Mops chovatelská stanice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2016 14:59
nexxi

XXX.XXX.228.56

Zdravím všechny. máte někdo zkušenosti s chovatelskými stanicemi mopsů v ČR? kdysi bylo snem mít psa z Dog-lome, tento sen se za poslední dobu veeeeelmi rychle rozplynul a teď pátrám, kde se dobrat kvalitního štěněte. Chov ani vzhled nejsou tolik podstatné, klidně ať má mopsík puntíky, ale oba naši předchozí mopsíci se dožili krásného věku a já bych hrozně ráda, aby případný další mopsík tady byl taky dlouho. Moc se mi líbí chovatelská satnice Šimíček, neznáte někdo? Protože jsem s mopsy strávila hodně let, tak vím, že nejsou až takoví peciválové, jako se z nich někteří snaží udělat a u této chovky se mi moc líbí, že to vypadá, že Ti psi u nich jsou aktivní a vypadají hrozně spokojeně. Že jejich život není jenom výstavy a gauč, ale i ten čerstvý vzduch a příroda, navíc testují zdraví.. Ale nemáte někdo i osobní zkušenost? Děkuju všem moc.

5.11.2016 15:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

nexxi napsal(a):
Zdravím všechny. máte někdo zkušenosti s chovatelskými stanicemi mopsů v ČR? kdysi bylo snem mít psa z Dog-lome, tento sen se za poslední dobu veeeeelmi rychle rozplynul a teď pátrám, kde se dobrat kvalitního štěněte. Chov ani vzhled nejsou tolik podstatné, klidně ať má mopsík puntíky, ale oba naši předchozí mopsíci se dožili krásného věku a já bych hrozně ráda, aby případný další mopsík tady byl taky dlouho. Moc se mi líbí chovatelská satnice Šimíček, neznáte někdo? Protože jsem s mopsy strávila hodně let, tak vím, že nejsou až takoví peciválové, jako se z nich někteří snaží udělat a u této chovky se mi moc líbí, že to vypadá, že Ti psi u nich jsou aktivní a vypadají hrozně spokojeně. Že jejich život není jenom výstavy a gauč, ale i ten čerstvý vzduch a příroda, navíc testují zdraví.. Ale nemáte někdo i osobní zkušenost? Děkuju všem moc.

A rodiče chtějí zase mopsíka?

5.11.2016 15:57
nexxi

XXX.XXX.228.56

Fiona.Praha napsal(a):
A rodiče chtějí zase mopsíka?

Ano. jen se zatím nemůžou shodnout na tom, kdy.. on má totiž mops naprosto unikátní povahu pro svou naprostou oddanost člověku.. můžu srovnat, já mám doma mix ohaře a žijeme si tak trošku každá svůj život a tak nám to vyhovuje, protože máme každá svou hlavu. ale naši jsou zvyklí na bezmeznou lásku kterou mops vnáší do života.

5.11.2016 16:17
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

nexxi napsal(a):
Ano. jen se zatím nemůžou shodnout na tom, kdy.. on má totiž mops naprosto unikátní povahu pro svou naprostou oddanost člověku.. můžu srovnat, já mám doma mix ohaře a žijeme si tak trošku každá svůj život a tak nám to vyhovuje, protože máme každá svou hlavu. ale naši jsou zvyklí na bezmeznou lásku kterou mops vnáší do života.

Nechtěla jsem polemizovat, jen jsem se zeptala.
Jsou lidi, co přijdou třeba omylem k nějakému psovi a tak si plemeno zamilují, že už jiné nikdy nechtějí. Jiní lidé si zase řeknou - už nikdy
Tak jsem se jen zeptala, jestli je mopsík Vaše přání nebo přání rodičů.

S CHS neporadím, mopse známého žádného nemám.

5.11.2016 16:50
nexxi

XXX.XXX.228.56

Fiona.Praha napsal(a):
Nechtěla jsem polemizovat, jen jsem se zeptala.
Jsou lidi, co přijdou třeba omylem k nějakému psovi a tak si plemeno zamilují, že už jiné nikdy nechtějí. Jiní lidé si zase řeknou - už nikdy
Tak jsem se jen zeptala, jestli je mopsík Vaše přání nebo přání rodičů.

S CHS neporadím, mopse známého žádného nemám.

Tak to jste vystihla přesně oba případy u nás.. u našich vysněný "placatý čumák" láska na první pohled a na celý život. u mě mazlík, kterej byl super, ráda "poňuchňám", ale jsem ráda, za svou nezávislou aktivistku, která se mnou bude chodit na borůvky, běhat a mít názor na vše :D.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2016 18:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

V každém případě je mops nezdravé plemeno i když je z té nejlepší CHS a věnuje se mu ta nejlepší péče. Je v "Dormuntské výzvě" na seznamu zvířat týraných chovem. Ono to není fakt nic moc se celý život dusit. Ať se najde chovka, která začne bojovat o prodloužení čumáčku tohoto plemene a zmenšení očí, aby jim nevypadávaly, když kýchnou, tak se před nimi hluboce pokloním. Protože to budou skuteční milovníci tohoto povahově zlatého plemene.

5.11.2016 18:10
nexxi

XXX.XXX.228.56

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
V každém případě je mops nezdravé plemeno i když je z té nejlepší CHS a věnuje se mu ta nejlepší péče. Je v "Dormuntské výzvě" na seznamu zvířat týraných chovem. Ono to není fakt nic moc se celý život dusit. Ať se najde chovka, která začne bojovat o prodloužení čumáčku tohoto plemene a zmenšení očí, aby jim nevypadávaly, když kýchnou, tak se před nimi hluboce pokloním. Protože to budou skuteční milovníci tohoto povahově zlatého plemene.

Asi takto.. z vlastní zkušenosti musím říct, že mopsi za celý život trpěli podstatně míň chorobama, než můj mix.. ano, ten čumáček je hodně špatnej, v létě jenom ráno a navečer. taky jsme zažívali alergii na očkování.. ale třeba můj mix ohaře - těžký alergik, zřejmě na prostředí. už stihla mít zánět dělohy, proto je kastrovaná. je na prednisonu kvůli té alergii.. a nedávno (ač jsme chodili na mačkání), měla pro jistotu i zánět análních žlázek.. jo a vlastně - ještě se jí sem tam udělá lipom.. takže.. zlatej mops teda..

5.11.2016 18:24
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ze jsou ale tak dlouhovecí. Sousedi meli.dozil se sedmnacti let.Pravda, v mladi prisel o ocicko, ale korínek mel zavidenihodny.

5.11.2016 19:37
Sam 90210

XXX.XXX.159.12

Na jejich zdraví se taky hodně podepisuje to, že z nich majitelé dělají gaučové prasátka. Krmit kvalitně a pořádně se hýbat, i s mopsem se dá sportovat a po lese s vámi bude běhat moc rád, dožije se v pohodě i 14ti let

5.11.2016 19:40
nexxi

XXX.XXX.228.56

Sam 90210 napsal(a):
Na jejich zdraví se taky hodně podepisuje to, že z nich majitelé dělají gaučové prasátka. Krmit kvalitně a pořádně se hýbat, i s mopsem se dá sportovat a po lese s vámi bude běhat moc rád, dožije se v pohodě i 14ti let

Přesně. Ti naši s náma jezdili na dovolenou do Beskyd, chodili jsme na dlouhé procházky, teda jasný, přizpůsobené počasí, horko jim fakt nedělá dobře.. Hrávali si s jinými psy.. žádné moderní učení na plínku.. prostě dokud zdraví dovolilo, tak ťapat ;) proto mě zaujala ta chovka o které píšu, že to vypadá, že u nich mopsíci taky nejsou žádní gaučoví povaleči ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2016 20:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli chcete jít do boje, čistě teoreticky můžete, viz kodex rozhodčích.

Posuzování podle standardu

Článek č.5

a. Při posuzování bude rozhodčí na výstavě uplatňovat a brát v úvahu oficiální standard FCI pro dané plemeno.
b. Musí si být vědom, že jeho posouzení musí za všech okolností brát v úvahu, že mimořádné rysy, které mohou způsobit zdravotní problémy, problémy s chováním nebo pohybem musí být vážně potrestány. Takoví psi nesmějí žádným způsobem získat hodnocení „výborný“ (excellent), ani titul šampióna. Nikdy nesmějí získat cenu Nejlepší z chovu (Best of Breed).

13.11.2016 00:10
balisek

XXX.XXX.131.211

Další vývoj v kauze CHS DOG LOME:

Zápis č.15 ze zasedání Předsednictva Českomoravské kynologické unie dne 13.10.2016

5/10/16 Žádost Mops klubu ČR o zastavení zápisů vrhů na CHS DOG-LOME. Po odvysílané reportáži provedl klub kontrolu, na které se potvrdilo, že většina uvedených záběrů skutečně pochází z chovatelského zařízení CHS DOG-LOME.

Doloženo vyjádření Krajské veterinární správy v Plzni - úřední kontrola nebyla dosud ukončena. KVS uvedla, že psi byli při kontrole bez známek zranění, onemocnění nebo týrání. Chovatelka přijala doporučení KVS na snížení počtu držených psů.

ČMKU pozastavuje v souladu se Zápisním řádem ČMKU čl. X, bod 9 zápis vrhů na CHS DOG-LOME do doby vyřešení současného stavu. ČMKU pozastavuje J. Krsové funkci rozhodčího z exteriéru psů do doby vyřešení současného stavu. Schváleno jednomyslně

Přidejte reakci

Přidat smajlík