Dobrý den dostaly jsme psa fenku a už jí máme 4 roky bylo nám řečeno že má čip, ten veterinář před dvěma roky nenašel dnes už má silnější čtečku a čip našel, poklesl jí až ned lopatku, máme i číslo, ale jak jsme se kdy si dozvěděly tak naš pes měl pocházet se Španělska. Veterin. nám tak nemůže dát informace kdy se narodila atd.. Jak to zjistím, když čip je mezinárodní.Ježek.
Můžete zkusit mezinárodní registry:
http://www.petmaxx.com/
http://www.europetnet.com/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

snake1836
napsal(a):
Na některých odkazech chtějí 15 čísel a naše je jen 12 pozná se i stoho že máme jen číslo o 12 číslech odkud pochází, třeba má každej stát svou číselnou řadu.
Tak sem dejte číslo a třeba to někdo rozklíčuje.

Starší DataMars mají 12 čísel. Protože právě nemají ten country kód. Některá značka měla i jen 8-10 čísel.
Národní registr říká - zadejte MAX 15 čísel.
http://www.narodniregistr.cz/.
snake1836
napsal(a):
Ne nemá PP fenku jsme dostaly, byla u člověka co neměl na její krmení a tak jme se jí ujaly.Jen jsme se dozvěděly že z majitelem cestovale a měla údajně pocházet ze Španělska. A číp tomu odpovídá.
On jí majitel mohl před tím než jí odvezl ze Španělska načepovat sám. Pokud nemá rodokmen nezjistíte nic, maximálně jméno veterináře co jí čipoval.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
snake1836
napsal(a):
Ne nemá PP fenku jsme dostaly, byla u člověka co neměl na její krmení a tak jme se jí ujaly.Jen jsme se dozvěděly že z majitelem cestovale a měla údajně pocházet ze Španělska. A číp tomu odpovídá.
A není to jedno? Fenka je bez PP, dostali jste ji zadarmo od nějakýho homelesáka, a jestli se narodila před xy lety v květnu, nebo v listopadu taky nemá na nic vliv.
Buďte rádi, že vám dělá radost, pokud jste ještě nezaregistrovali čip v ČR, tak to udělejte, a nelamte si hlavu s ptákovinama...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
snake1836
napsal(a):
Mimochodem, před 4 lety už museli být psi pro cestování po EU vybavení europasem, bez kterého nemohla fenka legálně přicestovat do ČR.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A není to jedno? Fenka je bez PP, dostali jste ji zadarmo od nějakýho homelesáka, a jestli se narodila před xy lety v květnu, nebo v listopadu taky nemá na nic vliv.
Buďte rádi, že vám dělá radost, pokud jste ještě nezaregistrovali čip v ČR, tak to udělejte, a nelamte si hlavu s ptákovinama...
Jak vidíte, tak to není jedno.
Pro snake1836 asi není ptákovina, jestli se fenka narodila před xy lety v květnu nebo listopadu. Prostě to chce vědět, pokud je to možné zjistit.
Myslím, že rada, aby byli rádi, že jim dělá fenka radost byla taky zbytečná, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Fiona.Praha
napsal(a):
Jak vidíte, tak to není jedno.
Pro snake1836 asi není ptákovina, jestli se fenka narodila před xy lety v květnu nebo listopadu. Prostě to chce vědět, pokud je to možné zjistit.
Myslím, že rada, aby byli rádi, že jim dělá fenka radost byla taky zbytečná, ne?
Tak hlavní je, že Vy jste je svým příspěvkem spasila
pokud fenka přicestovala bůhví odkud bez povinných dokladů, není zapsaná v žádné plemenné knize plemene, a ani vet není schopný dohledat v registrech její původ, tak kolemjdoucí na fauně to opravdu nevytrhnou...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak hlavní je, že Vy jste je svým příspěvkem spasila
pokud fenka přicestovala bůhví odkud bez povinných dokladů, není zapsaná v žádné plemenné knize plemene, a ani vet není schopný dohledat v registrech její původ, tak kolemjdoucí na fauně to opravdu nevytrhnou...
Nikoho jsem nechtěla spasit - jen nepřijde normální reagovat na něčí dotaz stylem, že si láme hlavu ptákovinama a to co by chtěl vědět, je zbytečnost.
Očividně Vás minula diskuse na téma, že psi dostávají dárky k Vánocům i narozeninám.
Není tedy nic divného, že by tazatel chtěl vědět přesné datum narození, když zjistil, že fenka je čipovaná a tak nějak ho napadlo, že by mohla být i někde registrovaná.
A pak měl ten troufalý nápad, zeptat se na ifauně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Fiona.Praha
napsal(a):
Nikoho jsem nechtěla spasit - jen nepřijde normální reagovat na něčí dotaz stylem, že si láme hlavu ptákovinama a to co by chtěl vědět, je zbytečnost.
Očividně Vás minula diskuse na téma, že psi dostávají dárky k Vánocům i narozeninám.
Není tedy nic divného, že by tazatel chtěl vědět přesné datum narození, když zjistil, že fenka je čipovaná a tak nějak ho napadlo, že by mohla být i někde registrovaná.
A pak měl ten troufalý nápad, zeptat se na ifauně.
No já Vám nevím, ale naši psi mají vánoce 24.12. bez ohledu na to, kdy se narodili
dlouho jsem tu nebyla, ale koukám, že jste to tady uchopila, coby samozvaný moderátor a koordinátor
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No já Vám nevím, ale naši psi mají vánoce 24.12. bez ohledu na to, kdy se narodili
dlouho jsem tu nebyla, ale koukám, že jste to tady uchopila, coby samozvaný moderátor a koordinátor
Slovo "narozeninám" jste buď nepostřehla nebo nepochopila. Je mi to tak nějak pumpička.
Nic jsem neuchopila, ale nevidím důvod proč se nad někoho povyšovat a místo rady reagovat stylem - proč řeší takové ptákoviny a věci, na kterých jemu záleží, jsou zbytečnosti.
Pokud neumíte zadavateli poradit, tak snad nebylo nutné reagovat, ne?
Dál pokračovat v téhle "pseudodiskusi" pro mne nemá cenu.
Ono je psovi jedno, jestli má narozeniny 20. února nebo 5. října. Pokud to tak strašně potřebuje člověk slavit (psovi je to víte kde), může si nějaké datum stanovit.
Některé čipy nemusí být vůbec nikde registrované. Navíc jak jsem pochopila, pes je předaný jen tak bez pořádných informací, vůbec nemusí být ze Španělska (možná to jen dobře znělo), ale třeba z Rumunska. Pak se dohledá opravdu těžko.

Souhlasím s i.p. Čtyři roky se bez data narození obešli ? Asi se budou muset smířit s tím, že původ psa je, i přestože má čip, nedohledatelný. A jak radí inspektor - neřešit ptákoviny. Je to totiž jediná smysluplná rada.
Pozn. mám fenu s PP. Mám ji až od roka a přesto že má PP, nepodaařilo se mi její historii rozklíčovat. Jo, znám chovatele, vím kdo je první majitel, ale tím to končí. Kde putovala a posbírala cestou kupu zlozvyků a psychických zátěží, se nikdy nedovím. A to není ze Španělska.
Tak vidím že některé to rozhořčilo a někteří chapou náš vstach k pejskovi, jako já, Speru jsme dostaly a moc rádi jsme se jí ujaly, je cvičena a strasně hodná a nevíme kolik jí je let jen víme že něco kolen 10 let moc nás zajíma odkud je, měl jí majitel který ji týral nechával jí 4 dny o hladu a žízni, uvázal jí v lese až si roztrhala nohu na šití. A ten kterej nam jí předaval mu ji sebral protože se na to nemoch dívat. Už na to nemyslíme protože je u nás spokojena. A proč nás zajímá její původ? No když si vemete dítě z domova, taky chcete vědět jak se jmenuje, a jak je staré ne?Klidně tady dám i to číslo tak se zjistí ten deb.. co se kní tak choval a pak si kněmu dojedu. Čilo je 096100104298 hledej te budu rád.Ježek M.