Kupírování psů, doporučte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tom.

4.12.2016 10:39
Tom.

XXX.XXX.60.6

Dobrý den, vím, že kupírování je zakázáno i tak chci svého SAO kupírovat. Vy co jste proti tomu, ušetřete tuto diskuzi svých komentářů. Vy co mi chcete dát doporučení napište mi jej prosím na mAil, kdekoliv v ČR, Morava i Čechy. DÍKY.
Tom.auto@post.cz.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.12.2016 10:47

Štěňata patevců (SAO a jiní) se kupírují 2-3 den po porodu, pozdější kupírování je blbost.

Tom.

4.12.2016 10:50
Tom.

XXX.XXX.60.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Štěňata patevců (SAO a jiní) se kupírují 2-3 den po porodu, pozdější kupírování je blbost.

Normálně pod narkózou to jistě půjde, nebo ne?

4.12.2016 10:59

Za 1. Jak je starý? 2. Blbě se to hojí. Můžu Vám poradit veterináře za hranicemi.

4.12.2016 11:02

Tom. napsal(a):
Normálně pod narkózou to jistě půjde, nebo ne?

No jak píše rájka...uši se jim vlastně "odříznou" 2-3 den po narození...u staršího štěněte už bych se bála komplikací, přeci jen truchu jiné ouško má dvoudenní novorozenec a třeba 2-3 měsíční štěndo.
Já osobně pokud bych chtěla mít kupírovanýho středoasijce, tak už ho kupírovaného koupím, dá se bez problémů koupit i tady v ČR...ale u vás už je zřejmě na toto rozhodnutí pozdě..

Tom.

4.12.2016 11:06
Tom.

XXX.XXX.60.6

Za 1. Jak je starý? 2. Blbě se to hojí. Můžu Vám poradit veterináře za hranicemi.

Má 10 týdnů.

Tom.

4.12.2016 11:07
Tom.

XXX.XXX.60.6

No jak píše rájka...uši se jim vlastně "odříznou" 2-3 den po narození...u staršího štěněte už bych se bála komplikací, přeci jen truchu jiné ouško má dvoudenní novorozenec a třeba 2-3 měsíční štěndo.
Já osobně pokud bych chtěla mít kupírovanýho středoasijce, tak už ho kupírovaného koupím, dá se bez problémů koupit i tady v ČR...ale u vás už je zřejmě na toto rozhodnutí pozdě..

Přesně tak u nás je již pozdě, máme jej sice s PP ale výstavy ani uchovnění dělat nebudeme. S PP máme proto abychom věděli co doma máme...

Tom.

4.12.2016 11:09
Tom.

XXX.XXX.60.6

Mail : Tom.auto@post.cz.

4.12.2016 11:10

Tom. napsal(a):
Má 10 týdnů.

Mohu doporučit schopného vetrináře v Kyjevě, MVDr Veličko Sergej, je to spec nejen po kupírování, ale bylo by potřeba se nejdříve s ním domluvit.

4.12.2016 11:13

Tom. napsal(a):
Přesně tak u nás je již pozdě, máme jej sice s PP ale výstavy ani uchovnění dělat nebudeme. S PP máme proto abychom věděli co doma máme...

No tak budu držet palce, aby (jestli se k tomu vážně rozhodnete) se to pejskovi dobře hojilo, ještě to promyslete, jestli vám to za to stojí (nejsem ausgerechnet proti kupírování, SAO bych taky koupila raději kupírovaného, ale v deseti týdnech už bych se na to asi vykašlala...).

Tom.

4.12.2016 11:14
Tom.

XXX.XXX.60.6

Mohu doporučit schopného vetrináře v Kyjevě, MVDr Veličko Sergej, je to spec nejen po kupírování, ale bylo by potřeba se nejdříve s ním domluvit.

Něco na Slovensku by nebylo?

4.12.2016 11:17

Tom. napsal(a):
Něco na Slovensku by nebylo?

Na Slovensku je zákaz, ale musel byste pohledat, ale zrovna na Slovensku( u chovatelů) jsem několikrát viděla uši špatně kupírované (tzv medvědí), ale třeba veterináři budou umět, toť otázka.

4.12.2016 11:35

Tom. napsal(a):
Má 10 týdnů.

Už bych štěně netrápila a smířila se s nekupírovaným uchem. A to říkám přesto, že jsem zastáncem kupírování, ale provedené v době, kdy je to pro to které plemeno nejvhodnější. A tady už je pozdě...

Tom.

4.12.2016 11:59
Tom.

XXX.XXX.60.6

Vím že je pozdě, že se to kupíruje v době cca kdy se stříhají ocásky, jenže jsem tady v ČR nesehnal kupírované štěně s PP, proto jsem to chtěl udělat dodatečně a později...některým psům se kupírují uši i později když mají záněty atd... a jde to...

4.12.2016 12:02

Tom. napsal(a):
Vím že je pozdě, že se to kupíruje v době cca kdy se stříhají ocásky, jenže jsem tady v ČR nesehnal kupírované štěně s PP, proto jsem to chtěl udělat dodatečně a později...některým psům se kupírují uši i později když mají záněty atd... a jde to...

Ale prosím Vás, nekecejte, zrovna 90% SAO s pp se tady kupírují

4.12.2016 12:04

Tom. napsal(a):

Žádným psům se nekupírují uši kvůli zánětům

fakt ne. ze dvou důvodů. první je čistě technický a souvisí s definicí pojmu "kupírování" tak, jak je to v zákoně na ochranu zvířat proti týrání.

druhý je medicínský a to ten, že uříznutí plachtičky problém opakovaných otitid NIJAK NEŘEŠÍ. Pokud se záněty či jiné procesy (nádory) zvukovody řeší chirurgicky, řeže se ZVUKOVOD, ne plachtička.

18.9.2018 23:28
milannn

XXX.XXX.97.52

Dobrý den, v nedávné době se objevila informace o chystané novele zákona na ochranu zvířat proti týrání. Což je v pořádku, protože zvířata takovou ochranu potřebují. Jen součástí chystané novely je také změna týkající se kupírování psů. (viz http://www.ceska-justice.cz/2018/09/ministerstvo-zemedelstvi-zprisnuje-chov-zvirat-zakaz-delfinarii-i-prodeje-psu-v-obchodech/)
Pokud vám není lhostejný vývoj legislativy týkající se kupírování psů,navrhovaná novela zákona se vám nelíbí a rádi byste proti tomu i jen vyjádřili nesouhlas, přidejte se k fb skupině, kde můžeme ohledně problému diskutovat.
https://www.facebook.com/groups/ne.zakazu.kupirovani
D
ěkujeme za sdílení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík