uživatel

XXX.XXX.99.38
Dobrý den,
mohu se zeptat, kde se nahlašuje týrání a množení zvířat? Jsou nějaké internetové stránky?
Díky za odpověď.
uživatel

XXX.XXX.99.38
Prý na tuto ženu už byly uvaleny všechny kontroly, hygiena, veterinární správa atd.. a vždy jí řekli, že je to celkem v pohodě.
uživatel

XXX.XXX.99.38
To je co?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nova, Prima...
uživatel

XXX.XXX.99.38
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nova, Prima...
To zase asi radši ne, nechci být do toho nijak zapletená :(.
eemmaa

XXX.XXX.6.201
Moje zkušenost je taková, že at jsem dělal, co chtěl, množitelka vždy věděla dopředu, kdy přijde kontrola z veteriny, kdy přijede někdo z medií, atd atd, dokonce se mi "pochlubila", že jí pan vet provádějící kontroly dopředu zavolal, ať "zlikviduje to, co nemá být vidět", stydím se za to, ale po roce dost intenzivní práce, jsem to vzdal , takže pani množí klidně dál, a to má chovnou stanici, bezpapíráci jsou vždy nějaké kamarádky, u dotyčné jsou jen umístěni dočasně.
eemmaa
napsal(a):
Moje zkušenost je taková, že at jsem dělal, co chtěl, množitelka vždy věděla dopředu, kdy přijde kontrola z veteriny, kdy přijede někdo z medií, atd atd, dokonce se mi "pochlubila", že jí pan vet provádějící kontroly dopředu zavolal, ať "zlikviduje to, co nemá být vidět", stydím se za to, ale po roce dost intenzivní práce, jsem to vzdal , takže pani množí klidně dál, a to má chovnou stanici, bezpapíráci jsou vždy nějaké kamarádky, u dotyčné jsou jen umístěni dočasně.
Proč jste to teda nepředal médiím?
Nevím, co ve Vašem podání znamená rok intenzivní práce, ale jestli máte nějaké důkazy, tak proč jste to nepředal nějaké televizi?
eemmaa

XXX.XXX.6.201
Fiona.Praha
napsal(a):
Proč jste to teda nepředal médiím?
Nevím, co ve Vašem podání znamená rok intenzivní práce, ale jestli máte nějaké důkazy, tak proč jste to nepředal nějaké televizi?
Kontaktoval jsem je několikrát, ale bezvýsledně. Důkazy se dávají dohromady těžko, fotit ve zmíněné množírně se mi nepovedlo, a slovo proti slovu zřejmě nestačí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Množit psy a kočky ať už s PP nebo bez PP není ani trestný čin, ani žádný přečin. Prostě se to smí a nejde to nikomu zakázat. Proč si pořád něco nalhávat?
Množit hospodářská zvířata je už složitější, to podléhá zákonům. Nesmíte si třeba svojí ovečku připustit sousedovic beránkem atd.
Jiná věc je týrání zvířat. Na to zákona jsou, jen je uplatňovat.
Také je potřeba si uvědomit, že chovám-li slepičky, ovečky, pejsky, prasátka atd na čisté slaměné podestýlce, mají-li dostatek kvalitního krmení a čisté vody a dostanou se občas na vzduch o týrání ani v jednom případě nejde.
Proč si pořád lžeme, že pes je něco víc, než ostatní zvířata?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
stop týrání
napsal(a):
Možná proto, že psi i kočky jsou pro nás lidi a my pro ně fakt více než ostatní zvířata...
Já mám taky zrovna psy ze všech zvířat nejraději, to ale neznamená, že moje známá má stejně ráda svoje miniprasátko se kterým sdílí gauč. To neznamená, že moje sestra má ze všech zvířat nejraději svojí kobylku. Můj bratranec chová a miluje své výstavní králíky atd atd.
Ale hlavně neznamená, že když mi máme nějaké zvíře nejraději, tak ty ostatní nemůžou trpět bolestí fyzickou i duševní. To by si měli lidi uvědomit. Pak-li že nebudeme ctít a chránit všechna zvířata nikdy se nikam nedostaneme ani v ochraně tolik milovaných psů a koček.
Začněme u svých nenažraných žaludků.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já mám taky zrovna psy ze všech zvířat nejraději, to ale neznamená, že moje známá má stejně ráda svoje miniprasátko se kterým sdílí gauč. To neznamená, že moje sestra má ze všech zvířat nejraději svojí kobylku. Můj bratranec chová a miluje své výstavní králíky atd atd.
Ale hlavně neznamená, že když mi máme nějaké zvíře nejraději, tak ty ostatní nemůžou trpět bolestí fyzickou i duševní. To by si měli lidi uvědomit. Pak-li že nebudeme ctít a chránit všechna zvířata nikdy se nikam nedostaneme ani v ochraně tolik milovaných psů a koček.
Začněme u svých nenažraných žaludků.
Ano, všechny zvířata trpí, stejně jako lidé jak fyzickou tak psychickou bolestí, stejně jako lidé hnaní do plynových komor, i zvířata hnaná na jatka jsou zoufalá, zděšená, a hrozí se smrti.. je to tak
nicméně to nemění nic na tom, že pro většinu liudí, snad s výjimkou vaší sestry s porasátkem považuje psy a kočky za zvířata zcela pro lidi jedinečná nenahraditelná a ani na tom, že pro většinu psů a koček je to člověk, kterého pivažují za jedinečného a nenahraditelného domácího mazlíka, i když to nevylučuje, že některý pes či kočka si oblíbili třeba zrovna prasátko. Zabíjení a týrání psů a koček většina popvžuje za velmi blízké ne-li totožné se zabíjením a týráním příslušníků vlastního druhu.
můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je tak to jediné, co proti tomu můžete dělat.