Michael3

XXX.XXX.116.190
Dobrý den.
Chtěli bychom si pořídit Zlatého retrívra a chtěl jsem se zeptat jestli je vhodný do tohohle prostředí: Máme byt 4+1 s velkou chladnou chodbou kde může pejsek být popřípadě v létě. Asi 50 metrů je rybník (četl jsem že tito psi milují vodu) a okolo je krásná příroda na procházky. Pes by byl doma sám tak asi 3-5 h. Můžeme s ním chodit ven minimálně 3X denně a o víkendech jezdit na výlety. Předem děkuji za odpověď.
Michael3
napsal(a):
Dobrý den.
Chtěli bychom si pořídit Zlatého retrívra a chtěl jsem se zeptat jestli je vhodný do tohohle prostředí: Máme byt 4+1 s velkou chladnou chodbou kde může pejsek být popřípadě v létě. Asi 50 metrů je rybník (četl jsem že tito psi milují vodu) a okolo je krásná příroda na procházky. Pes by byl doma sám tak asi 3-5 h. Můžeme s ním chodit ven minimálně 3X denně a o víkendech jezdit na výlety. Předem děkuji za odpověď.
Nevidím v tom problém - zvláště pak u zlaťáčka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za mě naprosto ideální podmínky...
Andrýsek3
napsal(a):
Podmínky jsou dobré, ale nezapomínejte, že zlaťák není smaovychovatelny, jak to občas vypadá. Jsou to takové palice retrívří, hlavně mladí psi jsou taková telata nevycválaná, ale pokud se mu budete věnovat, dáte mu výcvik, aktivity a s láskou ho budete vést, tak to bude super parťák.
V tom se ale od většiny ostatních psů příliš neliší - za mě výchova, aktivity a láska jsou základními požadavky bez ohledu na plemeno.
asurwic
napsal(a):
V tom se ale od většiny ostatních psů příliš neliší - za mě výchova, aktivity a láska jsou základními požadavky bez ohledu na plemeno.
Samozřejmě, jen se prostě u retrívrů tak nějak traduje, že se vychovávají samy a když zjistí, že ne. Tak to bláznivý a ztřeštěný tele totálně skazí a nemůže ani v pěti letech chodit ven, protože tahá a skáče a miluje psy a lidi a nejradši by tu svou obří lásku a energii vybil úplně všude a pak skončí na flexine nebo v kotci.

Z troškou výcviku v tom nevidím problém. Zlaták není zas až tolik ztřeštěný, není to labík, jsou mnohem klidnější. Pokud si zadavatel nevezme z přímo pracovního chovu většinou jsou to takoví klidní medvědi.

Je tady někdo se zlaťákem? Mám 3 měsíční fenku a zdá se mně, že má málo chlupatý ocásek Asi ji moc pozoruju, ale chceme chodit na výstavy, tak mám obavy. Maminka je krásná, šampionka, a taťka taky, předpoklady má ty nejlepší. Zkusím vyfotit v postoji, ale bude to boj, je hrozně divoká.
napsal(a):
Je tady někdo se zlaťákem? Mám 3 měsíční fenku a zdá se mně, že má málo chlupatý ocásek Asi ji moc pozoruju, ale chceme chodit na výstavy, tak mám obavy. Maminka je krásná, šampionka, a taťka taky, předpoklady má ty nejlepší. Zkusím vyfotit v postoji, ale bude to boj, je hrozně divoká.
Můj ho měl ve třech měsících jako tkaničku - tenký s přilehlými chlupy. Teď má normální praporek.
Určitě to nebude hrozné. Hoďte fotku. My vypadali kdysi takto - nevýstavní, věčně špinaví a málo chlupatí.

Tak konečně jsem se dostala k vložení fotky Má teda teprve 3,5 měsíce, ale ocásek zatím nic moc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
To je úplně normální, že takto staré štěně má ještě takovýhle ocásek. S tím si nedělejte hlavu, nasrstí mnohem později. Kolem jednoho roku už nějaký prapor mít bude, ale stejně to nebude ještě ono. Na výstavě musíte zařadit do té správné třídy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Tak konečně jsem se dostala k vložení fotky Má teda teprve 3,5 měsíce, ale ocásek zatím nic moc.
Buďte úplně v klidu - ocásek má v pořádku, se srstí plně odpovídající věku
napsal(a):
Na 3,5 měsíce je to super. Špička ocásku se mu už rozježila a na packách už má praporky vzhledem k věku moc hezké. Myslím, že budete mít normálního huňáče.
My si u našeho vždy posílali fotky štěňat z vrhu, abychom měli nějaké porovnání postavy, chlupů, barvy a podobně.

OK, díky, tak jsem v klidu A ještě dotaz ohledně výstav - jak se upravuje štěně, když má takovouto srst? Co jsem kde četla za rady, je to všechno už o úpravě dospělých psů. Stříhat jaksi podle mého není co, tak jenom vyčesat finišákem nebo gumovou rukavicí?

Je krásný/á. Jako štěňátko teda byl ještě míň chlupatý jak ta moje.

litanie
napsal(a):
Zapomněla jsem napsat, že je to moje zlatá holka.
Na profilové fotce je její předchůdkyně, dožila se necelých 15 let.
Opravdu krásně zlatá, taky bych chtěla ještě jednu fenku s tímto zbarvením. Máme kromě té malé taky starší skoro 13ti letou a doufám, že tu s námi ještě dlouho bude, i když má problémy se srdcem a na procházce už toho moc neujde. Na fotce v roce 2007 a srovnání s malou teď o víkendu.