Devil123

XXX.XXX.99.38
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co mám dělat se psem když hárají feny ve vsi. Přes noc je v kotci zavřený, ale přes den je normálně puštěný. Jednou se už dobýval ven. Rozkousal i dřevěný plot. Jak se tomuto dá zabránit? A dá se to už naučit i malé štěně, aby to nedělal?
Devil123

XXX.XXX.99.38
lev
napsal(a):
Pokud to není chovný jedinec, tak vykastrovat.
To nějak pomůže?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Devil123
napsal(a):
To nějak pomůže?
No, touha po spáření se s háravou fenou se poněkud otupí.
Devil1234

XXX.XXX.99.38
napsal(a):
No, touha po spáření se s háravou fenou se poněkud otupí.
Nekdo psal, ze kastrace mu nepomohla.

Devil1234
napsal(a):
Nekdo psal, ze kastrace mu nepomohla.
Kastrace není zázračné řešení. pes může utíkat z různých důvodů a kastrace funguje jen a pouze pokud jsou útěky motivované nezvladatelnou sexuální touhou a to ještě jen u psů, kteří se to už nenaučili dělat, protože kastrace psa nic neodnaučí.
Devil123
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, co mám dělat se psem když hárají feny ve vsi. Přes noc je v kotci zavřený, ale přes den je normálně puštěný. Jednou se už dobýval ven. Rozkousal i dřevěný plot. Jak se tomuto dá zabránit? A dá se to už naučit i malé štěně, aby to nedělal?
Místo kastrace je dobré se psovi věnovat, dát mu práci a zábavu, vzít ho domů, mít pod dohledem, případně dobře zabezpečit. Dnešní móda řešit všecho pomocí klecí, kotců a kastrací je pro psa ta nejhorší doba, co pamatuju.
scylla
napsal(a):
Místo kastrace je dobré se psovi věnovat, dát mu práci a zábavu, vzít ho domů, mít pod dohledem, případně dobře zabezpečit. Dnešní móda řešit všecho pomocí klecí, kotců a kastrací je pro psa ta nejhorší doba, co pamatuju.
Můj pes při hárání sice nezdrhá, ale řádil(řádili) celkem dost oba. Pokud je pes volně v zahradě a majitelé v práci, je dost problém ho zabavit. Navíc, dle mé zkušenosti, psa zblnutého z háravek nezabaví nic, vůbec není schoný vnímat. Sedí na rohu garáže, čumí do dáli a cvaká zubama. Nežere. Můžu ho na chvilku odlákat na nějakou zábavu, třeba se potaháme o hračku, ale chvilku a už ho to nezajímá, letí si na své stanoviště, aby něco neprošvihnul. Myslím si, že pokud to zadavatelka chce řešit radikálně, kastrace by pomohla. Pokud zdrhá jen za háravkama, ty už by ho nezajímaly.