Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Dobrý den,
je tu prosím někdo kdo by mi poradil jak mám založit CHS psů krok po kroku. Vůbec nevím, kde začít a moc se v tom plácám. Za odpovědi Vám mooc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady to máš (Směrnice ČMKU - Směrnice pro registraci chovatelských stanic) :
http://www.cmku.cz/cz/rady-a-predpisy-cmku-152.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Chtěla bych založit CHS psů s PP. Fenu už mám uchovněnou a mám s ní spoustu zkoušek i výstav. Děkuji za odpověď.
awake
napsal(a):
Co přesně chcete vědět? Chcete chovat psy s PP? K tomu potřebujete registrovanou chovatelskou stanici a uchovněnou fenu. Tedy fenu s PP která prošla bonitací.
Tady je to trošku nepřesné k založení chovatelské stanice tedy k registraci nemusíte vlastnit žádného psa.Lidi si dost často pletou pojmy chovatelská stanice je něco jako registrační značka v podstatě příjmení psa.
Pokud si zadavatelka chce založit chovnou stanici psu... to je dost široký pojem a chce to trochu víc informací.
V podstatě si stáhne formulář na ČKS ten vyplní a pak odešle a přijde jí název, registrace stoji něco kolem 2000 kč a trvá 2-3 měsíce.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Mooc Vám děkuji, takže začnu s vyplnění formuláře na jméno CHS a pak jen budu čekat a další pokyny se dozvím od koho?
Eliška Novotná
napsal(a):
Mooc Vám děkuji, takže začnu s vyplnění formuláře na jméno CHS a pak jen budu čekat a další pokyny se dozvím od koho?
Formulař se vyplní a odešle na adresu tam uvedenou potom přijde na dobírku certifikát s názvem které jste si vybrala titmto krokem budete vlastník názvu chovatelske stanice.
To jake plemeno pak budete chovat už je jedno musí být pouze s pp FCI a musí bát uchovněn, pod tímto názvem nesmíte chovat bez pp.
ivulka2
napsal(a):
Tady je to trošku nepřesné k založení chovatelské stanice tedy k registraci nemusíte vlastnit žádného psa.Lidi si dost často pletou pojmy chovatelská stanice je něco jako registrační značka v podstatě příjmení psa.
Pokud si zadavatelka chce založit chovnou stanici psu... to je dost široký pojem a chce to trochu víc informací.
V podstatě si stáhne formulář na ČKS ten vyplní a pak odešle a přijde jí název, registrace stoji něco kolem 2000 kč a trvá 2-3 měsíce.
Nepsala jsem že při registraci chs potřebuje mít již uchovněnou fenu . Máte pravdu že chs si může registrovat i člověk který žádného psa a ani fenu nevlastní. Psala jsem, že aby mohla odchovávat štěňata s PP musí mít chs a chovnou fenu
E.Kraftová

XXX.XXX.234.139
Na stránkach www.cmku.cz
najdete vše potřebné :
Jak získat mezinárodně chráněný název chovatelské stanice?
Ze stránky Dokumenty > Formuláře si stáhněte a vytiskněte formulář. Čitelně vyplněný formulář s navrhovanými názvy zašlete na adresu ČMKU (najdete ji v hlavičce těchto stránek). Přijetí elektronického dokumentu dosud není možné. Přiznání mezinárodně chráněného názvu se vyřizuje nejprve na ČMKU - porovnání s rejstříkem spravovaným ČMKU a potom na FCI. Počítejte s dobou vyřízení minimálně 3 měsíce. Majitelem mezinárodně chráněného názvu chovatelské stanice může být pouze jedna právně způsobilá osoba s trvalým bydlištěm v ČR, tedy ne manželé nebo dítě do 18 let. Název není vázán na určité plemeno psa, proto jej volte s ohledem na možnou změnu chovaného plemene v budoucnosti. Podrobnosti viz příslušná směrnice ČMKU. Certifikát je zasílán na dobírku, ceny jsou uvedené v ceníku. Osobní převzetí je možné po předchozí telefonické dohodě v úřední dny.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Děkuji Vám paní Kraftová za odpověď a velmi dobré rady.
Jaruskavranova98

XXX.XXX.10.7
Dobry den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné na jednu chovatelskou stanici možné chovat dvě plemena psů.dekuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Jaruskavranova98
napsal(a):
Dobry den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné na jednu chovatelskou stanici možné chovat dvě plemena psů.dekuji.
Ano, je to možné - není omezeno, kolik smíte chovat plemen.
Jaruskavranova98
napsal(a):
Plemen můžete mít třeba pět . Chovatelskou stanici si smíte zaregistrovat za svůj život jen jednu jedinou. Takže Vaše jedna chovatelská stanice je "registrovaná na všechna plemena psů".
Vila

XXX.XXX.121.236
Dobrý den, mám otázku, můžu mít v jedné chovné stanici fenu i psa?

Ano, v chovatelské stanici můžete mít několik fen i několik psů.

lupus4
napsal(a):
i různých plemen
nebo třeba i žádného psa.
Vila

XXX.XXX.121.236
Ptám se, protože všude píšou, musím najít vhodného psa, zažádat o krycí listinu, tak jestli můžu mít vlastního psa na připouštění...

lupus4
napsal(a):
i různých plemen
To už mně přišlo zbytečný uvádět, když je to v příspěvku vejš.

Vila
napsal(a):
Ptám se, protože všude píšou, musím najít vhodného psa, zažádat o krycí listinu, tak jestli můžu mít vlastního psa na připouštění...
Toto ale k založení CHS nepotřebujete, to potřebujete ke krytí. Viz bodlinka.
Vila

XXX.XXX.121.236
Ano ke krytí, jestli můžu mít vlastního psa?
Bodlinku jsem nenašla..

Vila
napsal(a):
Bodlinku jsem nenašla..
můžete mít chovatelskou stanici
pokud máte chovatelskou stanici, pak, když máte chovnou fenu, můžete odchovávat štěňata s PP
pokud máte chovného psa, chovatelskou stanici nepotřebujete
mít doma chovatelskou stanici, chovnou fenu a chovného psa je možné, ale nevidím celkem žádné výhody takového počínání. krýt pořád dohromady jednu fenu jedním psem není chov, ale množení.

Můžete mít vlastního chovného psa. Taky to tak mám. Ale vlastní fenku jsem s ním zatím nekryla.

Vila
napsal(a):
Bodlinku jsem nenašla..
Nenašla? Čtvrtý příspěvek nad vámi.