Výživa malého Cane Corsa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 09:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ahoj, máme doma dvou měsíční fenku Cane Corso (s PP) narodila se jako poslední, je malá, drobná a dost hubená, čeká nás vyšetření trusu, krve atd...Váží 5,7 kg, vypadá jako podvyživené dítě, kterému jdou vidět žebra ale přitom má vypouklé břicho, u chovatelů byla na granulích Ontario puppy large, nemůžeme se rozhodnout jak krmit, aby přibrala ale máme strach z překrmování (aby nabrala) aby se zas rychle nevytáhla a nebylo to ještě na škodu. Máme fence koupit kvalitní granule třeba Wolfsblut a krmit podle návodu? Plus přípravek na klouby, jaký doporučíte? Osobně jsem dávala psům Alavis pro koně, ale nic moc jsem na nich nezpozorovala. Budu ráda, když mi poradí chovatelé co mají zkušenosti s molossama. Díky.

8.12.2016 10:52
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Také máme doma již 3 měsíční štěně CC.. Ted začal žrát jak blázen, vyloženě mu chutná, začali jsme na fitmin ale moc mu nejelo a koupila jsem Taste otw. a moc mu chutná. Tak to míchám půl/napůl. Přibral za měsíc svoji celou váhu co měl, když jsem si ho přivezli.. z 9,5 na 17,5 kg.. Není to strašně moc?
Tlustý rozhodně není.. Na veterině toto pondělí na očkování nám paní vet. říkala, že ten Alavis případně až od 4. měsíce, uvidí jak se ještě vytáhne a stačí prý kůra na ty 3- 4 měsíce.. pak pauza. Ale na netu jsem našla stránky www.activeanimal.cz. Mají tam právě i kloubní přípravky pro koně i psy ale v sypkém stavu a vyjde to mnohem levněji..a na více dnů, než tablety Alavis. Mrkněte mají tam i immunovet, a píší na něj velmi dobré recenze. Tak se mrkněte..

Ještě mě napadlo, jestli je mimino také řádně odčervené, když má velké bříško.. tasemnice nebo škrkavky nebo tak něco?

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 11:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Máme teď za úkol sbírat hovínka pět dní a půjdou na rozbor, na rozbor budeme dávat i krev (pro jistotu) skrz tu vaši váhu, tady máte odkaz jak by to cca mělo vypadat. Ale 17,5 kg by měl mít až ve čtyřech měsících...nemáte to s něčím šmírlé?

http://canecorsoklub.sk/zdravie/v%C3%BD%C5%BEiva.

8.12.2016 11:02
vendul

XXX.XXX.15.98

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, máme doma dvou měsíční fenku Cane Corso (s PP) narodila se jako poslední, je malá, drobná a dost hubená, čeká nás vyšetření trusu, krve atd...Váží 5,7 kg, vypadá jako podvyživené dítě, kterému jdou vidět žebra ale přitom má vypouklé břicho, u chovatelů byla na granulích Ontario puppy large, nemůžeme se rozhodnout jak krmit, aby přibrala ale máme strach z překrmování (aby nabrala) aby se zas rychle nevytáhla a nebylo to ještě na škodu. Máme fence koupit kvalitní granule třeba Wolfsblut a krmit podle návodu? Plus přípravek na klouby, jaký doporučíte? Osobně jsem dávala psům Alavis pro koně, ale nic moc jsem na nich nezpozorovala. Budu ráda, když mi poradí chovatelé co mají zkušenosti s molossama. Díky.

...tak s velou pravdepodobností, ani u chovatele neměla nejmenší péči. Odčervila bych - dle vypouklého břicha - bude asi začervená, ale může jí prakticky být i něco jiného - samozřejmě také nic. Pokud máte zkušenosti s krmením masem, krmte masem... a samozřejmě idálně, by vám měl radit váš chovatel. Co se týče kloubní výživy, prakticky cokoliv...já dávám Aptoflex.

8.12.2016 11:03
vendul

XXX.XXX.15.98

pomeranc napsal(a):
Také máme doma již 3 měsíční štěně CC.. Ted začal žrát jak blázen, vyloženě mu chutná, začali jsme na fitmin ale moc mu nejelo a koupila jsem Taste otw. a moc mu chutná. Tak to míchám půl/napůl. Přibral za měsíc svoji celou váhu co měl, když jsem si ho přivezli.. z 9,5 na 17,5 kg.. Není to strašně moc?
Tlustý rozhodně není.. Na veterině toto pondělí na očkování nám paní vet. říkala, že ten Alavis případně až od 4. měsíce, uvidí jak se ještě vytáhne a stačí prý kůra na ty 3- 4 měsíce.. pak pauza. Ale na netu jsem našla stránky www.activeanimal.cz. Mají tam právě i kloubní přípravky pro koně i psy ale v sypkém stavu a vyjde to mnohem levněji..a na více dnů, než tablety Alavis. Mrkněte mají tam i immunovet, a píší na něj velmi dobré recenze. Tak se mrkněte..

Ještě mě napadlo, jestli je mimino také řádně odčervené, když má velké bříško.. tasemnice nebo škrkavky nebo tak něco?

No a ve vašem případě, aby štěně během jednoho mesíce přibralo svou váhu, to ideál také není... Průměrně cca 4kg za měsíc. Nevím jak krmíte, ale překrmovat určitě není dobre.

8.12.2016 11:16
pomeranc

XXX.XXX.87.9

No popravdě se mi to také zdá hrozně moc.. ale jak píšu, rozhodně není tlustý. Bydlí venku, má zateplenou boudu, žere tak 3x denně.. nasypu mu do mystičky, někdy si dá jen 2x denně. Papká u nás doma v kuchyni, tak mám přehled.
Přiznám se, že nevím, kolik to dá na váhu. Ale jak to mám odvážit? Podle věku nebo podle váhy? Zase nechci aby měl hlad.. přeci jen venku toho dost spálí když mrzne, musí si něčím topit..

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2016 11:17

pomeranc napsal(a):
No popravdě se mi to také zdá hrozně moc.. ale jak píšu, rozhodně není tlustý. Bydlí venku, má zateplenou boudu, žere tak 3x denně.. nasypu mu do mystičky, někdy si dá jen 2x denně. Papká u nás doma v kuchyni, tak mám přehled.
Přiznám se, že nevím, kolik to dá na váhu. Ale jak to mám odvážit? Podle věku nebo podle váhy? Zase nechci aby měl hlad.. přeci jen venku toho dost spálí když mrzne, musí si něčím topit..

Tak dejte fotku

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

pomeranc napsal(a):

Vy jste takového bobíka vyhodili na zimu ven?

8.12.2016 11:34
vendul

XXX.XXX.15.98

pomeranc napsal(a):

..každé štěně je jiné... takové rady na dálku, jsou k ničemu.. pokud není tlustný, je to oki...Ale tímto tempem bych opravdu nepokračovala.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 11:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

vendul napsal(a):
...tak s velou pravdepodobností, ani u chovatele neměla nejmenší péči. Odčervila bych - dle vypouklého břicha - bude asi začervená, ale může jí prakticky být i něco jiného - samozřejmě také nic. Pokud máte zkušenosti s krmením masem, krmte masem... a samozřejmě idálně, by vám měl radit váš chovatel. Co se týče kloubní výživy, prakticky cokoliv...já dávám Aptoflex.

Chovatelé ji krmili mimo štěnda protože ji od misek vytlačili. Jako sami jsme měli občas v našem vrhu takové nedochůdče a až bylo samo u majitelů tak to všechno dohnalo...na ten Aptoflex se mrknu, jinak chovatelé nejsou zastánce BARF takže tam bych moc nepochodila...

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 11:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Vendul, ten aptoflex mám dávat už teď? nebo až třeba od 4 měsíce kdy začne "nohatět" ?

8.12.2016 11:43

Vendul, ten aptoflex mám dávat už teď? nebo až třeba od 4 měsíce kdy začne "nohatět" ?

Klidně od 3.měs

8.12.2016 11:54
vendul

XXX.XXX.15.98

Můžete už teď...já dávám štěňatům od 5tého týdne. Pro mě osobně není omluva, že ji sourozenci vytlačili... letos jsme měli 14ti hlavý vrh... Byly tam menší štěnda, ale neexistovalo, aby se na někohoho nedostlao. Jídla bylo vždy dost, a ve více miskách. A já osobně bych třeba i u menšího štěňěte čekala - a dávala ho k odběru později, ale to je na každém chovateli.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

vendul napsal(a):
Můžete už teď...já dávám štěňatům od 5tého týdne. Pro mě osobně není omluva, že ji sourozenci vytlačili... letos jsme měli 14ti hlavý vrh... Byly tam menší štěnda, ale neexistovalo, aby se na někohoho nedostlao. Jídla bylo vždy dost, a ve více miskách. A já osobně bych třeba i u menšího štěňěte čekala - a dávala ho k odběru později, ale to je na každém chovateli.

Víte co, sepsut chovatele nebo nás za to že sjme si ji vzali si nechte od cesty...každý nemůže být obr a my si ji s tímto "handicapem" brali, krmit ji bokem krmili, já se teď snažím aby měla maximum, ale vím, že všeho moc škodí. Zajímalo by mě čím krmíte? Ať můžu porovnat třeba s těmi Wolfsblut.

8.12.2016 12:12
vendul

XXX.XXX.15.98

Nevím co. Já jsem nikoho nesepsula, jen jsem vám řekla svou zkušenost. Prostě na to mám jiný názor. A je na každém odkud si štěně vybere a jaké. Horší nedejbože bude, až se ukáže - že není tak malička jen kvůli špatném krmení, ale má třeba opravdu nějaký zdrav. problém. To pak asi taky nebudete rádi.
Já si dávno o některých chovatelích CC nedělám iluze, a ty výmluvy typu, je malička, protože ji sourozenci uzurpovali, nebo je bojácna, protože ji sourozenci bili, nebo tady ten vypelichaný flek to nic není, né to není kýla, atd, atd. tak to vše trošku znám.
A to teď neberte osobně, jen vím jak to někde chodí.
My krmíme masem...

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 12:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

vendul napsal(a):
Nevím co. Já jsem nikoho nesepsula, jen jsem vám řekla svou zkušenost. Prostě na to mám jiný názor. A je na každém odkud si štěně vybere a jaké. Horší nedejbože bude, až se ukáže - že není tak malička jen kvůli špatném krmení, ale má třeba opravdu nějaký zdrav. problém. To pak asi taky nebudete rádi.
Já si dávno o některých chovatelích CC nedělám iluze, a ty výmluvy typu, je malička, protože ji sourozenci uzurpovali, nebo je bojácna, protože ji sourozenci bili, nebo tady ten vypelichaný flek to nic není, né to není kýla, atd, atd. tak to vše trošku znám.
A to teď neberte osobně, jen vím jak to někde chodí.
My krmíme masem...

Jako já to chápu, jen prostě když jsme před čytřmi lety měli "poslední" vrh boxerů, tak jeden prďoch byl prostě taky nedochůdče, narodil se s normální váhou, ale prostě byl takový slabý a než se nadál vše štěnda sežrala a na něj nezbylo, dokrmovali jsme ho bokem a v jídle se nimral a prostě byl celkově špatně krmitelný, tak byl taky o dost menší, v půl roce jsme pak už nepoznali že někdy strádal, dohnal to. Naše malá samozřejmě byla řádně odčervena, ale protože vím že na některé parazity nestačí jen odčervení klasické tak budeme sbírat pět dní ty hoviše a půjdou na rozbor...zase jsem taková že když se mi něco nezdá nechám psa prohlídnout a vyšetřit od oka až po řiť. To že bude drobná a málo piskatá, tak to bude mít po matce, její matka byla vzrůstem na minimu standardu, což nám neva, nepotřebujeme kolosa, navíc uchovněna nebude, takže i kdyby byla ještě menší nám osobně to ve finále stejně vadit nebude.

8.12.2016 12:19

Zapomeňte na ty tabulky! Každé má individuální tempo i "druh" růstu (jeden je chvístek třeba dva roky a až pak začne mohutnět, druhý je festovní od počátku a třetí tím chvístek zůstane už napořád), individuální potřebu příjmu stravy...rozhodující je kondice, kondice a ještě jednou kondice!

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Tak jsem objednala nakonec Wolfsblut black bird a Alfadog chondro...

8.12.2016 14:24
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Tak se schválně ozvěte za ten týden, a písněte co vám vyšlo v testech.. Jsem docela zvědavá..
Hold to bude prostě záprdek.. ale to nevadí.. smajlík Nám to zase roste 2x tolik no.. smajlík Vetka si dělala srandu, že bude mít v dospělosti 60kg.. a víte kolik usetříte na krmení? To mi ne..

Neregistrovaný uživatel

8.12.2016 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jj dám pak vědět...tak ho moc nepřežírejte ať to pak zybtečně neodnesou klouby, byla by to škoda...

8.12.2016 14:26
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Vy jste takového bobíka vyhodili na zimu ven?

Je venku už od října, co jsem ho přivezli.. má tam starého kámoše, není sám a když jsem doma, tak nám dělají společnost.. Já v tom nevidím problém.. A jak vidíte, problém mu to nedělá..smajlík

8.12.2016 14:27
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Jj dám pak vědět...tak ho moc nepřežírejte ať to pak zybtečně neodnesou klouby, byla by to škoda...

Taky pořídím něco na klouby a mrkla jste na ty stránky, jak jsem Vám psala výše?

8.12.2016 14:29
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak dejte fotku

Ráda bych.. ale mám telefon na dvě věci.. smajlík Ale pokusím se.. ráda bych to konzultovala.. smajlík

8.12.2016 14:29

pomeranc napsal(a):
Tak se schválně ozvěte za ten týden, a písněte co vám vyšlo v testech.. Jsem docela zvědavá..
Hold to bude prostě záprdek.. ale to nevadí.. smajlík Nám to zase roste 2x tolik no.. smajlík Vetka si dělala srandu, že bude mít v dospělosti 60kg.. a víte kolik usetříte na krmení? To mi ne..

Šetření na žrádle se netýká váhy psa

8.12.2016 14:30

pomeranc napsal(a):
Ráda bych.. ale mám telefon na dvě věci.. smajlík Ale pokusím se.. ráda bych to konzultovala.. smajlík

Klidně, bez problému

8.12.2016 14:30
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Šetření na žrádle se netýká váhy psa

Jak to myslíte?

8.12.2016 14:32

pomeranc napsal(a):
Jak to myslíte?

Tak, že pokud Váš pes váží 60kg a můj jen 40kg, a krmíte-li kvalitním krmením, tak tam je jen zanedbatelný rozdíl

8.12.2016 14:32

pomeranc napsal(a):
Jak to myslíte?

Jak dlouho Vám vydrží 8kg pytel krmení, kterým krmíte psa v dospělosti?

8.12.2016 14:41
pomeranc

XXX.XXX.87.9

No máte pravdu.. malý rozdíl tam ale je.. smajlík Já mám 15kg.. krmení.. a přiznám se úplně přesně to nevím.. teď mám jednoho starého.. tak ty 4 týdny?

8.12.2016 14:42

pomeranc napsal(a):
No máte pravdu.. malý rozdíl tam ale je.. smajlík Já mám 15kg.. krmení.. a přiznám se úplně přesně to nevím.. teď mám jednoho starého.. tak ty 4 týdny?

Mně, tedy mé feně, vydrží 7,5kg pytel na měsíc a půl

8.12.2016 14:46
sufle

XXX.XXX.49.81

Ťy brďo, kolik fenka váží a čím krmíte?
Já střídám různé granule, dávám i syrové, ale mám pocit, že těch granulí spotřebujeme strašně moc.

8.12.2016 14:50
pomeranc

XXX.XXX.87.9

No bože.. a to je ta na té fotce? to je hodně na dlouho.. No je teda pravda, ze krmím starého dědu, dávám senior granule od Calibry.. ano už jsem slyšela, že to není úplně oki.. ale proto je nevyhodím.. ale dědoušek není tlustý.. je pravda, že poslední dobou má možná 2 kg.. navíc, protože ho bolí klouby ( má chudáček artrózu a kulhá) tak se méně hýbe.. asi mu ještě uberu..ale mám to dělat teď na zimu? Nebo až z jara?

8.12.2016 14:50

sufle napsal(a):
Ťy brďo, kolik fenka váží a čím krmíte?
Já střídám různé granule, dávám i syrové, ale mám pocit, že těch granulí spotřebujeme strašně moc.

Váží mezi 40-42kg a krmím Wolfsblutem

8.12.2016 14:51
pomeranc

XXX.XXX.87.9

A proč máte smutného smajlíka?

8.12.2016 14:52

pomeranc napsal(a):
No bože.. a to je ta na té fotce? to je hodně na dlouho.. No je teda pravda, ze krmím starého dědu, dávám senior granule od Calibry.. ano už jsem slyšela, že to není úplně oki.. ale proto je nevyhodím.. ale dědoušek není tlustý.. je pravda, že poslední dobou má možná 2 kg.. navíc, protože ho bolí klouby ( má chudáček artrózu a kulhá) tak se méně hýbe.. asi mu ještě uberu..ale mám to dělat teď na zimu? Nebo až z jara?

Ne, není to ta z té fotky smajlík ale rtw to je, Calibra je opravdu nekvalitní, pokud je venku, tak mu neubírejte. Proč kulhá? Dáváte mu chondroprotektiva?

8.12.2016 14:53

pomeranc napsal(a):
A proč máte smutného smajlíka?

to omylem.

8.12.2016 14:59
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Ne, není to ta z té fotky smajlík ale rtw to je, Calibra je opravdu nekvalitní, pokud je venku, tak mu neubírejte. Proč kulhá? Dáváte mu chondroprotektiva?

No já koupila tu Calibru, před tím, než jsem to tady řešila.. kvůli malému.. ale chutná mu, pak koupím také asi ten Taste otw. jako má malý štěně. Strašně mu chutná. Dávám, koupila jsem mu ještě navíc msm.. ale přeci jen je to nezvratný stav.. smajlík

8.12.2016 15:01

pomeranc napsal(a):
No já koupila tu Calibru, před tím, než jsem to tady řešila.. kvůli malému.. ale chutná mu, pak koupím také asi ten Taste otw. jako má malý štěně. Strašně mu chutná. Dávám, koupila jsem mu ještě navíc msm.. ale přeci jen je to nezvratný stav.. smajlík

Tak vyzkoušejte i čertův dráp, ten taky funguje. Kolik mu dávkujete toho msm?

8.12.2016 15:05

pomeranc napsal(a):

Koukněte na Wolf's Mountain, jsou velmi podobné TOTW
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolf-s-mountain/.

8.12.2016 15:05
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Ten neznám.. mrknu na net.. kupovala jsem balení na www.activeanimal.cz.. mrkněte na stránky a k tomu kupuju ještě samotné msm.. dávám lžičku..ale mám pocit, že se nic nemění..

8.12.2016 15:09

pomeranc napsal(a):
Ten neznám.. mrknu na net.. kupovala jsem balení na www.activeanimal.cz.. mrkněte na stránky a k tomu kupuju ještě samotné msm.. dávám lžičku..ale mám pocit, že se nic nemění..

Lžička je málo, při potížích jsem dávkovala 3 čajové lžičky msm,2-3 čaj.lžičky boswelia serata a 1-2lžičky mletého Čertovka drápu A to jen na bolest

8.12.2016 15:10
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Koukněte na Wolf's Mountain, jsou velmi podobné TOTW
http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolf-s-mountain/.

Jo ale myslíte pro to štěně? Ne pro dědouška.. smajlík Jsou lepší než ty Taste? Mám strach, aby mu chutnali.. ten Taste žere jako blázen..

8.12.2016 15:12

pomeranc napsal(a):
Jo ale myslíte pro to štěně? Ne pro dědouška.. smajlík Jsou lepší než ty Taste? Mám strach, aby mu chutnali.. ten Taste žere jako blázen..

Zrovna o chutnost se nebojím smajlík Klidně nejdřív zkuste dědovi a pak na výměnu můžete vzít i prckovi

8.12.2016 15:13
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Lžička je málo, při potížích jsem dávkovala 3 čajové lžičky msm,2-3 čaj.lžičky boswelia serata a 1-2lžičky mletého Čertovka drápu A to jen na bolest

A všechno se to snědlo? Zalévala jste to vodou? Můžu ještě přidat to msm.. mám ho dost, zrovna jsem ho koupila.. smajlík

8.12.2016 15:14
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Zrovna o chutnost se nebojím smajlík Klidně nejdřív zkuste dědovi a pak na výměnu můžete vzít i prckovi

No ale tam jsou granule pouze Junior.. a pak vyloženě pro psy.. ale není tam senior..

8.12.2016 15:14

pomeranc napsal(a):

O špetku budou lepší.

8.12.2016 15:16
pomeranc

XXX.XXX.87.9

O špetku budou lepší.

Tak je také otestujeme.. proč ne.. smajlík

8.12.2016 15:17

pomeranc napsal(a):
No ale tam jsou granule pouze Junior.. a pak vyloženě pro psy.. ale není tam senior..

Tak pro starouše jsou vhofné třeba tyto http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/wolf-s-mountain-island-farm-12-5kg/
a i tyhle by šly
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/wolf-s-mountain-wild-forest-12-5kg/

Jakou teď žere Calibru?

8.12.2016 15:20
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Tak pro starouše jsou vhofné třeba tyto http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/wolf-s-mountain-island-farm-12-5kg/
a i tyhle by šly
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/wolf-s-mountain-wild-forest-12-5kg/

Jakou teď žere Calibru?

Teď má kuřecí, tak mu dáme pro změnu tu zvěřinu smajlík

8.12.2016 15:22

pomeranc napsal(a):
Teď má kuřecí, tak mu dáme pro změnu tu zvěřinu smajlík

Tuhle? http://www.spokojenypes.cz/calibra-dog-ha-senior-medium-amp-large-chicken-14-kg/.

8.12.2016 15:28
pomeranc

XXX.XXX.87.9

Tuhle? http://www.spokojenypes.cz/calibra-dog-ha-senior-medium-amp-large-chicken-14-kg/.

No tak bohužel ne.. tahle je fakt asi mnohem lepší.. ale měla by to být superprémiovka pro seniory.
Rájko musím se loučit.. pěkně se mi to s tebou řeší.. ale jdu domu.. tak zase někdy třeba smajlík nebo zítra smajlík

8.12.2016 15:29

pomeranc napsal(a):
No tak bohužel ne.. tahle je fakt asi mnohem lepší.. ale měla by to být superprémiovka pro seniory.
Rájko musím se loučit.. pěkně se mi to s tebou řeší.. ale jdu domu.. tak zase někdy třeba smajlík nebo zítra smajlík

Zatím

8.12.2016 15:43
sufle

XXX.XXX.49.81

Děkuji za info.
asi vyzkouším, my máme také cca 44kg a spotřebu máme výrazně větší.
A jak jsou na tom prosím ty Wolf's Mountain, jak jste doporučovala pomeranc

8.12.2016 15:49

sufle napsal(a):
Děkuji za info.
asi vyzkouším, my máme také cca 44kg a spotřebu máme výrazně větší.
A jak jsou na tom prosím ty Wolf's Mountain, jak jste doporučovala pomeranc

No, úplný Top to není, ale nejhorší nejsou, pro někoho jsou velmi kvalitní a pro někoho jen střední třída, nicméně jsem na ně dostala kladné recenze, psi je žerou moc dobře a kondice i odpad prý taky o.k.

8.12.2016 17:22

" Přibral za měsíc svoji celou váhu co měl, když jsem si ho přivezli.. z 9,5 na 17,5 kg.. "

tak jsem se pro zajímavost podívala, jak rostl můj HW (což je adekvátní CC), tak ve stáří :
2m 10dnů=11,2 kg
3m 10 dnů= 18 kg
v dospělosti měl cca 50kg

8.12.2016 18:05
dadu

XXX.XXX.61.94

Zdravím, mohu se jen zeptat - jestli někdo ví - je 25 kg pro půlročního rotíka přiměřené?

8.12.2016 19:25

dadu napsal(a):
Zdravím, mohu se jen zeptat - jestli někdo ví - je 25 kg pro půlročního rotíka přiměřené?

Jo, to je v pohodě

8.12.2016 20:29
dadu

XXX.XXX.61.94

Děkuji.

8.12.2016 20:35

dadu napsal(a):
Děkuji.

Za málo.

8.12.2016 20:59
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Tohle mě opravdu zarazilo, taky jsem krmila Wolfsblutem a pes váží cca 38 kg, pytel 15 kg nám vydržel tak na měsíc a něco. Když to spočítám na den, váš pes sežere cca 160 g. granulí a to mu fakt stačí? Neberte to jako rýpání jen se ptám. Možná jsem jen špatně pochopila, že je to pouze polovina krmné dávky a druhou dáváte maso?

Jinak k Wolfsblut, mému psu chutnaly jen určité sorty, tedy jen jedna a to Green Valley. Ostatní mi nechtěl. Ale zkoušela jsem jen asi 5 druhů a spíš ty levnější, méně exotické. Tow jedl s velikou chutí. Teď je na úplně obyčejné Joseře a večer dostane maso a vyhovuje mu to zatím asi nejvíc. U nás ani granule za dva tisíce za pytel nejsou všespasné.

9.12.2016 08:47
pomeranc

XXX.XXX.87.9

" Přibral za měsíc svoji celou váhu co měl, když jsem si ho přivezli.. z 9,5 na 17,5 kg.. "

tak jsem se pro zajímavost podívala, jak rostl můj HW (což je adekvátní CC), tak ve stáří :
2m 10dnů=11,2 kg
3m 10 dnů= 18 kg
v dospělosti měl cca 50kg

Tak koukám, že to není tak hrozné.. Docela jste mě uklidnila.. smajlík Tak přeci jen má jídlo jen sám pro sebe a nemusí se dělit se sourozenci, pohlídám si tento 4 měsíc víc.. a pak uvidím.

9.12.2016 09:07

JanulaM napsal(a):
Tohle mě opravdu zarazilo, taky jsem krmila Wolfsblutem a pes váží cca 38 kg, pytel 15 kg nám vydržel tak na měsíc a něco. Když to spočítám na den, váš pes sežere cca 160 g. granulí a to mu fakt stačí? Neberte to jako rýpání jen se ptám. Možná jsem jen špatně pochopila, že je to pouze polovina krmné dávky a druhou dáváte maso?

Jinak k Wolfsblut, mému psu chutnaly jen určité sorty, tedy jen jedna a to Green Valley. Ostatní mi nechtěl. Ale zkoušela jsem jen asi 5 druhů a spíš ty levnější, méně exotické. Tow jedl s velikou chutí. Teď je na úplně obyčejné Joseře a večer dostane maso a vyhovuje mu to zatím asi nejvíc. U nás ani granule za dva tisíce za pytel nejsou všespasné.

Tak jsem zvážila ranní dávku a ta má 113g, což je jeden plný hrníček. Krmím 2x denně, takže denní dávka je 226g. Někdy chce přidat, když jsme třeba na tréninku, tak večer dostane dva hrnky. A někdy dostane večer maso a někdy taky a to spíše, dostane ráno tak cca 200g konzervy s doplňky a večer granule.
Jinak, váhu si drží, nehubne

Přidejte reakci

Přidat smajlík