Zeroska

XXX.XXX.135.182
Ahoj,
Mame doma novy prirustek. Dvoumesicni stene. A muj dotaz zni, zda vam take stene curalo do pelisku nebo do postele a jak to co nejrychleji odnaucit. Vim, ze je to jeste mimco, ale starsi pes tohle snad nikdy za jeho steneci obdobi neprovedl.
Po probuzeni ho hned beru ven, ale nekdy to hned nepotrehnu a u nej je to otazka vteriny.
Ano, chce to cas a proste naucit, ale mela jsem za to, ze pes si necura tam, kde spi.
Dekuji za vase postrehy.
Klara.
Snad vaše postřehy .
Ano, jedná se o vteřiny.
Musíte mít postřeh
a být holt rychlejší a vo tom to je,
Třeba tady?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3203327/stene-doma-cura-ale-na-navsteve-ne#a3203402.
Zeroska
napsal(a):
Ahoj,
Mame doma novy prirustek. Dvoumesicni stene. A muj dotaz zni, zda vam take stene curalo do pelisku nebo do postele a jak to co nejrychleji odnaucit. Vim, ze je to jeste mimco, ale starsi pes tohle snad nikdy za jeho steneci obdobi neprovedl.
Po probuzeni ho hned beru ven, ale nekdy to hned nepotrehnu a u nej je to otazka vteriny.
Ano, chce to cas a proste naucit, ale mela jsem za to, ze pes si necura tam, kde spi.
Dekuji za vase postrehy.
Klara.
Záleží hodně na tom, z jakých je pejsek podmínek. Psi z prostředí, kdy chovatelé neuklízeli dostatečně a fenka to nestíhala, jsou větší čuňátka. Pořád nosit ven, chodit ven, venku nijak moc nechválit, doma netrestat za loužičku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dvouměsíční štěňátko to neovlivní, prostě to z něj vyteče, musíte být opravdu rychlejší a pozornější, ale i tak to člověk nevychytá ve 100% případů...nebojte šasem se to zlepší...
Zeroska

XXX.XXX.115.30
Venku cura hned pred domem, to je rychlovka. Doma zasadne do postele nebo pelechu. Na podlaze louze jeste nebyla, tam by mi to bylo fuk. Snad to bude rychle dobre.
Jinak pes je bytovy, ale z dobrych podminek. Jen si teda v ohradce asi taky curali do pelechu.
Zeroska
napsal(a):
Venku cura hned pred domem, to je rychlovka. Doma zasadne do postele nebo pelechu. Na podlaze louze jeste nebyla, tam by mi to bylo fuk. Snad to bude rychle dobre.
Jinak pes je bytovy, ale z dobrych podminek. Jen si teda v ohradce asi taky curali do pelechu.
Ohrádky a klece v tomto věku jsou mor - štěňata si tam načůrají a považují to za normální věc.
Zeroska
napsal(a):
Ahoj,
Dekuji za vase postrehy.
Klara.
Nevím, jaké velikosti štěně je, ale co mu pořídit noviny? nebo savé podložky?
Každý, kdo si přiveze malé štěně se diví, že štěně čůrá kam nemá - ale jak se má naučit, kam čůrat má, když nemá možnost toho "správného" místa? Čůrá do pelíšku a do postele, protože se snaží instinktivně "uklidit" to, co po něm zůstane. To je běžné chování. Naopak - štěně, které čůrá kdekoli, kde je to vidět, to je čuně... Ne to, které se snaží svoje výkaly někam uklidit. A že vám se to místo nelíbí, to štěně nezajímá. Dejte mu možnost, aby si mohlo chodit někam, kde nebude výsledek jeho snažení vidět a je to... Já naprosto standartně nechávám našim štěňatům "bedýnku" s novinama až třeba do půl roku - do doby, než jsem si absolutně jistá, že ji nevyužijí ani v noci, ani přes den, pokud nejsem doma. Když jsou noviny čisté několik týdnů, tak pak teprve bedýnku likviduju... U některého štěněte je to ve čtyřech měsících, u některého i v osmi.
Jinak teda bohužel pro vás - pokud se to štěně naučilo chodit do pelíšku, doporučuju ho pečlivě uklidit a spolu s novinama nebo podložkama mu dát nějaký z úplně jiného materiálu, aby si to nespojilo a nezačalo chodit znova do pelíšku. Pelíšek, co má teď, mu můžete vrátit, až bude plně čistotné...
aneleh
napsal(a):
Nevím, jaké velikosti štěně je, ale co mu pořídit noviny? nebo savé podložky?
Každý, kdo si přiveze malé štěně se diví, že štěně čůrá kam nemá - ale jak se má naučit, kam čůrat má, když nemá možnost toho "správného" místa? Čůrá do pelíšku a do postele, protože se snaží instinktivně "uklidit" to, co po něm zůstane. To je běžné chování. Naopak - štěně, které čůrá kdekoli, kde je to vidět, to je čuně... Ne to, které se snaží svoje výkaly někam uklidit. A že vám se to místo nelíbí, to štěně nezajímá. Dejte mu možnost, aby si mohlo chodit někam, kde nebude výsledek jeho snažení vidět a je to... Já naprosto standartně nechávám našim štěňatům "bedýnku" s novinama až třeba do půl roku - do doby, než jsem si absolutně jistá, že ji nevyužijí ani v noci, ani přes den, pokud nejsem doma. Když jsou noviny čisté několik týdnů, tak pak teprve bedýnku likviduju... U některého štěněte je to ve čtyřech měsících, u některého i v osmi.
Jinak teda bohužel pro vás - pokud se to štěně naučilo chodit do pelíšku, doporučuju ho pečlivě uklidit a spolu s novinama nebo podložkama mu dát nějaký z úplně jiného materiálu, aby si to nespojilo a nezačalo chodit znova do pelíšku. Pelíšek, co má teď, mu můžete vrátit, až bude plně čistotné...
Absolutně z vlastní zkušenosti nedoporučuji podložky nebo noviny. Nácvik čuraní se nám tak protáhl až do 6-7 měsíců. A opravdu nikdo nechce, aby mu pes čůral ještě v 7 měsících doma.
Ihned učte ven, tak jak to děláte, teď je jak průtokáč, pak by jste to už měla stihnout.
Andrýsek3
napsal(a):
Absolutně z vlastní zkušenosti nedoporučuji podložky nebo noviny. Nácvik čuraní se nám tak protáhl až do 6-7 měsíců. A opravdu nikdo nechce, aby mu pes čůral ještě v 7 měsících doma.
Ihned učte ven, tak jak to děláte, teď je jak průtokáč, pak by jste to už měla stihnout.
Já také podložky neuznávám, vyjma nějakých výjimečných situací - např. ze zdravotních důvodů (inkontinence apod.).

Já mám všude koberce, samozřejmě štěně neuhlídáte, takže všude v obýváku, tam trávíme nejvíc času, natahaný igelity a na nich roztažený starý povlečení...přijde mi kontraproduktivní učit pejska na jedno místo, a neustále vynášíme, ve dne v noci, po každým probuzení, jídle, hře, když se mi zdá, že se štěně chová "divně", už ve třech měsících je schopné si říct, že chce ven, samozřejmě se ještě zapomene, třeba při hře, samozřejmě, že nevydrží x-hodin, ale je vidět, že se snaží...mám velký psy, v půl roce jsou to chodící cisterny, tam by to nějaká podložka nezachránila ...

Z vlastní zkušenosti v klidu podložku doporučím , nesmí však nahradit normální venčení a nácvik na venčení pouze venku!
HW v paneláku učen na podložku se doma jako malé štěně vyčural tak max.3x, protože byl vrozeně absolutně čistotný, zato mu podložka umožnila bez "ztráty cti" řešit střevní problémy a to i v dospělosti.
PHP rozené hovádko už v domečku a za přítomnosti lidí (ten na podložky cíleně učen nebyl)neměl žádný problém moč vypustit kdykoliv a kdekoliv, a dost dlouho...
napsal(a):
Z vlastní zkušenosti v klidu podložku doporučím , nesmí však nahradit normální venčení a nácvik na venčení pouze venku!
HW v paneláku učen na podložku se doma jako malé štěně vyčural tak max.3x, protože byl vrozeně absolutně čistotný, zato mu podložka umožnila bez "ztráty cti" řešit střevní problémy a to i v dospělosti.
PHP rozené hovádko už v domečku a za přítomnosti lidí (ten na podložky cíleně učen nebyl)neměl žádný problém moč vypustit kdykoliv a kdekoliv, a dost dlouho...
"PHP rozené hovádko už v domečku a za přítomnosti lidí (ten na podložky cíleně učen nebyl)neměl žádný problém moč vypustit kdykoliv a kdekoliv, a dost dlouho..."
Vím, že to není k smíchu, ale jak jste to vtipně podala, tak mě to rozesmálo.
Za mě ale podložky nee - mám v okolí nepěkné případy důsledků používání podložek, tj. nečistotnost do dospělosti. Ale zas v případě nouze, nemoci, atd. to může být užitečná věc, to nepopírám...
Zeroska

XXX.XXX.115.30
Vim, ze spousty z vas nedoporucilo podlozky, ale zkusila jsem to. Pes se na ni vycural zatim jen jednou, kdy si hral s druhym psem (chvili po venceni) a z te hry se mu zachtelo, odbehl, vycural se a zas pokracoval. Okamzik, kdy jsem si proste nevsimla, ze se mu chce. Coz je vlastne super, ze to udelal tam. V predchozich dnech tohle provedl do postele. Jinak vencime kazdou chvili. Po spani, po hrani, proste vzdy, kdyz se zda, ze by se mohlo chtit. Venku se vyvenci hned, tam je o v pohode.
Zeroska
napsal(a):
Vim, ze spousty z vas nedoporucilo podlozky, ale zkusila jsem to. Pes se na ni vycural zatim jen jednou, kdy si hral s druhym psem (chvili po venceni) a z te hry se mu zachtelo, odbehl, vycural se a zas pokracoval. Okamzik, kdy jsem si proste nevsimla, ze se mu chce. Coz je vlastne super, ze to udelal tam. V predchozich dnech tohle provedl do postele. Jinak vencime kazdou chvili. Po spani, po hrani, proste vzdy, kdyz se zda, ze by se mohlo chtit. Venku se vyvenci hned, tam je o v pohode.
No a tohle přesně jsem měla na mysli, když jsem vám o těch podložkách psala... Není to tak, že bych podložkou nahrazovala venčení, proboha... ale přesně pro tu chvíli, kdy vy stojíte u sporáku a nemůžete se hnout nebo nejste doma a štěně se probudí a potřebuje... Přesně proto jsou ty podložky nebo noviny... Já prostě neznám, že by mi štěně doma udělalo loužičku na dlažbu, nebo nejdejbože na koberec či gauč, atd... Prostě nikdy... Od malička jsou učení na noviny a podložky a mně prostě nezabije je vyměnit - rozhodně raději vyměním noviny, než abych čistila matraci a prala všechno povlečen včetně peřin, atd...
Já osobně mám s podložkami jen ty nejlepší zkušenosti - a pokud se s nima záchází jak má, tak rozhodně udělají obrovskou službu... Moje štěňata si ve třech až čtyřech měsících dokážou říct, že chtějí ven - ale když nejsem doma, tak můžou říkat co chtějí, že? Proto podložka...