Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Avokádo

18.11.2016 10:32
Avokádo

XXX.XXX.252.230

Zdravím, mám dotaz jak velkou klec pořídit mému torpédu. Přestěhovali jsme se z domečku do bytu a začala vše kousat. Přemýšlím, na dobu co budeme v práci, pořídit místo pelechu klec a zavírat jí tam.Na samotu je zvyklá a většinu dne prospí, ale téměř vždy si najde chvilku a něco rozkouše. Našla jsem obyčejnou transportní od trixie jen nevím velikost.Máme cca 6kg.50 cm délku a 30 na výšku. Poradíte? Díky všem.

18.11.2016 10:38
Atheira

XXX.XXX.240.44

Psi do klece prostě nepatří. Rozhodně ne na tak dlouhou dobu. Že byste se jí třeba aktivně věnovali, než do té práce odejdete a aśpoň nějakou energii jí umožnili vybít, vás nenapadlo? Radši rovnou šoupnout do klece?

Avokádo

18.11.2016 10:45
Avokádo

XXX.XXX.252.230

Atheira napsal(a):
Psi do klece prostě nepatří. Rozhodně ne na tak dlouhou dobu. Že byste se jí třeba aktivně věnovali, než do té práce odejdete a aśpoň nějakou energii jí umožnili vybít, vás nenapadlo? Radši rovnou šoupnout do klece?

A že víte že se jí nevěnuji? Nechtěla jsem to rozepisovat když mám jednoduchou otázku, ale dobrá, pro Váš klid v duší Vám prozradím, že já pracuji 3 směnný provoz, přítel jen na ráno. Takže jeden týden je doma sama cca 7 hodin, z toho ráno před odchodem má min. hodinovou procházku se cvičením, druhý týden je sama doma cca 3 hodiny, kdy má klasickou dlouhou procházku + před odchodem cvičení a třetí týden je pořád s někým. Jde mi o to, že ač je vše uklizeno, pořád máme malý byt a vždy si něco najde. A když mi naposledy rozkousala žiletku i s břitvou ( do teď nevím jak se k ní dostala), tak pro její bezpečí jsem se rozhodla ji zavírat, klec chci pořídit dostatečně velkou aby tam měla pohodlí, proto se ptám na radu. Pokud máte další otázky z našeho denního režimu, klidně se ptejte

A mockrát Vám děkuji za radu

18.11.2016 10:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Nevím jakou přepravku máte na mysli. Látková je k ničemu. Nejlepší jsou plastové kenelky, které eventuálně můžete použít i do auta. Nejlepší je zajít se psem do obchodu a vyzkoušet jak velkou, tak aby se tam pohodlně vešel, pohodlně natáhl třeba i na bok. Jinak pro přecitlivělé je možnost ohrádky.

18.11.2016 10:54
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Pes do klece prostě nepatří, máte si vše zajistit tak aby se k tomu pes nedostal . Jo v kleci rozhodně pes bude mít pohodlí

Avokádo

18.11.2016 10:55
Avokádo

XXX.XXX.252.230

anonymx napsal(a):
Nevím jakou přepravku máte na mysli. Látková je k ničemu. Nejlepší jsou plastové kenelky, které eventuálně můžete použít i do auta. Nejlepší je zajít se psem do obchodu a vyzkoušet jak velkou, tak aby se tam pohodlně vešel, pohodlně natáhl třeba i na bok. Jinak pro přecitlivělé je možnost ohrádky.

Http://www.spokojenypes.cz/transportni-klec-c.4-93x69x62cm-trixie/ měla jsem v plánu něco takového.

Avokádo

18.11.2016 10:59
Avokádo

XXX.XXX.252.230

Markéta80 napsal(a):
Pes do klece prostě nepatří, máte si vše zajistit tak aby se k tomu pes nedostal . Jo v kleci rozhodně pes bude mít pohodlí

Pokud mi dáte radu jak zabránit aby v našem pronajatém 2+1 malém bytečku se pes nedostal k nábytku, posteli a jiným věcem, ráda si poslechnu. Ppř. pokud jste z okolí stavte se na kafe smajlík ( Předpokládám, že tu zazní rada zavírat v koupelně. Bohužel, koupelnu teprve musíme obezdít ).

18.11.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Avokádo napsal(a):
Http://www.spokojenypes.cz/transportni-klec-c.4-93x69x62cm-trixie/ měla jsem v plánu něco takového.

Jo, tohle lidi pro psy používají běžně, vidím to v telce každou chvilku. Já bych psa do klece v životě nezavřela, mám psy na zahradě a nemám ani kotec, mají tam jen boudu. Nešlo by ho nechat radši někde v předsíni, koupelně...? myslím někde, kde se může alespoň trochu projít.7h každý den jen ležet či sedět mi přijde prostě moc. Když vemu, jak mi bylo, když jsem byla nemocná, tak po dvou dnech(když mi otrnulo) už jsem z toho šílela.

Avokádo

18.11.2016 11:08
Avokádo

XXX.XXX.252.230

lesnížínka napsal(a):
Jo, tohle lidi pro psy používají běžně, vidím to v telce každou chvilku. Já bych psa do klece v životě nezavřela, mám psy na zahradě a nemám ani kotec, mají tam jen boudu. Nešlo by ho nechat radši někde v předsíni, koupelně...? myslím někde, kde se může alespoň trochu projít.7h každý den jen ležet či sedět mi přijde prostě moc. Když vemu, jak mi bylo, když jsem byla nemocná, tak po dvou dnech(když mi otrnulo) už jsem z toho šílela.

Doteď jsem měla dvorek u domku, kde měla možnost lítat když jsem byla v práci, ale museli jsme se stěhovat. Koupelnu nemáme obezděnou ( zatím vana uprostřed místnosti) a chodba je spojená s kuchyní a druhým pokojem. Bude ještě nějakou dobu trvat, než to vše doděláme. Až bude byt hotový, bude druhý pokoj její ( jen skříň a její věci) ale do té doby se každý den bojím, co zase najdu. Klec není natrvalo počítám max.2-3 měsíce, ale i proto chci aby tam měla prostor.

18.11.2016 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Avokádo napsal(a):
Doteď jsem měla dvorek u domku, kde měla možnost lítat když jsem byla v práci, ale museli jsme se stěhovat. Koupelnu nemáme obezděnou ( zatím vana uprostřed místnosti) a chodba je spojená s kuchyní a druhým pokojem. Bude ještě nějakou dobu trvat, než to vše doděláme. Až bude byt hotový, bude druhý pokoj její ( jen skříň a její věci) ale do té doby se každý den bojím, co zase najdu. Klec není natrvalo počítám max.2-3 měsíce, ale i proto chci aby tam měla prostor.

Chápu, blbá situace, holt se to někdy nevyvíjí dle našich představ. Pro fenu je to velká změna, z dvorku do bytu a ona si to jaksi nezdůvodní. Asi je nervní a proto okusuje. Než to dáte do pucu, bude to muset v kleci vydržet, moc jiných možností není. Pro vás to bude také náročné, jelikož jí při zaměstnání a přestavbách, budete muset vynahradit ty hodiny, co strávila lítáním po dvorku a teď musí čučet v bytě. Snad si v bytě zvykne, x lidí vám tu napíše, že jejich pes je v bytě šťastný. Hlavně dejte pak vědět, jak tu adaptaci zvládla, jsem na to celkem zvědavá

Avokádo

18.11.2016 11:21
Avokádo

XXX.XXX.252.230

lesnížínka napsal(a):
Chápu, blbá situace, holt se to někdy nevyvíjí dle našich představ. Pro fenu je to velká změna, z dvorku do bytu a ona si to jaksi nezdůvodní. Asi je nervní a proto okusuje. Než to dáte do pucu, bude to muset v kleci vydržet, moc jiných možností není. Pro vás to bude také náročné, jelikož jí při zaměstnání a přestavbách, budete muset vynahradit ty hodiny, co strávila lítáním po dvorku a teď musí čučet v bytě. Snad si v bytě zvykne, x lidí vám tu napíše, že jejich pes je v bytě šťastný. Hlavně dejte pak vědět, jak tu adaptaci zvládla, jsem na to celkem zvědavá

Děkuji, ona je spíš postelový pejsek, kdykoli mohla tak byla radší s námi vevnitř. Ale snad to zvládne, Snad se ještě někdo ozve s radou ohledně velikosti. Já valím s torpédem ven

18.11.2016 11:23
ciraali

XXX.XXX.150.8

Proste vezmete tu nejvetsi, co najdete. At tam ma misto vstat, otocit se, protahnout. Aby se tam vesla miska s vodou. Do klece bych ji byt vami pak postupne naucila, napr. bych ji tam na chvilku zavrela s nejakou dobrou zvykackou (ucho, velka kost), aby si to spojila s tim ze se tam lezi a odpociva, kdyz se ji zrovna nemuzete venovat.
Zvykne si na to casem. Nepoustet ven v momentu kdy by se aktivne dobyvala ven nebo kvilela, jen ve chvili kdy bude v klidu.
Kdo nema doma likvidacni cetu, nepochopi. Ja bych zas nezavrela psa do koupelny.
Notabene, pro 6 kg psa je klec napr.100x70cm skoro to same, jako pro NO kotec 2x2m.
Navic jak pisete, je to pouze na prechodnou dobu.

18.11.2016 11:36
anonymx

XXX.XXX.27.66

Avokádo napsal(a):

To co uvádíte je tzv. výstavní klec. Není moc dobrá k vašemu účelu. Psi mají na spaní raději trochu "uzavřený" prostor a navíc do mříží se lehce blbě strčí packa. Plastové kenelky jsou mnohem lepší.

18.11.2016 11:37
pohodný

XXX.XXX.66.18

ciraali napsal(a):
Proste vezmete tu nejvetsi, co najdete. At tam ma misto vstat, otocit se, protahnout. Aby se tam vesla miska s vodou. Do klece bych ji byt vami pak postupne naucila, napr. bych ji tam na chvilku zavrela s nejakou dobrou zvykackou (ucho, velka kost), aby si to spojila s tim ze se tam lezi a odpociva, kdyz se ji zrovna nemuzete venovat.
Zvykne si na to casem. Nepoustet ven v momentu kdy by se aktivne dobyvala ven nebo kvilela, jen ve chvili kdy bude v klidu.
Kdo nema doma likvidacni cetu, nepochopi. Ja bych zas nezavrela psa do koupelny.
Notabene, pro 6 kg psa je klec napr.100x70cm skoro to same, jako pro NO kotec 2x2m.
Navic jak pisete, je to pouze na prechodnou dobu.

Tak tomu říkám dobrá rada taky jsem chtěl napsat tu největší

18.11.2016 12:05
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Markéta80 napsal(a):

Jo, a to mám jako vystěhovat postel, skříně, stůl, koberec, parapet?

Prostě kdo nemá ničitele tak to asi opravdu nepochopí. Já mám možnost udělat si pro psa místnost, takže na jaře na tom začneme pracovat. Ale ne každý takové možnosti má.

A zadavatel - pokud na to máte místo, tak bych být vámi zvolila tu největší

18.11.2016 12:07
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Klietku pre psa by som volil s rozmermi minimálne 3x3metre. Čím viac tým lepšie.

18.11.2016 12:25
ciraali

XXX.XXX.150.8

mikimajky napsal(a):
Klietku pre psa by som volil s rozmermi minimálne 3x3metre. Čím viac tým lepšie.

Tomu se rika u nas kotec a malokdo ma moznost to instalovat v byte.

18.11.2016 12:30
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Ja viem. Myslel som ti ironicky.
Pre toho psa je už prechod zo záhrady do bytu ťažký. Zrejme aj preto ničí veci. Ak to predtým nerobil. A kým sa s tým nevysporiada by do klietky nemal ísť vôbec. Nebude to chápať že čo urobil. Prečo ma byť trestaný zatvorením. Myslím že by bolo rozumnejšie niekoho so záhradou dočasne požiadať o umiestnenie. Alebo teda strpieť občasné nehody kým sa byť neusporiada tak ako by mal.

18.11.2016 12:32
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

mikimajky napsal(a):
Pre toho psa je už prechod zo záhrady do bytu ťažký. Zrejme aj preto ničí veci. Ak to predtým nerobil. A kým sa s tým nevysporiada by do klietky nemal ísť vôbec. Nebude to chápať že čo urobil. Prečo ma byť trestaný zatvorením. Myslím že by bolo rozumnejšie niekoho so záhradou dočasne požiadať o umiestnenie. Alebo teda strpieť občasné nehody kým sa byť neusporiada tak ako by mal.

Že ho dají třeba do.utulku, dokud nebudou mít zase barák? Třeba nikdy?
Na klec se dá zvykat, tak aby to nebyl trest.

18.11.2016 12:37
ciraali

XXX.XXX.150.8

mikimajky napsal(a):

Kdyby napr. staveli na zahrade novy plot a pes by musel travit docasne nekolik hodin denne v kotci, taky by to nechapal. Taky by si musel zvyknout.
Ale vsadim se, ze by to tady nikdo tak neprozival, jako kdyz se rekne "klec".
Proste, kdyz psa na zmenu zadavatelka dobre pripravi a nauci, tak ta klec nebude za trest, ale bude to proste prima misto, kam se chodi spat a odpocivat. Hotovo.

Avokádo

18.11.2016 12:43
Avokádo

XXX.XXX.252.230

mikimajky napsal(a):

Takže podle Vás by můj závisláček měl být radši u někoho cizího na zahradě sám ( což ve městě je už tak dost problém), než aby byl zavřený pro jeho vlastní dobro doma? nehody jsem trpěla doteď, ale začínám mít strach že spolkne něco, co by nemusela přežít. Jinak pro všechny objednala jsem tu největší, kterou mám kam dát a pro představu je to velikost jako prostor pod stolem ( viz. foto ) mám týden ji naučit ppod dohledem že tam je fajn a odpočívá se, což u nás nejspíš nebude problém, Díky všem za rady.

Avokado

28.11.2016 16:43
Avokado

XXX.XXX.252.230

Avokádo napsal(a):
Takže podle Vás by můj závisláček měl být radši u někoho cizího na zahradě sám ( což ve městě je už tak dost problém), než aby byl zavřený pro jeho vlastní dobro doma? nehody jsem trpěla doteď, ale začínám mít strach že spolkne něco, co by nemusela přežít. Jinak pro všechny objednala jsem tu největší, kterou mám kam dát a pro představu je to velikost jako prostor pod stolem ( viz. foto ) mám týden ji naučit ppod dohledem že tam je fajn a odpočívá se, což u nás nejspíš nebude problém, Díky všem za rady.

Tak se ozyvam. Vzala jsem tu nejvetsi, kterou mam kam dat. A psisko si zvyklo suprove. Tyden postupne zavirani a dnes celou smenu. Pes chrnel, nevyvadel, nestekal, nenicil a bere ji jako sve utociste. Kdyz sme doma tak ji ma otevrenou a casto tam lehava dobrovolne. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík