Zdravím všechny,
dnes jsem byl se svým pejskem na preventivní vakcinaci po roce.
Je dvouletý, zatím byl vždy očkován jen zn. BIOCAN..
Dnes jsme byli u jiného veta, ten BIOCAN nepoužívá, dostal injekci VERSICAN PLUS. Prý u těchto dvou výrobců nebývají problémy s tím, že by vakcíny spolu navzájem nějak kolidovaly...
Pes je v pořádku, nemá zatím ani bouličku..
Jen se chci zeptat, zda jste o této značce vakciny někdy slyšeli a máte s ní zkušenosti. Nikdy jsem o této značce neslyšel..
Předem děkuji a pěkný víkend
M.
jahodapavel
napsal(a):
Vakcinu neznám, ale k výrobě se používají terénní kmeny, které mohou mít jinou strukturu. Proto používám tuzemské vakciny ( canvac, biocan).
Http://www.cymedica.com/www/cz/produkty/versican-plus-dhppi-l4-lyof-ad/
také to vyrábí BIOVETA...
L4. Je to Bioveťácká vakcína. Přidaná čtvrtá leptospiroza. První očkování mých psů na tuto vakcínu naprosto otřesná reakce - tři ze čtyř fen musely dostat analgetika, protože doslova ječely bolestí při jakémkoliv pohybu. Mám praxi s očkováním a přeočkováním mnoha a mnoha desítek psů (útulek) a tohle jsem nezažila a doufám, že už nikdy nezažiju.. Veterinářka reakce mých fen i hlásila zpátky do Biovety. Bylo to v červnu loňského (juj, možná předloňského...) roku, kdy byla vakcína nová.
impact
napsal(a):
L4. Je to Bioveťácká vakcína. Přidaná čtvrtá leptospiroza. První očkování mých psů na tuto vakcínu naprosto otřesná reakce - tři ze čtyř fen musely dostat analgetika, protože doslova ječely bolestí při jakémkoliv pohybu. Mám praxi s očkováním a přeočkováním mnoha a mnoha desítek psů (útulek) a tohle jsem nezažila a doufám, že už nikdy nezažiju.. Veterinářka reakce mých fen i hlásila zpátky do Biovety. Bylo to v červnu loňského (juj, možná předloňského...) roku, kdy byla vakcína nová.
Aha..tak to je hrůza..
Náš dvouletý knírač tedy (NAŠTĚSTÍ!) zcela bez reakce, tentokrát i bez bouličku..ale dávali jsme bez vztekliny, na tu půjde za měsíc..
po BIOCANu měl vždy velkou bouli a po aplikace plakal..tady nic..
Asi pejsek od pejska..nebo to vylepšili..nevím..je taky fakt, že nás dr. před aplikací upozornila, že nemá BIOCAN, ale že VERSICAN je po BIOCANu snášen dobře..
Takže tak :).
jarda knírač

XXX.XXX.72.45
Naše kníračka má po očkování ošklivý kašel a žlutavý výtok z nosu, je malátná, bere již 10 dní antibiotika, stav se lepší, ale stále není zdravá. Máte zkušenosti s výběrem jiné vakcíny? Psy chovám již 50 let ale takovouto reakci jsem ještě nezažil. Bojím se další eventuální dávky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
impact
napsal(a):
Reakce na vakciny Biovety jsou bohužel dost časté, a spousta vetů je raději ani nepoužívá. Co vím, tak bylo hodně průšvihů včetně úhynů na novou řadu vakcin Biocan Novalo
Uživatel s deaktivovaným účtem

jarda knírač
napsal(a):
Naše kníračka má po očkování ošklivý kašel a žlutavý výtok z nosu, je malátná, bere již 10 dní antibiotika, stav se lepší, ale stále není zdravá. Máte zkušenosti s výběrem jiné vakcíny? Psy chovám již 50 let ale takovouto reakci jsem ještě nezažil. Bojím se další eventuální dávky.
To není reakce na vakcinaci. prostě onemocněla, teď je psinčáků docela hodně.
jolyha

XXX.XXX.229.101
Versicanem máme naočkované jak naše, tak adopční psiska a ani jeden jediný problém - žádné reakce, vše zcela ok. Za nás v pohodě.