To je u nás naprostá samozřejmost. Moje a sestry (nepsovatá) zvířena, která by naše příbuzenstvo nevítala zrovna s nadšením, když už, tak spíš úprkem, má svůj vlastní pidi stromek, kde má dárky. Babičky pes byl vždycky s námi, teď už bohužel není, ale zase přibyde ta má.
Bez obdarování zvířectva by to prostě nešlo.
Fiona.Praha
napsal(a):
Dáváte svým mazlíčkům dárky pod stromeček?
Jistě. Část z nich je něco, z čeho budou mít radost oni (zabalené drobné pamlsky na hledání, kosti na žvýkání, hračky, "tulideky"...) a část něco, z čeho budu mít radost já (letos třeba vodítka, psí batoh, tažné šňůry, zimní botičky...), ale celkově to všechno považuji za "psí dárky".
asurwic
napsal(a):
Jistě. Část z nich je něco, z čeho budou mít radost oni (zabalené drobné pamlsky na hledání, kosti na žvýkání, hračky, "tulideky"...) a část něco, z čeho budu mít radost já (letos třeba vodítka, psí batoh, tažné šňůry, zimní botičky...), ale celkově to všechno považuji za "psí dárky".
Dobrá taktika
Fiona.Praha
napsal(a):
Dobrá taktika
Když v rodině řeknu, že u nás zase byli pouze psí dárky (samozřejmě i pro mě), tak je to všem nějak líto a mají potřebu mi kupovat zbytečnosti, které také ale skončí jako kynologické vybavení. Předloni jsem dostala nějaký "speciální" hřeben pro snadné rozčesávání a letos jsem ho použila pro vrh štěňat, jako "socializační kartáč" na zvykání si na česání. Loni to byla chlupatá mikina, kterou si přivlastnil náš nejmladší člen smečky a momentálně na ní spokojeně spinká.
Fiona.Praha
napsal(a):
Mám bezdětnou známou a ta kupuje dárky psovi, s radostí je bez psa balí, s radostí je se psem rozbaluje a pak se "se psem" kochá a raduje z rozbalených dárků, což jsou plyšové pelíšky, hračky, oblečky, obojky s kamínky, misky s obrázek na dně...
Super, tak nejsem jediný šílenec . U mě je akorát problém, že někdy psi nespí a tak vidí, co na ně chystám. Nejmladšího štěňu to letos určitě bude zajímat ještě předem + nejstarší retrívr je po letech tak vytrénovaný, že na zašustění balícího papíru ihned přiběhne a chce rozbalovat - jedou mi dokonce za zády rozbalil všechny pracně zalepená a oštítkované dárky pro příbuzné.
Fiona.Praha
napsal(a):
Dáváte svým mazlíčkům dárky pod stromeček?
Jasně, loni dostala nový pelech, nějaké hračky a myslim že i nějaký ten pamlsek tam měla. pelech musela hned vyzkoušet . letos asi jen pamlsky a nějaké hračky. pelechy má 2 + další věci kam si chodí lehat ale hraček neni nikd dost, hlavně jednu má oblíbenou- přetahovací tak jí zkusim sehnat stejnou jen jiné zvíře
Herby2

XXX.XXX.206.181
My kupujeme adventní kalendáře od mapesu Ale ty jim samozřejmě dáme už 1., jinak vždycky nějaké pamlsky a hračku
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dárky kupujeme, balíme...po večeři se jde ke stromečku, rozdělí se dárky lidem i psům, asi nejvíc je baví to rozbalování.
Vzhledem k tomu, že mám dvojčata, tak dostanou stejné dárky aby jim to nebylo líto...takže pak nastane vyměňování (fena posbírá pískací hračky, pes plyšáky) a odnesou si je, aby je během pěti až deseti minut zlikvidovali
Možná jsem blázen, ale přijde mi, že už i pesani se na Ježíška těší, protože když se dávaj dárky pod stromeček, tak už kolem lítají, vrtí ocasy, pořád je chtějí očuchávat...
Jo a samozřejmě jejich dárky balím tak, aby to neviděli, to by pak nebylo překvapení
napsal(a):
Dárky kupujeme, balíme...po večeři se jde ke stromečku, rozdělí se dárky lidem i psům, asi nejvíc je baví to rozbalování.
Vzhledem k tomu, že mám dvojčata, tak dostanou stejné dárky aby jim to nebylo líto...takže pak nastane vyměňování (fena posbírá pískací hračky, pes plyšáky) a odnesou si je, aby je během pěti až deseti minut zlikvidovali
Možná jsem blázen, ale přijde mi, že už i pesani se na Ježíška těší, protože když se dávaj dárky pod stromeček, tak už kolem lítají, vrtí ocasy, pořád je chtějí očuchávat...
Jo a samozřejmě jejich dárky balím tak, aby to neviděli, to by pak nebylo překvapení
Jasan, že by to nebylo překvapení
Markéta80
napsal(a):
Jasně, loni dostala nový pelech, nějaké hračky a myslim že i nějaký ten pamlsek tam měla. pelech musela hned vyzkoušet . letos asi jen pamlsky a nějaké hračky. pelechy má 2 + další věci kam si chodí lehat ale hraček neni nikd dost, hlavně jednu má oblíbenou- přetahovací tak jí zkusim sehnat stejnou jen jiné zvíře
Podobná hračka s jiným zvířetem nezaujme.
Je to jako s dětmi. I když je ta oblíbená hračka taková opraná, vyšisovaná, okoukaná, slehlá a zašívaná, prostě "jetá", nová ji nenahradí
Také dáváme dárky. Pamlsky, hračky, loni jsem chtěla svému dát pelech, ale přišel už někdy koncem listopadu a já bych nevydržela čekat, tak ho dostal hned. :D
Ale jinak klasika balící papír, jmenovka. Bráchův pes rozbaluje naprosto všechny dárky. Ten Vánoce miluje. Můj je takovej ňouma a nechápe to. Ale je pak rád, když dostane hračku.
Ja zabalim kazdemu jednotlive oblibene kosticky-hodne papiru a napevno, desne je to bavi rozbalovat +samozrejme dalsi veci, ale temi kostickami mam zaruceno, zs nebudou rozbalovat i nade darky, protoze jim nevoni Minuly rok dostali novou molitanovou boudicku a ta nejvetsi z ni mela takovou radost, ze do ni vlitla a samou radosti ji procurala
Lexaurin
napsal(a):
Ja zabalim kazdemu jednotlive oblibene kosticky-hodne papiru a napevno, desne je to bavi rozbalovat +samozrejme dalsi veci, ale temi kostickami mam zaruceno, zs nebudou rozbalovat i nade darky, protoze jim nevoni Minuly rok dostali novou molitanovou boudicku a ta nejvetsi z ni mela takovou radost, ze do ni vlitla a samou radosti ji procurala
Prostě si ji podepsala
Fiona.Praha
napsal(a):
Podobná hračka s jiným zvířetem nezaujme.
Je to jako s dětmi. I když je ta oblíbená hračka taková opraná, vyšisovaná, okoukaná, slehlá a zašívaná, prostě "jetá", nová ji nenahradí
Nahradit nepotřebuji ale at má 2, má skunka tak vezmu lišku nebo mývala. Tuhle jí každou chvilku peru a ani to jí nevadí vždy ho někde nechá a pak ho hledá tak jich bude mít víc
Markéta80
napsal(a):
Nahradit nepotřebuji ale at má 2, má skunka tak vezmu lišku nebo mývala. Tuhle jí každou chvilku peru a ani to jí nevadí vždy ho někde nechá a pak ho hledá tak jich bude mít víc
Já jí ho přeji, jen si myslím, že na 99% ji stejná hračka nebude zajímat. Nebude to ten její oblíbený smraďoch
Uvidíme, Vánoce nejsou zas tak daleko.
Fiona.Praha
napsal(a):
Já jí ho přeji, jen si myslím, že na 99% ji stejná hračka nebude zajímat. Nebude to ten její oblíbený smraďoch
Uvidíme, Vánoce nejsou zas tak daleko.
Ona nějak jede na množství, manžel říká že je to prostě ženská, čím víc hraček v pelechu tím víc je spokojená, skunk je fakt skunk ale po vyprání manžel že ted ho nebude chtít když už nesmrdí a vždy ho přitáhne a chce si hrát. Uvidíme, když jí nezaujme nevadí, schovam pár týdnů a dostane ho pak štěně i když kdo ví jestli to bude zase zajímat taková hračka ona si přivlastnuje i hračky naší nejmladší dcery ale to se pak o hračku poperou
Markéta80
napsal(a):
U nás psí hračky spíš furt hledám já, vždy to potvora zašantročí tak že to nejde najít a když už tak po pěkně dlouhý době.Nedávno dostal uzlový míček s poutkem a už je fuč, nemůžu ho najít ani zaboha.
kobylatko
napsal(a):
U nás psí hračky spíš furt hledám já, vždy to potvora zašantročí tak že to nejde najít a když už tak po pěkně dlouhý době.Nedávno dostal uzlový míček s poutkem a už je fuč, nemůžu ho najít ani zaboha.
Naše ho taky někde nechá, většinou večer u nejstaršího syna v posteli a dopoledne ho hledá v kuchyni a dneska se chtěla pustit do plyšového krtka za 500 a když mě viděla jak koukam tak si alespoň na něj lehla

Můj by měl na Vánoce radost i z balíku pet lahví. Letos to ale vypadá na golfové míčky - něco mezi šutrem a balonkem je podle něj ideál. Jen tedy ty řachy na parketách, když hraje fotbálek, jsou děs.
Bajana

XXX.XXX.220.2
Každý rok kupujeme dárek i našemu Beníkovi (labrador).
Minulý rok dostal plno hraček a pamlsky a letos dostane nový krásný proutěný pelíšek, vybrala jsem si ho na www.prouti.cz.
Mají tam i nádherné domečky pro kočky a malé plemena pejsků. Náš Beník by ten domeček asi ale hned složil k zemi K pelíšku mu přidáme ještě nějakou psí dobrotku, ať si taky pochutná.
Admaz

XXX.XXX.199.251
Ano, dnes koupené vodítko v reflexních barvách a psí piškoty na odměny. A ještě koupím nějakou kost a hračku.

Ještě né. Ani nemám koupeno vše. Mám pro každou pískacího plyšáka, nové keramické misky, jen nemám co do nich. Zatím mám jen pro každou trojúhelníček taveňáku, nic dalšího pro ně neobvyklého mě nenapadá. Navíc jestli mi Falco zbyde přes vánoce, musím dokoupit i pro ní.
Vánoční atmosféra se nachází ve stádiu "nic nestíhám/to už nestihnu" - nemám napečeno, nemám dárky, nemám uklizeno, nemám co dát na stromeček. Aspoň že stromeček letos poprvé (v Mexiku) bude stromeček, agave už přerostla.
Granulka
napsal(a):
Mám a bylo to dost vtipné. Balila jsem teď poslední hračku a pes byl u toho, koukal se. Jakmile byla hračka zabalená, tak pes s vyděšeným výrazem kouká na mě, kam jako zmizela?
To nebude překvapení
U nás se nakoupil pytel věci pro zvířata, zůstal dva dny v kufru auta, pak byl pod dozorem, aby zvířátka nezahlédla, převezen k mojí mamce, kde budeme na Vánoce a ta je zabalila, miláčci je uvidí až pod stromečkem.

Tak já mám pořešeno ...pesan dostane nový "uzlík"...on by se teď na "starý kolena" furt přetahoval a ten starý se blbě drží a feňule pískací hračku (to má asi na pět minut než vypreparuje pískátko a následně rozebere na atomy...), pak maj oba plyšáky...ty také dlouho nevydrží a dohromady basketbalovej míč na dvůr...no a samozřejmě véélkou kost, kterou dostanou až budeme večeřet, aby se zabavili než se půjdou rozbalovat dárky...
Tak doufám, že se jim budou líbit...i když stejně nej zábava je pro ně to rozbalování
Šmánkote - tak my jsme zřejmě majitelky fúrie .
Psi dostanou většinou jen kapří hlavy a to ještě ne až večer pod stromeček.
Smích - ale my vlastně doma nemáme psy, ale princeznu a prince na hrášku. Ráno se totiž zásadně probouzejí na vlastnotlapkově nastlalých peřinách, případně několika polštářích .
Fence jsem včera koupila nový obojek - ovšem koupila bych, i kdyby nebyl Ježíšek.
Pes má slíben výlet ... netuším, jak by se tvářil na zabalený dárkový poukaz .
kikina887

XXX.XXX.82.234
Máte prosím nějaký tip na dárek s motivem pejska? Něco originálního prosím.
OvanulkaD.

XXX.XXX.168.86
No děvče, je toho mraky. Co třeba www.goddog.cz? To mi vyskočilo jako první při zadání do vyhledávače.
ZdenaVal

XXX.XXX.168.86
Zdá se to jako velmi dobrý tip k narozkám.
KinickaRet

XXX.XXX.168.86
Ahoj, do diskuze, chtěla bych se zeptat, zda mi to z toho godgod udělají třeba ze dne na den?
Já dávám, nakoupila jsem na http://vsechnozciny.cz/258-mazlicci hračky pro našeho mazlíčka. Taky si zaslouží dáreček.
Tak jasně, přece jsou to taky členové rodiny. My doma máme pejska, kterého obdarováváme hlavně dobrůtkami, případně nahradíme nějakou starou ošoupanou hračku. Letos to ale budou celkem chudé Vánoce. Opatření nám zabránila chodit do práce a minulý měsíc to došlo tak daleko, že jsme si museli půjčit, konkrétně od https://www.lendnow.cz/ . Ale tak, o těch dárcích to není, hlavně že jsme všichni pohromadě. A náš čtyřnohý chlupáč z toho stejně nemá rozum.

NatasaZab
napsal(a):
Tak jasně, přece jsou to taky členové rodiny. My doma máme pejska, kterého obdarováváme hlavně dobrůtkami, případně nahradíme nějakou starou ošoupanou hračku. Letos to ale budou celkem chudé Vánoce. Opatření nám zabránila chodit do práce a minulý měsíc to došlo tak daleko, že jsme si museli půjčit, konkrétně od https://www.lendnow.cz/ . Ale tak, o těch dárcích to není, hlavně že jsme všichni pohromadě. A náš čtyřnohý chlupáč z toho stejně nemá rozum.
Jste si u té pochybné společnosti nemohli půjčit dřív, aby měl chudák pes i něco neošoupaného?
Jak dlouho trvalo vymyslet takový inteligentní proslov?

NatasaZab
napsal(a):
Reklama?

Tak tahle reklama je na zvracení.
Já letos přemýšlela, že bych zkusila na spokojeným psu koupit vánoční spokobox, ale pak jsem si řekla, že půlku z toho stejně určitě nebude žrát a hračkou se trefí přesně mimo její vkus... Tak jsem nabrala nějaký kusy sušených mrtvol, co má ráda a dám jí to pod stromek. Hraček bude mít zas hromadu od ostatních.
Já vždycky říkám, nedávejte jí hračky, už toho má moc (v koši má už samá torza a oddělené končetiny, postupně to vyhazuju, ale až když vidím, že si s tím dlouhodobě nehraje). Ale každý stejně jde a ty hračky jí dává, protože když pak přijdou k nám na návštěvu, Lara jim přesně ty nové hračky, co od nich dostala, nosí pořád ukazovat a každý je z toho hotovej víc než ona z těch hraček...
Dragouš dostane nějaký takový ty "myšáky" a briťácký salámy. On má tyhle věci rád, tak z nich bude mít balíček. Kdoví, jestli tady další vánoce ještě bude... A řízek, ten má každoročně.
Já se létos rozhodovala jestli koupit míru, přihlásím evropskou výstavu nebo koupím fukar. Bude fukar, nemůžu se dočkat, psi určitě taky. :D
Jinak budu nejspíš doplňovat zásobu pamlsků, přemýšlím o nějakém kongu, JW míček, možná hlavolam. Je ve hře i Back on Track. Pak potřebuju nakoupit reflexní vesty, postroje, plavací vesty, disky, šampony... ale to nejspíš nechám až po vánocích a pod stromeček jen něco malého "aby se neřeklo"
Bohužel (bohudík?) mám psy co neničí hračky takže to už kupuji fakt výjimečně jinak bychom se nevešli.
Nejsem si jistá, jestli mi to někdo uvěří, ale obvykle nedávám psům pod stromeček nic. Protože mají vánoce prakticky celoročně.
Na druhou stranu si říkám, že dárečky pro psy by mohly být fajn zpestření i pro lidi, tak možná letos něco zabalím.
Mám tu takovej spešl čmuchací kobereček, ušitej od jedný paní, možná vydržím nechat ho až pod stromeček.
Kongy by se jim určitě líbily, ještě je nemáme...uvažovala jsem pro Čikinu spacák nebo pelíšek typu kukaň, ona je takovej milovník lůžkovin
Na BOT deky jsem koukala před chvílí, ale zavrhla jsem to s tím, že nemusíme mít všechno...ale možná to ještě přehodnotím
Čikince by se hodil overálek

Terven
napsal(a):
Nejsem si jistá, jestli mi to někdo uvěří, ale obvykle nedávám psům pod stromeček nic. Protože mají vánoce prakticky celoročně.
Na druhou stranu si říkám, že dárečky pro psy by mohly být fajn zpestření i pro lidi, tak možná letos něco zabalím.
Mám tu takovej spešl čmuchací kobereček, ušitej od jedný paní, možná vydržím nechat ho až pod stromeček.
Kongy by se jim určitě líbily, ještě je nemáme...uvažovala jsem pro Čikinu spacák nebo pelíšek typu kukaň, ona je takovej milovník lůžkovin
Na BOT deky jsem koukala před chvílí, ale zavrhla jsem to s tím, že nemusíme mít všechno...ale možná to ještě přehodnotím
věřím - všechny naše dogy byly a jsou chudáci, kteří pod stromečkem mívají většinou veliké NIC... Radost mají z likvidace krabic, z cukroví a vánočky, z toho že je nás brzy celý dům (potkává se u nás celé příbuzenstvo) - a pravda - mládežníci nějakého toho plyšáka předurčeného k demolici psisku dovezou... Hlavně k psím vánocům patří štedrovečerní veliký řízek a také procházky a pohoda po celé svátky (ale to je vlastně normální)
Ale u nás se vánoční dárky dávají dětem a pak těm nejstarším - ostatním jen symbolická drobnost.

NatasaZab
napsal(a):
.....kdyby jste se se psem dali k Jehovistům, tak máte po starostech.....
Nejsou to sice ještě vánoce, ale náš pesan měl včera narozeniny a o ten jeho výraz u dortu se musím podělit😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nejsou to sice ještě vánoce, ale náš pesan měl včera narozeniny a o ten jeho výraz u dortu se musím podělit😂
..nějak mi vytanulo na mysli kaloň ušatý
Mně spíš chameleon, když vystřelil jazyk a zmizel v něm plátek anglické😂

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mně spíš chameleon, když vystřelil jazyk a zmizel v něm plátek anglické😂
Hlavně že v něm nezmizela svíčka.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pak se má Akvaristka tvářit inteligentně, když vyrůstá nebožátko vedle tohodle
Ty svíčky mě napadly taky, jako Odettu. V případě Rumouška by asi nastalo to, že by si je inteligentně svouknul sám,v případě Flekatý, bych je ani sfouknout nestačila, uhasila by je přímo ve chřtánu
A jááá sehnala KRYSY!! v Ikee už mají zase ty krysy, takže už máme zásobu asi čtyřech, tooo budou Vánočky, taky mám nový žužlopichlo balonky a čakíty, Mouses má takovou tu soustavu, co se v ní honí kulička a opile, jak náš prezident - teda... ne náš, já nemám prezidenta - takže opile jak ten divnej prezident - se tam komíhá myš. Taky kukaň na spaní jsem mu koupila, ovšem asi zbytečně ubytoval se v přepravce na dřevo a musím ho v ní vynášet ven, když jdu pro dřevo. Zvostane tam do tý doby, dokud se tam vejde a dřevo ho nepřepere.
Terven
napsal(a):
taky nedávám, je jich moc a stejně i kdybych stejnou hračku koupila 4x, tygrovaná buď obsadí všechny 4, nebo se budou tahat o jednu a bude jim jedno že ji mají 4x......
Lara zoufale čeká na zítra.
Včera měla s adventním kalendářem menší potyčku a trochu problém si připustit, že dvanácté okénko už snědla. Předváděla se před návštěvou, nosila hračky a pak se pustila i do toho kalendáře. Do té doby přežíval bez úhony. Ale domluvily jsme se.