plemena musejí mít dobrou výchovu, tak mi přišlo trochu riskantní, že by si vzal začátečník pitbulla, většinou se to nedoporučuje, vždy je k takovému psovi požadavek "zkušenému chovateli", tak já nevím. Já osobně bych si pitbulla nepořídila nikdy. Bojím se jich

Mýlíte se, pokaždé se jednalo buď o pitbulla bez pp nebo jeho x.

13.10.2016 15:26
Kočičí svět

XXX.XXX.199.27

Mýlíte se, pokaždé se jednalo buď o pitbulla bez pp nebo jeho x.

Jak to víte? to ve zprávách neříkají, jestli je s pp nebo ne.

13.10.2016 15:27
Terven

XXX.XXX.110.147

Kočičí svět napsal(a):

Tak já nevím, ale ve zprávách, když napadne pes člověka, tak je to většinou pitbull.

Tak to asi koukám na jiný zprávy...a přesně jak už tu zaznělo- pokud jsem někdy udělala špatnou zkušenost s agresivním psem, NIKDY to nebylo bull plemeno.

13.10.2016 15:32

Kočičí svět napsal(a):
Jak to víte? to ve zprávách neříkají, jestli je s pp nebo ne.

A jak Vy víte, že to vždy byli pit bulls s registrací?
Znáte jejich povahu? Znáte jejich historii?

13.10.2016 15:32
asurwic

XXX.XXX.36.3

Kočičí svět napsal(a):

Váš strach z nich nedělá špatné psy. Osobně bych udělala něco jako zbrojní průkaz nebo psí řidičák pro každé plemeno. Napadnout může jak retrívr, tak pitbull, tak i každé jiné plemeno. Pokud se jedná o malé dítě, tak i dobře zakousnutý jork udělá své.

13.10.2016 15:34
LájošM

XXX.XXX.14.251

conie napsal(a):

Osobně znám fenu, co má složenou canisterapeutickou zkoušku a není schopná fungovat v přítomnosti jiných psů. Běda, když se k ní nějaký přiblíží. Stáhne ocas a hystericky ječí. A to nemusí být přímo v kontaktu. A divně reaguje i na cizí lidi, vůbec nechápu, jak ty zkoušky mohla udělat, naštěstí se s ní nechodí do praxe.
A nebyla schopná udělat jednoduché ZOP ani ZZO.
Nejedná se o pita.

13.10.2016 15:38
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Jay napsal(a):

Když to není váš první pes, tak přece víte,
jak mu zabránit aby neničil věci.
a jak je to s tím, že bude 2x týdně 8 hodin doma sám? To byste jako majitel předchozího psa měla podle mě vědět.
Pochopím, že by se člověk zeptal na takové věci, jako bude-li tomuto plemeni stačit takový a takový režim zátěže. Pochopím, když se bude někdo ptát na nějaký věci na co se při výchově určitého plemene zaměřit... ale nějak nechápu, jak se někdo, kdo tedy už psa měl, ptá na takovýhle zásadní věci. Někdo, kdo neví ani tohle by si rozhodně neměl pořizovat psa, který je určitým způsobem specifický, to se na mne nezlobte. Hlavně v zájmu toho psa, jeho následného způsobu života a taky v neposlední řadě v zájmu okolí. Pokud jsem tedy člověk s určitou zodpovědností.

13.10.2016 16:13
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

asurwic napsal(a):
Váš strach z nich nedělá špatné psy. Osobně bych udělala něco jako zbrojní průkaz nebo psí řidičák pro každé plemeno. Napadnout může jak retrívr, tak pitbull, tak i každé jiné plemeno. Pokud se jedná o malé dítě, tak i dobře zakousnutý jork udělá své.

Přiznám se, že je taky nemusím. Nemám z nich samozřejmě strach kvůli sobě, ale kvůli mým psům. A to nemám malé psy. To bych se bála asi hodně. Netvrdím, že jsou to špatní psi. Jen jsou prostě vyšlechtění k tomu, být nebezpeční. Já si to nevymyslela. Já bych to psu nikdy neudělala, abych ho pro svůj nějaký zvrhlý zájem, vyčlenila z psího společenstva. A znám osobně dvě holky-nějaké bull a obě jsou milé. Ale k věci: ano, napadnout může každý pes, ale rozhodně není třeba jorkovi páčit hubu tyčí. Ani jakékoliv jiné nebull rase. Takže asi tak.

13.10.2016 16:54
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Přiznám se, že je taky nemusím. Nemám z nich samozřejmě strach kvůli sobě, ale kvůli mým psům. A to nemám malé psy. To bych se bála asi hodně. Netvrdím, že jsou to špatní psi. Jen jsou prostě vyšlechtění k tomu, být nebezpeční. Já si to nevymyslela. Já bych to psu nikdy neudělala, abych ho pro svůj nějaký zvrhlý zájem, vyčlenila z psího společenstva. A znám osobně dvě holky-nějaké bull a obě jsou milé. Ale k věci: ano, napadnout může každý pes, ale rozhodně není třeba jorkovi páčit hubu tyčí. Ani jakékoliv jiné nebull rase. Takže asi tak.

Po mém psovi (primitivní plemeno, takže je cítit trošku jinak ostatní hafani) jdou s jistotou všichni bull, ohaři, jezevčíci (a další lovečtí), molosové a občas i seveřani. Když je potkám, tak se také děsím toho, že zase vystartují. Bohužel žádný páníček nechápe, že jeho pejsek, který nikdy nic neudělal, se mého psa prostě pokusí ulovit a pak se strašně diví, když jejich miláček s hysterickým jekotem po mém vyjede a hned schytá kopanec. Proto za mě plemeno jako plemeno, důležité je, aby ho člověk dokázal vychovat (nebo alespoň přivolat za každé situace). Lidé s bullama alespoň mají většinou tu soudnost, že když jim řeknu, aby si psa připnuli, že toho mého ostatní hafani mají potřebu napadat, tak si ho včas zavolají a netvrdí mi, že on si bude chtít jen hrát, že je to přece ohař (či jiné plemeno) a ne pitbull zabiják.

Rozhodně "nebezpečnost" závisí na velikosti a tím i síle stisku (nasr*ného jorka prostě odnesete pryč), ale co jsem měla možnost vidět následky pokousání, tak nevím, jestli je horší pevný stisk nebo jedno trhání za druhým, což předvádí většina ostatních plemen.

13.10.2016 18:11
marcelaamax

XXX.XXX.3.234

asurwic napsal(a):
Po mém psovi (primitivní plemeno, takže je cítit trošku jinak ostatní hafani) jdou s jistotou všichni bull, ohaři, jezevčíci (a další lovečtí), molosové a občas i seveřani. Když je potkám, tak se také děsím toho, že zase vystartují. Bohužel žádný páníček nechápe, že jeho pejsek, který nikdy nic neudělal, se mého psa prostě pokusí ulovit a pak se strašně diví, když jejich miláček s hysterickým jekotem po mém vyjede a hned schytá kopanec. Proto za mě plemeno jako plemeno, důležité je, aby ho člověk dokázal vychovat (nebo alespoň přivolat za každé situace). Lidé s bullama alespoň mají většinou tu soudnost, že když jim řeknu, aby si psa připnuli, že toho mého ostatní hafani mají potřebu napadat, tak si ho včas zavolají a netvrdí mi, že on si bude chtít jen hrát, že je to přece ohař (či jiné plemeno) a ne pitbull zabiják.

Rozhodně "nebezpečnost" závisí na velikosti a tím i síle stisku (nasr*ného jorka prostě odnesete pryč), ale co jsem měla možnost vidět následky pokousání, tak nevím, jestli je horší pevný stisk nebo jedno trhání za druhým, což předvádí většina ostatních plemen.

No kdyz se nám servali psi, tak kamarádky pes (bernak x bígl) měl jednu ranu, byli potreba antibiotika, ale za pár dni to mel v pohode. Kdezto můj bull z toho má několik jizev na ruznych místech. Prostě můj pes drzel na jednom místě a ten druhý Kousal a trhal všude okolo.

Ale zase pokud by mělo jít o menší plemeno, tak ten jeden stisk mu může být osudným.

13.10.2016 18:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Ale takhle se neptá (ten komu je dáno).
Poradí si v každé situaci .
Mé známé hodil syn na krk dvouletého šarplanince a šel...
Zhostila se toho všeho ukázkově i když...
Začátky nebyly snadné, měla ho v bytě, občas se ho bála,
ale zvládli to oba. Patřili k sobě.

13.10.2016 19:35

A to je ze země, kde se asi zápasí, ne ?

Jo, ten popis byl reálný, foto 2 dny stará.

13.10.2016 19:39

Jo, ten popis byl reálný, foto 2 dny stará.

No, má fota jsou odsud. Popis jsem si vymyslela. Snad není reálný.

13.10.2016 19:46
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
No kdyz se nám servali psi, tak kamarádky pes (bernak x bígl) měl jednu ranu, byli potreba antibiotika, ale za pár dni to mel v pohode. Kdezto můj bull z toho má několik jizev na ruznych místech. Prostě můj pes drzel na jednom místě a ten druhý Kousal a trhal všude okolo.

Ale zase pokud by mělo jít o menší plemeno, tak ten jeden stisk mu může být osudným.

Malého hafíka překousne jak pitbull, tak jakékoliv plemeno, které má tlamu velkou jako sám pejsek. I moje půlroční štěně (nebullovité) žvýká kuřecí kousky velikosti čivavy a při prvním stisku kosti křupou. Většinou zranění vyjdou nastejno a nebo od trhacích plemen ještě hůře. Když už nic jiného, tak alespoň mají pitbullí páníčci lepší postřeh v případě nouze a lepší odhad na reakce svého psa.

13.10.2016 20:03
marcelaamax

XXX.XXX.3.234

asurwic napsal(a):
Malého hafíka překousne jak pitbull, tak jakékoliv plemeno, které má tlamu velkou jako sám pejsek. I moje půlroční štěně (nebullovité) žvýká kuřecí kousky velikosti čivavy a při prvním stisku kosti křupou. Většinou zranění vyjdou nastejno a nebo od trhacích plemen ještě hůře. Když už nic jiného, tak alespoň mají pitbullí páníčci lepší postřeh v případě nouze a lepší odhad na reakce svého psa.

To jo, vidim to z pohledu kdy jsem mela retrivra, ke psům submisivního, vse nechával na mě, nikdy snad na psa ani nezavrcel a teď mám bulla.

13.10.2016 20:10
Terven

XXX.XXX.110.147

asurwic napsal(a):

Přesně tak, nevím, jestli mám jen takové štěstí, ale buď potkávám samé bezproblémové bully anebo aspoň bully s majiteli, kteří vědí, co mají na vodítku - a to i v případě, že to jsou různá prapodivná individua, která bych se bála potkat večer v podchodu.
Já osobně jsem byla kousnuta psem 1x v životě a to jezevčíkem, moje minulá fena zažila vážnější napadení od NO, křížence NOx malamut, a několika jiných kříženců.
Takže já se "bojových" plemen zastávám, kudy chodím.

13.10.2016 20:24
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
To jo, vidim to z pohledu kdy jsem mela retrivra, ke psům submisivního, vse nechával na mě, nikdy snad na psa ani nezavrcel a teď mám bulla.

Popravě je to vidět. Nemyslím to špatně - právě naopak. Hromada lidí nějaké typy psů odsoudí a v životě si je ani nepohladili, natož aby s nimi zkusili pracovat. Já na převýchovu měla různá plemena a popravě se stafíky a jinými kříženci typu bull (tedy s čistým pitbullem s PP jsem nikdy necvičila) je snažší se domluvit, než s takovým raplým retrívrem či nějakým společenským plemenem. Bull je vždy s trochou snahy ovladatelný, především má snahu se něco učit. Když ví, že mu napadání neprojde a že místo kousání do psa přijde jiná lepší činnost pro jeho čumák, není problém s ním jít ani na ty zde zmíněné canisterapeutické zkoušky. Domu bych si však asi pitbulla nepořídila - sice mě už dlouho fascinuje jejich sportovní výkonost, ale jeden šílenec s prapodivnou povahou mně úplně stačí.

13.10.2016 20:58
marcelaamax

XXX.XXX.3.234

asurwic napsal(a):
Popravě je to vidět. Nemyslím to špatně - právě naopak. Hromada lidí nějaké typy psů odsoudí a v životě si je ani nepohladili, natož aby s nimi zkusili pracovat. Já na převýchovu měla různá plemena a popravě se stafíky a jinými kříženci typu bull (tedy s čistým pitbullem s PP jsem nikdy necvičila) je snažší se domluvit, než s takovým raplým retrívrem či nějakým společenským plemenem. Bull je vždy s trochou snahy ovladatelný, především má snahu se něco učit. Když ví, že mu napadání neprojde a že místo kousání do psa přijde jiná lepší činnost pro jeho čumák, není problém s ním jít ani na ty zde zmíněné canisterapeutické zkoušky. Domu bych si však asi pitbulla nepořídila - sice mě už dlouho fascinuje jejich sportovní výkonost, ale jeden šílenec s prapodivnou povahou mně úplně stačí.

Me právě povahove vyhovuje úplně na maximum. Retrívr na me byl "líný". Konkrétně ten můj moc nezávislý ( ale bylbez PP a neměl povahu retrivra). U bullů mi vyhovuje to jak jdou do vseho na 100%, ta hyperaktivita a neuvěřitelná chuť něco dělat.

13.10.2016 21:24
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Me právě povahove vyhovuje úplně na maximum. Retrívr na me byl "líný". Konkrétně ten můj moc nezávislý ( ale bylbez PP a neměl povahu retrivra). U bullů mi vyhovuje to jak jdou do vseho na 100%, ta hyperaktivita a neuvěřitelná chuť něco dělat.

Temperament, šílenost, nasazení, snaha a chuť do každé činnosti se mi na nich právě také líbí. Ale prvním problémem je, že potřebuji i psa, který mě dokáže ubránit bez kousání, protože chodím běhat i pozdě v noci a v našich oblíbených lokalitách, kde trénujeme spřežení, je hromada podivných existencí a opilců. Obtěžovat se nechci nechat, ale řešit pokousání také ne. Bullům se špatně vysvětluje, že sílu mohou použít jen někdy a ještě bez zubů a nebo že mají sedět jak pecky, když ostatní členové smečky brání paničku. Dalším problémem je, že na výcvik střídám různé hafany a nemohu si dovolit plemeno, které by se na ostatní čtyřnohé kamarády upnulo a jejich odchod by těžce neslo. Navíc když začínám s novými psy pracovat, tak jsou převážně agresivní nebo plašší - bullové jsou na bázlivky moc divocí a když po nich druhý pes vystartuje, tak dobrovolně volit ústup také nebudou a o rvačky mezi cizími (u kterých občas ani nevím, zda jsou očkovaní) a svými psy vážně nestojím.

Bullové jsou prostě svoji a bohužel povahově jsou se mnou (zatím) nekompatibilní. Ale co se týká sportování, tak by se mi čistokrevný APBT moc líbil.

PS. Koukala jsem na foto v profilu - Váš bull je nádherný.

13.10.2016 21:27
asurwic

XXX.XXX.36.3

Terven napsal(a):
Přesně tak, nevím, jestli mám jen takové štěstí, ale buď potkávám samé bezproblémové bully anebo aspoň bully s majiteli, kteří vědí, co mají na vodítku - a to i v případě, že to jsou různá prapodivná individua, která bych se bála potkat večer v podchodu.
Já osobně jsem byla kousnuta psem 1x v životě a to jezevčíkem, moje minulá fena zažila vážnější napadení od NO, křížence NOx malamut, a několika jiných kříženců.

Jo, proti bullům nic nemám - jen proti nezodpovědným lidem a to i kdyby měli malého pejska, kočku či králíčka.

14.10.2016 11:45
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, jenom takovou poznámčičku, moji piťáci se nikdy na vycházce s jiným psem neservali a ani když si na nás vyjel nezvladatelný sousedův jezevčík, stačil povel sedni, nesmíš, ale cítila jsem jak se fenečka celá chvěje jen skočit a byla bych jí to dovolila, kdyby se přiblížil na zákus. Kluci ho totiž nemohli chytit a ani nijak odvolat a jednoho i kousl. . Zato její synek si ho vůbec nevšímal asi se mu jevil jako obtěžující hmyz kvůli kterému není nutné se ani ohnat ocasem. Kyblík s vodou jsem musela použít občas doma, neboť náš nedožraný pitbulí synek si nenechal vysvětlit, že má každý svou misku a mamině se miska nekontroluje jelikož se jí to nelíbí. Jemu ale nevadilo, když mu do misky někdo vlezl ( většinou kočka). Takže poučení? každý pes má sice svou povahu, ale záleží na přístupu člověka co s tím udělá. Moji psíci byli opravdu pitbulové lidi milující a ostatní psy slušně zdravící, nebo si jich nevšímali, protože šli s paničkou a ta je důležitější . Nevím proč, já se psů nebojím a ledaco mě bolí míň než ostatní lidi a ti psi to asi cítí nebo co. Stála jsem coby čerstvá matka mezi mým ročním dobrmanem a z vrátek vyběhnuvším čuvačem a v pohodě mě i cizí pes poslechl, když jsem na něj zařvala domů a ještě jsem za ním tu otevřenou branku zavřela, takže zbytek si hoši vyřídili už jen přes plot

14.10.2016 11:56
balisek

XXX.XXX.131.211

Terven napsal(a):

Moje zkušenost je totožná. Na našem sídlišti potkávám pravidelně několik příslušníků bull plemen. Vesměs se jedná o vychované a tolerantní psy nebo vychované a tolerantní majitele, kteří je vodí na vodítku. Žádný konflikt se psy či jejich majiteli jsem zatím neměla.

Pokud jde o kontakt mého psa s bulíčky, jsem samozřejmě opatrná a pečlivě hlídám vzájemnou řeč těla. Nicméně pokud jde o mě, raději sáhnu na neznámého pita než neznámého jezevčíkasmajlík.

Ačkoliv to není plemeno, které bych si já osobně pořídila, chovám k němu sympatie a nevnímám ho jako hrozbu.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2016 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Mohu se zeptat co vás vede pořídit si zrovna toto plemeno?

14.10.2016 12:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohu se zeptat co vás vede pořídit si zrovna toto plemeno?

To by mě také zajímalo. Na sport bych osobně do pitbulla šla, ale myslím, že když zadavatelka (dle jejích slov) shání psího parťáka = společníka a pejska na procházky, tak by bylo na výběr mnoho vhodnějších ras.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2016 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

asurwic napsal(a):
To by mě také zajímalo. Na sport bych osobně do pitbulla šla, ale myslím, že když zadavatelka (dle jejích slov) shání psího parťáka = společníka a pejska na procházky, tak by bylo na výběr mnoho vhodnějších ras.

Přesně tak..jako samozřejmě se jí asi líbí mě se taky strašně líbí bull plemena, sama mám doma nějakou jejich směsku a povaha je taky suprová, ale mají i celkem velké mouchy, oni totiž ti bull sice dělají vše na 1000% ale opravdu vše a ne jen ty dobré věci...nám třeba demolují zahradu, ožerou stromy, větve, když se rozhodnou že u sousedů uloví pobíhající slepice na zahradě tak prostě plot není překážkou...atd atd...někdo řekne je to o výchově ale ne, není, nikdy psovi nikdo do hlavy nevidí a pak už je to jen o hlídání a pouštění psů na zahradu jen když jsme doma...jinak jsou v baráku kde mají své pelechy když jsme v práci. a co se týká nějakého unavení a vybití tak to se úplně vždy popadám za břicho, kdy měli naši psi za sebou 30 km na kole, pak došli doma a místo aby odpadli tak je to vždy akorát nabudilo na větší lumpárny a pak viseli další hodinu na "pešku" na klepači atd...prostě hlavně pitbull nejde unavit, prostě ne zvlášť když je mladý...jedna naše babča už má 9 let tak už je rozvážnější ale další má 7 a je jak kdyby jí bylo 3...člověk u tohoto musí natrefit na dobrou povahju, jinak je to strašný psycho.

14.10.2016 15:08
asurwic

XXX.XXX.36.3

Přesně tak..jako samozřejmě se jí asi líbí mě se taky strašně líbí bull plemena, sama mám doma nějakou jejich směsku a povaha je taky suprová, ale mají i celkem velké mouchy, oni totiž ti bull sice dělají vše na 1000% ale opravdu vše a ne jen ty dobré věci...nám třeba demolují zahradu, ožerou stromy, větve, když se rozhodnou že u sousedů uloví pobíhající slepice na zahradě tak prostě plot není překážkou...atd atd...někdo řekne je to o výchově ale ne, není, nikdy psovi nikdo do hlavy nevidí a pak už je to jen o hlídání a pouštění psů na zahradu jen když jsme doma...jinak jsou v baráku kde mají své pelechy když jsme v práci. a co se týká nějakého unavení a vybití tak to se úplně vždy popadám za břicho, kdy měli naši psi za sebou 30 km na kole, pak došli doma a místo aby odpadli tak je to vždy akorát nabudilo na větší lumpárny a pak viseli další hodinu na "pešku" na klepači atd...prostě hlavně pitbull nejde unavit, prostě ne zvlášť když je mladý...jedna naše babča už má 9 let tak už je rozvážnější ale další má 7 a je jak kdyby jí bylo 3...člověk u tohoto musí natrefit na dobrou povahju, jinak je to strašný psycho.

Mně se líbí také hromada plemen, která se ke mně nehodí. Dokonalým příkladem je právě APBT. Jeho temperamentem by byl ideální volbou pro aktivity s mojí smečkou (weight pulling, trekking, caniscross, dog packing, bikejöring (nebo koloběžka), parkour (free agility) a water work), ale tu specifickou povahu s naším životním stylem prostě nezkombinuji. Pokud někdy budu bez psů, tak bych o něm uvažovala, ale zatím to nejde. Každopádně pořídit si ho kvůli vzhledu, kvůli tomu, že ho má nějaký známý a jen na trávení společného času, běhání a procházky? Na to by mi seděl možná takový kavalír, bišonek, popřípadě retrívr, ne bull.
PS. Máte správného šílence - takový má bullák být.

14.10.2016 15:32

No ne, takový bullák fakt být nemá.
To je prostě nevychovaný pes.
Co má co ožírat stromy a dávit slepice.

14.10.2016 15:50
asurwic

XXX.XXX.36.3

No ne, takový bullák fakt být nemá.
To je prostě nevychovaný pes.
Co má co ožírat stromy a dávit slepice.

Nedorozumění - slepice jsem nemyslela (i když ve své povaze takoví bullové jsou). Měla jsem na mysli výdrž.

15.10.2016 09:07
tapina

XXX.XXX.11.245

asurwic napsal(a):

A vždyť tam píše - běhání, výlety, volný čas. Co ten pes chce nejvíc? Chce být se svým člověkem. Pro něho. Podle mě tahle plemena jsou výborní společníci, právě proto, že zas tak moc jinak nepotřebují. Tělocvičnu jim uděláte kdekoli ve městě či v lese, cvičák nepotřebujou, jiné psi moc nepotřebujou, lovecké vyžití, pást ovce, speciální vybavení, kolektivní aktivity nepotřebujou.
Jo určitě, mají specifika.

Nevidím žádnou vhodnější řasu. Na každém se něco najde.

15.10.2016 12:25

Treadmill X keep calm.

Někdo má a někdo ne, na pitbulla registraci.

15.10.2016 17:04
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Mně se líbí také hromada plemen, která se ke mně nehodí. Dokonalým příkladem je právě APBT. Jeho temperamentem by byl ideální volbou pro aktivity s mojí smečkou (weight pulling, trekking, caniscross, dog packing, bikejöring (nebo koloběžka), parkour (free agility) a water work), ale tu specifickou povahu s naším životním stylem prostě nezkombinuji. Pokud někdy budu bez psů, tak bych o něm uvažovala, ale zatím to nejde. Každopádně pořídit si ho kvůli vzhledu, kvůli tomu, že ho má nějaký známý a jen na trávení společného času, běhání a procházky? Na to by mi seděl možná takový kavalír, bišonek, popřípadě retrívr, ne bull.
PS. Máte správného šílence - takový má bullák být.

Můžu se zeptat co je water work? smajlík

15.10.2016 17:59
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):

Water Work je odvozený od amerického trialu vodních psů (portugalové, španělé, retrívři...). Nenosí se však mrtvé kachny, ale korkové předměty. Navíc je to rozšířené o nějakou tu ovladatelnost ve vodě. Pro psa je tento sport docela náročný na výdrž, protože je důležité, aby se nevracel na břeh nebo na mělčinu a skoro celou dobu plaval.

První částí je vysílání psa pro aporty (počet předmětů záleží na úrovni). Pes se s nimi vrací k molu (popřípadě k lodi), nosí jeden za druhým a nepřestává plavat ani při odevzdávání.
V druhé části se pes vyšle (samozřejmě ve vodě) vpřed. V začátečnících za pomocníkem, v pokročilých jen na povel. Pak následuje přivolání do určité vzdálenosti (bez vstupu na mělčinu) a plavání podél přístupného břehu s tím, že psovod může jít vedle psa po souši.
Ve třetí části drží pomocník psa a psovod odpluje lodí do hloubky. Chování psa bez psovoda se nehodnotí, jen nesmí být na svého držiče agresivní. Pes se poté rozběhne, z mola skočí do vody, doplave k lodi a dotáhne ji pomocí lana na břeh.
V poslední části se musí namočit i psovod. Při plavání provádí základní poslušnost. Konkrétní povely vždy závisí na úrovni, ve které se cvičí. Vždy je tam chůze u nohy, obplavání bójky, různá tempa a podobně. S malým psem se můžete jen brodit, s velkým už musíte plavat taky.
Dobrovolné disciplíny (nehodností se) jsou vždy po závodech. Jedná se o klasické záchranářství osob a předvádění triků - takový dogdancing v hloubce.

Napsala jsem to alespoň trošku pochopitelně?

15.10.2016 18:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):

Https://www.youtube.com/watch?v=zHDgP2C2BGU.

15.10.2016 19:57
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Water Work je odvozený od amerického trialu vodních psů (portugalové, španělé, retrívři...). Nenosí se však mrtvé kachny, ale korkové předměty. Navíc je to rozšířené o nějakou tu ovladatelnost ve vodě. Pro psa je tento sport docela náročný na výdrž, protože je důležité, aby se nevracel na břeh nebo na mělčinu a skoro celou dobu plaval.

První částí je vysílání psa pro aporty (počet předmětů záleží na úrovni). Pes se s nimi vrací k molu (popřípadě k lodi), nosí jeden za druhým a nepřestává plavat ani při odevzdávání.
V druhé části se pes vyšle (samozřejmě ve vodě) vpřed. V začátečnících za pomocníkem, v pokročilých jen na povel. Pak následuje přivolání do určité vzdálenosti (bez vstupu na mělčinu) a plavání podél přístupného břehu s tím, že psovod může jít vedle psa po souši.
Ve třetí části drží pomocník psa a psovod odpluje lodí do hloubky. Chování psa bez psovoda se nehodnotí, jen nesmí být na svého držiče agresivní. Pes se poté rozběhne, z mola skočí do vody, doplave k lodi a dotáhne ji pomocí lana na břeh.
V poslední části se musí namočit i psovod. Při plavání provádí základní poslušnost. Konkrétní povely vždy závisí na úrovni, ve které se cvičí. Vždy je tam chůze u nohy, obplavání bójky, různá tempa a podobně. S malým psem se můžete jen brodit, s velkým už musíte plavat taky.
Dobrovolné disciplíny (nehodností se) jsou vždy po závodech. Jedná se o klasické záchranářství osob a předvádění triků - takový dogdancing v hloubce.

Napsala jsem to alespoň trošku pochopitelně?

Ty jo, super. To by bylo něco pro nás, pes miluje vodu, aportování a praci.

Ale asi to neni moc rozšířené a nikde poblíž to nebude smajlík

15.10.2016 20:22
Atheira

XXX.XXX.50.119

Terven napsal(a):
Tak já nevím, ale ve zprávách, když napadne pes člověka, tak je to většinou pitbull.

Tak to asi koukám na jiný zprávy...a přesně jak už tu zaznělo- pokud jsem někdy udělala špatnou zkušenost s agresivním psem, NIKDY to nebylo bull plemeno.

Babička měla křížence bulla (lidi přes ulici jí ho jako štěně vnutili, že jim její jezevčík (byl to celkem útěkář), kterého pak to hovado zastřelilo, obskočil čubu, taková neurčitá flekatá střapatice velikosti bígla) - Tak jako je jasné, že s jejich jezevčíkem to určitě neměla, ale stejně jí ho tu nechali a vedli si svou.

O nějaké výchově se nedá mluvit. Bylo to nevychovaný hovado, ne že ne. Ale člověka by nenapadl... na zahradu by pustil kohokoli, vlastně rovnou i do baráku.
Šel po zvířatech, dost tvrdě. Ne věčně, prarodiče normálně mají venkovní kočky a většinou si jich nevšímal. Po psech šel hned, jak je zbliknul. Přesto se mu nedalo věřit ani s žádným jiným zvířetem. I když krom psů většinou všechno nechal být, byl nevypočitatelný. Nikdy se nedalo říct, jestli mu zrovna dneska nehrábne a neukousne kočce hlavu.
Nikdy by ale nešel po lidech a to jsem si opravdu jistá, i přesto, že prostě vím, že to byl pes totálně nezvládnutý, věčně ve stresu, protože nevěděl, co může a co ne, protože ve výsledku dostal vynadáno prakticky za všechno (babička je taková ta typická uječená diktátorka)... a i přes to všechno ty moje prarodiče bezmezně miloval a visel na nich.

Ale co jsem chtěla vlastně říct - rozhodně se přikláním k tomu, co říkáte vy. Už i z toho důvodu, že i u takhle (ne)výchovou zprasenýho psa, jako byl ten babičky, se dalo naprosto věřit, že lidem by neublížil. Psům ovšem ano. A hned, bez váhání.

15.10.2016 22:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Ty jo, super. To by bylo něco pro nás, pes miluje vodu, aportování a praci.

Ale asi to neni moc rozšířené a nikde poblíž to nebude smajlík

Moji hafani jsou na to také ujetí. Trénujeme WW většinou jen tak pro sebe v naší výcvikové skupince, protože oficiální akce v ČR prostě nejsou (stejně jako mnoho dalších sportů). Na závody jezdíme výjimečně v rámci výstav (mám karolínské psy - americké plemeno, se kterým si tady nezavystavuji). Ale příští rok bude poprvé od klubu karolín mistrovství Evropy.

Každopádně pesany to baví a docela je to unaví. Naštěstí tam už není (ale dříve prý bylo) odložení před zahájením práce - moji by ležet u vody bez namočení se asi nezvládli.

15.10.2016 22:08
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Moji hafani jsou na to také ujetí. Trénujeme WW většinou jen tak pro sebe v naší výcvikové skupince, protože oficiální akce v ČR prostě nejsou (stejně jako mnoho dalších sportů). Na závody jezdíme výjimečně v rámci výstav (mám karolínské psy - americké plemeno, se kterým si tady nezavystavuji). Ale příští rok bude poprvé od klubu karolín mistrovství Evropy.

Každopádně pesany to baví a docela je to unaví. Naštěstí tam už není (ale dříve prý bylo) odložení před zahájením práce - moji by ležet u vody bez namočení se asi nezvládli.

Díky za tip jak psisko unavit, vyzkoušíme;-).

Neregistrovaný uživatel

16.10.2016 19:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Paní nebo slečně hlavně přeji šťastnou ruku při výběru pejska. Vybrat si totiž nějakého totálního pošuka není nic moc, mám jednoho doma a někdy je to opravdu víc starostí než radostí, hlavně pokud nejde o život jde o H takže člověk se pak maličkostem musí smát, hlavně když mají bull radost ze života to člověka hřeje na srdci když běží po louce a hopkaj u toho jak mladí koně . Vzkaz pro zakladatelku: tolik kolik bullovi dáte lásky tak vám ji 1000x vrátí! Hlavně ho nijak nebijte, oni to jsou totiž strašně citlivé dušičky, stačí škaredý pohled, ani křičet nemusíte. Berte psa jako člena rodiny, on vás bude milovat a pokud budete respektovat jeho potřeby buďte si jistá že vám nikdy neublíží!

16.10.2016 20:35
amebu

XXX.XXX.85.126

Jay napsal(a):

S tím že bude pes doma sám bych si lamu nelámala oni rádi spí a 8 hodin dva dny v týdnu je opravdu nic to by pak nemohl mít psa nikdo.
Jestli má piták zahrádku nebo bydlí v bytě 1+1 taky řešit nebude to je spíš na vás jak moc chcete chodit ven na procházky ve směs jsou to dost přizpůsobivý psi.
Ale co se jejich chovu a klubu v ČR týká tak já osobně jejich fanoušek nejsem psi tady jsou podle mě dost nevyrovnaní.
Podle nich pravý pitak musí nesnášet každého psa a kdyz tomu tak neni tak je to špatnej piták to že kdysi byli používáni i jako pracovní plemena absolutně nechtějí slyšet a výcvik tedy vlastně není nic pro ně. Za to že chovají na tak nevyrovnané feně co zakousne své štěně když ji vleze do misky je v pohodě.
Měli jsme doma pitaka z Ruska měl 33 kilo rychle se učil nestartoval bez důvodně na psy a jednou když nás obtěžoval nějaký opilý můž tak po něm vystartoval-a přesně tenhle pes by pro chovatele v ČR byl k ničemu. Oni chtějí 15ti kilové psi co nechají vykuchat svého pána a zabijí každého psa kolem sebe.
Už jsem si pitbulla nepořídila a přesměrovala jsem se na ty jejich "napodobeniny" jak oni říkají ale jsem spokojená.
Co se týká toho jestli vám pes něco zničí tak nejspíš zničí. Moji psi jsou doma sami taky minimálně ale do toho 1 roka používám klec pak už mi pes nic nezničil a jemu se nic nestalo.

16.10.2016 20:44

For record - nemám druhý nick. Ani třetí.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 06:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

amebu napsal(a):
S tím že bude pes doma sám bych si lamu nelámala oni rádi spí a 8 hodin dva dny v týdnu je opravdu nic to by pak nemohl mít psa nikdo.
Jestli má piták zahrádku nebo bydlí v bytě 1+1 taky řešit nebude to je spíš na vás jak moc chcete chodit ven na procházky ve směs jsou to dost přizpůsobivý psi.
Ale co se jejich chovu a klubu v ČR týká tak já osobně jejich fanoušek nejsem psi tady jsou podle mě dost nevyrovnaní.
Podle nich pravý pitak musí nesnášet každého psa a kdyz tomu tak neni tak je to špatnej piták to že kdysi byli používáni i jako pracovní plemena absolutně nechtějí slyšet a výcvik tedy vlastně není nic pro ně. Za to že chovají na tak nevyrovnané feně co zakousne své štěně když ji vleze do misky je v pohodě.
Měli jsme doma pitaka z Ruska měl 33 kilo rychle se učil nestartoval bez důvodně na psy a jednou když nás obtěžoval nějaký opilý můž tak po něm vystartoval-a přesně tenhle pes by pro chovatele v ČR byl k ničemu. Oni chtějí 15ti kilové psi co nechají vykuchat svého pána a zabijí každého psa kolem sebe.
Už jsem si pitbulla nepořídila a přesměrovala jsem se na ty jejich "napodobeniny" jak oni říkají ale jsem spokojená.
Co se týká toho jestli vám pes něco zničí tak nejspíš zničí. Moji psi jsou doma sami taky minimálně ale do toho 1 roka používám klec pak už mi pes nic nezničil a jemu se nic nestalo.

Máte úplně stejný pohled na klub v ČR chovatelů pittů...byli myslím i na FB měli tam stránky, už nevím jak přesně se jemnovali, s manželem jsme je měli přidány na sledování až jednoho dne napsali všem, že ti co nemají pitbulla s PP ať opustí jejich stránky a dál je nekontaktují...prvně jsem myslela že je to proto, že hromada lidí si tyto psy pořizuje aby si zvedla ega, ale pak jsem zjistila že vlastně se jim nelíbilo to, že většina lidí nesouhlasila s tím jak to plemeno vedou a prakticky z něj dělají přesně to co snad chce psát bulvár ´- pitbull=krvelačná bestie. Naše holky taky váží 30-33 kg, pro ně je tento pes vypasené prasátko, upřímně se mi nelíbí vychrtlý, žilnatý pes...Když byli naše "holky" mladé zvažovala jsem po jejich odchodu na onen svět pitbulla s PP ale díky těm chovatelům či co to je, jsem si to rozmyslela...Pokud si budu brát někdy pity S PP tak rozhodně ne z ČR.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 06:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

apbtbreeder napsal(a):
P= π × r²
Řetěz 3.5 m=plocha pro psa 38.5 m² minus bouda

Kotec 2*3=6 m² minus bouda
Kotec 3*3=9 m² minus bouda

Proč by řetěz mel mít 10 kg?

Pes puštěný na volno na zahradě není vystaven vodnímu sloupci 5000 mm?

Komunikace s okolim-pokazde když jdu po zahradě, řetězové psy pomuchlam (a oni me poskacou), kotcovi se můžou akorát tak opírat o mříže.

Můžou hrabat díry, opalovat se, sbírat jablka hrušky, pozorovat okolí...moč se okamžitě vsakne, komunikují spolu, znají se, běhají. Rozdíl v kondici je znát. V kotci pes lehne na boudu a cumi, nic jiného nemůže.

TO JAKO FAKT MÁ V DNEŠNÍ DOBĚ NĚKDO PSA/PSY NA ŘETĚZU? SI DĚLÁTE SRANDU?

17.10.2016 07:00

TO JAKO FAKT MÁ V DNEŠNÍ DOBĚ NĚKDO PSA/PSY NA ŘETĚZU? SI DĚLÁTE SRANDU?

Řetěz nebo kotec...když je to jen na nezbytnou dobu.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 07:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Když už teda bych měla volit, tak zvolím kotec, kde pes nemá něco neustále na krku...já teda nejsem zastánce ani jednoho, ale kdybych musela tak teda kotec. Kdybych teda došla si někam koupit psa a viděla bych že je mají na řetězu tak zavolám tak max policii z důvodu týrání a špatného zacházení se psy. Neříkám že pes se má válet někomu v posteli ale řetěz beru jako extrém a bezmozek chovatele/majitele.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 07:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Myslíte že ten nick apbtbreeder má jako chovku ?

17.10.2016 07:21

Myslíte že ten nick apbtbreeder má jako chovku ?

Apbt Okovy ? Otrokovice ?

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 07:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Apbt Okovy ? Otrokovice ?

Děsíte mě...

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Https://pedigree.gamedogs.cz/kennel_web.php

si ty kennels rozklikejte

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rMCCoeNQ2NgJ:www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2815207/americky-pitbullterier/+&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=cz.

No teda! když jsem se dívala na fota chovek tak je mi až zle...tak přemýšlím co s těma psama vůbec dělají? všichni na řetězu že by to ani medvěd nepřerval...fotky stylu, čím víc vyceněných zubů tím víc asi budou cool, no hrůza.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Https://pedigree.gamedogs.cz/kennel_web.php

si ty kennels rozklikejte

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rMCCoeNQ2NgJ:www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2815207/americky-pitbullterier/+&cd=2&hl=cs&ct=clnk&gl=cz.

Https://pedigree.gamedogs.cz/kennel/index.php?id=17

to jako fakt na něčem takovém mají štěňata? to je opravdu psycho! myslela jsem že tohle jsou přesně ty případy kdy se psi z takových zařízení odváží a ne že je tohle jako CHS!

17.10.2016 09:11

No teda! když jsem se dívala na fota chovek tak je mi až zle...tak přemýšlím co s těma psama vůbec dělají? všichni na řetězu že by to ani medvěd nepřerval...fotky stylu, čím víc vyceněných zubů tím víc asi budou cool, no hrůza.

Jo jo, pravý apbt made in Kocourkov.

Věřím, že můj pes by na dvoře do tří dnů umřel.

Ale když já nemám asi toho pravého.

Nemám řetěz. Ani EO. Ani treadmill. Má svaly. Většinu psů hrozně olizuje. Až na jednu fenku, se do ní zakousla..hrozné.. tak jsem ji asi 30x musela sundat..a nepotřebovala jsem breakstick..ta chytřejší ji chytla za tlamu z boku, párkrát potáhla přes obývák tam a zpět jako pytel cementu a bylo.. to je úplně out bez páčidlá, odtrhnout psa rukama smajlík.. já vím..po třetím setkání se mají rádi, chodí spolu na jednom vodítku..já vím..cítím se hrozně smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 09:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jo jo, pravý apbt made in Kocourkov.

Věřím, že můj pes by na dvoře do tří dnů umřel.

Ale když já nemám asi toho pravého.

Nemám řetěz. Ani EO. Ani treadmill. Má svaly. Většinu psů hrozně olizuje. Až na jednu fenku, se do ní zakousla..hrozné.. tak jsem ji asi 30x musela sundat..a nepotřebovala jsem breakstick..ta chytřejší ji chytla za tlamu z boku, párkrát potáhla přes obývák tam a zpět jako pytel cementu a bylo.. to je úplně out bez páčidlá, odtrhnout psa rukama smajlík.. já vím..po třetím setkání se mají rádi, chodí spolu na jednom vodítku..já vím..cítím se hrozně smajlík smajlík

Naši by na dvoře asi taky umřely ony totiž potřebují muckat, rády dělají umučené chuderky a ukazují pupíčky a my je musíme pusinkovat, jsme jejich otroci já z těch fotek dnes asi ani neusnu, je to hrozné, vždyť ti psi jsou tak strašně citlivý a tolik milují své pány, chcou jim být na blízku a ne někde na řetězu...jsem pro aby se zakázal chov psů na řetězu! když se mohlo zakázat stříhání ocasů a uší tak proč ne tohle, to není týrání? že množí na fenách které mají zkřivenou páteř? kde pes má každý ucho jinak, křivou hubu a zploštělý čumáK ? to je chovka dop*´dele?

17.10.2016 09:16

Ty jejich stránky se mi nezobrazují, takže nevím, z čeho jste tak vyděšeny (z fotek?)
A to, že má někdo psy na řetězu nebo laně, tak to o něm ale vůbec nic nevypovídá, protože dle mě je psu lépe na řetězu, která má třeba 15-20m než v kotci 2x3m.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Zakladatelko pokud chcete pitbulla tak si prosím nekupujte z těch chovek, viz odkazy výš...nebo budete mít opravdu doma nevyzpitatelnou příšeru!

17.10.2016 09:34

Ty jejich stránky se mi nezobrazují, takže nevím, z čeho jste tak vyděšeny (z fotek?)
A to, že má někdo psy na řetězu nebo laně, tak to o něm ale vůbec nic nevypovídá, protože dle mě je psu lépe na řetězu, která má třeba 15-20m než v kotci 2x3m.

Nemám psa na to, abych jej měla v krabičce nebo na řetízku.
Můj pes pro mě znamená víc než většina lidí téhle planety.

Kdyby zas někdo řekl, že něco beru, tak ne, stačí mi číst ifaunu.

17.10.2016 09:57

Nemám psa na to, abych jej měla v krabičce nebo na řetízku.
Můj pes pro mě znamená víc než většina lidí téhle planety.

Kdyby zas někdo řekl, že něco beru, tak ne, stačí mi číst ifaunu.

Až na to, že účel chovu nesouvisí s ubytováním psa v krabičce nebo na řetízku.
To spíše souvisí se slabostí (nevyrovnaností).

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

S většinou vašich příspěvků normálně souhlasím, beru i vaše názory, dle mě jste rozumný člověk, ale příjde mi že se zastáváte držení psů na řetezu, s tím nesouhlasím a příjde mi to odporné. A už vůbec nepřijatelné pro CHS! Jak by na vás působila chs kdyby jste se přijela podívat na štěně a po zahradě by byli v určitých místech rozděleny boudy a na nich psi na řetězu o délce cca 5 m...co jsem si tak všimla tak zas takové "výběhy" na tom řetězu vážně neměli...opravdu byste si vzala z tama psa? Co s těmi psy dělají v zimě? Kdy je v noci řeba -20 C ? Vždyť tyto plemena nemají na břichu skoro žádné chlupy a neříkejte že se dosrstí, tohle není pes na celoroční pobyt venku v nějaké boudě stlučené z palet! A vůbec proč je na tom řetězu mají? Protože množí pošahané vzteklé psy které i u krytí musí mít koš jinak by se sežrali za živa i při spojení? Tohle není standard plemene a držení nějaké pomyslné línie to je normálně další zvěrstvo prováděné na zvířatech a nějaký idi*t asi ostatním vymyl mozek a tvrdí že tohle je normální a takový má APBT bý, nehorázná hloupost!

Neregistrovaný uživatel

17.10.2016 10:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já chovám potkany, mám jich celkem jakože dost...vím že většina z nich skončí u hada a musím říct že moji potkani mají lepší podmínky pro život ikdyž možná krátky jako všechny chovky co jsou výš na tom odkazu! Je mi na zvracení z lidí jako jsou oni a ještě se nechají oslovovat chovateli! plivám na ně! Dobytek!

17.10.2016 10:21

Ano, proto jsou tu pitbullové tak hnusní.
Něco jako koza.
Nutrie na maso.
Něco tak.

17.10.2016 10:42

S většinou vašich příspěvků normálně souhlasím, beru i vaše názory, dle mě jste rozumný člověk, ale příjde mi že se zastáváte držení psů na řetezu, s tím nesouhlasím a příjde mi to odporné. A už vůbec nepřijatelné pro CHS! Jak by na vás působila chs kdyby jste se přijela podívat na štěně a po zahradě by byli v určitých místech rozděleny boudy a na nich psi na řetězu o délce cca 5 m...co jsem si tak všimla tak zas takové "výběhy" na tom řetězu vážně neměli...opravdu byste si vzala z tama psa? Co s těmi psy dělají v zimě? Kdy je v noci řeba -20 C ? Vždyť tyto plemena nemají na břichu skoro žádné chlupy a neříkejte že se dosrstí, tohle není pes na celoroční pobyt venku v nějaké boudě stlučené z palet! A vůbec proč je na tom řetězu mají? Protože množí pošahané vzteklé psy které i u krytí musí mít koš jinak by se sežrali za živa i při spojení? Tohle není standard plemene a držení nějaké pomyslné línie to je normálně další zvěrstvo prováděné na zvířatech a nějaký idi*t asi ostatním vymyl mozek a tvrdí že tohle je normální a takový má APBT bý, nehorázná hloupost!

Tak jsme se špatně pochopily, já jsem mluvila obecně o ubytování na řetězu a ne o těch pitbullech z odkazů, které mi nejdou otevřít.
A toto ubytování neobhajuji, jen jsem takto psy taky chovala, měli výběh velký, tak jak jsem popisovala a byli na něm jen pár hodin denně při odpočinku.

17.10.2016 10:43

Ano, proto jsou tu pitbullové tak hnusní.
Něco jako koza.
Nutrie na maso.
Něco tak.

Co máte proti nutrii? Sama jste mi ji doporučila.

17.10.2016 11:15

Co máte proti nutrii? Sama jste mi ji doporučila.

Ale ne, nic. Jsou krásné.
Ale ty velkochovy.
Tihle psi mají 3,5 řetěz. To prostě nejde..

17.10.2016 11:27

Ale ne, nic. Jsou krásné.
Ale ty velkochovy.
Tihle psi mají 3,5 řetěz. To prostě nejde..

Jo, velkochovy jsou u všech druhů zvířat špatně, tam se to prostě nedá, na všechny zvířata není čas a když k tomu ani není chuť, tak je to
A 3,5m řetěz? Ten je tak na kolo, na to bych psa nikdy nedala

21.10.2016 20:49
bhk

XXX.XXX.210.163

Většina chovek, kde je větší množství psů je má bud na úvaze a nebo v kotcích.Netýká se to jen pitbulů. Jinak to taky nejde - at už jde o apbt nebo esp nebo třeba výmary atd atd..To mluvím o těch co dle vás - cituji " nemají na břichu skoro žádné chlupy".Prominte ale Vaše rozhořčení fakt není na místě. Navíc píšete "Co s těmi psy dělají v zimě?" - makají daleko víc než v létě... Dále "opravdu byste si vzala z tama psa? " - úplně klidně a taky mám..

A to nemluvím o dalších plemenech. Namátkou - většina chovatelů NO takto své psy drží též, většina chovatelů pastevců -též... dokonce i lovečtí psi jsou takto drženi. Proč? Z důvodu bezpečnosti například. Mluvím pochopitelně o chovkách, kde je více psů ne o tom, že mám doma dva...

Jak jako byste to chtěla jinak dělat?
Představujete si to trochu jako Hurvínek válku - aspon na mě to ten dojem dělá.

21.10.2016 22:28

bhk napsal(a):
Většina chovek, kde je větší množství psů je má bud na úvaze a nebo v kotcích.Netýká se to jen pitbulů. Jinak to taky nejde - at už jde o apbt nebo esp nebo třeba výmary atd atd..To mluvím o těch co dle vás - cituji " nemají na břichu skoro žádné chlupy".Prominte ale Vaše rozhořčení fakt není na místě. Navíc píšete "Co s těmi psy dělají v zimě?" - makají daleko víc než v létě... Dále "opravdu byste si vzala z tama psa? " - úplně klidně a taky mám..

A to nemluvím o dalších plemenech. Namátkou - většina chovatelů NO takto své psy drží též, většina chovatelů pastevců -též... dokonce i lovečtí psi jsou takto drženi. Proč? Z důvodu bezpečnosti například. Mluvím pochopitelně o chovkách, kde je více psů ne o tom, že mám doma dva...

Jak jako byste to chtěla jinak dělat?
Představujete si to trochu jako Hurvínek válku - aspon na mě to ten dojem dělá.

SBT

26.10.2016 00:19
SBT

XXX.XXX.225.165

Pokud bude sam jen 2 dny v tydnu 8 hodin (16 hodin) tak to vubec nevadi proc by melo doporucila bych naucit ho ze "misto" ma v kleci kde by mel mit vodu a pri odchodu aby se zabavil mu dat nejakou kosticku na kousani aby nenicil klec nebo pelisek ci deku ktera bude v pelisku umistena.Pitbull potrebuje radnou socializaci uz od utleho veku (respektive :2 mesice, cili 8 tydnu) pozdeji ovsem psi stejneho pohlavi zacne nejspis nasnaset ale vychovou se to da potlacit (i socializaci) potrebuje zamestnani tim padem si snim hodne hrat, milujou predevsim pretahovani (na to jsou velmi dobre pesky nebo ruzne uzly ktere ovsem musi byt s pevne latky aby vydrzeli silnemu stisku celisti)od 1roku az 1,5 muzete zacit s bull sporty ktere psa zabavi a budete mit jistotu ze vam doma nebude nic nicit peska muzete veset na strom pomoci pevneho nylonoveho voditka s vetsi karabinou a zavesit na strom pes by na nej mel skocit a drzet se co nejdele u bull sportu jsou vselijake discipliny to se podivejte na googlu tam najdete vse potrebne take o plemeni pro psi typu bull se dnes prodavaji siroke obojky 4-5 cm (sirka) a delka obojku na miru take ruzne pomucky k bull sportum atd. je toho zratka mnoho co jeste potrebujete vedet a nacist o tomto plemeni co se tyce krmeni pokud bude pes ve vysoke fyzicke zatezi (dejme tomu bude delat celorocne bull sporty )bude pro nej nejlepsi BAFR(krmeni prirozenou stravou tedy masem, kostmi a ted nove i prilohami) pokud nebudete chtit krmit timto tak doporucuji nektere ze superpremiovich krmiv jako je napr.Essential, Fitmin, Applaws, Platinum(polomekke granule, zadna pece o zuby), Orijen, Acana, podle me jedna z nejlepsich znacek MARP take jsou ted velice popularni granule carnilove kde je ovsem jenom jedna prichut pro stenata a velmi vysoky podil masa.Doufam ze jsem poradila a neni moc pozde na nejake rady.Kdyby jste chtel jeste na neco se zeptat klidne napiste jsem do komentare. Preji hodne stesti s pejskem

SBT

26.10.2016 00:26
SBT

XXX.XXX.225.165

Samozdrejmne APBT s PP, pokud si poridite bez pp nebude to pitbull ale krizenec.

Trenér

21.12.2016 17:32
Trenér

XXX.XXX.242.250

Na to musí být povaha.

Ubohost sama.

21.12.2016 17:58

Trenér napsal(a):
Ubohost sama.

Megííí, těší mě smajlík

Trenér

22.12.2016 18:24
Trenér

XXX.XXX.242.250

Megííí, těší mě smajlík

No jste pěkně praštěná

22.12.2016 19:00

Trenér napsal(a):
No jste pěkně praštěná

Děkuji smajlík

Trenér

22.12.2016 23:16
Trenér

XXX.XXX.242.250

22.12.2016 23:22
asurwic

XXX.XXX.36.3

Trenér napsal(a):

Vzdejte to a raději jí dejte kladné hodnocení příspěvků. Tím ji naštvete.

23.12.2016 00:14

asurwic napsal(a):
Vzdejte to a raději jí dejte kladné hodnocení příspěvků. Tím ji naštvete.

:-p
kladně hodnotím Nightwish
a tady nejdou mínusy, jinak bych měla -12345574457
a Vy dvojnásobek, s divným psem bez řetězu a eo, blbnete tady pejskařům hlavy smajlík smajlík

Trenére, co chceš ?

Už sis to dočetl a dokonce dopochopil ?

Ale dál se s Tebou nebavím, nemohu, nejsi registrovaný a naši mi říkali, nemluv s cizími.

Nebuď smutný, dám Ti hlas !

Trenér

23.12.2016 15:17
Trenér

XXX.XXX.242.250

:-p
kladně hodnotím Nightwish
a tady nejdou mínusy, jinak bych měla -12345574457
a Vy dvojnásobek, s divným psem bez řetězu a eo, blbnete tady pejskařům hlavy smajlík smajlík

Trenére, co chceš ?

Už sis to dočetl a dokonce dopochopil ?

Ale dál se s Tebou nebavím, nemohu, nejsi registrovaný a naši mi říkali, nemluv s cizími.

Nebuď smutný, dám Ti hlas !

Já nechci hlas, nejsem ve školce abych si hrál s tebou na puntíky.Je mi tě líto, ale i tobě přeju zdraví.Hlavně tu duševní, kterého se ti zjevně nedostává.

23.12.2016 16:21

Trenér napsal(a):
Já nechci hlas, nejsem ve školce abych si hrál s tebou na puntíky.Je mi tě líto, ale i tobě přeju zdraví.Hlavně tu duševní, kterého se ti zjevně nedostává.

smajlík smajlík Teď jsi zranil mé city.
Asi Ti dám své telefonní číslo.

Hezké svátky, přeji smajlík

23.12.2016 16:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

S cizími - neregistrovanými nemluvíte, ale telefonní číslo jim dáváte?

23.12.2016 16:54
tapina

XXX.XXX.159.12

asurwic napsal(a):

Ona mu beztak zas dá moje číslo, protože už jsem našla ten break stick. Dokonce dva druhy smajlík

23.12.2016 17:37

asurwic napsal(a):

Na to nedojde, na to aby se zeptal, by musel ještě chvíli trénovat smajlík

23.12.2016 17:44

tapina napsal(a):
Ona mu beztak zas dá moje číslo, protože už jsem našla ten break stick. Dokonce dva druhy smajlík

Mám na dvorku v zemi (jsi mohla říct, číslo máš smajlík ) jak jsem páčila z pití tlamy druhého, pit se naštval..
Říkal - ještě jednou vezmeš tu tyčku do ruky a zapíchnu to tady do země tak, že to ani ifauna nevyndá ! A je to. Zapíchl to do země a již celý rok si u pauzy na věšení prádla vždy skoro rozbiju hubu o breakstick.

23.12.2016 20:44
tapina

XXX.XXX.159.12

Mám na dvorku v zemi (jsi mohla říct, číslo máš smajlík ) jak jsem páčila z pití tlamy druhého, pit se naštval..
Říkal - ještě jednou vezmeš tu tyčku do ruky a zapíchnu to tady do země tak, že to ani ifauna nevyndá ! A je to. Zapíchl to do země a již celý rok si u pauzy na věšení prádla vždy skoro rozbiju hubu o breakstick.

A tak to pak je break dance, ne?

23.12.2016 20:54

tapina napsal(a):
A tak to pak je break dance, ne?

Spíš break leg.

23.12.2016 20:56
tapina

XXX.XXX.159.12

Spíš break leg.

Ale ne a věřím, že u toho ještě i něco zarapuješ.

A vůbec teď nevěřím, že nemáš pořádný řetěz.

23.12.2016 21:07

tapina napsal(a):
Ale ne a věřím, že u toho ještě i něco zarapuješ.

A vůbec teď nevěřím, že nemáš pořádný řetěz.

Aj svér, nemám řetěz, hey hou, let´s gou, nemám řetěz
To víš
Život bez umenia - hlúposť, na čo je tvor čo netvorí,
kto klope tomu sa otvorí jak hovorí múdra kniha,
inteligentný rapper alias moja Odysea,
rap moja profesia, zlatý rez 1,6 moje mystérium
Žiadne kritérium, postavím Impérium,
postavím Impérium,
postavím Impérium okolo môjho rýmu ako Caesar
hey hou, let´s gou, megí za mikrofóónom

Trenér

23.12.2016 22:12
Trenér

XXX.XXX.242.250

Nechci zranovat už tak dost zraněnou duši, to opravdu ne.A pokud by jsi mi chtěla dát své číslo, věř, že jej velmi rychle předám specialistům v psychologii.Také hezké svátky.

KACI74

8.9.2020 06:05
KACI74

XXX.XXX.4.56

reknu jedno tomuto uživately tebe bych vyhodila z okna na tom retezu .Ten kdo si porizuje psa kvuly tomu aby si na nom vybijel zlost nejni u me clovek.to akorat idiotski lidy zjistily ze pidbul ma silu a odvahu bojovat pro sveho pana . A PSY ZAPASY JE JENOM ROZMAR ZBOHATLÍKU ,KTERÝ NEVI CO S PENEZMA.

9.9.2020 07:51

Tady někdo vytáhl staré téma, jen aby nám předvedl svou inteligenci !

9.9.2020 08:46
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Tady někdo vytáhl staré téma, jen aby nám předvedl svou inteligenci !

a znalost rodné řeči

Exploited

17.1.2022 17:58
Exploited

XXX.XXX.125.179

Dobrý den už jsem od choval 2 pidbula červeno no si. Pokud se naučí vydrží vam doma dlouho.vůbec to nebude problém bude vam to s kousek aby vládu nad vámi budte přísný ne ho byt ale zdůraznit ze vy vládne ťe to pak překonáte a bude vam velice Vernej bude vás milovat jako panička Já co ted mam je mu 5let cizím psum ne ubližuje hraje si s nimi. Ale musí se to vše učit aby měl rád cizí psi mají obrovskou silu a dost snizenej bolest.tak vam přeji aby vam vše vyšlo jsem ze stráže pod ralskem.co kolik bude potřeba můžete se obrátit saša

17.1.2022 18:35

Охренеть

17.1.2022 18:47

Охренеть

Dala jsem "vyhledat google" a ukázalo se mi HOLY SHIT.
To se dělá, takhle mluvit? :-)
A jinak je mi to jedno, já ve Stráži nebydlím :-)

17.1.2022 19:01
Dasvo

XXX.XXX.72.213

Exploited napsal(a):
Dobrý den už jsem od choval 2 pidbula červeno no si. Pokud se naučí vydrží vam doma dlouho.vůbec to nebude problém bude vam to s kousek aby vládu nad vámi budte přísný ne ho byt ale zdůraznit ze vy vládne ťe to pak překonáte a bude vam velice Vernej bude vás milovat jako panička Já co ted mam je mu 5let cizím psum ne ubližuje hraje si s nimi. Ale musí se to vše učit aby měl rád cizí psi mají obrovskou silu a dost snizenej bolest.tak vam přeji aby vam vše vyšlo jsem ze stráže pod ralskem.co kolik bude potřeba můžete se obrátit saša

Až do dneška jsem netušil, že Andrej Bureš je odborník na pity. :-)

17.1.2022 20:05

Exploited napsal(a):

A teď česky, prosím.

17.1.2022 20:13

A teď česky, prosím.

On asi ale nebude Čech, ne. Čeština je jeden z nejtěžších jazyků a neumí ho ani moc Čechů :-)

17.1.2022 21:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

On asi ale nebude Čech, ne. Čeština je jeden z nejtěžších jazyků a neumí ho ani moc Čechů :-)

Jako v pohodě, když někdo napíše, že není Čech, tak to beru. Si představte, že mi sem chodí kluk na brigádu a píše podobným, takřka totožným způsobem SMS. Hodinu mi trvá než přijdu na to, co vlastně chce A to je Čech jak poleno

17.1.2022 21:44

Dala jsem "vyhledat google" a ukázalo se mi HOLY SHIT.
To se dělá, takhle mluvit? :-)
A jinak je mi to jedno, já ve Stráži nebydlím :-)

Googlu nevěřte nedělá

Přidejte reakci

Přidat smajlík