Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2016 14:18
jandiex

XXX.XXX.212.235

Dobrý den,
jsem 17 lettá dívka. Mám již svůj vlastní byt ve kterém trávím sama hodně času. S přítelem uvažujeme o pořízení psa. Nemám bohužel v oblibě malá plemena psů a tak se chci zeptat-myslíte si že by bylo dobré pořídit většího psa do bytu 1+1?
Na první pohled jsem se zamilovala do (nejspíš kříženečka?) labradora. Zde odkaz na inzerát: https://www.sbazar.cz/krijx/detail/17901882-bellon-labradorsky-retrivr-x-stene-pes
Byl by někdo ochotný se podívat, poradit, popřípadě napsat nějaké zkušenosti ? Byla bych moc vděčná za každou radu.

Předem děkuji,
Jana.

21.10.2016 14:31
Naty1

XXX.XXX.46.72

Takto velký pes potřebuje MINIMÁLNĚ velikost bytu 2+1, i když by jste s ním chodila hodně ven, tak vám jen pelech a "psí prostor, zabere minimáln ě půlku pokoje, zkuste zajít do ůtulku a tam se poptat, možná tam budou mít něco o trochu menšího a možná ještě lepšího, řekněte do jakého bytu psa chcete a oni vám poradí, navíc i pomůžete

Můj utulkáč:.

21.10.2016 14:40
amiš

XXX.XXX.11.182

Dobrý den.
Nejprve je velice důležité poctivě si odpovědět na otázky, zda opravdu pro příštích aspoň 12 let mohu každý den, minimálně 3x denně jít se psem na procházku. Z toho minimálně jednu dlouhou, aby se pes pořádně vyběhal. Pak zda mám na nejnutnější výdaje navíc, které se vyskytnou určitě v nejnevhodnější dobu. Jste mladá, přítel jistě taky a pes je veliký závazek, moc dobře to znám, jak jsem místo vysedávání s kamarády musela být v deset doma (nejpozději), abych vyvenčila psa. Ale to jen pro jistotu.
Pokud máte možnost psa nechat pořádně unavit, jistě mu nebude vadit malý byt. A naopak i malý, akční psík ho může demolovat, pokud nemá dostatečný pohyb.
Ono záleží pes od psa, měla jsem v malém bytě 2+1 velkého i malého psa, je pravda, že malý byl v bytě spokojený, zatímco velká fena jednoznačně vítala každou návštěvu u kamarádky na statku, kde jsem trávila každou volnou chvíli. Malej se zas těšil nazpět.
Ale bydlila jsem u Prokopského údolí, takže nebyl problém dlouhých procházek.
I organizovaná zábava (sport pro psy, agility) je výborná věc pro vyblbnutí i navázání blízkého kontaktu se psem. Prostě, když se chce, jde všechno. Jen znovu upozorňuji, je to opravdu omezení, se kterým je třeba počítat na mnoho let dopředu. Jarka.

21.10.2016 14:42
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Tak on byt 1+1 a 1+1 může být docela rozdíl. je fakt, že velký pes potřebuje pelech a místo. Na druhou stranu mustačí třeba chodba. Kamarád má v bytě 1+1 boxerku, takže se tam bez problémů vejdou dva lidi, velké akvárko a velký pes. já bych se toho nebál! Jestli zadavatelka ví do čeho jde.

21.10.2016 14:42
jandiex

XXX.XXX.212.235

Naty1 napsal(a):
Takto velký pes potřebuje MINIMÁLNĚ velikost bytu 2+1, i když by jste s ním chodila hodně ven, tak vám jen pelech a "psí prostor, zabere minimáln ě půlku pokoje, zkuste zajít do ůtulku a tam se poptat, možná tam budou mít něco o trochu menšího a možná ještě lepšího, řekněte do jakého bytu psa chcete a oni vám poradí, navíc i pomůžete

Mockrát děkuji za názor, útulek jsem již navštívila (s balením granulek ) a slečna mi sdělila že má garsonku ve které žije sama se dvěma německými ovčáky.. Proto jsem také uvažovala o pořízení většího psa. Ve smlouvě máme byt zapsaný jako 1+1, ale přijde mi vetší-obývací pokoj 20m² a kuchyň spojená s jídelnou 10m².. Jednoho pejska jsem tu jíž měla, ale rodičům se po něm po tom co jsem se odstěhovala stýskalo tak se vrátil k nim. Pejsek má 45cm..

21.10.2016 14:45
jandiex

XXX.XXX.212.235

Dasvo napsal(a):
Tak on byt 1+1 a 1+1 může být docela rozdíl. je fakt, že velký pes potřebuje pelech a místo. Na druhou stranu mustačí třeba chodba. Kamarád má v bytě 1+1 boxerku, takže se tam bez problémů vejdou dva lidi, velké akvárko a velký pes. já bych se toho nebál! Jestli zadavatelka ví do čeho jde.

Jak už jsem psala, pejska (45cm) už jsem zde měla. Na jeho výchovu jsem byla sama a vše se zvládlo-i finančně (přivydělávám si).

21.10.2016 14:52
jandiex

XXX.XXX.212.235

Peněžní rezervu vytvořenou mám-momentálně hlavně kvůli bytu kdyby se něco pokazilo. Bydlím na okraji K.V. Takže s dlouhými vycházkami která sama ráda absolvuji problém není. Přátel moc nemám a nejsem zrovna "diskotékový typ", po škole jsem nejpozději ve 14 hodin doma a pak mám volno. Na víkendy jezdím domů k rodičům na vesnici- možnost nekonečných vycházet a zběsilého lítání po zahradě a louce.
Můj pes který zůstal s rodiči byl s námi v domě s tím že jsme domů přijížděli vždy kolem třetí odpoledne, šlo se ven a pak opět vegetoval, je mu 5 let a nikdy se nestalo že bych neměla čas s ním někam vyrazit nebo se mu nevěnovala alespoň dvě hodiny... Tak nevím.

21.10.2016 15:00
Atheira

XXX.XXX.240.44

Z příspěvků stejně soudím, že už jste se rozhodla. Tak do toho jděte, ať nelitujete, že jste si nechala ujít příležitost. Třeba pejsek čeká právě na vás.

Lidi vám tu stejně odpoví různě. Někdo bude pro, někdo zásadně proti.

Jestli víte, do čeho jdete a není to jen rozmar, jste schopná psovi nabídnout dost pohybu, vyžití a budete se mu věnovat, finančně na něj asi taky stačíte, když to sama píšete, dáte mu něco, co by třeba hledal ještě strašně dlouho. Úplné štěně už to očividně není a čím odrostlejší psi jsou, tím hůř se udávají.

A pak... byt 1+1 je pořád víc, než útulkový kotec. Navíc, když tam bude mít milující lidi a pohodlnou postel.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2016 15:05

Velikost bytu není rozhodující, bydlíme s labradorem v jedné místnosti. Rozhodující je co dokážete psu poskytnout vy, výcvik, pohyb, zaměstnání. zaměstnaný pes se rovná spokojený pes bz ohledu na velikost bytu v němž odpočívá.

21.10.2016 15:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Byt 1+1 není problém, i kdyby to byla pidi místnost, když s tím psem budete hlavně trávit čas venku, není problém, k čemu by byl psovi 2+1 nebo 3+1, normálně se tu doporučuje kotec 3x2metry. Ale určitě věřte, že psovi budete muset hodně obětovat a hlavně, aby psa chtěl i přítel, aby jste se psem neskočila na dlažbě. A asi se ho neubavuji jen tak, bude to asi nevyřáděné telátko, takže počítejte s nějakým psím sportem, cvičákem apod. Hodně štěstí.

21.10.2016 15:07

Atheira napsal(a):
Z příspěvků stejně soudím, že už jste se rozhodla. Tak do toho jděte, ať nelitujete, že jste si nechala ujít příležitost. Třeba pejsek čeká právě na vás.

Lidi vám tu stejně odpoví různě. Někdo bude pro, někdo zásadně proti.

Jestli víte, do čeho jdete a není to jen rozmar, jste schopná psovi nabídnout dost pohybu, vyžití a budete se mu věnovat, finančně na něj asi taky stačíte, když to sama píšete, dáte mu něco, co by třeba hledal ještě strašně dlouho. Úplné štěně už to očividně není a čím odrostlejší psi jsou, tím hůř se udávají.

A pak... byt 1+1 je pořád víc, než útulkový kotec. Navíc, když tam bude mít milující lidi a pohodlnou postel.

Určitě máte představu, co vlastnictví psa obnáší. Navíc máte zázemí u rodičů v případě nemoci, nebo jiné nutnosti může pes najít útočiště u nich.
Klidně si pro psa jeďte. Hlavně ho včas seznamte se psem rodičů. Když se budou dobře snášet, bude to dobré pro obě strany.

21.10.2016 15:16
asurwic

XXX.XXX.36.3

jandiex napsal(a):
Dobrý den,
jsem 17 lettá dívka. Mám již svůj vlastní byt ve kterém trávím sama hodně času. S přítelem uvažujeme o pořízení psa. Nemám bohužel v oblibě malá plemena psů a tak se chci zeptat-myslíte si že by bylo dobré pořídit většího psa do bytu 1+1?
Na první pohled jsem se zamilovala do (nejspíš kříženečka?) labradora. Zde odkaz na inzerát: https://www.sbazar.cz/krijx/detail/17901882-bellon-labradorsky-retrivr-x-stene-pes
Byl by někdo ochotný se podívat, poradit, popřípadě napsat nějaké zkušenosti ? Byla bych moc vděčná za každou radu.

Předem děkuji,
Jana.

Můj velký pes je doma u mě na dosah dvou metrů, takže velikost (psa i prostorů) dle mého nehraje roli. Ať bude byt sebevětší, pes se tam stejně nevyběhá - bude potřebovat pohyb venku a pravidelné věnování se mu. Jestli ho po časové i finanční stránce zvládáte, tak super - hafík s Vámi bude určitě šťastný, když ho zachráníte z útulku. Pokud je křížený s labradorem, tak ani při výcviku nebude pro začátečníka obtížný. Já bych do toho šla.

21.10.2016 15:17
Granulka

XXX.XXX.115.30

Se psy evidentně zkušenosti máte, takže pro vás nebude překvapením, že pes čůrá, žere, chodí ven, hraje si a spí. Že péče o psa stojí nějaké peníze. Probrali jste pořízení s přítelem? Je stejně nadšený jako vy? Pokud ano, tak nevidím problém v pořízení. Co se velikosti bytu týče, tak psovi je to jedno. Pokud máte kam dát pelíšek, tak co. Mám psa v 1+kk. Pes je rád, že na mě z postele vidí až ke kuchyňské lince a nemusí nikam chodit.
A jak bylo řečeno. Psovi se budete věnovat venku a doma stejně bude odpočívat.

21.10.2016 15:18
inusanka

XXX.XXX.98.58

Musím říct, že Vám fandím a přeju hodně krásných dní s pejskem. Velikost bytu by měla být dostačující.

21.10.2016 15:22
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Naty1 napsal(a):

A jak se to dělí?
Do 20ti cm v kohoutku 1kk, do 40cm 1+1,45cm, už by měl být 2+1 a pro dogu minimálně stáj.

21.10.2016 15:25
Atheira

XXX.XXX.240.44

Andrýsek3 napsal(a):
A jak se to dělí?
Do 20ti cm v kohoutku 1kk, do 40cm 1+1,45cm, už by měl být 2+1 a pro dogu minimálně stáj.

Pro dogu pořádnou vilu, pro dvě hrad!

Místní tu mají dvě v menším rodinném domku. Sice to při venčení vypadá, že odtamtud vyvádí koně, ale jsou to lemry... ven by stejně samy nešly, i kdyby měly celé dny otevřené dveře dokořán.
Možná by vystrčily hlavu, aby se koukly, co těm lidem bláznivým tak hrabe, že tak moc větraj... A pak by si zase šly lehnout do postele.

21.10.2016 15:28
jandiex

XXX.XXX.212.235

Děkuji za všechny pozitivní ohlasysmajlík S přítelem jsme pořízení pejska probrali. Souhlasí a nevadí mu to. Shodli jsme se že jsme schopní pejskovi zajistit spokojený život-jen nevíme ještě tedy kterému(pejsek z inzerátu je nejspíš z Bratislavy, což je z Varů dalekosmajlík ).

21.10.2016 15:32
Atheira

XXX.XXX.240.44

jandiex napsal(a):
Děkuji za všechny pozitivní ohlasysmajlík S přítelem jsme pořízení pejska probrali. Souhlasí a nevadí mu to. Shodli jsme se že jsme schopní pejskovi zajistit spokojený život-jen nevíme ještě tedy kterému(pejsek z inzerátu je nejspíš z Bratislavy, což je z Varů dalekosmajlík ).

Taky jsem se původně chtěla vrhnout do pořízení psa, které mi nakonec z podobného důvodu nevyšlo.
Teď jsem za to ráda, protože si nedovedu představit, že bych si nechala utéct příležitost poznat a mít tu čest sdílet společný život s tou mojí šmudlinou.

Ten váš někde je... nějak se najdete, uvidíte.

21.10.2016 15:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Pes se "nekupuje" : SPĚCHÁ

V sedmnácti... vztah nemusí vydržet.
Pomohou v tom případě se psem rodiče ? Jistě ?

https://www.sbazar.cz/Kiki.stehlik/detail/18930962-daruji-psa-labradora

Raději nic.
Nebo až na jaře a s rozvahou.

21.10.2016 15:53
scylla

XXX.XXX.150.32

jandiex napsal(a):
Dobrý den,

Předem děkuji,
Jana.

Klidně můžete pořídit velkého psa, klidně i dva, oni se vejdou, jen aby měli dost pohybu a zaměstnání.

21.10.2016 18:54
jandiex

XXX.XXX.115.234

rapotacka11 napsal(a):
Pes se "nekupuje" : SPĚCHÁ

V sedmnácti... vztah nemusí vydržet.
Pomohou v tom případě se psem rodiče ? Jistě ?

https://www.sbazar.cz/Kiki.stehlik/detail/18930962-daruji-psa-labradora

Raději nic.
Nebo až na jaře a s rozvahou.

Spěchá jsem napsala pouze kvůli inzerátu pejska. ;-) Jinak o něm přemýšlíme už přes 4 měsíce.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2016 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Tak moje dětská doktorka kdysi měla s manželem v 1+1 dokonce vlkodava smajlík všici včetně psa byli spokojení, jen manžel po večerech moc ne neb v posteli byl první pes a doktorka vyhrávala boj o rychlost v koupelně a druhé místo v posteli smajlík Nicméně pes většinu času spokojeně prospal a když nespal lítalo se s ním venku, po lesích atd. a šlo to smajlík

21.10.2016 19:01
Atheira

XXX.XXX.50.119

jandiex napsal(a):
Spěchá jsem napsala pouze kvůli inzerátu pejska. ;-) Jinak o něm přemýšlíme už přes 4 měsíce.

Asi bych se hodně i zamyslela nad tím, že by bylo dobré se domluvit, čí ten pes ve skutečnosti je. Chápu, že ho budete mít rádi oba, starat se o něj... Jenže rapotacka má holt pravdu v tom, že vztahy ve vašem věku většinou nevydrží... Ne, že bych vám to nepřála, ale kdybych šla do pořízení psa s přítelem, šla bych do toho s tím, že ať se stane co chce, pes je můj a může se klidně na hlavu stavět.

21.10.2016 19:14
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Atheira napsal(a):
Asi bych se hodně i zamyslela nad tím, že by bylo dobré se domluvit, čí ten pes ve skutečnosti je. Chápu, že ho budete mít rádi oba, starat se o něj... Jenže rapotacka má holt pravdu v tom, že vztahy ve vašem věku většinou nevydrží... Ne, že bych vám to nepřála, ale kdybych šla do pořízení psa s přítelem, šla bych do toho s tím, že ať se stane co chce, pes je můj a může se klidně na hlavu stavět.

Máme to doma taky tak. Psa milujeme oba, ale já pro psa dělám vše, od vybírání jídla, přes dlouhé procházky apod. Přítel ho miluje, mazlí a venčí, když nejsem.doma
Pes je čipovaný a přihlášený všude na mě, platíme tak nějak jak to vyjde ja i on. Pokud bychom se rozešli beru psa (i kotě), budu mu klidně splácet všechny naklady, které za něj měl, ale pes je můj!

21.10.2016 19:31
balisek

XXX.XXX.131.211

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak moje dětská doktorka kdysi měla s manželem v 1+1 dokonce vlkodava smajlík všici včetně psa byli spokojení, jen manžel po večerech moc ne neb v posteli byl první pes a doktorka vyhrávala boj o rychlost v koupelně a druhé místo v posteli smajlík Nicméně pes většinu času spokojeně prospal a když nespal lítalo se s ním venku, po lesích atd. a šlo to smajlík

Tohle důvěrně znám. V 1+1 jsem měla vlkodava + 2 whippety + manžela. Mezi velikostí bytu a velikostí psa opravdu není přímá úměra.

Slečna působí rozumně, vypadá že to má v hlavě srovnané a zadní vrátka (rodiče) také existují.

Správný čas na pořízení psa není vlastně nikdy. Nejdříve jste moc mladí. Pak nemáte přítele a byli byste na psa sami. Pak přítele máte a kdoví, jestli byste se při všem tom randění našli na psa čas. Pak jste ve věku, kdy můžete mít brzy děti. Pak máte děti. Pak jste moc v práci. Pak jste v letech, kdy můžete být brzy bez práce. A nakonec jste moc staří a o psa byste se stejně nepostarali. A pak umřete a do rakve si psa nepořídíte. smajlík

21.10.2016 19:41

Mimo téma - zdá se vám to být hodně labrador? - viz fotky z odkazu v úvodním příspěvku.

21.10.2016 19:48
Atheira

XXX.XXX.50.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mimo téma - zdá se vám to být hodně labrador? - viz fotky z odkazu v úvodním příspěvku.

Na té fotce, co je tady v diskuzi, bych v tom neviděla labradora ani omylem. Když se rozklikne ten inzerát, tak možná už trochu jo, i když mně osobně spíš jako labrador prostě nepřipadá.

Ovšem... fascinuje mě to stvoření, co je na dvou fotkách vedle dveří v pozadí.

21.10.2016 19:54

..."Správný čas na pořízení psa není vlastně nikdy. Nejdříve jste moc mladí. Pak nemáte přítele a byli byste na psa sami. Pak přítele máte a kdoví, jestli byste se při všem tom randění našli na psa čas. Pak jste ve věku, kdy můžete mít brzy děti. Pak máte děti. Pak jste moc v práci. Pak jste v letech, kdy můžete být brzy bez práce. A nakonec jste moc staří a o psa byste se stejně nepostarali. A pak umřete a do rakve si psa nepořídíte. smajlík"...
Tak nějak. Ono to chce vždycky ta "zadní vrátka". Tak aby je mlaďoši měli u rodičů (prarodičů) a staříci zase zastání v dětech. Pak to jde samo.

21.10.2016 20:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..."Správný čas na pořízení psa není vlastně nikdy. Nejdříve jste moc mladí. Pak nemáte přítele a byli byste na psa sami. Pak přítele máte a kdoví, jestli byste se při všem tom randění našli na psa čas. Pak jste ve věku, kdy můžete mít brzy děti. Pak máte děti. Pak jste moc v práci. Pak jste v letech, kdy můžete být brzy bez práce. A nakonec jste moc staří a o psa byste se stejně nepostarali. A pak umřete a do rakve si psa nepořídíte. smajlík"...
Tak nějak. Ono to chce vždycky ta "zadní vrátka". Tak aby je mlaďoši měli u rodičů (prarodičů) a staříci zase zastání v dětech. Pak to jde samo.

Souhlasím, mám stoprocentní podporu v rodině, jak po finanční stránce, prostě bych si na operace půjčila v rámci rodiny, tak i s ubytováním.

21.10.2016 22:28

balisek napsal(a):
Tohle důvěrně znám. V 1+1 jsem měla vlkodava + 2 whippety + manžela. Mezi velikostí bytu a velikostí psa opravdu není přímá úměra.

Slečna působí rozumně, vypadá že to má v hlavě srovnané a zadní vrátka (rodiče) také existují.

Správný čas na pořízení psa není vlastně nikdy. Nejdříve jste moc mladí. Pak nemáte přítele a byli byste na psa sami. Pak přítele máte a kdoví, jestli byste se při všem tom randění našli na psa čas. Pak jste ve věku, kdy můžete mít brzy děti. Pak máte děti. Pak jste moc v práci. Pak jste v letech, kdy můžete být brzy bez práce. A nakonec jste moc staří a o psa byste se stejně nepostarali. A pak umřete a do rakve si psa nepořídíte. smajlík

Jj, některá plemena jsou skladná bez ohledu na velikost a budou v pohodě i v minigarsonce. A vždycky zírám, kolik takových psů se vejde na gauč nebo do postele.

22.10.2016 10:28
noemi

XXX.XXX.64.236

Pokud budete chtít a pejskovi se budete věnovat, tak se toho nebojte.

Vždycky se najde spousta pro i proti...ale Vy si rozhodnete, jestli to bude fungovat nebo ne.

Máme 2 útulkáče ve 2+1, každý sdílí v době naší nepřítomnosti svůj pokoj (ne, že by se nesnesli, ale větší je velký opečovávatel a fence je schopen samou láskou vylízat i oči z důlků ).

Zvykli jsme si na to, že chlupy, i přes vysávací snahu, máme všude, že ven se jde navzdory nepřízni počasí, že dovča se vymýšlí podle toho, aby vyhovovala psům, teď se kvůli nim pořizuje větší auto ...a když nebyli psi 2 dny doma, připadalo mi to velmi podivné .

Takže asi tak.

Snad jen, že v době, kdy jsem se rozhodovala, mně bylo u o hodně víc než 17... což ovšem neznamená, že jsem byla zkušený pejskař (jsou to naši první psi).

22.10.2016 10:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Atheira napsal(a):
Na té fotce, co je tady v diskuzi, bych v tom neviděla labradora ani omylem. Když se rozklikne ten inzerát, tak možná už trochu jo, i když mně osobně spíš jako labrador prostě nepřipadá.

Ovšem... fascinuje mě to stvoření, co je na dvou fotkách vedle dveří v pozadí.

Tady ho máte v plné kráse
https://www.sbazar.cz/krijx/detail/17820596-artus-nemecky-ovcak-x-stene-pes.

22.10.2016 10:41
Atheira

XXX.XXX.50.119

noemi napsal(a):
Tady ho máte v plné kráse
https://www.sbazar.cz/krijx/detail/17820596-artus-nemecky-ovcak-x-stene-pes.

Ten je boží! Nemít už jedno štěněčí torpédo, hned bych žhavila dráty a byla schopná vydat se klidně i do toho Slovenska.

22.10.2016 10:46
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Atheira napsal(a):
Ten je boží! Nemít už jedno štěněčí torpédo, hned bych žhavila dráty a byla schopná vydat se klidně i do toho Slovenska.

Https://www.sbazar.cz/krijx/detail/19501216-lottynka-labradorsky-retrivr-x-stene-fena
A já zase tuhle. Ta by byla přesně pro nás.
I když z osady bych psa nechtěla, máme tu svých dost.

22.10.2016 21:48
jandiex

XXX.XXX.115.234

Tak se pro pejska nepojede-auto za nás rozhodlo a vypovědělo službu. Volali jsme do útulku a alespoň jsme pejskovi poslali penízky když už si ho nemůžeme vzít.. Snad najde lepší rodinku :).

22.10.2016 22:03
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

jandiex napsal(a):
Tak se pro pejska nepojede-auto za nás rozhodlo a vypovědělo službu. Volali jsme do útulku a alespoň jsme pejskovi poslali penízky když už si ho nemůžeme vzít.. Snad najde lepší rodinku :).

Hm, to bylo rychle odmavnuto

22.10.2016 22:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

jandiex napsal(a):

To by snad šlo nějak zařídit ne :/
Pochybuji, že na něj někde stojí fronty.

22.10.2016 22:12
jandiex

XXX.XXX.115.234

Jestli mi to vyčítáte tak se omlouvám. Ale peníze na opravu auta za 15000kč si bohužel nevytáhnu z kapsy. A pokud by si pejska dříve vzal někdo jiný jedině dobře pro pejska, nebude tam zbytečně dlouho.

22.10.2016 22:15
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Hm a takovaaaaa to byla lááska na první pohled. A tak to spechalo. Kecy, kecy, kecy...

22.10.2016 22:18
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Bože, vždyť je jí 17.
Neomlouvám - vysvětluji.

A pes na fotce se může líbit, ale v reálu nemusí vůbec
přeskočit jiskra...

22.10.2016 22:19
jandiex

XXX.XXX.115.234

Lexaurin napsal(a):
Hm a takovaaaaa to byla lááska na první pohled. A tak to spechalo. Kecy, kecy, kecy...

A dokázali by jste mi v tomhle nějak poradit či pomoci? mě to opravdu mrzí, stačilo by kdyby se našel někdo kdo pejska přiblíží (Praha?) a už by se dalo jet vlakem (jen si myslím že by to mohlo být pro pejska hodně náročné)

22.10.2016 22:20
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

rapotacka11 napsal(a):
Bože, vždyť je jí 17.
Neomlouvám - vysvětluji.

A pes na fotce se může líbit, ale v reálu nemusí vůbec
přeskočit jiskra...

Brzy oheň-brzy popel.

22.10.2016 22:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

jandiex napsal(a):
Jestli mi to vyčítáte tak se omlouvám. Ale peníze na opravu auta za 15000kč si bohužel nevytáhnu z kapsy. A pokud by si pejska dříve vzal někdo jiný jedině dobře pro pejska, nebude tam zbytečně dlouho.

A na psa, pokud by byla nutná nedejbože operace byste i několikanásobek měla, když jste ho tak chtěla? Tím finanční zajištění jsme mysleli toto - ne jen kupování granulí.

22.10.2016 22:31
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

jandiex napsal(a):
A dokázali by jste mi v tomhle nějak poradit či pomoci? mě to opravdu mrzí, stačilo by kdyby se našel někdo kdo pejska přiblíží (Praha?) a už by se dalo jet vlakem (jen si myslím že by to mohlo být pro pejska hodně náročné)

No kvuli hlasu lidu se do niceho nenutte. Pokud prvni problem zmeni takto zasadne rozhodnuti, asi to zase takova laska neni a mozna je pro psa lepsi, ze to u vas nevyslo.

22.10.2016 22:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Tak ji netrapte.
Je to správné rozhodnutí.
Vždyť ten pes může mít nějaké zlozvyky, kdoví, co by dělal
sám v bytě.
A co potom ?

22.10.2016 22:45
jandiex

XXX.XXX.115.234

A můžu se zeptat kdo z vás by měl 15 000kč na auto a 100 000kč na operaci psa? Celý den jsem zkoušela obvolávat známé a sehnat auto nebo někoho kdo psa doveze-problém je v tom že chci psa před pořízením také vidět a jet 600km tam a zjistit že pejsek možná hezky na fotce vypadá ale povahově není takový jak ho paní v inzerátu popisovala by nebylo uplně fajn. Takhle si ho třeba adoptuje někdo kdo to bude mít kousek cesty, nebo už ho navštěvuje... Kritiku přijímám a uznávám že nejsme momentálně schopni jet pro pejska a zpět 1200km.
A hlavně děkuji všem co mě teď neshodili, je to pro mě také nemilé

22.10.2016 23:37
balisek

XXX.XXX.131.211

Nevšimla jsem si, že pes je z Bratislavy. Popravdě, z takové dálky bych ho netáhla - ať už s autem nebo bez. Opravdu se může stát, že si s ním nesednete, projeví se u něj nějaké pro Vás neakceptovatelné zlozvyky apod. A co pak - povezete ho zase zpátky?!

Podívejte se po útulcích v okolí, podobní "něco-jako-labradoři" zas nejsou takovou vzácnostísmajlík.

22.10.2016 23:40

jandiex napsal(a):
A můžu se zeptat kdo z vás by měl 15 000kč na auto a 100 000kč na operaci psa? Celý den jsem zkoušela obvolávat známé a sehnat auto nebo někoho kdo psa doveze-problém je v tom že chci psa před pořízením také vidět a jet 600km tam a zjistit že pejsek možná hezky na fotce vypadá ale povahově není takový jak ho paní v inzerátu popisovala by nebylo uplně fajn. Takhle si ho třeba adoptuje někdo kdo to bude mít kousek cesty, nebo už ho navštěvuje... Kritiku přijímám a uznávám že nejsme momentálně schopni jet pro pejska a zpět 1200km.

No já uvedenou částku jako rezervu určenou přímo pro psa mám. Na to se prostě nesáhne, i kdyby bylo sebehůř. Nemít na léčbu psa je hrůza, kdysi jsem to zažila u spolužačky a její rodiče rozhodli, že tak vysokou částku si nepůjčí. Hodně smutné, byl to v první řadě její pes, ale byla nezletilá, nic moc s tím dělat nemohla a určitě jí to trápí dodnes. Ostatně já na to taky nemám dobré vzpomínky, byla zoufalá a hodně plakala.
Nicméně chápu, že spousta lidí nemá možnost jistit psa tak velkou sumou peněz.

23.10.2016 00:37
dadu

XXX.XXX.61.94

Hmm, tak to jste asi jedna z mála, pokud máte vysokou částku (dejme tomu zmiňovaných 100 tis) rezervovanou pouze pro pejsana. Já jsem samoživitelka a v záloze nemám ani na ledničku a přes to psy mám. Chovám je 26 let a nikdy jsem tak vysokou částku nepotřebovala...

23.10.2016 00:45

dadu napsal(a):
Hmm, tak to jste asi jedna z mála, pokud máte vysokou částku (dejme tomu zmiňovaných 100 tis) rezervovanou pouze pro pejsana. Já jsem samoživitelka a v záloze nemám ani na ledničku a přes to psy mám. Chovám je 26 let a nikdy jsem tak vysokou částku nepotřebovala...

Tak to buďte ráda a zaťukejte to, ať jsou psi ok i nadále. Já samozřejmě taky doufám, že z toho jeho fondu nebudu muset čerpat. Ne kvůli penězům, ale kvůli jeho zdraví.

23.10.2016 07:35
Šarina

XXX.XXX.231.146

Podívejte se, to je život. Tím se netrapte. Všechno má své důvody, často jsou ty důvody skryté. Pořízení psa není dobré uspěchat. Tímhle jste dostali čas, abyste ještě vše uvážili... jezdit si pro psa do útulku do Bratislavy je nesmysl- i u nás je spousta psů, co potřebují nový domov. Myslím, že u útulkáčků je extra důležité se s pejskem nejdřív seznámit osobně, protože takový pes si s sebou nese předchozí život, a to může přinášet potíže. Fotka je fajn, ale v tomto případě je to málo. Jak byste řešili, kdyby vám pes povahově nesedl? Jeli byste ho do Bratislavy vrátit?
Je vám 17, máte spoustu času (ale chápu vás, já si prvního psa taky pořídila v 17). Dobře to rozvažte...

23.10.2016 07:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

asurwic napsal(a):
A na psa, pokud by byla nutná nedejbože operace byste i několikanásobek měla, když jste ho tak chtěla? Tím finanční zajištění jsme mysleli toto - ne jen kupování granulí.

Proč by měla mít 17ti letá holka našetřeno na operaci psa?
Vůbec nechápu místní moresy ptát se, jestli má dotyčný dost našetřeno. Předpokládám, že kdyby náhodou pes na operaci musel jít, řešila by to zadavatelka operativně, jako tisíce jiných lidí.
Nebo žijete v dojmu, že všichni pejskaři mají někde cca 20 tisíc jako rezervu, na kterou za celý život psa nesáhnou? A že pro jistotu, když mají ty psy např.3, tak někde mají ulito 60 tisíc?

23.10.2016 07:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

jandiex napsal(a):

Berte to tak, že to takhle mělo být a on nebyl "ten pravý".
Takových psů jsou všude mraky, hledejte dál, pokud o psa stojíte.
Není nutné sem tahat psy z jiné republiky, když tu svých máme víc než je únosné. Také byste si s pejskem nemuseli "z oka do oka" sednout a čekalo by Vás další nepříjemné rozhodnutí - risknout to a odvézt si ho a doufat nebo ho tam nechat? Takhle to máte vyřešené.

EDIT:
Totéž v podstatě napsali balisek i šarina, ale já si to přečetla až po napsání své odpovědi.

23.10.2016 09:37
Atheira

XXX.XXX.50.119

asurwic napsal(a):

Auto je auto, pes něco zcela jiného. Kdybych řídila - jakože jsem si ani nedělala řidičák, protože raději prostě jezdím vlakem, nemluvě o tom, že mi auto přijde jako žrout peněz a nevyplatí se mi, dovedu si naprosto živě představit, že 15tis. by se mi pro auto obětovat moc nechtělo, pro psa bych svůj účet bez mrknutí obrala klidně o 60.

Nejde hned člověka odsoudit, že když nechce investovat do opravy nějaké věci, choval by se stejně u psa. Samozřejmě, i to je možné, takových lidí je hodně, nemůžeme tu ale hned soudit sedmnáctiletou holku, která se chtěla vydat pro psa takhle daleko a nevyšlo jí to.

Jinak pro zadavatelku - Prostě se tím netrapte. Takhle to mělo být. Taky jsem se takhle na první pohled zamilovala do štěňátka z fotky. To bylo sice jen kousek od Prahy, i tak to ale pro mě nebylo zrovna blízko.
Když mi bylo celkem dost hnusně řečeno, že buď přijedu hned nebo ať si nechám na štěně zajít chuť (a to by člověk řekl, že domluva bude fungovat jinak, ta organizace není zrovna malá... ale nejsem jediná se špatnou zkušeností), byla jsem z toho fakt dost zničená. Jenže prostě ten pes nebyl pro mě, teď to vím.

23.10.2016 10:18

jandiex napsal(a):

Pro psa z takové dálky bych nejela, útulků je všude plno a psů taky. Vyberte si někde v okolí at můžete psa párkrát navštívit, poznat ho a seznámit se. Jinak psy mám ale ty prachy bych taky neměla

23.10.2016 10:26

"ale povahově není takový jak ho paní v inzerátu popisovala"
se zase zeptám, kdož jste si braly/i psa z útulku - popisovaná povaha seděla i v reálu?

23.10.2016 13:32
Katy12

XXX.XXX.216.7

Nelíbí se vám třeba tento?: http://www.utulekpropsy.cz/gallery.php?id=1730.

23.10.2016 13:52
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Andrýsek3 napsal(a):
Máme to doma taky tak. Psa milujeme oba, ale já pro psa dělám vše, od vybírání jídla, přes dlouhé procházky apod. Přítel ho miluje, mazlí a venčí, když nejsem.doma
Pes je čipovaný a přihlášený všude na mě, platíme tak nějak jak to vyjde ja i on. Pokud bychom se rozešli beru psa (i kotě), budu mu klidně splácet všechny naklady, které za něj měl, ale pes je můj!

I to kotě - jen doplňuji.

23.10.2016 13:55
fikovnice

XXX.XXX.30.49

jandiex napsal(a):

Nečetla jsem celou diskuzi, ale pokud byste se dopravili z Varů do Brna, tak bych s Vámi na Slovensko zajela. Plus cesta zpět. Jen bychom to museli nějak vymyslet termínově, což je u mě trochu obtíž, ale třeba by se volný termín našel...

23.10.2016 14:19
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):
I to kotě - jen doplňuji.

Taky taky, mimino naše.

24.10.2016 00:12
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Lexaurin napsal(a):

Tak jsem tu diskuzi jakž takž prošla - spíš prolítla.
Nejsem příznivcem tahání psů ze Slovenska, ptž jaksi našich potřebných je také hodně. Přesto jsem nabízela (a nabízím) aspoň kus cesty autem vypomoci (pokud je vůbec adopce ještě na pořadu dne). Podle toho, že slečna psala, že psa měli v hledáčku 4 měsíce, si nemyslím, že psala "kecy". To, že klekne auto, se prostě stává. Spíš beru v potaz ten můj argument plus ty ostatní - pes je zdaleka, může mít nevyhovující povahu a absolvovat dvě takové cesty už je fakt priveľa...

25.10.2016 14:29
jandiex

XXX.XXX.212.235

Děkuji za nabídnutou pomoc, ale i tak je to celkem kus cesty... A souhlasím s vámi Atheiro, dnes paní psala (poprosila jsem aby mi o pejskovi dala vědět, alespoň jak se má) a začali za ním prý chodit nějací zájemci, už tam byli dvakrát a když jim všechno vyjde pejska si vezmou.. No asi osud smajlík V česku máme také útulků dost a pejsci potřebují všude pomoci stejně.. Dnes máme domluvenou návštěvu útulku ve Varech tak doufám že budeme mít štěstí a nějaký ten osudový pejsek na nás čeká

25.10.2016 15:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

jandiex napsal(a):
Děkuji za nabídnutou pomoc, ale i tak je to celkem kus cesty... A souhlasím s vámi Atheiro, dnes paní psala (poprosila jsem aby mi o pejskovi dala vědět, alespoň jak se má) a začali za ním prý chodit nějací zájemci, už tam byli dvakrát a když jim všechno vyjde pejska si vezmou.. No asi osud smajlík V česku máme také útulků dost a pejsci potřebují všude pomoci stejně.. Dnes máme domluvenou návštěvu útulku ve Varech tak doufám že budeme mít štěstí a nějaký ten osudový pejsek na nás čeká

Přesně tak - pomozte našim pesanům - jsou jich plné útulky a těch labradoidních je fůra!

25.10.2016 16:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.24

Je to nedospělá holčina...

Přidejte reakci

Přidat smajlík