Ahoj, máme dvouměsíčního prcka AUO a jde na rady ohledně krmení.krmíme Markus mühle Black angus pro štěňata, a lehce ty granulky jsou poměrně velký a pro prcka vychází dávka cca 100g na den, když to rozdělím do dvou dávek, tak to má malej sežraný prakticky okamžitě, hrozně to hltá a pak hystericky běhá a kouká, co by ještě zbaštil.je to v tomhle věku normální?mám mu dávat víc? Prijde mi, ze si to jídlo vůbec neuzije, jak jsou ty porce malinký :/.
kacule
napsal(a):
Ahoj, máme dvouměsíčního prcka AUO a jde na rady ohledně krmení.krmíme Markus mühle Black angus pro štěňata, a lehce ty granulky jsou poměrně velký a pro prcka vychází dávka cca 100g na den, když to rozdělím do dvou dávek, tak to má malej sežraný prakticky okamžitě, hrozně to hltá a pak hystericky běhá a kouká, co by ještě zbaštil.je to v tomhle věku normální?mám mu dávat víc? Prijde mi, ze si to jídlo vůbec neuzije, jak jsou ty porce malinký :/.
Bodejť by nekoukal. Štěně v tomto věku se krmí nejméně 4* denně a tak, aby prospívalo a nemělo hlad. Na tabulky na granulích se nekouká.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Štěně se krmí 4x, aj 5x.
Kupte si jiné granule.
Markus mini.
Nejlépe maso.
A dávkování máte špatně.
Není to ani polovina, co má mít.
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle/black_angus/379556.

Krom toho, že se má člověk řídit psem a ne tabulkami, tak i pokud nahlédneme do této tabulky :
http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/markus_muehle/black_angus/379556
tak 100 g by byla doporučená dávka pro 2m štěně psa vážícího v dospělosti ani ne 5 kg, a to patrně AUO nebude!
Kacule, vždyť ty ho týráš hlady!
edit: nekopíruji ani neignoruji megi, reagujeme zároveň...

Mám je doma taky hovězí, kachna, ryba-junior, tak jsem se šla podívat, protože 100g se mi zdálo málo...v prvním sloupečku je konečná hmotnost dospělého psa a pak následuje současný věk štěněte. Nekrmíte ho vy podle nynější hmotnosti ? Např. když má pes vážit 20kg v dospělosti, krmíte ve dvou měsících 250g, ve 3-5 měsících 320g a.t.d. podle tabulky na pytli. Takže kolik bude vážit dospělý AUO a nynější věk...
no než jsem to nasmolila, tak se to vyřešilo.
kacule
napsal(a):
Vidíte to, já jsem blb, myslela jsem, že je to dávkování na aktuální hmotnost bych e nejradši neviděla díky moc všem.
Já se taky takhle spletla a myslela si, že je to podle aktuální hmotnosti, naštěstí jsem se neřídila přesně podle tabulek a rozdíl nebyl až tak velký :-D. Jinak asi bych časem přešla na kvalitnější granule, bude tam i menší dávkování.
SH

XXX.XXX.95.70
kacule
napsal(a):
Vidíte to, já jsem blb, myslela jsem, že je to dávkování na aktuální hmotnost bych e nejradši neviděla díky moc všem.
to se stává.
kacule
napsal(a):
To je taky dobré. Já udělala kdysi zase to, že štěně mělo mít určitý počet gramů za den. Tak jsem si poctivě tu dávku odvážila, abych měla alespoň odhad a krmila jsem jí celou 5x denně.

asurwic
napsal(a):
To je taky dobré. Já udělala kdysi zase to, že štěně mělo mít určitý počet gramů za den. Tak jsem si poctivě tu dávku odvážila, abych měla alespoň odhad a krmila jsem jí celou 5x denně.
Pak je jasné proč vám štěňátka "přetékají" z váhy .

Když se ještě vrátím na začátek : Vím, že granule podle reklamy obsahují všechno, co pes potřebuje. Přesto bych u tak malého ( mladého ) štěňátka sázela spíš na maso ( od řezníka - však toho sní málo ), tvaroh, vajíčka ( od slepiček - kvalitní - žádné Polsko ) a s nějakou přílohou - ovesné vločky (?), zeleninou...A krmit 5x denně ( 4x) a třeba jednu dávku dát granule. To co do štěněte teď vložíte, se vám v budoucnu bohatě vyplatí.
kacule
napsal(a):
Gratuluji k výběru úžasného plemene . Jakou barvu psíka máte?
Ohledně výživy, já u krmení štěněte moc nebyla, od mala bylo na doporučení chovatelky převážně na granulích, ale u nás preferujeme stále plnou misku, přičemž se naší AUO nestalo, že by se přežrala. Granulemi teda fakt ne. Měli jsem štěněcí ND, teď Carnilove.
RomčaJelča
napsal(a):
Gratuluji k výběru úžasného plemene . Jakou barvu psíka máte?
Ohledně výživy, já u krmení štěněte moc nebyla, od mala bylo na doporučení chovatelky převážně na granulích, ale u nás preferujeme stále plnou misku, přičemž se naší AUO nestalo, že by se přežrala. Granulemi teda fakt ne. Měli jsem štěněcí ND, teď Carnilove.
No já se obávám, že ten náš by baštil, dokud by nepraskl jinak máme red merle, nestandardního ale je to božan, první pesan, kterého máme od štěněte.

kacule
napsal(a):
No já se obávám, že ten náš by baštil, dokud by nepraskl jinak máme red merle, nestandardního ale je to božan, první pesan, kterého máme od štěněte.
Az si kousne z dlouhé chvíle do té prodlužky, bude božan celý zářit.
kacule
napsal(a):
Dík za odpověď. Tak red merle bych si taky pořídila příště, pokud by nějaké příště bylo. Jakože si netroufnu . To zbarvení se mi moc líbí. My máme red tricolor. Božani to jsou, to ano. Mě tak mrzí, že nemám víc času...
napsal(a):
Az si kousne z dlouhé chvíle do té prodlužky, bude božan celý zářit.
Naši lákaly právě káblíky, takže nějaká ta technika nám odešla a u překousaného káble od lampy jsme se teda taky zděsili, že se jí nic nestalo. Od té doby jsme měli domácnosti uklizenou a až poloprázdnou jako málokdo.
RomčaJelča
napsal(a):
Naši lákaly právě káblíky, takže nějaká ta technika nám odešla a u překousaného káble od lampy jsme se teda taky zděsili, že se jí nic nestalo. Od té doby jsme měli domácnosti uklizenou a až poloprázdnou jako málokdo.
No jo, to my máme ke steneti ještě 2 malý děti, takže pořád chodím a vytahuju z tlamy pastelky, voskovky, bárbíny, omalovánky a spol., takže na kabely Keeper neměl ještě čas
kacule
napsal(a):
No jo, to my máme ke steneti ještě 2 malý děti, takže pořád chodím a vytahuju z tlamy pastelky, voskovky, bárbíny, omalovánky a spol., takže na kabely Keeper neměl ještě čas
Naše mi v tlamce občas nosí lak na nehty, kartáč na vlasy a má hrozně ráda odličovací tampóny. Nedávno jsem ztuhla, když se vynořila odněkud z bytu a z tlamky jí visela šňůrka od mé pracovní, velmi důležité flashky.

Tak to já měla svatouška, koukám. A když se na něco významně podíval, zasáhla jsem s lakem na vlasy a bylo hotovo. Jednou si líznul z nohy starožitného stolu, prskal 5 min a pro příště měl jasno - nic neriskovat, bůh ví, kde všude to nacákala.
napsal(a):
Tak to já měla svatouška, koukám. A když se na něco významně podíval, zasáhla jsem s lakem na vlasy a bylo hotovo. Jednou si líznul z nohy starožitného stolu, prskal 5 min a pro příště měl jasno - nic neriskovat, bůh ví, kde všude to nacákala.
Aha, tak to by mě nenapadlo a lak trošku lepí, ne?
Naše zase neměla nikdy tendence okusovat nábytek nebo boty. To ji spíš jako štěně lákaly ty šňůry a teď tedy pokud má pocit, že se snad nudíme a měli bychom si s ní hrát, přináší různé věci.