Délka procházky s 15. týdenním štěnětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Levin

20.11.2016 12:09
Levin

XXX.XXX.167.118

Ahoj,

máme 15. týdenní labradorku a chci se zeptat na jak dlouhé procházky s ní chodit?
Nyní chodíme 3-4 km ráno a večer přes víkend a přes týden jednou denně. Cvičíme jenom doma (sedni, lehni, ke mě).

20.11.2016 12:17
Andrýsek3

XXX.XXX.212.44

Joo tak to je individuální, jak je štěně akční, kamarádka má labika, který byl jako štěně lenivý a skoro nechodil, oproti tomu nás lítal jak drak. Záleží na konkrétním štěněti a na to jak si ho naučíte. Na kilometry to spočítané nemám, ale náš byl hodně akční, tak my chodili hodně, e je lepší spíš se štěnětem si hrát akčně, pobíhat, než dlouhá monotónní procházka.

Levin

20.11.2016 12:22
Levin

XXX.XXX.167.118

To mi si hrajeme, chodíme často přes pole, tak hledáme myšičky :D.

20.11.2016 12:25
anonymx

XXX.XXX.149.52

Tisickrat lepsi nez nekolikakilometrova prochazka je si s nim hrat-ucit privolani, aport apod.

20.11.2016 12:38
asurwic

XXX.XXX.36.3

anonymx napsal(a):
Tisickrat lepsi nez nekolikakilometrova prochazka je si s nim hrat-ucit privolani, aport apod.

Přesně. Fixujte si štěně na sebe, berte ho si spolu hrát třeba i do města, ne jen na pole. Pouhou chůzi na počet kilometrů si můžete nechat na jindy. Labíci trpí často na klouby, tak bych se snažila o co nejintenzivnější zábavu a ne dlouhé, vleklé procházky.

20.11.2016 14:14
anonymx

XXX.XXX.149.52

Levin napsal(a):
To mi si hrajeme, chodíme často přes pole, tak hledáme myšičky :D.

Jo to je super zabava. Uz to vidim jak za pul roku tady budete chtit radu jak dostat psa od mysi diry, jak ho odnaucit lovit apod... prosim za vaseho psa, neucte ho to co je nezadouci a co.nechcete aby delal jako dospely. Pouzivejte hlavu! Co takhle hledat micek?

20.11.2016 14:17
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Levin napsal(a):
Ahoj,

máme 15. týdenní labradorku a chci se zeptat na jak dlouhé procházky s ní chodit?
Nyní chodíme 3-4 km ráno a večer přes víkend a přes týden jednou denně. Cvičíme jenom doma (sedni, lehni, ke mě).

. Cvičíme jenom doma (sedni, lehni, ke mě).

Cvičte i venku, hlavně přivolání. Ukažte mu, že s vámi je zábava, berte si ven hračky, trénujte přivolaní hrou.

20.11.2016 14:24
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

anonymx napsal(a):
Jo to je super zabava. Uz to vidim jak za pul roku tady budete chtit radu jak dostat psa od mysi diry, jak ho odnaucit lovit apod... prosim za vaseho psa, neucte ho to co je nezadouci a co.nechcete aby delal jako dospely. Pouzivejte hlavu! Co takhle hledat micek?

Já psa také nechávám hledat myšky, ale většinou po cvičení. Ale pokud jsme třeba v sobotu celý den na cvičáku, tak v neděli jdeme jen na takovou odpočinkovou procházku, kde ho nechávám normálně ty myši hledat a víceméně si dělat co chce, ale samozřejmě musí pořád vnímat a nechat se odvolat. U malého štěněte se dá u té myší díry i dobře trénovat odvolání.

Ale rozhodně bych doporučila ho venku na sebe hodně vázat a nenechat ho dělat si co chce už jako štěně. Tu chybu jsem udělala u retrívra - když byl štěně tak mi přišlo roztomilé když si jen tak pobíhal, hledal myšky a honil ptáky. Když vyrostl dělal vlastně pořád to na co byl zvyklý, jen mě už se to tolik nelíbilo. Měli jsme s tím pak spoustu práce to odnaučit, a naučit ho, že i venku musí vnímat a je zábavnější dělat nějakou činnosti semnou.

A.k

3.5.2020 12:45
A.k

XXX.XXX.132.112

Pro takhle čtyřměsíční štěně je vhodné tak 1.6 km dvacet minut. 3-4 km je pro něho trest. Třeba se zdá že si to užívá a zvládá to ale opak je pravdou. Může mít problém s kloubami. U velkých plemen je tohle velmi časté!

3.5.2020 12:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

A.k napsal(a):
Pro takhle čtyřměsíční štěně je vhodné tak 1.6 km dvacet minut. 3-4 km je pro něho trest. Třeba se zdá že si to užívá a zvládá to ale opak je pravdou. Může mít problém s kloubami. U velkých plemen je tohle velmi časté!

Chůze je přirozený pohyb, který mu problémy s klouby nezpůsobí. Jen se musí uvažovat dopředu, že když pes jde někam 2km, musí to v pohodě ujít i zpátky. Pokud zpátky bude unavený a sedat, je to problém, ale stačí s ním posedět, nechat ho odpočinout, třeba i pospinkat a pak to dojít...ne vždy se to dá odhadnout. A jistě, nepřehánět, ne vyloženě pochoďáky. A záleží na rase. Zatím co štěně velkého štíhlého plemene ujde 3km naprosto v pohodě, pro čivavu už to je moc.

3.5.2020 12:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A.k napsal(a):

To "štěně" už bude mít 4 roky🤫

3.5.2020 13:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To "štěně" už bude mít 4 roky🤫

Přidejte reakci

Přidat smajlík