Henza

XXX.XXX.103.59
Dobry den, uvažuji nad koupí výcvikového obojku mám ročního AST. Problém je když se setkáme s jinými psi, kdyz je uvidí nejde zvladnout začne štěkat a pak verčet nemohu získat jeho pozornost žádným způsobem nereaguje na povel, pamlsky, hračku proste na nic. Když jedeme v autě a viďi psa tak je jak pominutý začne štěkat, vrčet, skákat. Četl jsem že tento vycvikoví obojek by mohl pomoci. Máte s tímhle někdo zkušenosti? Dále jsem četl že většinou pomuze první stupeň což je jen zvuk.
Henza
napsal(a):
Dobry den, uvažuji nad koupí výcvikového obojku mám ročního AST. Problém je když se setkáme s jinými psi, kdyz je uvidí nejde zvladnout začne štěkat a pak verčet nemohu získat jeho pozornost žádným způsobem nereaguje na povel, pamlsky, hračku proste na nic. Když jedeme v autě a viďi psa tak je jak pominutý začne štěkat, vrčet, skákat. Četl jsem že tento vycvikoví obojek by mohl pomoci. Máte s tímhle někdo zkušenosti? Dále jsem četl že většinou pomuze první stupeň což je jen zvuk.
Neverte pohadkam. Zazraky neumi zadny obojek. Jdete na cvicak kde vam vysvetli jak na to.
Henza

XXX.XXX.103.59
Na cvicak stále chodím od jeho 4 měsíců ale není to nic platne... když je se psem na volno tak není problém běhají, blbnou. Problém je když ke psovi nemůže.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Na tohle vám obojek nepomůže.
když do psa v amoku pustíte proud, akorát tím amok zesílíte.
Henza

XXX.XXX.103.59
Jak říkám kámen úrazu je kdyzho k psovi nepustim :) na cvicaku mi poradí takoví ty univerzální rady jako je pamlsek hračka povel atd... ale to na toho našeho bohužel nezabíra.
henza

XXX.XXX.103.59
Nejsme jak už jsem psal když se může očuchat a přiblížit se k jiným psům tak neni problém běhá s nimi hraje si poslouchá. Nejde zvládnout když jdeme a kolem nás jde nekdo se psem třeba 2m vedle a nemůžou se očuchat...
henza
napsal(a):
Nejsme jak už jsem psal když se může očuchat a přiblížit se k jiným psům tak neni problém běhá s nimi hraje si poslouchá. Nejde zvládnout když jdeme a kolem nás jde nekdo se psem třeba 2m vedle a nemůžou se očuchat...
Tak ho nenechte ocuchavat ani na cvicaku a reste to pod dohledem nekoho kdo vas povede jak na to.
tramtarara

XXX.XXX.66.16
A co se s někým domluvit na nácviku, situaci navodíte opakovaně schválně a v případě amoku počkáte (třeba i půl hodiny), až se váš pes uklidní, pak teprve přijde odměna v podobě vzájemného očuchání? Nevynucuje si na vás tímhle chováním, abyste ho k psovi pustil? Jak reagujete, když se tahle situace stane? Prásknutím impulzu v takové situaci si akorát zaděláte na velké potíže. Pes bude vnímat signál druhý pes= rána a může mít tendenci přecházet bezdůvodně do agrese (obrana), kdykoliv cizího psa uvidí. Psovi takto nevysvětlíte, že dostal impulz, aby vás vnímal. Tím hlavním podmětem, proč rána přišla, tam bude druhý pes. Zkuste posilovat (odměňovat) žádoucí chování, v tomto případě zklidnění. Odměnou mu bude očuchání.
Svatava

XXX.XXX.70.17
tramtarara
napsal(a):
A co se s někým domluvit na nácviku, situaci navodíte opakovaně schválně a v případě amoku počkáte (třeba i půl hodiny), až se váš pes uklidní, pak teprve přijde odměna v podobě vzájemného očuchání? Nevynucuje si na vás tímhle chováním, abyste ho k psovi pustil? Jak reagujete, když se tahle situace stane? Prásknutím impulzu v takové situaci si akorát zaděláte na velké potíže. Pes bude vnímat signál druhý pes= rána a může mít tendenci přecházet bezdůvodně do agrese (obrana), kdykoliv cizího psa uvidí. Psovi takto nevysvětlíte, že dostal impulz, aby vás vnímal. Tím hlavním podmětem, proč rána přišla, tam bude druhý pes. Zkuste posilovat (odměňovat) žádoucí chování, v tomto případě zklidnění. Odměnou mu bude očuchání.
Souhlasím s tím, že elektrika v této situaci je blbost a také s kontrolovaným navozením situace "setkání s druhým psem na vodítku", ale rozhodně nepovažuji za dobré nechat psa djít do amoku a čekat, až se uklidní - to je klasické zaplavení a jako výcviková metoda je to jednak riskantní, druhak neetické.
Henzo, pokud chceš výcvikovou pomůcku, doporučuji halti ohlávku, ale výcvik nenahradí samozřejmě nic.
Nevím jak jsi na tom s AJ, ale tady na tomhle videu od Dr. Yin je velmi hezky popsán postup: https://www.youtube.com/watch?v=EUCl6ndLN7Q
Mám to vyzkoušeno s dospělým bulmastifem, kterého taky jen tak nějakou hračkou nebo piškotem nelze zaujmout, když má psa v dohledu
Řešila jsem podobný problém, ale u nás to nebylo, že by se pes chtěl očuchat, u nás to bylo o tom, že ze strachu po napadení po psech vyjížděl.
Řešila jsem to tak, že třeba pokud na cvičáku na place cvičil někdo jiný, tak jsem šla se psem taky cvičit, ale tak daleko, kde ještě vnímal plně mě. Postupně jsme se přibližovali, teď můžeme cvičit metr od psa a neřeší ho. Pokud jsme se dostali moc blízko, kdy pes ještě reagoval, tak jsem jen řekla důrazné NE, a psa odvedla zase dál kde vnímal, tam jsme udělali něco jednoduchého, pohrála jsem si s ním a ukončili jsme to. Pokud byl pes ve fázi, že už byl fakt mimo a nepomohlo ani s ním jít dál (jo chyba, nemělo to dojít tak daleko), tak jsem ho prostě odvedla do auta - nechce cvičit, nechce mě vnímat, má smůlu. V autě jsem ho chvíli nechala a zkusili jsme to znovu, zase delší vzdálenost. Pochopil to rychle.
Jo a ještě to zhoršovalo hrozně to, když já jsem nebyla v klidu. Nejlepší prostě se hodit do takové "pozice" je tam pes, ale to pro nás není problém. Vůbec toho psa neřešit. Já jsem na cvičáku právě nejprve chodila s tím, že ještě než jsem tam vešla, tak už jsem se bála reakce psa, už jsem s tou reakcí počítala, což byla chyba.
Myslím, že důležité je fakt být důsledný. Nenechat se nikdy za žádným psem dotáhnout aby ho očuchal. To kdy a s kým se bude očuchávat určuji já a ne pes. Ono když to 10krát pes zkusí a po desáté to vyjde, tak je jasné, že to bude zkoušet dál, protože ta šance tam je.
A k té elektrice, nechci ji doporučovat, ale znám fenu, které to v tomto pomohlo. Napadla ji jiná fena - měla fakt ošklivé zraněné, sešité celé břicho. Od té doby byla ke psům nepříčetná. Nevím, já bych rozhodně nezvolila EO, už vůbec ne když to bylo strachové. Nevím jak přesně postupovali, to jsem se nikdy nepátrala, ale pomocí EO je z feny zase pohodová fena, co se psy normálně kamarádí.
Nikoho nenapadlo se zeptat, proč to ten pes dělá? Pokud si chce psa očichat a chce donutit majitele, aby mu to umožnil, je potřeba zapracovat na ovladatelnosti a poslušnosti. Pokud se bojí, protože je na vodítku a tedy omezený a psy od sebe vyváděním chce odehnat, je potřeba zvednout sebevědomí a zvýšit důvěru v majitele a naučit majitele pracovat s vodítkem. Chce to vědět, PROČ to dělá, každá situace má jiné řešení a ani jedna není na to, aby se psovi omezovaly kontakty s jinými psy na cvičáku nebo se použil EO.
Henza
napsal(a):
Na tento problém EO určite nepoužívajte pretože agresivitu iba podporíte. Tiež rozmýšľam nad úrovňou cvičáku ktorý navštevujete keď vám tam nevedia dať žiadnu radu.. neviem si predstaviť čo tam vôbec robíte keď váš pes na všetkých dookola stále vrčí? To sú dosť základné veci aby bol "v pohode"..
Ja by som to skúšala vonku, ideálne sa dohodnúť s niekým koho psa nepozná a pri strete s ním počkať kým sa pes ukľudní a až potom ich pustiť sa očuchať. Aby si to spojil, ukľudnill som sa = môžem ísť za psom, vyvádzam = nikam nepôjdem.
Neskôr môžete chodiť oproti sebe, najprv na širšie aby sa psy k sebe nedostali, potom stále bližšie. Keď začne byť agresívny zastavte, dajte ho sadnúť a pokračujte zas až keď sa ukľudní.
Dobrý cvik je naprílad ísť oproti sebe, zastaviť meter od seba, dať oboch psov sadnúť a majitelia spravia krok dopredu a podajú si ruky. Psy by mali ostať na mieste. Zo začiatku to bude chcieť veľa trpezlivosti, ale nie je to nič ťažké.
Tezko soudit jen, podle jednoho prispevku..1. Pokud mate bulla, potrebujete cvicak pro bully, na tyto psy se musi dukladne. Zkopiruju jak tuto situaci resim ja (samozrejme podminkou je z casti, cviceny pes, coz uz by rocni staf mel rozhodne byt a pokud neni, je to velka nezodpovednost pri porizeni bulla)
V takove situacu musite psovi ukazat, ze vy jste ten kdo ma momentalne navrh a prehled o deni a ze vy jste ten, kdo to musi vyresit., nechat sveho sednout k noze a uklidnit, pote vyjit v blizkosti aby si ho vas pes vsiml s jinym psem. Pokusit se ho udrzet v klidu u nohy, pokud vydrzi, pamlsek, pokud ne stoupnout si pred nej a drzet ho za sebou, mezi nim a psem. Takto by se mel sklidnit, stale ho drzte za sebou. Nehystercit, zbytecne nekricet a nedavat zbytecne povely. Az se zklidni opet nechat posadit chvili cekat, pamlsek a znovu.