Chtěla jsem se zeptat, zda vám taky psi při úplňku ponocujou...ta si naše při úplňkových nocích obvykle chce hrát a pak dospává přes den.
Dnes v noci jsem s ní dokonce vyběhla ven, kňučela, měla jsem strach, jestli se jí "něco nechce". No, asi nechtělo, udělala sice vše jako při normálním venčení, ale nikterak překotně a pak si čmuchala ve zmrzlém listí jako za bílého dne
Nasi psi uplnek neresi. Ale jednou jsem vecer za tmy vencila, fenka mi znicehonic predsedla a cely chodnik se rozzaril. Podivala jsem se v udivu nad sebe a nad hlavou mi letel zarici bolid. No ziraly jsme obe jak mizi v dali a teprve po chvili bylo slyset i zvuk. Spadl tusim nekde u Zdaru. No zazitek jak hrom, vypadalo to jako obrovska kometa tesne nad hlavou. Fenulka si asi rikala co ten jeji balonek dela na nebi
Včera byl úplně strašidelný úplněk, byly jsme mezi 7-8 a pak ještě jednou později, tam kam normálně chodíme jen ve dne, protože tam není osvětlení. Bylo vidět úplně všechno, úplněk postupně vystupoval, až jsme ho měly za zády a měly jsme stíny jako ve dne, dokonce se mi i zdálo, že v oparu nad řekou se láme světlo do podoby něčeho, blížícího se duze.
Opadané listy z obrovských platanů, že starých stromů visící cáry popínavých rostlin, křupavý mráz, modré světlo, které se odráží na břízách za řekou, vidět každé dýchnutí, slyšet vlaky v dálce...
Byla by to i romantika, mít s sebou barzoje nebo něco podobného. Jenomže já měla tu, co řekla, hele koukej, když je tolik světla, musím vysbírat všechny golfové míčky. Hurá hurá. Rozbít všechny louže. Počůrat všechny jiné listy. Dělat baf z keře. A skákat ze všeho 2m vysoko jak magor, to úplně nejvíc. Strašná legrace, říkala.
tapina
napsal(a):
Včera byl úplně strašidelný úplněk, byly jsme mezi 7-8 a pak ještě jednou později, tam kam normálně chodíme jen ve dne, protože tam není osvětlení. Bylo vidět úplně všechno, úplněk postupně vystupoval, až jsme ho měly za zády a měly jsme stíny jako ve dne, dokonce se mi i zdálo, že v oparu nad řekou se láme světlo do podoby něčeho, blížícího se duze.
Opadané listy z obrovských platanů, že starých stromů visící cáry popínavých rostlin, křupavý mráz, modré světlo, které se odráží na břízách za řekou, vidět každé dýchnutí, slyšet vlaky v dálce...
Byla by to i romantika, mít s sebou barzoje nebo něco podobného. Jenomže já měla tu, co řekla, hele koukej, když je tolik světla, musím vysbírat všechny golfové míčky. Hurá hurá. Rozbít všechny louže. Počůrat všechny jiné listy. Dělat baf z keře. A skákat ze všeho 2m vysoko jak magor, to úplně nejvíc. Strašná legrace, říkala.
Úplněk byl krásný, také jsme byli venku, když měsíc vyšel. Mě nepřijde vůbec strašidelný, je to super, jak je hezky vidět(i v noci ) Ano, pes je venku a řádí jako za každou jasnou noc, protože i on líp vidí a asi mu nepřijde, že by měl spát, když je takové světlo Takže jsem slyšela jak poštěkává, otravuje kocoura, pak štěkal na někoho, co šel či jel kolem...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pastevec při ranním venčení (cca 5:00) zíral na měsíc jak puk , ale celou noc prochrupkal jako malé miminko...na rozdíl ode mne a dvou střelených koťat, která se rozhodla, že představuji dobrý terén pro jejich hrátky...v době cca 1:00 až 2:00
Dnešní úplněk jako každý jiný - šílený, proběhaný a aktivní. Můj hafan na to reaguje, ale tentokrát alespoň "nevřískal na měsíc".
Pamatuji si náš první úplněk, když byl štěňovi měsíc a pár dní k tomu - lítal tak, že jsem si myslela, že se vážně pominul. Dokonce už jsem měla připravené číslo na veterinu, kdyby ho náhodou z toho trefilo.
Fena sice spala, co vyvádí měsíc je jí v noci celkem jedno, ale když jsme včera večer šli na procházku... To bylo.
Pes si nikdy nevšímá nikoho a ničeho, chodí stylem tunel, takže ten asi ani nezaznamenal, jestli je den nebo noc, ale to moje tele...
Když jsme vycházeli, měsíc jsme měli přímo před sebou. Tak se hned zasekla a nedůvěřivě na něj zírala. "To je měsíc, ten svítí pořád." začne na něj vrčet... "Tak jdeme, ten tě nesežere" "vrrr" "necháme tě tu, jestli nepůjdeš!" "vrrrr" "co si sakra myslíš, že to je?" Následuje dlouhá série vrčení.
Najednou se na mě koukne jak kdyby říkala ona mě, co dělám, proč stojíme a jestli jsem tak vadná, že mám strach z měsíce a šla jak pán.

Mému psovi je měsíc šumák. Toho v noci zajímá akorát tak to, aby byl kompletně pod peřinou, nesmí čouhat ani packa.
Je pravda, že úplněk má na psychiku vliv.
Totéž antidepresíva.
Totéž setkání s mimozemšťany.
Můj pes byl například až do svého prvního úplňku naprosto normální, od té doby ale štěká španělsky a do hlíny před boudou klacíkem čmárá rovnice, kterým nerozumím.
Bojím se co přijde po zatmění slunce.

margoff
napsal(a):
Totéž antidepresíva.
Můj pes byl například až do svého prvního úplňku naprosto normální, od té doby ale štěká španělsky a do hlíny před boudou klacíkem čmárá rovnice, kterým nerozumím.
Jasně. Jako byste španělsky rozuměl.

marcelaamax
napsal(a):
U nás v noci taky tak, akorát čumák venku, ale opravdu jako jen ten "nos", jak už je to až po oči tak je to moc
U nás se chobot objevuje až ve chvíli, kdy se ozvou podezřelé zvuky z kuchyně. Nasměruje na všechny strany jak radar a když zavětří něco, co potvrzuje výskyt kusu žvance, pomalu se zjeví i zbytek. Nic z toho se ovšem neděje, pokud venku prší a ve vzduchu visí hrozba venčení.
napsal(a):
U nás se chobot objevuje až ve chvíli, kdy se ozvou podezřelé zvuky z kuchyně. Nasměruje na všechny strany jak radar a když zavětří něco, co potvrzuje výskyt kusu žvance, pomalu se zjeví i zbytek. Nic z toho se ovšem neděje, pokud venku prší a ve vzduchu visí hrozba venčení.
Tak to ten můj asi ani nevnímá, ze venku prší když je doma. Ke dveřím jde vždy ochotně a zaráží se az tam :-D.
margoff
napsal(a):
Španělštinu lze časem pochopit.
Některé příspěvky na ifauně nikdy.
Ale to je jistě jen můj názor.
Není to jen váš názor, např. příspěvky megiíí nechápu skoro nikdy. Vzhledem k tomu, že jí občas někdo dává i plusové body, skoro z toho mám mindrák, že asi nechápu jen já.
margoff
napsal(a):
Totéž antidepresíva.
Ještě že nemluví v hieroglyfech.
Protože to byste se už nemusel bát ničeho, ani slunce východu. Brzo byste byl součástí universa.
Takhle se bojte. To je dobře. Sbírejte jen houby, které bezpečně znáte.
koňadra
napsal(a):
Není to jen váš názor, např. příspěvky megiíí nechápu skoro nikdy. Vzhledem k tomu, že jí občas někdo dává i plusové body, skoro z toho mám mindrák, že asi nechápu jen já.
No jo, když si založíte tři různé nicky, tak si můžete dávat pluska jako o život...
Megííí je vůbec nějak mimo vesmír. Navíc má labradora, ale všem tvrdí, že je to pitbull... každý jsme nějaký.
koňadra
napsal(a):
Není nic jednoduššího, než požádat o vysvětlení. Mně tu skoro všichni všechno vždycky vysvětlili, vč. Megi. Skoro všichni, kromě pár "vyvolených".
tapina
napsal(a):
Ještě že nemluví v hieroglyfech.
Protože to byste se už nemusel bát ničeho, ani slunce východu. Brzo byste byl součástí universa.
Takhle se bojte. To je dobře. Sbírejte jen houby, které bezpečně znáte.
Co je to hieroglyf? Nějaký jazyk? Psí?
A vůbec, otázka pro odborníky: rozumí si mezi sebou psí plemena? Rozumí si pes z Kanady s voříškem z Pardubic? I když jsou jiné rasy a jiného místa původu?
Ha. Teď mluvte.
A mimochodem, Tapino, co máte vůbec za psa Vy? Tipuju JRT.

Ale já mám buldočka !
margoff
napsal(a):
A vůbec, otázka pro odborníky: rozumí si mezi sebou psí plemena? Rozumí si pes z Kanady s voříškem z Pardubic? I když jsou jiné rasy a jiného místa původu?
Ha. Teď mluvte.
Slyšet hieroglyfy je něco jako slyšet fialovou barvu. Tak jsem ráda, že to fakt nebylo tak.
Někdy, třeba nad různými nicky přemýšlím, jak k tomu kdo došel, někdy to je jasné, někdy to je lepší nevědět, protože to už pak z hlavy nedostanete
http://zoom.iprima.cz/clanky/roztomile-sykorky-jsou-nemilosrdni-zabijaci
Já nevím, co mám za psa, lidi podle fotky řeknou JRT a v reálu proboha co je to za přerostlého pitbula.
margoff
napsal(a):
Ha. Teď mluvte.
Můžu se zeptat podle čeho typujete?
tapina
napsal(a):
Slyšet hieroglyfy je něco jako slyšet fialovou barvu. Tak jsem ráda, že to fakt nebylo tak.
Někdy, třeba nad různými nicky přemýšlím, jak k tomu kdo došel, někdy to je jasné, někdy to je lepší nevědět, protože to už pak z hlavy nedostanete
http://zoom.iprima.cz/clanky/roztomile-sykorky-jsou-nemilosrdni-zabijaci
Já nevím, co mám za psa, lidi podle fotky řeknou JRT a v reálu proboha co je to za přerostlého pitbula.
Kdopak to ještě pochopí?
Tapino,
Tak to je nářez
margoff
napsal(a):
Ha. Teď mluvte.
Jo a k otázce pes z Kanady a pes z Pardubic. Ono dokonce byla i bariéra mezi psem z Prahy a psem z Chelsea. Myslela jsem si, že v tom byl fotbal, i když teda asi v tom byl úplněk. Ne nebylo v tom nic, jsou to chuligáni. Takže nakonec to dali dohromady a společně zbořili plot.
Ovšem nejhořší je smečka neboli dav. Adrenalin. A jiné, co aj lidi vrátí o pár stupínků nervové soustavy hloubš.

margoff
napsal(a):
Mně o nic, jen mě pobavila ta představa podle čeho si lidi dávají nicky. Že by podvědomí?
Beverly Hills 90210?
BH ? To je Vám 70 ?
tapina
napsal(a):
Jo a k otázce pes z Kanady a pes z Pardubic. Ono dokonce byla i bariéra mezi psem z Prahy a psem z Chelsea. Myslela jsem si, že v tom byl fotbal, i když teda asi v tom byl úplněk. Ne nebylo v tom nic, jsou to chuligáni. Takže nakonec to dali dohromady a společně zbořili plot.
Ovšem nejhořší je smečka neboli dav. Adrenalin. A jiné, co aj lidi vrátí o pár stupínků nervové soustavy hloubš.
Jsem myslel, že Chelsea je dcera Clintonových...
Vy jste asi myslela ten hotel Chelsea v new Yorku, slavný, u toho parku, slavného, jak tam zastřelili toho slavného zpěváka, poblíž...
A podle čeho má přezdívku Tapina? Ťapina? Tapeta?
Sam 90210
napsal(a):
Jé s vámi tu bude prča, vy jste to fakt trefil! Zrovna na to byla reklama když jsem vymýšlela nick, vyšel asi až na desátý pokus.
To chápu... Je to k zapamatování dlouhá řada čísel...
Nebojte, bude líp. I hůř. Ale už se dělají prášky skoro na všechno. Jen si je člověk nesmí zapomenout vzít, jako já dnes.
margoff
napsal(a):
To chápu... Je to k zapamatování dlouhá řada čísel...
Nebojte, bude líp. I hůř. Ale už se dělají prášky skoro na všechno. Jen si je člověk nesmí zapomenout vzít, jako já dnes.
Chápu,5 čísel na zapamatování je fakt hodně a to si představte, že tel. čísla mají dokonce 9 ! Jak si to někdo může pamatovat ee to nebude léky, to bude tím ouplňkem...
jo a podle čeho máte vy přezdívku ? margoff jako magor že ?
Sam 90210
napsal(a):
Chápu,5 čísel na zapamatování je fakt hodně a to si představte, že tel. čísla mají dokonce 9 ! Jak si to někdo může pamatovat ee to nebude léky, to bude tím ouplňkem...
jo a podle čeho máte vy přezdívku ? margoff jako magor že ?
Néééé, podle pamlsku co dávám psíkovi nejčastěji. Čokoládu Margot. Ale ujela mi při registraci nicku ruka...
A co znamená Sam? Jako Kevin, Sam doma?
Spojení Vašeho nejoblíbenějšího seriálu s nejoblíbenějším filmem?
Už chápu. I vaše příspěvky
margoff
napsal(a):
Néééé, podle pamlsku co dávám psíkovi nejčastěji. Čokoládu Margot. Ale ujela mi při registraci nicku ruka...
A co znamená Sam? Jako Kevin, Sam doma?
Spojení Vašeho nejoblíbenějšího seriálu s nejoblíbenějším filmem?
Už chápu. I vaše příspěvky
Nee kdybych si dala nick i podle filmu tak se jmenuju Hannibal Lecter

margoff
napsal(a):
Proč si chcete dát jméno podle historické postavy? Stejně u toho Říma prohrál, ne? Teda aspoň myslím, v dějepise jsem moc nebyl, chodil jsem za školu.
Za zvláštní, to už víme.

Je to dobré. Další superúplněk bude v roce 2034.
Těším se, že mi Koňadra zase napíše a vy všichni a vůbec jste mi ukradení
Nemám labradora !

margoff
napsal(a):
Jo, byla pro mě náročná, tak co...
Megííí, jste nějaká vtipná. Nejste náhodou blondýna?
Nedávno dělali prý soutěž inteligence, zúčastnit se směly jen blondýny. Zvítězila fenka zlatého retvívra.
Zlatá blond, to samé.
Marg off. Co. Ne. Hlavně to off.