Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2016 08:05

Dobrý den na fotce by to měla byt fena Labradora Váš názor ? Děkuji.

19.10.2016 08:09
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Řekla bych typický bezpapíráček, ale je hezká.

19.10.2016 09:12

Andrýsek3 napsal(a):
Řekla bych typický bezpapíráček, ale je hezká.

Ano je bez pp chci pořídit svému psovi partnerku stejné rasy a zhruba stejného věku a zdá se mi ta fena poněkud odlišná viz foto mého psa.

19.10.2016 09:15

Jj, má v sobě nejspíše nějakého ohaře.

19.10.2016 09:18
Granulka

XXX.XXX.115.30

Nejsem žádnej expert na plemena, ale také mi přišlo, že v tom bude nějaký ohař.

19.10.2016 12:44
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano je bez pp chci pořídit svému psovi partnerku stejné rasy a zhruba stejného věku a zdá se mi ta fena poněkud odlišná viz foto mého psa.

Doufám, že ne na krytí!

19.10.2016 18:30

Měla by to byt fena po obou hnědých rodičích ale je to těžko poznat bez papírů každá fena se mi zdá jiná...

19.10.2016 18:49

Měla by to byt fena po obou hnědých rodičích ale je to těžko poznat bez papírů každá fena se mi zdá jiná...

Ano, těžko poznat bez papírů.

Teď jste kápl na celý princip chovu psů. Pokud nemám rodokmen, vím houby a nechovám, jen bezcílně množím.

19.10.2016 20:05
awake

XXX.XXX.115.224

Ale ona může být po obou hnědých rodičích. Teď jde o to, jestli to byli oba labradoři, nebo třeba ohaři, nebo jeden ohař a jeden ridgeback
Pokud nemá pes PP, NEMÁTE jistotu čistokrevnosti.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2016 20:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Mám velmi podobnou hnědou fenu s PP. Na výstavě dostala jen ocenění dobrá, tedy fakt nic moc z výstavního pohledu. Ani to není do chovu. Na ulici se moc líbí a lidé říkají dost často, že je krásná, že tuhle viděli takovýho labradora na hrozně krátkých nožkách a takového kulatého.
Je to prostě tím, že se změnil typ, jaký vyhrává výstavy. Labradoři bývali vyšší na delší noze s delším ocasem a čumákem. Pak se změnila móda. Zvlášť u hnědých je to hodně znát. Ti jsou opravdu dnes nižší a tak trošku jim "chybí" nohy. Řekla bych, že čistokrevná je už proto, že hnědá barva je velmi recesivní a mnoho plemen jí vůbec nemá v genetické výbavě. Ani ten zmíněný ridgeback. Pokud pro tuto barvu není silná vloha z obou stran (oba rodiče), neprojeví se. Ano, německý ohař má vlohu pro hnědou barvu, ale zároveň má výraznou vlohu pro bílé znaky, které jsou velmi dominantní a tato fenka na fotce, pokud dobře vidím, nemá ani bílý flíček na hrudi. Takže já si myslím, že to je čistokrevný labroš bez PP staršího typu.

19.10.2016 20:45
Sam 90210

XXX.XXX.133.170

Mě teda připadá stejná jako je ten váš. Jestli ji nechcete na chov, ale pouze jako kamarádku k vašemu psu, líbí se vám a padnete si do oka šla bych do toho a nešťourala se v tom.

Neregistrovaný uživatel

19.10.2016 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Tak jsem se tak "brouzdala" německou inzercí a padl mi do oka tento hnědý fešák.
Je to dvouletý pes nabízený jako kamarád k dětem. Jestli má nějaké PP, nebo ne tam není uvedeno. (Ale fakt je, že v Německu má papíry skoro všechno). Nabízejí ho za dva tísíce Euro, což je tuším takových 54 000 Kč.
Dávám ho sem proto, že je to v typu přesně takový pes jako ti Vaši. Vůbec jsem si všimla, že v Německu mají labroše vyšší a "tenčí".

19.10.2016 23:26
awake

XXX.XXX.115.224

Labrador má mít hnědé nebo oříškově hnědé oči. Nemají je ti psi nějaké moc světlé?

19.10.2016 23:37
asurwic

XXX.XXX.36.3

awake napsal(a):
Ale ona může být po obou hnědých rodičích. Teď jde o to, jestli to byli oba labradoři, nebo třeba ohaři, nebo jeden ohař a jeden ridgeback
Pokud nemá pes PP, NEMÁTE jistotu čistokrevnosti.

Ridgeback na rozdíl od labíků nemá čokoládový gen (možná ho má jen nějaký bez PP ). Ridgeback je světlý sable = kk AyAy. Z něho a labradora by čoko štěňata nevzešla, aby kdybyste se na hlavu postavili. Když už nepoznáte rozdíl barev srsti, tak koukejte alespoň na barvu pigmentace nosu.

Jinak pokud Vám to nikomu není známo, tak čoko barva a ředění (což není u labradorů, ale třeba u borderek) se váže na výrazně světlejší oko téměř bezpodmínečně. V mládí je většinou zelené a pak zlátne. Když už toto nevíte, tak se třeba první podívejte na nějaké zástupce, než začnete soudit:
https://www.google.cz/search?q=chocolate+labrador&client=opera&hs=ZWL&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzmuLM6OfPAhUlDsAKHbxzBk0Q_AUICCgB&biw=1366&bih=630.

19.10.2016 23:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

Dobrý den na fotce by to měla byt fena Labradora Váš názor ? Děkuji.

Já bych řekla, že i když jde o psa bez PP, tak je to prostě jen starší pracovní typ a ne dnešní vyžraný výstavák. Líbí se mi více, než současné trendy labíků i kdyby měl být s něčím křížený.

20.10.2016 02:08

Jen pro srovnání

první foto - labrador z r.1906 "Flapper"

druhá foto - Sandjacks Cattail Cate (AKC - SR16930805) - z trialové linie AKC pedigree

třetí foto - CH ENDLESS MT SHINES LIKE STERLING “STERLING” - výstavní labrador (AKC)

(aneb za mě - radši starší typ bez PP, než výstavního buřtíka).

20.10.2016 09:17
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Jen pro srovnání

druhá foto - Sandjacks Cattail Cate (AKC - SR16930805) - z trialové linie AKC pedigree

třetí foto - CH ENDLESS MT SHINES LIKE STERLING “STERLING” - výstavní labrador (AKC)

To je hrozný ten poslední. Ten druhý je nádherný.

20.10.2016 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nemám labradora, ale jsem na trochu, puclatější" psy, takže já bych něco mezi. Druhý se mi zdá na labrouše moc kostnatý, tělo dobré, ale hlava se mi nelíbí vůbec, fakt to vypadá spíš jako kříženec ohaře. Třetí je zase fakt jak ten buřtík, je beztvarý, ale kulatější hlava s kratším čumákem se mi líbí víc

20.10.2016 20:20
Terven

XXX.XXX.110.147

Jen pro srovnání

Pokrok nezastavíš
Mně se líbí ti první dva.

21.10.2016 05:26

Fotky dost zkreslují, fena na první fotce vypadá jako kříženec, a pravděpodobně také bude. viděla jsem i čokoládově hnědé křížence které se narodili německé ovčandě, takže bych podle barvy na čistokrevnost nespoléhala. Vypadá jako šmrncnutá německým ohařem. pes na druhé fotce vypadá dost hubeně. jinak barva očí u hnědých labíků takováhle být může. A na to že je to jedinec z pracovní linie bych nespoléhala, hnědé u nás nikdo nemá a že by se vyskytovali někde v útulcích nebo mezi nalezenci to je utopie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík