Čivava a oplocení / utíkají

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2016 21:51
samaraa

XXX.XXX.128.99

Dobrý večer, prosím o radu chovatele menších pejsků. Mám čivavky, které když nechám bez dozoru na dvoře najdou si vždy skulinku a utíkají ven, jak máte zabezpečené svoje menší pejsky ? Když bychom je dala do oploceného výběhu na zahradě, nehorázně tam štěkají :).

26.10.2016 22:11
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zabezpečte plot. aby si tu skulinku nenašli.
A to budou venku i v zimě?

26.10.2016 22:16
samaraa

XXX.XXX.128.99

Ne, jsou doma, ale dávám je i na dvůr proběhnout a ni se protáhnou i snad 1 cm otvorem

26.10.2016 22:20
tlapinka

XXX.XXX.204.129

Dvůr nemůže být problém, máme, čivavotěsný" plot kolem zahrady 3000 m2

26.10.2016 22:32
bhk

XXX.XXX.210.53

tlapinka napsal(a):
Dvůr nemůže být problém, máme, čivavotěsný" plot kolem zahrady 3000 m2

A co tedy je "čivavotěsný plot" ? Třeba zkonkretizování pomůže

26.10.2016 22:45
conie

XXX.XXX.206.202

bhk napsal(a):
A co tedy je "čivavotěsný plot" ? Třeba zkonkretizování pomůže

Prostě - projít, prohledat, utěsnit, uzavřít, opravit. Neexistuje, aby mi z pozemku utekl pes - jakékoliv velikosti a schopností.

26.10.2016 22:47
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

samaraa napsal(a):
Ne, jsou doma, ale dávám je i na dvůr proběhnout a ni se protáhnou i snad 1 cm otvorem

No už jsem se lekla

26.10.2016 22:49
tlapinka

XXX.XXX.204.129

Čivavotěsný je takový plot, kterým neproleze čivava V našem případě je to klasické kosočtvercové pletivo, které jde až těsně k zemi. Drobné terénní nerovnosti jsou vypodložené cihlou, plochým kamenem apod. Mezery např. u sloupků vrátek jsou zmenšeny např. svislou laťkou. Pokud se přesto objeví nějaká, čivavonetěsnost" musí se co nedřív odhalit místo průniku a utěsnit. Naštěstí čivavy nejsou nijak moc rafinované, takže stačí chvilku pozorovat a prozradí se samy. Většinou nemají snahu / alespoň ty moje / plot nějak přelézat nebo podhrabávat. Větší mezery např. v mřížovém plotu je možné překrýt např. králičím pletivem do přiměřené výšky.

26.10.2016 22:56
tlapinka

XXX.XXX.204.129

tlapinka napsal(a):
Čivavotěsný je takový plot, kterým neproleze čivava V našem případě je to klasické kosočtvercové pletivo, které jde až těsně k zemi. Drobné terénní nerovnosti jsou vypodložené cihlou, plochým kamenem apod. Mezery např. u sloupků vrátek jsou zmenšeny např. svislou laťkou. Pokud se přesto objeví nějaká, čivavonetěsnost" musí se co nedřív odhalit místo průniku a utěsnit. Naštěstí čivavy nejsou nijak moc rafinované, takže stačí chvilku pozorovat a prozradí se samy. Většinou nemají snahu / alespoň ty moje / plot nějak přelézat nebo podhrabávat. Větší mezery např. v mřížovém plotu je možné překrýt např. králičím pletivem do přiměřené výšky.

Zabezpečit čivavy je celkem jednoduché, horší je to s teriéry - prověřují plot půl metru pod zem,1,5 m nad zem a všechny přilehlé střechy a stromy

Přidejte reakci

Přidat smajlík