Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj všem. Adoptovali jsme fenku neznámého věku (asi 6 let), zachráněná z množírny. Je skvělá a úžasná, jen neumí pít vodu z misky, což zatím řeším tak, že jí zalévám žrádlo anebo jí dávám pít ze stříkačky. Máte prosím někdo s tímto zkušenost a dokážete poradit, jak ji naučit pít? Máme ještě druhou čubu - je možné, že to od ní "odkouká"?
napsal(a):
Ahoj všem. Adoptovali jsme fenku neznámého věku (asi 6 let), zachráněná z množírny. Je skvělá a úžasná, jen neumí pít vodu z misky, což zatím řeším tak, že jí zalévám žrádlo anebo jí dávám pít ze stříkačky. Máte prosím někdo s tímto zkušenost a dokážete poradit, jak ji naučit pít? Máme ještě druhou čubu - je možné, že to od ní "odkouká"?
Zatím to řešte, jak řešíte a snad ano, snad odkouká. Ale radu, jak na to jinak, bohužel nevím
Paprunak

XXX.XXX.36.70
A jak pila doteď? :o jen mě to zajímá, nedokážu si to představit.

Dát vodu do misky a hotovo, ne?
Pes není blbý, aby se neuměl napít, když má žízeň a vodu k dispozici.
napsal(a):
Dát vodu do misky a hotovo, ne?
Pes není blbý, aby se neuměl napít, když má žízeň a vodu k dispozici.
Já nevím, občas je slyšet, že tihle psi fakt mají problémy s čímkoliv, klidně bych tomu věřila. Možná je měli v klecích s napáječkama, jak králíky?

lesnížínka
napsal(a):
Já nevím, občas je slyšet, že tihle psi fakt mají problémy s čímkoliv, klidně bych tomu věřila. Možná je měli v klecích s napáječkama, jak králíky?
Hladinová napáječka, to jest miska s vodou, je nejjednodušší model. Jo, věřila bych tomu, že zvíře může mít chvílku problém pochopit napáječky, kde je potřeba zmáčknout nipl nebo olíznout kuličku, ale pokud je miska s volnou hladinou, pes cítí vodu, má žízeň, přijde k vodě, zkoumá co to je a dříve či později strčí hlavu do misky a je to. Tak maximálně mu může v první chvíli natéct voda do nosu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Co takhle jí tu misku neustále ukazovat? když jí budete chtít dát napít, zkuste si z ruky udělat malou mističku a nabídněte ji vodu z té psí misky na vodu...s těma týranýma je starost, sama mám doma a byl to ze začátku ohromný boj! přeji pevné nervy!
napsal(a):
Hladinová napáječka, to jest miska s vodou, je nejjednodušší model. Jo, věřila bych tomu, že zvíře může mít chvílku problém pochopit napáječky, kde je potřeba zmáčknout nipl nebo olíznout kuličku, ale pokud je miska s volnou hladinou, pes cítí vodu, má žízeň, přijde k vodě, zkoumá co to je a dříve či později strčí hlavu do misky a je to. Tak maximálně mu může v první chvíli natéct voda do nosu.
Ne, myslela jsem tu olizovací, ty se dávají králíkům nejčastěji. Že pak třeba neví, co je miska s vodou, když vodu jako hladinu právě nikdy neviděla
napsal(a):
Pokud by k tomu nedošla přirozenou cestou, jak říká bodlinka, tak zkuste to- že jí nedáte celou dávku žrádla, dáte po dně, jen trochu a zalejete to vodou ne moc, ale aby bylo víc vody, než toho žrádla, toho fakt jen trošek, aby se k tomu žrádýlku dostala přes tu vodu, aby se s tou vodní hladinou seznámila přes to žrádlo.
Mimochodem - trochu od tématu a na odlehčení - pokud by měl někdo návod - který podle mě ovšem neexistuje - jak naučit psa pít inteligentně a neroznášet vodu po bytě jak kapénkovou nákazu, bylo by to skvělý. Protože teď už nemáme jednoho agenta s vodou, ale dva, tím pádem furt lítáme bytem s hadrama jak žižkovský ženy po strahově , když pijou najednou, sousedům pod námi kape ze stropu

Žádnej pes není tak blbej aby umřel žízní u misky s vodou.
Zrzavci
napsal(a):
Mimochodem - trochu od tématu a na odlehčení - pokud by měl někdo návod - který podle mě ovšem neexistuje - jak naučit psa pít inteligentně a neroznášet vodu po bytě jak kapénkovou nákazu, bylo by to skvělý. Protože teď už nemáme jednoho agenta s vodou, ale dva, tím pádem furt lítáme bytem s hadrama jak žižkovský ženy po strahově , když pijou najednou, sousedům pod námi kape ze stropu
Máme stejný problém.. štěně stále pije a furt musíme utírat.. připadám si jak blázen..
ještě k tomu je to molos.. tak mu to opravdu teče obstojně.. Nebo si budu muset hold počkat na léto, až bude mít pití venku?
Zrzavci
napsal(a):
To můj zlaťák se v tomto ohledu vychoval nějak tak sám. Když má mokrou tlamu a kape mu z ní voda, tak přijde a utře si jí o mě do nohavic + ještě chvíli mě líže, aby si osušil i jazyk.
A jste si opravdu jistá, že nepije? Třeba jí do toho žrádla dáváte té vody tolik, že už nemá potřebu následně vylemtat celou misku a jen si párkrát lízne... Udělejte si značku podle hladiny a uvidíte... Nehledě na to, že když zvládne krmení zalité vodou, zvládne i "samotnou" vodu..
Jinak pokud opravdu z misky nepije a je "žravá", zkuste jí na hladinu vody položit piškot. Než se nasákne a klesne, tak bude plavat a když ho bude chtít sebrat, tak si tu tlamku namočí a třeba na to přijde.
asurwic
napsal(a):
To můj zlaťák se v tomto ohledu vychoval nějak tak sám. Když má mokrou tlamu a kape mu z ní voda, tak přijde a utře si jí o mě do nohavic + ještě chvíli mě líže, aby si osušil i jazyk.
Jo ano, utírání do nohavic, či ještě lépe ehm do rozkroku, aby to jo mělo grády, to taky umí. Jenže než dojdou, stačí vyžgryndat půl litru vody cestou. Bych potřebovala na misku nějakej nástavec, kterým by musel pes prostrčit čumák, když se chce napít a pochopitelně i když dopije a to by mu tu hubu utřelo.
Zrzavci
napsal(a):
Jo ano, utírání do nohavic, či ještě lépe ehm do rozkroku, aby to jo mělo grády, to taky umí. Jenže než dojdou, stačí vyžgryndat půl litru vody cestou. Bych potřebovala na misku nějakej nástavec, kterým by musel pes prostrčit čumák, když se chce napít a pochopitelně i když dopije a to by mu tu hubu utřelo.
Jestli někdy vážně technicky vymyslíte samo-otírač čumáků do misek či nějaký psí bryndáček, určitě sem dejte návrh. Ráda se budu inspirovat. Nyní přes zimu to ještě jde - to mám doma jen vodní cestičky z neúmyslného odkapávání, ale v létě mi karolíny vždy naberou několik plných tlam, schválně je vylijí doprostřed místnosti a pak se v tom válí a chladí se. Nebo ještě hůř, stoupnou si před misku, strčí do ní tlapku a cákají na sebe + samozřejmě i všude kolem. Asi začnu učit psy pít z láhví a budu jim to stříkat rovnou do krku - jinak to nevidím.
Zrzavci
napsal(a):
Pomáhala jsem se před lety starat o jednoho psa ČSV, velkého, urostlého psa. Měl vymyšlenou jednu super věc - když pršelo nebo mžilo a on měl mokrý kožich, prošel mi mezi nohama a o moje nohy se vyždímal. Já mokrá jako kdybych se potento, pes naprosto spokojený. Když se napil, došel si o mě utřít hubu naprosto běžně. Už mezi námi několik let není a i když nebyl můj, nikdy na něj nezapomenu.
napsal(a):
Žádnej pes není tak blbej aby umřel žízní u misky s vodou.
To bohužel není pravda. Měla jsem na rekonvalescenti fenu SAO, která sloužila jako boxovací pytel pro pity trénované na psí zápasy. Bez nadsázky. Byla tak dorvaná, že jí špatně fungoval jazyk a měla problém se napít jako pes, prostě jí to nešlo. Naučila se pít jako kůň- sáním a učila jsem jí to tak, že jsem si na ruku dala syrové maso, které milovala, a ruku jsem potopila těsně pod hladinu do misky. Ona už věděla, že když se chce nažrat, musí to brát do řezáků a vtáhnout do sebe a při tom nasála trošku vody. Pak opravdu pila jako kůň, ne jako pes. Dožila u jedné skvělé paní na Slovensku.
lesnížínka
napsal(a):
Ne, myslela jsem tu olizovací, ty se dávají králíkům nejčastěji. Že pak třeba neví, co je miska s vodou, když vodu jako hladinu právě nikdy neviděla
Používala jsem u králíků napaječky s kuličkou, nyní mám s niplem a v zimě dávám misku. Nikdy jsem neměla králíka co by se během dne nenaučil pít z toho, v čem jsem mu dala vodu. Ani mladí u matky s tím nemají problém . Pes není přece blbější než králík ne ?

Sice pozdě, ale koukám, že jsem nenapsala, jak to tenkrát dopadlo: feně trvalo 4 měsíce, než po vzoru druhé mopsle začala pít sama z misky.