Nosí hračku a kňučí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.12.2016 18:14
budulíný

XXX.XXX.53.50

Roční fenka retrievra nosí hračku a při tom kňourá.Schovává si jí do boudy.Když jí má v hubě tak ani nechce pamlsek.Jindy je doslova nenažraná. Dělá to třeba deset minut, potom hračku odloží a chová se normálně. Hračku mi vnucuje ale nedá.Máte někdo také takovou zkušenost.Proč to asi dělá?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2016 18:17

budulíný napsal(a):
Roční fenka retrievra nosí hračku a při tom kňourá.Schovává si jí do boudy.Když jí má v hubě tak ani nechce pamlsek.Jindy je doslova nenažraná. Dělá to třeba deset minut, potom hračku odloží a chová se normálně. Hračku mi vnucuje ale nedá.Máte někdo také takovou zkušenost.Proč to asi dělá?

Nehárala se? Třeba i před dvěma měsíci?

10.12.2016 19:22
budulíný

XXX.XXX.53.50

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nehárala se? Třeba i před dvěma měsíci?

Hárala, ale štěňata mít nebude.Také mne to napadlo, že to bude mít nějakou souvislost.Máte s tím zkušenost?

10.12.2016 19:24
scylla

XXX.XXX.150.32

budulíný napsal(a):
Hárala, ale štěňata mít nebude.Také mne to napadlo, že to bude mít nějakou souvislost.Máte s tím zkušenost?

Zřejmě bude mít falešnou březost. Řeší se to tak, že se neubere množství jídla, ale jeho kalorie, seberou se hračky, přidá se práce, pohyb. Případně je možné nechat si namíchat bachovky na míru, ale pozor, nenaletět. Když nezaberou uvedená opatření, doporučuji Markétu Tomanovou, její bachovky opravdu fungují.

10.12.2016 21:25
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ještě dodám, ohlídejte mléčné žlázy, možná se jí začne tvořit mléko, rozhodně ho nevymačkávejte! Podpoříte tvorbu dalšího, ale zároveň hlídejte zda nejsou žlázy horké nebo zda se v nich netvoří hnis v tomto případě může jít o zánět a je potřeba návštěva veterináře.

10.12.2016 21:37
balisek

XXX.XXX.131.211

Nemusí to být faleška. Totéž dělá můj pes (samec) se svou oblíbenou plyšovou ovečkou. Jednou či dvakrát za den propadne panice, že mu jí snad někdo ukradne. Pobíhá s ovcí v hubě, kňourá a schovává jí různě po bytě, aby jí za chviličku nespojeně vyndal a přemístil jinde.

Na tuhle jeho malou obsesi jsem si zvykla a neřeším jí smajlík.

11.12.2016 07:22
scylla

XXX.XXX.150.32

Iliena napsal(a):
Ještě dodám, ohlídejte mléčné žlázy, možná se jí začne tvořit mléko, rozhodně ho nevymačkávejte! Podpoříte tvorbu dalšího, ale zároveň hlídejte zda nejsou žlázy horké nebo zda se v nich netvoří hnis v tomto případě může jít o zánět a je potřeba návštěva veterináře.

Je to podle popisu po prvním hárání, takže si nenechte nakecat, že je ideální věk pro kastraci, je to ještě štěně a pár měsíců ještě bude.

11.12.2016 11:10
budulíný

XXX.XXX.53.50

scylla napsal(a):
Je to podle popisu po prvním hárání, takže si nenechte nakecat, že je ideální věk pro kastraci, je to ještě štěně a pár měsíců ještě bude.

Je to dva měsíce po hárání, ani to nebylo nic moc.Nikdy se tak nechovala, tak jsem si to myslel, že je to tím háráním, že nosí hračku a kňučí. Jen jsem se chtěl ujistit. Struky má normální, žádné změny nejsou. Kastrovat nebudeme, možná někdy v budoucnu, po jedněch štěňatech.
Dík za odpovědi.

11.12.2016 11:11
scylla

XXX.XXX.150.32

budulíný napsal(a):
Je to dva měsíce po hárání, ani to nebylo nic moc.Nikdy se tak nechovala, tak jsem si to myslel, že je to tím háráním, že nosí hračku a kňučí. Jen jsem se chtěl ujistit. Struky má normální, žádné změny nejsou. Kastrovat nebudeme, možná někdy v budoucnu, po jedněch štěňatech.
Dík za odpovědi.

Takže to bude ta faleška.

11.12.2016 12:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Takže to bude ta faleška.

Scyllo nezlobte se na mne, ale teď jste pána akorát ponoukla k tomu, že vyprodukuje zbytečný vrh retrívrů, protože předpokládám, že fena není chovná

11.12.2016 13:15
Iliena

XXX.XXX.37.7

scylla napsal(a):

Nechápu proč to bylo na mě, já psala o hlídání zánětu, nikoliv o kastraci. Sama mám fenu,2 hárání,2 falešky a pokud to nebude nutné kastrovat se nechystám...

11.12.2016 13:55

lesnížínka napsal(a):
Scyllo nezlobte se na mne, ale teď jste pána akorát ponoukla k tomu, že vyprodukuje zbytečný vrh retrívrů, protože předpokládám, že fena není chovná

Čím? Tím, že napsala tu nejpravděpodobnější příčinu fenčina chování?
Přece kdo se rozhodne množit bezpapíráky, ten to udělá bez ohledu na ifaunu...

11.12.2016 16:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čím? Tím, že napsala tu nejpravděpodobnější příčinu fenčina chování?
Přece kdo se rozhodne množit bezpapíráky, ten to udělá bez ohledu na ifaunu...

Ne, vložila jsem blbou citaci, měla to být ta předešlá o tom, jak si nemá nechat nic nakecat. A nereagovala na jeho další, ubezpečení"...že až po štěňátkách..

12.12.2016 08:50
budulíný

XXX.XXX.53.50

lesnížínka napsal(a):
Ne, vložila jsem blbou citaci, měla to být ta předešlá o tom, jak si nemá nechat nic nakecat. A nereagovala na jeho další, ubezpečení"...že až po štěňátkách..

Hlavní, co jsem chtěl vědět, vím.Ostatní komentáře jsou zbytečné.Štěňata nechceme a kastrovat také ne.A o tom se, když tak, poradím s veterinářkou. To bych tady neřešil. Díky.

12.12.2016 10:02
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):

Vy si opravdu myslíte, že lidé jsou tak neschopní, že si neumí uhlídat fenu?

12.12.2016 10:03
scylla

XXX.XXX.150.32

budulíný napsal(a):
Hlavní, co jsem chtěl vědět, vím.Ostatní komentáře jsou zbytečné.Štěňata nechceme a kastrovat také ne.A o tom se, když tak, poradím s veterinářkou. To bych tady neřešil. Díky.

Poraďte s dobrým veterinářem. opravdu dobrým.

12.12.2016 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
Vy si opravdu myslíte, že lidé jsou tak neschopní, že si neumí uhlídat fenu?

Cituju zadavatele: Kastrovat nebudeme, možná někdy v budoucnu, po jedněch štěňatech. - to není o hlídání

12.12.2016 10:34
scylla

XXX.XXX.150.32

lesnížínka napsal(a):
Cituju zadavatele: Kastrovat nebudeme, možná někdy v budoucnu, po jedněch štěňatech. - to není o hlídání

No a co? Jestli chce štěňata, tak je mít prostě bude, snad bude fena uchovněná. Jestli ne, tak s tím stejně neuděláte nic.

12.12.2016 13:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

scylla napsal(a):
No a co? Jestli chce štěňata, tak je mít prostě bude, snad bude fena uchovněná. Jestli ne, tak s tím stejně neuděláte nic.

Když jste se pustila do osvěty ohledně nekastrace, tak u pána prosím pokračujte i ohledně množení už i tak přemnožených psů

14.12.2016 11:57
budulíný

XXX.XXX.53.50

lesnížínka napsal(a):
Když jste se pustila do osvěty ohledně nekastrace, tak u pána prosím pokračujte i ohledně množení už i tak přemnožených psů

Už jsem nechtěl odpovídat, ale nedá mi to, musím.
Již jsem jednou fenu ZR měl, dožila se 12 let.Štěňata neměla, proč taky, myslím si, že psů je dost. Když jsem ale chtěl koupit dalšího ZR tak jsem hledal půl roku. Byl dostatek z množíren, prý velmi kvalitních, za 15 tisíc.Dokonce s dph. A i prý papíry bych dostal.Sice mají od narození špatné klouby a léčení, nevyléčení, bude stát asi tak 40 tisíc, ale nekup to, že.S papíry a rodiče dokonce cvičení v lovu a bla-bla-bla.
Chtěl jsem jen vědět, jestli někdo má zkušenost s kňouráním a nošením hračky.Za tyto odpovědi děkuji.

14.12.2016 15:47
beastie

XXX.XXX.207.242

Me se naucila fenka knourat na me, aby si vynutila pozornost. Pak taky knoura na hracku, kdyz uz v ni nejsou pamlsky, na cizi psy, a na jednu hracku vyje, protoze na ni piska.

Me prijde ze nekteri psi jsou ukecani :).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík