Léky - máte to taky tak? :D

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2016 20:39
nexxi

XXX.XXX.228.56

Taky máte doma vícero léků, léčivých přípravků a pro sebe jste rádi, že vyhrabete acylpyrin? a taky se Vám stává, že si někdo ze známých postěžuje, že ho něco trápí zdravotně a vy hned víte, co byste mu dali jako lék, kdyby byl pes a z těch pro lidi musíte pátrat v paměti?
Já jsem si to uvědomila nedávno, když mi začal marodit děda a sama sobě jsem si říkala - sakra kdybych mu tak mohla dát Immunovet.. :D.

14.10.2016 20:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

nexxi napsal(a):
Taky máte doma vícero léků, léčivých přípravků a pro sebe jste rádi, že vyhrabete acylpyrin? a taky se Vám stává, že si někdo ze známých postěžuje, že ho něco trápí zdravotně a vy hned víte, co byste mu dali jako lék, kdyby byl pes a z těch pro lidi musíte pátrat v paměti?
Já jsem si to uvědomila nedávno, když mi začal marodit děda a sama sobě jsem si říkala - sakra kdybych mu tak mohla dát Immunovet.. :D.

Jo, jo. Znám. Psi mají doma pět druhů olejů (losos, ostropestřec, konopí, len, pupalka) a já dva, o které se stejně s nimi dělím. Občas mám i pocit, že smečka má více obojků, vodítek a postrojů, než já oblečení. Kloubní výživu je mi léto brát, protože přeci já nejsem ten, kdo venku tolik maká. Na žaludeční problémy kradu psí pivovarské kvasnice (protože své léky samozřejmě nemám a do lékárny se mi nechce) a pak z toho mám výčitky svědomí, že jsem to všechno nenechala pro ně. Takže asi tak.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2016 21:02

nexxi napsal(a):

No já možná ani ne s léky, ale minule mi kamarádka popisuje, že má nějaké střevní potíže a já hned..."no tak na to je nej dieta :vařený hovězí, vařená mrkev a rejže"...a ona mi říká "no prosim tě, to jsem ještě nikdy neslyšela" a já na to "no prosim tě, já ji psům nasadila pokaždý, když byl problém"...no v tu chvíli jsem si uvědomila, co to vykládám a kamarádka už si klepala na čelo se slovy, že se z těch psů jednou zbláznim...

14.10.2016 21:06

asurwic napsal(a):
Jo, jo. Znám. Psi mají doma pět druhů olejů (losos, ostropestřec, konopí, len, pupalka) a já dva, o které se stejně s nimi dělím. Občas mám i pocit, že smečka má více obojků, vodítek a postrojů, než já oblečení. Kloubní výživu je mi léto brát, protože přeci já nejsem ten, kdo venku tolik maká. Na žaludeční problémy kradu psí pivovarské kvasnice (protože své léky samozřejmě nemám a do lékárny se mi nechce) a pak z toho mám výčitky svědomí, že jsem to všechno nenechala pro ně. Takže asi tak.

Jo s těmi oleji to mám to samý...nejlepší je, že nám lidem koupím slunečnicovej olej ve slevě za 26, -/litr a pro psy vyjde olej kolem 200, -/litr...to bych nám lidem nikdy nekoupila ...copak jsem nějakej Onasis

14.10.2016 21:06
nexxi

XXX.XXX.228.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já možná ani ne s léky, ale minule mi kamarádka popisuje, že má nějaké střevní potíže a já hned..."no tak na to je nej dieta :vařený hovězí, vařená mrkev a rejže"...a ona mi říká "no prosim tě, to jsem ještě nikdy neslyšela" a já na to "no prosim tě, já ji psům nasadila pokaždý, když byl problém"...no v tu chvíli jsem si uvědomila, co to vykládám a kamarádka už si klepala na čelo se slovy, že se z těch psů jednou zbláznim...

To je dobrýýý.
bývalého přítele brácha jedl nějakej přípravek na klouby, myslím, že takový ty kostičky, co vypadaly jak z polystyrenu.. věděla jsem, že naši psi jedí z lékárny pro lidi tekutej gelmodel, tak jsem mu to doporučovala.. mno a jednoho večera mi psala jeho mamka smsku, jakže se to podává.. mno.. nevím co se jí nezdálo na odpovědi, že to má nakapat na piškot :D.

14.10.2016 21:09

Jo s těmi oleji to mám to samý...nejlepší je, že nám lidem koupím slunečnicovej olej ve slevě za 26, -/litr a pro psy vyjde olej kolem 200, -/litr...to bych nám lidem nikdy nekoupila ...copak jsem nějakej Onasis

Tak oprava s tou cenou oleje...kokám, že pro pesany je to jen půllitrové balení, takže některé druhy i podstatně dráž

14.10.2016 21:18

S doplňky pro psy, resp pro koně se dělí u nás všichni

14.10.2016 21:32

14.10.2016 21:44

nexxi napsal(a):
To je dobrýýý.
bývalého přítele brácha jedl nějakej přípravek na klouby, myslím, že takový ty kostičky, co vypadaly jak z polystyrenu.. věděla jsem, že naši psi jedí z lékárny pro lidi tekutej gelmodel, tak jsem mu to doporučovala.. mno a jednoho večera mi psala jeho mamka smsku, jakže se to podává.. mno.. nevím co se jí nezdálo na odpovědi, že to má nakapat na piškot :D.

14.10.2016 21:54
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

U nas je to tak, ze to, co porizuji primarne pro psy, mnohdy pomuze i clenum rodiny. Manzel ktery ma porad ke psum poznamecky ted ocenil na sve vysoke jatraky Essentiale a Ostropestrec, ktere jsem kupovala fence, kdyz jsem ji davala dohromady zazivani.
Konsky Alavis, aby si mohl zase vyhodit s kopytka a koneckoncu polevku z hoveziho, kterou jsem puvodne varila pro psy ocenila cela rodina .
Šampon si pouzivam zase ja s mamkou, no kdybychom ty pesy nemeli...

14.10.2016 22:33
balisek

XXX.XXX.131.211

Já sice žádné léky a doplňky stravy pro psa nemám - je zdravý, mladý, s kvalitní srstí, tudíž nic navíc nepotřebuje (je to malé společenské plemeno).

Zato hodně utrácím za kosmetiku a kartáče. Pro sebe si klidně koupím levný šampon a hřeben za dvacku u Vietnamců. Pes má speciální bělící šampon za tři stovky, drahý kondicionér a nechutně drahé kartáče. Je však pravda, že u dlouhé srsti je rozdíl mezi profi kosmetikou a tou za pár korun ze zveráče hodně vidět.

14.10.2016 22:47

U nás moc zkušeností s léky pro psa zatím nemám, ťuk ťuk ťuk. Jen klasické štěněcí nemoci u měšťáka - jednou jako konečná možnost ATB na vodotrysk u zadku a dvakrát lehký zánět kukadel. Ale strava, to je peklo. Když vynechám čistě jeho granule a BARF, tak i přes dlouhodobou snahu o relativně zdravé stravování jsem úplně změnila přípravu. U dušených/vařených jídel minimálně 2 hrnce - to, co může bez soli a nevhodného koření, v dalším zbytek, se kterým to pro lidi smíchám. Magor.

14.10.2016 22:55

Já léky taky moc ne, ale když už - bylinky, doplňky, masti, tak to kupuji záměrně abysme to mohli všichni (tedy vegetariáni, celiaci, psi lidi). Vařím taky pro všechny (bez toho vegetariána. Ten je naštěstí kuchař, uživí se sám.) A na vlasy už několik let používám jen psí mýdlo - drahý, ale čistě přírodní, jen mýdlová báze a bylinky. Prý proti blechám a komárům. Na psy mám jiné, ale to mi jednou vypotřeboval manžel a při té příležitosti mi řekl, že musíme znova koupit to mýdlo od dermatologa, že mu moc vyhovuje.

14.10.2016 22:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

Já léky taky moc ne, ale když už - bylinky, doplňky, masti, tak to kupuji záměrně abysme to mohli všichni (tedy vegetariáni, celiaci, psi lidi). Vařím taky pro všechny (bez toho vegetariána. Ten je naštěstí kuchař, uživí se sám.) A na vlasy už několik let používám jen psí mýdlo - drahý, ale čistě přírodní, jen mýdlová báze a bylinky. Prý proti blechám a komárům. Na psy mám jiné, ale to mi jednou vypotřeboval manžel a při té příležitosti mi řekl, že musíme znova koupit to mýdlo od dermatologa, že mu moc vyhovuje.

A pomáhá to alespoň na ty komáry jako repelent (popřípadě i na blechy )?

14.10.2016 23:02

asurwic napsal(a):
A pomáhá to alespoň na ty komáry jako repelent (popřípadě i na blechy )?

A víte že trochu jo

15.10.2016 09:27
tapina

XXX.XXX.11.245

U nás se to tak nějak prolíná, ale nakonec ty nejlepší věci skončí u zvířat. Nerezová miska, částečně matná, částečně hladká, tlustostěnná, strašně drahá - do práce. No furt na ni koukám, až ji mám doma, vlastně co já. A v práci mám obyč nerezové misky z hobby marketu.

Doma v mrazáku mám maso. Teda ono není psí, vzít si ho může kdokoli, ale stejně pak říkám - kde jsou ta králičí játra, ta byla pro psa, měli jste si vzít kuřecí. V práci v mrazáku makrely. Jednou jsme to využili, když jsme jeli na návštěvu opíkat a nemohli jsme sehnat slušné maso. Ale jinak jsou pro psa.

Rybí tuk - babička - jé to jsem musela jako dítě. Jé ono to je furt stejné. A tolik vitamínů tu máte. Bio sestra - Vy jíte pohanku? Jáhly? Špaldové kroupy? Věříš na Bio? Fakt?

S léky je to přesné. Jednou jedinkrát jsem doma měla ibalgin a nervy jestli ho nezbaštil pes, že zas nic nemám. Pes má lékárničku. Svůj šuplík v koupelně. Svůj botníček v předsíni. A stejně mi tahá moje gumáky. Moje gumáky totiž slouží jako stojan na tenisáky.

15.10.2016 15:09
nexxi

XXX.XXX.228.56

Však nedávno jsme v práci řešili zažívací potíže a já jsem marně vzpomínala, jakže se jmenuje ta lidská verze od EnteroZoo :D.

15.10.2016 16:49
Barbora2

XXX.XXX.241.203

My nepoužíváme psí věci, ale obvykle jim něco darujem, nejčastěji kapičky do očí, veškeré kapky do očí jsou už psí. Pak šampón, mám nějaký fakt drahý bez zbytečné chemie, něžný k pokožce a patlám to na ně. A taky sebrali všechny naše památeční plyšáky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík