Taky máte doma vícero léků, léčivých přípravků a pro sebe jste rádi, že vyhrabete acylpyrin? a taky se Vám stává, že si někdo ze známých postěžuje, že ho něco trápí zdravotně a vy hned víte, co byste mu dali jako lék, kdyby byl pes a z těch pro lidi musíte pátrat v paměti?
Já jsem si to uvědomila nedávno, když mi začal marodit děda a sama sobě jsem si říkala - sakra kdybych mu tak mohla dát Immunovet.. :D.
nexxi
napsal(a):
Taky máte doma vícero léků, léčivých přípravků a pro sebe jste rádi, že vyhrabete acylpyrin? a taky se Vám stává, že si někdo ze známých postěžuje, že ho něco trápí zdravotně a vy hned víte, co byste mu dali jako lék, kdyby byl pes a z těch pro lidi musíte pátrat v paměti?
Já jsem si to uvědomila nedávno, když mi začal marodit děda a sama sobě jsem si říkala - sakra kdybych mu tak mohla dát Immunovet.. :D.
Jo, jo. Znám. Psi mají doma pět druhů olejů (losos, ostropestřec, konopí, len, pupalka) a já dva, o které se stejně s nimi dělím. Občas mám i pocit, že smečka má více obojků, vodítek a postrojů, než já oblečení. Kloubní výživu je mi léto brát, protože přeci já nejsem ten, kdo venku tolik maká. Na žaludeční problémy kradu psí pivovarské kvasnice (protože své léky samozřejmě nemám a do lékárny se mi nechce) a pak z toho mám výčitky svědomí, že jsem to všechno nenechala pro ně. Takže asi tak.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nexxi
napsal(a):
No já možná ani ne s léky, ale minule mi kamarádka popisuje, že má nějaké střevní potíže a já hned..."no tak na to je nej dieta :vařený hovězí, vařená mrkev a rejže"...a ona mi říká "no prosim tě, to jsem ještě nikdy neslyšela" a já na to "no prosim tě, já ji psům nasadila pokaždý, když byl problém"...no v tu chvíli jsem si uvědomila, co to vykládám a kamarádka už si klepala na čelo se slovy, že se z těch psů jednou zbláznim...

asurwic
napsal(a):
Jo, jo. Znám. Psi mají doma pět druhů olejů (losos, ostropestřec, konopí, len, pupalka) a já dva, o které se stejně s nimi dělím. Občas mám i pocit, že smečka má více obojků, vodítek a postrojů, než já oblečení. Kloubní výživu je mi léto brát, protože přeci já nejsem ten, kdo venku tolik maká. Na žaludeční problémy kradu psí pivovarské kvasnice (protože své léky samozřejmě nemám a do lékárny se mi nechce) a pak z toho mám výčitky svědomí, že jsem to všechno nenechala pro ně. Takže asi tak.
Jo s těmi oleji to mám to samý...nejlepší je, že nám lidem koupím slunečnicovej olej ve slevě za 26, -/litr a pro psy vyjde olej kolem 200, -/litr...to bych nám lidem nikdy nekoupila ...copak jsem nějakej Onasis
napsal(a):
No já možná ani ne s léky, ale minule mi kamarádka popisuje, že má nějaké střevní potíže a já hned..."no tak na to je nej dieta :vařený hovězí, vařená mrkev a rejže"...a ona mi říká "no prosim tě, to jsem ještě nikdy neslyšela" a já na to "no prosim tě, já ji psům nasadila pokaždý, když byl problém"...no v tu chvíli jsem si uvědomila, co to vykládám a kamarádka už si klepala na čelo se slovy, že se z těch psů jednou zbláznim...
To je dobrýýý.
bývalého přítele brácha jedl nějakej přípravek na klouby, myslím, že takový ty kostičky, co vypadaly jak z polystyrenu.. věděla jsem, že naši psi jedí z lékárny pro lidi tekutej gelmodel, tak jsem mu to doporučovala.. mno a jednoho večera mi psala jeho mamka smsku, jakže se to podává.. mno.. nevím co se jí nezdálo na odpovědi, že to má nakapat na piškot :D.

napsal(a):
Jo s těmi oleji to mám to samý...nejlepší je, že nám lidem koupím slunečnicovej olej ve slevě za 26, -/litr a pro psy vyjde olej kolem 200, -/litr...to bych nám lidem nikdy nekoupila ...copak jsem nějakej Onasis
Tak oprava s tou cenou oleje...kokám, že pro pesany je to jen půllitrové balení, takže některé druhy i podstatně dráž

S doplňky pro psy, resp pro koně se dělí u nás všichni

Jeden z oblíbenců na saláty
http://www.vase-krmivo.cz/irel-horse-ostropestrcovy-olej.

nexxi
napsal(a):
To je dobrýýý.
bývalého přítele brácha jedl nějakej přípravek na klouby, myslím, že takový ty kostičky, co vypadaly jak z polystyrenu.. věděla jsem, že naši psi jedí z lékárny pro lidi tekutej gelmodel, tak jsem mu to doporučovala.. mno a jednoho večera mi psala jeho mamka smsku, jakže se to podává.. mno.. nevím co se jí nezdálo na odpovědi, že to má nakapat na piškot :D.
U nas je to tak, ze to, co porizuji primarne pro psy, mnohdy pomuze i clenum rodiny. Manzel ktery ma porad ke psum poznamecky ted ocenil na sve vysoke jatraky Essentiale a Ostropestrec, ktere jsem kupovala fence, kdyz jsem ji davala dohromady zazivani.
Konsky Alavis, aby si mohl zase vyhodit s kopytka a koneckoncu polevku z hoveziho, kterou jsem puvodne varila pro psy ocenila cela rodina .
Šampon si pouzivam zase ja s mamkou, no kdybychom ty pesy nemeli...
Já sice žádné léky a doplňky stravy pro psa nemám - je zdravý, mladý, s kvalitní srstí, tudíž nic navíc nepotřebuje (je to malé společenské plemeno).
Zato hodně utrácím za kosmetiku a kartáče. Pro sebe si klidně koupím levný šampon a hřeben za dvacku u Vietnamců. Pes má speciální bělící šampon za tři stovky, drahý kondicionér a nechutně drahé kartáče. Je však pravda, že u dlouhé srsti je rozdíl mezi profi kosmetikou a tou za pár korun ze zveráče hodně vidět.

U nás moc zkušeností s léky pro psa zatím nemám, ťuk ťuk ťuk. Jen klasické štěněcí nemoci u měšťáka - jednou jako konečná možnost ATB na vodotrysk u zadku a dvakrát lehký zánět kukadel. Ale strava, to je peklo. Když vynechám čistě jeho granule a BARF, tak i přes dlouhodobou snahu o relativně zdravé stravování jsem úplně změnila přípravu. U dušených/vařených jídel minimálně 2 hrnce - to, co může bez soli a nevhodného koření, v dalším zbytek, se kterým to pro lidi smíchám. Magor.

Já léky taky moc ne, ale když už - bylinky, doplňky, masti, tak to kupuji záměrně abysme to mohli všichni (tedy vegetariáni, celiaci, psi lidi). Vařím taky pro všechny (bez toho vegetariána. Ten je naštěstí kuchař, uživí se sám.) A na vlasy už několik let používám jen psí mýdlo - drahý, ale čistě přírodní, jen mýdlová báze a bylinky. Prý proti blechám a komárům. Na psy mám jiné, ale to mi jednou vypotřeboval manžel a při té příležitosti mi řekl, že musíme znova koupit to mýdlo od dermatologa, že mu moc vyhovuje.
napsal(a):
Já léky taky moc ne, ale když už - bylinky, doplňky, masti, tak to kupuji záměrně abysme to mohli všichni (tedy vegetariáni, celiaci, psi lidi). Vařím taky pro všechny (bez toho vegetariána. Ten je naštěstí kuchař, uživí se sám.) A na vlasy už několik let používám jen psí mýdlo - drahý, ale čistě přírodní, jen mýdlová báze a bylinky. Prý proti blechám a komárům. Na psy mám jiné, ale to mi jednou vypotřeboval manžel a při té příležitosti mi řekl, že musíme znova koupit to mýdlo od dermatologa, že mu moc vyhovuje.
A pomáhá to alespoň na ty komáry jako repelent (popřípadě i na blechy )?

asurwic
napsal(a):
A pomáhá to alespoň na ty komáry jako repelent (popřípadě i na blechy )?
A víte že trochu jo
U nás se to tak nějak prolíná, ale nakonec ty nejlepší věci skončí u zvířat. Nerezová miska, částečně matná, částečně hladká, tlustostěnná, strašně drahá - do práce. No furt na ni koukám, až ji mám doma, vlastně co já. A v práci mám obyč nerezové misky z hobby marketu.
Doma v mrazáku mám maso. Teda ono není psí, vzít si ho může kdokoli, ale stejně pak říkám - kde jsou ta králičí játra, ta byla pro psa, měli jste si vzít kuřecí. V práci v mrazáku makrely. Jednou jsme to využili, když jsme jeli na návštěvu opíkat a nemohli jsme sehnat slušné maso. Ale jinak jsou pro psa.
Rybí tuk - babička - jé to jsem musela jako dítě. Jé ono to je furt stejné. A tolik vitamínů tu máte. Bio sestra - Vy jíte pohanku? Jáhly? Špaldové kroupy? Věříš na Bio? Fakt?
S léky je to přesné. Jednou jedinkrát jsem doma měla ibalgin a nervy jestli ho nezbaštil pes, že zas nic nemám. Pes má lékárničku. Svůj šuplík v koupelně. Svůj botníček v předsíni. A stejně mi tahá moje gumáky. Moje gumáky totiž slouží jako stojan na tenisáky.