Zdravíčko, mám dvě čivavy, adoptovanou dámu a sporťáka kterého mám od štěněte. Bohužel sporťák je vypelichaný na trupu, srst na ocasu je suchá, na těle pár trvalých chlupů jinak všechno "zimní" srst z loňska co neslezla, nohy má normálně chlupaté.
Jelikož přestávám zvládat vaření, chtěla bych se vás zeptat na nějakou alternativu ideálně ve formě kapsičky nebo menší konzervy které mé dvě čivavy snědí najednou (nechci uchovávat v ledničce a pak ohřívat). Vy co máte také problémy se srstí, máte něco na doporučenou? Nesmí být s kuřetem nebo krůtou, to se*e jak amina... Více info o tom co jsme zkoušeli na kartě, naposledy jsem krmila Treiner králík brambor a byl úspěch dokud se toho nepřežral (měl to tři měsíce, furt jenom králíka, dle alergologického testu jako jediné maso mu neubližovalo).
Předem mockrát děkuji za rady, případně tipy pokud jste měli podobně holého psa který poté obrostl
Uživatel s deaktivovaným účtem

Wolfsblut Jack rabbit
A je to jen z jídla ?
Se mi nezdá.
+ Biotin atd.
Máte někdo zkušenosti s těmito konzervami? Zatím je mám vybrané jako ideální až na to že to balení jedné konzervy je pro čivky velké. Jak to řešíte? Máte konzervu otevřenou v sáčku normálně venku mimo lednici? Přijde mi že se pak množí octomilky
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/konzervy_pro_psy/exclusion_diet/535515?gclid=CjwKEAiAm8nCBRD7xLj-2aWFyz8SJAAQNalajYlXBrceDRu1yE-nUt-8qrNOYYWp1Ctwe6_QZ3KzKRoC7zHw_wcB#more.
napsal(a):
Wolfsblut Jack rabbit
A je to jen z jídla ?
Se mi nezdá.
+ Biotin atd.
Já už právě nevím jestli třeba nemá nějaký stres dlouhodobě, začalo to pár měcísů poté co jsem adoptovala druhou fenečku aby nebyl sám, ale hrají si spolu, mazlí se, tak se mi to nezdá. Biotin jsme nasazovali v doplňcích. Dostat to do něj byl boj, i pivovarské kvasnice co mi fenka může prsty uhryznout nechce.
manbea
napsal(a):
Dělali jste testy na funkci štítné žlázy ?
Ano dělali, vím že to bylo velmi mírně mimo ideál, ale jen o půl stupnice nebo tak mám pocit. Jinak všechny parazitx atp má otestované, trpí tím už asi 3-4 roky! Nejedná se tedy o krátkodobý probléma za tu dobu jsem zkoušela spoustu, doufala že to třeba odezní a nic Kdyby alespoň nebyl tak vybíravý, to co mu chutná po to se s prominutím po*ere, a to co mu dělá dobře mu nejde pod čumák... Nedělá mi to lehké. Jinak fenečka je úplně v pohodě, chlupatá, žádné problémy takže infekční to určitě není (a hlavně měl na to testy, byl už bobek jak laboratorní králík).

civavimama
napsal(a):
Já už právě nevím jestli třeba nemá nějaký stres dlouhodobě, začalo to pár měcísů poté co jsem adoptovala druhou fenečku aby nebyl sám, ale hrají si spolu, mazlí se, tak se mi to nezdá. Biotin jsme nasazovali v doplňcích. Dostat to do něj byl boj, i pivovarské kvasnice co mi fenka může prsty uhryznout nechce.
Ale však to může dělat cokoli.
Zdravotní trabl od stresu po.. tisíc věcí.. nebo jakákoli složka doplňků.
Testy na alergii nejsou vše.
Mělo by ho vidět víc vet.
napsal(a):
Ale však to může dělat cokoli.
Zdravotní trabl od stresu po.. tisíc věcí.. nebo jakákoli složka doplňků.
Testy na alergii nejsou vše.
Mělo by ho vidět víc vet.
Vidělo ho za tu dobu asi pět vetů, nikdo nevěděl, jeden mi dal homeopatika, druhý chtěl výžez kůže, třetí krev a stolici. Veterináři nakonec vše ukončili s tím že je to genetika. Vzala bych to jako faskt, kdyby vloni nedošlo ke zlepšení kdy narostlo to málo co má teď, do té doby byl úplně holý i na nohách, jen ocas a hlava zůstaly. Poslední vyšetření byly alergologické testy, kde měl alegie na sóju, veškeré maso (i divočina a ryby, nejvíce losos, předtím jsme přitom lososový olej přidávali do stravy a došlo k zlepšení, ale pak opět stagnace), obilniny a zelenina bez problémů.

civavimama
napsal(a):
Vidělo ho za tu dobu asi pět vetů, nikdo nevěděl, jeden mi dal homeopatika, druhý chtěl výžez kůže, třetí krev a stolici. Veterináři nakonec vše ukončili s tím že je to genetika. Vzala bych to jako faskt, kdyby vloni nedošlo ke zlepšení kdy narostlo to málo co má teď, do té doby byl úplně holý i na nohách, jen ocas a hlava zůstaly. Poslední vyšetření byly alergologické testy, kde měl alegie na sóju, veškeré maso (i divočina a ryby, nejvíce losos, předtím jsme přitom lososový olej přidávali do stravy a došlo k zlepšení, ale pak opět stagnace), obilniny a zelenina bez problémů.
V konzervě jsou stejné věci jako v granulích.
Jistota je jen syrové maso. Zatím.
Drbe se, vyrážka,... ? Biopsie nic neukázala ? Nic, ani náznak, pochybnost ? Krev ? Takže pes je úplně zdravý, jen bez kožichu. To asi ne.
Co způsobuje vypadávání srsti.
Jídlo, stres a nemoc.
Syrové maso, co nejčistější doplňky na srst, klidný majitel a domov.
rapotacka11
napsal(a):
Vařit trpaslíčkům nezvládáte...
Tak jim zkuste syrové.
Kvůli fence třeba namelte
a napatlat do toho můžete i zeleninku atd.
Občas syrové, občas vařené, občas ty
kupovaný "kvalitní" hotovky.
Syrové maso dostávají každý den když vařím jako mls, jako samostatné žrádlo to nefunguje, i když jsem zkusila přidat přílohu, měli průjem tentokrát oba dva.
Když vařím, vařím jim hovězi, vepřové či králičí s braborem a zeleninkou (rýže jim vždycky zaskočí a chrčí, těstovity vyplivujou), maso musím i se zeleninou úplně rohňacat jinak mi fenka sežere jen maso a zeleninu nechá, tu pak zfutruje pes. Takže fena se opět po*ere. Ono to vaření by nebylo tak náročné kdyby ta fena nebyla frfňa, je jako popelka a tím jak je malá nemá problém to roztřídit - děs. Při tkonzervě to přitom sní všechno což nechápu, vařím víceméně to samé, a zeleninu vařím s masem. Ale asi nezvládám ty poměry protože si všímám že začíná mít pes hlavně horší srst, nevím jestli musím zase vyměnit vitamíny... A to mi všichni říkali že ať neadoptuju starší fenku, že bude problémová. Jsou to kecy, ale nejhorší je ten pocit že nemůžete psovi pomoci protože nevíte co, a seznam toho co vyzkoušet se krátí
napsal(a):
V konzervě jsou stejné věci jako v granulích.
Jistota je jen syrové maso. Zatím.
Drbe se, vyrážka,... ? Biopsie nic neukázala ? Nic, ani náznak, pochybnost ? Krev ? Takže pes je úplně zdravý, jen bez kožichu. To asi ne.
Co způsobuje vypadávání srsti.
Jídlo, stres a nemoc.
Syrové maso, co nejčistější doplňky na srst, klidný majitel a domov.
Nedrbe se a vyrážku nemá, stres teď určitě měl, rozešli jsme se s partnerem a já se odstěhovala, takže změna prostředí. Navíc jsem teď z toho celá vynervovaná a depresivní což má na ně určitě dopad tak se snažím s nimi více mazlit. Je možné že všechny problémy jsou hlavně ze stresu? Sice pracuji z domova ale někdy jsem hodně nervní, kdy nadávám při čtení mailů atp když lidi nedělají co mají Sice nepeskuji přímo psy ale asi to nebude ideální že...

Ten pes není v pořádku. A Vy také ne Ano, tohle dělá strašně moc. Nečtěte maily. Nepracujte doma. Jděte do lesa. Fakt.
Si myslíte, mazlíte, možná jim jen předáváte starosti.
Proč mu dáváte těstoviny a rýži a hovězí a vepře.
Konec s tím.
Čisté maso. Jedno. Pro lidi, nemražené. Les, řeka, často, ticho.
Pak se uvidí. Tak za měsíc.
Jsou li zvířata zdravá, neměla by průjmovat.
Hlídávala jsem "chudáčka granuláka", a ten se taky
vždycky málem... Průjem .
U mě tedy na granulích nebyl. Do 24 hod ho průjem
z poctivýho žvance přešel. Na normální žrádlo
se jen třásl a problémy u nás neměl. Jen ten přechod...
Pestrá strava - moje krédo. Žádný tabulky.

Co klokan nebo kůň? Viz konzerva Wolfsblut Red Rock a Wide Plain. Př. hovězí Down Under nebo velbloudí Gold Fields Pure.
Je ten pes určitě čistokrevná čivava? Napadá mě totiž kacířská myšlenka, zda nemůže být křížený s naháčem. To by vysvětlovalo chatrné osrstění bez zjevné příčiny.
Tady je pár ukázek křížení čivavy a naháče:
http://www.101dogbreeds.com/chi-chi-dog.asp.
balisek
napsal(a):
Je ten pes určitě čistokrevná čivava? Napadá mě totiž kacířská myšlenka, zda nemůže být křížený s naháčem. To by vysvětlovalo chatrné osrstění bez zjevné příčiny.
Tady je pár ukázek křížení čivavy a naháče:
http://www.101dogbreeds.com/chi-chi-dog.asp.
Kdo jim to chudáčkům udělal?
civavimama
napsal(a):
Zdravíčko, mám dvě čivavy, adoptovanou dámu a sporťáka kterého mám od štěněte. Bohužel sporťák je vypelichaný na trupu, srst na ocasu je suchá, na těle pár trvalých chlupů jinak všechno "zimní" srst z loňska co neslezla, nohy má normálně chlupaté.
Jelikož přestávám zvládat vaření, chtěla bych se vás zeptat na nějakou alternativu ideálně ve formě kapsičky nebo menší konzervy které mé dvě čivavy snědí najednou (nechci uchovávat v ledničce a pak ohřívat). Vy co máte také problémy se srstí, máte něco na doporučenou? Nesmí být s kuřetem nebo krůtou, to se*e jak amina... Více info o tom co jsme zkoušeli na kartě, naposledy jsem krmila Treiner králík brambor a byl úspěch dokud se toho nepřežral (měl to tři měsíce, furt jenom králíka, dle alergologického testu jako jediné maso mu neubližovalo).
Předem mockrát děkuji za rady, případně tipy pokud jste měli podobně holého psa který poté obrostl
Chce to zkontrolovat štítnou žlázu a krmit pořádným krmením, přidat kvalitní olejte, případně koupit Giom na srst.

civavimama
napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s těmito konzervami? Zatím je mám vybrané jako ideální až na to že to balení jedné konzervy je pro čivky velké. Jak to řešíte? Máte konzervu otevřenou v sáčku normálně venku mimo lednici? Přijde mi že se pak množí octomilky
http://www.bitiba.cz/shop/krmivo_pro_psy/konzervy_pro_psy/exclusion_diet/535515?gclid=CjwKEAiAm8nCBRD7xLj-2aWFyz8SJAAQNalajYlXBrceDRu1yE-nUt-8qrNOYYWp1Ctwe6_QZ3KzKRoC7zHw_wcB#more.
Ano, jsou dobré.
Takhle, nemyslím si že by byl křížený s naháčem, ale echt spojení to nebude. Sice to není množírna, ale to neznamená že to bylo 100% ní spojení, protože rodiče papíry neměli, to je tak když má někdo psa a fenu, oba samozřejmě nekastrovaní, mysleli že stačí oddědil a zavírat do jiných pokojů. Jenže to by nesměli mít děti žejo. A bůhví jaké rodiče měli rodiče mého Barnyho, mohlo tam být něco holého už dávno a teď to třeba dělá problémy.
Zkusím znovu dietu, děkuji za názor na konzervu, objednám.
S tím lesem, tohle neocením ani já, ani psi. Žijeme u Václaváku v Praze, takže budeme každý den jezdit hodinka Riegerovy sady nebo Letná ještě extra k procházkám, ať mají víc kontaktu a relaxu a hraní. Rozchody jsou vždy špatné, s tím se nedá nic dělat, partner chybí mi i psíkům kteří ho zbožňují (i nadále jsou alespoň občas v kontaktu). Ale s těmi emaily, to nepůjde. Chození po lesích a parcích účty nezaplatí, to je třeba si uvědomit. Už takhle tři hodiny denně lítat s hafany, ještě že nemám časově náročnou práci
Vyzkoušíme a uvidíme za tři měsíce jestli bude změna Holej ať klidně je, hlavbně ať jsou šťastní. Jen to syrové maso, to fakt ne To už jsme zkoušeli,2 týdny plné prosraných nocí mi stačily
Nevím, možná ho fakt nesnese,
možná děláte chybu v podání.
Ne studené..
To mleté lehounce orestovat-podusit= nahřát.
U nás to žrali všichni bez problémů.
Labradorka a psi na hlídání: 2 pudlové,
pinčice malá a teď můj čivavák. Jen
ten 1 pudl měl problém, ale jen zkraje.
A dostali všechno.(i vejce, sýry atd.
Maso syrové i pečené + ostatní úpravy.

civavimama
napsal(a):
Takhle, nemyslím si že by byl křížený s naháčem, ale echt spojení to nebude. Sice to není množírna, ale to neznamená že to bylo 100% ní spojení, protože rodiče papíry neměli, to je tak když má někdo psa a fenu, oba samozřejmě nekastrovaní, mysleli že stačí oddědil a zavírat do jiných pokojů. Jenže to by nesměli mít děti žejo. A bůhví jaké rodiče měli rodiče mého Barnyho, mohlo tam být něco holého už dávno a teď to třeba dělá problémy.
S tím lesem, tohle neocením ani já, ani psi. Žijeme u Václaváku v Praze, takže budeme každý den jezdit hodinka Riegerovy sady nebo Letná ještě extra k procházkám, ať mají víc kontaktu a relaxu a hraní. Rozchody jsou vždy špatné, s tím se nedá nic dělat, partner chybí mi i psíkům kteří ho zbožňují (i nadále jsou alespoň občas v kontaktu). Ale s těmi emaily, to nepůjde. Chození po lesích a parcích účty nezaplatí, to je třeba si uvědomit. Už takhle tři hodiny denně lítat s hafany, ještě že nemám časově náročnou práci
Vyzkoušíme a uvidíme za tři měsíce jestli bude změna Holej ať klidně je, hlavbně ať jsou šťastní. Jen to syrové maso, to fakt ne To už jsme zkoušeli,2 týdny plné prosraných nocí mi stačily
Mám víčka na konzervy.

civavimama
napsal(a):
A otevřenou konzervu samozřejmě v lednici.

Mě ještě napadl Cushing - testy se dělaly?

Myslím si, že něco, co vypadá jako HORMONÁLNÍ symetrická alopecie dietou fakt nevyléčíte.
tady zbývá jen zjistit, co za hormon blbne. štítná žláza? cushing? dysbalance pohlavních hormonů? nebo něco jiného?
Já jen k těm konzervám - nikdy nenechávám načatou konzervu (ani kompot) v plechovce. Ani psí, ani lidskou. Přijde mi, že ten obsah pak má pachuť. Prostě hnus. Vždy ji okamžitě přendám do skla, nebo porcelánu. Pokud jsem měla větší konzervu a nezkrmila ji pesanům max do druhého dne, tak jsem si udělala balíčky na jedno použití a dala do mrazáku. a v pohodě.
napsal(a):
Myslím si, že něco, co vypadá jako HORMONÁLNÍ symetrická alopecie dietou fakt nevyléčíte.
tady zbývá jen zjistit, co za hormon blbne. štítná žláza? cushing? dysbalance pohlavních hormonů? nebo něco jiného?
Děkuji za tip! Našla jsem si článek v kterém se píše toto: "Cushingův syndrom je další hormonální onemocnění zapříčiňující ztrátu ochlupení. Onemocnění je způsobeno nadměrnou funkcí kůry nadledvinek. Jedná se o malé žlázy v blízkosti ledvin produkující několik hormonů. Kožní abnormality jsou v tomto případě provázeny zvýšeným apetitem a nadměrným pitím. Toto onemocnění je běžné u psů (a křečků), příležitostně u koček." Tohle dost sedí na Barnyho, výše bylo psáno že kůže je jemňoučká což ta jeho opravdu je. Je šíleně žravý, kdyby nebyl tak aktivní jak je je z něj koule. Hodně pije. Po Vánocích pohledám nového veterináře, protože co mi absolutně nedává rozum je to, jak je možné že někdo se podívá na fotku na diskuzi a napadne jej to, a veterináři dělají milion testů, pes je jak testovací králík a když neví řeknou "genetika". Kdyby mi to řekl jen jeden lékař, ale za tu dobu jsme vyzkoušeli 4 ne-li více veterinářů. Na štítnou žlázu nám testy vyšly mírně pod, měli jsme léky že se "zkusí" jestli je to ono, výsledek se nedostavil a tak mi řekli genetika.
Zeptám se, jak se dělají testy na tyto hormonální symetrické alopacie? Třeba křivdím lékařům a tyto testy dělali (bylo toho tolik že nemám šanci si pamatovat vše, a po stěhování teď nevím kde mám výsledky). V článku píší vysetření chlupu, je tomu tak? Jinak nevím jestli je to na fotce zřejmé, ale on nemá holé jen boky. Normální trvalé chlupy má jen na nohách, na hlave a na ocasu, jinak má všechno zimní srst, takovou tu jemňoučkou co normálně vypadává.
dadu
napsal(a):
Já jen k těm konzervám - nikdy nenechávám načatou konzervu (ani kompot) v plechovce. Ani psí, ani lidskou. Přijde mi, že ten obsah pak má pachuť. Prostě hnus. Vždy ji okamžitě přendám do skla, nebo porcelánu. Pokud jsem měla větší konzervu a nezkrmila ji pesanům max do druhého dne, tak jsem si udělala balíčky na jedno použití a dala do mrazáku. a v pohodě.
Já mám jednu konzervu na den, krmím ráno a večer, když je to čtyřstovka tak se to dá. Každý má 200g papáňa na den, takže spolu tu jednu konzervu sní. Větší, osmistovky, ty jsou pro nás nepraktické. Ale mi vadí i ten čas během dne, ty víčka, kde se to dá sehnat?

civavimama
napsal(a):
Já mám jednu konzervu na den, krmím ráno a večer, když je to čtyřstovka tak se to dá. Každý má 200g papáňa na den, takže spolu tu jednu konzervu sní. Větší, osmistovky, ty jsou pro nás nepraktické. Ale mi vadí i ten čas během dne, ty víčka, kde se to dá sehnat?
Třeba tady.

napsal(a):
Třeba tady.

civavimama
napsal(a):
Děkuji za tip! Našla jsem si článek v kterém se píše toto: "Cushingův syndrom je další hormonální onemocnění zapříčiňující ztrátu ochlupení. Onemocnění je způsobeno nadměrnou funkcí kůry nadledvinek. Jedná se o malé žlázy v blízkosti ledvin produkující několik hormonů. Kožní abnormality jsou v tomto případě provázeny zvýšeným apetitem a nadměrným pitím. Toto onemocnění je běžné u psů (a křečků), příležitostně u koček." Tohle dost sedí na Barnyho, výše bylo psáno že kůže je jemňoučká což ta jeho opravdu je. Je šíleně žravý, kdyby nebyl tak aktivní jak je je z něj koule. Hodně pije. Po Vánocích pohledám nového veterináře, protože co mi absolutně nedává rozum je to, jak je možné že někdo se podívá na fotku na diskuzi a napadne jej to, a veterináři dělají milion testů, pes je jak testovací králík a když neví řeknou "genetika". Kdyby mi to řekl jen jeden lékař, ale za tu dobu jsme vyzkoušeli 4 ne-li více veterinářů. Na štítnou žlázu nám testy vyšly mírně pod, měli jsme léky že se "zkusí" jestli je to ono, výsledek se nedostavil a tak mi řekli genetika.
Zeptám se, jak se dělají testy na tyto hormonální symetrické alopacie? Třeba křivdím lékařům a tyto testy dělali (bylo toho tolik že nemám šanci si pamatovat vše, a po stěhování teď nevím kde mám výsledky). V článku píší vysetření chlupu, je tomu tak? Jinak nevím jestli je to na fotce zřejmé, ale on nemá holé jen boky. Normální trvalé chlupy má jen na nohách, na hlave a na ocasu, jinak má všechno zimní srst, takovou tu jemňoučkou co normálně vypadává.
Diagnostika je kombinací různých testů podle toho, jak to vypadá a jak vyšly už udělané testy. Zjednodušeně: tzv. funkční testy a případně biopsie kůže (do laboratoře se posílají nejen chlupy, ale prostě kousek kůže, který se odebere pod místním znecitlivěním a vzniklá dírka se zašije).
Štítná žláza je jediná věc, která jde otestovat z krve jediným odběrem. Při funkčních testech se odebere krev, cosik se píchne nebo přidá do kanyly a po určitém množství hodin (podle testu) se krev odebírá znova. Takto se perfektně diagnostikuje cushingův syndrom. Základní screening lze dělat i z moči (když mám podezření, pokud je negativní, tak to nebude, když je pozitivní, tak se pokračuje funkčním testem). Dysbalance pohlavních hormonů jsou horší, na vyhodnocení funkčních testů v podstatě nejsou tabulky, takže tam je taková diagnóza výsledkem zhodnocení toho, že cushing nebo štítná žláza to prokazatelně nejsou a přitom biopsie kůže říká "hormonální dysbalance".
napsal(a):
Ten pes není v pořádku. A Vy také ne Ano, tohle dělá strašně moc. Nečtěte maily. Nepracujte doma. Jděte do lesa. Fakt.
Si myslíte, mazlíte, možná jim jen předáváte starosti.
Proč mu dáváte těstoviny a rýži a hovězí a vepře.
Konec s tím.
Čisté maso. Jedno. Pro lidi, nemražené. Les, řeka, často, ticho.
Pak se uvidí. Tak za měsíc.
Jé, nevidět jako autorku Vás, tak bych tipovala, že to psala "Rapotacka".
civavimama
napsal(a):
Však tady Vám na hafušu taky koukla veterinářka...
Já samozřejmě nevím, jak je to s tímto konkrétním psem.
Mám stejnou zkušenost se psem, který je-byl jednostranně krmen.
Šlo to horem dolem, při každé změně v krmení.
Ale rychle se to vždy srovnalo.
Buď jsem ho hlídala já nebo sestra a měly jsme stejnou
zkušenost. Pes šílel po normálním žvanci.
Neměla jsem to srdce nechat ho jen na tom, co mu určili ke
žrádlu oni.
Za dva dny mohl všechno, žádný problém.
Každý si to musí vyzkoušet, aby to vyhovovalo
oběma stranám.
U toho pejska je to zřejmě o něčem jiném.

To je těžké, když veti prý vše vyšetřili. Podle mě jen nevěděli. Když se neví, každý pes pomalu je alergik a nabízí se mu Calibra. Najít na netu specialistu dermatologa je sakra těžké. Fakt mi nedošlo, že to nezkusili.
V Praze jezdím krtkem. A tím, má to tykadla, projíždí aj skrz Václavák a jede daleko, předaleko.
Myslíte, že jste v Pze chudáci. Tu na vsi nám zakázali volný pohyb psů. A to se tu nikdy žádný jedinec volně nepohyboval. Zákaz je na komplet území. Musím odejít 4km, abych mohla psa odepnout z vodítka. A co je nejhorší - nemáme metro !
Všechno jde, když..
To klapne, klid.
napsal(a):
To je těžké, když veti prý vše vyšetřili. Podle mě jen nevěděli. Když se neví, každý pes pomalu je alergik a nabízí se mu Calibra. Najít na netu specialistu dermatologa je sakra těžké. Fakt mi nedošlo, že to nezkusili.
V Praze jezdím krtkem. A tím, má to tykadla, projíždí aj skrz Václavák a jede daleko, předaleko.
Myslíte, že jste v Pze chudáci. Tu na vsi nám zakázali volný pohyb psů. A to se tu nikdy žádný jedinec volně nepohyboval. Zákaz je na komplet území. Musím odejít 4km, abych mohla psa odepnout z vodítka. A co je nejhorší - nemáme metro !
Všechno jde, když..
To klapne, klid.
Nemyslím si, že by byl oheň na střeše, kdyby po Praze běžel na volno york

"Zákaz je na komplet území. Musím odejít 4km, abych mohla psa odepnout z vodítka"
Takové zákazy si zpravidla vymůžou stěžovatelé. U nás nesmí pes na volno po obecních cestách, to ostatní je jim fuk. Já stejně nevím, které cesty jsou obecní...Už vidím starostu, jak je hlídá .
Že mi lítá po zahradě už 3 dny pes, by bylo každému fuk, běhá sem po lukách, po obecní cestě nechodí. Tak si nestěžuju. Stejně ho starosta odchytávat nepůjde.
Omlouvám se zadavatelce. Jejího psa mi je líto, ale jedinou radu asi dala bodlinka.

napsal(a):
"Zákaz je na komplet území. Musím odejít 4km, abych mohla psa odepnout z vodítka"
Takové zákazy si zpravidla vymůžou stěžovatelé. U nás nesmí pes na volno po obecních cestách, to ostatní je jim fuk. Já stejně nevím, které cesty jsou obecní...Už vidím starostu, jak je hlídá .
Že mi lítá po zahradě už 3 dny pes, by bylo každému fuk, běhá sem po lukách, po obecní cestě nechodí. Tak si nestěžuju. Stejně ho starosta odchytávat nepůjde.
Omlouvám se zadavatelce. Jejího psa mi je líto, ale jedinou radu asi dala bodlinka.
Takové zákazy vyrábí starosta, co se bojí psů.
Nic nikdy tu neběhalo samo, nikdo pokousaný.
Ale mám podezření..než jsem přišla s drsným psem, o vyhlášce ani nepřemýšleli
Kdyby - volno s košíkem. Ale ne. Tak ji pouštím bez košíku uprostřed vsi u potoka a nejsu sama. Co ti 80 letí lidé ?
Chodím s Megí na poštu a lidé se usmívají a hladí ji.
Koupila jsem si tu dům, protože škola, obchod, vlak a psi v pohodě. Kdybych chtěla omezení, bydlím ve městě.
Možná si pořídím ještě pár argentýn. Na nákup a tak.
napsal(a):
Takové zákazy vyrábí starosta, co se bojí psů.
Nic nikdy tu neběhalo samo, nikdo pokousaný.
Ale mám podezření..než jsem přišla s drsným psem, o vyhlášce ani nepřemýšleli
Kdyby - volno s košíkem. Ale ne. Tak ji pouštím bez košíku uprostřed vsi u potoka a nejsu sama. Co ti 80 letí lidé ?
Chodím s Megí na poštu a lidé se usmívají a hladí ji.
Koupila jsem si tu dům, protože škola, obchod, vlak a psi v pohodě. Kdybych chtěla omezení, bydlím ve městě.
Možná si pořídím ještě pár argentýn. Na nákup a tak.
Argentýny umí nakupovat? A lépe než chlapi?

sisi58
napsal(a):
Argentýny umí nakupovat? A lépe než chlapi?
Chlapi umí nakupovat ?

sisi58
napsal(a):
Nemyslím si, že by byl oheň na střeše, kdyby po Praze běžel na volno york
Po Praze může běhat navolno cokoliv. Jen v parcích bývá zákaz. Když jdete na Ltnou, tak na krajích vás vítá cedule se zákazem volného pohybu, cestou ven naopak. Dřív jsem si myslela, že cedule omylem otočili.

No Sisi, mluvte, Vy jste odborník.

tapina
napsal(a):
To každopádně.
Tak to budou argentýny samečci. Ale je to risk. Ne že by nedonesli vše, co je na seznamu.
Oni ten seznam po cestě ztratí
Zkuste teda fakt pořádně vyšetřit, co se dá, najděte si nějaké větší pracoviště, kde spolu doktoři komunikují. Ať máte jistotu, že jí není něco, s čím by se dalo něco provést. Ta kůže je nejvíc vidět, ale je to něco, co zdaleka nejmíň vadí, pokud to je něco z toho, co bylo psáno.
Znám ale člověka, který během měsíce přišel o veškeré tělesné ochlupení, vč. řas, jinak úplně zdravý, nikdy nic nedorostlo, nikdy na nic nepřišli.
Podle toho, co zjistíte, uvidíte, jaká léčba, atd. Pokud to nemůžete zjišťovat, nebo nemůžete léčit, smiřte se s tím a dejte jí nejvíc, co můžete. Normální jídli je pro čivavu fakt to nejmenší, nejjednodušší a při tom největší, co můžete udělat.
jolyha

XXX.XXX.229.101
burunduk
napsal(a):
Alopecie jak vyšitaa. Udělejte testy. A hlavně si najděte normálního zkušeného veterináře, ne blbce jak doteď.
Náš bývalý pesan alopecii měl, nakonec mu dělai nějaké testy v německé laborce, v Čechách to tehdy ještě neuměli, ale už je to řádka let. U něj tedy řešili to, že příčina alopecie není známá. Lišilo se to ale od tohoto pejska tím, že tam, kde neměl srst, mu kůže výrazně tmavla a černala - žádný důvod nenašli, ani hormonální dysbalanci ani nic jiného. Do konce života měl tmavou kůži a byl z větší části plešatý. U tohohle pesana se mi zdá kůže i na postižených místech světlá, ne? Moc by mne zajímalo o co jde. Pokud se zjistí příčina, prosím zadavatelku aby dala vědět o co jde. JInak teď v Německu testují podobný problém u špiců, na českých klubových stránkách je na to odkaz - shánějí vzorky jak od zdravých, tak od postižených zvířat. Nevím ale zda se to testování vztahuje jen na špice nebo je možno i jiné plemeno.
Přítelkyně měla také problémy se srstí u Čivavy.
Na žádný problém se nepřišlo, a vše se najednou zlepšilo samo. Dnes už na není prakticky není nic vidět a má normální srst.
boikana
napsal(a):
Přítelkyně je jistě štěstím bez sebe, že dáváte její polonahé fotky na net
Jj, i takový počítačový neuměl, jako já, dokáže na netu udělat z fotky příslušný výřez.

Tak mít věk a takovouhle pěknou postavu je mi to úplně jedno, že mě někdo dá fotku na net. V mém případě už by to byla jen komická vložka.

Copak jste nepochopili, že tý velký pan Brouček říká ty moje malinká Čívo a v podstatě je všude plešatá vyjma hlavy
napsal(a):
Tak mít věk a takovouhle pěknou postavu je mi to úplně jedno, že mě někdo dá fotku na net. V mém případě už by to byla jen komická vložka.
Nemyslím si.
Pořád je to zásah do soukromí, nevíte kdo se na to dívá, kdo to stáhne, kam to dá atd. atd.
Ale souhlasím s Lexaurin, Pan Brouček na mě ze svých příspěvků nepůsobí jako někdo, koho bych si uměla představit s takovou slečnou... která ale taky bude nejspíš typ, který bych ani nikomu moc nepřála doma mít :D
Nicméně, pokud Pan Brouček myslel vážně argument "v poho, ony to tam dávají samy běžně" tak je s prominutím parádní vůl, ptž to je argument ala všichni skáčou z okna, to jí nebude vadit, když jí postrčím sám...
A od zadání je to teda uchýlené už původně, ale vzhledem k tomu, že někdo vytáhl tohle vlákno aby se podělil o zkušenost a ne aby se ptal, si myslím, že to zas tak nevadí
Všichni(krom malých dětí) snad ví, že co se dá na NET je veřejné. Pokud si tam slečna dá tuhle fotku, je to její věc, jen musí počítat, že s ní může disponovat kdokoliv(i pan Brouček ) Abych nebyla za přemoudřelou, dala jsem na zvířecí fórum svou fotku, jak chrápem s kočkama u telky a vyfotil nás muž. Nějak mi nedocvaklo, že mám tílko a poněkud větší poprsí, tudíž nápadné. Chodím tak běžně, vůbec mi to divné nepřišlo. Až mne jeden pán upozornil narážkou...tak jsem se podívala na fotku znova a zastyděla. Jen...ta fotka už nejde vzít zpět Alespoň pro mne je to poučení pro příště.
Co se čivavy týče. Setřenky kříženka akity, hned v mládí začala lysat. Vet léčil na vše možné, nakonec vysledoval(po asi 5 letech léků a mastiček) že se to opakuje kolem hárání. Doporučil kastrovat. Sestřenka je proti kastracím, tak nekastrovala. Za další dva roky se u feny objevila rakovina mléčných žláz. V 8 letech ji po kastraci, vybrání nádorů, chemoterapii...museli uspat. A možná stačilo jen včas vykastrovat. Celý život byla olezlá na hrudníku, nohách a břichu.
sisi58
napsal(a):
Nezávidím. Krasavice mají těžký život a stárnutí je pro ně učiněná hrůza.
Ne, že by se mne to nějak týkalo, ale já onehdá konstatovala, že stáří je nakonec milosrdné Slábne mi zrak, takže si při pohledu do zrcadla říkám: holka, ještě je to celkem dobrý. No, brýle si radši nekoupím, to bych se mohla zhroutit
lesnížínka
napsal(a):
Ne, že by se mne to nějak týkalo, ale já onehdá konstatovala, že stáří je nakonec milosrdné Slábne mi zrak, takže si při pohledu do zrcadla říkám: holka, ještě je to celkem dobrý. No, brýle si radši nekoupím, to bych se mohla zhroutit
Já jsem pro změnu citelně pomalejší, takže pohledy do zrcadla jednoduše nestíhám . Akorát lehčí šok byl tento týden - k výměně řidičáku byla nutná fotka. Jsem v pondělí vběhla dovnitř "Fotolabu" (v neděli jsem odmítla mou milovanou sestrou nabízenou fotobudku s tím, že bych si neměla u focení s kým pokecat), řekla, že spěchám a chápu, že plastiku mi udělat nestihnou. Pak paní foťačka cvakla fotku s komentářem, že se prý blbě dívám, takže ještě jednu, kde jsem se fakt snažila - výsledek samozřejmě byl, že se vzala ta první, protože druhá byla děs :-D.
Stárnutí fakt nemá chybu...vřele všem doporučuji vyzkoušet ;-).
boikana
napsal(a):
Nemyslím si.
Pořád je to zásah do soukromí, nevíte kdo se na to dívá, kdo to stáhne, kam to dá atd. atd.
Ale souhlasím s Lexaurin, Pan Brouček na mě ze svých příspěvků nepůsobí jako někdo, koho bych si uměla představit s takovou slečnou... která ale taky bude nejspíš typ, který bych ani nikomu moc nepřála doma mít :D
Nicméně, pokud Pan Brouček myslel vážně argument "v poho, ony to tam dávají samy běžně" tak je s prominutím parádní vůl, ptž to je argument ala všichni skáčou z okna, to jí nebude vadit, když jí postrčím sám...
A od zadání je to teda uchýlené už původně, ale vzhledem k tomu, že někdo vytáhl tohle vlákno aby se podělil o zkušenost a ne aby se ptal, si myslím, že to zas tak nevadí
Tak jako sorry, ale vlákno jsem "vytáhla" ve smyslu že jsem aktualizovala stav a vývoj situace. A kupodivu bych spíš uvítala informace k mé čivě než k holoprdce od brouka.
Jinak já byla taky proti bezdůvodné kastraci, ale když mi bylo řečeno že varlata očividně neplní svou funkci, nechala jsem je fiknout. Lepší než jak se píše níže, riskovat raka.

...a co foto "holoprdky" ukazat pejskovi?
Smich pry leci, trebas to zabere.
boikana
napsal(a):
Nemyslím si.
Není. Když to nejde ztotožnit s konkrétní osobou, tak o soukromí nejde, a hlavně do toho nikomu nic není. Koukejte na čivavu.
Na koupališti stejně ukazuje mnohem víc, a až byste při opalování viděly ty rozinky na luxusních pevných trojkách, tak by vás nejspíš kleplo.
Jinak koukám, jaká je závist potvora. Nejen "echt blbá blondýna", ale dokonce to odnesla i "ošklivá čivava".
No, nechtěl bych s tímhle žít...
civavimama
napsal(a):
Tak jako sorry, ale vlákno jsem "vytáhla" ve smyslu že jsem aktualizovala stav a vývoj situace. A kupodivu bych spíš uvítala informace k mé čivě než k holoprdce od brouka.
Jinak já byla taky proti bezdůvodné kastraci, ale když mi bylo řečeno že varlata očividně neplní svou funkci, nechala jsem je fiknout. Lepší než jak se píše níže, riskovat raka.
Tak koukám, že za blbou blondýnu jsem tu momentálně já, páč jsem odpovídala na původní zadání, nekoukajíc na datum Takže snad bude líp, držím palce

pan Brouček
napsal(a):
Není. Když to nejde ztotožnit s konkrétní osobou, tak o soukromí nejde, a hlavně do toho nikomu nic není. Koukejte na čivavu.
Na koupališti stejně ukazuje mnohem víc, a až byste při opalování viděly ty rozinky na luxusních pevných trojkách, tak by vás nejspíš kleplo.
Jinak koukám, jaká je závist potvora. Nejen "echt blbá blondýna", ale dokonce to odnesla i "ošklivá čivava".
No, nechtěl bych s tímhle žít...
No Vy jste také poklad ;-) odvézt na ostrov a zakopat..
Legrace, se nepo.. hned.
Když chcete dělat vtip o čivavě, tak si pořiďte/vyfoťte čivavu a ne tohle