Mommytobe

XXX.XXX.226.209
Dobry den,
Poradte mi prosim ohladom plemena psa. Na jar sa stahujeme do rodinneho domu s 10arovym pozemkom. Chceli by sme psika ktory by bol hlavne vhodny k detom( nasa dcerka bude mat v tom case vyse pol roka). Psik nebude vnutorny, bude vacsinou vonku, mozno s obcasnym pristupom dnu. Mal by by nas vediet aj ustrazit ale v ziadnom pripade by nemal byt agresivny. Proste nech nas strazi kludne aj zasiahne proti zlodejovi ale ziadny trhac(bala by som sa o dcerku) sme priemerne aktivna rodina, ja chodim rada na prechadzky s malou s kocikom, ale momentalne moc nesportujeme, takze skor menej aktivneho psika nech nestrada pohyb). A este jedna vec, nechceme moc chlpateho a uslintaneho psa. Ja som mala 12rokov labradora, to bol najlepsi pes nasvete, rozumny, skutocne inteligentny, cele detstvo som si ho vychovavala. Potom som mala skusenost este s bulldogom, civavou a po tychto slusenostiach by som chcela psa skor vscsieho vzrastu. NO sa bojim odmalicka, dvaja ma uhryzli takze to urcite nie. Velmi sa mi paci Spanielsky mastin ale citala som ze dost slinta. Da sas tym nieco robit? Taktiez sa mi paci bobtail ale s tym ze by sme ho museli strihat. Inak vseobecne sa mi velmi pacia hlavne molosi. Takze take zhrnutie:
-vonkajsi pes
-stredne velke az velke plemeno
-nechlpaty
-menej aktivny
-hlidaci
-k detom mazel
-neslinta
-neagresivny
-rozumny
Dakujem krasne za vsetky tipy a navrhy!:).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bernardyn krátkosrstý.
Chci psáá.
Netuším jakýho .
http://www.bel-ami-diamond.websnadno.cz/Rozdeleni-plemen-psu-do-skupin-podle-FCI.html.

rapotacka11
napsal(a):
Chci psáá.
Netuším jakýho .
http://www.bel-ami-diamond.websnadno.cz/Rozdeleni-plemen-psu-do-skupin-podle-FCI.html.
Obávám se, že ten odkaz zadavatelce nepomůže.
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
Presne som vedela ze sa tu objavi niekto takyto. Ja TUSIM akeho psa chceme, preto som vypisala aj tie body a aj som spomenula par plemien. Chcela som tu skor osobnu radu od cloveka, co ma psa co splna aspon priblizne tieto parametre a vie mi poradit. Nepotrebujem FCI tabulku dakujem, v psoch mam celkom prehlad.
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
Ten kratkosrsty bernardin ma vobec nenapadol dakujem:) presne takyto nejaky typ psa hladame. Len sa obavam ze to je tiez poriadny slintos:).

Proč byste museli bobtaila stříhat? Protože se vám nebude chtít starat o srst?
Molose typu Cane Corso, Mastif, bych nevolila kvůli hladké srsti na celoroční pobyt venku. Doporučila bych vám NO, ale toho teda ne. Tohle téma tu bylo teď za poslední měsíc asi 3x. Vhodní by byli švýcarští salašníci (Bernský, Velký švýcarský., Appenzel a Entlebušský), pak například chodský pes, Bílý Švýcarský ovčák, kříženec z útulku, ten Bernardýn, Novofundladsky pes, Kolie, Špic a podobná plemena.
Mommytobe
napsal(a):
Presne som vedela ze sa tu objavi niekto takyto. Ja TUSIM akeho psa chceme, preto som vypisala aj tie body a aj som spomenula par plemien. Chcela som tu skor osobnu radu od cloveka, co ma psa co splna aspon priblizne tieto parametre a vie mi poradit. Nepotrebujem FCI tabulku dakujem, v psoch mam celkom prehlad.
Napadlo Vás přečíst si diskuse, které už byly založené?
V podstatě jsou pořád o tom samém - chci psa, nevíte jakého?
A ostatní pokládají dotazy, co psovi můžete nabídnout?
Odpovědí je pes ven, hlídací, neagresivní, k dětem, aby nepotřeboval moc pohyb, jen nějaké lehké procházky... jak přes kopírák.

Andrýsek3
napsal(a):
Molose typu Cane Corso, Mastif, bych nevolila kvůli hladké srsti na celoroční pobyt venku. Doporučila bych vám NO, ale toho teda ne. Tohle téma tu bylo teď za poslední měsíc asi 3x. Vhodní by byli švýcarští salašníci (Bernský, Velký švýcarský., Appenzel a Entlebušský), pak například chodský pes, Bílý Švýcarský ovčák, kříženec z útulku, ten Bernardýn, Novofundladsky pes, Kolie, Špic a podobná plemena.
Určitě ne plemena, se kterými se musí pracovat
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
napsal(a):
Proč byste museli bobtaila stříhat? Protože se vám nebude chtít starat o srst?
Nie, pretoze mame v rodine alergikov a astmatikov a zo skusenosti viem ze tazsie znasaju psov s dlhou srstou a proste vzdy sme mali kratkosrstych psov tak preto.
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
Fiona.Praha
napsal(a):
Napadlo Vás přečíst si diskuse, které už byly založené?
V podstatě jsou pořád o tom samém - chci psa, nevíte jakého?
A ostatní pokládají dotazy, co psovi můžete nabídnout?
Odpovědí je pes ven, hlídací, neagresivní, k dětem, aby nepotřeboval moc pohyb, jen nějaké lehké procházky... jak přes kopírák.
Napadlo aj som si och citala ale vsade to iste, chodsky, NO, novofundland, bradac..ale z tychto psov nas zisdny neoslovil. Az teraz ten kratkosrsty bernardin, na toho som uplne zabudla takze tato tema nebola marna. Potrebovala som len pomoc.
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
napsal(a):
Bernardyn krátkosrstý.
Dakujem, velmi ste mi pomohli:).
Mommytobe
napsal(a):
Napadlo aj som si och citala ale vsade to iste, chodsky, NO, novofundland, bradac..ale z tychto psov nas zisdny neoslovil. Az teraz ten kratkosrsty bernardin, na toho som uplne zabudla takze tato tema nebola marna. Potrebovala som len pomoc.
Bernardýn slintá a slintá hodně. Krátkosrstá plemena na ven se moc nehodí(myslím ta hladká, bez podsady) Úplně nevím, jak tenhle venku(známý ho má) ale velký švýcarský pes?

Mommytobe
napsal(a):
Dakujem, velmi ste mi pomohli:).
Není zač

lesnížínka
napsal(a):
Bernardýn slintá a slintá hodně. Krátkosrstá plemena na ven se moc nehodí(myslím ta hladká, bez podsady) Úplně nevím, jak tenhle venku(známý ho má) ale velký švýcarský pes?
Zase tak neslintá, musí se vybrat málo kožnatý s ne tak povidlými pysky
Mommytobe

XXX.XXX.226.209
napsal(a):
Zase tak neslintá, musí se vybrat málo kožnatý s ne tak povidlými pysky
Uz davnejsie som si tohto psa pozerala a aj vtedy sa mi velmi pacil, uplne som nanho zabudla. Uz len najst dobru chovnu stanicu na slovensku ale asi skor v cesku..niekedy na jar-v lete by sme si ho chceli zaobstarat. Alebo mozno az ked bude vediet mala chodit? Co odporucate?

Mommytobe
napsal(a):
Uz davnejsie som si tohto psa pozerala a aj vtedy sa mi velmi pacil, uplne som nanho zabudla. Uz len najst dobru chovnu stanicu na slovensku ale asi skor v cesku..niekedy na jar-v lete by sme si ho chceli zaobstarat. Alebo mozno az ked bude vediet mala chodit? Co odporucate?
Já už jsem psy měla v době, kdy jsem čekala dceru, takže s tím nrporadím. Myslím, že je to jedno, pokud budete malou učit, jak se k psíkovi chovat, tak nebude problém
Stendo

XXX.XXX.49.145
Tibetsky spanel je po celozivotni zkusenosti se psy to nejuzasnejsi plemeno k detem. Nas petilety tibetanek Bubacek je boziii pejsek, ktery miluje nase ctyri vnucky.
Stendo

XXX.XXX.49.145
Andrýsek3
napsal(a):
Pořádný hlídač na ven.
To je hlidac miluje lidi, tak ze by zlodeje bral, jako osobu na hrani a jeste by s nim klidne odesel.

asurwic
napsal(a):
Mně by také nejvíce seděl ten zde již doporučovaný velký švýcarský salašnický pes. A nebo což takhle český strakatý?
Zadavatelka chce velkého psa, a to český strakatý fakt není...

asurwic
napsal(a):
Obřík to není, ale prcek také ne. Spíš jsem si to přečetla znova a požadavkem je i lenoch. Tak to strakáč ne.
No, horní hranice u psa 53 cm v kohoutku, to je spíš střední plemeno... Myslím, že paní chce charakterem něco zcela jiného, ale ještě neví co...
Požadavky zadavatelky na velké plemeno, krátkosrsté s celoročním pobytem venku, neslintající, hlídající, ale neagresivní, méně aktivní, mazel k dětem, jsou v některých bodech až rozporuplné...
napsal(a):
No, horní hranice u psa 53 cm v kohoutku, to je spíš střední plemeno... Myslím, že paní chce charakterem něco zcela jiného, ale ještě neví co...
Požadavky zadavatelky na velké plemeno, krátkosrsté s celoročním pobytem venku, neslintající, hlídající, ale neagresivní, méně aktivní, mazel k dětem, jsou v některých bodech až rozporuplné...
Také mi to přijde, že si to trošku odporuje. Nechci zbytečně rýpat, pro někoho je to možná hodně důležité, ale přijde mi, že venkovní pes by si například mohl slintat dle libosti.

asurwic
napsal(a):
Také mi to přijde, že si to trošku odporuje. Nechci zbytečně rýpat, pro někoho je to možná hodně důležité, ale přijde mi, že venkovní pes by si například mohl slintat dle libosti.
Taky myslím .
Hlavně mám pocit, že když to bude jen venkovní pes, tak po počátečním okouzlení štěňátkem, kdy bude středem pozornosti, to sklouzne k tomu - jednou denně vycházka, nakrmení a konec. A když bude dítě nemocné, tak ani vycházka...
Neříkám že to tak je vždycky a u všech, taky máme kavkazanku jako venkovní, protože dovnitř od malička nechce. Výjimku dělá jen když má falešku a lomcují s ní hormony, to pak chodí dovnitř i spát.

asurwic
napsal(a):
Věř, že nikoliv. Aby to bylo opravdu jedno, tak by se na něj museli dívat akorát tak z okna.
Mommytobe

XXX.XXX.29.1
napsal(a):
Taky myslím .
Hlavně mám pocit, že když to bude jen venkovní pes, tak po počátečním okouzlení štěňátkem, kdy bude středem pozornosti, to sklouzne k tomu - jednou denně vycházka, nakrmení a konec. A když bude dítě nemocné, tak ani vycházka...
Neříkám že to tak je vždycky a u všech, taky máme kavkazanku jako venkovní, protože dovnitř od malička nechce. Výjimku dělá jen když má falešku a lomcují s ní hormony, to pak chodí dovnitř i spát.
Pisala som tam vonkajsi pes, s obcasnym pristupom dnu. To znamena ze bude chodit aj dnu hlavne v zime ked budem vidiet he sedi za oknom a pozera sa na nas tak mi srdce neda a preto by sme nechceli velkeho slintaca.
A verte mi, radsej by som brala uz rok a pol-dvojrocneho psa ako stena. Mala som uz dost psov a viem co to vsetko so stenatom obchadza takze "pociatocne ocarenie stenatom ktore neskor sklzne do nevsimavosti u mna skutocne nehrozi"
Nechapem ktore veci si odporuju. Je vela psov ktory vzbudzuju respekt uz len svojim vzhladom ale od srdca su to dobracke a neagresivne psy. Alebo to ze nechcem aby pes slintal? Tak prepacte ale je velmi eprijemne ked idete rano do roboty a musite sa trikrat prezliekat kvoli slinam(vlastna skusenost)
Fakt nechapem tieto rypacle reci, asi som urobila chybu ze som si sem isla po radu, boze chcela som len poradit nerozumiem ze je toto fakt nutne.

"Tak prepacte ale je velmi eprijemne ked idete rano do roboty a musite sa trikrat prezliekat kvoli slinam"
a proto jezdím do práce i z práce v psím oblečení, a to zdaleka nemám slintoše typu bernardýn
Mommytobe

XXX.XXX.29.1
dadu
napsal(a):
A proč ne znova labradora? I oni občas hlídají - záleží, z jaké linie bude.
Toho prveho ktoreho sme mali, bol z viac straznej linie, na cudzich vedela byt aj ostra co sa teda o labradoroch vravi ze niesu, ona bola, raz poriadne upratala boxera. Ale nam nikdy nic nespravila, bol to jeden uzasny perfektny pes. Zomrela chuderka na rakovinu lymfatickych uzlin, mne v naruci..to bolo hrozne. Rodicia si potom kupili zas labradora, tiez fenku ale z inej chovnej stanice. Rodicia sampioni vselikade, ona ovela mohutnejsia ako ta prva ale taka blbucka no:) dostala tu istu vychovu ale ona je taky truhlik, kde ma polozis tam budem a zlodejovi by aj kavicku uvarila keby mohla.
Mommytobe

XXX.XXX.29.1
Rozmyslali sme ze mozno zas labrador ale celkom ma oslovil ten kratkosrsty bernardin len musim zistit ako je natom so slinami.
Mommytobe

XXX.XXX.29.1
balisek
napsal(a):
Vlkodav? Sice nehlídá, ale díky jeho impozantnímu vzhledu nikdo nebude zkoušet, jestli je hodný nebo ne.
Je velký, dostatečně osrstěný pro pobyt venku, nechlupí ani neslintá přespříliš, je extrémně přátelský a trpělivý vůči dětem, průměrně aktivní...
Ano aj vlkodav celkom splna to co hladame len manzelovi sa moc nepozdava. Povedal ze vyzera ako rozstrapkany portvis.
Mommytobe
napsal(a):
Ano aj vlkodav celkom splna to co hladame len manzelovi sa moc nepozdava. Povedal ze vyzera ako rozstrapkany portvis.
Bude vypadat tak, jak o něj budete pečovat. Vlkodava je potřeba cca jednou za 2-3 měsíce otrimovat a upravit jeho proporce.
Tohle byl jeden z mých vlkodavů a jako portviš mi nepřijde

Mommytobe
napsal(a):
Rozmyslali sme ze mozno zas labrador ale celkom ma oslovil ten kratkosrsty bernardin len musim zistit ako je natom so slinami.
Stačí si pustit Beethovena !

A landseer ? Možná moc chlupatý, ale krásný. Třeba neslintá.

napsal(a):
A landseer ? Možná moc chlupatý, ale krásný. Třeba neslintá.
Landseer je novofundlaďák, v podstatě. a slintá. všechny tyhle velké držtičky s povadlými pysky slintají.

napsal(a):
Landseer je novofundlaďák, v podstatě. a slintá. všechny tyhle velké držtičky s povadlými pysky slintají.
Vím, že je to strakatý fundlanďák, jen mi na fotkách přišli někteří takoví míň medvědovatí. Takže dělali dojem krátkosrstějších.
Ale když chce zadavatelka opravdu krátkosrstého, měla by snad nejlepší švýcarského salašníka. Ten má pysky přilehlejší ( snad - aspoň podle fotek, naživo jsem je viděla jen na výstavě ).

Mommytobe
napsal(a):
Dobry den,
Poradte mi prosim ohladom plemena psa. Na jar sa stahujeme do rodinneho domu s 10arovym pozemkom. Chceli by sme psika ktory by bol hlavne vhodny k detom( nasa dcerka bude mat v tom case vyse pol roka). Psik nebude vnutorny, bude vacsinou vonku, mozno s obcasnym pristupom dnu. Mal by by nas vediet aj ustrazit ale v ziadnom pripade by nemal byt agresivny. Proste nech nas strazi kludne aj zasiahne proti zlodejovi ale ziadny trhac(bala by som sa o dcerku) sme priemerne aktivna rodina, ja chodim rada na prechadzky s malou s kocikom, ale momentalne moc nesportujeme, takze skor menej aktivneho psika nech nestrada pohyb). A este jedna vec, nechceme moc chlpateho a uslintaneho psa. Ja som mala 12rokov labradora, to bol najlepsi pes nasvete, rozumny, skutocne inteligentny, cele detstvo som si ho vychovavala. Potom som mala skusenost este s bulldogom, civavou a po tychto slusenostiach by som chcela psa skor vscsieho vzrastu. NO sa bojim odmalicka, dvaja ma uhryzli takze to urcite nie. Velmi sa mi paci Spanielsky mastin ale citala som ze dost slinta. Da sas tym nieco robit? Taktiez sa mi paci bobtail ale s tym ze by sme ho museli strihat. Inak vseobecne sa mi velmi pacia hlavne molosi. Takze take zhrnutie:
-vonkajsi pes
-nechlpaty
-menej aktivny
-hlidaci
-k detom mazel
-neslinta
-neagresivny
-rozumny
Pokud máte zkušenosti se psy, budete mít u domu dobře zabezpečené ploty, klidně bych uvažovala o fence rtw. Samozřejmě, že jak si to vychováte, takové to budete mít. Je pravdou, že slintat umí, ale spíš jen při somrování žrádla. Feny bývají velmi tvárné a děti milují. Vydrží v pohodě venku, zateplená bouda je snad samozřejmost, i když preferují být neustále pánovi v patách. Pozemek uhlídají (opakuji, kvalitní plot je nutnost), hlavně mají pověst "bojového" plemene, takže odradí už i jen svým vzezřením. Neagresivní být fena klidně může, pokud to je myšleno na členy domácnosti, domácí zvířata a návštěvy. Samozřejmě nebude kamarádka s každou cizí fenou, kterou potká. Nebála bych se vybrat fenu rtw s PP po klidnějších, vyrovnaných rodičích.
Nebo zkuste kouknout na krátkosrsté kolie, ale tam by mohl být problém s tím požadavkem "méně aktivní".
Nebo si pořiďte belgického ovčáka groenendaela, ano, vím, že "nechlpatý" je požadavek, ale černý pes je přece "zlý", dobře ohlásí vetřelce, péče o srst není náročná. A z těch všech belgičáků, když vyberete správnou linii, i groen může být bezva parťák na výlety a k dětem a tak vůbec.
napsal(a):
Pokud máte zkušenosti se psy, budete mít u domu dobře zabezpečené ploty, klidně bych uvažovala o fence rtw. Samozřejmě, že jak si to vychováte, takové to budete mít. Je pravdou, že slintat umí, ale spíš jen při somrování žrádla. Feny bývají velmi tvárné a děti milují. Vydrží v pohodě venku, zateplená bouda je snad samozřejmost, i když preferují být neustále pánovi v patách. Pozemek uhlídají (opakuji, kvalitní plot je nutnost), hlavně mají pověst "bojového" plemene, takže odradí už i jen svým vzezřením. Neagresivní být fena klidně může, pokud to je myšleno na členy domácnosti, domácí zvířata a návštěvy. Samozřejmě nebude kamarádka s každou cizí fenou, kterou potká. Nebála bych se vybrat fenu rtw s PP po klidnějších, vyrovnaných rodičích.
Nebo zkuste kouknout na krátkosrsté kolie, ale tam by mohl být problém s tím požadavkem "méně aktivní".
Nebo si pořiďte belgického ovčáka groenendaela, ano, vím, že "nechlpatý" je požadavek, ale černý pes je přece "zlý", dobře ohlásí vetřelce, péče o srst není náročná. A z těch všech belgičáků, když vyberete správnou linii, i groen může být bezva parťák na výlety a k dětem a tak vůbec.
Jen ne prosím kraťandu nebo belgičana. Pouhé válení na zahradě a občasné výlety s dětmi si tato pracovní a velice temperamentní plemena nezaslouží.

asurwic
napsal(a):
Jen ne prosím kraťandu nebo belgičana. Pouhé válení na zahradě a občasné výlety s dětmi si tato pracovní a velice temperamentní plemena nezaslouží.
Kraťand znám několik, groenů také. Nemají problém s "běžným" psím režimem, nejsou to nějací pracovní šílenci, ale rodinní psi. Kteří mají denně normální vycházky, rádi se válí na zahradě a navíc mají rádi děti. Občas si i na cvičák zajdou, ale nejsou to pracáci ve stylu malinois či borderka.
Mommytobe
napsal(a):
Dobry den,
-vonkajsi pes
-nechlpaty
-menej aktivny
-hlidaci
-k detom mazel
-neslinta
-neagresivny
-rozumny
A proč ne toho labíka, když s ním máte dobrou zkušenost?
koně
napsal(a):
No, ten rotvík mě taky napadl
Venku by snad vydržel, extrémně uslintaně taky nevypadá, respekt budí a vychovat se určitě dá.
Bernardýni slintají určitě, ať hladcí či chlupatí
Tedy co jsem znala rotvíka já, tak ten slintal. Nevadí mi pes, co mu ukapkává slina, když vidí rohlík, ale takové ty husté blemci, co mu skoro pořád visí z koutků...to se mi taky celkem navaluje. Bohužel fundlandi, které miluju slintají také
dadu
napsal(a):
Tak rotíka mám. Sice je teprve půlroční, ale z koutků mu ukapává pouze po napití. Jinak neslintá, hubinu má suchou
Tak malý pes určitě ještě ne Ale nevylučuju, že ani velký. Ten, co jsem znala, určitě nebyl papírový, i když vypadal dobře. Takže možná se to netýká všech.

Většina tzv. lymfatických plemen slintá... to znamená i rotvajleři, boxeři, německé dogy, mastinové a mastifové, bulmastif, a další. Některý pes méně, některý více, jako téměř ve všem jsou mezi jednotlivými jedinci individuální rozdíly...
Grandina
napsal(a):
Balísku a vlkodav je, venkovní" pes? Já viděla v životě asi tři (teda když opomenu výstavy) a vždycky to byli psi domácí, gaučoví a krboví :D Takže mě nějak vůbec nenapadlo, že by mohli běhat takhle celý den po dvoře :D.
Naši vlkodavové byli "průchoďáci" - trávili čas venku nebo vevnitř dle vlastního uvážení. Za hezkého počasí jsme nechávali dveře pořád otevřené, v zimě jsem jim dělali dveřníka. V horkých dnech raději trávili čas v kuchyni nebo v předsíni na dlažbě, v chladnějším počasí naopak preferovali dvorek.
Někteří chovatelé však drželi své vlkodavy zcela mimo byt. Jejich srst solidně izoluje, tudíž zimou netrpí. Pokud se vlkodavovi jinak dostatečně věnujete, může v klidu pobývat i venku.
balisek
napsal(a):
Naši vlkodavové byli "průchoďáci" - trávili čas venku nebo vevnitř dle vlastního uvážení. Za hezkého počasí jsme nechávali dveře pořád otevřené, v zimě jsem jim dělali dveřníka. V horkých dnech raději trávili čas v kuchyni nebo v předsíni na dlažbě, v chladnějším počasí naopak preferovali dvorek.
Někteří chovatelé však drželi své vlkodavy zcela mimo byt. Jejich srst solidně izoluje, tudíž zimou netrpí. Pokud se vlkodavovi jinak dostatečně věnujete, může v klidu pobývat i venku.
Děkuji :).
Mommytobe

XXX.XXX.227.143
Ahojte:) po dokladnom zvazeni sme sa nakoniec rozhodli pre kratkosrsteho bernardina z ch stanice od strazcu hor. Mate tu niekto takehoto psika? Ci skusenosti s touto stanicou? Citala som o nich len chvaly a paci sa mi ze chovaju europsky typ bernardina.
Mommytobe
napsal(a):
Ahojte:) po dokladnom zvazeni sme sa nakoniec rozhodli pre kratkosrsteho bernardina z ch stanice od strazcu hor. Mate tu niekto takehoto psika? Ci skusenosti s touto stanicou? Citala som o nich len chvaly a paci sa mi ze chovaju europsky typ bernardina.
Super, jen to slintání... ale co, tak budou oslintaný všichni, včetně baráku... A hlídání, no budete ho muset hlídat...
Mommytobe

XXX.XXX.227.143
anonymx
napsal(a):
Super, jen to slintání... ale co, tak budou oslintaný všichni, včetně baráku... A hlídání, no budete ho muset hlídat...
Tito europski nemaju na papuli tolko koze a tym padom slintaju o dost menej. Nehovorim ze vobec ale menej ovela. A co sa tyka ze ho budeme musiet strazit to ste ako mysleli?:).

Znala jsem pouze jednu krátkosrstou bernardýní slečnu...na rodinné farmičce...krávy, koně a kupa dětí...z mého pohledu trpělivá pohodářka...
Mommytobe
napsal(a):
Tito europski nemaju na papuli tolko koze a tym padom slintaju o dost menej. Nehovorim ze vobec ale menej ovela. A co sa tyka ze ho budeme musiet strazit to ste ako mysleli?:).
Slintani ovlivnuje velikost pysků a hlidat fakt nebude. Klasika bernardyn z filmu Osobni strážce.
anonymx
napsal(a):
Slintani ovlivnuje velikost pysků a hlidat fakt nebude. Klasika bernardyn z filmu Osobni strážce.
Obří pes je efektivní už jen tím, že je... Lidi vám nepolezou na zahradu, kde máte takový velký tele. Nikoho už nezajímá, že by s vykrádáním klidně i rád pomohl a pak by se třeba taky nechal odnést. Navíc nikdo normální nebude zkoušet, jestli to tak je.
Mommytobe

XXX.XXX.29.1
Atheira
napsal(a):
Obří pes je efektivní už jen tím, že je... Lidi vám nepolezou na zahradu, kde máte takový velký tele. Nikoho už nezajímá, že by s vykrádáním klidně i rád pomohl a pak by se třeba taky nechal odnést. Navíc nikdo normální nebude zkoušet, jestli to tak je.
Ved prave, ja viem ze bernardin nieje ziadny trhac:) moji rodicia maju tiez velkeho cierneho labradora - fakt velkeho, ani nevyzera ako labrador a proste ludia sa ho boja:D a ona by zlodejovi este aj kavicku urobila kebyze moze:) Cize nam postaci ked uz len svojim vyzorom bude vzbudzovat respekt, vazne nechcem k detom nejakeho stredoazijata..no a budem s krpanou chodit na cvicak tak ju mozno naucim nejakym obranarskym kuskom. A ak nie, nuz tak sa aspon bude musiet tvarit ako zly bu bu bu pes.

Mommytobe
napsal(a):
Ved prave, ja viem ze bernardin nieje ziadny trhac:) moji rodicia maju tiez velkeho cierneho labradora - fakt velkeho, ani nevyzera ako labrador a proste ludia sa ho boja:D a ona by zlodejovi este aj kavicku urobila kebyze moze:) Cize nam postaci ked uz len svojim vyzorom bude vzbudzovat respekt, vazne nechcem k detom nejakeho stredoazijata..no a budem s krpanou chodit na cvicak tak ju mozno naucim nejakym obranarskym kuskom. A ak nie, nuz tak sa aspon bude musiet tvarit ako zly bu bu bu pes.
Ono záleží na tom...znám dva bernardýny-dlouhosrsté kluky...a můžu vám říct, že cizího člověka dovnitř-na pozemek pustí, přátelsky ho pozdraví, doprovázejí ho...ale marná snaha toho člověka následně pozemek opustit, dotyčný následně musí počkat na příchod majitelů...tak to dělal i táta mých štěňat...který navíc na svojí paničku koukal, jak na svatej obrázek a nedal na ní dopustit...jednou dokonce fyzicky zakročil, když chtěl jeho paničku překvapit její známý...přiskočil k ní zezadu a zakryl jí oči...skončil na zemi s vrčící naprdnutou psí "obludou" nad sebou...
Sama mám křížence BSP a bernardýna a můžu říct, že to jsou velmi razantní a nekompromisní hlídači...obzvlášť fena...myslím, že každý pes se naučí hlídat svěřený pozemek...i kdyby to mělo být jen takové bu bu bu...a že snad každý pes...i ten nejhodnější na světě je schopen se postavit na obranu svého pána, pokud spolu mají dobrý vztah...
Atheira
napsal(a):
Mohu to jen potvrdit. Naši vlkodavové byli telata, na kterých byste mohli dříví štípat. Nicméně pokud stáli za brankou, nikdo neměl chuť to zkoušet.