Marie Netušiková

XXX.XXX.108.7
Dobrý den,
mám dotaz na zkušené chovatelé Rottweilera.
Moje kamarádka si pořídila Rottweilera od CHS (Od Kačky), nevím, jestli je dobré to tu psát, ale za svůj názor se nestydím. Už nikdy. Tuto chovnou stanici by měly zakázat a paní zahrabat někam hodně, hodně hluboko. Je to šílená množírna tak nádherného plemene. Kamarádka má tedy psa, zuby má křivé jako blázen a ještě k tomu má delší srst, pes je to docela pěkný, ale standartu vůbec neodpovídá, pokud bych měla být zlá, tak je to paskvil. Teď jsem koukla, jak šílené názvy paní těm psům dává, pokud se chcete někdo pobavit, tak se určitě koukněte. Proto po téhle šílené zkušenosti, jsem se chtěla zeptat Vás, protože by jsem si chtěla RTW pořídit a nevím, kde se poohlédnou o nějaké dobré CHS, kde se nespálím, jak u téhle množitelky. A hlevně budu vědět, že tato CHS má vše v pořádku a že na těch psech jen nevydělává.
Marie Netušiková
napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz na zkušené chovatelé Rottweilera.
Moje kamarádka si pořídila Rottweilera od CHS (Od Kačky), nevím, jestli je dobré to tu psát, ale za svůj názor se nestydím. Už nikdy. Tuto chovnou stanici by měly zakázat a paní zahrabat někam hodně, hodně hluboko. Je to šílená množírna tak nádherného plemene. Kamarádka má tedy psa, zuby má křivé jako blázen a ještě k tomu má delší srst, pes je to docela pěkný, ale standartu vůbec neodpovídá, pokud bych měla být zlá, tak je to paskvil. Teď jsem koukla, jak šílené názvy paní těm psům dává, pokud se chcete někdo pobavit, tak se určitě koukněte. Proto po téhle šílené zkušenosti, jsem se chtěla zeptat Vás, protože by jsem si chtěla RTW pořídit a nevím, kde se poohlédnou o nějaké dobré CHS, kde se nespálím, jak u téhle množitelky. A hlevně budu vědět, že tato CHS má vše v pořádku a že na těch psech jen nevydělává.
Ono i v kvalitních chovech se vyskytnou naprosto nestandardní štěňata. Je spíše ale otázkou, zda chovatelka upozornila na exteriérové vady. Pokud si Vaše kamarádka brala nejlevnější štěně o kterém bylo řečeno, že nikdy chovné nebude, tak se není čemu divit. Co se týče jmen, tak ta nejsou ukázkou kvality. Znám stanici vousatých kolií (od Emy Destinové) - chovatelka milá, spolehlivá, pořádala srazy pro štěňata, ale její jména byla prostě šílená - např. mojí kamarádky fena: "Jsem Agentka", nebo jejich portugal "A Tak Dále".
Uživatel s deaktivovaným účtem

Od Kačky je známá nekvalitní chovka. Stejně jako Z Pyšel. To si před tím známá nezjišťovala recenze?
Marie Netušiková

XXX.XXX.108.7
Baghíra Black Lady od Kačk, Atrakce Huggy od Kačk, Fčelka Mája od Kačky, Hustý Hazard od Kačky, Hodná holka Heduš Od Kačky... myslíte si, že tyto jména jsou normální? Vždyť je to strašné, ano, pro zasmání jo, ale jen chvilku, pak je majitel tohoto psa neštastný za to jméno.
Bohužel ne, kdysi, když si psa pořizovala, nebylo tolik recenzí, vlastně skoro vůbec, v PP má sice napsané, že bude mít nejspíše delší srst, ale že bude mít tolik zdravotních problému a k tomu tak křivé zuby, to netušila... Opravdu je CHS od Kačky nekvalitní!
Marie Netušiková

XXX.XXX.108.7
Poradíte mi prosím nějakou dobrou CHS Rottweilera, kde si budu jistá, že mě nejaké podvody nečekají. Děkuji.

Marie Netušiková
napsal(a):
Poradíte mi prosím nějakou dobrou CHS Rottweilera, kde si budu jistá, že mě nejaké podvody nečekají. Děkuji.
Tady v ČR ?
dfnekjw

XXX.XXX.108.7
Pro dobrého a kvalitního psa si pojedu kamkoliv, tak že muže být i mimo ČR. Děkuji Vám.

dfnekjw
napsal(a):
Pro dobrého a kvalitního psa si pojedu kamkoliv, tak že muže být i mimo ČR. Děkuji Vám.
OK, napíšu Vám do zpráv, když se zaregistrujete
dfnekjw

XXX.XXX.108.7
Pokud zjistím, jak se registrovat, tak budu mooc ráda. děkuji Vám za rady
Marie Netušiková
napsal(a):
Baghíra Black Lady od Kačk, Atrakce Huggy od Kačk, Fčelka Mája od Kačky, Hustý Hazard od Kačky, Hodná holka Heduš Od Kačky... myslíte si, že tyto jména jsou normální? Vždyť je to strašné, ano, pro zasmání jo, ale jen chvilku, pak je majitel tohoto psa neštastný za to jméno.
Bohužel ne, kdysi, když si psa pořizovala, nebylo tolik recenzí, vlastně skoro vůbec, v PP má sice napsané, že bude mít nejspíše delší srst, ale že bude mít tolik zdravotních problému a k tomu tak křivé zuby, to netušila... Opravdu je CHS od Kačky nekvalitní!
Proč by měl být majitel psa nešťastný že se pes jmenuje třeba Xurikata nebo Baba Jaga? Jména jsou to opravdu divná, ale majitel si psa přeci může přejmenovat jak bude chtít. Nemusí to jméno z PP používat.
Před mnoha lety mi také přišlo divné že se Dobrmani jmenovali Extáze, Mord, Maskot a Magor. Jak jim říkali majitelé nevím, ale ta jména mi zůstala v paměti dodnes .
Jak již tady bylo psáno, pokud byl ten pes prodán se slevou s tím že má exterierové "vady" je to v pořádku. Je na kupujícím zda si koupí štěně "bez vady", nebo se zálomkem, špatným skusem, špatnou barvou, fontanelou aj. Takové štěně je levější a majitel by měl při koupi o této "vadě" vědět.
awake
napsal(a):
Proč by měl být majitel psa nešťastný že se pes jmenuje třeba Xurikata nebo Baba Jaga? Jména jsou to opravdu divná, ale majitel si psa přeci může přejmenovat jak bude chtít. Nemusí to jméno z PP používat.
Před mnoha lety mi také přišlo divné že se Dobrmani jmenovali Extáze, Mord, Maskot a Magor. Jak jim říkali majitelé nevím, ale ta jména mi zůstala v paměti dodnes .
Jak již tady bylo psáno, pokud byl ten pes prodán se slevou s tím že má exterierové "vady" je to v pořádku. Je na kupujícím zda si koupí štěně "bez vady", nebo se zálomkem, špatným skusem, špatnou barvou, fontanelou aj. Takové štěně je levější a majitel by měl při koupi o této "vadě" vědět.
Souhlas, nějaká stanice má prostě ve vrhu i po výborných generacích předků smůlu na více nestandardních jedinců než jiná. Jestliže na to chovatelka upozornila (což dle zadavatelky ano), tak je to čestné jednání, které někteří chovatelé ani náhodou nepraktikují. Kdyby sháněla výstavního / chovného psa a dostala by toto a nebo by jí i za štěně s vadou byla účtována plná cena, tak by to byla něco jiného.
Jinak stále se opakující jména jsou už vážně nudná. Měla jsem psa jménem Surika, takže takovou Xurikatu bych náhodou domů chtěla - hodilo by s to k sobě. Jen by to nesměl být rotvajler.

U nás je veľmi kvalitná chovka blízko hlavného mesta. http://www.rottweilerfadyla.sk/.
asurwic
napsal(a):
Souhlas, nějaká stanice má prostě ve vrhu i po výborných generacích předků smůlu na více nestandardních jedinců než jiná. Jestliže na to chovatelka upozornila (což dle zadavatelky ano), tak je to čestné jednání, které někteří chovatelé ani náhodou nepraktikují. Kdyby sháněla výstavního / chovného psa a dostala by toto a nebo by jí i za štěně s vadou byla účtována plná cena, tak by to byla něco jiného.
Jinak stále se opakující jména jsou už vážně nudná. Měla jsem psa jménem Surika, takže takovou Xurikatu bych náhodou domů chtěla - hodilo by s to k sobě. Jen by to nesměl být rotvajler.
Tak já znám dva Rotvíky bez PP s pro mě zvláštními jmény. Pes je Tom a fena Beruška. Jen každý pes pochází z jiného města a majitelé se neznají

Marie Netušiková
napsal(a):
To jsou krásná jména! Je vidět, že chovatelka má fantazii i smysl pro humor. Vy zjevně ne.
Chovatelka majitelku upozornila na delší srst, pes to má v PP, pes přezubil asi až u majitelky, takže při odběru byly asi mléčné zuby OK. A jaké další zdravotní problémy pes má?
Marie Netušiková
napsal(a):
To jste poprvé viděla jména zvířat s PP? Zkuste se vžít do role toho chovatele, který musí vrhu vymyslet jména na určité písmeno. Chce něco originálního, co pokud možno nebude mít každý druhý... Není to lehké. U těch vámi zmíněných psů je navíc vidět i snaha o to, mít v tom jménu něco, čeho se může budoucí majitel chytit, kdyby nechtěl jméno měnit od základu. Psu se dá pak říkat Baghíra (i když já bych asi osobně volila tu Black Lady, je to hezky znělý ), Huggy, Mája, Hazard, jediný, co se mi moc nelíbí je ta Heduš, ale to už je o majiteli.
Já měla tři morčecí sestry, co se jmenovaly Iluze, Intuice a Image a taky jsem se z toho nezbláznila.
Ono nutně neznamená, že co má zvíře v papírech, musí nutně být opravdu jeho jméno, kterým ho všichni oslovují.
Marie Netušiková
napsal(a):
Spíš taková vtipná vsuvka- známá našeho vet. pojmenovala štěňata Erupce, Erekce a Ejakulace.
To je teprve "hlína"
Každopádně majitel si nemusí pro psa nechat jméno jaké je psané v PP.
Petruzalka
napsal(a):
Jo, je to síla Horší by bylo, kdyby majitelé nechali takový jména psům... uplně by se mi asi nechtělo volat v parku "Ejakulace, ke mně"...
Tak volat takhle v parku, bylo by zajímavý sledovat ty šokovaný výrazy lidí kolem. Ale já mít takového psa, tak ani nechci, aby moji blízcí věděli, jaké jméno má v papírech, protože je pár expertů, kteří by ji potom už jinak neřekli, chudince, i kdybych ji pojmenovala třeba deseti jinými jmény najednou.
Atheira
napsal(a):
Tak volat takhle v parku, bylo by zajímavý sledovat ty šokovaný výrazy lidí kolem. Ale já mít takového psa, tak ani nechci, aby moji blízcí věděli, jaké jméno má v papírech, protože je pár expertů, kteří by ji potom už jinak neřekli, chudince, i kdybych ji pojmenovala třeba deseti jinými jmény najednou.
To máte pravdu. Já třeba jen řekla sousedům, s kterými venčíme, jak náhodné děti zkomolily jméno mého psa a ti mu již neřeknou jinak.
Jinak co se jmen týče, tak to nesmíte tak řešit. Já znám psa, co má v papírech napsáno Hot Dog.
Granulka
napsal(a):
To máte pravdu. Já třeba jen řekla sousedům, s kterými venčíme, jak náhodné děti zkomolily jméno mého psa a ti mu již neřeknou jinak.
Jinak co se jmen týče, tak to nesmíte tak řešit. Já znám psa, co má v papírech napsáno Hot Dog.
Hot Dog je dobrej, já bych mu to snad i nechala.
Atheira
napsal(a):
Pořád lepší než nějaká Asta, Akim, Brit nebo Bady... a nezapomínejme na malý Fifinky a Bobíky, kterých je všude miliarda.
Mě zase už lezou krkem Maxové. V baráku máme pudla Maxe, druhý Max se od nás odstěhoval a místo něj tu teď bydlí pitbull, světe div se, jménem Max, v sousedním baráku jsou dokonce tři a aby toho nebylo málo, tak sousedka ze shora hlídá vnoučka jménem Max (oficiálně je to Maxmilián, ale volají na nějako na hafana). Takže když venku někdo řve "Maxíííí, kam to jdeš ?!", tak opravu nelze odhadnout, na koho to je.
Chovatelku komentovat nebudu, ale k těm jménům, sice si doma můžu psovi říkat jak chci, ale na zkoušce hlásím PP jméno. A jít na zkoušku s Elitní Eskortou či Houmelesem Hugo by se mi prostě nechtělo. A vím, že v CH měla fenu Coulostivou Chlamýdii, to ale asi neprošlo. Ale mě je do toho vlastně prd.
Petruzalka
napsal(a):
Spíš taková vtipná vsuvka- známá našeho vet. pojmenovala štěňata Erupce, Erekce a Ejakulace.
To je teprve "hlína"
Každopádně majitel si nemusí pro psa nechat jméno jaké je psané v PP.
To snad není možné
Ona plemenná kniha by taková (nebo ještě horší) jména nevyškrtla jako hanlivá?
Asi bych očekávala, že taková jména nezapíše a dá je chovateli "k přepracování"
Atheira
napsal(a):
Pořád lepší než nějaká Asta, Akim, Brit nebo Bady... a nezapomínejme na malý Fifinky a Bobíky, kterých je všude miliarda.
Kdyby v ČR nebyla nastavena pravidla tak, že první vrh plemene v té CHS musí začínat na A, tak by to asi taky bylo lepší s výběrem jmen.
Na Slovensku CHS začne první vrh písmenem A a pak další vrhy jsou podle abecedy dál, takže např. první vrh v CHS jsou čivavy se jmenují od A, pak je vrh např. kokrů, tak jsou to B, pak zase čivavy jsou C, pak pudlíci jsou D (nebo Č, když chcete) a takhle pořád pryč.
Ve Francii se prý začátkem roku vyhlásí písmenko a od toho jsou pojmenovány všechny vrhy všech plemen za ten určitý rok (jak to dělají, když mají v CHS víc plemen a tím pádem víc vrhů za rok, netuším).
Nebo by mohla jména prvního vrhu např. začínat jako další písmeno po názvu plemene - Čivava -první vrh D, Německý ovčák -první vrh O, Vlkodav - první vrh W,...A tak by se tam jména rozložila po celé abecedě
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdyby v ČR nebyla nastavena pravidla tak, že první vrh plemene v té CHS musí začínat na A, tak by to asi taky bylo lepší s výběrem jmen.
Na Slovensku CHS začne první vrh písmenem A a pak další vrhy jsou podle abecedy dál, takže např. první vrh v CHS jsou čivavy se jmenují od A, pak je vrh např. kokrů, tak jsou to B, pak zase čivavy jsou C, pak pudlíci jsou D (nebo Č, když chcete) a takhle pořád pryč.
Ve Francii se prý začátkem roku vyhlásí písmenko a od toho jsou pojmenovány všechny vrhy všech plemen za ten určitý rok (jak to dělají, když mají v CHS víc plemen a tím pádem víc vrhů za rok, netuším).
Nebo by mohla jména prvního vrhu např. začínat jako další písmeno po názvu plemene - Čivava -první vrh D, Německý ovčák -první vrh O, Vlkodav - první vrh W,...A tak by se tam jména rozložila po celé abecedě
Já si myslím, že většina těch Bobíků a Britů, Benů stejně jako Akimů nebo třeba Maxů (příspěvek od asurwic) beztak nevzešla od chovatelů, ale ode všech, co si zvíře adoptují už takhle pojmenované z útulku, případně si ho přejmenují, nebo si ho koupí někde z pochybných zdrojů a dají mu jméno sami.
Co jsem tak viděla, chovatelé všech zvířat, nejen psů, si jinak se jmény celkem vyhrají. Ano, hodně často to pak zní všelijak, ale ta opakující se všudypřítomná jména od nich většinou vážně vůbec nejsou.
Atheira
napsal(a):
Já si myslím, že většina těch Bobíků a Britů, Benů stejně jako Akimů nebo třeba Maxů (příspěvek od asurwic) beztak nevzešla od chovatelů, ale ode všech, co si zvíře adoptují už takhle pojmenované z útulku, případně si ho přejmenují, nebo si ho koupí někde z pochybných zdrojů a dají mu jméno sami.
Co jsem tak viděla, chovatelé všech zvířat, nejen psů, si jinak se jmény celkem vyhrají. Ano, hodně často to pak zní všelijak, ale ta opakující se všudypřítomná jména od nich většinou vážně vůbec nejsou.
Někteří chovatelé si se jmény vyhrají. Jiní zase klidně dají tu Astu nebo klidně Astu II. (což jsem myslela, že nejde) a toho Brita, když jsou u M, tak Maxe, protože si stejně většina páníčků pojmenuje psa po svém.
Taky jsem viděla několik jmen, kdy jsem výběr jmen moc nepochopila. Chovatel štěňatům nadělil A-Princess, A-Princ, A-Queen, A-King, A-Baby a v další vrhu B-Akim, B-Asta, B-Cira, B-Max...
Fiona.Praha
napsal(a):
Někteří chovatelé si se jmény vyhrají. Jiní zase klidně dají tu Astu nebo klidně Astu II. (což jsem myslela, že nejde) a toho Brita, když jsou u M, tak Maxe, protože si stejně většina páníčků pojmenuje psa po svém.
Taky jsem viděla několik jmen, kdy jsem výběr jmen moc nepochopila. Chovatel štěňatům nadělil A-Princess, A-Princ, A-Queen, A-King, A-Baby a v další vrhu B-Akim, B-Asta, B-Cira, B-Max...
Lemry bez fantazie!
Fiona.Praha
napsal(a):
Ta jména ve mě trošku evokují jakési vitamíny... například: B-Max...
Mě se líbí, když si pro každý vrh chovatel zvolí jméno, které dá všem štěňatům a pak přidá další, které vystihuje konkrétní štěně buď vzhledově nebo povahově. Myslím, že jsem to někde viděla u faraonských psů. Například všechna štěňata z prvního vrhu jsou Asurwic (pardon, žádné jiné jméno krom Alíka, Azora a Akima na A mě teď nenapadá) + další název. V druhém vrhu Bella (třeba) + konkrétní pojmenování štěněte. Co jsem viděla, tak druhá jména byla dávána v cizím jazyce, ale česky (kdyby k tomu byl i nějaký český název stanice) by to možná také bylo hezké. Přeci už Akim Bílý Ocásek zní lépe, než jen Akim.
rotvik19

XXX.XXX.154.71
Dobry den, jestli mate zajem, tak mi zavolejte anebo poslete cislo na muj telefon 604932690 a muzu vam poradit.
Relevantní údaje pro zájemce o štěňátka z nejhorší CHS od Kačky
Dole je popsáno v dokumentu Rottweiler klubu ČR vyloučení paní Ludvíkové z RTW klubu na rok z důvodu nakrytí feny bez PP jejím chovným psem (nakrytí feny bez PP tehdy přiznala, byla při něm usvědčena díky upozornění, to je explicitně napsáno v tomto relevantním dokumentu) a antedatování kupní smlouvy.
Usvědčená bezcharakterní podvodnice Ludvíková s naprosto odpudivým chováním a pravopisem na úrovni podprůměrného žáka základní školy (např. neumí napsat správně mě, mně)!!!
V minulosti byla paní Ludvíková na rok vyloučena z Rottweiler klubu ČR, kryla se psem se srdeční vadou, štěňata umírala po roce, kryla opakovaně, i když štěňátka měla těžkou dysplazii (viz tento dokument) atd.
V případě zájmu Vám výše uvedené relevantní dokumenty zašlu e-mailem, sem mně bohužel nešly vložit.