Jaké plemeno je pro mě vhodné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2016 20:41
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

Požadavky:
- střední velikost (do 30 Kg)
- aktivní, rodinný typ, kamarádský
- aby byl schopný nějakého sportu ale zároveň, aby nestrádal, když proležíme den u telky
- pokud možno ne lovecký pud, ne uštěkaný, ne hlídáč
- ráda bych psa, co se drží u majitele ("hlídá si ho")
Děkuji za typy

1.11.2016 20:45
ciraali

XXX.XXX.175.216

Napada me kratkosrsta kolie, cesky strakaty pes, kavalir king charles spanel. To lezeni u telky pujde s kazdym psem, ale nejdriv utahat :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2016 20:50

Labrador.

1.11.2016 20:50
Iliena

XXX.XXX.37.7

Co "bulík", splňuje všechny vaše požadavky.

1.11.2016 21:07
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

Tak to nevím. Bulík se mi zdá celkem náročný a tvrdohlavý. V předvýběru mám středního pudla( nemá s ním někdo zkušenost?) nebo kontinentálního buldoka (toho vzhledově preferuji).

1.11.2016 21:14
Iliena

XXX.XXX.37.7

Já spíš měla na mysli Stafordšírského bulteriéra, tam na tvrdohlavost taková není znám jich několik a jsou úžasní. Já mám kříženku staforda, takže u nás neplatí to "ne hlídač" a "kamarádský".

1.11.2016 21:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

KiraDingova napsal(a):
Tak to nevím. Bulík se mi zdá celkem náročný a tvrdohlavý. V předvýběru mám středního pudla( nemá s ním někdo zkušenost?) nebo kontinentálního buldoka (toho vzhledově preferuji).

Nic proti, ale před nedávnem bulterier nebo frbul, teď pudl nebo kontinentální buldok? https://www.facebook.com/Ps%C3%AD-detektiv-254398331378679/?fref=ts

Bulík je najednou moc tvrdohlavý.

1.11.2016 21:24
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

marcelaamax napsal(a):
Nic proti, ale před nedávnem bulterier nebo frbul, teď pudl nebo kontinentální buldok? https://www.facebook.com/Ps%C3%AD-detektiv-254398331378679/?fref=ts

Bulík je najednou moc tvrdohlavý.

No a? Prostě psa pořád vybírám. Je to divné? Měla bych si pořídit bulíka rovnou protože se mi nejvíc líbí a pak si s ním nevědět rady?

1.11.2016 21:31
bhk

XXX.XXX.210.37

KiraDingova napsal(a):
No a? Prostě psa pořád vybírám. Je to divné? Měla bych si pořídit bulíka rovnou protože se mi nejvíc líbí a pak si s ním nevědět rady?

Bulík se vychovává a zvládá celkem snadno.
Nicméně při čtení Vašeho úvodního příspěvku mě napadl právě střední pudl - všem Vašim požadavkům plně odpovídá.

Stendo

1.11.2016 21:34
Stendo

XXX.XXX.49.145

Popis sedi uplne na naseho petileteho Tibetskeho spanela Bubacka smajlík nas tibetanek je nejuzasnejsi pes co jsme kdy meli. smajlík

1.11.2016 21:36
KiraDingova

XXX.XXX.75.25

KiraDingova napsal(a):
Požadavky:
- střední velikost (do 30 Kg)
- aktivní, rodinný typ, kamarádský
- aby byl schopný nějakého sportu ale zároveň, aby nestrádal, když proležíme den u telky
- pokud možno ne lovecký pud, ne uštěkaný, ne hlídáč
- ráda bych psa, co se drží u majitele ("hlídá si ho")
Děkuji za typy

*tipy

1.11.2016 21:38

Peruánský naháče osrstěný, střední

1.11.2016 21:40
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

KiraDingova napsal(a):

Ne to samozřejmě ne, je dobře, že vybíráte.

Jen je asi potřeba si pořádně rozmyslet co chcete se psem dělat, co mu můžete nabídnout a podle toho vybírat. Buldoček a pudl budou mít jiné potřeby než bulík.

Já osobně tohle nechápu (ale to je je jen můj názor) - já mám prostě nějaké srdeční plemeno, které se mi líbí jak vzhledem, tak hlavně povahou, mohu mu nabídnout co potřebuje a vím jasně jaké plemeno chci. Kdybych tohle srdeční plemeno neměla, nebo mu nemohla nabídnout co potřebuje, tak bych zachránila nějakého křížence z útulku. Ale chápu, že každý to tak nemá.

Ono ty vaše požadavky bude splňovat spousta plemen. Napsala jste, co po psovi požadujete, můžu se taky zeptat, co mu můžete nabídnout? smajlík Ono pod pojmem aktivní pes si každý představí něco jiného.

1.11.2016 21:54
Evv

XXX.XXX.109.2

Střední pudl by šel ale...
Někteří jsou uštěkaní, záleží co si pod tím představujete my štěkáme na stíny, pařezy, lidi ve tmě (vlastně na cokoliv co se ve tmě pohne), vysavač, na psy pokud oni štěkaj na nás a děláme scény když nám panička odejde a nechá samotné. (Podle sousedů jen do momentu dokud nezaklapnu chodové dveře, pak je klid).
Je nám 8 měsíců, možná by zvládl den "proležet" ale dal by nám jasně najevo že se mu to vůbec nelíbí.
Lovecký pud, zatím se nám nestalo že by chytl stopu a šel hledat ale neni to pes kolem kterého když proletí zajíc tak zůstane stát.
Hlídá si svoje věci (a svoje lidi), ale to možná jen ten náš je takovej žárlivka.
Hlídá si páníčka ale stává se že uznají jen jednoho, dva.

Jinak jsou to super zvířata, ačkoliv máte někdy pocit že si z vás jen dělají srandu.

3.11.2016 10:05
BurBi

XXX.XXX.41.2

Splňovat by mohl labrador (pozor na klouby) a kraťanda...Myslím, že je v pořádku, že vybíráte. Zvlášť, pokud jde o Vašeho prvního psího parťáka. Taky netíhnu jen k jednomu plemenu a líbí se mi jich víc, ale to neznamená, že je mohu mít. Člověk musí zvážit svůj životní styl a občas se něco dozví, co mu prostě poupraví názor.
Každé plemeno bylo k něčemu vyšlechtěno… lovecká plemena, pracovní plemena, společenská plemena… Takže plus mínus budou vyžadovat to, k čemu byla stvořena. Placatá nesnesou turistiku v horkém létě, těžká plemena nebudou běhat u kola a beagla v lese nepustíte….

3.11.2016 11:58
amiš

XXX.XXX.11.55

Jen vybírejte, přemýšlejte, ptejte se. Ušetříte si pak zpoustu nepříjemností.
Ten pudlík je náhodou docela fajn volba, znám pár lidí, co si ho pořídilo jako prvního psa a vesměs ohlasy nadšené. je přizpůsobivý, takže se s ním dá podnikat cokoli, jen je fakt, že patří do kategorie akčnější pes, takže když ho dostal můj strýc, starobní důchodce, tady to volba vhodná nebyla.
Vše je o výchově, měla jsem léta malého knírače, bydlila v paneláku ve 3 patře naproti výtahu. Mockrát jsem četla i slyšela o malých nervech, co řvou na vše, ale ačkoli pejsek ke mně přišel už starší a takový samorost, velice rychle pochopil, že štěká se jen na zvonek od dveří.
Vše je o výchově, ale zkuste se na ty knírače taky mrknout, můj malý byl v barvě černostříbřitá, velice pěkná(aspoň pro mně) a pes celkem ideální k jakékoli aktivitě.

3.11.2016 13:24
cvarga

XXX.XXX.154.192

Za sebe můžu doporučit vipeta smajlík inteligentní přátelský člen rodiny! rád se venku vyběhá a zárověň si rád poleží s námi u televize smajlík

3.11.2016 14:32
aggitta

XXX.XXX.209.151

KiraDingova napsal(a):

Já letos na jaře začala plánovat pořízení psa. Nejprve to měl být anglický springeršpaněl, tedy pes střední velikosti, toho mi rozmluvili, i když už jsme měli welshspringeršpaněla, cca před 30 lety. Takže jsem věděla, do čeho jdu.
Tak druhá volba byla bolonka, tedy spíš malý pes. Zamluvené štěně mi 2 dny před odběrem chovatelka odmítla, přestože jsem nic domluveného neporušila (měla jsem se ozvat ve středu, kdy se ve čtvrtek sejdem, a ona v úterý hysterčila, že prý jsem nespolehlivá - předpokládám, že se na inzerát ozval jiný zájemce a kývnul na vyšší cenu, než jsme byly domluvené).
No, dnes jsem ráda, že to takto dopadlo. Ještě jednou jsem mohla vyhodnotit, co od psa čekám, chtěla jsem spíš středního než malého psa, dostatečně čiperného na absolvování turistických pochodů, a chtěla jsem chlupáče, ale ne se srstí až na zem typu smeták. Do třetice to tedy vyšlo i se štěnětem a tak mám doma malinkou šeltii,
Takže ano, je normální, že si člověk rozmýšlí plemeno, a třebas se výsledný pes hodně liší od první volby. Ale víceméně každý pes se dokáže přizpůsobit podmínkám, určitě bych třeba já byla spokojená i s ASS nebo bolonkou, prostě bych si je vychovala, vycvičila a natrénovala na to, co by se mnou měli zažívat a absolvovat.

3.11.2016 16:04
Pupča

XXX.XXX.54.33

Já mám zkušenost s trpasličím pudlem...bude to asi stejné jako střední :) Dožil se 17.5 let, celý život zdravý, hravý, úžasný společník, přátelský, nekonfliktní ke psům, velmi učenlivý (uměl hodně triků, jak cirkusák :D ). Štěkal jen, když někdo zazvonil u dveří, jinak moc ne. Ono to spíš záleží, jak hafana naučíte Vy. Ale celkově bych řekla, že pudl je dobrá volba. Pudlíci mají spoustu výhod ale i pár nevýhod...musí se česat a stříhat. Do srsti se jim také hodně chytají bodláky a další potvorstvo, ale to je tak asi jediná nevýhoda, na kterou si vzpomenu.

4.11.2016 13:19
balisek

XXX.XXX.131.211

cvarga napsal(a):
Za sebe můžu doporučit vipeta smajlík inteligentní přátelský člen rodiny! rád se venku vyběhá a zárověň si rád poleží s námi u televize smajlík

Jenže zadavatelka píše: "Pokud možno ne lovecký pud", co whippeta jaksi vylučuje.

Vybírat plemeno podle rad na fóru není úplně ideální, protože každý bude chválit a doporučovat to svoje. Je potřeba udělat si nejdříve vlastní selekci - vybrat co se mi líbí vzhledově, pak vyloučit to pro co nemám podmínky a až o tom zbytku se radit.

Když však důsledně a objektivně vyloučíte všechna plemena, která se neslučují s Vašim životním stylem, stejně Vám toho moc nezbude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík