Zdravím, chci se zeptat. Včera jsem byla očkovat moji fenu a vždycky měla duramune, najednou ji píchli versican, který naprosto odrovnal, bála se lehnout, a nemohla se postavit celý den na nohy. Už jsem myslela, že poletíme na veterinu.
Vakcíny nám aplikoval každý rok stejný veterinář.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Díky :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Každá značka vakcíny má svoje přídatné látky a jsou to právě ty adjuvanty, které mohou způsobovat nežádoucí reakce.
Jestli vaší feně Versican nesedí, tak z toho nedělejte kovbojku - to se prostě stává, já znám zase spoustu psů, co nemůžou Duramune - ale dejte to vědět vašemu veterináři a příští rok prostě očkujte zase Duramune.
napsal(a):
Každá značka vakcíny má svoje přídatné látky a jsou to právě ty adjuvanty, které mohou způsobovat nežádoucí reakce.
Jestli vaší feně Versican nesedí, tak z toho nedělejte kovbojku - to se prostě stává, já znám zase spoustu psů, co nemůžou Duramune - ale dejte to vědět vašemu veterináři a příští rok prostě očkujte zase Duramune.
Vždyť z toho nedělá kovbojku...prostě jen píše, jak to bylo, napsala bych to stejně

zuzana.bergerova
napsal(a):
Mě spíše zaskočilo, že očkuje jinou látkou, aniž by se na mě na to zeptal :).
Tak ho zaskočte výměnou ;-).

Jo, někdy se trefí.
Mně obarvili bílého psa načerveno
jolyha

XXX.XXX.229.101
zuzana.bergerova
napsal(a):
Mě spíše zaskočilo, že očkuje jinou látkou, aniž by se na mě na to zeptal :).
Nevím zda výpadek dodávek Duramunu ještě trvá, ale na podzim nebyl k dostání, protože výrobce nevyráběl. Poslední dostupná šarže měla trvanlivost do cca konce října 2016 a další nebyla k sehnání. Nevím z jakého důvodu to výrobce dělá, ale situace se opakuje vcelku pravidelně. Vždy přestanou vyrábět na pár měsíců a když znovu opět začnou, zdraží. Na důvod se zeptejte výrobce, nikdo jiný zřejmě neodpoví. Veterináři v mém okolí odpověď na tuto situaci neznají. Proto většina veterinářů alespoň po dobu, co vakcíny Duramune nejsou na trhu, musí přejít na jiné, něčím očkovat musí. Našim naštěstí Versican nedělá problémy.