JessieJ

XXX.XXX.149.3
U psa s PP vždy víte, že je to 100% plemeno, které si přejete. U psa bez PP vždy není jisté, jestli to je to plemeno, co v inzerátu píší a zároveň je možné, že bude mít nějakou nemoc či "vadu".
JessieJ

XXX.XXX.149.3
simonkarex
napsal(a):
Muze byt pes s pp jen jako mazlik do rodiny. Nebo je pravidlo ze pes s pp musi podstupovat vystavy a podobne.
Samozřejmě je možné si psa pořídit "na mazlíka", akorát takové psy chovatelské stanice prodávají buď už vykastrované, nebo je v kupní smlouvě stanoveno, že pes musí být po dosažení určitého věku vykastrován a nesmí mít nikdy štěňata. A jinak i vykastrovaný pes s PP se může účastnit výstav, akorát nikdy nebude uchovněný a nebude mít štěňata.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JessieJ
napsal(a):
Samozřejmě je možné si psa pořídit "na mazlíka", akorát takové psy chovatelské stanice prodávají buď už vykastrované, nebo je v kupní smlouvě stanoveno, že pes musí být po dosažení určitého věku vykastrován a nesmí mít nikdy štěňata. A jinak i vykastrovaný pes s PP se může účastnit výstav, akorát nikdy nebude uchovněný a nebude mít štěňata.
To s tou kastrací, naštěstí, není pravda.
JessieJ

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
To s tou kastrací, naštěstí, není pravda.
Tak to se tedy omlouvám, já když jsem psala do různých chovek s tím, že by jsme chtěli kočičku/psa, akorát, že nechceme kastrovat, tak že jí neprodají jinak než buď na mazlíka nebo do aktivní chovné stanice. Jak to tedy je prosím?

JessieJ
napsal(a):
Tak to se tedy omlouvám, já když jsem psala do různých chovek s tím, že by jsme chtěli kočičku/psa, akorát, že nechceme kastrovat, tak že jí neprodají jinak než buď na mazlíka nebo do aktivní chovné stanice. Jak to tedy je prosím?
U koček to tak je.
JessieJ

XXX.XXX.149.3
simonkarex
napsal(a):
A vy co jste mi odepsali mate psa s pp nebo bez pp.
Já osobně si psa teprve plánuji pořídit, ale nekoukám po ničem jiném, než po papírovém mazlíkovi. :).
JessieJ

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
U koček to tak je.
A jaký je v tom rozdíl prosím? Jestli to chápu dobře, tak i když nebudu mít založenou chovnou stanici, tak si normálně můžu pořídit štěně, které ale nemusím uchovnit, ale zároveň ho mohu s jakýmkoliv psem nakrýt? Nechápejte to nijak zle, ale když jsem se ptala, zda je toto možné u určitých chovných stanic jak psů, tak i koček bylo mi odpovězeno stejně a to tak, že mláďata prodávají buď jako mazlíky s tím, že je musím nechat vykastrovat nebo již jsou vykastrovaní, nebo že si musím udělat CHS.
JessieJ

XXX.XXX.149.3
simonkarex
napsal(a):
A jakou rasu si chces koupit?
Border kolii.

JessieJ
napsal(a):
A jaký je v tom rozdíl prosím? Jestli to chápu dobře, tak i když nebudu mít založenou chovnou stanici, tak si normálně můžu pořídit štěně, které ale nemusím uchovnit, ale zároveň ho mohu s jakýmkoliv psem nakrýt? Nechápejte to nijak zle, ale když jsem se ptala, zda je toto možné u určitých chovných stanic jak psů, tak i koček bylo mi odpovězeno stejně a to tak, že mláďata prodávají buď jako mazlíky s tím, že je musím nechat vykastrovat nebo již jsou vykastrovaní, nebo že si musím udělat CHS.
Ano, v podstatě máte pravdu, tím, že neuchovněného psa nakryjete, vyrobíte vrh bezpapíráků.
JessieJ
napsal(a):
Pletete si psy a kočky. Stejně kvalitní štěňata s PP odchází z CHS normálně s komplet výbavou a za domluvenou běžnou cenu, zda s nimi majitel bude nebo nebude chodit na výstavy, je jeho věc. Pokud jako chovatel trvám na předvedení svého odchovu na výstavách, buď si nadějné štěně nechám, nebo pro ně seženu majitele z okruhu nadšenců plemene a vystavovatelů. Solidní CHS rozhodně štěňata nekastrují a ani si to nedávají do podmínek. Ve smlouvě většinou bývá zákaz chovu bez PP. Levněji, na mazla, je možné koupit štěně z CHS s drobnou vadou, která vylučuje pejska z výstav či chovu. Ale takových štěňat zas tolik není. A na výstavy psů kastrovaný pes skutečně nesmí!Rozhodčí totiž kontroluje psům varlata! Vše, co píšete, platí u koček, u psů vůbec.

JessieJ
napsal(a):
U jakého plemene psů vám toto řekli?U psů jsem se s tím nikdy nesetkala a ani jsem to po žádném majiteli svých štěńat nechtěla.Navíc kastrovaný pes nemůže ani na výstavu.
Ano u koček to tak je.
JessieJ

XXX.XXX.149.3
Tak to Vám děkuji za informace. Tak to mě paní/ pán z chovné stanice se kterou jsem si chvíli dopisovala podala/říkala mi absolutní blbosti. Takže Vám moc děkuji za ujasnění. :).
JessieJ

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
U jakého plemene psů vám toto řekli?U psů jsem se s tím nikdy nesetkala a ani jsem to po žádném majiteli svých štěńat nechtěla.Navíc kastrovaný pes nemůže ani na výstavu.
Ano u koček to tak je.
Konkrétně u NO. Nějaký čas jsem přemýšlela, že bych začala také s chovem/nebo jen s koupí tohoto plemene, stejně jako je dlouho choval můj otec, takže když jsem hledala vhodnou chovku a když jsme se psala na různé otázky ohledně chovu, podmínek apod. a na vše možné jsem se vyptávala, tak mi paní/ pán nakecali takovou blbost. Nechápu...

simonkarex
napsal(a):
Jaky je rozdil pes s pp a pes bez pp?
Ten první je trvale označený a má vydaný oficiální dokument, ve kterém máte datum narození a předky psa, tedy jeho rodokmen. Často i s výsledky povinných vyšetření, zkoušek, výstav těch předků.
ten druhý nemá nic.
ale jinak jsou to oba psi, neměli by se lišit počtem končetin nebo tak.
simonkarex
napsal(a):
Ja psa na krytí a na vystavy a podobne si nemuzu dovolit.chci psa jen jako mazlika. ale nechci uz dospeliho nebo veci stene. chci psa od takovich 2 mesicu.
To, že si koupíte psa s PP, je pro vás hlavně zárukou, že máte přesně plemeno, které jste si vybrala a které chcete, máte možnost vidět rodiče, znát jejich další předky, povahu i zdravotní stav. To vše je u psů s PP zjistitelné. U psa bez PP si vždy pořizujete prostě křížence, ať prodávající píše, co chce. Budete-li mít štěstí, bude v dospělosti podobný vámi vybranému plemeni. A nebo taky ne - naši známí koupili "levně" čivavu bez PP za 5 tis., protože oni přece PP nepotřebují a na psa s PP nemají. No tak mají asi 10 kg středního křížence, hezkého, ale s čivavou to nemá nic společného. Když jsem jim ukázala inzerát na čivaváčka s PP s drobnou exteriérovou vadou, který tedy není vhodný na výstavy a jeho cena byla 7 tis, chytali se za hlavu. Podobně může dopadnout každý, kdo si koupí štěně bez PP. POkud nechci konkrétní plemeno, vybrala bych si štěně z útulku, pokud mám vybrané plemeno, jedině s PP.
JessieJ
napsal(a):
Tak to Vám děkuji za informace. Tak to mě paní/ pán z chovné stanice se kterou jsem si chvíli dopisovala podala/říkala mi absolutní blbosti. Takže Vám moc děkuji za ujasnění. :).
Mám (tedy měla) jsem dva psy rozlišných plemen, oba s PP, oba jen a pouze na mazlíky. Kastrovaní nejsou, nikdy bych s nima nekryla. Nehodlala jsem ani absolvovat výstavy a uchovňovat, což jsem chovatelům také řekla. Chtěla jsem prostě, aby berňák byl opravdu berňák a samojed samojed, ne nějaké karikatury těchto plemen. Proto papíroví psi.

simonkarex
napsal(a):
Ja mela krysarika byl takovi jaký ma byt, a mela jsem ho bez pp.
A jak víte, že takový byl? Vy jste snad chovatel nebo posuzovatel?

simonkarex
napsal(a):
Znam lidi co meli krysarika a pak sem si ho poridila ja.
To ale nic neznamená.
simonkarex
napsal(a):
Znam lidi co meli krysarika a pak sem si ho poridila ja.
Tak jste asi zrovna měla štěstí, ale ne vždy to tak je. A proč u psa, který mi bude parťákem 10-15 let riskovat kvůli ušetření pár tisíců to, že nebude vypadat jako dané plemeno, nebo že nebude mít povahu jako dané plemeno. To pak můžete radši zachránit psa z útulku.
Edit: Já potom, co jsme měli zlatého retrívra bez PP, tak už bych do psa bez PP nešla. Ale v tu domu mi bylo 11 a o této problematice jsem nic nevěděla.
Retrívra jsme chtěli pro jeho přátelskou povahu, "závislost" na člověku, bývají mazlíci, a prostě milují všechno a všechny kolem sebe.
I přes to, že matka našeho psa taková byla, tak náš z povahy retrívra měl asi jen to, že byl naprosto nekonfliktní ke psům. Přátelský vůči lidem nebyl vůbec, naopak. Byl výborný hlídač, cizí lidi si vybíral, jen tak někdo si ho pohladit nemohl. Byl takový nezávislý, samotářský. Stačilo mu, že věděl, že jsme doma, ale aby musel být přímo v naší blízkosti tak to vůbec.
marcelaamax
napsal(a):
Tak jste asi zrovna měla štěstí, ale ne vždy to tak je. A proč u psa, který mi bude parťákem 10-15 let riskovat kvůli ušetření pár tisíců to, že nebude vypadat jako dané plemeno, nebo že nebude mít povahu jako dané plemeno. To pak můžete radši zachránit psa z útulku.
Edit: Já potom, co jsme měli zlatého retrívra bez PP, tak už bych do psa bez PP nešla. Ale v tu domu mi bylo 11 a o této problematice jsem nic nevěděla.
Retrívra jsme chtěli pro jeho přátelskou povahu, "závislost" na člověku, bývají mazlíci, a prostě milují všechno a všechny kolem sebe.
I přes to, že matka našeho psa taková byla, tak náš z povahy retrívra měl asi jen to, že byl naprosto nekonfliktní ke psům. Přátelský vůči lidem nebyl vůbec, naopak. Byl výborný hlídač, cizí lidi si vybíral, jen tak někdo si ho pohladit nemohl. Byl takový nezávislý, samotářský. Stačilo mu, že věděl, že jsme doma, ale aby musel být přímo v naší blízkosti tak to vůbec.
Nebo že nebude mít zdraví jako "provozuschopný" pes jakéhokoliv plemene.

simonkarex
napsal(a):
Ja psa na krytí a na vystavy a podobne si nemuzu dovolit.chci psa jen jako mazlika. ale nechci uz dospeliho nebo veci stene. chci psa od takovich 2 mesicu.
Víte, pořizovací cena je jen zlomek nákladů na psa. pokud je problém si našetřit, jak budete řešit každodenní provoz? prostě si odkládejte bokem peníze na "sežrané" krmivo, rozkousané pelíšky a veterináře, a pokud jste si vůbec schopná dovolit vlastnit psa - což je dobré vědět předem - tak se vám ty korunky na štěně nastřádají.
simonkarex
napsal(a):
Uz jsem to tu psala.chci psa tak od 2 mesici, chci si ho vychovat podle sveho a nechci psa ktery je naučeny na nake pravidla od lidi s utulku.
Jo, ale tak pokud chcete, aby pes byl vzhledu a povahy daného plemene, a aby byl předpoklad k tomu, že bude zdravý, tak zvolte psa s PP
A jinak, v útulku jsou i štěňata.
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3211310/civa-pejsek Koukám, že chcete čivavu. Teď to asi nenajdu, ale poslední dobou bylo opravdu dost případů, kdy byla štěňata čivav bez PP dost vážně nemocná.
A znám pár čivav bez PP, které mají třeba okolo 5ti kg, nebo třeba uši dolů, jsou podezřele dlouhé jako jezevčík a podobně...takže asi tak...
simonkarex
napsal(a):
Mám psa bez pp, a bylo.to ode mě neuvážené rozhodnutí a už bych to neudělala, přesto svého psa miluji a určitě si psa bez pp nekupujte. Pokud chcete určité plemeno tak pouze psa s.pp, pokud vám nevadí kříženec, tak můžete dát domov nějakému štěněti (i dospělému) z útulku nebo inzerce (pozor tam zadarmo nebo tak max za 500= cena očkování) darovaných kříženců je mnoho a i oni.si zaslouží domov..
Po té však psa/fenu.hlidat a neprodukovat další psy, tedy bez pp.
simonkarex
napsal(a):
A vy co jste mi odepsali mate psa s pp nebo bez pp.
My máme fenku jorka s pp a ve středu si jedu pro druhou fenku taky s pp. Vždy chceme určité plemeno proto s PP ale výstavy ani chov neplánujeme, to ani neni podmínkou Pokud by mě bylo jedno co ze štěněte vyroste pomohla bych raději psu co je v útulku, neriskla bych že podpořim množitele
JessieJ
napsal(a):
Co to tady píšete za nesmysly? Tohle platí u koček. Neznám nikoho, kdo by prodával vykastrovaná štěňata.
Štěňata se prodávají na mazlíka (se slevou) tehdy, když mají nějakou vadu, kterou třeba ani laik nepozná (nevhodný barevný flek, chybějící zub, předkus...). Tato vada nemá vliv na nic jiného než na to, že jedinec nebude moci být v budoucnu chovný. Ovšem pokud to je pracovní plemeno, tak může skládat zkoušky.
Nicméně řada i kvalitních štěňat, která je prodána s PP, je prodávána s tím, že budou jen na mazlíka, každý totiž nemá chovatelské ambice. Ale řada lidí už pochopila, že pár tisíc rozdílu v pořizovací ceně jim stojí za to, aby si koupili psa, kterého chtějí, tedy, že to bude to plemeno, které chtějí a bude mít i ty povahové vlastnosti.
Při koupi štěněte bez PP není jistého vůbec nic.
koňadra
napsal(a):
Co to tady píšete za nesmysly? Tohle platí u koček. Neznám nikoho, kdo by prodával vykastrovaná štěňata.
Štěňata se prodávají na mazlíka (se slevou) tehdy, když mají nějakou vadu, kterou třeba ani laik nepozná (nevhodný barevný flek, chybějící zub, předkus...). Tato vada nemá vliv na nic jiného než na to, že jedinec nebude moci být v budoucnu chovný. Ovšem pokud to je pracovní plemeno, tak může skládat zkoušky.
Nicméně řada i kvalitních štěňat, která je prodána s PP, je prodávána s tím, že budou jen na mazlíka, každý totiž nemá chovatelské ambice. Ale řada lidí už pochopila, že pár tisíc rozdílu v pořizovací ceně jim stojí za to, aby si koupili psa, kterého chtějí, tedy, že to bude to plemeno, které chtějí a bude mít i ty povahové vlastnosti.
Při koupi štěněte bez PP není jistého vůbec nic.
Už to bylo Jessie vysvětleno, údajně ji to řekl nějaký chovatel, se kterým si dopisovala..sama si asi pořizuje prvního psa s pp. Klid.
Mnoho lidí, hlavně potom mladých lidí, chce pejska - pokud možno hned! Nemají trpělivost šetřit a koupit si kvalitní zvíře s původem, tedy s PP. Koupí první štěně na inzerát bez PP, hlavně za - pro ně - přijatelnou cenu. Pominu, že někdy tím jen podpoří množitele (často to nelze jen tak poznat).
A potom nastanou různé varianty - ze štěněte vyroste něco, co jen vzdáleně připomíná vysněnou rasu. Má-li majitel štěstí, je to zvíře alespoň zdravé.
Ze štěněte vyroste pěkný jedinec, který by i uspěl na výstavě (kdyby měl ten PP), majitel za rok, za dva zjistí, že by ho i bavilo psa vystavovat, cvičit, předvádět na zkouškách... ale nemůže, protože pes nemá PP. A začne toho litovat, někteří píší i sem na diskusi dotazy, jak by jejich pes mohl PP dostat dodatečně? (Nemohl).
Pes je závazek na min.10 let, proto je potřeba k pořízení přistupovat zodpovědně a ne vidět jen pár ušetřených tisícovek na začátku a potom mnoho let litovat, proč si raději nepořídil už rovnou psa s PP.

Je dobře, že se lidé informují, kolikrát člověka ani nenapadne si zjistit, jak má jedinec určitého plemene vypadat. Tuhle se mi jeden pán vrhnul na mého zrzavce přes 10 kg: "Jé, já mám taky krysaříka, jen černého, ti maxi jsou nejlepší!" Pánovi o velikostních rázech řekl "chovatel" poté, co štěně vyrostlo. I to se může stát, to už není o exteriérových drobnostech typu uši jinam, odlišný čenich, jiná délka nohou/těla...
Nedávno štěně bordery - majitel peníze nepočítá, ale nevěděl. Teď je jim to líto, protože spousta ofiko aktivit je jen pro psy s doloženým původem.

Se nedivím že lidé nakupují z množíren, když se mezi nimi šíří takové bludy. Psa s pp si může koupit každý. žádné podmínky k tomu neexistují. Klidně potom může pp strčit doma do šuplíku a nedělat se psem vůbec nic, je to jeho věc. žádná kastrace, povinné výstavy, zkoušky apod. je to nesmysl. Některé chovné stanice dávají do smlouvy třeba to že když psa dovedete k určité zkoušce vrátí vám část kupní ceny apod ale to všechno je o dohodě. Ale když si psa koupíte je váš a nikdo vás nemůže nutit co s ním máte dělat nebo ne.Ale jinak pro zadavatelku, určitě si kupte štěně s PP, když nebudete chtít, nemusíte s ním dělat nic. Ale předpokládám že borderu budete chtít cvičit, a když vám to půjde tak s bezpapírákem pak opravdu nic dělat nemůžete, a když vás třeba výcvik začne bavit a budete to chtít dělat na nějaké úrovni tak vás potom bude mrzet že papíry nemáte. Znám spousty lidí co si třeba pořídili lovečáky bez pp a ted najednou mají psů víc, protože s bezpapírákem žádné zkoušky neudělají at by byl sebelepší.
Janae

XXX.XXX.216.21
Já nesouhlasím ohledně zdraví. Máme psa s PP a je od štěněte dost nemocný. Jedná se o nepřešlechtěné větší plemeno. V okolí mám pouze psy bez PP a nevím o žádném větším zdravotním problému.
Už když jsem přinesla štěně k veterináři, tak jeho slova byla "pes s PP, to je v háji, to jste neměli dělat, bude pořád nemocný", já mu odpověděla pár naučených frází z internetu o tom, jak jsou psi s PP testovaný na dědičné choroby, tudíž i zdravější. A za měsíc už jsme byli u veterináře pečený vařený a jsem u něj pečený vařený už 13 let.
(není to pes z pochybné chs)
Teď pomalu řešíme dalšího psa, chceme opět s PP a to pouze z jednoho důvodu, chci aby pes nebyl kříženec, aby nějak vypadal. Zdraví se může podělat vždy, PP na to má jen malý vliv.

Janae
napsal(a):
Já nesouhlasím ohledně zdraví. Máme psa s PP a je od štěněte dost nemocný. Jedná se o nepřešlechtěné větší plemeno. V okolí mám pouze psy bez PP a nevím o žádném větším zdravotním problému.
Už když jsem přinesla štěně k veterináři, tak jeho slova byla "pes s PP, to je v háji, to jste neměli dělat, bude pořád nemocný", já mu odpověděla pár naučených frází z internetu o tom, jak jsou psi s PP testovaný na dědičné choroby, tudíž i zdravější. A za měsíc už jsme byli u veterináře pečený vařený a jsem u něj pečený vařený už 13 let.
Teď pomalu řešíme dalšího psa, chceme opět s PP a to pouze z jednoho důvodu, chci aby pes nebyl kříženec, aby nějak vypadal. Zdraví se může podělat vždy, PP na to má jen malý vliv.
Může se stát, že je PP pes nemocný. Není to průmyslový výrobek, ale živý organismus.
Kdyby mi vet řekl to, co vám, okamžitě odcházím k jinému.
Janae

XXX.XXX.216.21
napsal(a):
Může se stát, že je PP pes nemocný. Není to průmyslový výrobek, ale živý organismus.
Kdyby mi vet řekl to, co vám, okamžitě odcházím k jinému.
Vet je svérázný, někdy neomalený a má svůj názor, občas mi nějakou hláškou vyrazí dech. Ale je dobrý, zná našeho psa od malička, nebudeme přecházet. S kočkama chodím jinam, jeho názor na perskou kočku jsem nevydýchala.
Máte pravdu, pes není průmyslový výrobek. Ale i tady padly názory ve smyslu - PP pes je zdravější- a ono to tak není, znám zdravotní stav rodičů, ovšem nikde není psáno, jejich potomek bude zdraví, klidně může trpět na tzv dědičné choroby.
Jsem z vesnice, většina psů se pořizuje od souseda přes plot maximálně ze sousední vesnice, asi nikdo by nejel pro psa někam dál. Jsou to kříženci snad všeho, maximálně se cíleně kříží dva podobný. A ti psi jsou i přes mizernou stravu v pohodě, dožívají se celkem požehnaného věku.
Osobně, kdybych nechtěla "hezkého" psa, volím taky štěně od souseda. Ale protože jsem ženská marnivá, navíc ženská co psy nemusí a pes se pořizuje jen kvůli chlapovi, chci psa hezkého, když už se o něj starám, ať alespoň nějak vypadá, tak chci psa s PP.
U psa z množky je to jasné, tam bych zdraví neočekávala.
Janae
napsal(a):
Jenže je rozdíl mezi psem s PP, psem bez PP a voříškem. Vořeši jsou obecně zdravější a odolnější, klasické bezpapíráky, kde se vám někdo za každou cenu snaží namluvit, že je to nějaké konkrétní plemeno bych za zdravější neoznačovala. Často to právě bývají ti největší chcípáci.
To, že váš pes, byť papírový, má pochroumané zdraví se prostě stát může. Neoznačovala bych hned všechny psy s PP za věčně nemocné chudinky. Není to tak.
Hmm, tak jsem asi divná, když mám i morčata s PP a moji křečci jej taky měli. Psy jsem zatím měla všechny s průkazem, ale ne všichni byli bezchybní/ ale snad dobře vychovaní/. Teď řeším štěně na příští rok a zatím vybírám rodiče, sjíždím info o chovkách, rodokmeny, zdravotní výsledky a standard daného plemene...
Uvidím, jestli se pro mě nějaké štěňátko narodí
Janae

XXX.XXX.216.21
Atheira
napsal(a):
Jenže je rozdíl mezi psem s PP, psem bez PP a voříškem. Vořeši jsou obecně zdravější a odolnější, klasické bezpapíráky, kde se vám někdo za každou cenu snaží namluvit, že je to nějaké konkrétní plemeno bych za zdravější neoznačovala. Často to právě bývají ti největší chcípáci.
To, že váš pes, byť papírový, má pochroumané zdraví se prostě stát může. Neoznačovala bych hned všechny psy s PP za věčně nemocné chudinky. Není to tak.
Já přece nic takového nepíšu. Jen se snažím říct, že PP neznamená zdravější pes a bez PP nemocný. Z množky bych zdraví nečekala, ale jinak je to o štěstí.
Janae
napsal(a):
Já přece nic takového nepíšu. Jen se snažím říct, že PP neznamená zdravější pes a bez PP nemocný. Z množky bych zdraví nečekala, ale jinak je to o štěstí.
To taky nebylo nic proti vám. Jen mám občas pocit, že lidi pak nabývají dojmu, že proč teda psa s PP, vždyť si můžou koupit bez něj, když sousedovic bezpapírák je celý život zdravý. Jenže často to bývá tak, že ten pejsek od sousedu je vořech z útulku, ne chůdě z množky, v čemž už někteří prostě rozdíl nevidí. Berou všechny psy bez PP jedním metrem.
Atheira
napsal(a):
To taky nebylo nic proti vám. Jen mám občas pocit, že lidi pak nabývají dojmu, že proč teda psa s PP, vždyť si můžou koupit bez něj, když sousedovic bezpapírák je celý život zdravý. Jenže často to bývá tak, že ten pejsek od sousedu je vořech z útulku, ne chůdě z množky, v čemž už někteří prostě rozdíl nevidí. Berou všechny psy bez PP jedním metrem.
Nemusí se jednat o množírnu (i když tam je to samozřejmě pravděpodobné). Prostě všichni psi jsou přenašeči určitých chorob, čistokrevní samozřejmě těch stejných chorob a pokud někdo připustí sice "moc zdravé a moc úžasné pejsánky" doma a s láskou, ale oba přenašeče bez genetických testů s tím, že jim přeci nic není, tak budou i štěňata ok, je to potom kolikrát prů-ser.

Janae
napsal(a):
Někdy znamená (choroby na které se testují třeba BOC, AST nebo Kookerhondje) a někdy neznamená (choroby pohybového aparátu)
Janae
napsal(a):
S tím vaším veterinářem...Hmm, píšete, že je dobrý a pes 13let nemocný. Nevím sice co bylo psu, ale jestlipak to třeba nemohlo být i léčením pana veterináře? Máme tady na klinice podobný přístup. Můj berňák byl 6let absolutně zdravý, pak najednou něco jako zánět močových cest, vždycky když hárala jeho kamarádka a snažil se ji nakrýt. Vetka řekla, že to bylo asi tím, že si do močového ústrojí zanesl binec. Při každém hárání se to zhoršovalo, další rok ho to sejmulo. Když jsme přijeli, že je na tom špatně, vet jen prohodil, že jakmile onemocní berňák, je to vždycky průšvih. Měl pravdu, bylo to neléčitelné, i když se pak opravdu snažili dělat vše možné(taky peníze hrajou roli, nedělám si iluze) tak ten přístup mne prostě zarazil. Něco jako: ne, berňáka nemá cenu léčit. Vetka v rodině mi to řekla prakticky natvrdo: onemocněl? Tak tam není šance...Takže něco jako váš vet a jeho názor na psy s PP..
Janae

XXX.XXX.194.3
lesnížínka
napsal(a):
S tím vaším veterinářem...Hmm, píšete, že je dobrý a pes 13let nemocný. Nevím sice co bylo psu, ale jestlipak to třeba nemohlo být i léčením pana veterináře? Máme tady na klinice podobný přístup. Můj berňák byl 6let absolutně zdravý, pak najednou něco jako zánět močových cest, vždycky když hárala jeho kamarádka a snažil se ji nakrýt. Vetka řekla, že to bylo asi tím, že si do močového ústrojí zanesl binec. Při každém hárání se to zhoršovalo, další rok ho to sejmulo. Když jsme přijeli, že je na tom špatně, vet jen prohodil, že jakmile onemocní berňák, je to vždycky průšvih. Měl pravdu, bylo to neléčitelné, i když se pak opravdu snažili dělat vše možné(taky peníze hrajou roli, nedělám si iluze) tak ten přístup mne prostě zarazil. Něco jako: ne, berňáka nemá cenu léčit. Vetka v rodině mi to řekla prakticky natvrdo: onemocněl? Tak tam není šance...Takže něco jako váš vet a jeho názor na psy s PP..
Ne není to vetem.
Zjednodušeně a už si celou anabázi pořádně nepamatuji. Od štěněte trpí na zápaly plic.
Ale pak to byla panostitida ( potvrzena několika veterináři), z které ale nevyrostl, celý život kulhá na přední nohu. Ke stáří začíná pokulhávat i zadní nohy, má dny, kdy je jak mladík a pak následuje den, kdy ujde pár pouze pár kroků.
Byl dělán rentgen předních noh a pokud si dobře vybavuji, má nějakou změnu na kosti, teď nevím jestli je kratší či delší a artrózu.
Zadní nohy jsme nerentgenovali, je to starý pes, už ho tomu nehodláme vystavovat. Vlastně celý jeho život kulhá a nikdy nevíme jak na tom bude zítra.
Jarní alergie, kdy mu teče z očí a vypadá hrozně už je jenom třešnička na dortu.
Když to sečtete, tak u veterináře trávíme celkem dost času.
Nešlo jen jednoho lékaře, pokud se nám něco nezdálo, nebyl problém dojet dál k veterináři, ale všichni zatím potvrdili jen diagnózu našeho veta. Ke stáří je pes už celkem nevrlý, tak už ho nikam nataháme a zůstáváme u našeho veta, se kterým se pes zná a rozumí si. ( zdá se, že mají stejný smysl pro humor ).
simonkarex
napsal(a):
Jsem taky toho nazoru ze pes s pp muze byt od mala nemocny. takze je jedno jestli si koupi clovek psa bez pp nebo s pp.
Že může být od mala nemocný, vám nikdo nevyvrací. Stejně jako u lidí to, jestli bude jedinec celý život zdravý, neovlivníte. Jenže PP psi jsou minimálně vyšetření na nemoci, které tato plemena postihují, aby se alespoň jistá rizika vyloučila. Pokud si koupíte psa bez PP, nemáte jisté vůbec nic. Vlastně jen to, že jste si za své peníze pořídila voříška.

JessieJ
napsal(a):
To je zase blábol !
JessieJ
napsal(a):
A jak se na výstavě zjistí, jestli má vykastrovaný pes obě varlata v šourku?

Fiona.Praha
napsal(a):
A jak se na výstavě zjistí, jestli má vykastrovaný pes obě varlata v šourku?
Zjistí, že je tam nemá a poletí z kruhu jako namydlený blesk

Pro JessieJ :
Někde jste se zmínila, že chcete borderkolii. U té o jedinci bez PP vůbec neuvažujte. Tím jak moc je to ( stále ještě ) módní plemeno, tak se bez PP množí mnohdy na jedincích vyloučených z chovu pro zdravotní nebo povahové problémy. Neprojdou do chovu, tak se na nich množí bez PP. Kombinují se jedinci, kteří k sobě nejsou vhodní ( např. příbuzní, nevhodná kombinace zbarvení, monoží ti, kdo o genetice a chovu nemají potuchy ) a tím se jejich vady - povahové i zdravotní - umocňují !

napsal(a):
To je zase blábol !
Vidím, že už jste si to vyjasnili.
simonkarex
napsal(a):
To znamená co? Nemáte dost peněz na standardní štěně? Nebo nemáte dost peněz na výstavy? Ono i bezchybné štěně se dá leckdy sehnat levně. Třeba když má některý chovatel první vrh občas dá nízkou cenu za jinak bezchybná štěňata. Takové štěně je skoro za cenu bezpapíráka ale je po vyšetřených a zdravých rodičích.
simonkarex
napsal(a):
Uz jsem to tu psala.chci psa tak od 2 mesici, chci si ho vychovat podle sveho a nechci psa ktery je naučeny na nake pravidla od lidi s utulku.
Jak to myslíte? Chcete plemeno nebo psa z útulku?
Věk dva měsíce je minimální věk kdy si můžete štěně koupit. Ani ve třech měsících není štěně učené nějakým zvláštním pravidlům. Od rozumného chovatele bude umět chodit na vodítku, možná bude mít již základ přivolání a bude učen na čistotnost. To není nic špatného. Já mám osobně radši odrostlejší štěně od dobrého chovatele. Takové štěně má již dobrou socializaci a tedy vyrovnanou povahu.
marcelaamax
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3211310/civa-pejsek Koukám, že chcete čivavu. Teď to asi nenajdu, ale poslední dobou bylo opravdu dost případů, kdy byla štěňata čivav bez PP dost vážně nemocná.
A znám pár čivav bez PP, které mají třeba okolo 5ti kg, nebo třeba uši dolů, jsou podezřele dlouhé jako jezevčík a podobně...takže asi tak...
Nebo jsou postižená protože jsou double merle. Což v chovu s PP není.
Janae
napsal(a):
Vet je svérázný, někdy neomalený a má svůj názor, občas mi nějakou hláškou vyrazí dech. Ale je dobrý, zná našeho psa od malička, nebudeme přecházet. S kočkama chodím jinam, jeho názor na perskou kočku jsem nevydýchala.
Máte pravdu, pes není průmyslový výrobek. Ale i tady padly názory ve smyslu - PP pes je zdravější- a ono to tak není, znám zdravotní stav rodičů, ovšem nikde není psáno, jejich potomek bude zdraví, klidně může trpět na tzv dědičné choroby.
Jsem z vesnice, většina psů se pořizuje od souseda přes plot maximálně ze sousední vesnice, asi nikdo by nejel pro psa někam dál. Jsou to kříženci snad všeho, maximálně se cíleně kříží dva podobný. A ti psi jsou i přes mizernou stravu v pohodě, dožívají se celkem požehnaného věku.
Osobně, kdybych nechtěla "hezkého" psa, volím taky štěně od souseda. Ale protože jsem ženská marnivá, navíc ženská co psy nemusí a pes se pořizuje jen kvůli chlapovi, chci psa hezkého, když už se o něj starám, ať alespoň nějak vypadá, tak chci psa s PP.
U psa z množky je to jasné, tam bych zdraví neočekávala.
A dělá se u Vašeho plemene nějaké zdravotní vyšetření na dědičné nemoci? Co je Vašemu psovi?

..."Http://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3211310/civa-pejsek
Koukám, že chcete čivavu"...
Čivavu bez PP néé. To je lepší vybrat si méně módní plemeno a tím levnější štěně. Proč musí dnes každý chtít levnou čivavu a levnou borderkolii.
A přitom s jinými malými plemeny bude víc zábavy, než s nemocnou "chcípáckou" čivavou.
A ještě ji přeplácet, protože i ty bez PP jsou drahé. To radši přiznaného kříženečka za minim. cenu.
simonkarex
napsal(a):
Jsem taky toho nazoru ze pes s pp muze byt od mala nemocny. takze je jedno jestli si koupi clovek psa bez pp nebo s pp.
Proč si nevezmete za pár korun křížence třeba z útulku? Možná bude vypadat v dospělosti stejně jako štěně bez PP co si jednou koupíte za několik tisíc. U psa bez PP nemáte záruku že si kupujete opravdu čistokrevné plemeno. Nemáte jak doložit čistokrevnost když pes nemá průkaz původu.
U některých plemen se vyšetřuje např. dyspazie kyčelního kloubu, luxace patel, oči, srdce, ataxie, hluchota, slepota a jiné dědičné nemoce. Nikdy si nekoupíte s PP double merle. Ten je naopak celkem častý u psů bez PP - tedy jedná se o často postižené štěně. Oni psi bez PP se netestují na žádné dedičné nemoci a o genetiku se jejich majitelé nezajímají.
Pokud chcete kupte si za několik tisíc štěně bez PP. Třeba budete mít štěstí a bude pes opravdu vypadat jako nějaké plemeno a nebude třeba slepý.
JessieJ

XXX.XXX.149.3
napsal(a):
Pro JessieJ :
Někde jste se zmínila, že chcete borderkolii. U té o jedinci bez PP vůbec neuvažujte. Tím jak moc je to ( stále ještě ) módní plemeno, tak se bez PP množí mnohdy na jedincích vyloučených z chovu pro zdravotní nebo povahové problémy. Neprojdou do chovu, tak se na nich množí bez PP. Kombinují se jedinci, kteří k sobě nejsou vhodní ( např. příbuzní, nevhodná kombinace zbarvení, monoží ti, kdo o genetice a chovu nemají potuchy ) a tím se jejich vady - povahové i zdravotní - umocňují !
Po žádném jiném psovi ( pokud bych nechtěla vyloženě z útulku), než s papíry bych nekoukala a ani jsem to nikde nepsala.

JessieJ
napsal(a):
Po žádném jiném psovi ( pokud bych nechtěla vyloženě z útulku), než s papíry bych nekoukala a ani jsem to nikde nepsala.
Pak se omlouvám, měla jsem takový dojem, nečetla jsem tu diskuzi až tak pečlivě. Byla to zřejmě ta druhá slečna, co uvažovala o psovi bez PP.
Ale to neznamená, že neplatí to, co jsem o BOC bez PP psala.

simonkarex
napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2878894/whippet-vipet/
Podívejte se sem. Matka vipet s PP, ale kdo je otec? Jestli je to kvalitní krycí pes, tak plodit štěňata bez PP nesmí! Tak to asi nebude. Vyrostou z těch krásných štěňat opravdu vipeti?
Proč si majitelé feny nezřídili chovatelskou stanici, když chtěli odchovat štěňata? Ani si ji nemuseli zakládat, kdyby štěňata chtěli odchovat řádně podle pravidel, mohli požádat chovatele své feny a odchovat vrh na něj. Takže není pravda, že štěňata nemají PP protože oni nemají chov.st.
I kdyby ze štěňátek vyrostli opravdu pěkní vipeti, nebudou se smět zúčastnit dostihů. Nemají doklad o tom, že jsou vipeti (PP).
100x si nový majitel může myslet, že ho dostihy vůbec nezajímají, pak jednou uvidí nadšení vipetů na dráze a ejhle - oni nebudou moct, i kdyby se jim to 100x líbilo.

"Třeba když má některý chovatel první vrh občas dá nízkou cenu za jinak bezchybná štěňata. Takové štěně je skoro za cenu bezpapíráka ale je po vyšetřených a zdravých rodičích."
k tomu, jelikož mě taková vyjádření kapku iritují - platí pouze po vyšetřených s tím, že výsledky vyšetření splňují podmínky uchovnění, šlus!
U žádného plemene se nevyšetřuje celé "ZDRAVÍ" (ono to pravda ani nejde, že...), u mnoha plemen se vyšetřuje např. jenom to DKK, u některých vůbec nic! A např. u toho DKK, uchovněni mohou např. být i zvířata s DKK stupně 3...Tuším že donedávna nebyla ani jednotná metodika posuzování DKK, a nebude ani tajemstvím, že si některá plemena jezdí pro ty nulky do zahraničí (samozřejmě dle podmínek klubu).
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Já to povím ještě jinak: Za životní náklady mého psa jsem mohla mít nové auto. Nechci tvrdit, že pokud nemám na nové auto, nemám ani na psa, ale v podstatě ten pes mě stál (a stojí) za život cca 300 000. Jen kvalitní žrádo, veterinář, základní vybavení jako obojky a vodítka. Nejezdíme na výstavy, sportovní akce ani dovolené do zahraničí, takže to není rozhodně stropová částka. (Samozřejmě záleží na velikosti, žrádlo bývá u poměrně zdravého psa nejdražší položka.) Pakliže toto vezmu v úvahu, nemůže mě rozházet cena do 20 000 za kvalitní štěně s kupní smlouvou, protože to je vklad do budoucna. Koupím si štěně, zjistím, že jeho zdravotní stav se neslučuje se životem, na základě smlouvy mám právo štěně vrátit. Nebo za pět let přijde potopa, přijdu o dům - a psa mohu alespoň dočasně umístit u jeho chovatelů. To jsou výhody, u kterých nechceme, abychom je potřebovali, nicméně občas se vážně hodí.
Ohledně zdraví - já bych si třeba nepřála mít NO, s PP nebo bez, je to zatížené plemeno (proto si pořídím jako dalšího psa belgického ovčáka, ten je v porovnání s NO mnohem zdravější, ale to je bokem). Ale je to o nich známé. A o tom to je. U čistokrevného psa máte možnost zjistit, na co si dát pozor, jaké testy u rodičů vyžadovat apod. U bezpapíráka nevíte nic.
Rozdíl mezi s PP a bez PP:
to záleží na tom, co u psa chcete,
pokud chcete kamaráda, rozdíl není,
pokud chcete cvičit pro radost, ani tady není,
pokud chcete třeba se psem provozovat myslivost, s jiným než s PP to nejde, takže třeba to a taky výstavy, zejména FCI taky jen s PP - ale voříškiády jsou pro všechny.
taky je PP důležitý, pokud jste fanda jednoho určitého plemene, je řece jen jakýs takás záruka, že se štěně bude plemeni podobat u psů s PP.
zdravotně na tom jsou nejlépe kříženci v první generaci a dnes jsou taky, zejména v USA velmi rozšíření a prodáváni dráž než běžná štěňata určitého plemene.
vše ovšem platí u skupiny psů, u jednotlivce se to nemusí potvrdit.
Dnes uz uplne beplati ze pes s papirama ma jisty puvod, je to 100% ciste plemeno atd. Uplne se v tech federacich nevyznam, takze je nebudu jmenovat abych neco nepopletl. Ale papiry si u nekterych z nich muzete koupit na jakehokoliv psapsa ktery splnujee nejake dane standarty. I me nabizeli papiry na utulkoveho krasneho, opravdu vzorove staveneho pita, za 10tis kc. Pri koupi hsem se s tim setkal podruhe, majitel prodaval psy s pp a pritom neznal puvod rodicu svych stenat.
Jinak kdyz si opravdu overite ze pp jsou poctive, rozdil v tom je..
Vsichni ty zeslechteny psi uz jsou na neco nachylni, na klouby, trhani vazu, vrozene degenerace atd. A ze stanic s pp se tihle psy vyrazuji, nejsou dale pripousteni do chovu aby se tomu co nejvic zabranilo, u kvalitnich psu s pp mate vetsinou k dispozici komplet lekarskou zpravu, rentgeny atd. Ti co doma mnozej bez papiru tohle neresej, takze sance ze budou se psem vetsi problemy ve stari se zvetsuje, ale samozrejme je jak u pp tak bez nich. Spoustu chovnych stanic take nabizi vystavovani za vas, tzv budou s vasim pejskem jezdit po vystavach, pokud by jste jednou chtela stenata, zvysuje to jejich hodnotu.
Kubaexo
napsal(a):
Dnes uz uplne beplati ze pes s papirama ma jisty puvod, je to 100% ciste plemeno atd. Uplne se v tech federacich nevyznam, takze je nebudu jmenovat abych neco nepopletl. Ale papiry si u nekterych z nich muzete koupit na jakehokoliv psapsa ktery splnujee nejake dane standarty. I me nabizeli papiry na utulkoveho krasneho, opravdu vzorove staveneho pita, za 10tis kc. Pri koupi hsem se s tim setkal podruhe, majitel prodaval psy s pp a pritom neznal puvod rodicu svych stenat.
Papírama samozřejmě všichni myslí FCI - mezinárodně uznávanou organizaci.
Kubaexo
napsal(a):
Jinak kdyz si opravdu overite ze pp jsou poctive, rozdil v tom je..
Vsichni ty zeslechteny psi uz jsou na neco nachylni, na klouby, trhani vazu, vrozene degenerace atd. A ze stanic s pp se tihle psy vyrazuji, nejsou dale pripousteni do chovu aby se tomu co nejvic zabranilo, u kvalitnich psu s pp mate vetsinou k dispozici komplet lekarskou zpravu, rentgeny atd. Ti co doma mnozej bez papiru tohle neresej, takze sance ze budou se psem vetsi problemy ve stari se zvetsuje, ale samozrejme je jak u pp tak bez nich. Spoustu chovnych stanic take nabizi vystavovani za vas, tzv budou s vasim pejskem jezdit po vystavach, pokud by jste jednou chtela stenata, zvysuje to jejich hodnotu.
To jsou nesmysly, PP je úřední dokument a rozhodně není obvykle falšován, ano z chovu jsou vyřazováni psi s vadami, mnohdy ba většinou se jedná o vady exteriérové, které na zdravitní stav psa nemají nejmenší vliv,.

stop týrání
napsal(a):
To jsou nesmysly, PP je úřední dokument a rozhodně není obvykle falšován, ano z chovu jsou vyřazováni psi s vadami, mnohdy ba většinou se jedná o vady exteriérové, které na zdravitní stav psa nemají nejmenší vliv,.
DKK, patela - klasické exterierové vady. On kulhající pes vůbec nevypadá dobře.
JessieJ
napsal(a):
No tak to - bohužel. zatím nefunguje, Funguje to ale zčásti u koček, kde chovatelé prodávají až kastráty nebo dodají originál PP po průkazné kastraci
Vykastrovaný pes se výstav pořádaných FCI účastnit nemůže, třída kastrátů není vyhlašována, U samců se naproti tomu pohmatem kontrolují obě sestouplá varlata,. takže ani monorchid nemůže.
Předpokládám, že dost podobně to bude i u jiných chovatelských sdružení psů.
U koček se kastráti vystavují.
stop týrání
napsal(a):
No tak to - bohužel. zatím nefunguje, Funguje to ale zčásti u koček, kde chovatelé prodávají až kastráty nebo dodají originál PP po průkazné kastraci
Vykastrovaný pes se výstav pořádaných FCI účastnit nemůže, třída kastrátů není vyhlašována, U samců se naproti tomu pohmatem kontrolují obě sestouplá varlata,. takže ani monorchid nemůže.
Předpokládám, že dost podobně to bude i u jiných chovatelských sdružení psů.
U koček se kastráti vystavují.
Například ARBA kastráty s předchozím osvědčením o sestouplých varlatech (například od veterináře nebo předchozí hodnocení z výstavy) normálně hodnotí v jejich třídě.
Kubaexo
napsal(a):
Stejne jako se prodavaji zarucene odchovana exoticka zvirata z dovozu, prodavaji se I zvirata se zarucenym rodokmenem bez rodokmenu.. ale to je jako mluvit do dubu, dulezite ale je, ze vetsina lidi to do podvedomi vezme, tech zbylych par se vzdycky najde..
O psech to ale rozhodně není, kdybyste se jen trochu kolem nich pohyboval, věděl byste, jaké podvody se dělají, jaké triky užívají, ale nejsou to ty s falešnými PP.
Vlastně si nevzmínám, že by někde byla zachycena podobná falšovaná listina.
stop týrání
napsal(a):
O psech to ale rozhodně není, kdybyste se jen trochu kolem nich pohyboval, věděl byste, jaké podvody se dělají, jaké triky užívají, ale nejsou to ty s falešnými PP.
Záleží na tom, co za podvod a falešné PP považujete. Ve vlastní tiskárně se o falšování snad nepokouší nikdo a nebo jen naprosté minimum lidí, ale když někdo prodá štěně s PP vydané třeba UCI a neinformuje zájemce o tom, že sice má pes průkaz původu, ale že s ním na výstavy FCI (na které chce zájemce chodit) nebude moci, tak je to také podvod. Samozřejmě si to má každý ohlídat a najít si info na internetu, což v dnešní době těžké není, ale férové takové zneužívání neopatrnosti začátečníků také není.
Ještě k tomu, zda psa bez s PP nebo bez.
Dost lidí v tomhle prostě nepřesvědčíte. Žiju na vesnici, lidi mají buď voříšky a nebo psy bez PP, psy s PP bych tu spočítala na prstech jedné ruky.
Nepočítám důchodce, ti většinou vůbec nemají páru, že nějaké PP existují, a většinou vlastní právě ty voříšky. Ale i mladí lidé na to tady mají svůj názor a prostě jim ho nevyvrátíte. Nedávno jsme se k tomuto tématu dostali u nás v hospodě. Všichni vám budou tvrdit, že jejich miláčci bez PP jsou naprosto zdravý, čistokrevní, a vypadají tak jak mají - což je někdy opravdu vtipné, třeba v případě 8kilového jorka, ale znáte to, ona je to ta maxi verze. Všichni vám budou říkat, jak oni i jejich známí měli vždy psa bez PP a nikdy nebyl problém. Kdežto támhle nějaký Franta měl psa za desítky tisíc a byl nemocný. Jenže on problém je i v tom, že oni ani neví, zda ten pes je povahově takový, jaký má být, protože si koupí plemeno, které se jim líbí, a jaké má být povahově vlastně ani nevědí. Viz. kamarádka a její klidná fena jack russela (bez PP), nemá žádnou aktivitu, jen se válí doma a stačí jí to. Nechali jí nakrýt a jedno štěně zůstalo doma. Teď se hrozně diví, že je aktivní a doma zlobí - nevědí, že JRT je temperamentní. Ale byl to ten hezkej pes podobnej tomu, co je na seznamu. Lidi tady nechodí se psema ven, nedělají s nimi nic. Když se snažíte něco naznačit, tak vám řeknou, že pes má velkou zahradu (v tom lepším případě) a že je spokojený, že mu nic nechybí.
Já jsem tady za exota, je hrozně divné, že chodím se psem denně několikrát ven, že mám 30kg hladkosrstého psa doma v baráku, že třikrát týdně jezdíme na cvičák, že kupuji granule draží než 200 Kč za 10 kg (proč? vždyť ten jejich na tom tak krásně prospívá, ale to, že pes se*e 10krát za den si nikdo nevšimne, to, že má neustále chlupy u zadku od průjmu nikomu není divné). Diví se, proč beru psa všude kde to jde sebou, proč s ním záměrně jezdím na výlety, proč ho v autě vozím v kleci - a vůbec, proč ho někam v tom autě vozím, proč chodím na obrany a učím ho tím agresi, jak po něm můžu chtít aby mě vnímal, když za plotem štěká pes a podobně. Nedávno jsem se dokonce dozvěděla, že psa týrám, protože mě údajně musí tahat na koloběžce. Prostě ti jejich psi, co jsou celý den sami na zahradě nebo v kotci se mají lépe. Ale to jsem se zase rozepsala o něčem jiném.
Zpátky k těm PP. Pak jsou také lidé, kteří jsou neponaučitelní. Například moje babička - odjakživa měli psy, většinou voříšky. První plemeno, které si pořídili, bylo kupodivu s PP (možná proto, že v té době bez PP ani nebylo, asi ani dnes moc jedinců bez PP nebude).. Pes se dožil pěkného věku a ve zdraví, krom očkování na veterině nikdy nebyli. Zkusili i výstavu, ale jen aby udělali radost chovatelce, nechytlo je to a tak nejezdili. Pak se rozhodli pořídit si dalšího psa, k mému údivu bez PP. Snažila jsem se jim to vysvětlit, nechávala jsem je přečíst různé články, ale nepochopili. Výstavy je stejně nebavily tak na co. Nakonec tedy došlo na psa (fenu) bez PP. Když už nic jiného, tak alespoň viděli oba rodiče, měli možnost je trochu i povahově poznat. Štěňata byla od malička fakt opečovávána a vymazlena. Štěně, které si vzala babička mělo kýlu, "chovatelka" zaplatila veškeré veterinární náklady. Prostě nebyla to štěňata na kšeft, ale co je to platné. Před odběrem byli několikrát na návštěvě. Pořád jsou s "chovatelkou" v kontaktu. Když byli feně cca 2 roky, chovatelka babičku informovala o tom, že se u matky feny projevily velké problémy s klouby. Cca rok na to museli nechat tu fenu uspat, asi v 6ti letech. Od té doby se babička klepe, aby její fena neměla problémy s klouby, což si myslím bude mít zaručeně, protože je s prominutím vyžraná jako prase, fakt extrém, lituji ji vždycky když jí vidím. No a jaký má babička závěr? Příště zase psa bez PP, protože tohle je pouze o náhodě - může se o stát i u psa s PP. A nevysvětlíte jí nic. Pak mě dostane když je v televizi nebo na netu reportáž o nějaké množírně, to se děsně rozčiluje a lituje ty psy.
Noooo pardon, nějak jsem se takhle v noci rozepsala
asurwic
napsal(a):
Záleží na tom, co za podvod a falešné PP považujete. Ve vlastní tiskárně se o falšování snad nepokouší nikdo a nebo jen naprosté minimum lidí, ale když někdo prodá štěně s PP vydané třeba UCI a neinformuje zájemce o tom, že sice má pes průkaz původu, ale že s ním na výstavy FCI (na které chce zájemce chodit) nebude moci, tak je to také podvod. Samozřejmě si to má každý ohlídat a najít si info na internetu, což v dnešní době těžké není, ale férové takové zneužívání neopatrnosti začátečníků také není.
Když někdo prodá psa s PP prodal psa s PP a ten není falšovaný, Předpokládám, že kdyby se zájemce zeptal, o jaký průkaz jde a zda a jak je omezuje, dozvěděl by se to. Podvodem by bylo jen to, kdyby byl lživě informován. Tedy kdyby mu prodejce tvrdil, že s tímto průkazem může na akce FCI.
Vámi popsaná situace není podvod.
Jinak jiné než organizace FCI prosperují třeba v Polsku, takže i tam se svými psi majitelé mohou na výstavy.
marcelaamax
napsal(a):
Ještě k tomu, zda psa bez s PP nebo bez.
Dost lidí v tomhle prostě nepřesvědčíte. Žiju na vesnici, lidi mají buď voříšky a nebo psy bez PP, psy s PP bych tu spočítala na prstech jedné ruky.
Nepočítám důchodce, ti většinou vůbec nemají páru, že nějaké PP existují, a většinou vlastní právě ty voříšky. Ale i mladí lidé na to tady mají svůj názor a prostě jim ho nevyvrátíte. Nedávno jsme se k tomuto tématu dostali u nás v hospodě. Všichni vám budou tvrdit, že jejich miláčci bez PP jsou naprosto zdravý, čistokrevní, a vypadají tak jak mají - což je někdy opravdu vtipné, třeba v případě 8kilového jorka, ale znáte to, ona je to ta maxi verze. Všichni vám budou říkat, jak oni i jejich známí měli vždy psa bez PP a nikdy nebyl problém. Kdežto támhle nějaký Franta měl psa za desítky tisíc a byl nemocný. Jenže on problém je i v tom, že oni ani neví, zda ten pes je povahově takový, jaký má být, protože si koupí plemeno, které se jim líbí, a jaké má být povahově vlastně ani nevědí. Viz. kamarádka a její klidná fena jack russela (bez PP), nemá žádnou aktivitu, jen se válí doma a stačí jí to. Nechali jí nakrýt a jedno štěně zůstalo doma. Teď se hrozně diví, že je aktivní a doma zlobí - nevědí, že JRT je temperamentní. Ale byl to ten hezkej pes podobnej tomu, co je na seznamu. Lidi tady nechodí se psema ven, nedělají s nimi nic. Když se snažíte něco naznačit, tak vám řeknou, že pes má velkou zahradu (v tom lepším případě) a že je spokojený, že mu nic nechybí.
Já jsem tady za exota, je hrozně divné, že chodím se psem denně několikrát ven, že mám 30kg hladkosrstého psa doma v baráku, že třikrát týdně jezdíme na cvičák, že kupuji granule draží než 200 Kč za 10 kg (proč? vždyť ten jejich na tom tak krásně prospívá, ale to, že pes se*e 10krát za den si nikdo nevšimne, to, že má neustále chlupy u zadku od průjmu nikomu není divné). Diví se, proč beru psa všude kde to jde sebou, proč s ním záměrně jezdím na výlety, proč ho v autě vozím v kleci - a vůbec, proč ho někam v tom autě vozím, proč chodím na obrany a učím ho tím agresi, jak po něm můžu chtít aby mě vnímal, když za plotem štěká pes a podobně. Nedávno jsem se dokonce dozvěděla, že psa týrám, protože mě údajně musí tahat na koloběžce. Prostě ti jejich psi, co jsou celý den sami na zahradě nebo v kotci se mají lépe. Ale to jsem se zase rozepsala o něčem jiném.
Zpátky k těm PP. Pak jsou také lidé, kteří jsou neponaučitelní. Například moje babička - odjakživa měli psy, většinou voříšky. První plemeno, které si pořídili, bylo kupodivu s PP (možná proto, že v té době bez PP ani nebylo, asi ani dnes moc jedinců bez PP nebude).. Pes se dožil pěkného věku a ve zdraví, krom očkování na veterině nikdy nebyli. Zkusili i výstavu, ale jen aby udělali radost chovatelce, nechytlo je to a tak nejezdili. Pak se rozhodli pořídit si dalšího psa, k mému údivu bez PP. Snažila jsem se jim to vysvětlit, nechávala jsem je přečíst různé články, ale nepochopili. Výstavy je stejně nebavily tak na co. Nakonec tedy došlo na psa (fenu) bez PP. Když už nic jiného, tak alespoň viděli oba rodiče, měli možnost je trochu i povahově poznat. Štěňata byla od malička fakt opečovávána a vymazlena. Štěně, které si vzala babička mělo kýlu, "chovatelka" zaplatila veškeré veterinární náklady. Prostě nebyla to štěňata na kšeft, ale co je to platné. Před odběrem byli několikrát na návštěvě. Pořád jsou s "chovatelkou" v kontaktu. Když byli feně cca 2 roky, chovatelka babičku informovala o tom, že se u matky feny projevily velké problémy s klouby. Cca rok na to museli nechat tu fenu uspat, asi v 6ti letech. Od té doby se babička klepe, aby její fena neměla problémy s klouby, což si myslím bude mít zaručeně, protože je s prominutím vyžraná jako prase, fakt extrém, lituji ji vždycky když jí vidím. No a jaký má babička závěr? Příště zase psa bez PP, protože tohle je pouze o náhodě - může se o stát i u psa s PP. A nevysvětlíte jí nic. Pak mě dostane když je v televizi nebo na netu reportáž o nějaké množírně, to se děsně rozčiluje a lituje ty psy.
Noooo pardon, nějak jsem se takhle v noci rozepsala
Nezlobte se, ale to mi přijde pořádně divné,
já žiju taky na vsi a voříšci jsou tady asi dva, papírových asi 50% a bezpapírových zbytek. Psi jsou dobře živeni a řádně očkováni. Nedávno naší vsí a okolím prošel psincový kašel a ukázalo se, že asi na dva, kteří očkováni nebyli, očkovali jsme všichni, i tak kašel byl, ale mírný, protože prý se zde objevila nějaká mutace. viru.
Na procházku vyrážejí všichni zhruba třetina má psy normálně v bytě. Někteří vozí psy v převozní bedně v autě.s některými chodí na cvičák, já tam dokonce chodila se psy, kteří tam obvykle nechodí.
jinak osmikilový jork asi bude fakt zdravější než jeho minikolega-.
Kýla si nevybírá a na PP nehledí, stejně jako kloubní problémy. Kdyby totiž byly kloubní potíže odstranitelné chovem, pa by již dávno z chovů s PP vymizely.
o rozdílech ve zdravotním stavu voříšků, psů s PP a psů bez PP podle toho, co jsem se dívala, nebyla zpracována žádná studie se skutečnou informační hodnotou, dá se tedy spíše předpokládat, že na to budou přibližně stejně.

"Kdyby totiž byly kloubní potíže odstranitelné chovem, pa by již dávno z chovů s PP vymizely."
Tak se podívej, jak řízení chovu umí zahýbat s DKK, což je prosím onemocnění kloubů:
http://www.hovawart.cz/databaze/statistiky/dkk.php
a viz :
http://www.cz-pes.cz/cl-2004053102-q-Dysplazie-kycelniho-kloubu-(DKK)-dil-2.-Vyzkum-dedicnosti.
No fajn, ale je tam stále... a zkoumána je jen u psů, kteří žádají o uchovnění... takže ne u psí populace. Výsledky by mohly být skutečně přesvědčivé, kdyby každý odchovaný pes byl prověřen. Pak by, v tom případě, že by dopadly podobně, mohlo být konstatováno, že dysplazie je na ústupu. Takto to umožňuje jediný závěr - psi s podezřením na dysplazii nejsou předvádeni k bonitaci.
znám velké psy s dysplazií - a jejich pravé sourozence bez ní - a jiné jejich pravé sourozence, kteří museli zemřít, protože nemohli chodit...koho myslíte, že nechali zbonitovat?

"Takto to umožňuje jediný závěr - psi s podezřením na dysplazii nejsou předvádeni k bonitaci."
nikoliv - stopko, asi moc nechápeš ani význam statistik a procent (říká ti něco statistický vzorek?) - je tam zcela jasný trend nárůstu zdravých jedinců díky prováděné tvrdé selekci na tento znak - i právě proto, že není vyšetřeno 100% jedinců a tudíž informační základna není úplná, a přesto jsou takové výsledky.
napsal(a):
"Takto to umožňuje jediný závěr - psi s podezřením na dysplazii nejsou předvádeni k bonitaci."
nikoliv - stopko, asi moc nechápeš ani význam statistik a procent (říká ti něco statistický vzorek?) - je tam zcela jasný trend nárůstu zdravých jedinců díky prováděné tvrdé selekci na tento znak - i právě proto, že není vyšetřeno 100% jedinců a tudíž informační základna není úplná, a přesto jsou takové výsledky.
Copak já, já nemám s chápáním problém, ale je na tvé straně, Dokud nebudou prověřeni všichni psi, žádný závěr nelze udělat, snad jen ten, že psi s podezřením na dysplazii nejsou přiváděni k prohlídce.
Bez kompletního vzorku nejsou kompletní výsledky.
ale v jednom má i pan Dostál pravdu, heterozygoti, což jsou patrně všichni voříšci, jsou i v tomto případě zdravější.

Chudák vědní obor statistika, ten teď dostal na frak... ...ještěže mu to je úplně jedno
stop týrání
napsal(a):
Nezlobte se, ale to mi přijde pořádně divné,
já žiju taky na vsi a voříšci jsou tady asi dva, papírových asi 50% a bezpapírových zbytek. Psi jsou dobře živeni a řádně očkováni. Nedávno naší vsí a okolím prošel psincový kašel a ukázalo se, že asi na dva, kteří očkováni nebyli, očkovali jsme všichni, i tak kašel byl, ale mírný, protože prý se zde objevila nějaká mutace. viru.
Na procházku vyrážejí všichni zhruba třetina má psy normálně v bytě. Někteří vozí psy v převozní bedně v autě.s některými chodí na cvičák, já tam dokonce chodila se psy, kteří tam obvykle nechodí.
Kýla si nevybírá a na PP nehledí, stejně jako kloubní problémy. Kdyby totiž byly kloubní potíže odstranitelné chovem, pa by již dávno z chovů s PP vymizely.
o rozdílech ve zdravotním stavu voříšků, psů s PP a psů bez PP podle toho, co jsem se dívala, nebyla zpracována žádná studie se skutečnou informační hodnotou, dá se tedy spíše předpokládat, že na to budou přibližně stejně.
Pokud mi nevěříte tak se k nám na vesnici přijeďte podívat, některé případy držení psů mi tady připadají hraniční s týráním. Neříkám, že je to tak na všech vesnicích, všechno je o o lidech, ale u nás to takhle prostě je.
No jenže pokud chci plemeno jorkšír, tak neočekávám, že bude mít 8 kg. To jsem si mohla pořídit hezkého voříška, za adpoční poplatek . Konkrétně tento 8kg jork stál 7000 kč . Nehledě na to, že jeho rodiče mohou být klidně matka se synem a podobně. Prostě pokud chci určité plemeno tak očekávám, že bude vypadat jak má, bude mít požadovanou povahu, a rodiče budou mít jistá zdravotní vyšetření. V rodokmenu mohu pátrat dál a zjistit, jak jsou na tom ostatní psy v "rodu". Ano, i pak se mohou vyskytnout zdravotní problémy, ale je to méně pravděpodobné než když si pořídím psa bez PP kde ani pořádně nevím kdo je matka a otec...
Nějak nechápu smysl vašeho příspěvku, co tím chcete říct? Že je úplně jedno, zda pes s PP nebo bez? Ať si lidi klidně pořizují bezpapíráky, že je to naprosto v pořádku?
stop týrání
napsal(a):
Hmm, já třeba považuji vystavení PP štěňatům po rodičích bez PP jako falšování a podvod
Sam 90210
napsal(a):
Hmm, já třeba považuji vystavení PP štěňatům po rodičích bez PP jako falšování a podvod
A s tím jste se setkala? Já částečně. Můj pes je s PP, ale když neprospíval, začala jsem se více zajímat o rodiče. V PP měl zapsaného jiného otce, než měl původně krýt, chovatel to vysvětloval, že to nevyšlo, tak fenku překrýval svým druhým psem. Ten by ovšem podle poradkyně chovu vůbec neměl být uchovněný, byl moc vysoký. Ale když jsem hledala, uchovněného jsem ho našla. Můj pes je ale prcek, takže to spíš vypadá, že fena zabřezla s tím prvním psem - ten byl malý. Následně jsem se dozvěděla, že proti chovateli je na klubu vedeno kárné řízení pro nějaké čachry s papírama a vůbec tam byli nějací rozhádaní všichni. Mě v podstatě o nic nejde, ani nevystavujem, ale nějaké menší čachry asi budou všude...Lidi jsou vyčůraní a vždycky se to prostě, nějak udělá"
lesnížínka
napsal(a):
A s tím jste se setkala? Já částečně. Můj pes je s PP, ale když neprospíval, začala jsem se více zajímat o rodiče. V PP měl zapsaného jiného otce, než měl původně krýt, chovatel to vysvětloval, že to nevyšlo, tak fenku překrýval svým druhým psem. Ten by ovšem podle poradkyně chovu vůbec neměl být uchovněný, byl moc vysoký. Ale když jsem hledala, uchovněného jsem ho našla. Můj pes je ale prcek, takže to spíš vypadá, že fena zabřezla s tím prvním psem - ten byl malý. Následně jsem se dozvěděla, že proti chovateli je na klubu vedeno kárné řízení pro nějaké čachry s papírama a vůbec tam byli nějací rozhádaní všichni. Mě v podstatě o nic nejde, ani nevystavujem, ale nějaké menší čachry asi budou všude...Lidi jsou vyčůraní a vždycky se to prostě, nějak udělá"
Já osobně ne ( doma mám vořecha a nikdy jsem psa s PP nevlastnila), ale spousta chovatelů na to dojela, třeba ta chovatelka berňáků co byla i v TV, prodávala štěňata co vůbec nebyla po rodičích co byli zaznamenáni v PP a i tady jen na ifauně se toho dost najde.
marcelaamax
napsal(a):
Pokud mi nevěříte tak se k nám na vesnici přijeďte podívat, některé případy držení psů mi tady připadají hraniční s týráním. Neříkám, že je to tak na všech vesnicích, všechno je o o lidech, ale u nás to takhle prostě je.
No jenže pokud chci plemeno jorkšír, tak neočekávám, že bude mít 8 kg. To jsem si mohla pořídit hezkého voříška, za adpoční poplatek . Konkrétně tento 8kg jork stál 7000 kč . Nehledě na to, že jeho rodiče mohou být klidně matka se synem a podobně. Prostě pokud chci určité plemeno tak očekávám, že bude vypadat jak má, bude mít požadovanou povahu, a rodiče budou mít jistá zdravotní vyšetření. V rodokmenu mohu pátrat dál a zjistit, jak jsou na tom ostatní psy v "rodu". Ano, i pak se mohou vyskytnout zdravotní problémy, ale je to méně pravděpodobné než když si pořídím psa bez PP kde ani pořádně nevím kdo je matka a otec...
Nějak nechápu smysl vašeho příspěvku, co tím chcete říct? Že je úplně jedno, zda pes s PP nebo bez? Ať si lidi klidně pořizují bezpapíráky, že je to naprosto v pořádku?
No fajn, když chcete určité plemeno, kupte si psa s PP, pravděpodobnost je podstatně vyšší, když je vám to jedno, pořidte si, co chcete.
ano, chci říci, že pes je pes vždy a je jedno, jestli máte vořecha, papíráka nebo bezpapíráka, podstatné je, jak se k němu vy sama chováte. Kupovat psa v chovech bez PP je sázka do loterie, mlžete mít nejhezčího v okolí nebo taky ne... je to jako byste se zlobila, že jste nakoupila v bazaru a ukázala se vada zboží.. je to chyba kupujícího, to je snad jasné., ne bazaristy. Jeho chyba by to bals a´)snad jen tehdy, kdyby tvrdil, e je to nové zboží s plnou garancí, ale to uvedení informace bez PP jistě neříká.
o tom zda, který pes je či není pravděpodobně zdravější nejde spekulovat, žádný průzkum v tom dělán prostě nebyl
Faktem je, že podvody typu vyměněné štěně, překrytí feny, se dějí. Kdysi tady jedna "znalkyně" dávala k lepšímu, jak skvělé bylo, a v cizině běžné., nakrýt fenu dvěma psy, mít tedy dvojí štěňata, pak je roztřídit testem DNA. senzační dle diskutérky naprosto běžný postup ve vyspělých kynologických zemích, A jak zdejší znalci aplaudovali. Při tom je to vážná nehoda, která mlže znamenat ukončení chovu pro chovatele... v tomto případě bylo povoleno skutečně roztřídění štěňat, ale i tak je to prostě přestupek proti chovatelským zásadám a FCI jej nepřipouští. Ještě hodlala ta madam prodávat štěňata dráž, když už tedy mají ty testy.
a uvědomte si, pokud někdo chce psa bez PP, je to jeho soukromá věc a žádné strašení nemá smysl, a je zcela nesmyslné.
Sam 90210
napsal(a):
Já osobně ne ( doma mám vořecha a nikdy jsem psa s PP nevlastnila), ale spousta chovatelů na to dojela, třeba ta chovatelka berňáků co byla i v TV, prodávala štěňata co vůbec nebyla po rodičích co byli zaznamenáni v PP a i tady jen na ifauně se toho dost najde.
To byl právě jediný případ, co znám, kamarád má od ní fenku. A opravdu nevypadá úplně jako berňák, je něčím přikřížená, vypadá jako větší bordera spíš A byla z toho fakt velká aféra v chovatelských kruzích, hlavně tedy u berňuch. V takovémto rozsahu si myslím, že to byla opravdu spíše vyjímka. A moc dlouho to paní ani neprocházelo
Kubaexo
napsal(a):
Nejsou, s papirama se zadne podvody nedelaji, stoptyrani uz to snad rekl dost jasne!
Vy asi budete mít potíže s pamětí na to, co jste sám prohlásil a pak s pochopením čteného, Řekla jsem jasně, že se nefalšují PP.
Znamená to, že nikdo doma nevyrábí falzifikát PP, jiné podvody se dělají, proto některé kluby nařizují zkoušky otcovství.
falšovat údaje, které pošlu plemenné knize s žádostí o vystavení PP není falšování PP, protože ten je pravý, je vydán na předepsaném papíře tím, kdo je k tomu zmocněn.
lesnížínka
napsal(a):
To je těžko se v tom vyznat, vzhledem k tomu, že u nás mohou mít psi i několik klubů, jedna poradkyně nemusí mít vůbec přehled, že je pes v jiném klubu normálně uchovněn. Velikost psa taky nic neznamená, pokud neznáte jeho předky do daleka. i malí lidí mají vysoké děti a naopak.
ale ano, je docela i možné, že tam byly čachry,.
stop týrání
napsal(a):
No fajn, když chcete určité plemeno, kupte si psa s PP, pravděpodobnost je podstatně vyšší, když je vám to jedno, pořidte si, co chcete.
ano, chci říci, že pes je pes vždy a je jedno, jestli máte vořecha, papíráka nebo bezpapíráka, podstatné je, jak se k němu vy sama chováte. Kupovat psa v chovech bez PP je sázka do loterie, mlžete mít nejhezčího v okolí nebo taky ne... je to jako byste se zlobila, že jste nakoupila v bazaru a ukázala se vada zboží.. je to chyba kupujícího, to je snad jasné., ne bazaristy. Jeho chyba by to bals a´)snad jen tehdy, kdyby tvrdil, e je to nové zboží s plnou garancí, ale to uvedení informace bez PP jistě neříká.
o tom zda, který pes je či není pravděpodobně zdravější nejde spekulovat, žádný průzkum v tom dělán prostě nebyl
Faktem je, že podvody typu vyměněné štěně, překrytí feny, se dějí. Kdysi tady jedna "znalkyně" dávala k lepšímu, jak skvělé bylo, a v cizině běžné., nakrýt fenu dvěma psy, mít tedy dvojí štěňata, pak je roztřídit testem DNA. senzační dle diskutérky naprosto běžný postup ve vyspělých kynologických zemích, A jak zdejší znalci aplaudovali. Při tom je to vážná nehoda, která mlže znamenat ukončení chovu pro chovatele... v tomto případě bylo povoleno skutečně roztřídění štěňat, ale i tak je to prostě přestupek proti chovatelským zásadám a FCI jej nepřipouští. Ještě hodlala ta madam prodávat štěňata dráž, když už tedy mají ty testy.
a uvědomte si, pokud někdo chce psa bez PP, je to jeho soukromá věc a žádné strašení nemá smysl, a je zcela nesmyslné.
Však jo ať si každý pořídí co chce, ať si klidně lidi pořizují viditelně nemocná štěňata za tisíce, je to jejich boj. Jen se snažím pomoct.
Za mě prostě buď pes s PP, nebo kříženec, do psa bez PP bych už nešla.
je to jako byste se zlobila, že jste nakoupila v bazaru a ukázala se vada zboží.. je to chyba kupujícího, to je snad jasné., ne bazaristy. Jeho chyba by to bals a´)snad jen tehdy, kdyby tvrdil, e je to nové zboží s plnou garancí, ale to uvedení informace bez PP jistě neříká.
Ano, je to chyba kupujícího.A pokud si koupí psa bez PP musí počítat s tím, že mu z toho možná nevyroste co očekává, že možná nebude mít povahu jakou očekává a že možná bude nemocný. Ale proč pak za takového psa dávat tisíce?
Ale to, že prodávající tvrdí pravdu bych také neřekla. Pokud v inzerátu stojí "čistokrevní bez PP" - jak může být pes, který nemá rodokmen čistokrevný? Leckdy je tam uvedeno "rodiče naprosto zdraví" - ale nemají žádná zdravotní vyšetření, jen zevně zdravě vypadají - někdy.

stop týrání
napsal(a):
No fajn, ale je tam stále... a zkoumána je jen u psů, kteří žádají o uchovnění... takže ne u psí populace. Výsledky by mohly být skutečně přesvědčivé, kdyby každý odchovaný pes byl prověřen. Pak by, v tom případě, že by dopadly podobně, mohlo být konstatováno, že dysplazie je na ústupu. Takto to umožňuje jediný závěr - psi s podezřením na dysplazii nejsou předvádeni k bonitaci.
znám velké psy s dysplazií - a jejich pravé sourozence bez ní - a jiné jejich pravé sourozence, kteří museli zemřít, protože nemohli chodit...koho myslíte, že nechali zbonitovat?
Pozor, ta statistika není tvořena psi, co přicházejí k bonitaci! nemá totiž, kupodivu, cenu chodit tam se psem s DKK, vyhozené peníze.
ta statistika je tvořena hovawarty s oficiálně rentgenovaným DKK. tzn. každý hovawart s vyšetřenými kyčlemi je ve statistice, bez ohledu na výsledek a to, jestli byl či bude u bonitace nebo ne.
lesnížínka
napsal(a):
To byl právě jediný případ, co znám, kamarád má od ní fenku. A opravdu nevypadá úplně jako berňák, je něčím přikřížená, vypadá jako větší bordera spíš A byla z toho fakt velká aféra v chovatelských kruzích, hlavně tedy u berňuch. V takovémto rozsahu si myslím, že to byla opravdu spíše vyjímka. A moc dlouho to paní ani neprocházelo
Před časem se tady ještě probírala chovka krysaříku (myslim) a jednou byla nějaká taková aféra u NO, ale nemyslím si, že to dnes už nikdo nedělá, bez DNA testu to třeba nikdo nikdy nezjistí, tím jsem jen reagovala na stopku, co tvrdí, že se to prý neděje
Accuracy

XXX.XXX.1.187
Nedá mi to a podělím se o svůj příběh. A klidně si mě sežerte.
Já teď psa bez PP mám. Axi je „labrador“. Vypadá jako labrador, spíš je hezčí než typický těžký výstavák s divným čumákem. Jeho tatínek má PP, viděla jsem průkaz i psa. Krásný, povahově za to jedno odpoledne se mi zdál OK, netuším, jestli uchovněný. Maminku jsem nikdy neviděla, prý má PP, nevím. Axi je světlý po mámě, má trochu delší chlupy na labradora, má takový límec, hřívu, ale vzhledem k tomu, že žije na zahradě, jsem i radši. Koupe se v rybníce i teď, kolikrát si rozbije takovou tu ledovou krustičku, aby mohl plavat. Zdraví je relativně v pořádku. Míval problémy s kůží, po klíšťatech míval takové hnisavé boláky, pokaždé jsme mu to museli oholit a ošetřit. Jednou kvůli tomu měl i ATB. Dvakrát nebo třikrát se mu ucpaly anální žlázy. Jinak je zdravý, klouby na 10letého psa prý úplně super,90 a 95% pohyblivost, víc si snad ani nemůžeme přát (slova veterináře). Takže sumasumárum jsme měli štěstí jako hrom. Víckrát do psa bez PP nepůjdu.
Dostala jsem ho k patnáctinám. Osm let jsem přemlouvala rodiče, že chci psa. Přála jsem si tervuerena, měla jsem vybranou stanici (Z kovárny) a všechno. Dostala jsem Axiho. Strýc se znal s majitelkou otce, majitelka se mu cítila zavázána, protože jí našel práci. A nabídla strejdovi štěně, že chovatelka si z vrhu nechce žádné nechat (pročpak asi), takže si může vybrat, jakékoli bude chtít. Tudíž pes byl v podstatě za krytí, tedy vzhledem k okolnostem zadarmo. Tato majitelka Axiho otce tedy vybrala v 6 týdnech jedno ze štěňat (na příkaz mámy kluka, na příkaz strýce toho největšího), odvezla je k sobě, odtud si ho odvezl strýc a měl ho pár hodin u sebe, než se Axi dostal ke mně.3x se stěhoval, chudák. Jak říkám, nikdy více. Postavené na hlavu od A do Z. Bylo mi 15 a byla jsem šťastná, že mám psa. A taky že to není rotvajler. On totiž strejda je takový pejskař, že si tato plemena spletl a tvrdil našim, že to bude rotík. Já o něm ani nevěděla, bylo to překvapení k narozeninám, ale kdybych věděla, myslím, že tehdy bych ho brala. I kdyby byl rotvajler.
Ty narozky ostatně taky stály za to. Plot k sousedům nedostavěný, branka ze zahrady před dům na silnici také ne. Pelíšek, misky, granule, obojek, všechno, ale doslova všechno jsem dostala v den narozenin zároveň s Axim. Boudu jsme zařizovali na poslední chvíli před zimou,9. září, když jsem ho dostala (pamatuji si to doteď), nebyla její výroba ani domluvená.
Axi měl v červenci 10 let, je víceméně zdravý, víceméně typický, dost dominantní ke psům, milý a laskavý k lidem a štěňatům. Na prvního psa a na to, že ho vychovávala náctiletá kačena (to jako já) s rodinou bez jakýchkoli zkušeností, je naprosto super. Přesto - nikdy bych mu nedovolila stát se otcem.
Jsem ráda, že ho mám. Nikdy bych ho nevyměnila, ani za toho nejlepšího BO na světě. Ty narozeniny byly nejlepší v mém životě, Axi byl nejlepší dárek, co jsem kdy dostala. Ale tak snadno se to mohlo zvrhnout v katastrofu...
To je totiž ta druhá věc, co si málokdo uvědomuje. Že psy bez PP často chtějí lidi jako moji rodiče (a já), kteří prostě nemají tušení, co vlastnictví psa obnáší. Nejsou připravení naprosto na nic. Pokud někdo chce psa bez PP, protože na něm ušetří, hned se mi vybaví máma, jak pověsila prádlo na zahradu a Axi jí to všechno stáhl dolů. Jak dala nepromokavou fólii na jahody a Axi naznal, že jahody porostou lépe bez ní. Jak táta obcházel nově zasazenou třešeň, že neplodí, a pak koukal z okna na Axiho, který ty třešně doslova spásal. Atd. My máme Axiho moc rádi a taky se nám ho podařilo jakž takž vychovat, věci jako každodenní vycházky a třenink jsme považovali (pod vlivem časopisu Svět psů) za samozřejmost. Ale někteří rodiče nečekají 8 let, než dceři pořídí psa, takže nejen, že oni nic nevědí, ale ani ta dcera nemá možnost si nastudovat aspoň tu teorii...
Kubaexo
napsal(a):
Takze teda.. podle vas neni umyslna zmena rodicu v pp oproti zkutecnym rodicum povazovano za podvod? Aha, tak to se pak omlouvam, asi jazykova bariera...
Nevím, na koho míří vaše odpověď(vkládejte citaci prosím) ale ano, podvod to je, ale pokud jako u nás, jde jen o záměnu jednoho chovného psa za jiného chovného psa...až tak moc se nestalo. Já chovce předem avízovala, že chci psa jen na mazla a tak bylo vybráno štěně z původně plánovaného spojení, které nebylo nic extra(tedy rodiče) takže na nějaké budoucí šampiony výstav to nevypadalo. To se ale nezdařilo a x krát překrývalo oběma chovnými psy. Otce by asi musel určit jen test DNA a to bylo v našem případě zbytečné. Průkazy původu byly štěňatům normálně vystaveny ČMKU(FCI).
napsal(a):
Pozor, ta statistika není tvořena psi, co přicházejí k bonitaci! nemá totiž, kupodivu, cenu chodit tam se psem s DKK, vyhozené peníze.
ta statistika je tvořena hovawarty s oficiálně rentgenovaným DKK. tzn. každý hovawart s vyšetřenými kyčlemi je ve statistice, bez ohledu na výsledek a to, jestli byl či bude u bonitace nebo ne.
Není tvořena psY? rentgen si nechají udělat ti, kdo mají zájem o bonitaci, málokdo z dalších, protože informace, dost drahá, kterou rentgenem dostanou je pro ně v podstatě nevyužitelná. Takže ne zbonitovaní psi, ale psi, kteří se na bonitaci připravují, ti ostatní nejsou kontrolováni. a kolik psů z nakonec prochází bonitací nebo úvahami o ní?
Kubaexo
napsal(a):
Takze teda.. podle vas neni umyslna zmena rodicu v pp oproti zkutecnym rodicum povazovano za podvod? Aha, tak to se pak omlouvam, asi jazykova bariera...
Nepodvádějte vy, psal jste., že existují falešné PP a to není pravda, jestli byl pravý PP vydán na základě podvodu, to se stát může, ale to jste netvrdil.

stop týrání
napsal(a):
Není tvořena psY? rentgen si nechají udělat ti, kdo mají zájem o bonitaci, málokdo z dalších, protože informace, dost drahá, kterou rentgenem dostanou je pro ně v podstatě nevyužitelná. Takže ne zbonitovaní psi, ale psi, kteří se na bonitaci připravují, ti ostatní nejsou kontrolováni. a kolik psů z nakonec prochází bonitací nebo úvahami o ní?
DKK vlastního psa je nevyužitelná informace?
Pokud si to myslíte, tak se s vámi nemám o čem bavit.
To jako fakt netušíte, ani vás nikdy nenapadlo, že je super vědět, jak na tom pes je, aby člověk mohl nějak stavět zátěž a věděl, co si do budoucna může dovolit? U velkého, pracovního plemene? Fakt ne, nikdy?
Mmch, znám nemálo chovatelů hovawartů, co rentgeny u svých odchovů všemožně podporují třeba i tím, že novému majiteli vrací část kupní ceny po provedení rtg.
Sam 90210
napsal(a):
Tak to, že by někdo falšoval tak, že by něco domaloval do PP tady myslíš asi jenom ty
Vy svou hloupost ráda ukazujete, viďte
falšování i úředních listin se děje, falšování závětí, výpisů z katastru,. výpisů z RT, nakonec se falšují i bankovky.o domalovávání při tom není a nemlže být řeči.
lesnížínka
napsal(a):
Mohla to být aféra, mohlo to být podvržené štěně, ale taky se mohlo jednat o tzv, regres, kdy se šlechtěný pes v některém ze svých potomků jakoby vrátí k podobě svých nešlechtěných předků.
napsal(a):
To jako fakt netušíte, ani vás nikdy nenapadlo, že je super vědět, jak na tom pes je, aby člověk mohl nějak stavět zátěž a věděl, co si do budoucna může dovolit? U velkého, pracovního plemene? Fakt ne, nikdy?
Mmch, znám nemálo chovatelů hovawartů, co rentgeny u svých odchovů všemožně podporují třeba i tím, že novému majiteli vrací část kupní ceny po provedení rtg.
Ano, pro většinu majitelů je to nevyužitelná informace, prostým pozorováním svého psa zjistí, zda má či nemá kloubní potíže. Zapomínáte, že jsou i střední a malá plemena, u kterých je kontrola dyspalzie povinná, že ne každý pes je zatěžován na cvičáku, většina to tak prostě nemá.
a vzhledem k tomu, že dyspalzie je neléčitelná (pokud samozřejmě nezvolíte velkou ortopedickou operaci s výměnou kloubu - byla provedena, mluvilo se o jedné provedené v Brně za pomoci humánních ortopedů., stála majitelku 100 000 Kč...pak je zjištění, že ji mlj pes má nevyužitelné.
Kubaexo
napsal(a):
A nepsal bych to kdybych s tim nemelze vlastni zkusenost. Min bych to asi hrotil, kdybych nekupoval psa za 60tis. Ale za ty penize chci garantovany puvod a ne vorecha :).
Však vám to jistě všichni přejeme, někdo zase chce cíleně vořecha..., někdo psa s příběhem, třeba chrta ze Španělska...z útulku... to je snad normální.
stop týrání
napsal(a):
Vy svou hloupost ráda ukazujete, viďte
falšování i úředních listin se děje, falšování závětí, výpisů z katastru,. výpisů z RT, nakonec se falšují i bankovky.o domalovávání při tom není a nemlže být řeči.
"Nepodvádějte vy, psal jste., že existují falešné PP a to není pravda, jestli byl pravý PP vydán na základě podvodu, to se stát může, ale to jste netvrdil."
Tak o čem to meleš ? Trochu si protiřečíš, nemyslíš ?
A ehm, ty tu svou hloupost taky ráda ukazuješ, nebo spíš jí přímo každému cpeš.
napsal(a):
No tak tady musím s topkou souhlasit.
Mám též "velkého" psa, s pp. Ovšem nehodlám s ním chodit na výstavy (byl jednou - ze zvědavosti - VD), nehodlám ho pustit do chovu, nehodlám s ním tím pádem ani provádět nějaká vyšetření jen tak resp.proto abych věděla. Totiž vidím, že problém nemá. Až kdyby měl tak s ním k vet zajdu a v tom případě se tato info nikde prostě nevyskytne do žádné statistiky nezasáhne.. Takže fakt si myslím, že se nemůže vědět že v té či oné populaci toho plemene je něco špatně. To by to muselo být povinné vyšetření i v případě, že o chov nemáte zájem. A to nikdo nekoupí. Je spousta lidí co chtějí psa s pp, ale chovatelské ambice nemají.
A pokud vidíte, že pes prospívá a je ok tak taky víte jakou zátěž zvolit či nezvolit.
Mimo jiné - jistě si vzpomenete, bylo publikováno - omlouvám se -jméno mě vypadlo. Ale holka měla psa Husky-ho, dělala s ním wp - pes ve své disciplíně mistr Evropy dokonce mám dojem, že svého času utáhl i nejvíc na světě. Donutili ji udělat rtg - hrozný výsledek, ale vše drželo svalstvo a přes veškerou kritiku, která se na ni sesypala - tahala se psem dál a pes nijak netrpěl..Naopak, když přestal byl dle majitelky neštastný.. a začal tedy znovu. Tím chci říct, že vidím, že je pes v pohodě makám sním, on z toho má radost... mám přestat, protože DKK 4/4 ale viditelný problém nikde?
Nehledě na to, že je dnes milion publikací a de facto o DKK nido nic moc neví, vzájemně si jednotlivé studie odporují..Takže, kde brát? No spolehnout se sama na sebe a psa, kterého velmi dobře znám a "vidím"
Sorry - trochu jsem se rozkecala..
Být na mě tak DKK není to správné kriterium zda psa/fenu do chovu pustit či nikoliv.

stop týrání
napsal(a):
Ano, pro většinu majitelů je to nevyužitelná informace, prostým pozorováním svého psa zjistí, zda má či nemá kloubní potíže. Zapomínáte, že jsou i střední a malá plemena, u kterých je kontrola dyspalzie povinná, že ne každý pes je zatěžován na cvičáku, většina to tak prostě nemá.
a vzhledem k tomu, že dyspalzie je neléčitelná (pokud samozřejmě nezvolíte velkou ortopedickou operaci s výměnou kloubu - byla provedena, mluvilo se o jedné provedené v Brně za pomoci humánních ortopedů., stála majitelku 100 000 Kč...pak je zjištění, že ji mlj pes má nevyužitelné.
Umělá kloubní náhrada kyčelního kloubu u psů je dneska už docela rutina, nic, na co je potřeba tým humánních ortopedů, každý lepší veterinární ortoped to umí udělat, potřebné železo je normálně k dispozici z velkovýroby, nic složitého. sto tisíc to stálo možná v době krále klacka. jen tak mimochodem.
když už má pes viditelné potíže, tak už má artrózu až na půdu a pokud opravdu majitel nechce investovat do umělého kloubu, nedá se s tím už celkem nic dělat. imho lepší vědět předem, dokud se ještě dá leccos zachránit.
ale důležitá věc: ano, hovawarti nejsou zrentgenovaní všichni. ale nepřipadá vám ani trochu divné, že v té skupině zrentgenovaných neustále klesá podíl jedinců s DKK? ti psi se fotí v patnácti měsících, to má tím vaším prostým pozorováním potíže jen to zvíře, co klouby prakticky nemá a to ještě jen některé. Takže tím, že zvířata s DKK na rtg nechodí, to asi nebude...
napsal(a):
Umělá kloubní náhrada kyčelního kloubu u psů je dneska už docela rutina, nic, na co je potřeba tým humánních ortopedů, každý lepší veterinární ortoped to umí udělat, potřebné železo je normálně k dispozici z velkovýroby, nic složitého. sto tisíc to stálo možná v době krále klacka. jen tak mimochodem.
když už má pes viditelné potíže, tak už má artrózu až na půdu a pokud opravdu majitel nechce investovat do umělého kloubu, nedá se s tím už celkem nic dělat. imho lepší vědět předem, dokud se ještě dá leccos zachránit.
ale důležitá věc: ano, hovawarti nejsou zrentgenovaní všichni. ale nepřipadá vám ani trochu divné, že v té skupině zrentgenovaných neustále klesá podíl jedinců s DKK? ti psi se fotí v patnácti měsících, to má tím vaším prostým pozorováním potíže jen to zvíře, co klouby prakticky nemá a to ještě jen některé. Takže tím, že zvířata s DKK na rtg nechodí, to asi nebude...
Ne za krále klacka, stalo se to asi před třemi roky a informoval o tom i běžná denní tisk, - a tak pardon, popletla jsem to, to byla operace srdce...
, nemá smysl diskutovat o tom co klesá, zejména když nevíme, jak je tomu u vořechů - třeba u nich nic neklesá, protože to tam není...
nemůžu si pomoci, vypovídací hodnotu by mělo, kdyby byly například vyfoceny všechny klouby všech psů, kteří se narodili v určitém období a přiřadili se k výsledkům rodičů a to p několik let. takhle je to jen posílený předpoklad, nic víc.
kdyby byla dysplazka odstranitelná chovem, už by bylo bývalo k tomu došlo - ale nedošlo, že ne, nakonec je známo, že rodiče s velkou dysplazií mohou mít zdravá štěňata a naopak,
Jinak nic nepřeju psům více a zejména těm velikým a těžkým, aby z jejich chovů tato poruchy zmizela zcela.
Sam 90210
napsal(a):
"Nepodvádějte vy, psal jste., že existují falešné PP a to není pravda, jestli byl pravý PP vydán na základě podvodu, to se stát může, ale to jste netvrdil."
Tak o čem to meleš ? Trochu si protiřečíš, nemyslíš ?
A ehm, ty tu svou hloupost taky ráda ukazuješ, nebo spíš jí přímo každému cpeš.
Tak znovu, specielně pro vás:
pravá listina je ta, která je vydaná orgánem a způsobem k tomu předepsaný, tedy na příslušném papíře, s příslušnými znaky... to je pravá listina
falešná listina neboli falzifikát je taková listina, která NENÍ vydána tím, kdo je k tomu zmocněn a způsobem, který je předepsaný.
samozřejmě, že může nastat situace, kdy je PRAVÁ listina vydaná na základě lživých ba podvodných informací, nic to ale nemění na tom, že listina je pravá.
přečtěte si to opakovaně, śnad tentokrát to dojde i vám, držím palce.

Ono je potřeba zdůraznit také to, že bez PP po psech s PP se chová právě na jedincích, kteří z nějakého důvodu uchovněni nebyli. Často je to povaha ( takže si vyberete plemeno, které má ve standardu třeba vstřícnost k lidem a získáte bez PP agresora, protože jeho rodič byl pro agresivní povahu vyloučen z chovu, nebo naopak - potřebujete dobrého hlídače a ochránce a získáte bez PP totálního neurotického po.seru ) nebo jsou důvodem právě zdravotní testy, které buď majitel psa s PP nechce absolvovat, nebo jimi jedinec neprošel, do chovu nebyl puštěn a tak produkuje psy bez PP.
Kubaexo
napsal(a):
Ano chce vorecha nebo pomoct (take nam utulkoveho) ale kdyz ma za osa zaplatit vyssi sumu, tak asi o orecha cilene nestoji. Zapojit hlavu...
No ale to přece dělají i majitelé papírových psů, to není o papírech, to je o lidech. Nebo vy snad si více vážíte drahého psa, protože je to prostě drahá věc a laciného nebo zadarmo ne, protože je to jen laciná věc? tak to možná bude ten důvod, proč se neshodneme.

..." a tak pardon, popletla jsem to, to byla operace srdce."...
Hodinky nebo holinky - obojí se natahuje.

stop týrání
napsal(a):
Ano, podobnou reakci jsem na mnou přiznanou chybu od oslíků čekala, díky, pobavila jste mne, zase jsem to dobře odhadla.
Ono toho takhle poletete víc, jen málokdy je to tak konkrétní, aby vám to mohl někdo vyvrátit. Zpravidla jsou to nekonkrétní bláboly ( viz falšované listiny ).
Sorry, ale kdyz si kupuju psa v radech desetitisicu tak ne proto, abych se s nim vecer az prijdu z, prace pomazlil, ale treba do chovu nebo jako v mem pripade, na zavody. A v pripade ze budu se psem tahat dennodenne tak nechci aby mel predpoklady na poskozeni kloubu ktere je ve vetsine pripadu dedicne. Uplne stupidni otazka: je to tak tezke k pochopeni?
napsal(a):
Ono je potřeba zdůraznit také to, že bez PP po psech s PP se chová právě na jedincích, kteří z nějakého důvodu uchovněni nebyli. Často je to povaha ( takže si vyberete plemeno, které má ve standardu třeba vstřícnost k lidem a získáte bez PP agresora, protože jeho rodič byl pro agresivní povahu vyloučen z chovu, nebo naopak - potřebujete dobrého hlídače a ochránce a získáte bez PP totálního neurotického po.seru ) nebo jsou důvodem právě zdravotní testy, které buď majitel psa s PP nechce absolvovat, nebo jimi jedinec neprošel, do chovu nebyl puštěn a tak produkuje psy bez PP.
Asi tak.
stop týrání
napsal(a):
Tak znovu, specielně pro vás:
pravá listina je ta, která je vydaná orgánem a způsobem k tomu předepsaný, tedy na příslušném papíře, s příslušnými znaky... to je pravá listina
falešná listina neboli falzifikát je taková listina, která NENÍ vydána tím, kdo je k tomu zmocněn a způsobem, který je předepsaný.
samozřejmě, že může nastat situace, kdy je PRAVÁ listina vydaná na základě lživých ba podvodných informací, nic to ale nemění na tom, že listina je pravá.
přečtěte si to opakovaně, śnad tentokrát to dojde i vám, držím palce.
Vystavování FAKE průkazy původu štěňatům bez PP, podvod nebo falšování, vždyť je to prašť jako uhoď, ale to ty asi nechápeš

Sam 90210
napsal(a):
Vystavování FAKE průkazy původu štěňatům bez PP, podvod nebo falšování, vždyť je to prašť jako uhoď, ale to ty asi nechápeš
Mě to od stop přijde asi tak : Jako kdyby ji vzal někdo klackem po hlavě a ona hlavně zkoumala to, jestli byl klacek dubový nebo z borovice.
Kubaexo
napsal(a):
A nepsal bych to kdybych s tim nemelze vlastni zkusenost. Min bych to asi hrotil, kdybych nekupoval psa za 60tis. Ale za ty penize chci garantovany puvod a ne vorecha :).
Nechce se mi číst celou diskusi a tak nevím, jestli jste už někomu odpovídal.
Vy jste si koupil psa za 60 tisíc s PP FCI a PP byly falešné? Falešné ve smyslu, že nikdy nebyly vydány příslušnou organizací a přesto tak vypadají?
A to jste to nechal jen tak?
Nechci rýpat, jen jsem v němém úžasu, že by se něco takového mohlo stát a nepsalo se o tom napříč sociálními sítěmi.
Kubaexo
napsal(a):
Sorry, ale kdyz si kupuju psa v radech desetitisicu tak ne proto, abych se s nim vecer az prijdu z, prace pomazlil, ale treba do chovu nebo jako v mem pripade, na zavody. A v pripade ze budu se psem tahat dennodenne tak nechci aby mel predpoklady na poskozeni kloubu ktere je ve vetsine pripadu dedicne. Uplne stupidni otazka: je to tak tezke k pochopeni?
A někdo vám v tom snad brání? kupte si psa mladého, už se zjistitelnými vadami a závoďte jako ďas...myslím, že je to vaše věc. Jinému to může připadat mimo. chce jen nějakého psa a je to tak v pořádku,
já si ale myslím, že se buď nedovedete vyjádřit písemně nebo jste básník.
napsal(a):
Ono toho takhle poletete víc, jen málokdy je to tak konkrétní, aby vám to mohl někdo vyvrátit. Zpravidla jsou to nekonkrétní bláboly ( viz falšované listiny ).
Škoda, že vaše příspěvky jsou zpravidla tak hloupoučké, že vás nedovedu brát vážně. nevadí, aspoň se zasmějeme obě.
Fiona.Praha
napsal(a):
Vy jste si koupil psa za 60 tisíc s PP FCI a PP byly falešné? Falešné ve smyslu, že nikdy nebyly vydány příslušnou organizací a přesto tak vypadají?
Nechci rýpat, jen jsem v němém úžasu, že by se něco takového mohlo stát a nepsalo se o tom napříč sociálními sítěmi.
Proto říkám, že pán je možná i básník.
Orionka napsal(a):
no, je to pravda jen přibližně, Mnozí psi nejsou uchovněni prostě proto, že to jejich majitele nezajímá, přesto na nich někteří i chovají, jednou dvakrát. Takže rozhodně není pravda, že pouze psi s vadou nejsou uchovněni a pouze na takových se neorganizovaně chová.,
Stačí se poptat chovatelů, a zjistíme, že mnohdy ta nejnadějnější štěňata nikdy bonitací neprošla. možná se na nich chová neorganizovaně, možná ne,
Navíc, i ta, která k chovu pro vady ať exteriérové nebo povahové, do chovu připuštěna nebyla, mají sourozence, rodiče a ti všichni v chovu jsou, tedy i jejich vady u nich skryté) v chovech stále bloudí, .
Jedinou cestou, jak zlepšit osud psů není bezmocné štěkání na ty, kdo produkují psy bez PP, ale nutnost hlásit každý vrh, každý chov pak podrobit stejným pravidlům co do poštu vrhů za rok i stáří matky a jejího životního prostředí.
Fiona.Praha
napsal(a):
Nepsal a nekoupil, prisel jsem na to jeste pred koupi proto, ze to bylo na socialnich sitich..
Orionko, me to prijde jako ze ji vzal nekdo klackem po hlave a ma z toho nejake nasledky :D.
Kubaexo
napsal(a):
Nepsal a nekoupil, prisel jsem na to jeste pred koupi proto, ze to bylo na socialnich sitich..
Orionko, me to prijde jako ze ji vzal nekdo klackem po hlave a ma z toho nejake nasledky :D.
Jen jestli to bylo klackem, to bylo spíš něco tvrdšího, třeba trubka, teď je jen otázka, jestli to byla trubka ocelová, nebo měděná...
Kubaexo
napsal(a):
Nějak nevím, o co jde, neslyšela jsem a ani nečetla o falešných PP a 60 tisících.
A to se nechalo jen tak?
Přiznám se, že více se vyskytuji v diskuzi na "Kočkách". Ale chodím dost často i na "Psy". Asi to zase schytám, ale jedna věc mi nedá. Už v tom vlákně ohledně povinných kastrací "Stop týrání" plamenně neustále obhajovala svůj názor, ač musela/musí vidět, že zde zastánce svého smýšlení nenalezne. Udivuje mě, že má někdo tolik času a energie stále omílat jedno a totéž - bez jakékoli pozitivní odezvy. Nechcete toho už "Stop týrání" nechat? A to se Vás ptám slušně, podotýkám.
fikovnice
napsal(a):
Přiznám se, že více se vyskytuji v diskuzi na "Kočkách". Ale chodím dost často i na "Psy". Asi to zase schytám, ale jedna věc mi nedá. Už v tom vlákně ohledně povinných kastrací "Stop týrání" plamenně neustále obhajovala svůj názor, ač musela/musí vidět, že zde zastánce svého smýšlení nenalezne. Udivuje mě, že má někdo tolik času a energie stále omílat jedno a totéž - bez jakékoli pozitivní odezvy. Nechcete toho už "Stop týrání" nechat? A to se Vás ptám slušně, podotýkám.
Vracíte se k začátku? obhajuji kastrace jak koček tak psů proto, že jsou správné, že přinášejí těm, kteří se již narodili, prospech. Na kočkách nejste nijak oblíbena... ale příspěvků o ničem zadáváte desítky -. že ano.
já nečekám na odezvu diskutujících, předpokládám, že diskuze čtou i to, kdož samo nediskutují a navíc. na rozdíl od mnoha - mají mozek v hlavě.
stop týrání
napsal(a):
Vracíte se k začátku? obhajuji kastrace jak koček tak psů proto, že jsou správné, že přinášejí těm, kteří se již narodili, prospech. Na kočkách nejste nijak oblíbena... ale příspěvků o ničem zadáváte desítky -. že ano.
já nečekám na odezvu diskutujících, předpokládám, že diskuze čtou i to, kdož samo nediskutují a navíc. na rozdíl od mnoha - mají mozek v hlavě.
S Vámi se opravdu nedá jednat slušně, to je pouze mrhání časem...
stop týrání
napsal(a):
Jop, taky doufám, že ostatní co to čtou mají mozek a neposlechnou tvoje výzvy ke zbytečnému týraní zvířat...
stop týrání
napsal(a):
Jsem vděčná Bohu, že o mé oblíbenosti či neoblíbenosti nerozhodujete Vy. Pokud ovšem nejste ten útočící psychopat z Koček.
fikovnice
napsal(a):
Jsem vděčná Bohu, že o mé oblíbenosti či neoblíbenosti nerozhodujete Vy. Pokud ovšem nejste ten útočící psychopat z Koček.
Ten pán nebyl psychopat, ale pochyby mám o tom kdo mu dvaceti či kolika příspěvky stále nadával., Normální člověk je s to unést naprosto jiný názor bez osobních invektiv, Jiný to nedokáže. ¨
Musím konstatovat, že útočná jste byla v tom případě vy., a zdá se, že jste i udávala.
stop týrání
napsal(a):
Btw 93 bodů vs.4213 bodů. Nesleduji to, jen teď kvůli Vám jsem na to koukla, abych byla v obraze jak moc jste oblíbená Vy. Nu, něco byste s těmi 93 bodíky měla dělat, abyste dosáhla mojí "neoblíbenosti".
stop týrání
napsal(a):
Ten pán nebyl psychopat, ale pochyby mám o tom kdo mu dvaceti či kolika příspěvky stále nadával., Normální člověk je s to unést naprosto jiný názor bez osobních invektiv, Jiný to nedokáže. ¨
Musím konstatovat, že útočná jste byla v tom případě vy., a zdá se, že jste i udávala.
Ona "Orionka" a ostatní měli pravdu. Vy jste fakt totálně nevycválaný a nevychovaný člověk. Jsem pitomá, že tu s Vámi ztrácím čas.
fikovnice
napsal(a):
Btw 93 bodů vs.4213 bodů. Nesleduji to, jen teď kvůli Vám jsem na to koukla, abych byla v obraze jak moc jste oblíbená Vy. Nu, něco byste s těmi 93 bodíky měla dělat, abyste dosáhla mojí "neoblíbenosti".
Být oblíbena mezi neználky není známka kvality... jste-li oblíbená mezi hlupáky... co to o vás v vypovídá?
stop týrání
napsal(a):
"Normální člověk je s to unést naprosto jiný názor bez osobních invektiv, Jiný to nedokáže"
Považujete-li se za normálního člověka, tak se řiďte tím, co píšete. Zatím jsem si všimla, že na každý s Vámi nesouhlasící příspěvek vyjedete jak čertík z krabičky a použijete cokoli, jen abyste toho druhého nějak ranila. Děvče děvče, takto možná v dnešním světě dojdete daleko, ale lidi Vás v lásce mít nebudou.

Hele nemůžete toho normálně nechat? Všichni?
Chodím ještě na jednu chovatelskou diskuzi, kterou moderuju, a kdyby tam bylo to samé jako tady, tak už máte všichni ban.