Jita&Ben

XXX.XXX.162.214
Můj 18měsíční pes chodí většinou mimochodem.Umí i "normalne", ale zjevně preferuje mimochod.I z rychlého běhu přechází plynule do mimochodem, což tedy vypadá legračně.Jak ho to odnaučit?Může to znamenat nějaký zdravotní problém, třeba kyčle?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jita&Ben
napsal(a):
Můj 18měsíční pes chodí většinou mimochodem.Umí i "normalne", ale zjevně preferuje mimochod.I z rychlého běhu přechází plynule do mimochodem, což tedy vypadá legračně.Jak ho to odnaučit?Může to znamenat nějaký zdravotní problém, třeba kyčle?
Měli jsme fenu, chodila mimochodem. Kyčle měla vyšetřené, absolutně nulové.
Aby to nedělalo problém na výstavě, učili jsme ji výstavní krok na povel.
Nikdy jí to nedělalo žádný problém ( dožila se 15 let ).
Jita&Ben
napsal(a):
Dělá to od malička a nebo začal z čistajasna? Co máte za plemeno? Některá jsou typickými mimochodníky a nic s tím neuděláte a nebo jsou tak vyšlechtěná, "že jsou prostě na normální pohyb příliš těžcí".
Mě takhle ťapala fena na trekkách, když věděla, že ji čeká delší vzdálenost - prostě šetřila sílu. I Váš si může z nějakého důvodu ulevovat, tak doufám, že to těmi klouby nebude. Ale to by mělo osvětlit RTG. Samozřejmě mu tento styl chůze může být prostě jen pohodlný a nic víc.
Styly chodů se na povel samozřejmě lehce naučit dají a používat je třeba při výstavách, ale asi bych ho s tím neotravovala při běžné procházce - tím se to stejně nesrovná.

Mimochod je normální a pro některá plemena, jak už padlo, dokonce standardní chod. Se zdravotními problémy není spojován. Jaké máš plemeno?
ronx
napsal(a):
Vedel by mi niekto povedať čo to mimochod je? Ešte som sa s tým nestretol, ďakujem.
Mimochod znamená, že zvíře při chůzi nestřídá nohy klasickým způsobem. Normální chůze o čtyřech nohách je taková, že daný tvor (ať už kůň, pes, atd.) vykročí zároveň např. přední levou+ zadní pravou, další krok - přední pravá+zadní levá - přední levá+zadní pravá - přední pravá+zadní levá...atd. :)
Mimochodník to takto nestřídá, chodí "mimochodem", a to tak, že vykročí např.: přední pravá+zadní pravá - přední levá+zadní levá - přední pravá+zadní pravá.
U některých zvířat je toto standardní chůze (myslím, že např. u velbloudů), u jiných je to více či méně výjimka.

ronx
napsal(a):
Vedel by mi niekto povedať čo to mimochod je? Ešte som sa s tým nestretol, ďakujem.
Mimochod znamená, že jde zvíře dopředu pravou přední zároveň s pravou zadní a pak levou přední a levou zadní zatímco standardní chod je pravá přední levá zadní a obráceně
pro lepší představu:
http://www.filabrasileiroclub.cz/mimochod.htm.
napsal(a):
Mimochod znamená, že jde zvíře dopředu pravou přední zároveň s pravou zadní a pak levou přední a levou zadní zatímco standardní chod je pravá přední levá zadní a obráceně
pro lepší představu:
http://www.filabrasileiroclub.cz/mimochod.htm.
Pro lepší představu:
velbloud

conty
napsal(a):
Pro lepší představu:
velbloud
Sem tam i některý člověk. Jen pár chlapů by mohlo napsat, jaký průšvih to byl na vojně
Jita&Ben

XXX.XXX.162.214
Nemám velblouda ani filu, je to bordo doga.Zatim je mladý, není překrmeny, zatím spíš atlet.Lítá, jak sus, moc se nešetří, ale v kroku a někdy i klusu jde mimochodem.Dělá to od mala.Na výstavách to zvladame, vždycky ho rozbehnu...Ale spíš mi jde o to zdraví, ještě jsem to u žádného psa nezažila...
ronx
napsal(a):
Taky jsem si to musela najít
https://www.youtube.com/watch?v=ZOLYMgb5ksw.
Jita&Ben
napsal(a):
Nemám velblouda ani filu, je to bordo doga.Zatim je mladý, není překrmeny, zatím spíš atlet.Lítá, jak sus, moc se nešetří, ale v kroku a někdy i klusu jde mimochodem.Dělá to od mala.Na výstavách to zvladame, vždycky ho rozbehnu...Ale spíš mi jde o to zdraví, ještě jsem to u žádného psa nezažila...
Náš pes -kříženec- to má také; jinak, než mimochodem, chodit neumí. Je mu 5 let a vše je v naprostém pořádku. Dokonce si myslím, že takový způsob chůze může méně namáhat klouby - zvíře sebou při běhu méně "háže" (spíš se tak vlní).

Https://www.youtube.com/watch?v=CNcMODiI_lI
A hned za mimochodem