Nízká inteligence psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.10.2016 21:08
vivinab

XXX.XXX.178.162

Milí pejskaři, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně naší situace s Pražským krysaříkem.
Máme tříměsíční štěnátko, první dva dny byl naprosto vzorový, hned si našel pelíšek, čůral na plenku, ven chodíme jak to jen jde, klidně 5x za den. Jenomže po dvou dnech čůrá a kaká kde chce, plenka mu nic neříká, i když ho tam postavím, on se vyčůrá, pochválím ho, dostane piškotek. Nepomáhá křik, praštit novinama, dokonce ani rukou, usmívá se u toho, ani nekňučí a všechno je mu jedno. Je mi líto vztáhnout na něj ruku, ale má mě úplně na háku. Vůbec se mě nebojí, když ho potrestám, za 2 sekundy za mnou běží, skáče a dělá, jakoby se nic nestalo. Čůrá si do pelíšku, dokonce je schopen si tam nakakat, všude to rozmazat a pak běhá po bytě. Hlavně neposlouchá, na místě vydrží 5 sekund a zase běhá, nesmí do postele a stejně ho 7x za noc vyhazuju. V kleci nevydrží, šíleně vyvádí, i když u chovatelky na ni byl zvyklý. Dokonce je naprosto němý, jen si spokojeně kňourá když u mě občas leží, ale nikdy jsem ho neslyšela štěkat ani výt, v kleci jen skáče na mříže a bouchá do všeho, převrací misky, jinak je zticha.. Vrchol všeho byla dnešní situace, kdy za mnou přiběhl do postele, mazlíme se, přitom nebyl rozdováděný, nepil předtím, nespal, prostě si na mě stoupnul a vyčůral se. Dostal opět a ani to s ním nehnulo. Můžete mi, prosím, někdo poradit jak na tento ztracený případ? Je opravdu čímdál horší, nepomáhá pozitivní motivace na pamlsky, ani bití, křik, dokonce jsem mu sebrala pelíšek a deky, do kterých už nesčetněkrát načůral a nakakal, protože denně několikrát peru a ještě jsem se nedostala k oblečení, stále jsou to jen jeho deky, ven chodí pravidelně, přesto neví, co tam má dělat, za celý měsíc, co ho máme, nekakal venku ani jednou! Začínám uvažovat, že ho dám pryč, se psy mám letité zkušenosti, přesto jsem se s něčím tak beznadějným ještě nesetkala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2016 21:15

Dej ho pryč, sežeň mu lepší majitele. Bude spokojené jak štěně, tak noví majitelé. Ztracený případ bych viděla spíše jinde, ne ve štěněti...

15.10.2016 21:22
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Troll s nízkou inteligencí

15.10.2016 21:23

No tak tresty a navíc tělesné jsou vaše selhání, prostě u neudržíte nervy na uzdě...ale to vám asi nemusím říkat, když zkušenosti se psy máte...
Tříměsíční štěně nebude mít ještě úplně vyvinuté svěrače.
Některá štěňata venku potřebu nevykonají, protože prostě na to nemají čas, venku je tóóólik zajímavých věcí...takže venku, než bych se pustila na nějakou prochajdu, kde je pro pejska milion zajímavějších věcí, bych zevlovala hned u baráku, kde to pejsek zná, dokud by potřebu nevykonal a pak by se teprve vyrazilo na nějaký okruh...u všech psů jsem od malinka učila čůrání na "povel"...prostě nejdřív ze všeho se čůrá a potom je teprv nějaká zábava...
Já štěňata vynáším po každém probuzení, po každém jídle, po každé hře a to i v noci, ale tam hodně záleží na tom, kolik času můžete štěněti věnovat...u mě je to klidně i dvakrát za hodinu, když na to přijde a když se mi zdá, že by štěně mohlo chtít vykonat potřebu...
Vydržte řešte všechno v klidu, některá štěňata zvládají čistotnost dřív, některá později.
To "neposlouchání" snad u takhle malého štěnda nebudu vůbec komentovat.

15.10.2016 21:27
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Hlídat, číhat, NEDOPUSTIT, NAUČIT !
Výuce se věnovat INTENZIVNĚ.
Toto není chyba psa !
Když ho učím čistotnosti, "nedělám nic jiného".
Samozřejmě dělám, ale v tomto období
je pes priorita.
Buď číhat a kmitat nebo prostě být víc venku,
dokud...
Dobrý je, když se zapojí a kmitá celá rodina.

15.10.2016 21:29
bhk

XXX.XXX.210.7

Fiona.Praha napsal(a):
Troll s nízkou inteligencí

Doufám, že máte pravdu.
Jinak by to byla hrůza.

15.10.2016 21:30
vivinab

XXX.XXX.178.162

No on opravdu neví, co má venku dělat, nemá pud teritoria, nezajímá ho vůbec nic, jen mi sedí u nohy, neběhá, neočichává okolí, nereaguje na podněty z venku...tohle se děje úplně od začátku co jsme ho přinesli domů. Myslím, že s pejskem bude něco v nepořádku, takhle tříměsíční štěně nereaguje, nebo spíš štěňata reagují, náš pejsek je očividně v úplně jiném světě. Opravdu ho máme moc rádi, věnuju se mu jak miminku, je to můj velký mazel, ale bohužel postrádá typické znaky zdravého štěňátka.

15.10.2016 21:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

bhk napsal(a):
Doufám, že máte pravdu.
Jinak by to byla hrůza.

Už jsem tu četla minimálně 3 podobné příspěvky, nejdřív dostal vynadáno zadavatel a poté se místní pohádali o tom, jak nejlépe štěně vychovat.
Schválně, jak to bude dnes?

15.10.2016 21:32

vivinab napsal(a):
No on opravdu neví, co má venku dělat, nemá pud teritoria, nezajímá ho vůbec nic, jen mi sedí u nohy, neběhá, neočichává okolí, nereaguje na podněty z venku...tohle se děje úplně od začátku co jsme ho přinesli domů. Myslím, že s pejskem bude něco v nepořádku, takhle tříměsíční štěně nereaguje, nebo spíš štěňata reagují, náš pejsek je očividně v úplně jiném světě. Opravdu ho máme moc rádi, věnuju se mu jak miminku, je to můj velký mazel, ale bohužel postrádá typické znaky zdravého štěňátka.

Hydrocefalus? jaterní zkrat?

ale pokud máte pocit, že má štěně nějaký zdravotní problém, asi by bylo lepší to řešit s veterinářem.

15.10.2016 21:36
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

vivinab napsal(a):

Tady je nekdo mentalne retarovany a pes to nebude

15.10.2016 21:40
vivinab

XXX.XXX.178.162

Lexaurin napsal(a):
Tady je nekdo mentalne retarovany a pes to nebude

Žádala jsem o radu, protože jsem doufala, že jste tady všichni zkušenější, ale očividně navštěvujete fórum pro zvýšení svého ega, abyste se naváželi do ostatních. Takže pokud nemáte dobrou radu (tím myslím, bez urážek), tak radši zavřete notebooky a věnujte se vlastním psům a aplikujte na nich své bohaté zkušenosti.

15.10.2016 21:44
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

vivinab napsal(a):
Žádala jsem o radu, protože jsem doufala, že jste tady všichni zkušenější, ale očividně navštěvujete fórum pro zvýšení svého ega, abyste se naváželi do ostatních. Takže pokud nemáte dobrou radu (tím myslím, bez urážek), tak radši zavřete notebooky a věnujte se vlastním psům a aplikujte na nich své bohaté zkušenosti.

Jake otazky, takova odpoved. Pokud si nekdo mysli, ze mydlenim vychova mimino, nemam slov.
Pokud byl prvni dva dny vzorovy, to, co mate ted je jen a jen vade dilo. Chudak pes.

15.10.2016 21:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

vivinab napsal(a):

Dík za pobavení, já sem totiž nechodím pro zvýšení svého ega, ale pro pobavení se takovými příspěvky jako jste vypotila Vy

15.10.2016 21:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Fiona.Praha napsal(a):
Už jsem tu četla minimálně 3 podobné příspěvky, nejdřív dostal vynadáno zadavatel a poté se místní pohádali o tom, jak nejlépe štěně vychovat.
Schválně, jak to bude dnes?

Proč by to mělo být dnes jinak ?

Všimly jste si docházky ?
Lidi ubývají...

15.10.2016 21:47
asurwic

XXX.XXX.36.3

vivinab napsal(a):
Milí pejskaři, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně naší situace s Pražským krysaříkem.
Máme tříměsíční štěnátko, první dva dny byl naprosto vzorový, hned si našel pelíšek, čůral na plenku, ven chodíme jak to jen jde, klidně 5x za den. Jenomže po dvou dnech čůrá a kaká kde chce, plenka mu nic neříká, i když ho tam postavím, on se vyčůrá, pochválím ho, dostane piškotek. Nepomáhá křik, praštit novinama, dokonce ani rukou, usmívá se u toho, ani nekňučí a všechno je mu jedno. Je mi líto vztáhnout na něj ruku, ale má mě úplně na háku. Vůbec se mě nebojí, když ho potrestám, za 2 sekundy za mnou běží, skáče a dělá, jakoby se nic nestalo. Čůrá si do pelíšku, dokonce je schopen si tam nakakat, všude to rozmazat a pak běhá po bytě. Hlavně neposlouchá, na místě vydrží 5 sekund a zase běhá, nesmí do postele a stejně ho 7x za noc vyhazuju. V kleci nevydrží, šíleně vyvádí, i když u chovatelky na ni byl zvyklý. Dokonce je naprosto němý, jen si spokojeně kňourá když u mě občas leží, ale nikdy jsem ho neslyšela štěkat ani výt, v kleci jen skáče na mříže a bouchá do všeho, převrací misky, jinak je zticha.. Vrchol všeho byla dnešní situace, kdy za mnou přiběhl do postele, mazlíme se, přitom nebyl rozdováděný, nepil předtím, nespal, prostě si na mě stoupnul a vyčůral se. Dostal opět a ani to s ním nehnulo. Můžete mi, prosím, někdo poradit jak na tento ztracený případ? Je opravdu čímdál horší, nepomáhá pozitivní motivace na pamlsky, ani bití, křik, dokonce jsem mu sebrala pelíšek a deky, do kterých už nesčetněkrát načůral a nakakal, protože denně několikrát peru a ještě jsem se nedostala k oblečení, stále jsou to jen jeho deky, ven chodí pravidelně, přesto neví, co tam má dělat, za celý měsíc, co ho máme, nekakal venku ani jednou! Začínám uvažovat, že ho dám pryč, se psy mám letité zkušenosti, přesto jsem se s něčím tak beznadějným ještě nesetkala.

1) Ani při převýchově psa, co ukousl kus tváře bývalém páníčkovi nekřičím a nemlátím ho. Tak proč Vy takto týráte malé štěňátko?
2) Já s malým pejsem nechodila ven 5x denně, ale 12x a vícekrát a občas to stejně nevydržel, takže kde je problém?
3) Máte ho vůbec rád, když o něm tohle dokážete říci?
4) Proč ho zavíráte do klece a berete mu pelíšek? Malý pejsek potřebuje odpočívat v klidu.
5) Proč se Vás má bát? Aby z něj byla rozklepaná hysterka? Aby se jeho problémy psychickým stresem jen zhoršovaly? Aby se do Vás pořádně ze strachu zarafnul (ne že bych Vám to nepřála)?
6) Proč ho mazlíte v posteli, když tam nesmí a vyhazujete ho z ní?
7) Štěně nemá nikoho na háku - má Vás rádo a chce si hrát a udobřit si Vás i když se chováte jako tyran.
8) Myslíte si, že ve třech měsících je ztracený a už se s ním nic nedá dělat? A že by to třeba bylo tím, že se ještě nic nenaučil, to ne?

... atd. atd.

Radím Vám dobře, dejte ho nějakému hodnému člověku a už se k živému tvorovi nepřibližujte.

15.10.2016 21:47

vivinab napsal(a):

Vůbec se mě nebojí, když ho potrestám, za 2 sekundy za mnou běží, skáče a dělá, jakoby se nic nestalo

Běží za vámi a skáče? Promiňte, ale nějak se to rozchází s tím, že pejsek nereaguje na podněty. Vaše štěně samozřejmě neznám, takže opravdu nemohu posoudit, zda je "normální", ale pokud se vám to nezdá, tak šup na veterinu, kde by měli umět posoudit, zda pejsek nemá nějaký zdravotní problém...

15.10.2016 21:48
asurwic

XXX.XXX.36.3

vivinab napsal(a):

Dobrá rada - nemlaťte štěně.

15.10.2016 21:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

- ven chodíme jak to jen jde, klidně 5x za den

Je to málo, choďte po hodině (ve výuce).

15.10.2016 22:01
vivinab

XXX.XXX.178.162

Slova chovatelky: "A hlavně si ho nenechte přerůst přes hlavu, nebojte se na něj jako na velkého psa, jinak bude jak z divokých vajec."... Dlouho jsem chovala staffordy, paní byla příliš přívětivá ke štěňátku a po roce a půl nám ho vrátila s tím, že jí fenka přerostla přes hlavu.
Situaci jsem se snažila nějak stručně nastřelit, ale stejně psa nevidíte "v akci" a přesto jsem já ta retardovaná a nemám se přibližovat k živým tvorům. Fakt jste všichni velmi moudří online, ale do očí byste to takhle nikdy nikomu neřekli.
Pamatuju si časy, kdy jsem se staffíkama jezdila na výstavy. Už to ani nebylo o psech, jen se chovatelé hádali mezi sebou a házeli na sebe špínu. Každý máme nějaké metody, ale nikdo nedokáže uznat vlastní vinu. Celkem by mě zajímalo, jak máte zvládnuté vlastní psy, očividně jsou naprosto dokonalý až to bolí, všichni jste spokojení a s pejskem nikdy žádné trápení nebylo.
Kdybyste vy měli trochu soudnost, napíšete "spíš zkuste tohle a tohle, možná to zabere..." ale raději hned útočíte, jako kdybych byla největší tyran na světě, co si zaslouží být nejlépe zavřený někde v kleci.
A úplně nejvíc se ničím na příspěvku, že jsem retardovaná, který tady postnul někdo, kdo si říká "Lexaurin".
Super večer, pobavila jsem se. Zdar :D.

15.10.2016 22:06

vivinab napsal(a):

Psala jste, že se psy zkušenosti máte - jenže štěně řezat nemůžete. V každém případě psa nechte vyšetřit, jak psala bodlinka, zvlášť když se jedná o krysaříka a patrně bez PP.

15.10.2016 22:08
hunter

XXX.XXX.168.162

vivinab napsal(a):

Venku se bojí, což u 3 měsíčních štěňat nemusí být nijak výjimečné, pokud ho chovatelka měla jen doma. Je to moc podnětů najednou a jediná jistotu jste bohužel vy. Celé je to umocněno vykonáváním potřeby doma na plenku.
Nezlobte se, ale letité zkušenosti se psy nemáte, případně jste nasbírala pouze to špatné.
Je třeba začít úplně od začátku, sehnat literaturu a učit se všemu znova. Nepřijde mi, že by postrádal znaky zdravého štěňátka, jen postrádá znaky štěněte s kterým se pracuje.

15.10.2016 22:09
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

vivinab napsal(a):
Slova chovatelky: "A hlavně si ho nenechte přerůst přes hlavu, nebojte se na něj jako na velkého psa, jinak bude jak z divokých vajec."... Dlouho jsem chovala staffordy, paní byla příliš přívětivá ke štěňátku a po roce a půl nám ho vrátila s tím, že jí fenka přerostla přes hlavu.
Situaci jsem se snažila nějak stručně nastřelit, ale stejně psa nevidíte "v akci" a přesto jsem já ta retardovaná a nemám se přibližovat k živým tvorům. Fakt jste všichni velmi moudří online, ale do očí byste to takhle nikdy nikomu neřekli.
Pamatuju si časy, kdy jsem se staffíkama jezdila na výstavy. Už to ani nebylo o psech, jen se chovatelé hádali mezi sebou a házeli na sebe špínu. Každý máme nějaké metody, ale nikdo nedokáže uznat vlastní vinu. Celkem by mě zajímalo, jak máte zvládnuté vlastní psy, očividně jsou naprosto dokonalý až to bolí, všichni jste spokojení a s pejskem nikdy žádné trápení nebylo.
Kdybyste vy měli trochu soudnost, napíšete "spíš zkuste tohle a tohle, možná to zabere..." ale raději hned útočíte, jako kdybych byla největší tyran na světě, co si zaslouží být nejlépe zavřený někde v kleci.
A úplně nejvíc se ničím na příspěvku, že jsem retardovaná, který tady postnul někdo, kdo si říká "Lexaurin".

Je marne hazet perly... nekomu, kdo nema cit vuci miminu. Ano, dejte ho nekomu, kdo ho bude mit rad, nastavi vlidne a citelne mantinely a pritom nebude slepy vuci jeho potrebam.

15.10.2016 22:10
asurwic

XXX.XXX.36.3

vivinab napsal(a):

Do očí bych Vám řekla horší věci, ale tady je cenzura určitých výrazů.

Dnes jsem praštila člověka tenisákem, když mě při výcviku ignoroval a smskoval si, aby se konečně odnaučil to prokleté škubání vodítkem, když se na něj pes zrovna nedívá, které si přinesl z cizího cvičáku. Dále jsem dnes jednu ženskou při výcviku poslala se léčit, když praštila fenu po tom, co za ní radostně přišla. Tak myslím, že ani s Vámi bych problém neměla.

Že je někdo beznadějný případ si myslím vždy jen o lidech - především o těch, co jsou schopni fyzicky ubližovat tříměsíčnímu štěněti a cítit se ještě dotčeně, když je na to někdo upozorní.

15.10.2016 22:13
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Nehlede na to, ze spise popisovane chovani smerem ke steneti vypada, ze si tim autor sam zvysuje ego. Jo jo, mlati -li nekdo mimino, jsem agresivni.

15.10.2016 22:23
ildika

XXX.XXX.120.116

Zdravím,
já pejskařka nejsem - i když psa mám a měli jsme ho vždycky - podle toho, co píšete, to ovšem vypadá na normální štěně. Možná jste tedy nepopsala všechny věci, které vás znepokojují. Každopádně, buďte ráda, že se vás nebojí - když už nic jiného, máte tím usnadněný výcvik (nemusíte čekat, až ho strach přejde a bude s ním možné zase pracovat). Musíte ovšem být důsledná a neplést mu hlavu: když nesmí do postele, tak prostě nesmí - žádné hlazení tam, apod. Štěně v tomto věku také nedávejte do klece; potřebuje co nejvíce kontaktu s vámi, aby se dobře socializovalo.

15.10.2016 22:29
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

ildika napsal(a):
Zdravím,
já pejskařka nejsem - i když psa mám a měli jsme ho vždycky - podle toho, co píšete, to ovšem vypadá na normální štěně. Možná jste tedy nepopsala všechny věci, které vás znepokojují. Každopádně, buďte ráda, že se vás nebojí - když už nic jiného, máte tím usnadněný výcvik (nemusíte čekat, až ho strach přejde a bude s ním možné zase pracovat). Musíte ovšem být důsledná a neplést mu hlavu: když nesmí do postele, tak prostě nesmí - žádné hlazení tam, apod. Štěně v tomto věku také nedávejte do klece; potřebuje co nejvíce kontaktu s vámi, aby se dobře socializovalo.

Nebojí? A co napr.to vymesovani vsude, kdyz prvni dva dny bylo stene OK ? Zadavatelka ma zakladni neznalosti co se vychovy psa tyce. Ale spoustu veci se neda naucit, je potreba mit srdce a cit.

15.10.2016 22:41

Celkem by mě zajímalo, jak máte zvládnuté vlastní psy, očividně jsou naprosto dokonalý až to bolí, všichni jste spokojení a s pejskem nikdy žádné trápení nebylo.

Slova chovatelky: "A hlavně si ho nenechte přerůst přes hlavu, nebojte se na něj jako na velkého psa, jinak bude jak z divokých vajec.".

Měla jsem dva psy zvládnuté na stopro, ale nebylo to zadarmo, byla to hromada práce, která se zúročila až po čase...
Teď už mám mezery a je to mým přístupem, prostě už se psy "nemakám" naučím jen to co potřebuju a s tím funguju, máte pravdu moji psy asi z vašeho pohledu nebudou dokonalí, ale to nejsem ani já...ale funguju bez řvaní a fyzických trestů, vždycky jsem tak fungovala a v životě mi žádný pes nepřerostl přes hlavu..., píšete, že štěňátko je váš mazlíček, že se o něj staráte, jak o miminko, promiňte, ale já si starost o mimčo představuju jinak...

Prošla jsem diskuzi znovu a našla jsem dost příspěvků, které se snažily poradit, ale vy jste je asi přehlédla...

15.10.2016 22:42
asurwic

XXX.XXX.36.3

Lexaurin napsal(a):
Nebojí? A co napr.to vymesovani vsude, kdyz prvni dva dny bylo stene OK ? Zadavatelka ma zakladni neznalosti co se vychovy psa tyce. Ale spoustu veci se neda naucit, je potreba mit srdce a cit.

Spíše ten cit, než znalosti. Že se miminka nemlátí, se snad není nutné učit z kynologické příručky.

Štěňátka je mi vážně líto, že bude mít takový život.

jolyha

15.10.2016 22:45
jolyha

XXX.XXX.229.101

Štěně venku nečuchá a nepobíhá s největší pravděpodobností proto, že se tam bojí. Moc podnětů, moc neznámých věcí naráz atd. To je taktéž důvod proč tam nevykoná potřebu. Pokud se tam cítí štěně nejisté a ne v bezpečí, nebude svůj výskyt oznamovat všem okolo ještě tím, že si "položí pachovou značku". Tříměsíční krysařík je něco jako zhruba rok a půl staré děcko. Vy jste v roce a půl bezpečně chodila na záchod nebo aspoˇn na nočník? Pochybuju. Svěrače ještě nefungujou tak, jak vy si asi představujete. O tom svědčí už to, že se klidně počůral v posteli při mazlení. Prostě mu hlazení bylo příjemné, soustředil se na to s a svěrače povolily, to se stane i děcku. Ale ječením nebo jakýmikoliv tresty to opravdu nespravíte. Co takhle dát mu prostě čas, učit po dobrém a když je louže nebo bobek kde být nemá, tak bez emocí jen uklidit? Krysařík je pidi tvor a určitě nepotřebuje mít pelíšek velikosti letiště, abyste nonstop musela prát jen jeho deky. Pokud nesmí do postele, tak tam nesmí nikdy, takže jaké mazlení v posteli? A jak vám vůbec kilové pídě dokáže vlézt do postele? Spíte na zemi? Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale neumím si to vysvětlit jinak. Že bude v kleci vyvádět je jasné. Na pobyt v kleci se totiž musí každý psík naučit. Udělat mu z toho bezpečné útočiště, kam si půjde rád sám odpočinout. Nesmí to brát že je tam za trest. Pokud na to u chovatelky byl zvyklý, pochybuju, že tam byl sám. Měl tam mámu, sourozence atd. Tady je z ničeho nic sám. Celým jeho světem jste vy. A vy jste pro něj naprosto nečitělná, on nechápe co po něm chcete. Můžete být opravdu ráda, že je evidentně vyrovnaný v povaze. Být to labil, tak po pár seřváních apod. už by byl většinu času jen někde zalezlý a mazlit ani nic podobného by se nechodil. Přestaňte nad ním přemýšlet jako nad děckem. Je to štěně, takže inteligenci na úrovni člověka samozřejmě nemá, vy se musíte postarat o to, aby pochopil co po něm chcete.

15.10.2016 23:20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Celkem by mě zajímalo, jak máte zvládnuté vlastní psy, očividně jsou naprosto dokonalý až to bolí, všichni jste spokojení a s pejskem nikdy žádné trápení nebylo.

Slova chovatelky: "A hlavně si ho nenechte přerůst přes hlavu, nebojte se na něj jako na velkého psa, jinak bude jak z divokých vajec.".

Měla jsem dva psy zvládnuté na stopro, ale nebylo to zadarmo, byla to hromada práce, která se zúročila až po čase...
Teď už mám mezery a je to mým přístupem, prostě už se psy "nemakám" naučím jen to co potřebuju a s tím funguju, máte pravdu moji psy asi z vašeho pohledu nebudou dokonalí, ale to nejsem ani já...ale funguju bez řvaní a fyzických trestů, vždycky jsem tak fungovala a v životě mi žádný pes nepřerostl přes hlavu..., píšete, že štěňátko je váš mazlíček, že se o něj staráte, jak o miminko, promiňte, ale já si starost o mimčo představuju jinak...

Prošla jsem diskuzi znovu a našla jsem dost příspěvků, které se snažily poradit, ale vy jste je asi přehlédla...

Hlavně represi používají slaboši bez empatie, kteří přirozenou autoritu nemají a nikdy mít nebudou. Pro takové jedince je pes nevhodný, možná tak kočka.

Taky jsem se psy nikdy neměla problém, ačkoliv jsem na výchovu nepoužila žádné know-how. Tak nějak to přirozeně vyšlo. Nikdo nejásá z pročůraných podlah, a když to pustil doma, tak jsem si pomyslela cosi o škrcení a trhání hlavy, vzala do ruky hadr, houbu a Sanytol a beze slova to šla utřít. A že to párkrát při hře vypustil až do 4 m, i když z toho pak byl sám rozhozený. Venčení pochopil rychle, pamlsky lítaly zlomek sekundy po vykonání potřeby. U bobků ho to možná postihlo až moc, i když zrovna venčíme pětkrát denně, tak pokaždé vymáčkne aspoň centimetr, protože tak je to správně, i bez pamlsků. Takhle disciplinovaný žádný můj pes nebyl.

16.10.2016 06:42
scylla

XXX.XXX.150.32

vivinab napsal(a):

Vraťte ho hned chovateli, ještě dnes. Takové čuňárny, co mu děláte, nemůže štěně přežít bez újmy na zdraví, třeba jen psychickém. Už si psa nepořizujte. Beznadějný případ jste jedině vy. On je úžasný pes, když se vaším stylem chování a zacházení nenechal ještě zdeptat.

16.10.2016 06:45
scylla

XXX.XXX.150.32

vivinab napsal(a):

Je lepší navštěvovat forum než si ho zvyšovat na maličkém štěněti maličkého plemene, jako to děláte vy. Jediná rada - vraťte toho chudáka chovateli a pořiďte si plyšáka, hlavně už ne živého psa.

16.10.2016 06:48
scylla

XXX.XXX.150.32

vivinab napsal(a):

Neměla bych problém ne vám cokoli říkat, ale zacházet s vámi jako vy zacházíte s pejskem. Takhle to s podobnými lidmi dělám a když dostanou párkrát po hlavě nebo po ruce novinami a couvají přede mnou, když na ně řvu v jim nesrozumitelném jazyce povely, většinou pochopí a začnou se ke psovi chovat slušně.

16.10.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

vivinab - při přečtení vašeho příspěvku se mi dělalo zle od žaludku. Nedokážu vůbec pochopit, že se takto může někdo chovat k psímu miminu. Píšete tu, jak jste byla chovatelka stafordů, zkušená. Jestli takto vedená štěňata nevím čeho od vás odešla, nedivím se, že s nima pak majitelé měli velké problémy. Vy máte očividně sadistické sklony a do ruky vám nepatří nic živého. viz: Nepomáhá křik, praštit novinama, dokonce ani rukou, usmívá se u toho, ani nekňučí a všechno je mu jedno - navštivte psychiatra

16.10.2016 11:29

..." Začínám uvažovat, že ho dám pryč"...
Jediná rozumná věta v celém příspěvku zadavatelky. ( Stejně mám pocit, že to není možné, že je to troll ).

16.10.2016 12:48
Andrýsek3

XXX.XXX.3.99

Ani po výlevech, jak jsou tady na vás všichni zlý a nikdo neporadí, si stejně nemůžu pomoct. Po přečtení příspěvku se mi z vás dělalo hodně špatně, opravdu chorý člověk (nebo dobře se bavící troll) může bít štěně mini plemene za čůrání. Nízkou inteligenci máte hlavně vy. Fuj! Vrátit!

16.10.2016 13:46
helps

XXX.XXX.214.215

Jediný ztracený případ jste tady Vy! A nízká inteligence je taky očividně problém jen a jen na Vaší straně. Moc se přimlouvám, ať pejska dáte pryč a hlavně už si v životě žádné živé zvíře nepořizujete, protože člověk jako Vy je zralý leda tak na psychiatra a do rukou Vám živý tvor rozhodně nepatří. Zřejmě si neuvědomujete, že pes rozhodně nedělá naschvály a už vůbec se Vám nesměje a určitě mu to jedno není. Má z Vás strach, je to tříměsíční mimino, které ještě nemá zvládnutou hygienu (což je v tomto věku naprosto ale naprosto běžné) a Vy jste mu akorát nabourala psychiku bitím. Nemůžete se tedy divit, že štěně čůrá. Člověk, který má dlouholeté zkušenosti s chovem by nemlátil a nepohoršoval se nad 3 měsíčním štěnětem za to, že se pomočí nebo udělá bobek. Nemáte to v hlavě v pořádku. Takové nesmysly už jsem dlouho nikde nečetla. O psech a jejich chování toho očividně víte velmi málo, tak se od nich držte dál a štěňátku najděte nový domov, kde ho jistě budou mít rádi a dají mu vše, co potřebuje.

16.10.2016 14:19
blondynapetra

XXX.XXX.145.149

Ač nesnasim srovnávání psů s lidmi, pak vězte, že stěně je jako malé mimino, tedy NEVI a večer nemůže, co smí a nesmí, neovládá svěrače a každému nácvik hygieny trvá jinou dobu. Se štěňata se chodí ven po jidle, po hraní, po spaní, před jídlem...a kdykoliv vypozoruji signály, že by mohlo chtít vykonat potrebu, např prikrceni se nebo točení se dokolečka a cichaní kolem...Vaše nízká inteligence, pokud tyto signály neumite číst. Pokud se Vám jevi jako nezdrave, nebo neobvyklé chování štěněte, zajdete na veterinu. V žádném případě však za jakoukoliv nehodu netrestejte, ale beze slov doma uklidit a vytrete Savem, venku naopak za každý pokus o vyprázdnění chvalte a chvalte. Pokud doma vidíte, že "se chystá", vezměte ho do náruče a utíkejte ven, určitě se brzy vyprázdní. Nebo zkuste namočit plinu do jeho moči a nechte ji na obvyklém místě, vše ostatní utrete Savem. Ale trestat kojence za povídání je nehoraznost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík