Jsou fenky opravdu méně orientované na lidi?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2016 14:32
locika

XXX.XXX.104.146

Nechtěla jsem narušovat diskuzi založenou Crystal a proto zakládám novou.

Konečně si brzy budu pořizovat vysněné štěňátko, a to austalského honáckého psa, samozřejmě po důkladném zvážení jeho povahy, velmi podobné povaze mého minulého pejska. Hlavním faktorem byla jeho aktivita, ale mou volbu konečně utvrdila ta "závislá" povaha na pánovi (ale přesto samostatná). A měla jsem už skoro rozhodnuto pro fenku (fenka byla i moje minulá pejsa), ale celkem mě nahlodaly názory v diskuzi od Crystal, zda není přeci jen lepší pejsek.

Hlavně, že by měli být pejsci více orientovaní na toho svého pána, méně samostatnější a kontaktnější. Tyto názory mě nahlodaly o to víc, že skutečně u všech druhů zvířat, které jsem kdy chovala, mám zkušenost s holkami i kluky stejnou. Jenže, doteď jsem totiž u psů četla o pravém opaku (podobné věci jako Crystal uvádí v prvním příspěvku) a proto pro mě byla fenka téměř jasnou volbou.

Vím, že nic není stoprocentní, ale chci co nejvyšší šanci na volbu toho pravého psa. Jenomže u kluka se bojím toho, že to bude cvok v době hárání fen - rodiče dříve měli tři psí kluky a jeden (ty ostatní dva psi hárající feny ignorovali, ale člověk si vždy zaryje do paměti ty špatné zkušenosti, však to jistě znáte) z nich nejedl, téměř nepil a vyl v době hárání mé fenky. To je asi jediné co mě nejvíce odrazuje od psa.

Vím, že zde budou podobné odpovědi jako u zmíněné diskuze, ale přesto mi to nedá se zeptat. Moc všem děkuji za jakékoliv odpovědi!

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2016 14:40

locika napsal(a):

Konečně si brzy budu pořizovat vysněné štěňátko, a to austalského honáckého psa, samozřejmě po důkladném zvážení jeho povahy, velmi podobné povaze mého minulého pejska. Hlavním faktorem byla jeho aktivita, ale mou volbu konečně utvrdila ta "závislá" povaha na pánovi (ale přesto samostatná). A měla jsem už skoro rozhodnuto pro fenku (fenka byla i moje minulá pejsa), ale celkem mě nahlodaly názory v diskuzi od Crystal, zda není přeci jen lepší pejsek.

Hlavně, že by měli být pejsci více orientovaní na toho svého pána, méně samostatnější a kontaktnější. Tyto názory mě nahlodaly o to víc, že skutečně u všech druhů zvířat, které jsem kdy chovala, mám zkušenost s holkami i kluky stejnou. Jenže, doteď jsem totiž u psů četla o pravém opaku (podobné věci jako Crystal uvádí v prvním příspěvku) a proto pro mě byla fenka téměř jasnou volbou.

Vím, že nic není stoprocentní, ale chci co nejvyšší šanci na volbu toho pravého psa. Jenomže u kluka se bojím toho, že to bude cvok v době hárání fen - rodiče dříve měli tři psí kluky a jeden (ty ostatní dva psi hárající feny ignorovali, ale člověk si vždy zaryje do paměti ty špatné zkušenosti, však to jistě znáte) z nich nejedl, téměř nepil a vyl v době hárání mé fenky. To je asi jediné co mě nejvíce odrazuje od psa.

Vím, že zde budou podobné odpovědi jako u zmíněné diskuze, ale přesto mi to nedá se zeptat. Moc všem děkuji za jakékoliv odpovědi!

Vždycky jsem měla psa (své 2 kluky) předtím společný rodinný když jsem byla malá holka. Taky kluk. Takže nemůžu moc porovnávat, jen co vidím u známých a kamarádů kteří mají psy a fenky.
Za mě pes, víc mně vyhovuje a víc se mi líbí i vzhledově. Já mám teda totálního závisláka a mazla. Je na mě hodně fixovaný, ale je to i plemenem - labradorský retrívr.
Takže asi moc neporadím. Každopádně v době hárání je mimo - venku se hodně špatně soustředí, kňučí, je neochotný spolupracovat, přilepený čumákem k zemi a v kuse čichá a olizuje. Je vyřízený z háravek. Ale jí většinou normálně (to bude ale zase asi ovlivněné jeho abnormální chutí k jídlu). Doma je naprosto v klidu i v době háravek, akorát je takový smutnější někdy. Mimo toto období je ale naprosto úžasný, velmi kontaktní a moc rád spolupracuje. Záleží na vás, období hárání je náročné, ale dá se to zvládat.

27.10.2016 14:50
Iliena

XXX.XXX.143.4

Jak jsem psala ve vedlejší diskuzi, já mám fenku a je to zavislák a mazel. Na ostatní lidí kašle. Jděte na to srdcem, protože každý pes je originál a to, že 20 fen je nezávislejších neznamená, že ta vaše bude taky.

27.10.2016 14:57
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Mě víc vyhovuje fena. Doma jsme měli jen psy- venkovní ale když jsem se chodila dívat na cvičák tak mě ty feny přitahovaly víc. pak jsme si sama koupila psa, ale minulý pes byla fena, ted máme fenu a další bude taky holka a psa už nechci .To je na každém, manželovi je to jedno ale taky říká že k ní má jiný vztah než kdyby byla pes. mazlící proti psu je určitě víc, taková přítulnější a hlavně nikde nezvedá nohu. zase mít psa venku tak kvůli hárání bych šla do psa ale doma mě fena vyhovuje víc, i povahově je mě bližší. navíc to by tady byl samý chlap- manžel, dva synové proto to máme vyrovnané,3:3

27.10.2016 19:20

Asi hodně záleží na plemeni, třeba můj první pes byla fena NO, byla jsem přesvědčená, že fena bude pro mě jako pro začátečníka lepší, ovladatelnější než pes, když se nad tím dneska zamyslím, tak bych za to ruku do ohně nedala...

Mám zkušenost s obojím, nejen s mými psy a fenami, ale i se psy a fenami v rodině, pokud bych chtěla se psem něco dělat, pracovat, cvičit, tak já bych šla určitě do psa, prostě vycvičit psa-chlapa mi pro mě jako ženskou přijde jednodušší...nic nevymejšlí a paničku zbožňuje, přirovnala bych ho k zamilovanému chlapovi i ten by pro vás udělal cokoliv na světě...navíc psí samec je většinou hezčí než fenka, takže uděláte i víc parády, odpadá starost s háráním feny apod. U nás se hárání fen v okolí většinou odbude nějakým teskněním a venku nějakým čucháním, nic dramatického, ale to je pes od psa...

I přes to všechno je mi bližší povaha feny...nevím jak to vysvětlit, je to prostě ženská se svými vrtochy, náladami, odmlouváním, má svojí hlavu, ale víte že se i přes toto všechno na ní můžete spolehnout a že pokud ucítí, že opravdu o něco jde (pozor, jestli opravdu o něco jde určuje fena), tak bude pracovat s totálním nasazením, že si říkáte "kdo jsi a co jsi udělala s mojí fenou"...
Nechci, aby to vypadalo, že feny jsou neposlušná a umanutá stvoření, měla jsem vycvičenou jak fenu tak psa, ale můj pocit je, že pes poslouchal prostě proto, že byl mnou takto vycvičen, tak co by dělal jinýho a fena poslouchala protože jsme se takhle domluvily...nevím, jak jinak to popsat.

27.10.2016 20:28

Podle mě je to kus od kusu. Jedna ze sester mého psa (a vlastně většina z nich) byla vždycky taková samostatnější, zatímco můj je odjakživa závislák. Jinde to mají zas naopak. I když taky se to trochu mění věkem a okolnostmi př. další pes do rodiny apod.

27.10.2016 20:43

Mám fenu, totálního závisláka na mně. Když ji vezme na procházku syn, jde s ním, dokud je na vodítku, ve chvíli, kdy ji odepne, uteče mu za mnou.
U psa vidím výhodu v tom, že jsou (?) snášenlivější vůči jiným psům než feny. Feny, když se s některou znepřátelí, je to navždycky. Psi se poperou, oklepou a zase se můžou aspoň míjet.
Aspoň u těch mírumilovnějších plemen.
Ono to vyplývá i z jejich biologické funkce.

27.10.2016 20:52
bhk

XXX.XXX.210.111

Taky myslím, že je to kus od kusu.. Máme feny i psy - vždy to tak bylo..snad i bude
Kdybych to měla hodně zevšeobecnit - tak bych řekla, že fenky si víc "vymýšlí" a psi jsou přímočařejší.. Pochopitelně to není pravidlo - jen mě to tak hodně zjednodušeně vychází. Kdybych zde měla rozebrat povahu každé jedné feny či psa, kterého jsem kdy měla/máme - za a. by to bylo na tlustou knihu a za b. by jste nejspíš ke konečnému rozhodnutí stejně nedospěla, protože prostě ne

Kdybych ale dnes byla postavena do situace bud fenu nebo psa - vybrala bych psa.

27.10.2016 22:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Asi hodně záleží na plemeni, třeba můj první pes byla fena NO, byla jsem přesvědčená, že fena bude pro mě jako pro začátečníka lepší, ovladatelnější než pes, když se nad tím dneska zamyslím, tak bych za to ruku do ohně nedala...

Mám zkušenost s obojím, nejen s mými psy a fenami, ale i se psy a fenami v rodině, pokud bych chtěla se psem něco dělat, pracovat, cvičit, tak já bych šla určitě do psa, prostě vycvičit psa-chlapa mi pro mě jako ženskou přijde jednodušší...nic nevymejšlí a paničku zbožňuje, přirovnala bych ho k zamilovanému chlapovi i ten by pro vás udělal cokoliv na světě...navíc psí samec je většinou hezčí než fenka, takže uděláte i víc parády, odpadá starost s háráním feny apod. U nás se hárání fen v okolí většinou odbude nějakým teskněním a venku nějakým čucháním, nic dramatického, ale to je pes od psa...

I přes to všechno je mi bližší povaha feny...nevím jak to vysvětlit, je to prostě ženská se svými vrtochy, náladami, odmlouváním, má svojí hlavu, ale víte že se i přes toto všechno na ní můžete spolehnout a že pokud ucítí, že opravdu o něco jde (pozor, jestli opravdu o něco jde určuje fena), tak bude pracovat s totálním nasazením, že si říkáte "kdo jsi a co jsi udělala s mojí fenou"...
Nechci, aby to vypadalo, že feny jsou neposlušná a umanutá stvoření, měla jsem vycvičenou jak fenu tak psa, ale můj pocit je, že pes poslouchal prostě proto, že byl mnou takto vycvičen, tak co by dělal jinýho a fena poslouchala protože jsme se takhle domluvily...nevím, jak jinak to popsat.

Přesně, jak píšete sardulah. Měla jsem 2 psy N.O a ti by za paničku dali život, cvičili se mi lépe, tak nějak líp se mi s nima komunikovalo, byli mazlíci hodně velcí. Zbytek jsem měla feny, protože i manžel chtěl radši fenu a můžu říct, že byly úplně jiné, než psi. Jedna dokonce hodně dominantní, ale dalo se to srovnat, byla dost ostrá, když se stalo, že se s nějakou servala, tak by dokázala i tu 2. zabít, no a ta, co mám teď doma, je vychcanec vyčůraný, závislačka rozhodně ne, nejradši by vyřešila a vyhodnotila situaci vždy po svém, od štěněte samorost. Její puberta, byl pro mě očistec. Ale jo, teď je z ní docela příjemný pes. Ale na nějaké mazlinkání ťu ťu, ňu ňu ju neužije. Příštího N.O. bych chtěla psího kluka.

27.10.2016 23:14
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fena je vic myslící. Fena má v hlavě zachování rodu, fena bývá více samostatnější. Fena má víc "rozumu" a chová se více odměřeně. Pes je prostě "šoustal" a když chce, nevidí a neslyší. Prostě čuchá a jde. Minoň. Jo a u feny mám pocit, že více a snáze pochopí hiearchii smečky. Tedy domácnosti v tomto případě.

27.10.2016 23:21

Aliens_II napsal(a):
Fena je vic myslící. Fena má v hlavě zachování rodu, fena bývá více samostatnější. Fena má víc "rozumu" a chová se více odměřeně. Pes je prostě "šoustal" a když chce, nevidí a neslyší. Prostě čuchá a jde. Minoň. Jo a u feny mám pocit, že více a snáze pochopí hiearchii smečky. Tedy domácnosti v tomto případě.

No tak vy jste chlap (i přes nějaké ty pochybnosti v rámci Fauny ), takže madam má v hierarchii asi jasno. A jinak ano, kluci to berou víc "na férovku" a posuzují aktuální situaci, holky řeší a předvídají.

27.10.2016 23:29
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No tak vy jste chlap (i přes nějaké ty pochybnosti v rámci Fauny ), takže madam má v hierarchii asi jasno. A jinak ano, kluci to berou víc "na férovku" a posuzují aktuální situaci, holky řeší a předvídají.

Trdlo jste. Chlap jsem a chlap budu. Pochybnosti jsou a budou.
Fena je lepší ve všech směrech. Ale ano. Dívám se na to z pohledu chlapa. Co jediné mi občas vadí. Téměř každá fena se snaží řešit konflikty jiných psů, smečky, her. Prostě kde něco někde nesedí, štěkne, zavrčí, baba tam vletí a snaží se to řešit. No prostě klasika i z lidského života.

27.10.2016 23:45

Aliens_II napsal(a):
Trdlo jste. Chlap jsem a chlap budu. Pochybnosti jsou a budou.
Fena je lepší ve všech směrech. Ale ano. Dívám se na to z pohledu chlapa. Co jediné mi občas vadí. Téměř každá fena se snaží řešit konflikty jiných psů, smečky, her. Prostě kde něco někde nesedí, štěkne, zavrčí, baba tam vletí a snaží se to řešit. No prostě klasika i z lidského života.

Já mám ráda kluky, nemám problém je srovnat. Třeba na ségru té svojí potvory jsem nikdy ani nezvýšila hlas, to je prostě holčička a ty se neřve. Mít jí doma napořád, tak jsem s výchovou v háji.

28.10.2016 11:48

A ještě...nastane nějaká nepředvídatelná situace, než se já vzpamatuju, tak fena má jasno a okamžitě to jde dle svého řešit (nebo neřeší nic, protože usoudila, že se nic neděje), zatímco pes je zmaten ještě několik okamžiků poté...vůbec neví která bije...buď jde do toho se svou sestrou, protože jí poslouchá na slovo (výhoda je když máte psa a fenu, že jeden z této dvojice může přestat myslet...hádejte kdo? ) a nebo se na mě podívá z otázkou v očích "Mami?" nebo prostě seřve bruslaře, který vedle nás škobrtnul a máchá rukama, aby vyrovnal rovnováhu, což fena ignoruje s výrazem "když na tom neumíš, tak na to nelez" a pes to vyhodnotil jako nebezpečí, tak si okamžitě stoupne před paničku a brání...takže sice zareagoval, zareagoval poměrně rychle...ale úplně blbě

-A ještě něco...dámy, pokud máte doma chlapa, kterej na psy moc není, pořiďte si fenu, ona mu to vysvětlí, nakonec to bude on, kterej jí bude rozmazlovat, kterej se jí bude zastávat...a ta psí holka, pak přijde k vám, mrkne na vás a řekne "to jsem to s ním zase zkoulela, co?"
-Pokud chcete, mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má vždycky pravdu a když jí nemá, tak platí pravidlo číslo jedna, protože panička je bůh, tak si pořiďte psa.
-Pokud potřebujete, aby vám někdo pomáhal udržovat v domácnosti klid a dohlížel, aby se všichni chovali slušně...pořiďte si fenu...
-Pokud chcete další dítě (manžel vám nestačí), pořiďte si psa...

28.10.2016 22:40
conty

XXX.XXX.103.249

locika napsal(a):

Jejda, taky chci ACD, ale až na jaro. A určitě to bude pejsek. Fenky jsou moc umazlený. Máte už vybranou chovku, nebo dokonce štěňátko?

29.10.2016 10:55

"..seřve bruslaře, který vedle nás škobrtnul a máchá rukama, aby vyrovnal rovnováhu, což fena ignoruje s výrazem "když na tom neumíš, tak na to nelez" a pes to vyhodnotil jako nebezpečí, tak si okamžitě stoupne před paničku a brání...takže sice zareagoval, zareagoval poměrně rychle...ale úplně blbě "
tohle není otázka pohlaví, ale nervové soustavy...

"...dámy, pokud máte doma chlapa, kterej na psy moc není, pořiďte si fenu, ona mu to vysvětlí, nakonec to bude on, kterej jí bude rozmazlovat, kterej se jí bude zastávat...a ta psí holka, pak přijde k vám, mrkne na vás a řekne "to jsem to s ním zase zkoulela, co?""
tak to je popis mého pastevce - psa (včetně toho - "vždyť tvoje modré z nebe jsem JÁ" )

"Pokud chcete, mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má vždycky pravdu a když jí nemá, tak platí pravidlo číslo jedna, protože panička je bůh, tak si pořiďte psa."
to jo, to jo...

"Pokud potřebujete, aby vám někdo pomáhal udržovat v domácnosti klid a dohlížel, aby se všichni chovali slušně...pořiďte si fenu..."
toť můj milovaný hovíček - pes

"Pokud chcete další dítě (manžel vám nestačí), pořiďte si psa..."
přesně tak

29.10.2016 16:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

Měli jsme vždy feny i psy a osobně nevím...závislák dle mého může být čuba i pes. Záleží na povaze. U nás je na mně závislák i čuba i pes (další 2 psi a čuba jsou tak nějak normálka...mají mě rádi ze všech nejvíc z rodiny, ale dle mého to bude i tím, že se jim nejvíc já věnuju)..a teď babo raď! Největší sranda pak je, když je např. potřebujeme zavřít a jde s nimi brácha, který na ně i zavolá..a zvlášť pes stojí a čučí na mě, zda fakt jako má jít...a většinou ho tam musím i sama odvést. Čuba se ohlédne a já jí ukážu rukou, že má jít, tak jde. Je to přece rozumná holka, že jo?

Psí holky bývají většinou hádavější (no, jako my ženské, že jo ), ale zas z mé zkušenosti se vydrží ňuchat o dost dýl než kluci. Ti se pomazlí, ale většinou čumí, kde co lítá...to čuby drží a drží.

Vzhledem k tomu, čím jsme si s čubami prošli (nyní pyometra, předtím u jiné čuby rakovina mléčné žlázy), jsem tvrdila, že chci už jen kluky - je jednodušší je vykastrovat a je klid na 100%. I nyní půlroční štěně je pes-kluk, ale...červíček je červíček. Čuby mají prostě taky své veliké kouzlo taky.

29.10.2016 18:39

>>"Pokud chcete, mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má vždycky pravdu a když jí nemá, tak platí pravidlo číslo jedna, protože panička je bůh, tak si pořiďte psa."
to jo, to jo...<<

Jak které plemeno. Pokud chcete mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má pravdu jen v případě, když se shoduje s tou jeho a v boha nevěří, pořiďte si basenžíka. Ten věří sám v sebe a na svou víru se snaží obrátit i okolí.

29.10.2016 22:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

>>"Pokud chcete, mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má vždycky pravdu a když jí nemá, tak platí pravidlo číslo jedna, protože panička je bůh, tak si pořiďte psa."
to jo, to jo...<<

Jak které plemeno. Pokud chcete mít doma někoho, kdo zastává názor, že panička má pravdu jen v případě, když se shoduje s tou jeho a v boha nevěří, pořiďte si basenžíka. Ten věří sám v sebe a na svou víru se snaží obrátit i okolí.

Ano, nebo samojeda, ten poslední odstavec na něj taky hezky sedí
Já si nikdy moc z holkama nerozuměla, všichni mí kamarádi byli kluci a pak jsem hned chodila s mužem a ten už mi zůstal Fenu bych si nikdy nepořídila, prostě nějak ty baby k životu nepotřebuju. Já byla vždycky na kluky

30.10.2016 07:37

to jo, to jo...<<

Tak samozřejmě jisté vyjímky tady jsou (taky jsem měla chrta)...já myslela "normální" psy

30.10.2016 13:14
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lavacca napsal(a):
Měli jsme vždy feny i psy a osobně nevím...závislák dle mého může být čuba i pes. Záleží na povaze. U nás je na mně závislák i čuba i pes (další 2 psi a čuba jsou tak nějak normálka...mají mě rádi ze všech nejvíc z rodiny, ale dle mého to bude i tím, že se jim nejvíc já věnuju)..a teď babo raď! Největší sranda pak je, když je např. potřebujeme zavřít a jde s nimi brácha, který na ně i zavolá..a zvlášť pes stojí a čučí na mě, zda fakt jako má jít...a většinou ho tam musím i sama odvést. Čuba se ohlédne a já jí ukážu rukou, že má jít, tak jde. Je to přece rozumná holka, že jo?

Psí holky bývají většinou hádavější (no, jako my ženské, že jo ), ale zas z mé zkušenosti se vydrží ňuchat o dost dýl než kluci. Ti se pomazlí, ale většinou čumí, kde co lítá...to čuby drží a drží.

Vzhledem k tomu, čím jsme si s čubami prošli (nyní pyometra, předtím u jiné čuby rakovina mléčné žlázy), jsem tvrdila, že chci už jen kluky - je jednodušší je vykastrovat a je klid na 100%. I nyní půlroční štěně je pes-kluk, ale...červíček je červíček. Čuby mají prostě taky své veliké kouzlo taky.

Jo přesně to s těmi zdravotními poblémy mě hned napadlo.

Jinak co se mazlení týče, mám psa a ten by se tedy nechal umazlit kdykoli si vzpomenu a užívá si to. Nebo přijde sám, položí si na mě hlavu a drží a drží . Já mám zkušenost takovou, že naopak fena se mazlí jen když má náladu, ale asi hodně záleží na povaze.

30.10.2016 14:11
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

lesnížínka napsal(a):
Já si nikdy moc z holkama nerozuměla, všichni mí kamarádi byli kluci a pak jsem hned chodila s mužem a ten už mi zůstal Fenu bych si nikdy nepořídila, prostě nějak ty baby k životu nepotřebuju. Já byla vždycky na kluky

On i ten jezevčík by se na to napasoval. Ty pohledy "vy jste snad všichni spadli z měsíce a jedinej rozumnej jsem tady já"

31.10.2016 08:52
lavacca

XXX.XXX.85.24

marcelaamax napsal(a):
Jo přesně to s těmi zdravotními poblémy mě hned napadlo.

Jinak co se mazlení týče, mám psa a ten by se tedy nechal umazlit kdykoli si vzpomenu a užívá si to. Nebo přijde sám, položí si na mě hlavu a drží a drží . Já mám zkušenost takovou, že naopak fena se mazlí jen když má náladu, ale asi hodně záleží na povaze.

U nás byl veliký mazel velký knírač a pak samojed - oba Andíci. :) Zbytek psů - kluků se pomazli, ale moc dlouho to nevydrží. To obě čubiny drží jak přikované. ;).

31.10.2016 21:55
vava69

XXX.XXX.98.20

lesnížínka napsal(a):

To jsme na tom stejně Náš pes žije pro mě, pro mě poslouchá, pro mě pase ovce, absolvuje výstavy. Já ho prostě miluju. Pes je pro mě naprosto vyhovující. Mám mladou fenu, taky ji mám ráda, ale je to ženská, potvora, štětka prodejná, mrcha neposlouchající. Naprostá ignorace a šílenost za žrádlem. Nic neudělá pro mě, všechno jen pro sebe. Dnes momentálně jsem z ní ještě vytočená z včerejší výstavy - lehla na stůl a nevystaví se, ne a ne. Za mě jedině pes. Podle mé zkušenosti fena jde s každým, řeší problémy cizích, kterých si pes nevšimne a že by ta naše zrovna přemýšlela, to si nemyslím.

31.10.2016 22:13
avalin

XXX.XXX.148.169

locika napsal(a):

Pokud já vím tak pes je spíše samostatný a má svou hlavu, co vím tak fena více "přiroste" k rodině takže když brečíte nebo vás něco bolí vycítí to lépe než pes jsou to ty maminkovské pudy které pes nemá. Také pokud pes jako štěně uteče vyskouší si volnost a je větší pravděpodobnost že bude utíkat fena to má trochu jinak i když vám uteče jako štěně jednou možná vám párkrát uteče ale né tak kako pes.

31.10.2016 22:16
vava69

XXX.XXX.98.20

Avalin dovolím si nesouhlasit. Pes mě utesuje vždy. fena se jde pomazlit pouze když vidí žrádlo nebo proto, aby vystrnadila psa. Pes je totální zavislak a fena je samostatná jednotka.

31.10.2016 22:22
avalin

XXX.XXX.148.169

vava69 napsal(a):
Avalin dovolím si nesouhlasit. Pes mě utesuje vždy. fena se jde pomazlit pouze když vidí žrádlo nebo proto, aby vystrnadila psa. Pes je totální zavislak a fena je samostatná jednotka.

Samozřejmě to neplatí u všech stejně můj názor byl kladen obecně nikoly cíleně na určitého psa/fenku.

Pokud je to u někoho jinak nemohu nesouhlasit sama mám pouze kluka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík