Uživatel s deaktivovaným účtem

Navszuji na debatu v minulém tématu, tedy, vy, co máte nebo jste měli více psů, ať už na chov nebo jen tak, v jakých podmínkách u vás psi žijí (žili), v domě, na zahradě volně, v kotci nebo na úvaze? A jak se díváte na ostatní ubytování psů?

Já měla doma nejvíc 2 psy plus jednoho, kterého jsem často hlídala švagrové...vždycky máme psy doma a ani si to jinak neumíme představit...

Za sebe můžu říct, že já jsem měla nejvíce 7 psů pohromadě, chovaných venku na úvazu, ale zároveň socializovaných v domácím prostředí a na řetězu jen pár hodin denně.

napsal(a):
Za sebe můžu říct, že já jsem měla nejvíce 7 psů pohromadě, chovaných venku na úvazu, ale zároveň socializovaných v domácím prostředí a na řetězu jen pár hodin denně.
Na reťazi? Chudáci psi...
napsal(a):
Když nějaké hafany navíc hlídám, tak se mi sejde i větší počet než 7, ale abych nějakého z nich přivázala na řetěz a někde ho nechala? To ani nápad. Jsou to členové rodiny. Všichni jsou uvnitř a smějí do všech místností, aby si mohli vybrat, jaká teplota jim vyhovuje. Kromě nejstaršího člena smečky - zlatého retrívra - mohou všichni chodit i na postel. Retrívr je canisterapeuťák a když někam jdeme, tak lidem může vadit i pokládání hlavy na nábytek, takže má chudák omezení. Jinak venku na terase a před barákem lítají jen se mnou, abych je měla pod dozorem - nebo spíše, abych měla pod dozorem lidi, kteří kolem procházejí.
Jo a jinak příbuzenstvo na mě s mojí domácí smečkou kouká jako na m*gora, protože jejich standard je neočkovaný, agresivní vořech zavřený ve sklepě - ale moji jsou prý uvnitř s pozorností 24 hod /7 dní v týdnu chudáci.
Pejskaři to chápou a většinou jsou z toho nadšení - lidem, co ode mě mají štěňata, kteří se mnou trénují a nebo jen známým s nesamostatným hafanem, dělám příležitostně "psí hotel" a nikdy si žádný pes ani páníček nestěžoval.

vava69
napsal(a):
Dva psi. Domácí v posteli
U nás střídavě...v zimě (teplota v ložnici kolem patnácti stupňů) nadávám, že mám pesany furt navezený v posteli, což znamená častější "praní postele" a v létě, když je v ložnici horko a psi mi jdou dát jen "dobrou noc" a mažou si lehnout na chodbu nebo do sklepa, tak se tam cítím opuštěná...

napsal(a):
Na reťazi? Chudáci psi...
A proč si myslíte, že byli chudáci? Vždyť ani neznáte jejich aktivity.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Máme dvě feny, bydlime vedle s rodiči a máme společnou zahradu, ti mají ještě fenu boxera, v létě jsou naše domy jak průchozí neustále se u nás nebo u rodičů střídají psi, někdy jsou u nás všichni, jindy naši psi u našich pak jejich u nás... Děláme si srandu že naše holky jsou u babičky úvaz v žádném případě, kotec jsme zbourali kvůli nevyužití, teda, chodili si do něj hrát děcka, boudu měli jako domeček... Boudu jsme nechali ale kotec už nemáme. Nevidím důvod psi uvazovat nebo někde zavírat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme dvě feny, bydlime vedle s rodiči a máme společnou zahradu, ti mají ještě fenu boxera, v létě jsou naše domy jak průchozí neustále se u nás nebo u rodičů střídají psi, někdy jsou u nás všichni, jindy naši psi u našich pak jejich u nás... Děláme si srandu že naše holky jsou u babičky úvaz v žádném případě, kotec jsme zbourali kvůli nevyužití, teda, chodili si do něj hrát děcka, boudu měli jako domeček... Boudu jsme nechali ale kotec už nemáme. Nevidím důvod psi uvazovat nebo někde zavírat.
Kdyby se Vám feny nes nesly, tak byste je taky musela oddělovat, a já je uvazovala.
Mám teď sedm psů - starších jednoho roku... U nás to funguje tak, že štěňata cca do roka vyrůstají s námi v domě... A podle jejich vyspělosti se mezi desátým a čtrnáctým měsícem věku stěhují ven do kotce. Do kotce ale nejdřív putují ke staršímu psu, který je v kotci zvyklý, považuje ho za svůj odpočinkový prostor, nemá zlozvyky, neřve v něm, atd... Aby štěně vidělo, že kotec je pohodička a normální věc. Po pár měsících dostává štěně vlastní kotec a začíná bydlet samo. Můžu říct, že se mi tenhle systém obrovsky osvědčil...
Je ale taky fakt, že psi v kotcích tráví noc - cca od deseti večer do šesti ráno... a asi tak dvakrát týdně ještě od devíti do dvanácti. Jsou zavření jen když nikdo není doma, což je u nás málokdy. Bohužel jsme k zavíracímu systému museli přistoupit poté, co nám psy někdo přes plot otrávil :( Ale nemám pocit, že by je to nějak deprimovalo, do kotců chodí rádi, v boudách spí a vyžití mají dostatek... Jinak teda - máme pět fen a dva psy a oddělujeme pouze háravky - ty po dobu hárání bydlí doma...

Zrovna včera jsem se byla podívat na štěňátka u "mé" chovatelky. Aktuálně doma 6 dospělých, co vás po dosednutí na gauč zalehnou a všichni chtějí hladit. Jinak samozřejmě i v posteli, pro plemeno přísavek typické.
napsal(a):
Tak to jste si tady naběhla! Kdo nemá psy v posteli, tak to je tyran a psi mu nepatří do rukou (dle většiny zde přispívajících).
Nicméně viděl někdo někdy např. saňové psy na gauči, nebo volně někde pobíhat? Ti jsou uvázaní pořád - ať už v zápřahu, nebo doma každý u své boudy.
Samozřejmě, že jsou plemena, která na řetěz nepatří ani náhodou, ale u některých psů - proč ne?
Jedni známí měli vlčáka, občas utíkal a dávil po vesnici slepice. Měli špatný plot a na nový neměli. Tak mu uvázali lano od stromu ke stromu přes celou zahradu a tam byl uvázaný. Když bylo škaredé počasí, pes si mohl zalézt do stodoly, kde měl zateplenou boudu (ve stodole i chráněnou). Pes měl na tom řetězu mnohem víc pohybu a relativní svobody než v malém kotci. Když bylo hezky, mohl si lehnout na sluníčko, nebo do stínu stromu. Chodili s ním i na procházky a občas si ho brali domů. Myslím, že ten pes se zase tak špatně neměl.
Takže já bych všechny, kdo napíší, že mají psa na řetězu (nevíme jakého psa a na jakém řetězu - třeba to není jen 1 m kolem boudy) neodsuzovala.

koňadra
napsal(a):
Tak to jste si tady naběhla! Kdo nemá psy v posteli, tak to je tyran a psi mu nepatří do rukou (dle většiny zde přispívajících).
Nicméně viděl někdo někdy např. saňové psy na gauči, nebo volně někde pobíhat? Ti jsou uvázaní pořád - ať už v zápřahu, nebo doma každý u své boudy.
Samozřejmě, že jsou plemena, která na řetěz nepatří ani náhodou, ale u některých psů - proč ne?
Jedni známí měli vlčáka, občas utíkal a dávil po vesnici slepice. Měli špatný plot a na nový neměli. Tak mu uvázali lano od stromu ke stromu přes celou zahradu a tam byl uvázaný. Když bylo škaredé počasí, pes si mohl zalézt do stodoly, kde měl zateplenou boudu (ve stodole i chráněnou). Pes měl na tom řetězu mnohem víc pohybu a relativní svobody než v malém kotci. Když bylo hezky, mohl si lehnout na sluníčko, nebo do stínu stromu. Chodili s ním i na procházky a občas si ho brali domů. Myslím, že ten pes se zase tak špatně neměl.
Takže já bych všechny, kdo napíší, že mají psa na řetězu (nevíme jakého psa a na jakém řetězu - třeba to není jen 1 m kolem boudy) neodsuzovala.
Přesně tak, díky.

To koňadra - sto pro souhlas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Kdyby se Vám feny nes nesly, tak byste je taky musela oddělovat, a já je uvazovala.
Víte nechápu... U mě je na prvním místě u psa základní výchova a socializace s jinými psy, zvířaty a lidmi, potom se nestane že je nějaký pes pošu*.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte nechápu... U mě je na prvním místě u psa základní výchova a socializace s jinými psy, zvířaty a lidmi, potom se nestane že je nějaký pes pošu*.
Asi si nerozumíme, já neměla psy "Mauglí", ale také se psy nemůžete být 24h denně.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mezipsí nesnášenlivost ve smečce socializací ani výchovou neovlivníte. Takové návyky vznikají ještě u chovatele + jsou navíc hodně dědičné. Ve Vaší přítomnosti se mohou psi respektovat, ale nic víc. Se zvířaty venku a cizími psy je to samozřejmě jiné.
Spíše když vím, že mám jednoho netolerantního psa, tak nepořizuji druhého.

asurwic
napsal(a):
Mezipsí nesnášenlivost ve smečce socializací ani výchovou neovlivníte. Takové návyky vznikají ještě u chovatele + jsou navíc hodně dědičné. Ve Vaší přítomnosti se mohou psi respektovat, ale nic víc. Se zvířaty venku a cizími psy je to samozřejmě jiné.
Tak nepořídím dalšího a tím pádem jsem s chovem skončila nebo psa prodán, aby mi uvolnil místo pro tokerantního?

koňadra
napsal(a):
Tady asi nejde o to, že pes MUSÍ být v posteli, ale o to, co se soužití se psem očekáváte. Netvrdím, že každý musí mít psa doma, ale někdo je prostě rád, když psi žijou s rodinou, někdo psa doma nechce, tak ho má na zahradě, spousta lidí má na zahradě kotec (i já mám oplocený výběh) někdy je prostě nutné psa na nějakou dobu zavřít...pokud tam pes nemusí být trvale, tak nic proti kotci...když přijde návštěva, tak jdou pesani buď do výběhu nebo taky na úvaze a máte pravdu, na tu hoďku dvě se jim opravdu nic nestane, nijak netrpí a není to často...
Jen prostě někteří z nás jsou rádi, když se večer svalí na gauč a nebo do postele a pes si lehne k nim. Pro někoho je život se psem intenzivnější mimo dům...pracuje se psem, chodí na cvičák, intenzivně sportuje a doma má prostě svoje, takže pes bydlí venku, pro někoho jako jsem já pes představuje v první řadě společníka, osobního canisterapeuta, hlídače a ochránce...neuvěřitelným způsobem ztmeluje rodinu a vytváří doma pohodu a to by z venku nemohl...

"Mezipsí nesnášenlivost ve smečce socializací ani výchovou neovlivníte. Takové návyky vznikají ještě u chovatele + jsou navíc hodně dědičné. "
takhle obecně to přeci nejde...záleží na příčině.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
asurwic
napsal(a):
No asi tak... Kdybych věděla že moje první fena nesnese k sobě dalšího psa, tak bych dva samozřejmě neměla. Já mám psy jako společníky a kamarády ne na chov, to jsem měla možnost si zkusit a výstavy, uchovnění, štěňata, piplání s nimi, pak následný prodej, kde stále lidi hloupě kupují čistokrevná štěňata bez PP za 3-5000 Kč atd fakt nebylo nic pro mě, takže pro mě ideál dva psi pohodové povahy, člověk si taky musí uvědomit že pes strašně přebírá náladu a jakoby povahu pána. Pokud je pán rapl a řve tak pes je jak zrcadlo, to samé. Pokud je pán vyrovnaný a v klidu pes taky, s tím jsem se nejednou setkala venku, kdy mě někdo zastavil a žasl nad tím jak mám klidné psy a ostatních si nevšímaj. Prostě je to taky o klidu v duši majitele. Agresivní pes se nenarodí, to z něj musí někdo udělat.
Mocha

XXX.XXX.168.56
Mam 6 psu, všechny venku na zahrade, bez kotce, maji boudy na ruznych mistech. Jinak my hodne zijeme venku na zahrade.
napsal(a):
Navszuji na debatu v minulém tématu, tedy, vy, co máte nebo jste měli více psů, ať už na chov nebo jen tak, v jakých podmínkách u vás psi žijí (žili), v domě, na zahradě volně, v kotci nebo na úvaze? A jak se díváte na ostatní ubytování psů?
V domě s volným přístupem ven. Agresoři v kotci a venčení ve výběhu, ze kterého vidí na pohyb ostatních. Nejlepší ubytování je tam, kde může pes být se svou rodinou a může se rozhodnout, kde může zrovna být. Nemusí být v klecích, kotcích, místech, mají svobodu být tam, kde být chtějí.
napsal(a):
Přidám se k tyranům, jo? Mám doma trvale 11 klecí a dle potřeby sem tam nějaká přibude. Když jsem doma, jsou psi společně se mnou (případně dle háravek, nemoci, pooperační péče, apod.) rozděleni na skupiny. Ale když odcházím pryč, nekompromisně je odděluji každého do svýho bejváku. Jeden kotec je trvale obsazen jedním psem a druhý kotec je používán dle potřeby. V poslední době jsou v něm většinou odrostlí bíglové.

impact
napsal(a):
Přidám se k tyranům, jo? Mám doma trvale 11 klecí a dle potřeby sem tam nějaká přibude. Když jsem doma, jsou psi společně se mnou (případně dle háravek, nemoci, pooperační péče, apod.) rozděleni na skupiny. Ale když odcházím pryč, nekompromisně je odděluji každého do svýho bejváku. Jeden kotec je trvale obsazen jedním psem a druhý kotec je používán dle potřeby. V poslední době jsou v něm většinou odrostlí bíglové.
Jasně, utvoříme skupinu tyranů

napsal(a):
Tak som v klube! Zatvaram každú noc!

napsal(a):
Tak som v klube! Zatvaram každú noc!
Vítáme Vás
napsal(a):
Já se přidám do klubu jen "pocitově", bydlím v paneláku, takže řetěz, kotec, bouda jaksi nepřipadají v úvahu. Mít devastátorky nebo agresorky, co spolu nevydrží, jdou do klece a nejlépe každá do jiné místnosti, už kvůli jejich bezpečí.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Promiňte, ale o nesnášenlivosti psů (a hlavně fen!) toho asi moc nevíte. To neovlivníte výchovou, socializací, ničím. Můžete naučit psy, aby se tolerovali - ve Vaší přítomnosti. Dokonce to může i vypadat, že se najednou milují. Ale věřte, že nemilují a jednoho dne - za týden, za měsíc, za rok... se stejně zabijí (budou-li mít možnost).
Problém je hlavně i v tom, že každý pes / fena většinou tolerují štěně, problémy mohou nastat až štěně dospěje. A co potom? Jednoho dát pryč? Pokud si je majitel chce nechat, nezbývá než oddělovat.
Mám dva bytové postelové psy. Venku by umrzli možná i v létě.
Jinak co se týče psů, co žijí venku, tak bych to zas tak nehrotila. Prostě záleží na plemeni a na tom JAK venku žije. Takže ten, co má psa venku na řetězu nebo v kotci nemusí hned být tyran a ten, co jej má doma v bytě a v posteli nemusí hned být vzorný majitel.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
koňadra
napsal(a):
Promiňte, ale o nesnášenlivosti psů (a hlavně fen!) toho asi moc nevíte. To neovlivníte výchovou, socializací, ničím. Můžete naučit psy, aby se tolerovali - ve Vaší přítomnosti. Dokonce to může i vypadat, že se najednou milují. Ale věřte, že nemilují a jednoho dne - za týden, za měsíc, za rok... se stejně zabijí (budou-li mít možnost).
Problém je hlavně i v tom, že každý pes / fena většinou tolerují štěně, problémy mohou nastat až štěně dospěje. A co potom? Jednoho dát pryč? Pokud si je majitel chce nechat, nezbývá než oddělovat.
Možná je to tím že jsem měla štěstí a nemusela jsem zatím nic řešit. Je fakt že starší fena je vyloženě opatrovnice a druhou fenu jsem si brala v roce jako týranou a starší zastala roli matky a vychovatelky. Tu týranou přijala a opatruje si ji už víc jak šest let, spí spolu, jedí vedle sebe, vylizují si uši, hrají si apluz, žužlou se atd... Přála bych si abych jednou měla zas takové štěstí a měla dvě fenky a byly v pohodě.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No asi tak... Kdybych věděla že moje první fena nesnese k sobě dalšího psa, tak bych dva samozřejmě neměla. Já mám psy jako společníky a kamarády ne na chov, to jsem měla možnost si zkusit a výstavy, uchovnění, štěňata, piplání s nimi, pak následný prodej, kde stále lidi hloupě kupují čistokrevná štěňata bez PP za 3-5000 Kč atd fakt nebylo nic pro mě, takže pro mě ideál dva psi pohodové povahy, člověk si taky musí uvědomit že pes strašně přebírá náladu a jakoby povahu pána. Pokud je pán rapl a řve tak pes je jak zrcadlo, to samé. Pokud je pán vyrovnaný a v klidu pes taky, s tím jsem se nejednou setkala venku, kdy mě někdo zastavil a žasl nad tím jak mám klidné psy a ostatních si nevšímaj. Prostě je to taky o klidu v duši majitele. Agresivní pes se nenarodí, to z něj musí někdo udělat.
Jo jasně. Chov je něco jiného. Pokud jde o člověka, co se zajímá o plemeno jako o celek a ne o své psy, tak beru i přístup: "pes se nedá uchovnit, tak ho po roce společného života prodám". Chovatel má své psy prostě z jiného důvodu.
Nesnášenlivost nemusí být jen agrese. Například moje bývalá fena by psychicky trpěla kvůli druhé feně (hárání ostatních známých holek nesla fakt těžce - bylo jí líto, že nehárá ona, otékala, chytala falešky, kňourala a myslela si, že ji ostatní nemají kvůli vůni druhých rádi), tak jsem spolu s ní měla jen psy - kluky. Třeba s tímto problémem se nic dělat nedalo. Moji jsou všichni také snášenliví, jen novému členovi smečky (byť jen přechodnému na převýchovu) první dny věnují až moc pozornosti.
PS. Je to vzácné, ale agresivní i bojácní psi se rodí. Například mého Trishe mám od narození. Nikdy neměl špatnou zkušenost a s lidmi vyrůstal. Každý den po tom, co otevřel oči u nás byla návštěva, my jsme u někoho byli a nebo jsme se courali v davu lidí a stejně na sebe od svého třetího týdne (!) nenechá od nikoho cizího sáhnout. Je to karolínský pes a plachost má prostě v povaze. Stejně jako když si koupíte nějaké specifické plemeno (napadá mě teď třeba akita inu), tak i přes maximální snahu může být vůči psům agresivní a nikdo to z něj neudělal a Vy s tím taky nic nenaděláte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V dobách, kdy jsem měla tři čtyři pohodové psy a feny, tak jsem taky nemusela nic řešit.
Nicméně psy už dávno nemám jen jako společníky a holým faktem je, že hlavně ti neudatelní agresoři jaksi zůstávají.
Že nevidíte důvod, proč psy uvazovat nebo zavírat ještě neznamená, že ten diskutující na druhé straně ten skutečný důvod nemá.

impact
napsal(a):
V dobách, kdy jsem měla tři čtyři pohodové psy a feny, tak jsem taky nemusela nic řešit.
Nicméně psy už dávno nemám jen jako společníky a holým faktem je, že hlavně ti neudatelní agresoři jaksi zůstávají.
Že nevidíte důvod, proč psy uvazovat nebo zavírat ještě neznamená, že ten diskutující na druhé straně ten skutečný důvod nemá.
napsal(a):
Tady asi nejde o to, že pes MUSÍ být v posteli, ale o to, co se soužití se psem očekáváte. Netvrdím, že každý musí mít psa doma, ale někdo je prostě rád, když psi žijou s rodinou, někdo psa doma nechce, tak ho má na zahradě, spousta lidí má na zahradě kotec (i já mám oplocený výběh) někdy je prostě nutné psa na nějakou dobu zavřít...pokud tam pes nemusí být trvale, tak nic proti kotci...když přijde návštěva, tak jdou pesani buď do výběhu nebo taky na úvaze a máte pravdu, na tu hoďku dvě se jim opravdu nic nestane, nijak netrpí a není to často...
Jen prostě někteří z nás jsou rádi, když se večer svalí na gauč a nebo do postele a pes si lehne k nim. Pro někoho je život se psem intenzivnější mimo dům...pracuje se psem, chodí na cvičák, intenzivně sportuje a doma má prostě svoje, takže pes bydlí venku, pro někoho jako jsem já pes představuje v první řadě společníka, osobního canisterapeuta, hlídače a ochránce...neuvěřitelným způsobem ztmeluje rodinu a vytváří doma pohodu a to by z venku nemohl...

"Je to vzácné, ale agresivní i bojácní psi se rodí"
ne, není to vzácně, naopak. Psi jsou takoví, jaké dostali geny a nervovou soustavu do vínku a my lidi je můžeme jenom někam v nějaké míře posunovat, neděláme je! A udělat agresora z vyrovnaného psa opravdu není snadné. Mimochodem, agresivita jako taková je nutná pro přežití šelmy a je normální součástí v repertoáru chování zvířete (krom toho, že jsou i patologičtí agresoři).
napsal(a):
"Je to vzácné, ale agresivní i bojácní psi se rodí"
ne, není to vzácně, naopak. Psi jsou takoví, jaké dostali geny a nervovou soustavu do vínku a my lidi je můžeme jenom někam v nějaké míře posunovat, neděláme je! A udělat agresora z vyrovnaného psa opravdu není snadné. Mimochodem, agresivita jako taková je nutná pro přežití šelmy a je normální součástí v repertoáru chování zvířete (krom toho, že jsou i patologičtí agresoři).
Udělat agresora z normálního psa je bohužel jednoduché dost - stačí chovat se nesrozumitelně, tlačit psychicky nebo fyzicky, uplatňovat různé formy teorie dominance a donutíte psa k sebeobraně velmi rychle. Pak se jeho chňapnutí leknete a uhnete a agresor je na světě. Včera jsem byla svědkem toho, jak z pudlíka udělali dvě dámy agresora za hodinu - česání srsti na pacičkách, tahání, prosby psa o to, aby ho nechaly být, že ho to tahá, ignorace jeho signálů, cenění zubů, pak vrčení, pak vyjel. Dámy uhnuly, daly mu facku, znovu vyjel, další facka, pak pokousání, pak hysterie. Už si na packy nedá sáhnout. Nedaly si říct a mají teď problém.

Scyllo, fakt vyrovnaný pudl by česání neřešil...

impact
napsal(a):
Nemám psa postelového, ani kotec na zahradě mi nevadí - pokud v něm pes není trvale. Ani 11 úvazů by mi nevadilo. Ale kdybych měla mít doma trvale 11 klecí, neměla bych 11 psů. Jedenáct kotců na zahradě ano, ale 11 bytových klecí určitě ne. Přece jen kotec, kde se pes může projít, je něco jiného než bytová klec, kde se může maximálně převrátit z boku na bok.

Jak tu někdo psal, že má psa 10 hodin denně v kleci - to je...Ani to nechci pojmenovat. Ano, pes si zvykne na všechno, ale je to vpravdě psí život. Horší už to má snad jen slepice, ta je v kleci celý život.
No, napsala jsem, že mám dva psy v posteli. To je sice pravda, ale fena po dobu naší nepřítomnosti je v kleci a pes v bytě. Ne že by se nesnesli, ale fena je totální devastátorka, takže je to jak pro náš klid, tak hlavně pro její bezpečí. Podotýkám, chodí je venčit babička dopoledne, v poledne a ve dvě je někdo doma. V kleci spí, neječí, nehysterčí. Je tam v klidu. Ale po příchodu domů je mám oba v patách, na klíně, na gauči a večer v posteli. Pokud jsem někde někdy bez psů (zřídka), tak se nevyspím. U kamarádky jsem měla v posteli její tři psy. Asi jsem cvok (napsala jsem úch.yl, ale nepustilo to ), ale já se se psy po boku cítím dobře. Když tam nejsou, něco mi chybí.

Http://www.heapco.cz/chovatelske-potreby/potreby-pro-krecky-morcata-a-kraliky/kralikarna-hutch-s-vybehem-200-x120cm.html?gclid=CL_h1cbW488CFYgYGwod1rEOLA
Pěkné ! Bohužel pro králíky, ne pro psy. Ale čivavka, nebo krysařík by se s tím také spokojili. Velikost 120 ( 122 ) cm je maximální velikost bytové klece (?) Pro psa velikosti dobrmana, BOC ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Http://www.heapco.cz/chovatelske-potreby/potreby-pro-krecky-morcata-a-kraliky/kralikarna-hutch-s-vybehem-200-x120cm.html?gclid=CL_h1cbW488CFYgYGwod1rEOLA
Pěkné ! Bohužel pro králíky, ne pro psy. Ale čivavka, nebo krysařík by se s tím také spokojili. Velikost 120 ( 122 ) cm je maximální velikost bytové klece (?) Pro psa velikosti dobrmana, BOC ?
Mazec že,...
napsal(a):
Nemám psa postelového, ani kotec na zahradě mi nevadí - pokud v něm pes není trvale. Ani 11 úvazů by mi nevadilo. Ale kdybych měla mít doma trvale 11 klecí, neměla bych 11 psů. Jedenáct kotců na zahradě ano, ale 11 bytových klecí určitě ne. Přece jen kotec, kde se pes může projít, je něco jiného než bytová klec, kde se může maximálně převrátit z boku na bok.
Naštěstí já nejsem Vy a Vy nejste já. To by chudáci dopadli, deset měsíců v roce zalezlí v boudě, aby jim neumrzli zadky.
To si fakt neumím představit. Když jsem doma, jsou všichni normálně se mnou, až na toho jednoho agresora, spí se mnou v posteli a na gauči, u krbu, asistují mi v kuchyni a při úklidu a pokud je vyloženě nezaženu na gauč, mám je pořad za zadelí. To bych je měla přez zimu odsoudit k tomu, aby byli trvale venku? Střídání teplo/zima pro psy bez podsady asi nebude úplně to nejlepší. Podle mě je naprosto jedno, jestli je těch klecí jedna nebo jedenáct. Pořád záleží na tom, jaký mají psi režim. Ale jo, chápu, další internetový soudce.

impact
napsal(a):
To si fakt neumím představit. Když jsem doma, jsou všichni normálně se mnou, až na toho jednoho agresora, spí se mnou v posteli a na gauči, u krbu, asistují mi v kuchyni a při úklidu a pokud je vyloženě nezaženu na gauč, mám je pořad za zadelí. To bych je měla přez zimu odsoudit k tomu, aby byli trvale venku? Střídání teplo/zima pro psy bez podsady asi nebude úplně to nejlepší. Podle mě je naprosto jedno, jestli je těch klecí jedna nebo jedenáct. Pořád záleží na tom, jaký mají psi režim. Ale jo, chápu, další internetový soudce.
Souhlasím s vámi v tom, že je jedno, jestli je klec jedna nebo 11.
( Jen na těch 11 potřebujete větší "obývák" ).
napsal(a):
Scyllo, fakt vyrovnaný pudl by česání neřešil...
Mám jeden příklad za všechny, kdy se agrese či strach (který už je) dostaví velice snadno a není to psem.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3199135/nizka-inteligence-psa#a3199167
Opravdu při troše snahy to lze zvládnout za hodinku. Není česání jako česání - jen pravidelné a rychlé rozčesání, které netahá a pes za něj popřípadě občas třeba dostane i mňamku, je něco jiného, než rvát psa za srst, tahat ho pořád na stejném mstě a ještě u toho být třeba nervozní, že to nejde. Byla jsem svědkem podobného případu s vousatou (tedy spíše už dredatou) kolií. Po prvním vystartování (kterému také dost předcházelo) páníčkové "utekli" s hláškou, když těm psům tak rozumím, ať jim s chlupama něco udělám. Asi hodinu jsme dělali dotyky na pamlsky, než na sebe fena nechala všude sáhnout a potom zvládla i holící strojek.

Asurwic, na základě čeho soudíš, že onen krysařík je vyrovnaný jedinec?! (krom toho že netuším, jaké vyrovnanosti obecně dosahuje toto plemeno...)
dtto s tou berderou...
na to ti můžu hodit příklad svého maximálně vyrovnaného hovíka a jeho dredy (z plavání) - no prostě nic, filosoficky si vzdychl a nechal se týrat, však o co jde...bez přípravy, bez trénování, bez náznaků nevole...
oproti pastevce, kde rozčesávám po malinkých etapkách v podstatě v rámci mazlení, jako takovou hru, u něj by byl nutný cílený nácvik...přičemž holicí strojek žádný problém
...a vo tom to je, o té nervové soustavě...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale stane. U mě je také na prvním místě socializace a přes to se mi začaly mé feny na stará kolena mezi sebou prát. Celý život vycházely spolu, s cizími psy, lidmi a zvířaty. Přestěhovala jsem se když jim bylo 7 a 2x 10 let a jednu mojí fenu napadla další fena co bydlela na stejném patře jako my. Dveře se zamykat nedaly a fena k nám neustále lezla a napadala tu mojí. Ta fena se pohybovala volně po celé domě i na zahradě. Všechny mé feny jsem dala na sousední pozemek a přes plot na sebe řvaly se sousední fenou. Udělal se další kus plotu aby se nedostaly až k sobě k vrátkům. Bohužel někdy se dostala fena příbuzných až k mým fenám na pozemek a rvaly se všechny. Od té doby se začaly prát i mé feny mezi sebou. Došlo to tak daleko, že jsem je musela do konce života oddělit. Všechny tyto feny již zemřeli. Na sousedním pozemku jsou nyní 4 psi (patřící dvěma majitelům) z nich 3 se stejnou povahou jako ta první fena a opět stojí u plotu a ječí na ty mé. Seznamuji je všechny jen když jsem na vedlejším pozemku (kde jsou ty 4 psi) sama. Jak tam mají psi někoho z rodiny mají tendenci mé psy napadat. Takže co Vám pomůže socializace Vašeho psa když na ní ostatní kašlou.
asurwic
napsal(a):
Já měla tolerantní všechny feny a rvát se začaly až po "špatné zkušenosti" na stará kolena.
napsal(a):
Jak tu někdo psal, že má psa 10 hodin denně v kleci - to je...Ani to nechci pojmenovat. Ano, pes si zvykne na všechno, ale je to vpravdě psí život. Horší už to má snad jen slepice, ta je v kleci celý život.
Ne ne ne . Naše slepičky mají stejnou volnost jako naši psi
napsal(a):
Horší to má slepice... a brojleroví králíci...
(fota na králících) - hnus.