Dobrý den,
zanedlouho mě čeká organizace psích sranda-závodů s vánoční tématikou a nějak mi letos došla inspirace na "disciplíny". Budu ráda, když někdo přijdete s chytrým nápadem, který jste třeba i viděli na nějakém cvičáku. Hlavně ne nic pro psy nebezpečného a nebo v rámci tělesné stavby nespravedlivého (budou se účastnit prckové i telata, atleti i medvědi).
Zatím mám vymyšlenou jen chůzi na vánočním řetězu na stromeček místo vodítka (s tím, že se nesmí řetěz přetrhnout) a cvičení mezi poházeným cukrovím (s tím, že se perníčky nesmějí spapat).
Díky za jakékoliv tipy.
Figaro

XXX.XXX.36.3
My vozili na cvičáku pejsky ve stavebním kolečku ale to trošku nebezpečný je.
Přenášení hraček z místa na místo.
Nebo do vymezeného prostoru (ohraničeného čtverce) naházet všelijaké předměty (hračky, aporty, petlahve...) a kolik jich pes na pokyn pána vynese ven.
Různé slalomy se psem, kdy člověk něco nese v ruce, co může spadnout - balónek na lžičce apod.
Nebo slalomy se zavázanýma očima (s navigátorem), se psem uvázaným na delším vodítku u pasu, kdy pán smí psa ovlivňovat jen hlasem a ne rukama.
aktevi

XXX.XXX.243.228
tralalák
napsal(a):
Oblíkání psa na čas - ponožky na všechny tlapky, tričko. A může se to ještě ztížit, když takto oblečený musí někam doběhnout, aniž by mu ponožky spadly.
Chudák psi...myslíte že je to pro ne zábava ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lovení myší na čas.
Figaro

XXX.XXX.36.3
Výcvik se svázanýma rukama bez ukazování a nebo naopak gestama bez slov.

asurwic
napsal(a):
To nééé. Já mám teď nové a krásné myšky s papírama na chov. Ty psům nepředhodím.
by stačily ty obyč bez pp

Rozbalování dárků na čas.
napsal(a):
by stačily ty obyč bez pp
Ty obyčejné bílé jsem asi před měsíce objednávala mražené spolu s BARFem a pak ještě kupovala živé ve zverimexu, protože většina lidí chtěla hrabání a lovení myší odnaučovat. Ti by mi teď dali, kdybych přišla s takovou disciplínou.
Hlavně moje štěně by své kamarádky bránilo a bylo by ochotné o ně bojovat s ostatními hafany na život a na smrt. Na myšky je Trish háklivý - kolikrát nedovolí ani mě, abych se na ně koukala.

asurwic
napsal(a):
Super.
Proč to tak nemyslí taky mně?
ještě mě napadlo obírání vánočního stromku, ale to by zrovna nemuselo dělat dobrotu potom v reálu.
Co třeba "aport" košíku s cukrovím - bez ujídání, nebo kolik perníčků udrží pes na nose.
napsal(a):
ještě mě napadlo obírání vánočního stromku, ale to by zrovna nemuselo dělat dobrotu potom v reálu.
Co třeba "aport" košíku s cukrovím - bez ujídání, nebo kolik perníčků udrží pes na nose.
Perníčky na nose by byly docela nefér. Přeci jen leonbergerovi se jich tam dá vyskládat víc, než čivavě.
Košík je dobrý nápad - to všechny určitě pořádně potrápí... já jsem ale škodolibá.

Co třeba zvládnout určitou trasu s piškotem na čumáku.
Sranda závody jsem dřív pořádala... tady je o nich článek, kde jsou jednotlivé disciplíny vypsané. Třeba se některá zalíbí
http://www.kkznojmo.cz/products/klubovy-zavod-granicke-tlapky-2014/.
asurwic
napsal(a):
Dobrý den,
zanedlouho mě čeká organizace psích sranda-závodů s vánoční tématikou a nějak mi letos došla inspirace na "disciplíny". Budu ráda, když někdo přijdete s chytrým nápadem, který jste třeba i viděli na nějakém cvičáku. Hlavně ne nic pro psy nebezpečného a nebo v rámci tělesné stavby nespravedlivého (budou se účastnit prckové i telata, atleti i medvědi).
Zatím mám vymyšlenou jen chůzi na vánočním řetězu na stromeček místo vodítka (s tím, že se nesmí řetěz přetrhnout) a cvičení mezi poházeným cukrovím (s tím, že se perníčky nesmějí spapat).
Díky za jakékoliv tipy.
Kde a kdy vánoční srandazávody budou?
Jestli tedy nejsou jen pro pozvané.
jana dante
napsal(a):
Sranda závody jsem dřív pořádala... tady je o nich článek, kde jsou jednotlivé disciplíny vypsané. Třeba se některá zalíbí
http://www.kkznojmo.cz/products/klubovy-zavod-granicke-tlapky-2014/.
Děkuji. Pomohlo.
Fiona.Praha
napsal(a):
Kde a kdy vánoční srandazávody budou?
Jestli tedy nejsou jen pro pozvané.
Bohužel "jen pro pozvané". První "závody" budou pro naše plemeno - místo Finsko - Kuhmo, datum 28.12. Druhé o tři dny dříve - sice kousek u Českých Budějovic, ale jen jako zakončení půlročního přípravného kurzu štěňat.
Že bychom na příští Vánoce zorganizovali i něco pro Ifaunu?
asurwic
napsal(a):
Bohužel "jen pro pozvané". První "závody" budou pro naše plemeno - místo Finsko - Kuhmo, datum 28.12. Druhé o tři dny dříve - sice kousek u Českých Budějovic, ale jen jako zakončení půlročního přípravného kurzu štěňat.
Že bychom na příští Vánoce zorganizovali i něco pro Ifaunu?
Ve Finsku?
No nevím, pro mne asi moc daleko a moc zima
Fiona.Praha
napsal(a):
Ve Finsku?
No nevím, pro mne asi moc daleko a moc zima
A asi Vám k tomu chybí členství v klubu chovatelů nebo alespoň to plemeno. Já to neštěstí jen organizuji (shánění výher, plánování disciplín, přihlášky účastníků...), ale průběh v té zimě už bude na mém kamarádovi. Já budu dělat rozhodčí jen u nás ve štěňátkách.
Není to s Vánoční tématikou ale třeba taky pomůžu
nejvášnivější aportér - počet aportovaných míčků třeba za jednu minutu
nejrychlejší tým - určitou trať nejdříve běží páníček (psa mezitím drží pomocník) a jakmile páníček doběhne je vypuštěn pes
výdrž - pes v určité pozici musí vydržet např 1 minutu. Pomocník ho láká na hračky pamlsky a ostatní ( ohodnoceno třeba body max 10 a za každé pohnutí bod dolů)
najdi mě - pomocník drží psa a páníček se jde na určité místo schovat. Měří se na čas. (docela jsem koukala že mě ten můj prďola našel - nikdy to nedělal a ani nemohl vidět kudy jdu)
překážková dráha - se psem na vodítku a balonkem na tácku projít určitou trať. Šlo by i bez toho balonku ale třeba se složitější tratí s tunelem a různým podlézáním
největší jedlík - výběr jídla přenechám.
aktevi
napsal(a):
Chudák psi...myslíte že je to pro ne zábava ?
Co je na oblíkání ponožek nebo trička psovi tak trýznivého?
Každý jork či čivava v okolí má šatník bohatší než já. A botky nosí v zimě taky kdejaký pes kvůli soli. Na treku jsou psí boty dokonce povinná výbava.
Mně se taková disciplína líbí, ukáže, jak pes svému pánovi věří, jak je ovladatelný, jak je zvyklý na manipulaci. A ještě je u toho sranda.
Accuracy

XXX.XXX.1.187
LájošM
napsal(a):
Co je na oblíkání ponožek nebo trička psovi tak trýznivého?
Každý jork či čivava v okolí má šatník bohatší než já. A botky nosí v zimě taky kdejaký pes kvůli soli. Na treku jsou psí boty dokonce povinná výbava.
Mně se taková disciplína líbí, ukáže, jak pes svému pánovi věří, jak je ovladatelný, jak je zvyklý na manipulaci. A ještě je u toho sranda.
Taky nevidím zásadní rozdíl mezi lidskými ponožkami a psími botkami. A jednou jsme našeho hafana navlíkli do vesty - jak se nám hodilo, že byl naučený ji nestrhávat, když pak o rok později musel snést obvazy. Pokud oblečení neškrtí, netlačí, nezavazí, proč ne?
Ještě jednou Vám všem děkuji za inspiraci. Nejtěžší bylo nošení košíčku s vánočními perníčky. Z deseti hafanů to zvládl jediný.
Na druhý závod jsou vymyšlené především disciplíny přizpůsobené výkonu plemene, ale nápad na chytání myší nakonec sklidil velký úspěch a prý bude do Vánočního "závodu" zařazen s menším vylepšením - za chycené černé myši bude bod, ale bílé (sněhové) bude za úkol nechat na pokoji.

Obdivuji všechna plemena, co zvládnou organizovanou zábavu, vyjma rozdávání pamlsků. Syn kamarádky jednou zkoušel s tím mým takové miniagility a ten nechápavý pohled před přeskokovou tyčí "jako próč, když to jde obejít?!" nikdy nezapomenu.
napsal(a):
Obdivuji všechna plemena, co zvládnou organizovanou zábavu, vyjma rozdávání pamlsků. Syn kamarádky jednou zkoušel s tím mým takové miniagility a ten nechápavý pohled před přeskokovou tyčí "jako próč, když to jde obejít?!" nikdy nezapomenu.
To my zase nemůžeme projít v klidu po městě kolem květináče, lavičky či zídky. Není na tom nic organizovaného, ale na všechno se musí skočit, vyšplhat a nebo to alespoň odnést v zubech hodně daleko. Když je za nějaké akrobatické výkony chci odměnit, tak se tváří naprosto znechuceně, že kazím zábavu s hnusnými pamlsky.
Když jsme byli naposledy jen tak blbnout na parkuru agility, tak přeskočení překážky prošlo docela dobře, ale pak se štěně vrátilo, popadlo tyč a neslo ji do tunelut. Naštěstí se s ní do průlezu nevešlo.

asurwic
napsal(a):
To my zase nemůžeme projít v klidu po městě kolem květináče, lavičky či zídky. Není na tom nic organizovaného, ale na všechno se musí skočit, vyšplhat a nebo to alespoň odnést v zubech hodně daleko. Když je za nějaké akrobatické výkony chci odměnit, tak se tváří naprosto znechuceně, že kazím zábavu s hnusnými pamlsky.
Když jsme byli naposledy jen tak blbnout na parkuru agility, tak přeskočení překážky prošlo docela dobře, ale pak se štěně vrátilo, popadlo tyč a neslo ji do tunelut. Naštěstí se s ní do průlezu nevešlo.
Tyčovité věci taky frčí, hlavně když má někdo v ruce složený deštník, to jsou doslova loupežná přepadení.
On skáče rád, květináče, fontánky apod. Za veverkou i na stromy šplhá. Ale jakmile to jde vyřešit jinak, proč by se namáhal...

"Nejtěžší bylo nošení košíčku s vánočními perníčky."
takže jsem se osvědčila jako největší tyran?