Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 07:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Vím že se granule a konzervy omýlají neustále dokola. Ale chtěla bych si udělat takový průzkum sama pro sebe, třeba tady někdo napíše značku kterou ještě ani neznám a zkusila bych. Chtěla bych poprosit kdyby to bylo tak možné abysme se tady zbytečně nehádali takže krmíte BARF, granule, konzervy, nebo vaříte? Pokud barfujete a vaříte jak hlídáte správný poměr živin? Kolik třeba g masa, přílohy, zeleniny denně na váhu vašeho psa?Já krmím granulemi, ale nějak jim přestávám důvěřovat a psi je moc nechcou, ani třeba TOTW. Ještě bych chtěla poprosit nějaké vaše přímo postřehy z různýho krmiva, proč třeba krmíte zrovna tímto a proč jste k němu přešli, má váš pes nějaký zdravotní problém? jaterní dieta, cukrovkář, je obézní, nebo naopak hubený, kolik mu je atd...Pokud tohle bude někoho obtěžovat tak prosím nepřispívejte. díky, hezký, deštivý den

20.10.2016 07:43
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já krmim granulemi, jediné co jí nesedli byli TOTW. Vyzkoušela jich hodně, acana, orijen ok, jako štěně odmítala Wolfsblut, asi jí vadila velikost granulí , pár měsíců žrala barking heads tiny paws kachnu , N&D měla už jako dospělá s rybou a pomerančem a taky super a ted jsem opět zkusila wolfsblut a měla vzorky a ted jsem objednala 2kg balení a super , žere s chutí a hlavně odpad opravdu minimální , výhda že je tolik příchutí jen vybíram velikostně menší granule ale asi zatim měnit nebudu, jen příchutě. Vzorků různých granulí vyzkoušela dost ale většiny se ani nedotkla

Možná by bylo dobré připsat o jakou rasu psa jde nebo velikost . my máme jorka.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Markéta80 napsal(a):
Já krmim granulemi, jediné co jí nesedli byli TOTW. Vyzkoušela jich hodně, acana, orijen ok, jako štěně odmítala Wolfsblut, asi jí vadila velikost granulí , pár měsíců žrala barking heads tiny paws kachnu , N&D měla už jako dospělá s rybou a pomerančem a taky super a ted jsem opět zkusila wolfsblut a měla vzorky a ted jsem objednala 2kg balení a super , žere s chutí a hlavně odpad opravdu minimální , výhda že je tolik příchutí jen vybíram velikostně menší granule ale asi zatim měnit nebudu, jen příchutě. Vzorků různých granulí vyzkoušela dost ale většiny se ani nedotkla

Možná by bylo dobré připsat o jakou rasu psa jde nebo velikost . my máme jorka.

To co mám na profilovce takže kříženci bull plemene, apbt x staford bo tak něco...

20.10.2016 08:04
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To co mám na profilovce takže kříženci bull plemene, apbt x staford bo tak něco...

, měla na zkoušku i canagan , žrala ale tak týden pak už žádné nadšení nebylo.

20.10.2016 08:08
inusanka

XXX.XXX.98.58

Krmíme kombinovanou, hlavní dávka maso, kosti, rýže, zelenina, olej, pivovarské kvasnice, řasa. večer granule, pokud je chce. Maso některé vařené, některé syrové. Granule bezobilné - TOTW, Wolfsblut, Wolfs Mountain, Acana. Orijen nemůžeme, má po nich průjem.
Maso a ostatní dáváme od oka
NF.

20.10.2016 08:37
Granulka

XXX.XXX.115.30

Do teď krmeno Taste of the Wild. Kvalita šla bohužel dolů, tak budeme přecházet na jiné. Za pár dní bude v rodině štěně a to je od chovatelky zvyklé na ND Low Grain, tak asi i s dospělákem přejdeme na tohle. Občas uvařím nějaké kuře s mrkví a rýží, občas dám tvaroh atd. Pes tohle snáší dobře.
Zkoušela jsem teda ND Grain Free a to bylo totální propad. Bobky byly takové spíš kravince.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2016 08:43

U chovatelky byla na syrovém, takže jsem pokračovala, ale nesedělo jí to, tak jsem začala krmit vařeným, do 4let, pak bac a přišla alergie na skoro všechno maso, takže teď je na Wolfsblutu a konzervách a dneska přivezou poprvé, od té doby, maso, vzala jsem jako první alergen králíka, tak se budu modlit, aby to zvládla, holka moje.
RTW.

20.10.2016 09:01
Radvajs

XXX.XXX.7.98

Vím že se granule a konzervy omýlají neustále dokola. Ale chtěla bych si udělat takový průzkum sama pro sebe, třeba tady někdo napíše značku kterou ještě ani neznám a zkusila bych. Chtěla bych poprosit kdyby to bylo tak možné abysme se tady zbytečně nehádali takže krmíte BARF, granule, konzervy, nebo vaříte? Pokud barfujete a vaříte jak hlídáte správný poměr živin? Kolik třeba g masa, přílohy, zeleniny denně na váhu vašeho psa?Já krmím granulemi, ale nějak jim přestávám důvěřovat a psi je moc nechcou, ani třeba TOTW. Ještě bych chtěla poprosit nějaké vaše přímo postřehy z různýho krmiva, proč třeba krmíte zrovna tímto a proč jste k němu přešli, má váš pes nějaký zdravotní problém? jaterní dieta, cukrovkář, je obézní, nebo naopak hubený, kolik mu je atd...Pokud tohle bude někoho obtěžovat tak prosím nepřispívejte. díky, hezký, deštivý den

Krmime granulemi Wolfsblut, predchozi pes mel po granulich Acana ridsi stolici, tak jsme presli a spokojeni. Ted mame stendo a pokracujem s Wolfsblutem a na cesty pribirame i konzervy te same znacky. Jinak davam jeste maso s prilohou a vse je v pohode. Myslim tim, ze psik prospiva a krasne pribira. Srst je taky v ok.

20.10.2016 09:04
Radvajs

XXX.XXX.7.98

Jeste dodam-jde o NF.

20.10.2016 09:09
mishule

XXX.XXX.99.59

Vzhledem k tomu, jakou vybíravku doma mám, tak jsem vyzkoušeli kde co - jako štěně mi ji rozežralo Platinum, ty chtěla cca půl roku a pak už na ní bylo vidět, jak se do jídla přemlouvá. Po další várce zkoušení jsme se dostali ke Carnilove - teď má asi šestý pytel (12kg) a poprvé nemá lososa, ale kachnu s bažantem a po těch se může utlouct.

Každopádně jsem s nimi zatím nejspokojenější - žere je s chutí, má po nich super srst i bobky (i když teda první dva dny po té kachně a bažantovi prděla až to nebylo hezké :D), jde na ní vidět, jak je plná energie a veterinář ji neustále chválí, jaká je to krásná ženská (drží si svých 13,5 kg, ale i tak je samý sval).

Jinak zkoušeli jsme Wolfsblut a načatý pytel ve finále putoval do útulku, jelikož se toho odmítala dotknout.

20.10.2016 09:10
kalu

XXX.XXX.67.182

Krmíme již několik let všechny psy syrovým masem+kosti+zelenina+olej (občas vajíčko, tvaroh, jogurt, ovoce) a naprosto bez problémů u všech pejsků. Měli jsme 3 (leonberger, NO a malý špic) a všem to vyhovovalo, nevíme co je průjem nebo žaludeční problémy u žádného. Stará babička leonbergřice nám bohužel letos zemřela, dožila se na toto plemeno krásných 12 let.

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 09:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Já se přiznám že vlůastně nevím čím pořádně krmit, jedna fena 9 let byla již dvakrát na operaci žaludku (zhltla hračku, balonek...) od těch operací má problém s žaludkem, teď jsem vařila prasečí ouška a poblila se a podělala, šílené škručení v celém jejím břichu a bylo vidět že jí fakt není dobře, břicho jak balon.Zkoušela jsem kdysi syrové maso, ale štítí se ho, vyjí zeleninu, ovoce, masa se syrového netkne, takže mám jí začít vařit? Po granulích jí zle není, většinou brávám nějaké sensitiv na zažívání...

20.10.2016 09:25

Já se přiznám že vlůastně nevím čím pořádně krmit, jedna fena 9 let byla již dvakrát na operaci žaludku (zhltla hračku, balonek...) od těch operací má problém s žaludkem, teď jsem vařila prasečí ouška a poblila se a podělala, šílené škručení v celém jejím břichu a bylo vidět že jí fakt není dobře, břicho jak balon.Zkoušela jsem kdysi syrové maso, ale štítí se ho, vyjí zeleninu, ovoce, masa se syrového netkne, takže mám jí začít vařit? Po granulích jí zle není, většinou brávám nějaké sensitiv na zažívání...

No jo no, proč jste jí místo uší neuvařila třeba krůtí mletinu s pohankou?

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ještě bych chtěla dodat, příští týden jdu právě s touto fenkou na seniorskou prohlídku, kde jí bude brát krev na rozbor, (játra, ledviny...) takový ten základní rozbor, prohlídka zubů, oči...mám si říct o lepší rozbor třeba na alergie, nebo tak něco skrz ten její žaludek? veta ví že má citlivé zažívání, ale i tak...víte my včera pohřbili devítiletou fenu boxera od našich a možná jsem předpos*aná a mám strach o své psy, aby se něco nezanedbalo...dneska jel ráno manžel s druhou fenou na krev (7 let) začala hodně pít a ráno jsem našla komplet počůranou celou chodbu (normálně doma nečůrají...) tak mám strach z cukrovky, tu jsem zažila u kočky, kdy jsem jí po zbytek života (dalších8 let) píchala 2x denně inzulín.

20.10.2016 12:41
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krmíme syrovým masem se zeleninou a přílohami. Pes 30kg,1,5 roku, přešli jsme před 3/4 rokem, za mě super! Dávám cca kilo denně se vším. Jelikož je alergik, střídáme teď kachnu, ryby a zvěřinu, za chvíli přibude králík. (Snad). Dávám svalovinu, vnitřnosti, kosti, vše syrové, často teď mletiny s různými druhy zeleniny, čp baští a většinou vločkami, jáhly apod. Zlepšila se srst, po vynechání kuřete a hovězího, nemáme záněty uší. Které byli na granulích na na denním pořádku. Už brzo jsem byla přesvědčená, že chci krmit přirozeně, říkala jsem že cca od roka, nakonec to bylo dřív a jsme spokojeni. Nic nepočítám, pes prospívá.

20.10.2016 12:50

Krmím vařený maso (nebo spíš lehce ovařené, pesani syrové moc nechtěj), k tomu zeleninu a přílohu, většinou rýži nebo vločky...v poměru tak cca 70% masa (maso a kosti),20% zelenina,10% příloha...dřív jsme nejedli kosti takže jsem vyšší množství fosforu v mase musela dorovnat vápníkem ve formě mletých skořápek, teď už jsme zvládli i ty kosti, takže v pohodě...
K snídani mají třeba ovesnou kaši s ovocem, domácí paštiku, jogurt, ovesný palačinky s tvarohem apod. prostě, co zrovna doma je...nebo, co snídáme my...vařený vajíčko,
starší chleba s máslem a medem, chleba se sýrem (ale to samozřejmě není psí strava )

Cca po roce tohoto krmení jsem nechala dělat rozbory na fosfor a vápník a vyšly nám na jedničku.

20.10.2016 12:53
Naty1

XXX.XXX.46.72

Já vařím, granule nechce ani konzervy, odskoušeno hoodně druhů, je z ůtulku, kříženec čivavy s nečím( cca.7kg).

20.10.2016 12:53

Pes 5 let, labradorský retrívr, váha 36kg. Krmím Wolfsblutem a aby nejedl jen granule tak několikrát do měsíce místo granulí dostává syrové maso z masny pro lidi (vepřové, hovězí, kuřecí) se zeleninou, ovoce, tvaroh, bílý jogurt, žloutek, ... Má citlivé zažívání. Jako štěně dostával Arden Grange, málo přibíral, byl hodně hubený, tak jsme změnili na Dog Lovers Gold, taky nic moc neseděli, pořád se nedařilo přibrat, pak jsme přešli na Wolfsblut a maximální spokojenost. Sice jsou dražší, ale pes mi za to stojí. Střídáme různé masa, většinou po pytli, beru jen tuto značku. Má krásnou lesklou srst, ukázkové bobky, odpadu tak akorát, chutnají mu a má ideální váhu.

Jinak v listopadu jdeme na očkování a chystám se taky nechat udělat preventivně kompletní rozbor krve, moči a nechám mu udělat i sono břicha. Zatím je mladý, ale chci vědět že má všechno v pořádku. A pokud ne tak lepší zachytit v začátku. Prostě chci vědět jak na tom je.

20.10.2016 13:04
aluska

XXX.XXX.223.199

4 trpasličí jezevčice,11 let,8 let,4 roky a nalezenec asi 3 roky. Vařím různé druhy mas a vnitřností, kosti dávám syrové, přidávám zeleninu ( nejvíc mrkev, mám jí pro koně ), přidávám kelpu, olej, nejstarší canvit condro. Všechny jsou kastrované a všechny jsou štíhlé. Nic neodvažuji, dávám podle oka, aby netloustly. Ovoce si sbírají v létě na zahradě, doma co vyloudí - sýr, jogurt...

20.10.2016 13:26
jenie

XXX.XXX.120.86

Já krmim BARFem. Je to fenka yorkshirského teriéra, má dvě kg a 8 měsíců. Davam ji maso, kosti, vnitřnosti, kefir, žloutek, rozdrcena semínka, bylinky a ruzne oleje, občas ovesné vločky. Jinak zeleninu a ovoce nejí vůbec na jakýkoli způsob s ostatními přílohami to samé. Ted jsem ji objednala granule AAtu lososa na dovolenou minule mela konzervy a nevyhovovaly kvůli velkym balením. Doplňky davam od firmy petvet, momentálně má balancer na vyvazeni poměru ca a p. Dřív mela steneci, rasy, pangamin atd, tady to je všechno dohromady.

20.10.2016 19:02
Iliena

XXX.XXX.37.7

Fena rok a půl, kříženka bulíka, váha 19 kg. Začínali jsme Purizonem, poté TOTW. V listopadu loňského roku jsme zjistili, že má potravinovou alergii, od té doby krmíme Wolfsblut a super. Aby neměla čistě jen granule tak 1-2 do týdne (jak mi to vyjde) má k večeři syrové maso (konina, kachna, králík) + vnitřnosti + zelenina + olej. Když na maso zapomenu sáhnu po konzervě Topstein (mimochodem Rájko vážně děkuju za tip, nemůžu si je vynachválit ) to kupuji hlavně kozí a klokaní. Přes den průběžně jako ňamky sušené vnitřnosti a ovoce a zelenina. Zažívání má super a pokud pečlivě hlídám u všeho složení nevím ani o alergii

Neregistrovaný uživatel

20.10.2016 19:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Když to tak čtu vaši psi nemají daný režim na jídlo? u nás se krmí 2x denně ale dostávají vždy kolem 7 ráno a pak kolem 5 večer, jinak přes den nic, nepočítám suchar na procházce za povely atd...vy jim dáváte i během dne nějaký jídla?

20.10.2016 19:45
Iliena

XXX.XXX.37.7

Když to tak čtu vaši psi nemají daný režim na jídlo? u nás se krmí 2x denně ale dostávají vždy kolem 7 ráno a pak kolem 5 večer, jinak přes den nic, nepočítám suchar na procházce za povely atd...vy jim dáváte i během dne nějaký jídla?

My ano,2x denně. Před 7 ráno a večer cca v 6 po odpolední prochajdě (v létě dýl). Ňamky přes den radši nepočítám

20.10.2016 20:13

My máme pevně daný režim na jídlo - 2x denně. Ráno kolem 9h a večer o půl 8. Jinak mňamky a odměny během dne nepočítám, na chuť třeba kousek sýru nebo trochu jogurtu atd.

20.10.2016 20:16

Iliena napsal(a):
Fena rok a půl, kříženka bulíka, váha 19 kg. Začínali jsme Purizonem, poté TOTW. V listopadu loňského roku jsme zjistili, že má potravinovou alergii, od té doby krmíme Wolfsblut a super. Aby neměla čistě jen granule tak 1-2 do týdne (jak mi to vyjde) má k večeři syrové maso (konina, kachna, králík) + vnitřnosti + zelenina + olej. Když na maso zapomenu sáhnu po konzervě Topstein (mimochodem Rájko vážně děkuju za tip, nemůžu si je vynachválit ) to kupuji hlavně kozí a klokaní. Přes den průběžně jako ňamky sušené vnitřnosti a ovoce a zelenina. Zažívání má super a pokud pečlivě hlídám u všeho složení nevím ani o alergii

Za málo Taky si je chválíme

20.10.2016 20:26
koně

XXX.XXX.205.252

Máme velmi akční hrdinku ACD.Já všem psům celá léta vařila, tahle není vyjímkou.Ona je tedy skutečný všežravec.
Maso koupené, či domácí k večeři povařím, s vločkami nebo rýží.Poměr víc masa než přílohy.
Jinak k snídani narychlo granule z Lídlu.Mají nějaké 3kg, ty jí chutnají.
Během dne, nebo přihozeno k hlavním chodům má, podle toho co je.Třeba vajíčko, tvaroh, jogurt.Po dětech housky od svačiny s čímkoli, dojídá i polévky, včetně zeleniny, omáčky, knedlíky, brambory, sušenky,...
V syrovém žere, když se zabíjí králíci, tak vnitřnosti, schroustla by i snad hlavy.Slepice, co zakousne kuna, ty tedy ovaříme kvůli peří.Teď bude mít i kosti od domácích býků a oháňky, já z toho polévku nerada.
Jediné, co nesnese jsou krvavé vnitřnosti typu slezin, jater, pajšl s plícemi apod.Sežrala by to, ale má průjem.
Ryby jsem jí koupila, jakousi mletinu, to je asi jediné, co kdy odmítla.
Když není vyjímečně vařeno, klidně podám konzervu.Nemá problém.
Vždycky jsem se při krmení řídila kondicí psa, kvalitou srsti, prostě aby byl pěkný a měl energii.Granule mi přijdou nudné a stejné.Neumím si představit, že podávám denně misky stejných kuliček.Ale uznávám, že pro někoho je to jednodušší, než nakupovat a vařit.

20.10.2016 20:31

koně napsal(a):
Máme velmi akční hrdinku ACD.Já všem psům celá léta vařila, tahle není vyjímkou.Ona je tedy skutečný všežravec.
Maso koupené, či domácí k večeři povařím, s vločkami nebo rýží.Poměr víc masa než přílohy.
Jinak k snídani narychlo granule z Lídlu.Mají nějaké 3kg, ty jí chutnají.
Během dne, nebo přihozeno k hlavním chodům má, podle toho co je.Třeba vajíčko, tvaroh, jogurt.Po dětech housky od svačiny s čímkoli, dojídá i polévky, včetně zeleniny, omáčky, knedlíky, brambory, sušenky,...
V syrovém žere, když se zabíjí králíci, tak vnitřnosti, schroustla by i snad hlavy.Slepice, co zakousne kuna, ty tedy ovaříme kvůli peří.Teď bude mít i kosti od domácích býků a oháňky, já z toho polévku nerada.
Jediné, co nesnese jsou krvavé vnitřnosti typu slezin, jater, pajšl s plícemi apod.Sežrala by to, ale má průjem.
Ryby jsem jí koupila, jakousi mletinu, to je asi jediné, co kdy odmítla.
Když není vyjímečně vařeno, klidně podám konzervu.Nemá problém.
Vždycky jsem se při krmení řídila kondicí psa, kvalitou srsti, prostě aby byl pěkný a měl energii.Granule mi přijdou nudné a stejné.Neumím si představit, že podávám denně misky stejných kuliček.Ale uznávám, že pro někoho je to jednodušší, než nakupovat a vařit.

Co, nakupovat a vařit, ale ten zbytek, Vy nemáte prasata?

20.10.2016 20:39
blackserigala

XXX.XXX.208.70

NO 5 let - ráno granule Brit, večer jakékoliv vařené maso + příloha. Se zeleninou a ovocem se sama obslouží na zahradě, takže tu už jí nepřidáváme. Malý špic 15 let a havanský psík 6 měsíců - ráno granule Nutram, po dožrání chceme zkusit Wolfsblut a pokud uspějeme, tak u nich asi zůstanem. Večer dostávají oba syrové nebo vařené maso, vnitřnosti, někdy s přílohou, někdy bez. Mimo to pamlsky jako ovoce, domácí sušené maso a peču jim játrové sušenky. Jinak dobu krmení máme většinou o půl sedmé a to jak ráno, tak večer. Pokud teda někde zrovna nerajzáme.

Jackie09

20.10.2016 21:36
Jackie09

XXX.XXX.167.14

TOTW ráno a večer maso, kosti, vnitřnosti, občas konzerva Rinti. Rasa GR 7 let.

20.10.2016 21:49
Terven

XXX.XXX.110.147

Kříženec jezevčíka a shih tzu,11 měsíců - ráno granule (momentálně Petkult), zbylé dvě dávky syrové maso, kosti, vnitřnosti, zelenina, občas i příloha, Pangamin...prostě barf
Výjimečně maso i vařené, třeba králičí z neznámých důvodů syrové nepozře, jakmile přejde varem, je to už OK.
Maso kupuju normálně v lidské kvalitě, pidipes nás nezruinuje - často v akci nebo s končícím datem spotřeby.
Pamlsujeme rovněž granulemi, případně sušeným čímkoliv od Mapes.

Lorie161

20.10.2016 22:15
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Zdravím, můžete mi doporučit nějaké kvalitní krmivo, byla jsem rozhodnutá pro platinum, ale pročetla jsem pár diskuzí a nejsem z toho moc moudrá, takže přemýšlím ještě nad taste of the wild, jaký na ně máte názor, případně doporučili by jste ještě jiné krmivo v podobné cenové skupině?

20.10.2016 23:32

Lorie161 napsal(a):
Zdravím, můžete mi doporučit nějaké kvalitní krmivo, byla jsem rozhodnutá pro platinum, ale pročetla jsem pár diskuzí a nejsem z toho moc moudrá, takže přemýšlím ještě nad taste of the wild, jaký na ně máte názor, případně doporučili by jste ještě jiné krmivo v podobné cenové skupině?

1060 12kg
https://www.krmivo-pes.cz/psi/granule/n-d-lg-dog-adult-codfish-orange-12kg-pamlsek-grain-free-200g-hracka-bavlneny-uzel-s-tenisakem-vyrazna-sleva-pro-registrovane/
947 12kg
https://www.krmivo-pes.cz/psi/granule/n-d-lg-dog-adult-maxi-chicken-pomegranat-12kg-uzel-buvoli-max-30cm-vyrazna-sleva-pro-registrovane/
973 15kg
https://www.krmivo-pes.cz/psi/granule/petkult-maxi-adult-lamb-rice-12-kg-3kg-zdarma-sleva-pro-registrovane/
939 12kg
https://www.krmivo-pes.cz/psi/granule/petkult-dog-mini-junior-lamb-rice-12kg-sleva-pro-registrovane/

Essential, Purizon fish, Simpsons.

21.10.2016 09:55

Lorie161 napsal(a):
Díky za typy, zatím u mě pořád vyhrává taste of the wild...

Tak samozřejmě, pokud máte rádi hrachovou kaši místo masa..
Chtěla jste tip na kvalitní krmivo ;-)

Lorie161

21.10.2016 10:36
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak samozřejmě, pokud máte rádi hrachovou kaši místo masa..
Chtěla jste tip na kvalitní krmivo ;-)

Četla jsem na ně samé dobré recenze ..Jinak ještě jsem našla carnilove, ty se mi taky moc líbí, co na ně říkáte?

21.10.2016 10:58
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):
Četla jsem na ně samé dobré recenze ..Jinak ještě jsem našla carnilove, ty se mi taky moc líbí, co na ně říkáte?

TOTW jako jedné naší nesedí a je fakt že složení nic moc, kvalita jde dost dolů

Lorie161

21.10.2016 11:07
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Markéta80 napsal(a):
TOTW jako jedné naší nesedí a je fakt že složení nic moc, kvalita jde dost dolů

Jo už jsem je vyškrtla ze seznamu, už mi tu zbývá jen essential a carnilove.

21.10.2016 11:09

Mopsle 9 let,7 let na BARFu, včera krevní testy, vše OK, jen lehce zvýšené hodnoty u slinivky, takže stáhnu tuky, přidám Regavet a uvidíme.

21.10.2016 11:17
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):
Jo už jsem je vyškrtla ze seznamu, už mi tu zbývá jen essential a carnilove.

Jedině zkusit , carnilove jsme nezkoušela, prý velikost granulí j větší takže to by asi neklaplo

Lorie161

21.10.2016 11:31
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Markéta80 napsal(a):
Jedině zkusit , carnilove jsme nezkoušela, prý velikost granulí j větší takže to by asi neklaplo

Jo taky jsem četla, já budu mít psa cca 8kg, tak nevím, nevím.

21.10.2016 12:52

Lorie161 napsal(a):
Jo taky jsem četla, já budu mít psa cca 8kg, tak nevím, nevím.

Koukněte se kde je MASO a podle toho vyberte.
Foto
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1762757/totw-x-essential

Lorie161

21.10.2016 17:23
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Koukněte se kde je MASO a podle toho vyberte.
Foto
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1762757/totw-x-essential

No tak zatím teda u mě vedou ten essential, nd, carnilove a olivers...:-D Takže pořád nevím, ale ještě mám čas vybírat..

22.10.2016 12:58
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Krmím vařený maso (pesan syrové moc nechce), k tomu přílohu, většinou rýži občas brambor nebo těstoviny, nějaký to ovoce.

22.10.2016 17:01
avalin

XXX.XXX.154.151

kobylatko napsal(a):
Krmím vařený maso (pesan syrové moc nechce), k tomu přílohu, většinou rýži občas brambor nebo těstoviny, nějaký to ovoce.

Promiň ale brambor? Psi brambory nesmějí stejně tak jako nesmějí čokoládu.

22.10.2016 17:28
Terven

XXX.XXX.110.147

avalin napsal(a):

Čokoládu opravdu nesmějí, to s bramborem je oblíbená pověra. Není důvod, proč by pes nesměl vařený brambor, přečtěte si třeba knihu BARF od K. Novosádové.

22.10.2016 17:47
kobylatko

XXX.XXX.45.44

avalin napsal(a):

Ano brambor.Přečtěte si i složení některých granulí, jsou tam i brambory, normální i sladké.
např :
http://www.vase-krmivo.cz/orijen-adult
http://www.vase-krmivo.cz/marp-holistic-chicken-als-grain-free.

22.10.2016 18:38
keisy12

XXX.XXX.220.78

My krmíme BARF a Fitmin.

22.10.2016 18:51

avalin napsal(a):

Kde jste k tomu přišla, že psi brambory nesmí? Nesmí avokádo, kvalitní hořkou čokoládu, rozinky, hrozny ve větším množství, nevhodná je cibule, česnek a jiné nevhodné potraviny. Krmím masem a rozmačkané vař. brambory a batáty dávám běžně jako přílohu. Není třeba se brambor bát.

22.10.2016 19:06
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Kde jste k tomu přišla, že psi brambory nesmí? Nesmí avokádo, kvalitní hořkou čokoládu, rozinky, hrozny ve větším množství, nevhodná je cibule, česnek a jiné nevhodné potraviny. Krmím masem a rozmačkané vař. brambory a batáty dávám běžně jako přílohu. Není třeba se brambor bát.

A co topinambur ?

22.10.2016 19:08

kobylatko napsal(a):
A co topinambur ?

I ten je v pohodě

22.10.2016 19:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

I ten je v pohodě

Vyzkouším, třeba bude mít úspěch .

22.10.2016 19:14

kobylatko napsal(a):
A co topinambur ?

Nevím, jsem ještě neměla. Zeptejte se Mvdr. Štourače v jeho poradně. Na výživu je fakt machr. Je to internista a homeopat,40 let chová n. dogy, které jsou na složení krmiva opravdu choulostivé, zvlášť v růstu. Jeho články v časopisech fakt hltám, moc se mi líbí i jeho rozhovory v rozhlase, hodně se člověk dozví. Určitě vám odpoví. Bonoda.cz.

22.10.2016 20:17
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

S temi brambory. Ja slysela, ne ze je nesmi, jako ze by byly jedovate ( i kdyz obsahuji Solanin ), ale pouze je jejich zazivani v klasicke varene forme nevyuzije.

22.10.2016 20:26

Solaninu je hodně v zelených a silně naklíčených bramborech. Ve slupce a těsně pod ní. Čím víc tepla a světla na hlízy doleze, tím jedovatější. Ale slupky a zelené brambory nejíme, syrové také ne.
Batáty s brambory nemají nic společného, jen se tomu tak říká.
Pro psy naopak syrové všecko možné ze zeleniny není moc stravitelné. Chce to narušit.
A zas vařit do bezvědomí je také nanic, protože cenné zahubíme a zbyde škrob, povětšinou.

22.10.2016 20:30

Lexaurin napsal(a):
S temi brambory. Ja slysela, ne ze je nesmi, jako ze by byly jedovate ( i kdyz obsahuji Solanin ), ale pouze je jejich zazivani v klasicke varene forme nevyuzije.

Vařené musí být nutně a rozmixovat na br. kaši. pyré. Já uvařím hodně do měkka a úplně to rozmačkám v ruce na kaši. To samé batát. Nedávám jich moc, pro N.O. k 1/2-3/4 kg masa+kosti dám jen takovou hrst nebo 1 menší batát+zeleninu, byliny a doplňky.

22.10.2016 22:36

Lexaurin napsal(a):

Často lepší než rýže. Když vařím brambory k dalšímu zpracování, tj. můžu bez soli, tak jich pár vždycky dostane i mimo dávku. A nijak je neporcuji, on si je rozžvýká sám.

22.10.2016 22:45
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Často lepší než rýže. Když vařím brambory k dalšímu zpracování, tj. můžu bez soli, tak jich pár vždycky dostane i mimo dávku. A nijak je neporcuji, on si je rozžvýká sám.

To jooo , jen jestli jim to jako neco dá

22.10.2016 23:00

Lexaurin napsal(a):
To jooo , jen jestli jim to jako neco dá

Tak hlavně nějaké ty sacharidy... Prostě příloha jako rýže. Nej jsou batáty, ale ty jsou dost drahé. Teď se cpe dýní ve všech formách, včera měl psí krémovou polévku - rozmixovaná vařená dýně s mrkví a trochou selského jogurtu.

23.10.2016 08:53

Tak hlavně nějaké ty sacharidy... Prostě příloha jako rýže. Nej jsou batáty, ale ty jsou dost drahé. Teď se cpe dýní ve všech formách, včera měl psí krémovou polévku - rozmixovaná vařená dýně s mrkví a trochou selského jogurtu.

Fajná sváča, dýně a jogurt do žaludku balzám. Batáty nakoupím vždycky v krámu, když jsou v akci, více kusů, dám do sklepa, kde vydrží.

23.10.2016 09:25

Fajná sváča, dýně a jogurt do žaludku balzám. Batáty nakoupím vždycky v krámu, když jsou v akci, více kusů, dám do sklepa, kde vydrží.

Dýně perfektní. Nedávno tu mezi psy lítal průjem, dostal pyré na dietku a asi lepší než brambor nebo rýže.

23.10.2016 12:41

Dýně perfektní. Nedávno tu mezi psy lítal průjem, dostal pyré na dietku a asi lepší než brambor nebo rýže.

Dýně má hodně podobné účinky v žaludku jako batát. Ten je taky balzámek a proti průjmu, krásně ty střeva sklidní.

23.10.2016 14:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tu dýni dáváte syrovou nebo vařenou ?

23.10.2016 15:12

kobylatko napsal(a):
Tu dýni dáváte syrovou nebo vařenou ?

Vařenou. Ani nevím, jestli je syrová vhodná, ale on by jí stejně nejedl, při přípravě neloupí.

23.10.2016 15:25
ketlin

XXX.XXX.204.32

Best Breeder :) Ale zkusily jsme Acanu, TOTW, Brit Care :) Co jí absolutně nesedlo byl BARF..

SSabulinka

28.10.2016 16:49
SSabulinka

XXX.XXX.226.90

Ahojky,
vyzkoušela jsem všechny možné granule. Nemyslím si, že by mezi těmi dražšími byl nějaký velký rozdíl. Já mám už postaršího jezevčíka a má už špatné zuby, navíc v poslední době neměl moc energie. Hodně jsem si teda zjišťovala, jak mu stravu vylepšit. Pročetla jsem spoustu diskuzí a objevila jsem stránku www.brunio.cz. Jedná se o čerstvě uvařenou zdravou stravu na každý den. Jídlo mi vozí jednou za 14 dní a v pohodě 3 týdny vydrží. Musím uznat, že levné to není, ale chci pro svého psa to nejlepší a když už jsem utratila spoustu peněz za granule, jsem ochotná ty peníze dát i do této stravy. Budu ráda i za Vaše zkušenosti. Přeji pěkný den :).

28.10.2016 16:51

SSabulinka napsal(a):
Ahojky,
vyzkoušela jsem všechny možné granule. Nemyslím si, že by mezi těmi dražšími byl nějaký velký rozdíl. Já mám už postaršího jezevčíka a má už špatné zuby, navíc v poslední době neměl moc energie. Hodně jsem si teda zjišťovala, jak mu stravu vylepšit. Pročetla jsem spoustu diskuzí a objevila jsem stránku www.brunio.cz. Jedná se o čerstvě uvařenou zdravou stravu na každý den. Jídlo mi vozí jednou za 14 dní a v pohodě 3 týdny vydrží. Musím uznat, že levné to není, ale chci pro svého psa to nejlepší a když už jsem utratila spoustu peněz za granule, jsem ochotná ty peníze dát i do této stravy. Budu ráda i za Vaše zkušenosti. Přeji pěkný den :).

Bezva reklama, Vy neumíte psovi uvařit?

28.10.2016 17:54

No to je raketa. Když jsem měla psa dočasně čistě na BARFu a maso mu kupovala v řeznictví (což dělám pořád), tak víc než 1500 za měsíc jsem za všechny ingredience nedala. A to měl párkrát i batáty. Tady by to bylo jednou tolik, to by i ZiwiPeak byl levnější.

28.10.2016 21:50
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Uf tak za ty prachy bych nakoupila masa že by to mýmu psovi vystačilo i na rok.
Když už misky... http://www.dopsimisky.eu/12-golden-edition-vice-casu-pro-vas-dva.

30.10.2016 23:45
Hitrushka

XXX.XXX.32.224

Pomohlo mi http://www.psikrmivoradce.cz/
začínali jsme chappy, pak pedigree. TOTW chutnaly do půlky pytle, Calibra taky. Nejvíc chutnaly vzorky od marp - všechny druhy. Nejvíc se osvědčila Acana - má energii a krásnou srst už po prvním pytli, nesmrdí jí z tlamy; žere je s chutí. Jinak loudila od stolu a granule byly to poslední. Teď vyžaduje i granule a má radost, když je nesu. Dokrmuji vitamíny, pamlsky a vařenými přílohami s kapsičkami, chutná jí zelenina - zejména košťál ze salátu - nechápu . Trošku jí svědí ouška, ale to nějak pořešíme, veterinář říkal, že uši má nadměrně čisté.

Přidejte reakci

Přidat smajlík