Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně vakcinace.
Mám dvouletého psa (malého knírače) a v prosinci máme jít na přeočkování vztekliny + ostatních nemocí.
Zatím jsem nechával pejska očkovat proti vzteklině a na ostatní nemoci pak asi za 3 týdny po vakcinaci vztekliny.
Poslední dobou mezi chovateli slyším, že je možné očkovat všechno naráz. Jak se na to díváte? Není to nebezpečné?
Děkuji moc za rady.
Dasvo
napsal(a):
Dávám to tak běžně. pouze u štěňat zastávám názor, že je lépe dávat třetí přeočkování a první vzteklinu zvlášť. A Pokud dáváte tříletou vzteklinu, tak tu někteří veterináři taky dávají samostatně.
Díky moc!
Já dávám klasickou vzteklinu na rok. Jezdíme na výstavy i do zahraničí a bylo mi řečeno, že raději dávat roční, že tříletou by taky někde nemuseli uznat.
Takže v prosinci dostane vše naráz a hotovo :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moje vet dává kvůli vyššímu zatížení organizmu vždycky zvlášť, i tu na rok. Můj pes má na tři roky (přeočkování jaro 2018) a ptala jsem kvůli světovce příští rok - prý by to neměl být problém. Možná udělám protilátky, kdyby něco.

Polyvalentní vakcínou se vzteklinou očkujeme naše psy už jistě 20 let. Nikdy žádný pes neměl po očkování problémy.

Vždycky očkuji vzteklinu zvlášť. Tuším, že se očkovalo i hexavakcinou a zdá se mi toho naráz příliš.
Očkuji mnoho desítek psů naprosto standardně - dohromady a nikdy žádný problém. Max boulička po očko.
Jediný průšvih pamatuji vloni v červnu, když nastoupila nová Bioveťácká vakcína s přidanou leptospirozou - 4L (snad si to pamatuji dobře). A to teda psy hodně moc bolelo, až jsme museli přistoupit k sirupům proti bolesti.