Uživatel s deaktivovaným účtem

Informujte se KVS.
Malinko pletete dvě věci dohromady. Jedna je zápis štěněte do zdejší plemenné knihy. K tomu potřebujete tzv. Export Pedigree vystavený organizací, jež je členem / partnerem FCI. Ten se pošle na PK, která na jeho základě psovi vydá český PP.
Pak jsou tu veterinární podmínky dovozu. Pokud je štěněti méně než 12 týdnů, nepotřebuje nic víc než mikročip a pet pas. Zvíře starší 12 týdnů musí být v aktivní imunitě proti vzteklině, tj. musí být očkováno proti vzteklině, přičemž od tohoto očkování uplynulo nejméně 21 dnů. Ostatní očkování jsou dobrovolná, ale patří k základnímu chovatelskému standardu.
Vše potřebné je zde:
http://eagri.cz/public/web/svs/portal/zdravi-zvirat/cestovani-se-zviraty/cestovani/iii-cestovani.html.
tlapinka
napsal(a):
O to mi ani nešlo, jen že předešlá odpověď, ke štěněti dostanete vývozní PP ´´ je trochu moc optimistická
Ani bych neřekla... pokud se o PP (i exportní PP) včas požádá, tak je kolem třetího měsíce věku štěňat doma... do většiny zemí (včetně ČR) smí štěně až ve třech měsících a 21dnech, takže se to dá v pohodě stihnout... Jinak z Polska do Čr - očkování proti vzteklině plus dvacet jedna dní, titr netřeba, čip a petpass, víc nic.
aneleh
napsal(a):
Ani bych neřekla... pokud se o PP (i exportní PP) včas požádá, tak je kolem třetího měsíce věku štěňat doma... do většiny zemí (včetně ČR) smí štěně až ve třech měsících a 21dnech, takže se to dá v pohodě stihnout... Jinak z Polska do Čr - očkování proti vzteklině plus dvacet jedna dní, titr netřeba, čip a petpass, víc nic.
Nemáte pravdu. V rámci EU můžete svobodně cestovat i se zvířaty mladšími 12 týdnů, pokud mají pet pas, mikročip a podepsané prohlášení, že pocházejí z bezinfekčního prostředí.
tlapinka
napsal(a):
O to mi ani nešlo, jen že předešlá odpověď, ke štěněti dostanete vývozní PP ´´ je trochu moc optimistická
No já ho vždy obdržela i se štěnětem, samozřejmě ze země původu, a pak se zašle na naši PP a tam jej opatří jen doplněním, nevystaví nový, ale autorizují ten cizí.
balisek
napsal(a):
Nemáte pravdu. V rámci EU můžete svobodně cestovat i se zvířaty mladšími 12 týdnů, pokud mají pet pas, mikročip a podepsané prohlášení, že pocházejí z bezinfekčního prostředí.
Ale to se týká pouze některých zemí - např Slovenska... Většina zemí nemá s ČR dohodnutou vyjímku. Posílali jsme štěňata do Francie, Německa, USA, na Slovensko... Jedině Slovensko a USA bylo ok - v osmi týdnech prckové mohli vyrazit na cestu...
Konkrétní info je zde:
CESTOVÁNÍ SE ZVÍŘATY Z ČESKÉ REPUBLIKY DO OSTATNÍCH ČLENSKÝCH STÁTŮ EU, ZPĚTNÝ NÁVRAT A DOVOZ ZVÍŘAT Z TĚCHTO STÁTŮ
Musí být splněny tyto požadavky:
pas
identifikace zvířete mikročipem nebo tetováním
očkování proti vzteklině
Očkování proti vzteklině musí být provedeno inaktivovanou vakcínou obsahující alespoň 1 mezinárodní jednotku (norma WHO). Pro účely cestování se zvířetem se považuje očkování proti vzteklině za platné:
• 21 dní po provedení očkování, které je podle vakcinačního schématu požadovaného výrobcem považováno za poslední pro základní očkování, nebo
• ode dne přeočkování, pokud byla očkovací látka podána během doby platnosti předchozího očkování v zemi, kde bylo toto předchozí očkování provedeno (platnost očkování je dána výrobcem). Toto přeočkování je však považováno za základní, pokud neexistuje veterinární doklad potvrzující předchozí očkování.
Členské státy mohou povolit cestování s mláďaty mladšími 3 měsíců, která nejsou očkována proti vzteklině, pokud jsou provázena pasem a od narození pobývala v tomtéž místě aniž by přišla do styku s volně žijícími zvířaty, nebo jsou provázena matkou, na které jsou závislá. Stejné podmínky platí pro zpětný návrat a dovoz zvířat z těchto evropských států, které nejsou členy EU: Andorra, Island, Lichtenštejnsko, Monako, Norsko, San Marino, Švýcarsko, Vatikán
Členské státy, které si stanovily další podmínky:
Finsko - ošetření proti echinokokóze
Členské státy nedovolující přemístění mláďat mladších 3 měsíců na své území:
Itálie, Kypr, Lotyšsko, Polsko, Francie
Poznámka: Při obchodování se zvířaty v zájmovém chovu, musí být zvířata ještě doprovázena potvrzením veterinárního lékaře, že 24 hodin před odesláním zvířat bylo provedeno klinické vyšetření a zvířata byla shledána v dobrém zdravotním stavu a jsou schopna přepravy do místa určení.
Výjimky z povinného očkování proti vzteklině pro mláďata psů, koček a fretek při vstupu na území České republiky
4.1. Vstup mláďat psů, koček a fretek mladších 12 týdnů
Česká republika umožňuje vstup mláďat mladších 12 týdnů neočkovaných proti vzteklině, pokud jsou splněny následující požadavky:
4.1.1. Mláďata jsou provázena svou matkou, na níž jsou závislá
a. každé zvíře musí být označeno mikročipem, který splňuje ISO normy pro mikročipy a čtecí zařízení - ISO 11784 a ISO 11785. Označení tetováním je uznáváno, pokud je jasně čitelné a bylo prokazatelně provedeno před 3. červencem 2011,
b. každé zvíře musí být provázeno pasem,
c. matka musí mít platné očkování proti vzteklině potvrzené v pasu, které bylo provedeno před narozením mláďat.
4.1.2. Mláďata ve věku mezi 8 a 12 týdny cestující již bez matky
a. mládě je označeno mikročipem, který splňuje ISO normy pro mikročipy a čtecí zařízení - ISO 11784 a ISO 11785,
b. mládě je doprovázeno pasem,
c. majitel nebo oprávněná osoba předloží podepsané prohlášení, že mládě od narození až do okamžiku neobchodního přesunu nepřišlo do styku s volně žijícími zvířaty druhů vnímavých ke vzteklině.
4.2. Vstup mláďat psů, koček a fretek ve věku mezi 12 a 16 týdnyČeská republika povoluje vstup mláďat ve věku mezi 12 a 16 týdny očkovaných proti vzteklině, i když toto očkování ještě nenabylo platnosti (tj. od očkování ještě neuplynulo 21 dní), pokud jsou splněny následující požadavky:
a. mládě je označeno mikročipem, který splňuje ISO normy pro mikročipy a čtecí zařízení - ISO 11784 a ISO 11785,
b. mládě je doprovázeno pasem,
c. mládě je očkováno proti vzteklině,
d. majitel nebo oprávněná osoba předloží podepsané prohlášení, že mládě od narození až do okamžiku neobchodního přesunu nepřišlo do styku s volně žijícími zvířaty druhů vnímavých ke vzteklině.
nikol27
napsal(a):
Dobrý den, mám nabídku koupě pejska v Polsku.Mohu poprosit o názor ty kteří už mají zkušenost a jakou?Ještě se zeptám co vše je důležité k převozu z Polska k nám co se týká očkování atd.?Děkuji.
Koupila jsem v letošním roce štěně v Polsku. Náhoda tomu chtěla, že jsem projížděla nedaleko místa bydliště jednoho známého chovatele, který měl zrovna štěňata ve věku 55 dní. Neřešila jsem vůbec nic. Dostala jsem čipované štěně, to chovatel očipoval přede mnou, o kterém chovatel tvrdil, že má základní očkování, ale pas (ani žádný očkovák) neměl. Byla neděle odpoledne, moje návštěva byla tak nějak nečekaná, stejně jako rozhodnutí si jedno štěně odvézt. Veterináře bychom asi stejně nesehnali. Prostě jsem štěně naložila do auta a dovezla domů. Doma jsem jej nechala za 14 dní přeočkovat, proběhlo i odčervení. PP došel, poslala jsem ho k přeregistraci na plemennou knihu a není co řešit. Asi to tak nebylo úplně správné, ale jak se říká - není žalobce, není soudce. A na hranicích dnes nikdo nic nekontroluje (pokud nedělají nějaký zátah).
koňadra
napsal(a):
Koupila jsem v letošním roce štěně v Polsku. Náhoda tomu chtěla, že jsem projížděla nedaleko místa bydliště jednoho známého chovatele, který měl zrovna štěňata ve věku 55 dní. Neřešila jsem vůbec nic. Dostala jsem čipované štěně, to chovatel očipoval přede mnou, o kterém chovatel tvrdil, že má základní očkování, ale pas (ani žádný očkovák) neměl. Byla neděle odpoledne, moje návštěva byla tak nějak nečekaná, stejně jako rozhodnutí si jedno štěně odvézt. Veterináře bychom asi stejně nesehnali. Prostě jsem štěně naložila do auta a dovezla domů. Doma jsem jej nechala za 14 dní přeočkovat, proběhlo i odčervení. PP došel, poslala jsem ho k přeregistraci na plemennou knihu a není co řešit. Asi to tak nebylo úplně správné, ale jak se říká - není žalobce, není soudce. A na hranicích dnes nikdo nic nekontroluje (pokud nedělají nějaký zátah).
Dobrý den, to jste docela odvážnáJakého pejska jste si dovezla?Já si mám jet pro francouzského buldočka.Vše mám podchycené, malá je i načipovaná a přihlášená na mé jméno.Jen mě trochu děsí to, že má jen základní očkování a ta vzteklina se očkuje nejdříve ve třech měsících.Četla jsem články, že vzteklina je v Polsku stále aktuální téma, ale snad se nemám čeho bát.Já jsem totiž člověk co vše moc řeší jak mi bylo řečeno
nikol27
napsal(a):
Dobrý den, to jste docela odvážnáJakého pejska jste si dovezla?Já si mám jet pro francouzského buldočka.Vše mám podchycené, malá je i načipovaná a přihlášená na mé jméno.Jen mě trochu děsí to, že má jen základní očkování a ta vzteklina se očkuje nejdříve ve třech měsících.Četla jsem články, že vzteklina je v Polsku stále aktuální téma, ale snad se nemám čeho bát.Já jsem totiž člověk co vše moc řeší jak mi bylo řečeno
To asi ano - vše moc řešíte. V čem jsem odvážná? Chovatele znám, tak vím, že neprodává žádné křížence, ale to, co má pes napsané v rodokmenu. Takže v tomto směru jsem byla klidná. Kdybych jela programově pro štěně na nějaký inzerát, tak bych tak klidná nebyla, když vím, co se děje za podvody. Co se týče nákazy vzteklinou, tak myslím, že když odvezu štěně z domácnosti chovatele, tak není žádná šance, že by vzteklinu mělo. A to ostatní očkování? To je stejně vždycky sázka do loterie. Ve svém životě jsem už vícekrát koupila štěně, které mělo být (zda-li bylo, to ví jen chovatel) očkované a přesto u nás doma onemocnělo. Vždy to byla parva. Tedy, vlastně stávalo se to dříve, tak asi před 15 lety a více. Tak je také možné, že nebyly ještě tak kvalitní vakciny.
Být vámi, tak se té vztekliny vůbec nebojím. Zvlášť u buldočka, jakožto společenského plemene. A vzteklinu očkuji až v půl roce, je zbytečné tím zatěžovat tak malé štěně.