Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.12.2016 21:12

Nutné! Kdo z Vás měl zkušenost s torzí u psa? Jaké jsou prvotní příznaky? Prodím nutné!

10.12.2016 21:16
Iliena

XXX.XXX.37.7

Zkušenost nemám, ale tohle mi vyjede jako první

Příznaky

Níže zmíněné příznaky se objevují v tomto sledu a přicházejí rychle za sebou.

1. Zvětšení objemu břicha, na pohled ztuhlé břicho, které je bolestivé na dotyk.
2. Zvracení pěny nebo tekutiny, neúspěšné pokusy o zvracení, zrychlené polykání, nadměrné slinění.
3. Zrychlené dýchání.
4. Nadměrné pití, nechutenství.
5. Červené nebo bledé dásně (ne přirozeně růžové).
6. Nahrbený postoj ve stoji nebo v leže, leh či sed v nezvyklých polohách, pozice, při které je předek při zemi a zadek nahoře, svíjení se.
7. Vyhledávání skrytých míst, nepřirozeně klidné chování, apatie.

10.12.2016 21:17
Iliena

XXX.XXX.37.7

Ježiš, doufám, že vás to holky netýká!

10.12.2016 21:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nutné! Kdo z Vás měl zkušenost s torzí u psa? Jaké jsou prvotní příznaky? Prodím nutné!

Torze je akutní břicho. Tomu zvířeti je opravdu hodně zle, bolí ho břicho, může být nevolnost, ale zvracet nemůže kvůli zaškrcení jícnu. Zvětšující se žaludek tlačí na velké cévy a/nebo plíce, takže pes má problémy s dechem, rozvíjí se šok.

ale jak to na sobě v počátečních stádiích dá najevo ten který pes záleží především na něm, na individuální odpovědi, jestli je to bolestínek nebo tvrďák. Jsou psi, co jim nakonec nic není a člověk by si podle toho, jak se kroutí, myslel, že musí mít otočeno v břiše úplně všechno, a další, co jsou jen "trochu divní" a za několik hodin je po nich.

10.12.2016 23:12

Torze je akutní břicho. Tomu zvířeti je opravdu hodně zle, bolí ho břicho, může být nevolnost, ale zvracet nemůže kvůli zaškrcení jícnu. Zvětšující se žaludek tlačí na velké cévy a/nebo plíce, takže pes má problémy s dechem, rozvíjí se šok.

ale jak to na sobě v počátečních stádiích dá najevo ten který pes záleží především na něm, na individuální odpovědi, jestli je to bolestínek nebo tvrďák. Jsou psi, co jim nakonec nic není a člověk by si podle toho, jak se kroutí, myslel, že musí mít otočeno v břiše úplně všechno, a další, co jsou jen "trochu divní" a za několik hodin je po nich.

Ale na sonu by to vidět bylo, ne?

10.12.2016 23:43
bhk

XXX.XXX.210.60

Sice Vám rájko nepomůžu neb jsem se s torzí zaplat za to nepotkala, ale držím všechny palce at to dáte a je vše ok.

10.12.2016 23:44

No děkuju, taky jsem se s ní nikdy nepotkala, tak foufám, že to není náš případ.

10.12.2016 23:46
bhk

XXX.XXX.210.60

No děkuju, taky jsem se s ní nikdy nepotkala, tak foufám, že to není náš případ.

A co se aktuálně děje?

10.12.2016 23:50

Co mám nastudováno, tak RTG, ale jinak vím prd. A doufám, že to bude v pohodě.

10.12.2016 23:51

bhk napsal(a):
A co se aktuálně děje?

Aktuálně jsme se před chvílí vrátili z pohotovosti, ale na nic nepřišli...dělali ale jen sono, měli podezření na zánět dělohy, ten to není, tak jí prohmatal celou i břicho a říkal, že to vypadá na něco se žaludkem...dostala dvě injekce, jednu proti zánětu a druhou proti bolesti s zítra máme přijít na kontrolu. Jsem z toho nesvá, měla jsem si říct o ten rtg Teď čuba leží pod stolem a asi spí.

10.12.2016 23:57
bhk

XXX.XXX.210.60

Aktuálně jsme se před chvílí vrátili z pohotovosti, ale na nic nepřišli...dělali ale jen sono, měli podezření na zánět dělohy, ten to není, tak jí prohmatal celou i břicho a říkal, že to vypadá na něco se žaludkem...dostala dvě injekce, jednu proti zánětu a druhou proti bolesti s zítra máme přijít na kontrolu. Jsem z toho nesvá, měla jsem si říct o ten rtg Teď čuba leží pod stolem a asi spí.

Držím palce .věřím, že je Vám hrozně a úzko...

11.12.2016 00:01

bhk napsal(a):
Držím palce .věřím, že je Vám hrozně a úzko...

Je mi strašně, ale ty příznaky se začaly zhoršovat až dneska navečer, včera totiž blbě skočila a zakvičela u toho, tak jsem si myslela, že si třeba narazila nohu...Dneska blbě chodila, tak nahrbeně a taky párkrát venku kvíkla. A právě navečer se to zhoršilo, vypila naráz celou misku a půl vody, klrpala se a byla jakoby strnutá, tak jsme vyrazili. Modlím se, aby to torze nebyla, ta ale netrvá asi tak dlouho.

11.12.2016 00:09

Je mi strašně, ale ty příznaky se začaly zhoršovat až dneska navečer, včera totiž blbě skočila a zakvičela u toho, tak jsem si myslela, že si třeba narazila nohu...Dneska blbě chodila, tak nahrbeně a taky párkrát venku kvíkla. A právě navečer se to zhoršilo, vypila naráz celou misku a půl vody, klrpala se a byla jakoby strnutá, tak jsme vyrazili. Modlím se, aby to torze nebyla, ta ale netrvá asi tak dlouho.

Co ledviny? zvracela po tom pití?

11.12.2016 00:10

Torze je otázkou pár hodin, tak snad to ok.

11.12.2016 00:11

Co ledviny? zvracela po tom pití?

Nezvracela.

11.12.2016 00:12

Torze je otázkou pár hodin, tak snad to ok.

Tak to pak nevim, co to může být

11.12.2016 00:17
bhk

XXX.XXX.210.60

Věřím a chápu. Předpokládám, že torzi by poznal i méně zkušený vet - podle toho co mám o torzi načteno, takže věřím, že o ni tu nešlo.
Šílela bych ovšem taky.
Na další se Vás ptát nebudu - jistě momentálně máte hlavu v pejru a zítra po kontrole snad budete vědět víc.
Opět napíši, že držím palce.

11.12.2016 00:18

bhk napsal(a):
Věřím a chápu. Předpokládám, že torzi by poznal i méně zkušený vet - podle toho co mám o torzi načteno, takže věřím, že o ni tu nešlo.
Šílela bych ovšem taky.
Na další se Vás ptát nebudu - jistě momentálně máte hlavu v pejru a zítra po kontrole snad budete vědět víc.
Opět napíši, že držím palce.

Díky, budu jí sledovat, a zítra dám vědět.

11.12.2016 07:10
sufle

XXX.XXX.161.21

Já mám s torzí bohužel zkušenost dvakrát.
Dva dobrmani mi zemřeli.
Naše příznaky:
Neustálé popocházení, slintání, pokoušení se o zvracení, výrazné krkání. Pak tvrdší břicho.
U obou to šlo ovšem velmi rychle. Jeden byl večer po jídle, druhý ráno na lačno. Na veterině to poznali hned.
Nevím, jak je to s částečnou torzí, zda je více času, ale snad budete v pořádku.

Po mých zkušenostech jsem s podobnými příznaky valila na veterinu s RR a byly to jen něco jako zaražené prdy. No ale pes se tvářil, jako by umíral.
Přeji hodně štěstí.

11.12.2016 07:44
koňadra

XXX.XXX.128.31

Já mám bohužel také zkušenosti 2x - večer fenám nic nebylo a ráno byly mrtvé. Ten jeden případ se stal už před mnoha lety, ale ten druhý letos na jaře. Neměla jsem ani možnost vidět nějaké příznaky. Mám psy venkovní, což v případě torze je dosti rizikové, protože se na to nemusí přijít včas. Spím u otevřeného okna a každé štěkání našich psů mne probudí, zvláště pak této feny, která měla kotec právě pod oknem. Ale tu noc jsem neslyšela vůbec nic. Jen ráno jsem vyšla ven a fena tam ležela mrtvá s nafouknutým břichem. Byl to hrozný šok.

Kamarád zažil u svého psa torzi - pes byl neklidný, kňučel bolestí, stále se mu zvětšovalo břicho. Šel s ním na veterinu a zachránili ho. Někde jsem pochytila, že jako první pomoc je třeba psovi propíchnout břicho až do žaludku nějakou silnější jehlou, aby se odpustily plyny, ale nevím, jestli bych v reálu toho byla schopná - musela bych vědět, kam přesně píchnout.

Rájko - myslím, že u vaší feny se o torzi nejedná, to už by byla mrtvá.

11.12.2016 07:54

koňadra napsal(a):
Já mám bohužel také zkušenosti 2x - večer fenám nic nebylo a ráno byly mrtvé. Ten jeden případ se stal už před mnoha lety, ale ten druhý letos na jaře. Neměla jsem ani možnost vidět nějaké příznaky. Mám psy venkovní, což v případě torze je dosti rizikové, protože se na to nemusí přijít včas. Spím u otevřeného okna a každé štěkání našich psů mne probudí, zvláště pak této feny, která měla kotec právě pod oknem. Ale tu noc jsem neslyšela vůbec nic. Jen ráno jsem vyšla ven a fena tam ležela mrtvá s nafouknutým břichem. Byl to hrozný šok.

Kamarád zažil u svého psa torzi - pes byl neklidný, kňučel bolestí, stále se mu zvětšovalo břicho. Šel s ním na veterinu a zachránili ho. Někde jsem pochytila, že jako první pomoc je třeba psovi propíchnout břicho až do žaludku nějakou silnější jehlou, aby se odpustily plyny, ale nevím, jestli bych v reálu toho byla schopná - musela bych vědět, kam přesně píchnout.

Máte pravdu, torze to nebude, nicméně stav se nelepší, je srejný, čuba je zalezlá na pelechu, včera v noci měla ještě nazelenalý průjem. Chodí furt nahrbeně a hlavou dolů, vyhledává tmavá místa Dneska pojedeme na kliniku, snad tam budou vědět.

11.12.2016 08:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Máte pravdu, torze to nebude, nicméně stav se nelepší, je srejný, čuba je zalezlá na pelechu, včera v noci měla ještě nazelenalý průjem. Chodí furt nahrbeně a hlavou dolů, vyhledává tmavá místa Dneska pojedeme na kliniku, snad tam budou vědět.

Držím palce, snad vám na té veterině konečně pomůžou a také řeknou, co jí vlastně je. Dejte vědět, zajímalo by mne to.

11.12.2016 08:09

koňadra napsal(a):
Držím palce, snad vám na té veterině konečně pomůžou a také řeknou, co jí vlastně je. Dejte vědět, zajímalo by mne to.

Díky, ráno jsem s ní byla venku a to jen čůrala. Furt jakoby pomlaskává a sem tam si odříhne.
Určitě dám vědět.

11.12.2016 10:24
sufle

XXX.XXX.161.21

koňadra napsal(a):

Ano, tomu druhému vzduch vet ihned vypustil, sama bych si tedy netroufla.
Vaší fenky je mi líto, ale slyšet jste opravdu nic nemusela, ti moji dobrouši trpěli dost potichu. A ten jeden také zemřel sám. Krutá smrt, těžce jsem se s tím vyrovnávala.

11.12.2016 10:29

Díky, ráno jsem s ní byla venku a to jen čůrala. Furt jakoby pomlaskává a sem tam si odříhne.
Určitě dám vědět.

Takhle se může projevovat jakákoliv nemoc, která v břiše bolí. ať už to souvisí s trávicím traktem, jako je pořádný zánět žaludku, cizí těleso, zánět slinivky a podobně, tak i jiné nemoci, jako je zánět dělohy, zánět ledvin, jakýkoliv nádor... torze žaludku nebo zauzlení střev to nebude už z toho důvodu, že tyhle věci zabijí psa během několika hodin.

11.12.2016 11:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Teprve teď to vidím Rájko, držím moc palce, ať je to nakonec jen nějaká banalita. Vím, že to vypadá na žaludek(říhání, průjem) ale nemůže to být třeba od páteře, když říkáte že poskočila a kvíkla?

11.12.2016 11:44
Huskyjanina

XXX.XXX.252.3

Rájko a co záda? Ty vet kontroloval? Měla jsem tohle podobný u feny, stejně nahrbená, akorát naříkala při kadění. A byly to nakonec záda. Takže dostala nějaký prášky a týden klidovej režim, teplo a bylo po problému.

11.12.2016 12:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Taky mě ty záda napadly... Třeba si mohla skřípnout nějaký nerv.

11.12.2016 20:01
bhk

XXX.XXX.210.165

Zdravím rájko! Tak jak jste na vet pochodila?
Doufám, že jste všichni v pořádku

11.12.2016 20:03
koňadra

XXX.XXX.128.31

Také čekám na sdělení od Rájky a také mně napadla ta záda. Ale kdo ví jak, to nám snad Rájka časem napíše.

11.12.2016 20:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Huskyjanina napsal(a):
Rájko a co záda? Ty vet kontroloval? Měla jsem tohle podobný u feny, stejně nahrbená, akorát naříkala při kadění. A byly to nakonec záda. Takže dostala nějaký prášky a týden klidovej režim, teplo a bylo po problému.

Také to vše čtu až teď. A také mě napadla páteř - můj nedávno na asi 10 dní ochrnutý kocour "chodil" jako "Rájčina" fenka - úplně vyhrbený hřbet. Jen udělal vždy dva tři "kroky" a spadl.
Ale nesedí mi k tomu v případě "Rájky" zelenavý průjem.
"Rájko", držíme všechny tlapky , co tu mám k dispozici a jak budete moci, ozvěte se!

12.12.2016 09:00

Zdravím všechny! Tak nakonec se jednalo jen o silný zánět žaludku způsobený rybím kolagenem
Už je jí mnohem lépe, už chodí normálně smajlík Dělali ji i rtg, na kterém se, naštěstí, nic neukázalo.

12.12.2016 09:03
koňadra

XXX.XXX.132.231

Tak sláva! Přeji brzké uzdravení.

12.12.2016 09:04

koňadra napsal(a):
Tak sláva! Přeji brzké uzdravení.

Moc děkujem

12.12.2016 13:21
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Prvotní příznaky mohu být těmi posledními, jde o minuty a není čas čekat na netu, břicho nafouklé jako buben a také dunící, neklid a projevy bolesti, to jsou příznaky torze. nebere potravu a často ani nevyměšuje.

12.12.2016 13:27

stop týrání napsal(a):
Prvotní příznaky mohu být těmi posledními, jde o minuty a není čas čekat na netu, břicho nafouklé jako buben a také dunící, neklid a projevy bolesti, to jsou příznaky torze. nebere potravu a často ani nevyměšuje.

Díky

Neregistrovaný uživatel

12.12.2016 13:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

To jsou problémy s těmi našimi miláčky fenka za chvíli bude fit

12.12.2016 13:59

Jj, pořád něco
Ale už by chtěla řádit, takže už se lepší

12.12.2016 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Ad torze - mám takový svůj poznatek - u naší starý feňule se stalo to, že odpoledne, blbě hópla na schody do sklepa z takový podezdívky, páníček za kterým se tam sápala jí chytil, ale byl to náraz. A to podle mě i vzhledem k jejímu věku nejspíš vedlo k tomu, že tam tím nárazem k něčemu došlo /povolil, utrhl se nějaký ten vaz?/, protože poté po krmení to šlo zatraceně rychle.V našem případě jsem si byla víc než jistá, že jsem diagnózu trefila. Feňule se najedla a de facto hned po žřádle se jí začlo nadouvat a nafukovat břicho, slinila jak blázen a pořád pořád chodila, nemohla si lehnout, takže jsem okamžitě volala kamarádce, jen pro potvrzení diagnózy, jestlti jen neblbnu a obratem se jelo na kliniku do Prahy.

12.12.2016 14:11
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Jj, pořád něco

12.12.2016 14:21

Zrzavci napsal(a):
Ad torze - mám takový svůj poznatek - u naší starý feňule se stalo to, že odpoledne, blbě hópla na schody do sklepa z takový podezdívky, páníček za kterým se tam sápala jí chytil, ale byl to náraz. A to podle mě i vzhledem k jejímu věku nejspíš vedlo k tomu, že tam tím nárazem k něčemu došlo /povolil, utrhl se nějaký ten vaz?/, protože poté po krmení to šlo zatraceně rychle.V našem případě jsem si byla víc než jistá, že jsem diagnózu trefila. Feňule se najedla a de facto hned po žřádle se jí začlo nadouvat a nafukovat břicho, slinila jak blázen a pořád pořád chodila, nemohla si lehnout, takže jsem okamžitě volala kamarádce, jen pro potvrzení diagnózy, jestlti jen neblbnu a obratem se jelo na kliniku do Prahy.

Díky za info. A doufám, že se vám už torze vyhne

12.12.2016 14:26
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Díky za info. A doufám, že se vám už torze vyhne

Díky - u velkých hafanů člověk nikdy neví.
Mně to co jsem psala vytanulo na mysli, když jsem četla, že vaše feňule nějak skočila a vykvikla, tak první co mě napadlo, byla Bubrdle a to co mohlo s torzí třeba souviset. Řekla jsem si, že to napíšu i přes to, že naštěstí u vás o torzi nešlo, že by se to mohlo někomu v budoucnu hodit. Já si myslím, že ten její "pád" s tím souvisel, že tam tím, jak ji páník chytil, aby se nezpřerážela a ona už měla svůj věk, že tam něco povolilo a že kdyby tohle nebylo, tak na torzi nedošlo. Takže kdyby někdy někdo měl podobnou situaci - pesan v pohybu nějaký velký náraz na tělo a pak posléze "tanec" břicha, tak aby měl případný vodítko a moc neváhal.

12.12.2016 16:18

Jj, pořád něco

No aspoň tak.

My jsme měli taky prima víkend. K ránu mně probudil s brekem a blinkal sedmkrát. Poprvé šel kopec ledového salátu, který mu dala máma (chjo) a který ani nekousal, protože v něm byl olej a mozzarella. Tak si říkám, že mu to v břiše prostě vadilo a že se z něj stává čím dál větší fňukna. Přes den v pohodě, řádil, bobky super. Druhý den to samé, kníkání, pěna ze slin, jenže ta poslední byla narůžovělá s růžovými tečkami ze sliznic. Vcelku jasné cizí těleso (snaha ho vyhodit před ránem) a asi něco ostřejšího. Neděle, já doma s teplotou, viróza, málem mě omyli. Tak jsem mu v šest ráno jako poslední šanci dělala bramborovou kaši, spokojeně se nacpal a šel spát. Ovšem s tím, že se pak pojede na sono. V poledne před odjezdem jsem ho šla vyvenčit a ejhle, co divného z něj spodem vylezlo... Taková jakoby uloupnutá břidlice, napůl změklá, napůl tvrdá a ostrá. Cca 2 x 5 cm. Se nedivím, že mu to nešlo vrchem. Po dlouhém hledání jsem doma identifikovala zdroj - bůvolí roh, schválně ta tlustá spodní část. Jenže se mu podařilo odloupnout a polknout celou plochu, což na první vůbec nebylo poznat. Trotl je to.

12.12.2016 16:20

No aspoň tak.

My jsme měli taky prima víkend. K ránu mně probudil s brekem a blinkal sedmkrát. Poprvé šel kopec ledového salátu, který mu dala máma (chjo) a který ani nekousal, protože v něm byl olej a mozzarella. Tak si říkám, že mu to v břiše prostě vadilo a že se z něj stává čím dál větší fňukna. Přes den v pohodě, řádil, bobky super. Druhý den to samé, kníkání, pěna ze slin, jenže ta poslední byla narůžovělá s růžovými tečkami ze sliznic. Vcelku jasné cizí těleso (snaha ho vyhodit před ránem) a asi něco ostřejšího. Neděle, já doma s teplotou, viróza, málem mě omyli. Tak jsem mu v šest ráno jako poslední šanci dělala bramborovou kaši, spokojeně se nacpal a šel spát. Ovšem s tím, že se pak pojede na sono. V poledne před odjezdem jsem ho šla vyvenčit a ejhle, co divného z něj spodem vylezlo... Taková jakoby uloupnutá břidlice, napůl změklá, napůl tvrdá a ostrá. Cca 2 x 5 cm. Se nedivím, že mu to nešlo vrchem. Po dlouhém hledání jsem doma identifikovala zdroj - bůvolí roh, schválně ta tlustá spodní část. Jenže se mu podařilo odloupnout a polknout celou plochu, což na první vůbec nebylo poznat. Trotl je to.

No bezva, a to jsem jí ten roh chtěla dát po strimeček

12.12.2016 16:35

No bezva, a to jsem jí ten roh chtěla dát po strimeček

Taky jsem chtěla dokoupit, ale po tomhle to vidím na jelena ze "4 nohy", tam mají obzvláště chutné.

12.12.2016 16:39

Taky jsem chtěla dokoupit, ale po tomhle to vidím na jelena ze "4 nohy", tam mají obzvláště chutné.

Jj, koukala jsem, mají i u Tutanů

12.12.2016 18:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já vím, že se paroží psům kupuje a jak tak čtu, je to i super doplněk stravy. Jenže můj pes by tohle neokusoval ani náhodou. Co je tvrdé a není na tom maso - toho se ani nedotkne. Pro něj byly tvrdé i ty provazové přetahovací uzly - nechtěl to ani chytit do huby...ostatně, ani jeden z nich

12.12.2016 18:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Rájko, jak jste přišly na to, že to byl nějaký ten rybí kolagen? Neberte to jako rýpání, ale když vidím, jak pestře a dobře krmíte, vůbec bych žádné doplňky stravy nedávala. Vždyť určitě krmíte i ryby? Tak proč ještě tohle?

12.12.2016 21:19

lesnížínka napsal(a):
Rájko, jak jste přišly na to, že to byl nějaký ten rybí kolagen? Neberte to jako rýpání, ale když vidím, jak pestře a dobře krmíte, vůbec bych žádné doplňky stravy nedávala. Vždyť určitě krmíte i ryby? Tak proč ještě tohle?

Jelikož to byl jediný a zároveň nový doplněk, který ještě neměla. Dříve dostávala normálně hydrolyzovaný vepřový nebo hovězí, ale když už je nemůže, tak jsem chtěla zkusit tento rybí, jinak kolagen je dobrý jak na klouby, tak na srst

13.12.2016 06:09
tapina

XXX.XXX.211.208

Jelikož to byl jediný a zároveň nový doplněk, který ještě neměla. Dříve dostávala normálně hydrolyzovaný vepřový nebo hovězí, ale když už je nemůže, tak jsem chtěla zkusit tento rybí, jinak kolagen je dobrý jak na klouby, tak na srst

Jestliže ten HYDROLYZOVANÝ kolagen hovězí a vepřový nekrmíte kvůli alergii, tak ho klidně dávat můžete. Hydrolyzovaný = rozbitý na aminokyseliny = nealergizující. S tím, jak krmíte, tohle klidně přidat můžete, ani to moc "nevylepšíte".

13.12.2016 06:25
tapina

XXX.XXX.211.208

A jestli to opravdu bylo z toho kolagenu, je jen možné, že byl "silnější", můžete to třeba ochutnat. Ty hydrolyzované věci jsou takové slanohohořké, protože při té hydrolýze vzniká něco jako glutamát. Proto třeba psům ty veterinární diety, které jsou na tom založený, tak chutnají, proto hydrolyzovaný kolagen pro sportovce je často ochucený.
Proč se člověku dává hydrolyzovaný kolagen - protože nativní není schopen zužitkovat.
Pes to schopen zužitkovat je, protože má v žaludku daleko silnější kyselinu a zkrátka trávení na to přizpůsobené.
Chápu, že je na vepřové a hovězí alergická, ale ten hydrolyzovaný kolagen dát můžete.

Třeba to z kolagenu nebylo, mohlo to nějak zkysnout, jestli to bylo mražené maso, tak toxiny atd.

Hlavně, že už je dobře.

Omlouvám se, jen na okraj.

13.12.2016 07:01
Peter1964

XXX.XXX.240.42

Viem, že je po probléme chvála bohu pre vás a vášho psíka. Do budúcna – torzia žalúdka a jej prvotné príznaky.
Napínanie na zvracanie
Vyprázdnenie stolice a opätovné snaženie sa o kakanie
V oblasti žalúdka sa pes začne viditeľne nafukovať
A to máte tak cca 1 hodinu aby ste bola u veta a on okamžite zasiahol. Prvé odídu ľadviny.
Osobná skúsenosť.
Pri príchode k vetovi okamžite vrazil do nášho psa 20 cm dlhú a hrubú ihlu normálne vyfučal. Následná okamžitá operácia. Pes sa z toho dostal, ale bolo nám povedané, že to bolo v hodine dvanástej. Ak by vás zaujímala aj finančná stránka tak operácia a celá liečba 900 eur.

13.12.2016 09:33

tapina napsal(a):
A jestli to opravdu bylo z toho kolagenu, je jen možné, že byl "silnější", můžete to třeba ochutnat. Ty hydrolyzované věci jsou takové slanohohořké, protože při té hydrolýze vzniká něco jako glutamát. Proto třeba psům ty veterinární diety, které jsou na tom založený, tak chutnají, proto hydrolyzovaný kolagen pro sportovce je často ochucený.
Proč se člověku dává hydrolyzovaný kolagen - protože nativní není schopen zužitkovat.
Pes to schopen zužitkovat je, protože má v žaludku daleko silnější kyselinu a zkrátka trávení na to přizpůsobené.
Chápu, že je na vepřové a hovězí alergická, ale ten hydrolyzovaný kolagen dát můžete.

Třeba to z kolagenu nebylo, mohlo to nějak zkysnout, jestli to bylo mražené maso, tak toxiny atd.

Hlavně, že už je dobře.

Omlouvám se, jen na okraj.

Nic se neděje, akorát, že mám věčně pocit, že se mi, cokoliv napíšu, snažíte vyvrátit. Vepřový kolagen vyzkoušený mám i po zahájení "diety", a začala se škrábat a okusovat taky. Právě proto, jsem koupila ten exbí a doufala, že nebyl použit losos.
Maso to nebylo, byla to konzerva, kterou už žrala 2.nebo 3.den.
Už je v pohodě, díky.

13.12.2016 10:57
tapina

XXX.XXX.11.254

Nic se neděje, akorát, že mám věčně pocit, že se mi, cokoliv napíšu, snažíte vyvrátit. Vepřový kolagen vyzkoušený mám i po zahájení "diety", a začala se škrábat a okusovat taky. Právě proto, jsem koupila ten exbí a doufala, že nebyl použit losos.
Maso to nebylo, byla to konzerva, kterou už žrala 2.nebo 3.den.
Už je v pohodě, díky.

Ale Rájko, vůbec mi nejde o to, Vám něco vyvracet. Je to diskuse, nápad.
Kolagen, hydrolyzovaný, třeba ten pro psy nebude rozštěpený tolik, ten pro lidi - ty značkové právě uvádějí na kolik daltonů to je rozštěpené, jako kvůli tomu, aby, to tomu sportovcovi na něco bylo.
Jistě že když dáte nativní kolagen, alergizovat může. Hydrolyzovaný, pokud tam nebude nějaká kontaminace, od určité velikosti ne.
Ale ano, je to právě to pokud, tak to chápu, že to nechcete zkoušet, nebo zkoušíte jiné.

Vůbec nic nepíšu, abych něco vyvracela, ale zrovna s Vámi, bych docela ráda občas diskusi rozvinula, jednak proto, že naše fenky mají podobný pro, druhak proto, že tomu i rozumíte.

13.12.2016 13:21
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Peter1964 napsal(a):
Viem, že je po probléme chvála bohu pre vás a vášho psíka. Do budúcna – torzia žalúdka a jej prvotné príznaky.
Napínanie na zvracanie
Vyprázdnenie stolice a opätovné snaženie sa o kakanie
V oblasti žalúdka sa pes začne viditeľne nafukovať
A to máte tak cca 1 hodinu aby ste bola u veta a on okamžite zasiahol. Prvé odídu ľadviny.
Osobná skúsenosť.
Pri príchode k vetovi okamžite vrazil do nášho psa 20 cm dlhú a hrubú ihlu normálne vyfučal. Následná okamžitá operácia. Pes sa z toho dostal, ale bolo nám povedané, že to bolo v hodine dvanástej. Ak by vás zaujímala aj finančná stránka tak operácia a celá liečba 900 eur.

U nás odešlo první srdce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík