Nejchutnější granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

wvw

12.11.2016 08:23
wvw

XXX.XXX.106.7

Z pracovních důvodů máme velikou spotřebu pamlsků a ze sušeného masíčka 100g/60kč se mi trošku protáčí panenky. Tak mě napadlo koupit extra kvalitní granule, které by psovi pamlsky nahradily. Bohužel je ale hodně vybíravý, tak to musí být fakt něco. Třeba Platinum vůbec nechtěl žrát.

Napadá vás, jaké zkusit? Děkuji.

elikk

12.11.2016 09:10
elikk

XXX.XXX.29.237

Susit si maso doma smajlík

12.11.2016 09:31
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

V tescu mají sušené kachní prsa za 34kč/75g. Včera jsem to kupoval taky na výcvik...

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2016 09:33

Čím víc smrdí, tím víc chutná. Zpravidla Orijen a tak. Ale já suším maso. Dá se rozlámat na symbolické kousky, nezamoří vám pamlskovník/ruku smrádkem, nezamastí, pes toho může dostat mraky (není tak výživné jako granule a intenzita pamlskování může být nesrovnatelně vyšší) a chutná stejně. No a když usušíte třeba srdce, tak to moc nestojí.

12.11.2016 09:53

Ziwipeak nebo K9 Natural.

wvw

12.11.2016 13:16
wvw

XXX.XXX.106.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ziwipeak nebo K9 Natural.

Děkuji za tip, ale to stojí ještě víc než čisté sušené maso.

12.11.2016 16:32
davidka

XXX.XXX.14.251

A nezkusili jste si upéct játrový sušenky?Práce je to na chvilku, já si vždy napeču hromadu, nabalíčkuji do mrazáku a den před výcvikem si vyndám na rozmrazení kolik potřebuji.

12.11.2016 17:54
nexxi

XXX.XXX.228.56

Netuším jeslti se to ještě dělá nebo jestli to nebylo pěkný svinstvo, ale pamatuju kdysi kdysi lidi kupovali balíček sušených asi sardinek? hezky to smrdělo :D.

12.11.2016 19:16
avalin

XXX.XXX.136.223

Určitě nekupujte extra smradlavé Darling mému pejsovi zničili játra. Teť krmíme TOTW a vše je v pořádku jinak jako pamlsky není zapotřebí jen sušené maso jako pamlsky jsou u nás na prvním místě piškoty nebo zelenina a ovoce (mrkev, jablko, jahody, okurka, celer...).

12.11.2016 19:26
Terven

XXX.XXX.110.147

avalin napsal(a):
Určitě nekupujte extra smradlavé Darling mému pejsovi zničili játra. Teť krmíme TOTW a vše je v pořádku jinak jako pamlsky není zapotřebí jen sušené maso jako pamlsky jsou u nás na prvním místě piškoty nebo zelenina a ovoce (mrkev, jablko, jahody, okurka, celer...).

Piškoty určitě nedoporučuju, zvlášť pokud zadavatelka pamlskuje intenzivněji. Ono pokud někdo sem tam šoupne psovi pamlsek za dobré chování, dá se ledacos, ale třeba v pozitivce odměňovat piškotama nebo celerem...nevím, nevím

12.11.2016 19:40
avalin

XXX.XXX.136.223

Terven napsal(a):
Piškoty určitě nedoporučuju, zvlášť pokud zadavatelka pamlskuje intenzivněji. Ono pokud někdo sem tam šoupne psovi pamlsek za dobré chování, dá se ledacos, ale třeba v pozitivce odměňovat piškotama nebo celerem...nevím, nevím

Piškoty samozřejmě občas ale zelenina? Tam máte aspoň jistotu že to obsahuje jen vitamíny a vše co pes potřebuje.

12.11.2016 19:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Na cvičáku kam jsem chodila spousta lidí měla vařený srdce ;) myslím, že by šel i jazyk.

12.11.2016 19:56
Terven

XXX.XXX.110.147

avalin napsal(a):
Piškoty samozřejmě občas ale zelenina? Tam máte aspoň jistotu že to obsahuje jen vitamíny a vše co pes potřebuje.

No, ono třeba při klikrtréninku nebo v pozitivce vůbec je spotřeba pamlsků hodně veliká - nevím, co přesně provozuje zadavatelka, ale taky píše, že mají velikou spotřebu.
Zelenina sice je zdravá a má spoustu vitamínů, ale pes je schopen ji trávit omezeně, není to býložravec. Ideální jsou pro něj zelené drštky (v podstatě natrávená zelenina) nebo zelenina rozmixovaná. Malé kousky nejsou problém, taky je psovi občas dám, ale v takovém množství, jako se pamlskuje v pozitivce, bych si to netroufla. Způsobila bych mu minimálně nadýmání.
Kdyby během tréninku sežral půl bulvy celeru - to bych se docela bála smajlík
Ideální jsou opravdu malé granulky - momentálně krmíme Petkult
https://krmeni.cz/petkult-granule-pro-psy/petkult-dog-mini-adult-lamb-rice
používáme i jako pamlsky, jsou malinké.
Případně občas prostřídáme minizlomky střívek či plic od Mapes
http://www.mapes.cz/mapes/index.php/assort/list?category_5=category_5&text=.

wvw

12.11.2016 20:08
wvw

XXX.XXX.106.7

avalin napsal(a):

Jo, to by bylo krásné, kdyby mi žrala mrkev či jablka... i k sežrání upadlé uvařené brambory jsem ji musela dost přemlouvat. Kdybych ji nabídla celer, tvářila by se na mě uplně stejně jako kdybych ji nabízela k jídlu třeba kolíček na prádlo :D

Dříve jsem dávala sýr (vždy doma a dobře přijímaný i v období, kdy trpěla nechutenstvím a plivala mi i škvarky) a piškoty (dobře se hážou z koně a jsou v trávě vidět), ovšem obojí jen zřídka.

Teď potřebujeme pamlskovat ve větším a to bych ji přesladila/přesolila.

Zkusím psí piškoty, ale trochu pochybuju, že je bude žrát, a ve velkém to také není ono. Navíc druhá čuba (popelnice, která sežere cokoli) je na kraji obezity a po nich by asi dost kynula a mít pamlsky pro každou zvlášť nelze.

Syrové (nesušené) maso z hygienických důvodů použít nelze, jedná se o canisterapeutickou práci.

12.11.2016 20:58

A maso vařené?

12.11.2016 21:10
asurwic

XXX.XXX.37.214

wvw napsal(a):
Jo, to by bylo krásné, kdyby mi žrala mrkev či jablka... i k sežrání upadlé uvařené brambory jsem ji musela dost přemlouvat. Kdybych ji nabídla celer, tvářila by se na mě uplně stejně jako kdybych ji nabízela k jídlu třeba kolíček na prádlo :D

Dříve jsem dávala sýr (vždy doma a dobře přijímaný i v období, kdy trpěla nechutenstvím a plivala mi i škvarky) a piškoty (dobře se hážou z koně a jsou v trávě vidět), ovšem obojí jen zřídka.

Zkusím psí piškoty, ale trochu pochybuju, že je bude žrát, a ve velkém to také není ono. Navíc druhá čuba (popelnice, která sežere cokoli) je na kraji obezity a po nich by asi dost kynula a mít pamlsky pro každou zvlášť nelze.

Syrové (nesušené) maso z hygienických důvodů použít nelze, jedná se o canisterapeutickou práci.

Mému retrívrovi děti ve školce na canisterapii nabízí normálně lego kostičky a podobné věci a baví se tím, jak to do sebe s radostí a s chutí ten šílenec láduje. Vždy se docela bojím, aby to z něj potom všechno vyšlo. Jinak používáme zeleninu a ovoce, protože chodíme jen za prckama, kteří by nějaké psí pamlsky mohli místo pejskovi dát do pusy. Navíc je to skvělý vzor v konzumaci zdravé výživy. Na ukázky výcviku si suším plíce a nebo vaříme masíčko - to mu chutná a alespoň s tím trošku maká.

wvw

12.11.2016 21:13
wvw

XXX.XXX.106.7

Spíš pečené by šlo, aby bylo sušší a nebyli od toho lidi upatlaní, to už se blížíme k tomu si ho sama doma nasušit (jaké maso na to sušení kupujete a kolik času na kolik stupňů potřebuje ?)

Přiznám se, že bych ale raději jednodušší variantu v podobě chutných granulek. Kdysi nám hodně chutnaly jedny kočičí granule, ty v ní mizely jak nic jiného, ale jsou asi zase moc malinké, už si pořádně nepamatuji.

12.11.2016 21:26

Pokud chcete sušit, nejlíp vyjde pořídit si sušičku. Mám tu nejlevnější, asi za pětistovku, jen zapnout/vypnout, žádné nastavování teploty, a spokojenost. Když se maso nakrájí na tenké proužky - do půl centimetru, tak suším kolem 5 hodin. Většinou ale dýl - večer zapnu, ráno vstanu a vypnu.

Ty kočičí granule jsem měla taky, ale přijdou mi nepraktické - huř se rozdávají než to maso, jsou mastnější, takže se člověk víc zapatlá.

12.11.2016 21:53

wvw napsal(a):
Spíš pečené by šlo, aby bylo sušší a nebyli od toho lidi upatlaní, to už se blížíme k tomu si ho sama doma nasušit (jaké maso na to sušení kupujete a kolik času na kolik stupňů potřebuje ?)

Přiznám se, že bych ale raději jednodušší variantu v podobě chutných granulek. Kdysi nám hodně chutnaly jedny kočičí granule, ty v ní mizely jak nic jiného, ale jsou asi zase moc malinké, už si pořádně nepamatuji.

Pokud byste chtěla sušit, ráda byste nejlevnější a co nejmíň práce, tak třeba vepřové srdce. Nasušené ve velkých plátcích jde dobře nalámat. Přemrazit, nechat trochu povolit - lépe se krájí na tenké plátky.

12.11.2016 21:56
Iliena

XXX.XXX.37.7

wvw napsal(a):

Na psí piškoty se vykašlete, to psí znamená, že by měly mít méně cukru. Chutnala jste je? Jsou sladké jako prase

12.11.2016 21:58

Iliena napsal(a):
Na psí piškoty se vykašlete, to psí znamená, že by měly mít méně cukru. Chutnala jste je? Jsou sladké jako prase

Přesně tak,
ještě je možné upéct domácí piškoty, třeba z ovesné nebo rýžové nebo pohankové nebo jskékoliv jiné zdravé mouky a bez cukru.

wvw

12.11.2016 22:38
wvw

XXX.XXX.106.7

Iliena napsal(a):

Nechutnala, nikdy jsem je ani neměla, ale kdybych je koupila, určitě bych ochutnala, také je z toho podezřívám. Ono když budou bez chuti, tak je zase psi nebudou chtít žrát.

12.11.2016 22:55
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

wvw napsal(a):

Ja jsem se do suseni masa zamilovala . Susim psi i lidske maso -jatra, ledviny, jazyk, srdce kruti, hovezi, kruti prsa... Super a neda to zas tolik prace . Psiska pri suseni hlidaji susicku kdy uz to bude . Mam susicku ABC Dörrer, ma casovac i nastaveni tri teplot, dam sest plat a za sest hodin hotovo

12.11.2016 23:05

Lexaurin napsal(a):
Ja jsem se do suseni masa zamilovala . Susim psi i lidske maso -jatra, ledviny, jazyk, srdce kruti, hovezi, kruti prsa... Super a neda to zas tolik prace . Psiska pri suseni hlidaji susicku kdy uz to bude . Mam susicku ABC Dörrer, ma casovac i nastaveni tri teplot, dam sest plat a za sest hodin hotovo

Suším psí i lidské maso... To zní strašně.
Taky na tom ujíždím - jdu k řezníkovi pro něco na normální vaření a už šmejdím, co by se dalo mrsknout do sušičky.

12.11.2016 23:19
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Suším psí i lidské maso... To zní strašně.
Taky na tom ujíždím - jdu k řezníkovi pro něco na normální vaření a už šmejdím, co by se dalo mrsknout do sušičky.

Nabizela jsem ho i kolegyni v praci, ktera aby prezila nocni si kupuje jerky za drahy peníz

wvw

12.11.2016 23:32
wvw

XXX.XXX.106.7

Lexaurin napsal(a):

Játra, ledviny... prosím vás, jak je to pak u vás v bytě cítit?

Tuhle sušičku mám taky, tak to možná zkusím.
Kolik dkg masa se do ní vejde?

Myslím, že by se mohly dát dobře porcovat kuřecí srdíčka. Mám je ze zdr.důvodů přemrazit?
Nehrozí, že je to projme? Co jiného a nearomatického? Jsem vegetarián a z jatýrek či ledvinek bych asi hodila šavli. I takhle to bude chtít pořádně vyvětrat.

13.11.2016 08:33

wvw napsal(a):

Myslím, že by se mohly dát dobře porcovat kuřecí srdíčka. Mám je ze zdr.důvodů přemrazit?
Nehrozí, že je to projme? Co jiného a nearomatického? Jsem vegetarián a z jatýrek či ledvinek bych asi hodila šavli. I takhle to bude chtít pořádně vyvětrat.

Nesmrdí. Údajně nejsou cítit ani grundle.
Srdce přemrazit, nechat chvilku povolit (ne rozmrznout, stačí pár minut), odkrojit mastné spodní části (u nás po definitivním rozmrznutí sní samozřejmě pes) a svalovinu pak krájet podélně nebo na kolečka. Ale pozor, možná vám bude vadit případná krev uvnitř. Ta se lépe odstraňuje ještě zmrzlá při podélném krájení. Srdce neprojímají, po usušení voní (což je ale relativní :) jako grilované kuře.

13.11.2016 10:00

Marp holistic salmon.

13.11.2016 11:58
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

wvw napsal(a):

Prekvapive nepoznal ani manzel, ze v patrech pod jablicky se susi maso pro psy. .
Mam prikoupena dve patra-muze tam byt max.6 a tusim, ze kilo masa na nudlicky se tam vejde, ale ja to nemam presne zjistene. Premrazuji vsechno, jednak z hyg. duvodu a ano, lepe se to kraji. Jen je lepsi odstranit tuk. Susila jsem i hovezi jazyk a sel nadracku. Dnes jsem zrovna dosusila a psi nevedeli co predvest drive aby dostali .Jeden tancoval dokolecka, druha stridave daval pac a sedal a lehal a treti pusinkoval dokola synatora

13.11.2016 12:40

Lexaurin napsal(a):
Prekvapive nepoznal ani manzel, ze v patrech pod jablicky se susi maso pro psy. .
Mam prikoupena dve patra-muze tam byt max.6 a tusim, ze kilo masa na nudlicky se tam vejde, ale ja to nemam presne zjistene. Premrazuji vsechno, jednak z hyg. duvodu a ano, lepe se to kraji. Jen je lepsi odstranit tuk. Susila jsem i hovezi jazyk a sel nadracku. Dnes jsem zrovna dosusila a psi nevedeli co predvest drive aby dostali .Jeden tancoval dokolecka, druha stridave daval pac a sedal a lehal a treti pusinkoval dokola synatora

My budeme sušit teď po obědě. Pes bude mít program na celé odpoledne (hlídání sušičky a vydírání kolemjdoucích, že musí ochutnat) a já budu mít klid.

13.11.2016 12:44
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

My budeme sušit teď po obědě. Pes bude mít program na celé odpoledne (hlídání sušičky a vydírání kolemjdoucích, že musí ochutnat) a já budu mít klid.

Takovy uzitek, kam se hrabe nakupovani pamlsku

Přidejte reakci

Přidat smajlík